• Vