Lot: 1

Güncel Fiyat: 2.000 TL Açılış Fiyatı: 2.000 TL Tahmini: TL Lot Sizde Değil Lot Sizde

Voyage Pittoresue de Constantinople Et Des Rives Du Bopshore ''D'Aprés Les Dessins de M. Melling''

Yapı Kredi Yayınları, İstanbul-1969 Baskısı, Doğan Kardeş Matbaası Baskısı. Bolca İstanbul Gravürü Mevcuttur. + Şömizlidir. Doğan Kardeş ve Tifdruk Matbaacılık Sanayii A.Ş. Tesislerinde, Gravür Tifdruk, Fransızca Metin Ofset Tekniği ile, Asıl Kitabın Yarı Boyunda ve Aslının Tıpkıbaskısı Olmak Üzere Yalnızca ''2.500'' Adet Basılmıştır. Kitap Çok İyi Kondisyondadır.

- TL
Pey Ver Lot Sizde Peyiniz iletildi
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • Canlı müzayede tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkür ederiz.
  •  
  • Lotlar
  • Kazandıklarım
  • Voyage Pittoresue de Constantinople Et Des Rives Du Bopshore ''D'Aprés Les Dessins de M. Melling''-Yapı Kredi Yayınları, İstanbul-1969 Baskısı, Doğan Kardeş Matbaası Baskısı.
Bolca İstanbul Gravürü Mevcuttur. + Şömizlidir.
Doğan Kardeş ve Tifdruk Matbaacılık Sanayii A.Ş. Tesislerinde, Gravür Tifdruk, Fransızca Metin Ofset Tekniği ile, Asıl Kitabın Yarı Boyunda ve Aslının Tıpkıbaskısı Olmak Üzere Yalnızca ''2.500'' Adet Basılmıştır. Kitap Çok İyi Kondisyondadır.

    Lot No: 1

    Lot: 1

    Voyage Pittoresue de Constantinople Et Des Rives Du Bopshore ''D'Aprés Les Dessins de M. Melling''-Yapı Kredi Yayınları, İstanbul-1969 Baskısı, Doğan Kardeş Matbaası Baskısı. Bolca İstanbul Gravürü Mevcuttur. + Şömizlidir. Doğan Kardeş ve Tifdruk Matbaacılık Sanayii A.Ş. Tesislerinde, Gravür Tifdruk, Fransızca Metin Ofset Tekniği ile, Asıl Kitabın Yarı Boyunda ve Aslının Tıpkıbaskısı Olmak Üzere Yalnızca ''2.500'' Adet Basılmıştır. Kitap Çok İyi Kondisyondadır.

    TLSatıldı
  • Hanefi Yeter Sanat Kitabı, Çetin Güzelhan - Almanca Çevirisi: Çetin Güzelhan-Bilim Sanat Galerisi Yayınları, İstanbul-2002 Baskısı, 331 Sayfa + Şömizli ve Bol Sanat Eseri Görsellidir. Kitap Çok İyi Kondisyondadır.
Hanefi Yeter 1947 yılında Bayburt’ta doğdu. 1967 yılında eğitimine Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun atölyesinde başladı ve bu eğitim sırasında Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun özel atölyesinde çalıştı. 1970 yılında Paris’te “Academie des Beaux-Arts”da sanat eğitimine katılmaya hak kazandı; bazı kişisel sebepler nedeniyle bu eğitimini tamamlayamadı ve İstanbul’a geri döndü. Eğitimini Akademi’de tamamladı ve 1972 yılında mezun oldu. 1973 yılında Devlet Bursu Sınavını geçti ve Berlin Güzel Sanatlar Akademisi’nde lisansüstü eğitimine başladı ve 1978 yılında mezun oldu. Doksanı aşkın kişisel sergisi oldu; Türkiye’de ve yurtdışında Viyana, Paris, Brüksel, Manchester ve Almanya’nın çeşitli şehirlerindeki çok sayıda karma sergiye katıldı. Doğu Almanya’da kişisel sergi açan ilk Türk asıllı sanatçı oldu. O sergide kataloğu özel izinlerle yayınlandı. Eserleri ulusal ve uluslararası müzelerde ve özel koleksiyonlarda görülebilir. Berlin’de 5 duvar resmi, 2 seramik cephe, 2 mozaik pano, 1 heykel ve Darmstadt şehrinde 3 duvar resmi bulunmaktadır. 2006 ve 1012 tarihleri arasında Mersin, Aydın, Denizli, Trabzon, Ankara, Bursa, Antalya, Tarsus ve Nevşehir’de yüze yakın heykel ve rölyef çalışmaları gerçekleştirmiştir. Şu anda Yeter çalışmalarını İstanbul’da sürdürmektedir.

    Lot No: 2

    Lot: 2

    Hanefi Yeter Sanat Kitabı, Çetin Güzelhan - Almanca Çevirisi: Çetin Güzelhan-Bilim Sanat Galerisi Yayınları, İstanbul-2002 Baskısı, 331 Sayfa + Şömizli ve Bol Sanat Eseri Görsellidir. Kitap Çok İyi Kondisyondadır. Hanefi Yeter 1947 yılında Bayburt’ta doğdu. 1967 yılında eğitimine Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun atölyesinde başladı ve bu eğitim sırasında Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun özel atölyesinde çalıştı. 1970 yılında Paris’te “Academie des Beaux-Arts”da sanat eğitimine katılmaya hak kazandı; bazı kişisel sebepler nedeniyle bu eğitimini tamamlayamadı ve İstanbul’a geri döndü. Eğitimini Akademi’de tamamladı ve 1972 yılında mezun oldu. 1973 yılında Devlet Bursu Sınavını geçti ve Berlin Güzel Sanatlar Akademisi’nde lisansüstü eğitimine başladı ve 1978 yılında mezun oldu. Doksanı aşkın kişisel sergisi oldu; Türkiye’de ve yurtdışında Viyana, Paris, Brüksel, Manchester ve Almanya’nın çeşitli şehirlerindeki çok sayıda karma sergiye katıldı. Doğu Almanya’da kişisel sergi açan ilk Türk asıllı sanatçı oldu. O sergide kataloğu özel izinlerle yayınlandı. Eserleri ulusal ve uluslararası müzelerde ve özel koleksiyonlarda görülebilir. Berlin’de 5 duvar resmi, 2 seramik cephe, 2 mozaik pano, 1 heykel ve Darmstadt şehrinde 3 duvar resmi bulunmaktadır. 2006 ve 1012 tarihleri arasında Mersin, Aydın, Denizli, Trabzon, Ankara, Bursa, Antalya, Tarsus ve Nevşehir’de yüze yakın heykel ve rölyef çalışmaları gerçekleştirmiştir. Şu anda Yeter çalışmalarını İstanbul’da sürdürmektedir.

    TLSatıldı
  • Türk Dünyası Kültür Atlası - A Cultura Atlas of The Turkish World, Selçuklular Dönemi-Türk Kültürünü Hizmet Vakfı Yayınları, İstanbul-1997 Baskısı, 384 Sayfa + Bol Görsellidir + Şömizli ve Özel Muhafaza Kabındadır. Kitap Çok İyi Kondisyondadır.

    Lot No: 3

    Lot: 3

    Türk Dünyası Kültür Atlası - A Cultura Atlas of The Turkish World, Selçuklular Dönemi-Türk Kültürünü Hizmet Vakfı Yayınları, İstanbul-1997 Baskısı, 384 Sayfa + Bol Görsellidir + Şömizli ve Özel Muhafaza Kabındadır. Kitap Çok İyi Kondisyondadır.

    TLSatıldı
  • Sabri Berkel (Work on Paper) Sanat Kitabı-Artist Yayıncılık, İstanbul-2000 Baskısı, Fotoğraflar: Serhat Gökçaylar, 358 Sayfa. Kitap Çok İyi Kondisyondadır.
Üsküp'te ilk ve orta öğrenimini tamamladıktan sonra, Belgrad Güzel Sanatlar Okulu'nun Hazırlık Bölümü'nden 1927-1928'de diploma aldı. Daha sonra Floransa Güzel Sanatlar Akademisi'nin Felice Carena atölyesinde, fresk ve gravür konusunda iki yıl eğitim aldı. 1935 yılında Türkiye'ye gelerek, Akademi salonlarında ilk kişisel sergisini açtı.
Ankara'da iki yıl resim öğretmenliği yaptı. 
1939'da ise Akademi resim bölümünde gravür atölyesi asistanlığı yaptı. 1949-1974 yıllarında Dekoratif Sanatlar Bölümü'nde galeri öğretmenliği, 1965-1969 yılları arasında Yüksek Resim Bölümü Başkanlığı yaptı. 
1961 yılında ise 22. Devlet Resim ve Heykel Sergisi'nde "Kompozisyon No I" resmiyle birinci oldu. 1991 yılında Kültür Bakanlığı'nca verilen Devlet Sanatçısı unvanını aldı. 4 Ağustos 1993 tarihinde, yatmakta olduğu Şişli Etfal Hastanesi'nde hayata veda etti.

    Lot No: 4

    Lot: 4

    Sabri Berkel (Work on Paper) Sanat Kitabı-Artist Yayıncılık, İstanbul-2000 Baskısı, Fotoğraflar: Serhat Gökçaylar, 358 Sayfa. Kitap Çok İyi Kondisyondadır. Üsküp'te ilk ve orta öğrenimini tamamladıktan sonra, Belgrad Güzel Sanatlar Okulu'nun Hazırlık Bölümü'nden 1927-1928'de diploma aldı. Daha sonra Floransa Güzel Sanatlar Akademisi'nin Felice Carena atölyesinde, fresk ve gravür konusunda iki yıl eğitim aldı. 1935 yılında Türkiye'ye gelerek, Akademi salonlarında ilk kişisel sergisini açtı. Ankara'da iki yıl resim öğretmenliği yaptı. 1939'da ise Akademi resim bölümünde gravür atölyesi asistanlığı yaptı. 1949-1974 yıllarında Dekoratif Sanatlar Bölümü'nde galeri öğretmenliği, 1965-1969 yılları arasında Yüksek Resim Bölümü Başkanlığı yaptı. 1961 yılında ise 22. Devlet Resim ve Heykel Sergisi'nde "Kompozisyon No I" resmiyle birinci oldu. 1991 yılında Kültür Bakanlığı'nca verilen Devlet Sanatçısı unvanını aldı. 4 Ağustos 1993 tarihinde, yatmakta olduğu Şişli Etfal Hastanesi'nde hayata veda etti.

    TLSatıldı
  • Mustafa Altıntaş Sanat Kitabı -Gerard Xuriguera - Christine Adamı - Gülseli İnal-Bilim Sanat Galerisi Yayınları, İstanbul-2001 Baskısı, Sanat Yönetmeni: Burçin Alp, 433 Sayfa + Şömizlidir. Kitap Çok İyi Kondisyondadır.
Mustafa Altıntaş, 15 Haziran 1946`da Akşehir`de doğdu. ilk sanat eğitimini Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü`nde yap­tı. 1970 yılında kazandığı bir Fransız bursuyla Paris`e gitme­den birçok sergi gerçekleştirdi. Paris`e vardığında uluslararası sanatçılar sitesinde 'Cite Inetrational des Arts'da bir atölyeye yerleşti ve Paris Güzel SanatlarYüksekokulu`na ENSBA`ya ka­yıt olarak, özellikle Gustave Singier ve Jean Bertholle atölyele­rinde resim ve anıtsal resim çalışmaları yaptı. 1973 yılında Yüksek Plastik Sanatlar diplomasıyla mezun oldu. 1974-76 yılları arasındaysa TRT Ankara TV`de kameraman olarak çalış­tı. 1976-80 arasında Sorbonne Üniversitesi Sinema Fakülte­si`nde master çalışması yaptı. Ünlü sinema tarihçisi Jean Mitry, Eric Rohmer, Jean Rouch ve Michel Ciment gibi ünlü si­nemacıların öğrencisi oldu. Birçok belgesel ve deneyimsel film gerçekleştirdi. Bu filmlerin bazıları uluslararası festivallere ka­tıldı. Çok disiplinli çalışmalarını uluslararası bienallerde, festi­vallerde, 1970-95 yıllarında Fransa ve Avrupa`nın çeşitli ülke­lerinde birçok kişisel ve karma sergilerde sergiledi. 1985-90 yıllarında Paris`te özel bir Güzel Sanatlar Okulu`nda resim dersleri de verdi. Şu sıralar (PIETRASANTA) italya da 'Ulusla­rarası Heykel Parkı' projesi için 8 metre boyutlarında anıtsal bir heykel projesi üzerinde çalışıyor. Altıntaş`ın; Fransa, ABD, İsviçre, Finlandiya veTürkiye`de özel ve resmi koleksiyonlarda resimleri bulunuyor. Paris, İstanbul'da uzun dönemler geçirdikten sonra 1991 yılından bu yana dönemsel geldiği Bodrum'da artık kalıcı olarak yaşamaktadır.

    Lot No: 5

    Lot: 5

    Mustafa Altıntaş Sanat Kitabı -Gerard Xuriguera - Christine Adamı - Gülseli İnal-Bilim Sanat Galerisi Yayınları, İstanbul-2001 Baskısı, Sanat Yönetmeni: Burçin Alp, 433 Sayfa + Şömizlidir. Kitap Çok İyi Kondisyondadır. Mustafa Altıntaş, 15 Haziran 1946`da Akşehir`de doğdu. ilk sanat eğitimini Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü`nde yap­tı. 1970 yılında kazandığı bir Fransız bursuyla Paris`e gitme­den birçok sergi gerçekleştirdi. Paris`e vardığında uluslararası sanatçılar sitesinde 'Cite Inetrational des Arts'da bir atölyeye yerleşti ve Paris Güzel SanatlarYüksekokulu`na ENSBA`ya ka­yıt olarak, özellikle Gustave Singier ve Jean Bertholle atölyele­rinde resim ve anıtsal resim çalışmaları yaptı. 1973 yılında Yüksek Plastik Sanatlar diplomasıyla mezun oldu. 1974-76 yılları arasındaysa TRT Ankara TV`de kameraman olarak çalış­tı. 1976-80 arasında Sorbonne Üniversitesi Sinema Fakülte­si`nde master çalışması yaptı. Ünlü sinema tarihçisi Jean Mitry, Eric Rohmer, Jean Rouch ve Michel Ciment gibi ünlü si­nemacıların öğrencisi oldu. Birçok belgesel ve deneyimsel film gerçekleştirdi. Bu filmlerin bazıları uluslararası festivallere ka­tıldı. Çok disiplinli çalışmalarını uluslararası bienallerde, festi­vallerde, 1970-95 yıllarında Fransa ve Avrupa`nın çeşitli ülke­lerinde birçok kişisel ve karma sergilerde sergiledi. 1985-90 yıllarında Paris`te özel bir Güzel Sanatlar Okulu`nda resim dersleri de verdi. Şu sıralar (PIETRASANTA) italya da 'Ulusla­rarası Heykel Parkı' projesi için 8 metre boyutlarında anıtsal bir heykel projesi üzerinde çalışıyor. Altıntaş`ın; Fransa, ABD, İsviçre, Finlandiya veTürkiye`de özel ve resmi koleksiyonlarda resimleri bulunuyor. Paris, İstanbul'da uzun dönemler geçirdikten sonra 1991 yılından bu yana dönemsel geldiği Bodrum'da artık kalıcı olarak yaşamaktadır.

    TLSatıldı
  • Muhibbe Darga Armağanı, Hazırlayanlar: Taner Tarhan - Aksel Tibet - Erkan Konyar-Sadberk Hanım Müzesi Yayınları, İstanbul-2008 Baskısı, Baskı: Mas Matbaacılık, 545 Sayfa + Şömizli ve Bol Görsellidir. Kitap Çok İyi Kondisyondadır.
A. Muhibbe Darga 1921 yılında İstanbul Acıbadem'de doğdu. Osmanlı Sarayı'nda bir dönem kalem müdürü ve Maliye Nazırı olan Mehmet Emin bey'in torunudur. A. Muhibbe Darga dadılarla ve özel bir köşkte büyüdü. Babası Dr. Ahmet Sait Darga tarafından bir erkek çocuk gibi yaramaz ve gözü pek şekilde büyütüldü. Erenköy kız lisesinden sonra İstanbul Üniversitesi Arkeoloji Bölümüne girdi. Ünlü bilim adamları ile 1940'lı yıllarda Anadolu'da at sırtında ve taş arabaların üzerinde her türlü hava koşulunda keşif gezilerine çıktı. Karatepe kalıntılarını ortaya çıkaran ekibin içinde yer aldı. İstanbul Üniversitesi Eski Önasya Dilleri ve Kültürleri bölümünde asistan olarak başladı. Hitit hiyeroglieri üzerine araştırmalar yaptı. 1947 yılında doktorluk unvanını aldı. Anadolu'nun çeşitli liselerinde sanat tarihi ve Fransızca öğretmenliği yaptı. 1973 yılında profesör unvanını aldı. Karatepe, Gedikli, Değirmentepe kazılarına katıldı. Side dilinin çözülmesine katkıda bulundu. Üniversitede Hitit Sanatı ve Hitit Dili üzerine dersler verdi. Eski Çağ Dilleri ve Kültürleri bölümüne başkan olarak seçildi ve bu görevinden kendi isteği ile emekli oldu. A. Muhibbe Darga uzmanlık dalında yazılmış bir çok bilimsel inceleme ve araştırma makaleleri bulunmaktadır. Darga'nın en çok dikkat çeken kitabı Eski Anadolu'da Kadın isimli kitabıdır. Hitit Mimarlığı kitabı da en popüler kitaplarından biridir.

    Lot No: 6

    Lot: 6

    Muhibbe Darga Armağanı, Hazırlayanlar: Taner Tarhan - Aksel Tibet - Erkan Konyar-Sadberk Hanım Müzesi Yayınları, İstanbul-2008 Baskısı, Baskı: Mas Matbaacılık, 545 Sayfa + Şömizli ve Bol Görsellidir. Kitap Çok İyi Kondisyondadır. A. Muhibbe Darga 1921 yılında İstanbul Acıbadem'de doğdu. Osmanlı Sarayı'nda bir dönem kalem müdürü ve Maliye Nazırı olan Mehmet Emin bey'in torunudur. A. Muhibbe Darga dadılarla ve özel bir köşkte büyüdü. Babası Dr. Ahmet Sait Darga tarafından bir erkek çocuk gibi yaramaz ve gözü pek şekilde büyütüldü. Erenköy kız lisesinden sonra İstanbul Üniversitesi Arkeoloji Bölümüne girdi. Ünlü bilim adamları ile 1940'lı yıllarda Anadolu'da at sırtında ve taş arabaların üzerinde her türlü hava koşulunda keşif gezilerine çıktı. Karatepe kalıntılarını ortaya çıkaran ekibin içinde yer aldı. İstanbul Üniversitesi Eski Önasya Dilleri ve Kültürleri bölümünde asistan olarak başladı. Hitit hiyeroglieri üzerine araştırmalar yaptı. 1947 yılında doktorluk unvanını aldı. Anadolu'nun çeşitli liselerinde sanat tarihi ve Fransızca öğretmenliği yaptı. 1973 yılında profesör unvanını aldı. Karatepe, Gedikli, Değirmentepe kazılarına katıldı. Side dilinin çözülmesine katkıda bulundu. Üniversitede Hitit Sanatı ve Hitit Dili üzerine dersler verdi. Eski Çağ Dilleri ve Kültürleri bölümüne başkan olarak seçildi ve bu görevinden kendi isteği ile emekli oldu. A. Muhibbe Darga uzmanlık dalında yazılmış bir çok bilimsel inceleme ve araştırma makaleleri bulunmaktadır. Darga'nın en çok dikkat çeken kitabı Eski Anadolu'da Kadın isimli kitabıdır. Hitit Mimarlığı kitabı da en popüler kitaplarından biridir.

    TLSatıldı
  • İstanbul Eminönü - Yeni Camii Külliyesi ve Hünkar Kasrı, Abdullah Kılıç-İstanbul Ticaret Odası Yayınları, Baskı ve Cilt: Filmon Baskı Çözümleri, İstanbul-2022 Baskısı, 238 Sayfa + Görseller. Kitaplar Çok İyi Kondisyondadır.

    Lot No: 7

    Lot: 7

    İstanbul Eminönü - Yeni Camii Külliyesi ve Hünkar Kasrı, Abdullah Kılıç-İstanbul Ticaret Odası Yayınları, Baskı ve Cilt: Filmon Baskı Çözümleri, İstanbul-2022 Baskısı, 238 Sayfa + Görseller. Kitaplar Çok İyi Kondisyondadır.

    TLSatıldı
  • Resul Aytemur (Yeşiller / Kırmızılar / Sarılar / Maviler / Renk, Renk, Renk / Ve / Duyarlılıklar), Abdülkadir Günyaz-Ege Basım Yayın, İstanbul-2005 Baskısı, 232 Sayfa. Kitap Çok İyi Kondisyondadır.
Resul Aytemür, (d. 1951, Malatya) İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümü, Neşet Günal Atölyesi’nden 1978 yılında mezun oldu. Aytemür resimlerinin konularını neredeyse tamamen İstanbul’un güncel yaşamından alır. Sanatçı parklar, çöplükler, semt pazarları, otobüs durakları gibi kentin, sıradan yapısını ele aldığı kadar polis ve göstericilerin karşı karşıya geldiği yürüyüşler, gece klupleri, genelevler ve fahişeleler gibi sıra dışı olay ve yaşamları da inceler. Sanatçının resimlerinde canlılık, cümbüş ve kargaşa göze çarpar; karakterlerin yaşama çabaları, kaygıları ve dramları ön plandadır. Sanatçı Beyoğlu'ndaki atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

    Lot No: 8

    Lot: 8

    Resul Aytemur (Yeşiller / Kırmızılar / Sarılar / Maviler / Renk, Renk, Renk / Ve / Duyarlılıklar), Abdülkadir Günyaz-Ege Basım Yayın, İstanbul-2005 Baskısı, 232 Sayfa. Kitap Çok İyi Kondisyondadır. Resul Aytemür, (d. 1951, Malatya) İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümü, Neşet Günal Atölyesi’nden 1978 yılında mezun oldu. Aytemür resimlerinin konularını neredeyse tamamen İstanbul’un güncel yaşamından alır. Sanatçı parklar, çöplükler, semt pazarları, otobüs durakları gibi kentin, sıradan yapısını ele aldığı kadar polis ve göstericilerin karşı karşıya geldiği yürüyüşler, gece klupleri, genelevler ve fahişeleler gibi sıra dışı olay ve yaşamları da inceler. Sanatçının resimlerinde canlılık, cümbüş ve kargaşa göze çarpar; karakterlerin yaşama çabaları, kaygıları ve dramları ön plandadır. Sanatçı Beyoğlu'ndaki atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

    TLSatıldı
  • Topkapı Sarayı, Fotoğraflar: Ali Konyalı - Kitap Tasarımı: Ersu Pekin-Akbank Kültür ve Sanat Yayınları, İstanbul-2000 Baskısı, Renk Ayrımı ve Baskı: Mas Matbaacılık, 479 Sayfa + Şömizli.
Topkapı Sarayı'nıın Nadide Eserlerinin Görselleri Mevcuttur. Kitap Çok iyi Kondisyondadır.

    Lot No: 9

    Lot: 9

    Topkapı Sarayı, Fotoğraflar: Ali Konyalı - Kitap Tasarımı: Ersu Pekin-Akbank Kültür ve Sanat Yayınları, İstanbul-2000 Baskısı, Renk Ayrımı ve Baskı: Mas Matbaacılık, 479 Sayfa + Şömizli. Topkapı Sarayı'nıın Nadide Eserlerinin Görselleri Mevcuttur. Kitap Çok iyi Kondisyondadır.

    TLSatıldı
  • Güle Güle İstanbul, Semih Balcıoğlu-Sanat Çevresi Kültür ve Sanat Yayınları: 1, Baha Matbaası, İstanbul-1985 Baskısı. Kitap Çok İyi Kondisyondadır.
Bu Kitap Pescara (İtalya'da) 1992 Yılında Karikatür Kitapları Yarışmasında Birincilik Ödülü Kazanmıştır.
Semih Balcıoğlu; (d. 1928, İstanbul – ö. 27 Ekim 2006, İstanbul), Türk karikatürcüdür. Ortaöğrenimini Özel Işık Lisesi’nde, yükseköğrenimini İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Grafik Bölümü’nde tamamladı (1951). Karikatür çizmeye öğrencilik yıllarında başladı ve ilk karikatürü, Akbaba’ nın “Genç Fırçalar” köşesinde yayımlandı (1943). 1943-47 arasında Amcabey’in yayımcısı Cemal Nadir’in yanında çalıştı ve ondan etkilendi. Çizgide mizah anlayışının yerleştiği 1950’lerde, bu kuşağın ünlü çizerleri arasında yer aldı. 1958’de Taş ve İlhan Selçuk’la birlikte Taş-Karikatür adlı mizah dergilerini yayımladı. Akşam, Vatan, Dünya, Hürriyet, Tercüman, Politika gibi gazetelerde ve Özgür İnsan, Yankı, Çarşaf, Çivi gibi dergilerde güncel siyasal karikatürler çizdi; Çarşaf ve Çivi gülmece dergilerini yönetti. 1960’larda seramik karikatür çalışmalarıyla Türkiye’de üç boyutlu karikatürün ilk uygulayıcısı oldu. 1970’te Karikatürcüler Derneği’nin kurucuları arasında yer aldı ve üç kez (1970-72, 1975-76, 1978-79) başkanlığını yaptı. 1973’te Türkiye Gazeteciler Sendikası başkanlığına seçildi. Bu görevi 1979’a değin sürdürdü. 27 Ekim 2006 günü geçirdiği kalp krizi sonucu öldü. Cenazesi İstanbul’daki Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilmiştir.

    Lot No: 10

    Lot: 10

    Güle Güle İstanbul, Semih Balcıoğlu-Sanat Çevresi Kültür ve Sanat Yayınları: 1, Baha Matbaası, İstanbul-1985 Baskısı. Kitap Çok İyi Kondisyondadır. Bu Kitap Pescara (İtalya'da) 1992 Yılında Karikatür Kitapları Yarışmasında Birincilik Ödülü Kazanmıştır. Semih Balcıoğlu; (d. 1928, İstanbul – ö. 27 Ekim 2006, İstanbul), Türk karikatürcüdür. Ortaöğrenimini Özel Işık Lisesi’nde, yükseköğrenimini İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Grafik Bölümü’nde tamamladı (1951). Karikatür çizmeye öğrencilik yıllarında başladı ve ilk karikatürü, Akbaba’ nın “Genç Fırçalar” köşesinde yayımlandı (1943). 1943-47 arasında Amcabey’in yayımcısı Cemal Nadir’in yanında çalıştı ve ondan etkilendi. Çizgide mizah anlayışının yerleştiği 1950’lerde, bu kuşağın ünlü çizerleri arasında yer aldı. 1958’de Taş ve İlhan Selçuk’la birlikte Taş-Karikatür adlı mizah dergilerini yayımladı. Akşam, Vatan, Dünya, Hürriyet, Tercüman, Politika gibi gazetelerde ve Özgür İnsan, Yankı, Çarşaf, Çivi gibi dergilerde güncel siyasal karikatürler çizdi; Çarşaf ve Çivi gülmece dergilerini yönetti. 1960’larda seramik karikatür çalışmalarıyla Türkiye’de üç boyutlu karikatürün ilk uygulayıcısı oldu. 1970’te Karikatürcüler Derneği’nin kurucuları arasında yer aldı ve üç kez (1970-72, 1975-76, 1978-79) başkanlığını yaptı. 1973’te Türkiye Gazeteciler Sendikası başkanlığına seçildi. Bu görevi 1979’a değin sürdürdü. 27 Ekim 2006 günü geçirdiği kalp krizi sonucu öldü. Cenazesi İstanbul’daki Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilmiştir.

    TLSatıldı
  • Die Karlsruhe Türkenbeute (Karlsruhe'deki Türk Ganimetleri), Bearbeitet von Ernest Petrasch - Reinhard Sanger - Eva Zimmermann - Hans Georg Majer-Hirmer Verlag München, Almanya-1991 Baskısı, 479 Sayfa.
Osmanlı Dönemi Objelerin, Eşyaların Görselleri Mevcuttur. Kitap Çok İyi Kondisyonda.

    Lot No: 11

    Lot: 11

    Die Karlsruhe Türkenbeute (Karlsruhe'deki Türk Ganimetleri), Bearbeitet von Ernest Petrasch - Reinhard Sanger - Eva Zimmermann - Hans Georg Majer-Hirmer Verlag München, Almanya-1991 Baskısı, 479 Sayfa. Osmanlı Dönemi Objelerin, Eşyaların Görselleri Mevcuttur. Kitap Çok İyi Kondisyonda.

    TLSatıldı
  • Mimar Sinan Kitabı, Aptullah Kuran - Fotoğraflar: Ara Güler - Mustafa Niksarlı-Hürriyet Vakfı Yayınları, Birinci Baskısı, İstanbul-1986 Baskısı, 419 Sayfa + Mimar Sinan'ın Çizimleri ve Eserleri Görsellerle Desteklenerek Anlatılmıştır.
 Kitap Çok İyi Kondisyonda

    Lot No: 12

    Lot: 12

    Mimar Sinan Kitabı, Aptullah Kuran - Fotoğraflar: Ara Güler - Mustafa Niksarlı-Hürriyet Vakfı Yayınları, Birinci Baskısı, İstanbul-1986 Baskısı, 419 Sayfa + Mimar Sinan'ın Çizimleri ve Eserleri Görsellerle Desteklenerek Anlatılmıştır. Kitap Çok İyi Kondisyonda

    TLSatıldı
  • Osmanlı Padişah Portreleri -Bir 19. Yüzyıl Albümü-, İnan ve Suna Kıraç Koleksiyonu / A 19th Century Album of Ottoman Sultans' Portraits, Metin: Günsel Renda-Koç Holding Public Relations/Halkla İlişkiler, İstanbul-1992 Baskısı, Metinlerin İngilizceye Çevirisi: Robert Bragner, 104 Sayfa + Osmanlı Padişahları Görselli. Süper Kondisyondadır. + Özel Muhafaza Kabındadır.

    Lot No: 13

    Lot: 13

    Osmanlı Padişah Portreleri -Bir 19. Yüzyıl Albümü-, İnan ve Suna Kıraç Koleksiyonu / A 19th Century Album of Ottoman Sultans' Portraits, Metin: Günsel Renda-Koç Holding Public Relations/Halkla İlişkiler, İstanbul-1992 Baskısı, Metinlerin İngilizceye Çevirisi: Robert Bragner, 104 Sayfa + Osmanlı Padişahları Görselli. Süper Kondisyondadır. + Özel Muhafaza Kabındadır.

    TLSatıldı
  • Utku Varlık, Omnia Ab Uno - Monografi: Gülseli İnal-Artist Yayıncılık, İstanbul-2001 Baskısı, İngilizce Metinler: Yaprak Zihnioğlu, Renk Ayrımı, Baskı ve Cilt: Omaş Ofset A.Ş., Yayıma Hazırlayan: Gülseli İnal - Nebahat Bodur + 308 Sayfa. + Bol Görsellidir.

    Lot No: 14

    Lot: 14

    Utku Varlık, Omnia Ab Uno - Monografi: Gülseli İnal-Artist Yayıncılık, İstanbul-2001 Baskısı, İngilizce Metinler: Yaprak Zihnioğlu, Renk Ayrımı, Baskı ve Cilt: Omaş Ofset A.Ş., Yayıma Hazırlayan: Gülseli İnal - Nebahat Bodur + 308 Sayfa. + Bol Görsellidir.

    TLSatıldı
  • Mustafa Aslıer Sanat Kitabı, İngilizce Çevirisi: Nazan Erkmen-Bilim Sanat Galerisi Yayınları, İstanbul-1995 Baskısı, Renk Ayrımı: Sürmeli Grafik, Baskı: Malkoçoğlu Matbaası, 163 Sayfa + Şömizli ve Görselli.
Mustafa Aslıer, Türk sanatının önemli sanat hareketlerinden sayılan Devlet Resim-Heykel Sergileri'ne ilk kez baskıresimle katılan ve seçilenlerden biridir. Özgün baskıresim tekniklerinin pekçoğu ile eser vermiş olan Mustafa Aslıer, sanatında kendine özgü tematik anlatım ve biçimsel stilizasyon anlayışı geliştirmiştir.

    Lot No: 15

    Lot: 15

    Mustafa Aslıer Sanat Kitabı, İngilizce Çevirisi: Nazan Erkmen-Bilim Sanat Galerisi Yayınları, İstanbul-1995 Baskısı, Renk Ayrımı: Sürmeli Grafik, Baskı: Malkoçoğlu Matbaası, 163 Sayfa + Şömizli ve Görselli. Mustafa Aslıer, Türk sanatının önemli sanat hareketlerinden sayılan Devlet Resim-Heykel Sergileri'ne ilk kez baskıresimle katılan ve seçilenlerden biridir. Özgün baskıresim tekniklerinin pekçoğu ile eser vermiş olan Mustafa Aslıer, sanatında kendine özgü tematik anlatım ve biçimsel stilizasyon anlayışı geliştirmiştir.

    TLSatıldı
  • Mustafa Ata Sanat Kitabı, Canan Beykal - Çeviri: Robert Bragner-Bilim Sanat Galerisi Yayınları, İstanbul-1995 Baskısı, Bol Görsellidir, 183 Sayfa + Şömizli.
Mustafa Ata, 1945'te Trabzon'da doğdu. İlk ve ortaokulu Trabzon'da okudu. 1967'de Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümüne (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Ünversitesi) girdi. 1971'de Adnan Çoker atölyesinden mezun oldu. 1972' de Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü Adnan Çoker atölyesine asistan oldu. 1978'de “Sentetik Plastik Malzemeler, Biçimlendirme Yöntemleri, Sanatta Kullanımı” adlı kitabıyla sanatta yeterlilik aldı. Yapıtları, yurt içinde ve yurt dışında özel koleksiyonlarla, müze, devlet ve resmi kuruluşlarda bulunuyor. Sanatçı çalışmalarını İstanbul Şile'de sürdürüyor. Önceleri figürü baz alan kompozisyonları, zamanla da renk şeritleri olarak adlandırılabilecek kendine özgü bir yapı ve kavramın yaratıcılığını üslup edinmiştir. Yalınlık ve renkle biçim arasında kurduğu ilişkiyle yapılandırdığı kaligrafik örgü sanatının özgün yapısını oluşturur.

    Lot No: 16

    Lot: 16

    Mustafa Ata Sanat Kitabı, Canan Beykal - Çeviri: Robert Bragner-Bilim Sanat Galerisi Yayınları, İstanbul-1995 Baskısı, Bol Görsellidir, 183 Sayfa + Şömizli. Mustafa Ata, 1945'te Trabzon'da doğdu. İlk ve ortaokulu Trabzon'da okudu. 1967'de Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümüne (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Ünversitesi) girdi. 1971'de Adnan Çoker atölyesinden mezun oldu. 1972' de Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü Adnan Çoker atölyesine asistan oldu. 1978'de “Sentetik Plastik Malzemeler, Biçimlendirme Yöntemleri, Sanatta Kullanımı” adlı kitabıyla sanatta yeterlilik aldı. Yapıtları, yurt içinde ve yurt dışında özel koleksiyonlarla, müze, devlet ve resmi kuruluşlarda bulunuyor. Sanatçı çalışmalarını İstanbul Şile'de sürdürüyor. Önceleri figürü baz alan kompozisyonları, zamanla da renk şeritleri olarak adlandırılabilecek kendine özgü bir yapı ve kavramın yaratıcılığını üslup edinmiştir. Yalınlık ve renkle biçim arasında kurduğu ilişkiyle yapılandırdığı kaligrafik örgü sanatının özgün yapısını oluşturur.

    TLSatıldı
  • Resim Yazıları, Ahmet Oktay-Bilim Sanat Galerisi Yayınları, Renk Ayrımı/Baskı: Dünya Yayıncılık, İstanbul-2002 Baskısı, 262 Sayfa + Görseller.
İçerisinde Birçok Farklı Ressamın Eserleri Mevcuttur.

    Lot No: 17

    Lot: 17

    Resim Yazıları, Ahmet Oktay-Bilim Sanat Galerisi Yayınları, Renk Ayrımı/Baskı: Dünya Yayıncılık, İstanbul-2002 Baskısı, 262 Sayfa + Görseller. İçerisinde Birçok Farklı Ressamın Eserleri Mevcuttur.

    TLSatıldı
  • Anadolu Topraklarında Güzel Arayış, Gürol Sözen - Zeyne Sözen-HSBC Yayınları, Renk Ayrımı, Baskı ve Cilt: Mas Matbaacılık, İstanbul-2008 Baskısı, 415 Sayfa + Şömizli. + Görseller + Özel Muhafaza Kutusunda. 
Kitapta Anadoludaki Antik ve Değerli Eşyaların Bolca Görseli Mevcuttur.

    Lot No: 18

    Lot: 18

    Anadolu Topraklarında Güzel Arayış, Gürol Sözen - Zeyne Sözen-HSBC Yayınları, Renk Ayrımı, Baskı ve Cilt: Mas Matbaacılık, İstanbul-2008 Baskısı, 415 Sayfa + Şömizli. + Görseller + Özel Muhafaza Kutusunda. Kitapta Anadoludaki Antik ve Değerli Eşyaların Bolca Görseli Mevcuttur.

    TLSatıldı
  • Bubi Sanat Kitabı, Sergi Koordinatörü: Selçuk Kaltalığolu-Beşiktaş Belediyesi BELTAŞ A.Ş. Sanat Yayınları, İstanbul-2010 Baskısı, Çeviri: Gül Korkmaz - Zulloch Ltd., 335 Sayfa + Görseller + Şömizlidir.

    Lot No: 19

    Lot: 19

    Bubi Sanat Kitabı, Sergi Koordinatörü: Selçuk Kaltalığolu-Beşiktaş Belediyesi BELTAŞ A.Ş. Sanat Yayınları, İstanbul-2010 Baskısı, Çeviri: Gül Korkmaz - Zulloch Ltd., 335 Sayfa + Görseller + Şömizlidir.

    TLSatıldı
  • Hayati Misman Sanat Kitabı, Özkan Eroğlu - Çeviri: Turgut Arıkan-Bilim Sanat Galerisi Yayınları, Fotoğraflar: Ramazan Aydınoğlu, İstanbul-2002 Baskısı, 270 Sayfa + Şömizli + Görseller.
Hayati Misman, Gazi Eğitim Enstitüsü Resim İş Bölümü'nden 1968 yılında mezun oldu. 1970-1975 yılları arasında MEB bursu ile gittiği Kassel Devlet Güzel Sanatlar Akademisinde grafik tasarımı alanında ihtisas yaptı. 1975 yılında Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümü'nde göreve başladı.

    Lot No: 20

    Lot: 20

    Hayati Misman Sanat Kitabı, Özkan Eroğlu - Çeviri: Turgut Arıkan-Bilim Sanat Galerisi Yayınları, Fotoğraflar: Ramazan Aydınoğlu, İstanbul-2002 Baskısı, 270 Sayfa + Şömizli + Görseller. Hayati Misman, Gazi Eğitim Enstitüsü Resim İş Bölümü'nden 1968 yılında mezun oldu. 1970-1975 yılları arasında MEB bursu ile gittiği Kassel Devlet Güzel Sanatlar Akademisinde grafik tasarımı alanında ihtisas yaptı. 1975 yılında Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümü'nde göreve başladı.

    TLSatıldı
  • Gravürlerle Türkiye / Turkey in Gravures 1-2(Giysiler, Portreler/Garments, Portraits)-3 Takım-T.C. Kültür Bakanlığı Yayımlar Dairesi Başkanlığı Yayınları, Ankara-2002 Baskısı, 1. Cilt: 263 Gravür / 2. Cilt: 254 Gravür / 3. Cilt: 264 Gravür

    Lot No: 21

    Lot: 21

    Gravürlerle Türkiye / Turkey in Gravures 1-2(Giysiler, Portreler/Garments, Portraits)-3 Takım-T.C. Kültür Bakanlığı Yayımlar Dairesi Başkanlığı Yayınları, Ankara-2002 Baskısı, 1. Cilt: 263 Gravür / 2. Cilt: 254 Gravür / 3. Cilt: 264 Gravür

    TLSatıldı
  • Unutmamak Sanat Kitabı, Sergi Koordinatörü: Selçuk Kaltalıoğlu-Beşiktaş Belediyesi BELTAŞ A.Ş. Sanat Yayınları, İstanbul-2013 Baskısı, Çeviri: Kemal Menemencioğlu, Renk Ayrımı, Baskı ve Cilt: Promat Basım Yayın, 250 Sayfa + Görseller + Şömizlidir.

    Lot No: 22

    Lot: 22

    Unutmamak Sanat Kitabı, Sergi Koordinatörü: Selçuk Kaltalıoğlu-Beşiktaş Belediyesi BELTAŞ A.Ş. Sanat Yayınları, İstanbul-2013 Baskısı, Çeviri: Kemal Menemencioğlu, Renk Ayrımı, Baskı ve Cilt: Promat Basım Yayın, 250 Sayfa + Görseller + Şömizlidir.

    TLSatıldı
  • Mahmut Celayir - Mitos Manzara / Mythos Landschaft, Barbara Lipps - Kant-Bilim Sanat Galerisi Yayınları, Renk Ayrımı: Pınar Ofset, Baskı Adedi: 2000, İstanbul-1999 Baskısı, 151 Sayfa + Görseller + Şömizli.
1951 yılında Bingöl’de doğan Mahmut Celayir, 1972 – 1976 yılları arasında İstanbul Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu’nda eğitim aldı. 1976 – 1978 döneminde Eskişehir TV Enstitüsü’nde grafik ve sahne tasarımı, 1982 – 1984 döneminde ise İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda sahne tasarımı alanında çalışmalar yürüttü. Çok sayıda kişisel sergi açan ve ulusal ve uluslararası grup sergilerine katılan sanatçı bugün çalışmalarını İstanbul ve Berlin’de sürdürmektedir.

    Lot No: 23

    Lot: 23

    Mahmut Celayir - Mitos Manzara / Mythos Landschaft, Barbara Lipps - Kant-Bilim Sanat Galerisi Yayınları, Renk Ayrımı: Pınar Ofset, Baskı Adedi: 2000, İstanbul-1999 Baskısı, 151 Sayfa + Görseller + Şömizli. 1951 yılında Bingöl’de doğan Mahmut Celayir, 1972 – 1976 yılları arasında İstanbul Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu’nda eğitim aldı. 1976 – 1978 döneminde Eskişehir TV Enstitüsü’nde grafik ve sahne tasarımı, 1982 – 1984 döneminde ise İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda sahne tasarımı alanında çalışmalar yürüttü. Çok sayıda kişisel sergi açan ve ulusal ve uluslararası grup sergilerine katılan sanatçı bugün çalışmalarını İstanbul ve Berlin’de sürdürmektedir.

    TLSatıldı
  • Jale Yılmabaşar Seramikleri, Yöntemleri-Türk Tarih Kurumu Basımevi, Ankara-1990 Baskısı, Basıma Hazırlayan: Barek Basım Reklamcılık, 227 Sayfa + Şömizli.
Jale Yılmabaşar (d. 1939, Samsun), Türk ressam ve seramik sanatçısı. Ayrıca ilk Türk kadın seramik profesörüdür. 1957 yılında AFS bursuyla ABD'ye giderek Albany Union High School'dan mezun olarak seramik çalışmalarına bu ülkede başladı. Jale Yılmabaşar, Türkiye'ye döner dönmez üniversite sınavlarına hazırlanmış. 1958'de Seramik Bölümü ile Bale Bölümünü aynı anda kazanmış iki bölüme aynı anda devam etmiştir. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü'nde öğretim üyesi olarak çalıştıktan sonra emekli olmuştur. Yılmabaşar, Paris, Münih, Londra ve Moskova'da sayısız sergi açtı. 1970'li yıllarda Candeğer Furtun, Hamiye Çolakoğlu, Atilla Galatalı, Güngör Güner, İlgi Adalan, Mustafa Tunçalp, Erdinç Bakla gibi sanatçılar ile seramik sanatına canlılık ve yenilik getiren isimlerden biri oldu. Picasso müzesinde yapılan yarışmalarda jüri üyeliği yapan ve sayısız ödüle sahip sanatçı, 40. sanat yılını İstanbul'da açtığı bir sergiyle kutlamıştır. 1985'te Fatih köprüsünün yapımı nedeniyle atölye olarak kullandığı evi yıkılınca resim yapmaya yönelmiştir. 1998 yılında Kültür Bakanlığı'nca verilen Devlet Sanatçısı unvanını almıştır.

    Lot No: 24

    Lot: 24

    Jale Yılmabaşar Seramikleri, Yöntemleri-Türk Tarih Kurumu Basımevi, Ankara-1990 Baskısı, Basıma Hazırlayan: Barek Basım Reklamcılık, 227 Sayfa + Şömizli. Jale Yılmabaşar (d. 1939, Samsun), Türk ressam ve seramik sanatçısı. Ayrıca ilk Türk kadın seramik profesörüdür. 1957 yılında AFS bursuyla ABD'ye giderek Albany Union High School'dan mezun olarak seramik çalışmalarına bu ülkede başladı. Jale Yılmabaşar, Türkiye'ye döner dönmez üniversite sınavlarına hazırlanmış. 1958'de Seramik Bölümü ile Bale Bölümünü aynı anda kazanmış iki bölüme aynı anda devam etmiştir. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü'nde öğretim üyesi olarak çalıştıktan sonra emekli olmuştur. Yılmabaşar, Paris, Münih, Londra ve Moskova'da sayısız sergi açtı. 1970'li yıllarda Candeğer Furtun, Hamiye Çolakoğlu, Atilla Galatalı, Güngör Güner, İlgi Adalan, Mustafa Tunçalp, Erdinç Bakla gibi sanatçılar ile seramik sanatına canlılık ve yenilik getiren isimlerden biri oldu. Picasso müzesinde yapılan yarışmalarda jüri üyeliği yapan ve sayısız ödüle sahip sanatçı, 40. sanat yılını İstanbul'da açtığı bir sergiyle kutlamıştır. 1985'te Fatih köprüsünün yapımı nedeniyle atölye olarak kullandığı evi yıkılınca resim yapmaya yönelmiştir. 1998 yılında Kültür Bakanlığı'nca verilen Devlet Sanatçısı unvanını almıştır.

    TLSatıldı
  • 1987 Baskısı, İçerisinde Farklı Rus Sanatçıları Barındıran Sanat Kitabı-Şömizli ve İçi Bol Eser Görselleriyle Doludur. 136 Sayfa.

    Lot No: 25

    Lot: 25

    1987 Baskısı, İçerisinde Farklı Rus Sanatçıları Barındıran Sanat Kitabı-Şömizli ve İçi Bol Eser Görselleriyle Doludur. 136 Sayfa.

    TLSatıldı
  • Füreya Sanat Kitabı, Curated by Karoly Aliotti, Nilüfer Şaşmazer, Farah Aksoy 2017-2018 Akaretler Sıraevler-Fotoğraflar: Ara Güler, MASA - Kale Holding Yayını, İstanbul-2017 Baskısı, Birinci Baskısı, 474 Sayfa + Şömizli.
Kitap İyi Kondisyondadır.
Füreya Koral, 12 Haziran 1910 tarihinde doğdu. Tarihe ilk Türk profesyonel kadın seramik sanatçısı olarak geçmiştir. Genellikle çinicilik konusundaki gelişkin tekniğiyle, Doğu ve Batı sanatlarının bir birleşimine varmıştır.
İstanbul'da doğan Füreya Koral'ın babası Emin Paşa idi.  Notre Dame de Sion Kız Lisesi'nden 1927'de mezun oldu. Bir süre İstanbul Üniversitesi'nde Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümüne devam etti. Dönemin ünlü Macar keman virtüözü, sonradan Füreya'nın teyzesi Aliye Berger ile evlenecek olan, Charles Berger'den özel keman dersleri aldı. 1940-1944 arasında müzik eleştirileri yazdı, çeviriler yaptı.
İkinci evliliğini o zaman milletvekili olan Kılıç Ali ile yaptı ve Ankara'ya yerleşti. Bu evlilik sırasında tüberküloz'a yakalandı. İsviçre'de Leysen'de sanatoryumda tedaviye gitti. Burada iken Londra'da bulunan teyzesi Fahrelnissa Zeid, vaktini verimli geçirmesi amacıyla ona sanatla uğraşma materyalleri gönderdi. Bunlar arasında bulunan seramikçilik alet ve materyali dolayısıyla ilk defa seramikçiliğe ciddi bir uğraş olarak başladı.
1947'de Lozan'da seramik çalışmalarına başladı. Ardından tanınmış Fransız seramikçi Serré'nin desteği ile, Paris'te özel bir seramik atölyesinde çalışmalarını sürdürdü. İlk seramik ve taşbaşkı sergisini 1951'de Paris'te açtı. Aynı yıl yurda döndü, Maya galerisinde yapıtlarını sergiledi. Yurt içi ve yurt dışındaki çeşitli sergilere katıldı, ödüller aldı.

    Lot No: 26

    Lot: 26

    Füreya Sanat Kitabı, Curated by Karoly Aliotti, Nilüfer Şaşmazer, Farah Aksoy 2017-2018 Akaretler Sıraevler-Fotoğraflar: Ara Güler, MASA - Kale Holding Yayını, İstanbul-2017 Baskısı, Birinci Baskısı, 474 Sayfa + Şömizli. Kitap İyi Kondisyondadır. Füreya Koral, 12 Haziran 1910 tarihinde doğdu. Tarihe ilk Türk profesyonel kadın seramik sanatçısı olarak geçmiştir. Genellikle çinicilik konusundaki gelişkin tekniğiyle, Doğu ve Batı sanatlarının bir birleşimine varmıştır. İstanbul'da doğan Füreya Koral'ın babası Emin Paşa idi. Notre Dame de Sion Kız Lisesi'nden 1927'de mezun oldu. Bir süre İstanbul Üniversitesi'nde Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümüne devam etti. Dönemin ünlü Macar keman virtüözü, sonradan Füreya'nın teyzesi Aliye Berger ile evlenecek olan, Charles Berger'den özel keman dersleri aldı. 1940-1944 arasında müzik eleştirileri yazdı, çeviriler yaptı. İkinci evliliğini o zaman milletvekili olan Kılıç Ali ile yaptı ve Ankara'ya yerleşti. Bu evlilik sırasında tüberküloz'a yakalandı. İsviçre'de Leysen'de sanatoryumda tedaviye gitti. Burada iken Londra'da bulunan teyzesi Fahrelnissa Zeid, vaktini verimli geçirmesi amacıyla ona sanatla uğraşma materyalleri gönderdi. Bunlar arasında bulunan seramikçilik alet ve materyali dolayısıyla ilk defa seramikçiliğe ciddi bir uğraş olarak başladı. 1947'de Lozan'da seramik çalışmalarına başladı. Ardından tanınmış Fransız seramikçi Serré'nin desteği ile, Paris'te özel bir seramik atölyesinde çalışmalarını sürdürdü. İlk seramik ve taşbaşkı sergisini 1951'de Paris'te açtı. Aynı yıl yurda döndü, Maya galerisinde yapıtlarını sergiledi. Yurt içi ve yurt dışındaki çeşitli sergilere katıldı, ödüller aldı.

    TLSatıldı
  • Osmanlı Fermanları / Ottomans Fermans,-T.C. Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Osmanlı Arşivi Daire Başkanlığı Yayınları, Ankara-2003 Baskısı, 408 Sayfa + Şömizli. + İçerisinde Bolca Ferman Mevcuttur.

    Lot No: 27

    Lot: 27

    Osmanlı Fermanları / Ottomans Fermans,-T.C. Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Osmanlı Arşivi Daire Başkanlığı Yayınları, Ankara-2003 Baskısı, 408 Sayfa + Şömizli. + İçerisinde Bolca Ferman Mevcuttur.

    TLSatıldı
  • La Peinture Turque, Tahsin Öz-Publications De La Direction Générale de la Presse et du Tourisme, Ankara-1950 Baskısı, 28 Sayfa + Bolca Resim Mevcuttur.

    Lot No: 28

    Lot: 28

    La Peinture Turque, Tahsin Öz-Publications De La Direction Générale de la Presse et du Tourisme, Ankara-1950 Baskısı, 28 Sayfa + Bolca Resim Mevcuttur.

    TLSatıldı
  • Asırlar Sonra Bir Arada -Sadberk Hanım Müzesi'nin Yurtdışından Türkiye'ye Kazandığı Eserler-,-Sadberk Hanım Müzesi Yayınları, 235 Sayfa + Görseller.

    Lot No: 29

    Lot: 29

    Asırlar Sonra Bir Arada -Sadberk Hanım Müzesi'nin Yurtdışından Türkiye'ye Kazandığı Eserler-,-Sadberk Hanım Müzesi Yayınları, 235 Sayfa + Görseller.

    TLSatıldı
  • Savaş ve Barış 15. - 19. Yüzyıl Osmanlı - Lehistan İlişkileri-T.C. Kültür Bakanlığı Anıtlar ve Müzeler Genel Müdürlüğü Yayınları, İstanbul-1999 Baskısı, 462 Sayfa + Görseller.

    Lot No: 30

    Lot: 30

    Savaş ve Barış 15. - 19. Yüzyıl Osmanlı - Lehistan İlişkileri-T.C. Kültür Bakanlığı Anıtlar ve Müzeler Genel Müdürlüğü Yayınları, İstanbul-1999 Baskısı, 462 Sayfa + Görseller.

    TLSatıldı
  • Geleneksel Kent Dokusu Birgi, Prof. Dr. Ülkü Altınok-Ege Yayınları, İstanbul-2007 Baskısı, 206 Sayfa.

    Lot No: 31

    Lot: 31

    Geleneksel Kent Dokusu Birgi, Prof. Dr. Ülkü Altınok-Ege Yayınları, İstanbul-2007 Baskısı, 206 Sayfa.

    TLSatıldı
  • Saltanatın Dervişleri - Dervişlerin Saltanatı -İstanbul'da Mevlevîlik-,  İmzalı(?)-İstanbul Araştırmaları Enstitüsü Yayınları, İstanbul-2007 Baskısı, 268 Sayfa + Bol Görselli.

    Lot No: 32

    Lot: 32

    Saltanatın Dervişleri - Dervişlerin Saltanatı -İstanbul'da Mevlevîlik-, İmzalı(?)-İstanbul Araştırmaları Enstitüsü Yayınları, İstanbul-2007 Baskısı, 268 Sayfa + Bol Görselli.

    TLSatıldı
  • Büyükada Dün / Yesterday-İstanbul-210 Avrupa Kültür Başkenmti Yayınları, İstanbul-1997 Baskısı, 110 Sayfa.

    Lot No: 33

    Lot: 33

    Büyükada Dün / Yesterday-İstanbul-210 Avrupa Kültür Başkenmti Yayınları, İstanbul-1997 Baskısı, 110 Sayfa.

    TLSatıldı
  • Seferihisar -Geleceğin Türkiye'si-, M. Mustafa Kılınçer-Seferihisar Belediyesi Yayınları, 96 Sayfa + Görseller.

    Lot No: 34

    Lot: 34

    Seferihisar -Geleceğin Türkiye'si-, M. Mustafa Kılınçer-Seferihisar Belediyesi Yayınları, 96 Sayfa + Görseller.

    TLSatıldı
  • Alaçatı -Hikayesini Rüzgârın Taşa ve Denize Yazdığı Kent-, Nedim Attilla-Levent Print City, 96 Sayfa .

    Lot No: 35

    Lot: 35

    Alaçatı -Hikayesini Rüzgârın Taşa ve Denize Yazdığı Kent-, Nedim Attilla-Levent Print City, 96 Sayfa .

    TLSatıldı
  • Öykülerle Ünlü İstanbul Camileri, Celalettin Kafesoğlu-VTT Yayıncılık, İstanbul Baskıs, 96 Sayfa + Görseller.

    Lot No: 36

    Lot: 36

    Öykülerle Ünlü İstanbul Camileri, Celalettin Kafesoğlu-VTT Yayıncılık, İstanbul Baskıs, 96 Sayfa + Görseller.

    TLSatıldı
  • Şükriye Dikmen Sanatı Kitabı-Design and Preparation: Ezgi Advertising and Publishing Agency CO. Ltd.,  Reyo Matbaacılık, İstanbul-1986 Baskısı, 165 Sayfa.
Şükriye Dikmen, 1918 yılında İstanbul’da doğdu. Babası, Cumhuriyet dönemi bilimadamlarından Batumlu Cafer Fahri Bey‘dir. Ressam Tiraje Dikmen‘in ablası, Meclis-i Mebusan ve TBMM milletvekili Ali Dikmen‘in de yeğenidir. Şükriye Dikmen, Tek Figürlü kadın portrecisi Şükriye Dikmen, Tek Figürlü kadın portrecisi Üniversite öncesi öğrenimini Arnavutköy Amerikan Koleji‘nde yaparak 1942 yılında bitirdi. 6 yıl sonra, 1948 yılında Resim bölümünde okuduğu İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi‘ni bitirdi ve Paris‘e gitti. 1953 yılında, Paris’teki Ecole du Louvre‘un sanat tarihi bölümünden mezun olana dek üç yıl Fernand Léger‘le ve 2 yıl Sergier ve Roger Chastel ile birlikte çalıştı. 1953 yılında ilk kişisel sergisini, sonraki yıl ise Türkiye’deki ilk kişisel sergisini açtı. 1957’de Edinburgh festivaline, 1962’de ise Paris, Brüksel ve Viyana’da sergilenen “Çağdaş Türk Sanatı” sergilerine katıldı. 1968’de Devlet Güzel Sanatlar Akademisi‘nde eski ve yeni resimlerini bir araya toplayan retrospektif bir sergi düzenledi.

    Lot No: 37

    Lot: 37

    Şükriye Dikmen Sanatı Kitabı-Design and Preparation: Ezgi Advertising and Publishing Agency CO. Ltd., Reyo Matbaacılık, İstanbul-1986 Baskısı, 165 Sayfa. Şükriye Dikmen, 1918 yılında İstanbul’da doğdu. Babası, Cumhuriyet dönemi bilimadamlarından Batumlu Cafer Fahri Bey‘dir. Ressam Tiraje Dikmen‘in ablası, Meclis-i Mebusan ve TBMM milletvekili Ali Dikmen‘in de yeğenidir. Şükriye Dikmen, Tek Figürlü kadın portrecisi Şükriye Dikmen, Tek Figürlü kadın portrecisi Üniversite öncesi öğrenimini Arnavutköy Amerikan Koleji‘nde yaparak 1942 yılında bitirdi. 6 yıl sonra, 1948 yılında Resim bölümünde okuduğu İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi‘ni bitirdi ve Paris‘e gitti. 1953 yılında, Paris’teki Ecole du Louvre‘un sanat tarihi bölümünden mezun olana dek üç yıl Fernand Léger‘le ve 2 yıl Sergier ve Roger Chastel ile birlikte çalıştı. 1953 yılında ilk kişisel sergisini, sonraki yıl ise Türkiye’deki ilk kişisel sergisini açtı. 1957’de Edinburgh festivaline, 1962’de ise Paris, Brüksel ve Viyana’da sergilenen “Çağdaş Türk Sanatı” sergilerine katıldı. 1968’de Devlet Güzel Sanatlar Akademisi‘nde eski ve yeni resimlerini bir araya toplayan retrospektif bir sergi düzenledi.

    TLSatıldı
  • Utku Varlık Sanat Kitabı, Gülseli İnal-Bilim Sanat Galerisi Yayınları, İstanbul-1995 Baskısı, İçerisinde Birçok Sanat Eseri Görseli Mevcuttur., 232 Sayfa + Şömizli.
1942 yılında Bolu’da doğan Utku Varlık, 1961 yılında girdiği Güzel Sanatlar Akademisi, Resim Bölümü’nde Bedri Rahmi Eyüboğlu atölyesinde resim, Sabri Berkel atölyesinde ise gravür ve litografi eğitimi alır. Akademi’den 1966 yılında mezun olan Varlık, 1970 yılında devlet bursu ile Paris’e gider. 1971 – 1974 yılları arasında Paris Güzel Sanatlar Akademisi’nde George Dayez ile 1973 – 1975 yılları arasında ise Cachan Atölyesi´nde litografi çalışır. İlk sergisini 1965 yılında Cenevre’de açan Utku Varlık daha sonra aralarında İstanbul, Ankara, İzmir, Salzburg, Münih, Köln, Hamburg, Stuttgart, Cannes, Lyon ve Paris’in bulunduğu birçok kentte düzenli olarak sergiler açar. Çalışmalarını 1975 yılından beri Paris’te sürdüren Varlık’ın eserleri İstanbul ve Ankara Devlet Resim Heykel Müzelerinde, İstanbul Modern Sanat Müzesi’nde, Merkez Bankası ve İş Bankası Koleksiyonlarında, Amerika Birleşik Devletleri Ben and Abey Gray Vakfı’nda, Paris Belediyesi ve Paris Ulusal Kütüphanesi Koleksiyonlarında ve Lyon Müzesi’nde temsil ediliyor. Sanat yaşamına başladığı yıllarda dışavurumcu anlatımla figürlerini biçimlendiren Utku Varlık, 1960 ve 1970´lerde dönemin politik yaşamından etkilenerek yaptığı resimlerinde de bu anlatım biçimini kullanmıştır. Sanatçı 1975´ten sonra dışavurumcu anlatımdan ve toplumsal konulardan uzaklaşmış düşsel bir anlatım biçimine yönelmiştir. Utku Varlık için figür, sürekli ve asal olan doğanın yaşayan öğelerinden biridir ve yansımasını doğada bulur.

    Lot No: 38

    Lot: 38

    Utku Varlık Sanat Kitabı, Gülseli İnal-Bilim Sanat Galerisi Yayınları, İstanbul-1995 Baskısı, İçerisinde Birçok Sanat Eseri Görseli Mevcuttur., 232 Sayfa + Şömizli. 1942 yılında Bolu’da doğan Utku Varlık, 1961 yılında girdiği Güzel Sanatlar Akademisi, Resim Bölümü’nde Bedri Rahmi Eyüboğlu atölyesinde resim, Sabri Berkel atölyesinde ise gravür ve litografi eğitimi alır. Akademi’den 1966 yılında mezun olan Varlık, 1970 yılında devlet bursu ile Paris’e gider. 1971 – 1974 yılları arasında Paris Güzel Sanatlar Akademisi’nde George Dayez ile 1973 – 1975 yılları arasında ise Cachan Atölyesi´nde litografi çalışır. İlk sergisini 1965 yılında Cenevre’de açan Utku Varlık daha sonra aralarında İstanbul, Ankara, İzmir, Salzburg, Münih, Köln, Hamburg, Stuttgart, Cannes, Lyon ve Paris’in bulunduğu birçok kentte düzenli olarak sergiler açar. Çalışmalarını 1975 yılından beri Paris’te sürdüren Varlık’ın eserleri İstanbul ve Ankara Devlet Resim Heykel Müzelerinde, İstanbul Modern Sanat Müzesi’nde, Merkez Bankası ve İş Bankası Koleksiyonlarında, Amerika Birleşik Devletleri Ben and Abey Gray Vakfı’nda, Paris Belediyesi ve Paris Ulusal Kütüphanesi Koleksiyonlarında ve Lyon Müzesi’nde temsil ediliyor. Sanat yaşamına başladığı yıllarda dışavurumcu anlatımla figürlerini biçimlendiren Utku Varlık, 1960 ve 1970´lerde dönemin politik yaşamından etkilenerek yaptığı resimlerinde de bu anlatım biçimini kullanmıştır. Sanatçı 1975´ten sonra dışavurumcu anlatımdan ve toplumsal konulardan uzaklaşmış düşsel bir anlatım biçimine yönelmiştir. Utku Varlık için figür, sürekli ve asal olan doğanın yaşayan öğelerinden biridir ve yansımasını doğada bulur.

    TLSatıldı
  • Resim Galerisi Pinakothek Katalog/Catalogue (İmzalı)-T.C. İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü Bilim ve Sanat Galerisi Yayınları, İstanbul-2004 Baskısı, 430 Sayfa + İçerisinde Bolca Sanat Eseri Görseli Mevcuttur. + Şömizli.

    Lot No: 39

    Lot: 39

    Resim Galerisi Pinakothek Katalog/Catalogue (İmzalı)-T.C. İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü Bilim ve Sanat Galerisi Yayınları, İstanbul-2004 Baskısı, 430 Sayfa + İçerisinde Bolca Sanat Eseri Görseli Mevcuttur. + Şömizli.

    TLSatıldı
  • İlgi Adalan, Ümit Gezgin-Bilim Sanat Galerisi Yayınları, İstanbul-2002 Baskısı, 192 Sayfa + Bol Görselli + Şömizli.
İlgi Adalan (d. 1936, Bursa), Türk seramik sanatçısı ve resim öğretmeni. Siyah ve beyaz renklerin ağırlıkta olduğu soyut biçimli seramik çalışmaları ile tanınır. 1953-1959 yılları arasında Güzel Sanatlar Akademisi'nde (bk. MSÜ) Cemal Tollu atölyesinde resim üzerine çalıştı. Mezuniyet sonrasında beş yıl kadar bir süre resim öğretmenliği yaptı. 1960’lı yıllarda Gorbon Seramik Fabrikası’nda görev almaya başlaması ile seramik sanatına yöneldi. 1970'li yıllarda Candeğer Furtun, Hamiye Çolakoğlu, Atilla Galatalı, Güngör Güner, Jale Yılmabaşar, Mustafa Tunçalp ve Erdinç Bakla gibi sanatçılar ile seramik sanatına canlılık ve yenilik getiren isimlerden biri oldu. 1981’de İstanbul Sanat Bayramı Yeni Eğilimler Sergisi’nde bronz madalya ile ödüllendirildi. Eserlerinde kalıpları deformize olmuş insan figürü ve ellerin soyut biçimde oluşturduğu formlar baskın haldedir.

    Lot No: 40

    Lot: 40

    İlgi Adalan, Ümit Gezgin-Bilim Sanat Galerisi Yayınları, İstanbul-2002 Baskısı, 192 Sayfa + Bol Görselli + Şömizli. İlgi Adalan (d. 1936, Bursa), Türk seramik sanatçısı ve resim öğretmeni. Siyah ve beyaz renklerin ağırlıkta olduğu soyut biçimli seramik çalışmaları ile tanınır. 1953-1959 yılları arasında Güzel Sanatlar Akademisi'nde (bk. MSÜ) Cemal Tollu atölyesinde resim üzerine çalıştı. Mezuniyet sonrasında beş yıl kadar bir süre resim öğretmenliği yaptı. 1960’lı yıllarda Gorbon Seramik Fabrikası’nda görev almaya başlaması ile seramik sanatına yöneldi. 1970'li yıllarda Candeğer Furtun, Hamiye Çolakoğlu, Atilla Galatalı, Güngör Güner, Jale Yılmabaşar, Mustafa Tunçalp ve Erdinç Bakla gibi sanatçılar ile seramik sanatına canlılık ve yenilik getiren isimlerden biri oldu. 1981’de İstanbul Sanat Bayramı Yeni Eğilimler Sergisi’nde bronz madalya ile ödüllendirildi. Eserlerinde kalıpları deformize olmuş insan figürü ve ellerin soyut biçimde oluşturduğu formlar baskın haldedir.

    TLSatıldı
  • 'Akdeniz'in Mor Binyılı'', Sergi Tasarımı: Samih Rifat, Çeviriler: Robert Bragner - Fred Stark-Yapı ve Kredi Kültür Sanat Yayınları, İstanbul-1999 Baskısı, 120 Sayfa + Görselli.

    Lot No: 41

    Lot: 41

    'Akdeniz'in Mor Binyılı'', Sergi Tasarımı: Samih Rifat, Çeviriler: Robert Bragner - Fred Stark-Yapı ve Kredi Kültür Sanat Yayınları, İstanbul-1999 Baskısı, 120 Sayfa + Görselli.

    TLSatıldı
  • Türk Resminde Otoportre, Hazırlayan: Veysel Uğurlu-Yapı ve Kredi Kültür Sanat Yayınları, İstanbul-1996 Baskısı, 80 Sayfa + Görseller.

    Lot No: 42

    Lot: 42

    Türk Resminde Otoportre, Hazırlayan: Veysel Uğurlu-Yapı ve Kredi Kültür Sanat Yayınları, İstanbul-1996 Baskısı, 80 Sayfa + Görseller.

    TLSatıldı
  • Nazmi Ziya Sanat Kitabı, Hazırlayan: Veysel Uğurlu -Yapı Kredi Kültür Sanat Yayınları, İstanbul-1994 Baskısı, 63 Sayfa. + Bol Sanat Eseri Görselli. + Şömizli.
İstanbul’un Aksaray semtinde 1880 yılında doğmuştur. İlk Türk izlenimci ressam olan Hoca Ali Rıza’dan resim dersleri almaya başlamıştır. Hoca Ali Rıza’nın tabiatın iyi bir eğitimci olduğu tavsiyesini hiç aklından çıkartmamıştır.1902’de Akademik bir eğitim için Sanayi-i Nefise Mektebi’ne kayıt olmuştur.1908 yılında mezuniyetinden sonra Paris’e giden sanatçı 1913 yılında yurda dönmüştür. 1925 yılında Sanayi-i Nefise’de müdürlük yapan ressam 1937 yılında İstanbul’ da vefat etmiştir.
Nazmi Ziya, renkli baskılarını gördüğü izlenimci ressamlara yakınlık duyuyordu. Daha Akademi’de öğrenciyken, 1905’te İstanbul’a gelen ve kaldığıbirkaç aylık süre içerisinde Haliç’ten çeşitli resimler yapan, Poul Signac’ın izlenimci türdeki çalışmaları da ondaki bu yakınlığı güçlendirdi.
Signac, açık hava ressamıydı. İzlenimcilerin açtığı yolda yürüyor, koyu kararenklerden arınmış kırmızılardan, sarılardan ve turunculardan oluşan manzaralar yapıyordu. O’nun İstanbul Limanı’ndan yaptığı etütleri gören Nazmi Ziya ne yönden gideceğini anlamıştı.
Nazmi Ziya birçok eleştirmen ve sanat tarihçisi tarafından Fransız İzlenimciliği’ne en yakın ressam olarak kabul edilmektedir. İstanbul’un birçok köşesini kendine konu edinmiştir. Nazmi Ziya’nın İstanbul atmosferlerine buğulu bir görünüm hâkimdir. Ayrıca Signac’ın noktacı tekniğinden çok etkilenmiş ve bu eserlerini yolda vermiştir. Bu tür çalışmalarında saf renk kullanır. Ayrıntıya fazla girmemesine rağmen sağlam bir deseni vardır. Gelip geçici anı verirken kalıcı olmaya çalışır. Sanatçı için geçici olan şey güneş ışığıdır. Kullandığı renkler parlak, konusu ise yereldir.
‘’ Nazmi Ziya empresyonistti; çünkü paletinden koyu renkleri atarak açık tonlaraönem vermişti ve tabiat karşısında çalışmıştı, aynı konuyu günü belirli saatlerindedeğişik ışık tesirlerini gösterecek şekilde işlemişti. Tabiattaki ışık ve gölge olayınıaynı rengin açık ve koyu tonlarıyla değil, zıtlık renklerle vermiştir. Renkleri olduğu gibi kullanmak yerine bunları elemanlarına ayırarak gözde birleştirmeyi tercih ediyordu’’.
‘’Nazmi Ziya, Hoca Ali Rıza gibi sabahın erken saatlerinde, şövalesi ve resim malzemeleriyle sokaklara çıkarak ve resimleyebileceği güzel manzaralar bulup,izlenimci bir tarzda doğayı resmetmiştir. Türk Resim tarihinde Hoca Ali Rıza ve Halil Paşa’dan sonra İzlenimciliği en iyi aktaran ressam Nazmi Ziya Güran olarak kabul edilmiştir’’.
Nazmi Ziya, hocalığı sırasında desene büyük önem vermiş ve bunu öğrencilerine de aktarmaya, anlatmaya çalışmıştır.

    Lot No: 43

    Lot: 43

    Nazmi Ziya Sanat Kitabı, Hazırlayan: Veysel Uğurlu -Yapı Kredi Kültür Sanat Yayınları, İstanbul-1994 Baskısı, 63 Sayfa. + Bol Sanat Eseri Görselli. + Şömizli. İstanbul’un Aksaray semtinde 1880 yılında doğmuştur. İlk Türk izlenimci ressam olan Hoca Ali Rıza’dan resim dersleri almaya başlamıştır. Hoca Ali Rıza’nın tabiatın iyi bir eğitimci olduğu tavsiyesini hiç aklından çıkartmamıştır.1902’de Akademik bir eğitim için Sanayi-i Nefise Mektebi’ne kayıt olmuştur.1908 yılında mezuniyetinden sonra Paris’e giden sanatçı 1913 yılında yurda dönmüştür. 1925 yılında Sanayi-i Nefise’de müdürlük yapan ressam 1937 yılında İstanbul’ da vefat etmiştir. Nazmi Ziya, renkli baskılarını gördüğü izlenimci ressamlara yakınlık duyuyordu. Daha Akademi’de öğrenciyken, 1905’te İstanbul’a gelen ve kaldığıbirkaç aylık süre içerisinde Haliç’ten çeşitli resimler yapan, Poul Signac’ın izlenimci türdeki çalışmaları da ondaki bu yakınlığı güçlendirdi. Signac, açık hava ressamıydı. İzlenimcilerin açtığı yolda yürüyor, koyu kararenklerden arınmış kırmızılardan, sarılardan ve turunculardan oluşan manzaralar yapıyordu. O’nun İstanbul Limanı’ndan yaptığı etütleri gören Nazmi Ziya ne yönden gideceğini anlamıştı. Nazmi Ziya birçok eleştirmen ve sanat tarihçisi tarafından Fransız İzlenimciliği’ne en yakın ressam olarak kabul edilmektedir. İstanbul’un birçok köşesini kendine konu edinmiştir. Nazmi Ziya’nın İstanbul atmosferlerine buğulu bir görünüm hâkimdir. Ayrıca Signac’ın noktacı tekniğinden çok etkilenmiş ve bu eserlerini yolda vermiştir. Bu tür çalışmalarında saf renk kullanır. Ayrıntıya fazla girmemesine rağmen sağlam bir deseni vardır. Gelip geçici anı verirken kalıcı olmaya çalışır. Sanatçı için geçici olan şey güneş ışığıdır. Kullandığı renkler parlak, konusu ise yereldir. ‘’ Nazmi Ziya empresyonistti; çünkü paletinden koyu renkleri atarak açık tonlaraönem vermişti ve tabiat karşısında çalışmıştı, aynı konuyu günü belirli saatlerindedeğişik ışık tesirlerini gösterecek şekilde işlemişti. Tabiattaki ışık ve gölge olayınıaynı rengin açık ve koyu tonlarıyla değil, zıtlık renklerle vermiştir. Renkleri olduğu gibi kullanmak yerine bunları elemanlarına ayırarak gözde birleştirmeyi tercih ediyordu’’. ‘’Nazmi Ziya, Hoca Ali Rıza gibi sabahın erken saatlerinde, şövalesi ve resim malzemeleriyle sokaklara çıkarak ve resimleyebileceği güzel manzaralar bulup,izlenimci bir tarzda doğayı resmetmiştir. Türk Resim tarihinde Hoca Ali Rıza ve Halil Paşa’dan sonra İzlenimciliği en iyi aktaran ressam Nazmi Ziya Güran olarak kabul edilmiştir’’. Nazmi Ziya, hocalığı sırasında desene büyük önem vermiş ve bunu öğrencilerine de aktarmaya, anlatmaya çalışmıştır.

    TLSatıldı
  • Beyoğlu 1930 -Selâhattin Giz'in Fotoğraflarıyla 1930'larda Beyoğlu-, Metin: Ali Özdamar - Fotorağflar: Selâhattin Giz-Çağdaş Yayıncılık, İstanbul-1992 Baskısı, 143 Sayfa. + Bol Görselli.

    Lot No: 44

    Lot: 44

    Beyoğlu 1930 -Selâhattin Giz'in Fotoğraflarıyla 1930'larda Beyoğlu-, Metin: Ali Özdamar - Fotorağflar: Selâhattin Giz-Çağdaş Yayıncılık, İstanbul-1992 Baskısı, 143 Sayfa. + Bol Görselli.

    TLSatıldı
  • Renoir von Michel Florisoone-Paris - Hyperion, Paris-1938 Baskısı, 166 Sayfa + Bol Görselli + Şömizli.
Fransız Empresyonist Ressam Pierre Auguste Renoir 1841 de Fransa’nın Limoges kentinde doğdu. Babası terziydi. Dört yaşındayken Renoir ailesi Paris’e yerleşti. 13 yaşında iken porselen boyama eğitimi aldı. Bu konudaki işleriyle aile bütçesine katkıda bulunuyordu. 1861-1864 yılları arasında İsviçreli ressam Charles Gleyre’den resim eğitimi aldı. Bu sürede Claude Monet, Alfred Sisley ve Frederic Bazille ile tanışıp onlarla birlikte çalışmaya başladı. Bu arada Paris’te besteci Gomod’nun yönetimindeki koroda şarkı söyledi. Müzik öğrenimi de yapmak istiyordu. 1864 yılındaki Paris Salon sergisine ilk defa bir tablosuyla katıldı. Resimlerindeki tazelik ve doğallık eleştirmenlerin dikkatini çekiyordu. 1870 yıllarında Pierre Auguste Renoir empresyonist akımın önderi olmuştu. Diğer empresyonistlerin aksine sanatçı Paris Salon sergilerini önemsiyor ve katılmak için yoğun bir şekilde çalışıyordu. 1874 ve 1876 sergilerinde yer aldı. Bu sürede galerici Paul Durand Ruel’in ve Pere Martin’in desteğiyle maddi durumunu da düzeltmişti. Ancak esas açılım Victor Chocquet ve Georges Charpentier’i tanımasıyla gerçekleşti. Aldığı siparişler ile yoğun çalışma temposunu sürdürdü. Ancak bir süre sonra çalışmaları kendini tatmin etmemeğe başladı. 1880’de Paris’te sanatçıların toplandığı semtteki atölyesini bırakarak ailesiyle birlikte banliyöye taşındı. 1881 de Cezayir’e, sonra da Italya’ya gitti. Venedik’i, Roma’yı, Floransa’yı ve Pompei’yi gezdi. Ertesi yıl Palermo’da Wagner ile tanıştı. Ünlü bestecinin en güzel portrelerinden birini yaptı. 1887’de empresyonistlerin sekizinci ve son sergisine katılmayı reddetti. Buna karşılık tablolarını New-York’ta, Brüksel’de ve Paris’te bağımsız olarak sergiledi.
1894’den sonra büyük sanatçının sağlık durumu bozulmağa başladı. Adele romatizmasına yakalanmıştı. Doktorlar Renoir’a Fransa’nın Midi bölgesinde yaşamasını tavsiye etmişlerdi. 1899’da Nice yakınında Cagnes köyüne yerleşen sanatçı yirmi yıldan fazla orada yaşadı. Fransa’nın güneyinde bir evde yaşlı bir kötürüm yatakta oturmuştu, Önünde bir ressam sehpası vardı. Bir hastabakıcı titreyen eline bir fırça sıkıştırdı. Fırçayı güçlükle paletine yaklaştırdı. Sonra kendinden emin fırça darbeleriyle resim yapmağa başladı. İşte Renoir son yıllarında böyle çalışıyordu. Bununla beraber tabloları gençliğinde yaptıkları kadar güzeldi. 1900 da Durand – Ruel’de açtığı özel bir sergiden sonra sanatçıya Lejyon D’Honeur nişanı verildi. 3 Aralık 1919 tarihinde Cagnes’de hayata gözlerini yumdu.

    Lot No: 45

    Lot: 45

    Renoir von Michel Florisoone-Paris - Hyperion, Paris-1938 Baskısı, 166 Sayfa + Bol Görselli + Şömizli. Fransız Empresyonist Ressam Pierre Auguste Renoir 1841 de Fransa’nın Limoges kentinde doğdu. Babası terziydi. Dört yaşındayken Renoir ailesi Paris’e yerleşti. 13 yaşında iken porselen boyama eğitimi aldı. Bu konudaki işleriyle aile bütçesine katkıda bulunuyordu. 1861-1864 yılları arasında İsviçreli ressam Charles Gleyre’den resim eğitimi aldı. Bu sürede Claude Monet, Alfred Sisley ve Frederic Bazille ile tanışıp onlarla birlikte çalışmaya başladı. Bu arada Paris’te besteci Gomod’nun yönetimindeki koroda şarkı söyledi. Müzik öğrenimi de yapmak istiyordu. 1864 yılındaki Paris Salon sergisine ilk defa bir tablosuyla katıldı. Resimlerindeki tazelik ve doğallık eleştirmenlerin dikkatini çekiyordu. 1870 yıllarında Pierre Auguste Renoir empresyonist akımın önderi olmuştu. Diğer empresyonistlerin aksine sanatçı Paris Salon sergilerini önemsiyor ve katılmak için yoğun bir şekilde çalışıyordu. 1874 ve 1876 sergilerinde yer aldı. Bu sürede galerici Paul Durand Ruel’in ve Pere Martin’in desteğiyle maddi durumunu da düzeltmişti. Ancak esas açılım Victor Chocquet ve Georges Charpentier’i tanımasıyla gerçekleşti. Aldığı siparişler ile yoğun çalışma temposunu sürdürdü. Ancak bir süre sonra çalışmaları kendini tatmin etmemeğe başladı. 1880’de Paris’te sanatçıların toplandığı semtteki atölyesini bırakarak ailesiyle birlikte banliyöye taşındı. 1881 de Cezayir’e, sonra da Italya’ya gitti. Venedik’i, Roma’yı, Floransa’yı ve Pompei’yi gezdi. Ertesi yıl Palermo’da Wagner ile tanıştı. Ünlü bestecinin en güzel portrelerinden birini yaptı. 1887’de empresyonistlerin sekizinci ve son sergisine katılmayı reddetti. Buna karşılık tablolarını New-York’ta, Brüksel’de ve Paris’te bağımsız olarak sergiledi. 1894’den sonra büyük sanatçının sağlık durumu bozulmağa başladı. Adele romatizmasına yakalanmıştı. Doktorlar Renoir’a Fransa’nın Midi bölgesinde yaşamasını tavsiye etmişlerdi. 1899’da Nice yakınında Cagnes köyüne yerleşen sanatçı yirmi yıldan fazla orada yaşadı. Fransa’nın güneyinde bir evde yaşlı bir kötürüm yatakta oturmuştu, Önünde bir ressam sehpası vardı. Bir hastabakıcı titreyen eline bir fırça sıkıştırdı. Fırçayı güçlükle paletine yaklaştırdı. Sonra kendinden emin fırça darbeleriyle resim yapmağa başladı. İşte Renoir son yıllarında böyle çalışıyordu. Bununla beraber tabloları gençliğinde yaptıkları kadar güzeldi. 1900 da Durand – Ruel’de açtığı özel bir sergiden sonra sanatçıya Lejyon D’Honeur nişanı verildi. 3 Aralık 1919 tarihinde Cagnes’de hayata gözlerini yumdu.

    TLSatıldı
  • Ahmet Yeşil Sanat Kitabı, Mehmet Ergüven -Bilim Sanat Galerisi Yayınları, İstanbul-2000 Baskısı, Fotoğraflar: Ateş Döğücü, 226 Sayfa + Görseller.
1954 yılında Mersin'de doğan Ahmet Yeşil, Mersin'de yaşıyor ve çalışıyor. 1973 – 1985 Ressam Nuri Abaç, İlhan Çevik ve Ernür Tüzün'den resim eğitimi aldı. olmak üzere önemli yabancı koleksiyonlarda da eserleri bulunmaktadır.

    Lot No: 46

    Lot: 46

    Ahmet Yeşil Sanat Kitabı, Mehmet Ergüven -Bilim Sanat Galerisi Yayınları, İstanbul-2000 Baskısı, Fotoğraflar: Ateş Döğücü, 226 Sayfa + Görseller. 1954 yılında Mersin'de doğan Ahmet Yeşil, Mersin'de yaşıyor ve çalışıyor. 1973 – 1985 Ressam Nuri Abaç, İlhan Çevik ve Ernür Tüzün'den resim eğitimi aldı. olmak üzere önemli yabancı koleksiyonlarda da eserleri bulunmaktadır.

    TLSatıldı
  • Türk El Sanatları, Yayına Hazırlayan: Creative Yayıncılık, Fotoğraflar: İsa Çelik Creative Arşivi-Baskı: Alaş Ofset, Creative Yayıncılık, İstanbul-1990 Baskısı, 318 Sayfa + Görseller + Şömizli.

    Lot No: 47

    Lot: 47

    Türk El Sanatları, Yayına Hazırlayan: Creative Yayıncılık, Fotoğraflar: İsa Çelik Creative Arşivi-Baskı: Alaş Ofset, Creative Yayıncılık, İstanbul-1990 Baskısı, 318 Sayfa + Görseller + Şömizli.

    TLSatıldı
  • Doğumunun Yüzüncü Yılına Armağan Muhsin Ertuğrul-İ.B.B. Kültür İşleri Daire Başkanlığı Yayınları No.6, İstanbul-1992 Baskısı, Baskı: MATAŞ, 175 Sayfa.
28 Şubat 1892'de İstanbul'da doğdu. Türk tiyatrosunun batılı anlamda kurucusu olarak kabul edilen Ertuğrul, sinema alanında da Türkiye'de ilk önemli katkıları gerçekleştirmiştir. 1922-1939 yılları arasında Türkiye’de film yapan tek kişidir. Tefeyyüz Mektebi’nde okurken tiyatroya ilgi duydu ve aktör olmaya karar verdi. 1909'da Burhanettin Tiyatrosu’nda Arthur Conan Doyle'ın Sherlock Holmes oyununda 'Bob' rolüyle ilk kez sahneye çıktı. Ailesi, sahneye çıkmasına karşı çıktığı için baba evinden ayrıldı ve tiyatro eğitimi için 1911'de Paris'e gitti. 1912″de İstanbul’a döndü. Burada yönetmen ve oyuncu olarak çalışmaya başladı. İlk kez Shakespeare’in Hamlet oyununu sahneye koydu ve Hamlet rolünü kendisi oynadı. 1913'te Bursa'da Millet Tiyatrosu adıyla İsmail Galip Arcan, Behzad Butak ve Kemal Emin Bara ile kurduğu Yeni Turan Temsil Heyeti’nde çok sayıda yabancı oyunu sahneledi ve bu oyunlarda oynadı. Aynı yıl Şehzadebaşı'nda Ertuğrul Sineması'nı açtı. Burada ise film gösterimlerinin yanı sıra Karanlık İçinde Buse, Fener Bekçileri gibi oyunlar da sunuldu. Sinemada film öncesi kısa gösteriler yaptı. 1913 sonunda karıştığı bir siyasi olay nedeniyle sınırdışı edilip Fransa’ya gitti. İstanbul’a döndüğünde “Ertuğrul Muhsin ve Arkadaşları” topluluğunu kuran sanatçı, o sıralarda Berlin'e gitti ve  Berlin'de kendi adına İstanbul Film adlı bir film şirketi kurdu. Üstat Film'in de ortağı ve yönetmeni oldu. "Samson", "Kara Lale Bayramı", "Şeytana Tapanlar" adlı filmleri çekti. 1918’de İstanbul’a döndü. Edebi Tiyatro Heyeti adında bir özel topluluk kurdu. İpek Film ve Kemal Film’in kurulmasında ön ayaklık yaptı. İpek Film'de 1928-1941 arasında yönetmen olarak 20 film çekti. 1923'te Halide Edip Adıvar’ın aynı adı taşıyan romanından uyarladığı “Ateşten Gömlek”, Kurtuluş Savaşı’nı konu alan ilk film olarak sinema tarihine geçti. Bu filmde başrolü oynayan Neyyire Neyir ile evlendi. Muhsin Ertuğrul, ilk sesli Türk filmlerini çekti; Mısır-Yunan işbirliğiyle 1931'de çekilen “İstanbul Sokaklarında” ve ertesi sene çektiği “Bir Millet Uyanıyor", ilk sesli Türk filmleri oldu. Ertuğrul, Istanbul Şehir Tiyatrosu’nda 1935-1936 sezonunda Türkiye’deki ilk düzenli çocuk oyunlarını başlattı. 1947'de kurulmakta olan Devlet Tiyatrosu'nu yönetmek üzere Ankara Devlet Konservatuvarı Tatbikat Sahnesi'nin başına getirilen Ertuğrul, çeşitli aralıklarla Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ve İstanbul Şehir Tiyatroları Baş rejisörlüğü görevini sürdürdü. Bu dönemde 1964 Türkiye'de ilk kez Brecht’in bir oyununu ve Shakespeare’in 400. doğum yıldönümü nedeniyle beş sahnede beş Shakespeare oyunu sahneletti. Bu çalışmaları sebebiyle eleştirilere hedef oldu. 1966’da İstanbul Belediye Meclisi’nin kararıyla baş rejisörlük kadrosu kaldırıldı. Kamuoyunda, mecliste ve medyada büyük tepkilere yol açan "Muhsin Ertuğrul olayı", "Türk tiyatrosuna indirilen bir darbe" olarak nitelendirildi. Açıkta kalan Muhsin Ertuğrul, Federal Almanya ve Ispanya’daki tiyatro eğitim yöntemlerini incelemeye gitti. 1967’de LCC Tiyatro Okulu'nda sahne dersleri ve İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Enstitüsü'nde tiyatro eleştirisi dersleri verdi. 23 Aralık - 12 Ocak 1970 arasında 60. sanat yılı büyük programlarla kutlayan Muhsin Ertuğrul'a 23 Ekim 1971’de Kültür Bakanı Talât Halman’ın çabasıyla Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir sanatçıya verillen "Devlet Kültür Armağanı" verildi. Ertuğrul'a 23 Nisan 1979'da Ege Üniversitesi'nce fahri doktor ünvanı verildi. Ünvanını almak ve sanat yaşamının 70. yıl kutlamalarına katılmak üzere gittiği İzmir'de 29 Nisan günü kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Ertuğrul'un mezarı İstanbul- Zincirlikuyu Mezarlığı'ndadır.

    Lot No: 48

    Lot: 48

    Doğumunun Yüzüncü Yılına Armağan Muhsin Ertuğrul-İ.B.B. Kültür İşleri Daire Başkanlığı Yayınları No.6, İstanbul-1992 Baskısı, Baskı: MATAŞ, 175 Sayfa. 28 Şubat 1892'de İstanbul'da doğdu. Türk tiyatrosunun batılı anlamda kurucusu olarak kabul edilen Ertuğrul, sinema alanında da Türkiye'de ilk önemli katkıları gerçekleştirmiştir. 1922-1939 yılları arasında Türkiye’de film yapan tek kişidir. Tefeyyüz Mektebi’nde okurken tiyatroya ilgi duydu ve aktör olmaya karar verdi. 1909'da Burhanettin Tiyatrosu’nda Arthur Conan Doyle'ın Sherlock Holmes oyununda 'Bob' rolüyle ilk kez sahneye çıktı. Ailesi, sahneye çıkmasına karşı çıktığı için baba evinden ayrıldı ve tiyatro eğitimi için 1911'de Paris'e gitti. 1912″de İstanbul’a döndü. Burada yönetmen ve oyuncu olarak çalışmaya başladı. İlk kez Shakespeare’in Hamlet oyununu sahneye koydu ve Hamlet rolünü kendisi oynadı. 1913'te Bursa'da Millet Tiyatrosu adıyla İsmail Galip Arcan, Behzad Butak ve Kemal Emin Bara ile kurduğu Yeni Turan Temsil Heyeti’nde çok sayıda yabancı oyunu sahneledi ve bu oyunlarda oynadı. Aynı yıl Şehzadebaşı'nda Ertuğrul Sineması'nı açtı. Burada ise film gösterimlerinin yanı sıra Karanlık İçinde Buse, Fener Bekçileri gibi oyunlar da sunuldu. Sinemada film öncesi kısa gösteriler yaptı. 1913 sonunda karıştığı bir siyasi olay nedeniyle sınırdışı edilip Fransa’ya gitti. İstanbul’a döndüğünde “Ertuğrul Muhsin ve Arkadaşları” topluluğunu kuran sanatçı, o sıralarda Berlin'e gitti ve Berlin'de kendi adına İstanbul Film adlı bir film şirketi kurdu. Üstat Film'in de ortağı ve yönetmeni oldu. "Samson", "Kara Lale Bayramı", "Şeytana Tapanlar" adlı filmleri çekti. 1918’de İstanbul’a döndü. Edebi Tiyatro Heyeti adında bir özel topluluk kurdu. İpek Film ve Kemal Film’in kurulmasında ön ayaklık yaptı. İpek Film'de 1928-1941 arasında yönetmen olarak 20 film çekti. 1923'te Halide Edip Adıvar’ın aynı adı taşıyan romanından uyarladığı “Ateşten Gömlek”, Kurtuluş Savaşı’nı konu alan ilk film olarak sinema tarihine geçti. Bu filmde başrolü oynayan Neyyire Neyir ile evlendi. Muhsin Ertuğrul, ilk sesli Türk filmlerini çekti; Mısır-Yunan işbirliğiyle 1931'de çekilen “İstanbul Sokaklarında” ve ertesi sene çektiği “Bir Millet Uyanıyor", ilk sesli Türk filmleri oldu. Ertuğrul, Istanbul Şehir Tiyatrosu’nda 1935-1936 sezonunda Türkiye’deki ilk düzenli çocuk oyunlarını başlattı. 1947'de kurulmakta olan Devlet Tiyatrosu'nu yönetmek üzere Ankara Devlet Konservatuvarı Tatbikat Sahnesi'nin başına getirilen Ertuğrul, çeşitli aralıklarla Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ve İstanbul Şehir Tiyatroları Baş rejisörlüğü görevini sürdürdü. Bu dönemde 1964 Türkiye'de ilk kez Brecht’in bir oyununu ve Shakespeare’in 400. doğum yıldönümü nedeniyle beş sahnede beş Shakespeare oyunu sahneletti. Bu çalışmaları sebebiyle eleştirilere hedef oldu. 1966’da İstanbul Belediye Meclisi’nin kararıyla baş rejisörlük kadrosu kaldırıldı. Kamuoyunda, mecliste ve medyada büyük tepkilere yol açan "Muhsin Ertuğrul olayı", "Türk tiyatrosuna indirilen bir darbe" olarak nitelendirildi. Açıkta kalan Muhsin Ertuğrul, Federal Almanya ve Ispanya’daki tiyatro eğitim yöntemlerini incelemeye gitti. 1967’de LCC Tiyatro Okulu'nda sahne dersleri ve İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Enstitüsü'nde tiyatro eleştirisi dersleri verdi. 23 Aralık - 12 Ocak 1970 arasında 60. sanat yılı büyük programlarla kutlayan Muhsin Ertuğrul'a 23 Ekim 1971’de Kültür Bakanı Talât Halman’ın çabasıyla Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir sanatçıya verillen "Devlet Kültür Armağanı" verildi. Ertuğrul'a 23 Nisan 1979'da Ege Üniversitesi'nce fahri doktor ünvanı verildi. Ünvanını almak ve sanat yaşamının 70. yıl kutlamalarına katılmak üzere gittiği İzmir'de 29 Nisan günü kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Ertuğrul'un mezarı İstanbul- Zincirlikuyu Mezarlığı'ndadır.

    TLSatıldı
  • Ayvazovski Türkiye'de, Pars Tuğlacı, İmzalı(?)-İnkılâp ve Aka Kitabevi, İstanbul-1983 Baskısı, 112 Sayfa + Bol Görselli + Şömizli.

    Lot No: 49

    Lot: 49

    Ayvazovski Türkiye'de, Pars Tuğlacı, İmzalı(?)-İnkılâp ve Aka Kitabevi, İstanbul-1983 Baskısı, 112 Sayfa + Bol Görselli + Şömizli.

    TLSatıldı
  • Halep Kenti ve Geleneksel Evleri, Mahmut Zeynelabidin-T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı TİKA Yayınları, Ankara-2020 Baskısı, Birinci Baskı, 437 Sayfa + Görseller + Şömizli. + Özel Muhafaza Kabında.

    Lot No: 50

    Lot: 50

    Halep Kenti ve Geleneksel Evleri, Mahmut Zeynelabidin-T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı TİKA Yayınları, Ankara-2020 Baskısı, Birinci Baskı, 437 Sayfa + Görseller + Şömizli. + Özel Muhafaza Kabında.

    TLSatıldı
  • Osmanlı Kültür Ortamında Miraç ve Yolculuk Durakları 1-2 -Edebiyatta, Müzikte ve Resimli Elyazmalarında Miraç ve İslamın Üç Kutsal Şehri, Editörler: Ayşe Taşkent - Nicole Kançal-Ferrari-Dergâh Yayınları, İstanbul-2021 Baskısı, Toplam 755 Sayfa. + Bol Görselli.

    Lot No: 51

    Lot: 51

    Osmanlı Kültür Ortamında Miraç ve Yolculuk Durakları 1-2 -Edebiyatta, Müzikte ve Resimli Elyazmalarında Miraç ve İslamın Üç Kutsal Şehri, Editörler: Ayşe Taşkent - Nicole Kançal-Ferrari-Dergâh Yayınları, İstanbul-2021 Baskısı, Toplam 755 Sayfa. + Bol Görselli.

    TLSatıldı
  • Tyrants -History's 100 Most Evil Desports & Dictators, By Nigel Cawthorne-Barnes & Noble Publishing, Çin-2005 Baskısı, Bol Görselli, 207 Sayfa.

    Lot No: 52

    Lot: 52

    Tyrants -History's 100 Most Evil Desports & Dictators, By Nigel Cawthorne-Barnes & Noble Publishing, Çin-2005 Baskısı, Bol Görselli, 207 Sayfa.

    TLSatıldı
  • Onay Akbaş -Le Carnaval de L'Existence- 25 Ansd e Peinture-, Par Françoise Monnin-Artist Yayıncılık, Bol Görsellidir.

    Lot No: 53

    Lot: 53

    Onay Akbaş -Le Carnaval de L'Existence- 25 Ansd e Peinture-, Par Françoise Monnin-Artist Yayıncılık, Bol Görsellidir.

    TLSatıldı
  • Barış Sarıbaş - Ekrem Kahraman-Bilim Sanat Galerisi Yayınları, İstanbul-2004 Baskısı, 151 Sayfa + Görseller.

    Lot No: 54

    Lot: 54

    Barış Sarıbaş - Ekrem Kahraman-Bilim Sanat Galerisi Yayınları, İstanbul-2004 Baskısı, 151 Sayfa + Görseller.

    TLSatıldı
  • Bir Yaprakta Bütün Dünya - A Whole World in a Leaf, Veysel Günay-Bilim Sanat Galerisi Yayınları, İstanbul-1997 Baskısı, 240 Sayfa + Görseller.

    Lot No: 55

    Lot: 55

    Bir Yaprakta Bütün Dünya - A Whole World in a Leaf, Veysel Günay-Bilim Sanat Galerisi Yayınları, İstanbul-1997 Baskısı, 240 Sayfa + Görseller.

    TLSatıldı
  • Aydın Ayan Sanat Kitabı, Ahmet Oktay-Bilim Sanat Galerisi Yayınları, İstanbul-1997 Baskısı, 246 Sayfa + Görseller. + Şömizli.
Ayan, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Başkanı, MSGSÜ İstanbul Resim ve Heykel Müzesi müdürü olarak görev yaptı ve Aralık 2019'da kurumundan emekli oldu. Sanatçı, sanatsal çalışmalarını İstanbul ve Şile'deki atölyelerinde sürdürmektedir.

    Lot No: 56

    Lot: 56

    Aydın Ayan Sanat Kitabı, Ahmet Oktay-Bilim Sanat Galerisi Yayınları, İstanbul-1997 Baskısı, 246 Sayfa + Görseller. + Şömizli. Ayan, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Başkanı, MSGSÜ İstanbul Resim ve Heykel Müzesi müdürü olarak görev yaptı ve Aralık 2019'da kurumundan emekli oldu. Sanatçı, sanatsal çalışmalarını İstanbul ve Şile'deki atölyelerinde sürdürmektedir.

    TLSatıldı
  • Tanju Demirci Sanat Kitabı, Ekrem Kahraman-Bilim Sanat Galerisi Yayınları, 216 Sayfa + Şömizli. + Bol Görsellidir.
1961 Keşan'da doğdu. 1984 Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Resim Öğretmenliğini bitirdi. 1986 Mimar Sinan Üniversitesi Resim Bölümünde Yüksek Lisans yaptı. 1991 Mimar Sinan Üniversitesi Resim Bölümünde Sanatta Yeterlik yaptı.

    Lot No: 57

    Lot: 57

    Tanju Demirci Sanat Kitabı, Ekrem Kahraman-Bilim Sanat Galerisi Yayınları, 216 Sayfa + Şömizli. + Bol Görsellidir. 1961 Keşan'da doğdu. 1984 Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Resim Öğretmenliğini bitirdi. 1986 Mimar Sinan Üniversitesi Resim Bölümünde Yüksek Lisans yaptı. 1991 Mimar Sinan Üniversitesi Resim Bölümünde Sanatta Yeterlik yaptı.

    TLSatıldı
  • Macaristan'daki Türk Aıntları -Monuments Turcs en Hongrie-, Jozsef Molnar-Türk Tarih Kurumu Yayınları, Ankara-1973 Baskısı, + Bol Görselli.

    Lot No: 58

    Lot: 58

    Macaristan'daki Türk Aıntları -Monuments Turcs en Hongrie-, Jozsef Molnar-Türk Tarih Kurumu Yayınları, Ankara-1973 Baskısı, + Bol Görselli.

    TLSatıldı
  • Koçan - Uzak Mekan / Distant Space, Ersa Aliçavuşoğlu-Baksı Kültür ve Sanat Vakfı Yayınları, İstanbul-2010 Baskısı, 397 Sayfa + Görseller.

    Lot No: 59

    Lot: 59

    Koçan - Uzak Mekan / Distant Space, Ersa Aliçavuşoğlu-Baksı Kültür ve Sanat Vakfı Yayınları, İstanbul-2010 Baskısı, 397 Sayfa + Görseller.

    TLSatıldı
  • 50 Yılın Yükselen Enerjisi AYGAZ, Proje Koordinatörü: Bahattin Öztuncay-KOÇ Yayınları, İstanbul-2011 Baskısı, 240 Sayfa + Görseller. + Şömizli.

    Lot No: 60

    Lot: 60

    50 Yılın Yükselen Enerjisi AYGAZ, Proje Koordinatörü: Bahattin Öztuncay-KOÇ Yayınları, İstanbul-2011 Baskısı, 240 Sayfa + Görseller. + Şömizli.

    TLSatıldı
  • Anlar ve Anlar, Cengiz Akduman-Diafram Yayınları, İstanbul-1999 Baskısı, 108 Sayfa.

    Lot No: 61

    Lot: 61

    Anlar ve Anlar, Cengiz Akduman-Diafram Yayınları, İstanbul-1999 Baskısı, 108 Sayfa.

    TLSatıldı
  • Dünden Bugüne Bir Sinema Güncesinden Notlar 1986-1998, Gökhan Erkılıç-KİV Yayınları, Birinci Bası, İstanbul-1999 Baskısı, 328 Sayfa.

    Lot No: 62

    Lot: 62

    Dünden Bugüne Bir Sinema Güncesinden Notlar 1986-1998, Gökhan Erkılıç-KİV Yayınları, Birinci Bası, İstanbul-1999 Baskısı, 328 Sayfa.

    TLSatıldı
  • Medeniyet Âleminde Yazı ve İslâm Medeniyetinde Kalem Güzeli 2, Mahmud Bedreddin Yazır - Neşre Hazırlayan: Uğur Derman-Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları, Ankara-1974 Baskısı, 290 Sayfa + Görseller + Şömizli.

    Lot No: 63

    Lot: 63

    Medeniyet Âleminde Yazı ve İslâm Medeniyetinde Kalem Güzeli 2, Mahmud Bedreddin Yazır - Neşre Hazırlayan: Uğur Derman-Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları, Ankara-1974 Baskısı, 290 Sayfa + Görseller + Şömizli.

    TLSatıldı
  • Ağların Ardında 20 Yıl, İsmet Gümüşdere-Özışık Matbaası Baskısı, 192 Sayfa + Haliyle.

    Lot No: 64

    Lot: 64

    Ağların Ardında 20 Yıl, İsmet Gümüşdere-Özışık Matbaası Baskısı, 192 Sayfa + Haliyle.

    TLSatıldı
  • Cumhuriyetin Renkleri Biçimleri, Heyet-Tarih Vakfı Yayınları, İstanbul, 1. Baskı, 1999, 237 Sayfa

    Lot No: 65

    Lot: 65

    Cumhuriyetin Renkleri Biçimleri, Heyet-Tarih Vakfı Yayınları, İstanbul, 1. Baskı, 1999, 237 Sayfa

    TLSatıldı
  • Ülker Erke'nin Yorumu ve Fırçasıyla Türkiye'de Tarihi Sağlık Kurumları, Sergiyi Hazırlayan: Ülker Erke - Yay. Haz.: Nil Sarı-Nobel Matbaacılık, İstanbul-2002 Baskısı, 168 Sayfa + Görseller.

    Lot No: 66

    Lot: 66

    Ülker Erke'nin Yorumu ve Fırçasıyla Türkiye'de Tarihi Sağlık Kurumları, Sergiyi Hazırlayan: Ülker Erke - Yay. Haz.: Nil Sarı-Nobel Matbaacılık, İstanbul-2002 Baskısı, 168 Sayfa + Görseller.

    TLSatıldı
  • Kuşlar ve Cennetleri, Murat Yarar - Fotoğraflar: Cüneyt Oğuztüzün-Atlas Yayınları, İstanbul-1998 Baskısı, 217 Sayfa + Görseller + Şömizli.

    Lot No: 67

    Lot: 67

    Kuşlar ve Cennetleri, Murat Yarar - Fotoğraflar: Cüneyt Oğuztüzün-Atlas Yayınları, İstanbul-1998 Baskısı, 217 Sayfa + Görseller + Şömizli.

    TLSatıldı
  • Historical Costumes of Turkish Women, -Middle East Video Corp, İstanbul-1986 Baskısı, Birinci Baskı, 175 Sayfa + Görseller + Şömizli.

    Lot No: 68

    Lot: 68

    Historical Costumes of Turkish Women, -Middle East Video Corp, İstanbul-1986 Baskısı, Birinci Baskı, 175 Sayfa + Görseller + Şömizli.

    TLSatıldı
  • Hititler-Etiler ve Anadolu Uygarlıkları, Ahmed Ünal-Etibank Yayınları, İstanbul Baskısı, 292 Sayfa + Görseller + Şömizli.

    Lot No: 69

    Lot: 69

    Hititler-Etiler ve Anadolu Uygarlıkları, Ahmed Ünal-Etibank Yayınları, İstanbul Baskısı, 292 Sayfa + Görseller + Şömizli.

    TLSatıldı
  • Türk Evleri - Turkish Houses 14 Levha / 14 Plates, Prof. Ruşen Dora

    Lot No: 70

    Lot: 70

    Türk Evleri - Turkish Houses 14 Levha / 14 Plates, Prof. Ruşen Dora

    TLSatıldı
  • Bin Çeşit İstanbul ve Boğaziçi Yalıları-Ak Yayınları, İstanbul-1989 Baskısı, 191 Sayfa + Görseller.

    Lot No: 71

    Lot: 71

    Bin Çeşit İstanbul ve Boğaziçi Yalıları-Ak Yayınları, İstanbul-1989 Baskısı, 191 Sayfa + Görseller.

    TLSatıldı
  • Mehmet Güleyüz Sanat Kitabı, Levent Çalıkoğlu (Mehmet Güleryüz İmzalı)-Artist Yayıncılık, İstanbul-2001 Baskısı, 188 Sayfa + Görseller.
1966 yılında Kastamonu’da doğdu.İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümünü (AUZEF) bitirdi.1987-1991 yılları arasında Yavuz Özkan’ın yönetmen asistanlığını yaptı. Feza Sınar’la birlikte hazırladığı “Türk Sinema Tarihi” belgeselleriyle dikkat çekti. 1993’te “Genç Sinemacılar Platformu”nun başkanlığını yaptı. 1996-1998 yılları arasında reklam filmleri ve müzik klipleri çekti. 1999 ve 2000’de TRT için çekilen “Su Sinekleri” ve “Mualla” adlı dizilerde yapımcılık yaptı. 2000-2002 yılları arasında Film Yönetmenleri Derneği’nin Genel Sekreterliği’ni yaptı. 2003’te SETEM’in (Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği) kurucusu oldu. 1 Haziran 2006’dan beri CISAC üyesi olan SETEM’in halen Genel Başkanlığı’nı yapıyor. Son filmi “Havar” İngiltere, Almanya, İtalya, Avusturya, İsveç, İrlanda ve Mısır’da birçok festivalde gösterildi.

    Lot No: 72

    Lot: 72

    Mehmet Güleyüz Sanat Kitabı, Levent Çalıkoğlu (Mehmet Güleryüz İmzalı)-Artist Yayıncılık, İstanbul-2001 Baskısı, 188 Sayfa + Görseller. 1966 yılında Kastamonu’da doğdu.İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümünü (AUZEF) bitirdi.1987-1991 yılları arasında Yavuz Özkan’ın yönetmen asistanlığını yaptı. Feza Sınar’la birlikte hazırladığı “Türk Sinema Tarihi” belgeselleriyle dikkat çekti. 1993’te “Genç Sinemacılar Platformu”nun başkanlığını yaptı. 1996-1998 yılları arasında reklam filmleri ve müzik klipleri çekti. 1999 ve 2000’de TRT için çekilen “Su Sinekleri” ve “Mualla” adlı dizilerde yapımcılık yaptı. 2000-2002 yılları arasında Film Yönetmenleri Derneği’nin Genel Sekreterliği’ni yaptı. 2003’te SETEM’in (Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği) kurucusu oldu. 1 Haziran 2006’dan beri CISAC üyesi olan SETEM’in halen Genel Başkanlığı’nı yapıyor. Son filmi “Havar” İngiltere, Almanya, İtalya, Avusturya, İsveç, İrlanda ve Mısır’da birçok festivalde gösterildi.

    TLSatıldı
  • Osmanlı Topraklarında İtalyan Oryantalistler - Gli Orientalisti Italiani nel Territorio Ottomano-TBMM Milli Saraylar Yayınları, İstanbul-2007 Baskısı, + Görseller, 247 Sayfa.

    Lot No: 73

    Lot: 73

    Osmanlı Topraklarında İtalyan Oryantalistler - Gli Orientalisti Italiani nel Territorio Ottomano-TBMM Milli Saraylar Yayınları, İstanbul-2007 Baskısı, + Görseller, 247 Sayfa.

    TLSatıldı
  • Modern Art of Uzbekistan, Tursunali Qo'Ziyev-Taşkent-2004 Baskısı, 208 Sayfa + Görseller + Şömizli.

    Lot No: 74

    Lot: 74

    Modern Art of Uzbekistan, Tursunali Qo'Ziyev-Taşkent-2004 Baskısı, 208 Sayfa + Görseller + Şömizli.

    TLSatıldı
  • The Hittites and Anatolian Civilizations, Ahmet Ünal-Etibank Yayınları, İstanbul Baskısı, 292 Sayfa + Görseller + Şömizli.

    Lot No: 75

    Lot: 75

    The Hittites and Anatolian Civilizations, Ahmet Ünal-Etibank Yayınları, İstanbul Baskısı, 292 Sayfa + Görseller + Şömizli.

    TLSatıldı
  • Alnında Işığı İlk Hisseden Tiyatro Sanatçılarımız, Vedat Demirci-İstanbul-1999 Baskısı, Mü-Ka Matbaacılık Baskısı, 365 Sayfa + Görseller + Şömizli.

    Lot No: 76

    Lot: 76

    Alnında Işığı İlk Hisseden Tiyatro Sanatçılarımız, Vedat Demirci-İstanbul-1999 Baskısı, Mü-Ka Matbaacılık Baskısı, 365 Sayfa + Görseller + Şömizli.

    TLSatıldı
  • Devrim Erbil Sanat Kitabı, Kaya Özsezgin-ArtDepo Yayınları, İstanbul-2004 Baskısı, 174 Sayfa + Görseller
Ressam, Devlet Sanatçısı, akademisyen, güzel sanatlar profesörü. 1937, Uşak doğumlu. İlköğrenimini kendi Balıkesir Gazi İlkokulu’nda, liseyi ise Balıkesir Lisesi’nde tamamladıktan sonra şimdiki adıyla Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi olan Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’ne yetenek sınavını kazanarak 1955 yılında girdi. Halil Dikmen ve Bedri Rahmi Eyüpoğlu’nun öğrencisi olarak 1959’da mezun oldu. İlk sergisini daha lise öğrencisi iken Türk Amerikan Derneği’nde açtı. Arkadaşlarıyla aynı yıl Soyutçu 7’ler grubunu kurdu. 1962 yılında Akademi’ye asistan olarak girdi. Bedri Rahmi Eyüboğlu, Cemal Tollu ve Cevat Dereli atölyelerinde görev aldı. Altan Gürman, Adnan Çoker, Sarkis ve Tülay Tura ile Mavi Grup’u1963 yılında kurduktan sonra İspanya Hükümeti’nin sanat bursu sınavlarını kazanarak gittiği Madrid ve Barcelona’da başladığı sanat araştırmalarına Paris ve Londra’da devam etti. 1970 yılında Doçent oldu. Türkiye Çağdaş Ressamlar ve Görsel Sanatçılar Derneği Başkanlığı, 1979-1982 yılları arasında İstanbul Resim Heykel Müzesi Müdürlüğü görevlerinde bulunan Devrim Erbil, 1981 yılında profesör oldu. 1985’te başladığı Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Başkanlığını üç yıl sürdürdü. 1988’ ile 1990 yılları arası Yıldız Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde bölüm başkanlığı, yapan sanatçı, 1990 yılında bu kez Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi dekan yardımcılığı görevine getirildi. 1991 yılında Devlet Sanatçısı unvanını aldı. 2004 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden emekli oldu. 2004'te Balıkesir Belediyesi’nce Devrim Erbil Çağdaş Sanat Müzesi adıyla kişisel müzesi açıldı. Sanatçı, sonra Doğuş Üniversitesi'nde Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı olarak göreve başladı ve halen öğretim üyeliği görevini sürdürmektedir. Ayrıca İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Mütevelli Heyet üyesidir.

    Lot No: 77

    Lot: 77

    Devrim Erbil Sanat Kitabı, Kaya Özsezgin-ArtDepo Yayınları, İstanbul-2004 Baskısı, 174 Sayfa + Görseller Ressam, Devlet Sanatçısı, akademisyen, güzel sanatlar profesörü. 1937, Uşak doğumlu. İlköğrenimini kendi Balıkesir Gazi İlkokulu’nda, liseyi ise Balıkesir Lisesi’nde tamamladıktan sonra şimdiki adıyla Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi olan Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’ne yetenek sınavını kazanarak 1955 yılında girdi. Halil Dikmen ve Bedri Rahmi Eyüpoğlu’nun öğrencisi olarak 1959’da mezun oldu. İlk sergisini daha lise öğrencisi iken Türk Amerikan Derneği’nde açtı. Arkadaşlarıyla aynı yıl Soyutçu 7’ler grubunu kurdu. 1962 yılında Akademi’ye asistan olarak girdi. Bedri Rahmi Eyüboğlu, Cemal Tollu ve Cevat Dereli atölyelerinde görev aldı. Altan Gürman, Adnan Çoker, Sarkis ve Tülay Tura ile Mavi Grup’u1963 yılında kurduktan sonra İspanya Hükümeti’nin sanat bursu sınavlarını kazanarak gittiği Madrid ve Barcelona’da başladığı sanat araştırmalarına Paris ve Londra’da devam etti. 1970 yılında Doçent oldu. Türkiye Çağdaş Ressamlar ve Görsel Sanatçılar Derneği Başkanlığı, 1979-1982 yılları arasında İstanbul Resim Heykel Müzesi Müdürlüğü görevlerinde bulunan Devrim Erbil, 1981 yılında profesör oldu. 1985’te başladığı Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Başkanlığını üç yıl sürdürdü. 1988’ ile 1990 yılları arası Yıldız Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde bölüm başkanlığı, yapan sanatçı, 1990 yılında bu kez Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi dekan yardımcılığı görevine getirildi. 1991 yılında Devlet Sanatçısı unvanını aldı. 2004 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden emekli oldu. 2004'te Balıkesir Belediyesi’nce Devrim Erbil Çağdaş Sanat Müzesi adıyla kişisel müzesi açıldı. Sanatçı, sonra Doğuş Üniversitesi'nde Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı olarak göreve başladı ve halen öğretim üyeliği görevini sürdürmektedir. Ayrıca İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Mütevelli Heyet üyesidir.

    TLSatıldı
  • Kutsal Topraklara Seyahat HAC, Mehmet Biber - Yay. Haz.: Behice Funda-Hürriyet Gazetecilik A.Ş., İstanbul-1998 Baskısı, 190 Sayfa + Görseller + Şömizli.

    Lot No: 78

    Lot: 78

    Kutsal Topraklara Seyahat HAC, Mehmet Biber - Yay. Haz.: Behice Funda-Hürriyet Gazetecilik A.Ş., İstanbul-1998 Baskısı, 190 Sayfa + Görseller + Şömizli.

    TLSatıldı
  • Selçuklu Devletleri Tarihi Siyaset, Teşkilât ve Kültür, Erdoğan Merçil - Ali Sevim-Türk Tarih Kurumu Yayınları, Ankara-1995 Baskısı, 599 Sayfa + Görseller ve Haritalar.

    Lot No: 79

    Lot: 79

    Selçuklu Devletleri Tarihi Siyaset, Teşkilât ve Kültür, Erdoğan Merçil - Ali Sevim-Türk Tarih Kurumu Yayınları, Ankara-1995 Baskısı, 599 Sayfa + Görseller ve Haritalar.

    TLSatıldı
  • Sanat Müzeleri Yahşi Baraz, Hazırlayan: Nurten Özkoray-Galeri Baraz Yayınları 1975, Birinci Baskı, İstanbul-2010 Baskısı, 489 Sayfa + Görseller.

    Lot No: 80

    Lot: 80

    Sanat Müzeleri Yahşi Baraz, Hazırlayan: Nurten Özkoray-Galeri Baraz Yayınları 1975, Birinci Baskı, İstanbul-2010 Baskısı, 489 Sayfa + Görseller.

    TLSatıldı
  • Naim Uludoğan Sanat Kitabı, Abdülkadir Günyaz - Ülkü Uludoğan - Tuğray Kaynak-Tuğray Sanat Galerisi Yayınları, İstanbul-1997 Baskısı, 62 Sayfa + Görseller + Şömizli.
Kuleli Askeri Lisesi'nde ilk resim derslerini Sami Yetik'ten aldı. 1933’te Kara Harp Okulu'nu bitirdi. Harita genel komutanlığında çalıştı. 1947’de Asker Ressamlar Derneği'ne üye oldu. Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümü’ne dışardan sınavla girerek resim öğretmenliği belgesi aldı. Askeri okullarda beş yıl resim öğretmenliği yaparak 1950'de emekli oldu. 1965 1980 yılları arasında Ülkü Uludoğan ile “Baba-Kız” adı altında ortak sergiler düzenledi. 1981’de İstanbul'a yerleşti. Resim çalışmalarını 1981 yılında yerleştiği İstanbul’da devam ettiren ressam, 1984 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ‘Türk Kültür ve Sanatına Hizmet Plaketi’, 1988 yılında da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Sanata 50 Yıl Hizmet Plaketi’ ile ödüllendirilmiştir. 1952 yılında Konya Belediyesi’nin düzenlediği sergide ikincilik, 1982 yılında da Türkiye Petrolleri’nin gerçekleştirdiği II. Atatürk Resim Yarışması’nda üçüncülük ödülü kazanan Uludoğan, çok sayıda kişisel sergi açmış, İstanbul, İzmir, Ankara, Barcelona, Köln, Bahreyn, Dubai ve Abu-Dabi gibi pek çok merkezde karma sergiye katılmıştır. Sanatçının eserleri Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi ile çok sayıda banka, sigorta kuruluşlarının, devlet ve özel kurumların koleksiyonunda, yurtiçi ve yurtdışındaki özel koleksiyonlarda yer almaktadır.

    Lot No: 81

    Lot: 81

    Naim Uludoğan Sanat Kitabı, Abdülkadir Günyaz - Ülkü Uludoğan - Tuğray Kaynak-Tuğray Sanat Galerisi Yayınları, İstanbul-1997 Baskısı, 62 Sayfa + Görseller + Şömizli. Kuleli Askeri Lisesi'nde ilk resim derslerini Sami Yetik'ten aldı. 1933’te Kara Harp Okulu'nu bitirdi. Harita genel komutanlığında çalıştı. 1947’de Asker Ressamlar Derneği'ne üye oldu. Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümü’ne dışardan sınavla girerek resim öğretmenliği belgesi aldı. Askeri okullarda beş yıl resim öğretmenliği yaparak 1950'de emekli oldu. 1965 1980 yılları arasında Ülkü Uludoğan ile “Baba-Kız” adı altında ortak sergiler düzenledi. 1981’de İstanbul'a yerleşti. Resim çalışmalarını 1981 yılında yerleştiği İstanbul’da devam ettiren ressam, 1984 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ‘Türk Kültür ve Sanatına Hizmet Plaketi’, 1988 yılında da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Sanata 50 Yıl Hizmet Plaketi’ ile ödüllendirilmiştir. 1952 yılında Konya Belediyesi’nin düzenlediği sergide ikincilik, 1982 yılında da Türkiye Petrolleri’nin gerçekleştirdiği II. Atatürk Resim Yarışması’nda üçüncülük ödülü kazanan Uludoğan, çok sayıda kişisel sergi açmış, İstanbul, İzmir, Ankara, Barcelona, Köln, Bahreyn, Dubai ve Abu-Dabi gibi pek çok merkezde karma sergiye katılmıştır. Sanatçının eserleri Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi ile çok sayıda banka, sigorta kuruluşlarının, devlet ve özel kurumların koleksiyonunda, yurtiçi ve yurtdışındaki özel koleksiyonlarda yer almaktadır.

    TLSatıldı
  • E. G. Koleksiyonu Kitap-Harita-Gravür-Denizler Kitabevi, İstanbul-2018 Baskısı, 205 Sayfa + Görseller.

    Lot No: 82

    Lot: 82

    E. G. Koleksiyonu Kitap-Harita-Gravür-Denizler Kitabevi, İstanbul-2018 Baskısı, 205 Sayfa + Görseller.

    TLSatıldı
  • Anadolu'daki Türk Anıtları -2. Cilt-, Amasya,Tokat,Sivas, Albert-Louis Gabriel - Editör: Şükrü Karatepe-İstanbul-2022 Baskısı,Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü Yayınları, 307 Sayfa + Görseller.

    Lot No: 83

    Lot: 83

    Anadolu'daki Türk Anıtları -2. Cilt-, Amasya,Tokat,Sivas, Albert-Louis Gabriel - Editör: Şükrü Karatepe-İstanbul-2022 Baskısı,Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü Yayınları, 307 Sayfa + Görseller.

    TLSatıldı
  • Türk Resminde Soyut Eğilimler-Dışbank Yayınları, 169 Sayfa + Görseller.

    Lot No: 84

    Lot: 84

    Türk Resminde Soyut Eğilimler-Dışbank Yayınları, 169 Sayfa + Görseller.

    TLSatıldı
  • Anadolu Selçukluları'nın Taş Tezyinatı, Semra Ögel-Türk Tarih Kurumu Yayınları, Ankara-1987 Baskısı, 191 Sayfa + Levhalar.

    Lot No: 85

    Lot: 85

    Anadolu Selçukluları'nın Taş Tezyinatı, Semra Ögel-Türk Tarih Kurumu Yayınları, Ankara-1987 Baskısı, 191 Sayfa + Levhalar.

    TLSatıldı
  • Mimarbaşı Koca Sinan Yaşadığı Çağ ve Eserleri 2-T.C. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü Yayınları, Bol Görselli + Yumuşak Kapak + Şömizli.

    Lot No: 86

    Lot: 86

    Mimarbaşı Koca Sinan Yaşadığı Çağ ve Eserleri 2-T.C. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü Yayınları, Bol Görselli + Yumuşak Kapak + Şömizli.

    TLSatıldı
  • Three Great Civilizations in Turkey-Japonya-2004 Baskısı, 230 Sayfa.

    Lot No: 87

    Lot: 87

    Three Great Civilizations in Turkey-Japonya-2004 Baskısı, 230 Sayfa.

    TLSatıldı
  • Sadullah Paşa Yalısı -Bir Yapı Bir Yaşam-, Bir Heyet Tarafından Yazılmıştır-Yem Yayınları, Birinci Baskı, İstanbul-2008 Baskısı, 190 Sayfa + Bol Görselli + Şömizli.

    Lot No: 88

    Lot: 88

    Sadullah Paşa Yalısı -Bir Yapı Bir Yaşam-, Bir Heyet Tarafından Yazılmıştır-Yem Yayınları, Birinci Baskı, İstanbul-2008 Baskısı, 190 Sayfa + Bol Görselli + Şömizli.

    TLSatıldı
  • Hasankeyf, Marco Plüss - Çeviri: Oluş Arık-Türkiye Ekonomik ve Toplumsal Tarih Vakfı Yayınları, 109 Sayfa + Görseller + Şömizli.

    Lot No: 89

    Lot: 89

    Hasankeyf, Marco Plüss - Çeviri: Oluş Arık-Türkiye Ekonomik ve Toplumsal Tarih Vakfı Yayınları, 109 Sayfa + Görseller + Şömizli.

    TLSatıldı
  • Utku Varlık Peinture Painting, Preface by Marcel Schneider-Beyaz Yayın - Beyaz Pazarlama ve Müzayedecilik A.Ş., İstanbul-2009 Baskısı, 220 Sayfa.
1942 yılında Bolu’da doğan Utku Varlık, 1961 yılında girdiği Güzel Sanatlar Akademisi, Resim Bölümü’nde Bedri Rahmi Eyüboğlu atölyesinde resim, Sabri Berkel atölyesinde ise gravür ve litografi eğitimi alır. Akademi’den 1966 yılında mezun olan Varlık, 1970 yılında devlet bursu ile Paris’e gider. 1971 – 1974 yılları arasında Paris Güzel Sanatlar Akademisi’nde George Dayez ile 1973 – 1975 yılları arasında ise Cachan Atölyesi´nde litografi çalışır. İlk sergisini 1965 yılında Cenevre’de açan Utku Varlık daha sonra aralarında İstanbul, Ankara, İzmir, Salzburg, Münih, Köln, Hamburg, Stuttgart, Cannes, Lyon ve Paris’in bulunduğu birçok kentte düzenli olarak sergiler açar. Çalışmalarını 1975 yılından beri Paris’te sürdüren Varlık’ın eserleri İstanbul ve Ankara Devlet Resim Heykel Müzelerinde, İstanbul Modern Sanat Müzesi’nde, Merkez Bankası ve İş Bankası Koleksiyonlarında, Amerika Birleşik Devletleri Ben and Abey Gray Vakfı’nda, Paris Belediyesi ve Paris Ulusal Kütüphanesi Koleksiyonlarında ve Lyon Müzesi’nde temsil ediliyor. Sanat yaşamına başladığı yıllarda dışavurumcu anlatımla figürlerini biçimlendiren Utku Varlık, 1960 ve 1970´lerde dönemin politik yaşamından etkilenerek yaptığı resimlerinde de bu anlatım biçimini kullanmıştır. Sanatçı 1975´ten sonra dışavurumcu anlatımdan ve toplumsal konulardan uzaklaşmış düşsel bir anlatım biçimine yönelmiştir. Utku Varlık için figür, sürekli ve asal olan doğanın yaşayan öğelerinden biridir ve yansımasını doğada bulur.

    Lot No: 90

    Lot: 90

    Utku Varlık Peinture Painting, Preface by Marcel Schneider-Beyaz Yayın - Beyaz Pazarlama ve Müzayedecilik A.Ş., İstanbul-2009 Baskısı, 220 Sayfa. 1942 yılında Bolu’da doğan Utku Varlık, 1961 yılında girdiği Güzel Sanatlar Akademisi, Resim Bölümü’nde Bedri Rahmi Eyüboğlu atölyesinde resim, Sabri Berkel atölyesinde ise gravür ve litografi eğitimi alır. Akademi’den 1966 yılında mezun olan Varlık, 1970 yılında devlet bursu ile Paris’e gider. 1971 – 1974 yılları arasında Paris Güzel Sanatlar Akademisi’nde George Dayez ile 1973 – 1975 yılları arasında ise Cachan Atölyesi´nde litografi çalışır. İlk sergisini 1965 yılında Cenevre’de açan Utku Varlık daha sonra aralarında İstanbul, Ankara, İzmir, Salzburg, Münih, Köln, Hamburg, Stuttgart, Cannes, Lyon ve Paris’in bulunduğu birçok kentte düzenli olarak sergiler açar. Çalışmalarını 1975 yılından beri Paris’te sürdüren Varlık’ın eserleri İstanbul ve Ankara Devlet Resim Heykel Müzelerinde, İstanbul Modern Sanat Müzesi’nde, Merkez Bankası ve İş Bankası Koleksiyonlarında, Amerika Birleşik Devletleri Ben and Abey Gray Vakfı’nda, Paris Belediyesi ve Paris Ulusal Kütüphanesi Koleksiyonlarında ve Lyon Müzesi’nde temsil ediliyor. Sanat yaşamına başladığı yıllarda dışavurumcu anlatımla figürlerini biçimlendiren Utku Varlık, 1960 ve 1970´lerde dönemin politik yaşamından etkilenerek yaptığı resimlerinde de bu anlatım biçimini kullanmıştır. Sanatçı 1975´ten sonra dışavurumcu anlatımdan ve toplumsal konulardan uzaklaşmış düşsel bir anlatım biçimine yönelmiştir. Utku Varlık için figür, sürekli ve asal olan doğanın yaşayan öğelerinden biridir ve yansımasını doğada bulur.

    TLSatıldı
  • Kaybolmuş Dünyalar -Mısırlılardan Mayalara-, Guy Rachet - Çeviri: Orhan Tercan-Baskan Yayınları, İstanbul-1980 Baskı, 120 Sayfa.

    Lot No: 91

    Lot: 91

    Kaybolmuş Dünyalar -Mısırlılardan Mayalara-, Guy Rachet - Çeviri: Orhan Tercan-Baskan Yayınları, İstanbul-1980 Baskı, 120 Sayfa.

    TLSatıldı
  • 2000 Bir Uygarlık Serüveni ''Doğum ve Doğum Yardımının Tarihi'', Yavuz Ceylan-Wyeth Yayınları, 114 Sayfa + Görseller.

    Lot No: 92

    Lot: 92

    2000 Bir Uygarlık Serüveni ''Doğum ve Doğum Yardımının Tarihi'', Yavuz Ceylan-Wyeth Yayınları, 114 Sayfa + Görseller.

    TLSatıldı
  • 2. Meşrutiyet'in İlanının 100 üncü Yılı, Editör ve Proje Koordinatörü: Baahattin Öztuncay-Sadberk Hanım Müzesi - Vehbi Koç Vakfı, İstanbul-2008 Baskısı, 219 Sayfa.

    Lot No: 93

    Lot: 93

    2. Meşrutiyet'in İlanının 100 üncü Yılı, Editör ve Proje Koordinatörü: Baahattin Öztuncay-Sadberk Hanım Müzesi - Vehbi Koç Vakfı, İstanbul-2008 Baskısı, 219 Sayfa.

    TLSatıldı
  • Mürekkebin Ruhu -Çağdaş Çin Resim Sergisi-, -Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Yayınları, Çin-2014 Baskısı, 142 Sayfa.

    Lot No: 94

    Lot: 94

    Mürekkebin Ruhu -Çağdaş Çin Resim Sergisi-, -Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Yayınları, Çin-2014 Baskısı, 142 Sayfa.

    TLSatıldı
  • Öteki Çağdaş Sanat Sergisi - The Other Contemporary Art Exhibition-İstanbul-1996 Baskısı, UNESCO AIAP ULUSAL KOMİTESİ, 174 Sayfa.

    Lot No: 95

    Lot: 95

    Öteki Çağdaş Sanat Sergisi - The Other Contemporary Art Exhibition-İstanbul-1996 Baskısı, UNESCO AIAP ULUSAL KOMİTESİ, 174 Sayfa.

    TLSatıldı
  • Fâtih Câmileril ve Diğer Târihî Eserler-Türkiye Diyanet Vakfı Fatih Şubesi Yayınları, İstanbul-1991 Baskısı, 432 Sayfa + Görseller + Şömizli.

    Lot No: 96

    Lot: 96

    Fâtih Câmileril ve Diğer Târihî Eserler-Türkiye Diyanet Vakfı Fatih Şubesi Yayınları, İstanbul-1991 Baskısı, 432 Sayfa + Görseller + Şömizli.

    TLSatıldı
  • Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 50 Yıllık Öyküsü, Feyzi Açıkalın İmzalı-Ege Yayınları, Birinci Baskı, İstanbul-2014 Baskısı, 175 Sayfa.

    Lot No: 97

    Lot: 97

    Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 50 Yıllık Öyküsü, Feyzi Açıkalın İmzalı-Ege Yayınları, Birinci Baskı, İstanbul-2014 Baskısı, 175 Sayfa.

    TLSatıldı
  • Türk Sanatında Ebrû, M. Uğur Derman-Akbank'ın Bir Kültür Hizmetidir, İstanbul-1977 Baskısı, 64 Sayfa + Görseller + Şömizli.

    Lot No: 98

    Lot: 98

    Türk Sanatında Ebrû, M. Uğur Derman-Akbank'ın Bir Kültür Hizmetidir, İstanbul-1977 Baskısı, 64 Sayfa + Görseller + Şömizli.

    TLSatıldı
  • Dulkadırlı Beyliği Mimarisi, Hamza Gündoğdu-Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayınları, Birinci Baskı, Ankara-1986 Baskısı, 123 Sayfa + Ekler.

    Lot No: 99

    Lot: 99

    Dulkadırlı Beyliği Mimarisi, Hamza Gündoğdu-Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayınları, Birinci Baskı, Ankara-1986 Baskısı, 123 Sayfa + Ekler.

    TLSatıldı
  • Boğaziçi Büyüsü, Necati Güngör-İnkılâp Kitabevi, İstanbul-1999 Baskısı, 247 Sayfa + Görseller.

    Lot No: 100

    Lot: 100

    Boğaziçi Büyüsü, Necati Güngör-İnkılâp Kitabevi, İstanbul-1999 Baskısı, 247 Sayfa + Görseller.

    TLSatıldı
  • Kuşaktan Kuşağa, Semahat Arsel - Hazırlayan: Ayşe H. Sümer-Yapı Kredi Yayınları, Birinci Baskı, İstanbul-2022 Baskısı, 333 Sayfa + Görseller.

    Lot No: 101

    Lot: 101

    Kuşaktan Kuşağa, Semahat Arsel - Hazırlayan: Ayşe H. Sümer-Yapı Kredi Yayınları, Birinci Baskı, İstanbul-2022 Baskısı, 333 Sayfa + Görseller.

    TLSatıldı
  • Fâtih ve İstanbul -İstanbul Fethi Derneği Tarafından Yayınlanan İki Aylık Dergi-, 1. Cilt, 29 Mayıs 1953, 1. Sayı - İstanbul-137 Sayfa + Ekler.

    Lot No: 102

    Lot: 102

    Fâtih ve İstanbul -İstanbul Fethi Derneği Tarafından Yayınlanan İki Aylık Dergi-, 1. Cilt, 29 Mayıs 1953, 1. Sayı - İstanbul-137 Sayfa + Ekler.

    TLSatıldı
  • Turkish Dancing, Metin And-Dost Yayınları, First Published in 1976 Ankara Baskısı, 182 Sayfa.

    Lot No: 103

    Lot: 103

    Turkish Dancing, Metin And-Dost Yayınları, First Published in 1976 Ankara Baskısı, 182 Sayfa.

    TLSatıldı
  • Ben Bir Türk'üm -Türk Düşünce ve Hayat Tarzının Tarihi Gelişimi-, Ertuğrul Zekâi Ökte-İstanbul Araştırma Merkezi Yayınları, İstanbul-1995 Baskısı, 432 Sayfa + Görseller.

    Lot No: 104

    Lot: 104

    Ben Bir Türk'üm -Türk Düşünce ve Hayat Tarzının Tarihi Gelişimi-, Ertuğrul Zekâi Ökte-İstanbul Araştırma Merkezi Yayınları, İstanbul-1995 Baskısı, 432 Sayfa + Görseller.

    TLSatıldı
  • Constantinople and the Orientalists, Semra Germaner - Zeynep İnankur-İşbankası Publishing, İstanbul-2002 Baskısı, 330 Sayfa + Bol İstanbul Görsellidir.

    Lot No: 105

    Lot: 105

    Constantinople and the Orientalists, Semra Germaner - Zeynep İnankur-İşbankası Publishing, İstanbul-2002 Baskısı, 330 Sayfa + Bol İstanbul Görsellidir.

    TLSatıldı
  • Gelibolu 1915 100 Yıl Sonra Yeniden, Murat Söylemez - Onur Akmanlar-Türk Hava Yolları Yayınları, İstanbul-2015 Baskısı, 213 Sayfa

    Lot No: 106

    Lot: 106

    Gelibolu 1915 100 Yıl Sonra Yeniden, Murat Söylemez - Onur Akmanlar-Türk Hava Yolları Yayınları, İstanbul-2015 Baskısı, 213 Sayfa

    TLSatıldı
  • Ege Bölgesi Kaadın Kıyafetleri, Ayten Sürür-AK Yayınları, İstanbul-1983 Baskısı, Bol Görselli, 64 Sayfa + Şömizli.

    Lot No: 107

    Lot: 107

    Ege Bölgesi Kaadın Kıyafetleri, Ayten Sürür-AK Yayınları, İstanbul-1983 Baskısı, Bol Görselli, 64 Sayfa + Şömizli.

    TLSatıldı
  • İstanbu İETT'nin 140. Yılı Anısına 140 Fotoğraf-İETT - İBB, İstanbul-2011 Baskısı, Fotoğarfları: İETT Fotoğraf Arşivi, 162 Sayfa.

    Lot No: 108

    Lot: 108

    İstanbu İETT'nin 140. Yılı Anısına 140 Fotoğraf-İETT - İBB, İstanbul-2011 Baskısı, Fotoğarfları: İETT Fotoğraf Arşivi, 162 Sayfa.

    TLSatıldı
  • Anadolu Öncesi Türklerde Şehir ve Mimarlık, Mustafa Cezar-Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, Birinci Baskı, İstanbul-1977 Baskısı + 520 Sayfa + Şömizli.

    Lot No: 109

    Lot: 109

    Anadolu Öncesi Türklerde Şehir ve Mimarlık, Mustafa Cezar-Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, Birinci Baskı, İstanbul-1977 Baskısı + 520 Sayfa + Şömizli.

    TLSatıldı
  • Projekt 5'85 / 164-88 Sayfa.

    Lot No: 110

    Lot: 110

    Projekt 5'85 / 164-88 Sayfa.

    TLSatıldı
  • A Santa Lucia-Ottantacinquesimo Anno Fra Palcoscenico E Cultura 1929-2014, 63 Sayfa + Bol Yemek Görselli. Kitapta Ufak Lekeler Mevcuttur.

    Lot No: 111

    Lot: 111

    A Santa Lucia-Ottantacinquesimo Anno Fra Palcoscenico E Cultura 1929-2014, 63 Sayfa + Bol Yemek Görselli. Kitapta Ufak Lekeler Mevcuttur.

    TLSatıldı
  • Osmanlı Mimarlığında Batılılaşma Dönemi ve Balyan Ailesi, Pars Tuğlacı-İnkılâp ve Aka Kitabevi, İstanbul-1981 Baskısı, 352 Sayfa + Bol Görselli + Şömizli.

    Lot No: 112

    Lot: 112

    Osmanlı Mimarlığında Batılılaşma Dönemi ve Balyan Ailesi, Pars Tuğlacı-İnkılâp ve Aka Kitabevi, İstanbul-1981 Baskısı, 352 Sayfa + Bol Görselli + Şömizli.

    TLSatıldı
  • Beyân-ı Menâzil-i Sefer-i Trâkeyn-i Sultân Süleymân Hân, Nasûhü's-Silâhî (Matrakçı), Yay. Haz.: Hüseyin G. Yurdaydın-Türk Tarih Kurumu Yayınları, Ankara-1976 Baskısı, 300 Sayfa + Bolca Ek.

    Lot No: 113

    Lot: 113

    Beyân-ı Menâzil-i Sefer-i Trâkeyn-i Sultân Süleymân Hân, Nasûhü's-Silâhî (Matrakçı), Yay. Haz.: Hüseyin G. Yurdaydın-Türk Tarih Kurumu Yayınları, Ankara-1976 Baskısı, 300 Sayfa + Bolca Ek.

    TLSatıldı
  • Exhibition of Ottoman Art-İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti, İstanbul-2010 Baskısı, 189 Sayfa.

    Lot No: 114

    Lot: 114

    Exhibition of Ottoman Art-İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti, İstanbul-2010 Baskısı, 189 Sayfa.

    TLSatıldı
  • Haliç, Bir Heyet Tarafından Hazırlanmıştır-Rezan Has Müzesi Yayınları, Birinci Baskı, İstanbul-2008 Baskısı, 209 Sayfa + Görseller.

    Lot No: 115

    Lot: 115

    Haliç, Bir Heyet Tarafından Hazırlanmıştır-Rezan Has Müzesi Yayınları, Birinci Baskı, İstanbul-2008 Baskısı, 209 Sayfa + Görseller.

    TLSatıldı
  • Hitit Rüzgarı -Hatti ve Hitit Sanatı üzerine Yorumlar / Heykel / Endüstriyel Tasarım, Erdinç Bakla

    Lot No: 116

    Lot: 116

    Hitit Rüzgarı -Hatti ve Hitit Sanatı üzerine Yorumlar / Heykel / Endüstriyel Tasarım, Erdinç Bakla

    TLSatıldı
  • Neden ''Özel Koleksiyon Sergisi'' 16 Ocak - 18 Şubat 2012, KOMET-Art Point Gallery, İstanbul-2012 Baskısı, 88 Sayfa + Görseller.

    Lot No: 117

    Lot: 117

    Neden ''Özel Koleksiyon Sergisi'' 16 Ocak - 18 Şubat 2012, KOMET-Art Point Gallery, İstanbul-2012 Baskısı, 88 Sayfa + Görseller.

    TLSatıldı
  • Geleneksel Safranbolu Evleri ve Oluşumu, Reha Günay-Kültür Bakanlığı Yayınları, Ankara-1989 Baskısı, 290 Sayfa + Görseller.

    Lot No: 118

    Lot: 118

    Geleneksel Safranbolu Evleri ve Oluşumu, Reha Günay-Kültür Bakanlığı Yayınları, Ankara-1989 Baskısı, 290 Sayfa + Görseller.

    TLSatıldı
  • Bedri Rahmi Eyüboğlu - Eren Eyüboğlu, Fotoğraflar: Necdet Kaygın-Dirim No 05, İstanbul-2003 Baskısı, 96 Sayfa.

    Lot No: 119

    Lot: 119

    Bedri Rahmi Eyüboğlu - Eren Eyüboğlu, Fotoğraflar: Necdet Kaygın-Dirim No 05, İstanbul-2003 Baskısı, 96 Sayfa.

    TLSatıldı
  • Ahmetgüneştekin, Antik Modern-Mart Matbaacılık Baskısı, İstanbul-2007 Baskısı, 212 Sayfa + Görseller.

    Lot No: 120

    Lot: 120

    Ahmetgüneştekin, Antik Modern-Mart Matbaacılık Baskısı, İstanbul-2007 Baskısı, 212 Sayfa + Görseller.

    TLSatıldı
  • Bedri Rahmi Eyüboğlu - Eren Eyüboğlu, Fotoğraflar: Yusuf Şahinler - Sertaç Karacadağ-Dirim Art, İstanbul-2007 Baskısı, 192 Sayfa.

    Lot No: 121

    Lot: 121

    Bedri Rahmi Eyüboğlu - Eren Eyüboğlu, Fotoğraflar: Yusuf Şahinler - Sertaç Karacadağ-Dirim Art, İstanbul-2007 Baskısı, 192 Sayfa.

    TLSatıldı
  • Serginin Sergisi - İstanbul Resim ve Heykel Müzesi, 1937 Açılış Koleksiyonu-Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Yayınları, İstanbul-2009 Baskısı, 256 Sayfa.

    Lot No: 122

    Lot: 122

    Serginin Sergisi - İstanbul Resim ve Heykel Müzesi, 1937 Açılış Koleksiyonu-Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Yayınları, İstanbul-2009 Baskısı, 256 Sayfa.

    TLSatıldı
  • Karsanların Dünyası, Pars Tuğlacı, Fotoğarflar: Ara Güler, Erkin Emiroğlu, Yılmaz Dinç-Akik Yayınları, İstanbul-1988 Baskısı, Baskı: Yatkın Ofset, 94 Sayfa. + Görseller + Şömizli.

    Lot No: 123

    Lot: 123

    Karsanların Dünyası, Pars Tuğlacı, Fotoğarflar: Ara Güler, Erkin Emiroğlu, Yılmaz Dinç-Akik Yayınları, İstanbul-1988 Baskısı, Baskı: Yatkın Ofset, 94 Sayfa. + Görseller + Şömizli.

    TLSatıldı
  • Bir Usta, Bir Dünya: Füreya Koral-Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, İstanbul-1997 Baskısı, 48 Sayfa + Görseller.

    Lot No: 124

    Lot: 124

    Bir Usta, Bir Dünya: Füreya Koral-Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, İstanbul-1997 Baskısı, 48 Sayfa + Görseller.

    TLSatıldı
  • Eski Yazıları Okuma Anahtarı, Mahmut Yazır-Vakıflar Genel Müdürlüğü Yayınları, Ankara-1978 Baskısı, Önder Matbaası, 290 Sayfa.

    Lot No: 125

    Lot: 125

    Eski Yazıları Okuma Anahtarı, Mahmut Yazır-Vakıflar Genel Müdürlüğü Yayınları, Ankara-1978 Baskısı, Önder Matbaası, 290 Sayfa.

    TLSatıldı
  • Fotoğraflarla Fatih Anıtları, Metin: Semavi Eyice - Mehmet İ. Tunay - M.Baha Tanman / Fotoğraflar: Sabit Kalfagil-Fatih Belediyesi Yayınları, 127 Sayfa + Görseller.

    Lot No: 126

    Lot: 126

    Fotoğraflarla Fatih Anıtları, Metin: Semavi Eyice - Mehmet İ. Tunay - M.Baha Tanman / Fotoğraflar: Sabit Kalfagil-Fatih Belediyesi Yayınları, 127 Sayfa + Görseller.

    TLSatıldı
  • Bureaux Et Bibliotheques par L. Rodighiero-Editions Charles Massins, 70 Sayfa + Bol Görselli. + Şömizli.

    Lot No: 127

    Lot: 127

    Bureaux Et Bibliotheques par L. Rodighiero-Editions Charles Massins, 70 Sayfa + Bol Görselli. + Şömizli.

    TLSatıldı
  • 1978 Baskısı, İçerisinde Farklı Rus Sanatçıları Barındıran Sanat Kitabı-Şömizli ve İçi Bol Eser Görselleriyle Doludur. 237 Sayfa.

    Lot No: 128

    Lot: 128

    1978 Baskısı, İçerisinde Farklı Rus Sanatçıları Barındıran Sanat Kitabı-Şömizli ve İçi Bol Eser Görselleriyle Doludur. 237 Sayfa.

    TLSatıldı
  • Temür Koran Sanat Kitabı ''Erden Kıral'a Sonsuz Sevgi ve Saygılarımla…'' Temür Koran Tarafından İmzalı -Evin Sanat Galerisi Yayınları, İstanbul-2001 Baskısı, 200 Sayfa + Görseller.
Temür Köran (d. 1960, Siverek), Türk ressamdır. Lise öğrenimini İstanbul Şişli Koleji'nde tamamlayan sanatçı, 1986 yılında Mimar Sinan Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Yüksek Resim Bölümü Devrim Erbil Atölyesi’nden mezun oldu. 1996 yılında Mimar Sinan Üniversitesi’ nde Sanatta Yeterlilik programını tamamladı. Birçok özel koleksiyonda ve müzede eserleri bulunan sanatçı, İstanbul Modern Koleksiyonu'ndaki bir eseriyle Google Art Project'te yer almaktadır. Sanatçı, Mehmet Uygun, Mustafa Horasan, İrfan Önürmen Serdar Şencan, Alp Tamer Ulukılıç, Altan Çelem kuşağı figüratif resim sanatçılarından biri olarak anılır. Sanatçı, çalışmalarını İstanbul'daki atölyesinde devam etmektedir.

    Lot No: 129

    Lot: 129

    Temür Koran Sanat Kitabı ''Erden Kıral'a Sonsuz Sevgi ve Saygılarımla…'' Temür Koran Tarafından İmzalı -Evin Sanat Galerisi Yayınları, İstanbul-2001 Baskısı, 200 Sayfa + Görseller. Temür Köran (d. 1960, Siverek), Türk ressamdır. Lise öğrenimini İstanbul Şişli Koleji'nde tamamlayan sanatçı, 1986 yılında Mimar Sinan Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Yüksek Resim Bölümü Devrim Erbil Atölyesi’nden mezun oldu. 1996 yılında Mimar Sinan Üniversitesi’ nde Sanatta Yeterlilik programını tamamladı. Birçok özel koleksiyonda ve müzede eserleri bulunan sanatçı, İstanbul Modern Koleksiyonu'ndaki bir eseriyle Google Art Project'te yer almaktadır. Sanatçı, Mehmet Uygun, Mustafa Horasan, İrfan Önürmen Serdar Şencan, Alp Tamer Ulukılıç, Altan Çelem kuşağı figüratif resim sanatçılarından biri olarak anılır. Sanatçı, çalışmalarını İstanbul'daki atölyesinde devam etmektedir.

    TLSatıldı
  • Balık ve Olta, Ali Pasiner-Duran ofset - Kerevitaş, İstanbul-1997 Baskısı, 370 Sayfa + Şömizli. + Görselli.

    Lot No: 130

    Lot: 130

    Balık ve Olta, Ali Pasiner-Duran ofset - Kerevitaş, İstanbul-1997 Baskısı, 370 Sayfa + Şömizli. + Görselli.

    TLSatıldı
  • Türkiye Cumhuriyeti İlk Anayasa Taslağı - Tıpkıbasım, Sanat Yönetmeni. Murat Öneş - Çeviri: Levent Kavas, İmzalı(?)-Kentbank Yayınları, İstanbul-1998 Baskısı, + Ek.

    Lot No: 131

    Lot: 131

    Türkiye Cumhuriyeti İlk Anayasa Taslağı - Tıpkıbasım, Sanat Yönetmeni. Murat Öneş - Çeviri: Levent Kavas, İmzalı(?)-Kentbank Yayınları, İstanbul-1998 Baskısı, + Ek.

    TLSatıldı
  • Dünya Sanat Tarihi, Adnan Turani-Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, Ankara-1983 Baskısı, Türk-Ermeni Azınlık Okulları Damgalı, 615 Sayfa.

    Lot No: 132

    Lot: 132

    Dünya Sanat Tarihi, Adnan Turani-Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, Ankara-1983 Baskısı, Türk-Ermeni Azınlık Okulları Damgalı, 615 Sayfa.

    TLSatıldı
  • Anadolu'nun Kaybolan Renklerinden Renklerinden Bir Doğa Bilimci J. J. Manissadjian, Emine Alçıtepe - Galip Alçıtepe-Paros Yayıncılık, Birinci Baskı, İstanbul-2019 Baskısı, 220 Sayfa + Görseller.

    Lot No: 133

    Lot: 133

    Anadolu'nun Kaybolan Renklerinden Renklerinden Bir Doğa Bilimci J. J. Manissadjian, Emine Alçıtepe - Galip Alçıtepe-Paros Yayıncılık, Birinci Baskı, İstanbul-2019 Baskısı, 220 Sayfa + Görseller.

    TLSatıldı
  • Türk Sanatı I-II, Oktay Aslanapa-Kervan Yayınları, İstanbul-1984 Baskısı, 260 Sayfa + Görseller.

    Lot No: 134

    Lot: 134

    Türk Sanatı I-II, Oktay Aslanapa-Kervan Yayınları, İstanbul-1984 Baskısı, 260 Sayfa + Görseller.

    TLSatıldı
  • Galata Mevlevihanesi -Divan Edebiyatı Müzesi-, Can Kerametli-Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu Yayınları, Fotoğraflar: Sami Güner, 95 Sayfa + Görseller.

    Lot No: 135

    Lot: 135

    Galata Mevlevihanesi -Divan Edebiyatı Müzesi-, Can Kerametli-Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu Yayınları, Fotoğraflar: Sami Güner, 95 Sayfa + Görseller.

    TLSatıldı
  • Osmanlı Mimarisi'nde Süsleme I Erken Devir (1300-1453), Yılmaz Demiriz-Kültür Bakanlığı Yayınları, İstanbul-1979 Baskısı, 670 Sayfa + Görseller.

    Lot No: 136

    Lot: 136

    Osmanlı Mimarisi'nde Süsleme I Erken Devir (1300-1453), Yılmaz Demiriz-Kültür Bakanlığı Yayınları, İstanbul-1979 Baskısı, 670 Sayfa + Görseller.

    TLSatıldı
  • Galileo ve Newton'un Evreni , William Bixby - Çeviri: Nermin Arık-Yapı Kredi Yayınları - Tübitak, Birinci Baskı, İstanbul-1997 Baskısı, 184 Sayfa. + Şömizli.

    Lot No: 137

    Lot: 137

    Galileo ve Newton'un Evreni , William Bixby - Çeviri: Nermin Arık-Yapı Kredi Yayınları - Tübitak, Birinci Baskı, İstanbul-1997 Baskısı, 184 Sayfa. + Şömizli.

    TLSatıldı
  • Anadolu Sanat, Süreli Sanat ve Kültür Dergisi, Sayı: 14, Güz-2003, 201 Sayfa.-Görseller.

    Lot No: 138

    Lot: 138

    Anadolu Sanat, Süreli Sanat ve Kültür Dergisi, Sayı: 14, Güz-2003, 201 Sayfa.-Görseller.

    TLSatıldı
  • Antalya -Bir Kentin Portresi- A Portrait of a Province Bilder Einer Stadt und Ihrer Umgebung, Fuat Kıvran - Mustafa Uysal-İstanbul-1988 Baskısı, 234 Sayfa.

    Lot No: 139

    Lot: 139

    Antalya -Bir Kentin Portresi- A Portrait of a Province Bilder Einer Stadt und Ihrer Umgebung, Fuat Kıvran - Mustafa Uysal-İstanbul-1988 Baskısı, 234 Sayfa.

    TLSatıldı
  • Dünden Bugüne İstanbul, Yay. Haz.: Güngör Dalay-Bol İstanbul Görseli Mevcuttur.

    Lot No: 140

    Lot: 140

    Dünden Bugüne İstanbul, Yay. Haz.: Güngör Dalay-Bol İstanbul Görseli Mevcuttur.

    TLSatıldı
  • Yüzyıllık Sorun: Musul Vilayeti (Tarih, Toplum ve Siyaset), Hazırlayanlar: Zekeriya Kurşun - Davut Hut-Vakıfbank Kültür Yayınları, Birinci Baskı, İstanbul-2020 Baskısı, 495 Sayfa.

    Lot No: 141

    Lot: 141

    Yüzyıllık Sorun: Musul Vilayeti (Tarih, Toplum ve Siyaset), Hazırlayanlar: Zekeriya Kurşun - Davut Hut-Vakıfbank Kültür Yayınları, Birinci Baskı, İstanbul-2020 Baskısı, 495 Sayfa.

    TLSatıldı
  • Karagöz -Turkish Shadow Theatre-, By Metin And-A Dost Publication, Birinci Baskı, Ankara-1975 Baskısı, 80 Sayfa + Görseller.

    Lot No: 142

    Lot: 142

    Karagöz -Turkish Shadow Theatre-, By Metin And-A Dost Publication, Birinci Baskı, Ankara-1975 Baskısı, 80 Sayfa + Görseller.

    TLSatıldı
  • Görmeniz Gereken 501 Ada-Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, İstanbul-2008 Baskısı, 544 Sayfa + Görseller + Şömizli.

    Lot No: 143

    Lot: 143

    Görmeniz Gereken 501 Ada-Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, İstanbul-2008 Baskısı, 544 Sayfa + Görseller + Şömizli.

    TLSatıldı
  • Çanakkale'de Kahramanlar Geçidi 57. Piyade Alayı, Burhan Sayılır-Çanakkale-2012 Baskısı, T.C. Çanakkale Valiliği Yayınları, 264 Sayfa + Görseller.

    Lot No: 144

    Lot: 144

    Çanakkale'de Kahramanlar Geçidi 57. Piyade Alayı, Burhan Sayılır-Çanakkale-2012 Baskısı, T.C. Çanakkale Valiliği Yayınları, 264 Sayfa + Görseller.

    TLSatıldı
  • Türkiye Yazmaları Toplu Kataloğu-T.C. Kültür Bakanlığı Kütüphaneler Genel Müdürlüğü Yayınları, İstanbul-1992 Baskısı, 315 Sayfa. + Görseller.

    Lot No: 145

    Lot: 145

    Türkiye Yazmaları Toplu Kataloğu-T.C. Kültür Bakanlığı Kütüphaneler Genel Müdürlüğü Yayınları, İstanbul-1992 Baskısı, 315 Sayfa. + Görseller.

    TLSatıldı
  • Figen Ecer Sanat Kitabı-Baskı: Pınarbaş Matbaa, İstanbul-2020 Baskısı, 50 Sayfa

    Lot No: 146

    Lot: 146

    Figen Ecer Sanat Kitabı-Baskı: Pınarbaş Matbaa, İstanbul-2020 Baskısı, 50 Sayfa

    TLSatıldı
  • Toprak Su Ateş, Serap Aksoy Seramik & Heykel Sergisi-Ambalajında, Sıfır Açılmamış Kitap.

    Lot No: 147

    Lot: 147

    Toprak Su Ateş, Serap Aksoy Seramik & Heykel Sergisi-Ambalajında, Sıfır Açılmamış Kitap.

    TLSatıldı
  • Bu Şehr-i İstanbul - A Timeless Journey, Tahsin Aydoğmuş-Shell Yayınları, İstanbul-2010 Baskısı, Çeviri: Emrehan Zeybekoğlu, Fotoğraflar: Tahsin Aydoğmuş, 230 Sayfa. (Kapakta Ufak Lekeler Mevcuttur.)

    Lot No: 148

    Lot: 148

    Bu Şehr-i İstanbul - A Timeless Journey, Tahsin Aydoğmuş-Shell Yayınları, İstanbul-2010 Baskısı, Çeviri: Emrehan Zeybekoğlu, Fotoğraflar: Tahsin Aydoğmuş, 230 Sayfa. (Kapakta Ufak Lekeler Mevcuttur.)

    TLSatıldı
  • AŞK İle -Arçelik Ailesinden Aşk İle Geçen 65 Yıl-, Bir Heyet Tarafından Hazırlanmıştır-Printcenter Baskısı, İstanbul-2021 Baskısı, 503 Sayfa + Görseller.

    Lot No: 149

    Lot: 149

    AŞK İle -Arçelik Ailesinden Aşk İle Geçen 65 Yıl-, Bir Heyet Tarafından Hazırlanmıştır-Printcenter Baskısı, İstanbul-2021 Baskısı, 503 Sayfa + Görseller.

    TLSatıldı
  • İlk Meclis -Belgesel-, Kemal Öztürk-İnkılâb Yayınları, İstanbul-1999 Baskısı, Baskı ve Cilt: Erkam Matbaası, Birinci Baskı, 191 Sayfa + Görseller.

    Lot No: 150

    Lot: 150

    İlk Meclis -Belgesel-, Kemal Öztürk-İnkılâb Yayınları, İstanbul-1999 Baskısı, Baskı ve Cilt: Erkam Matbaası, Birinci Baskı, 191 Sayfa + Görseller.

    TLSatıldı
  • Antalya, Metin: Hümeyra Özalp Konyar - Fotoğraflar: Rasim Konyar-TÜRSAB Kültür Yayınları, İstanbul-2007 Baskısı, 276 Sayfa + Görseller + Şömizli.

    Lot No: 151

    Lot: 151

    Antalya, Metin: Hümeyra Özalp Konyar - Fotoğraflar: Rasim Konyar-TÜRSAB Kültür Yayınları, İstanbul-2007 Baskısı, 276 Sayfa + Görseller + Şömizli.

    TLSatıldı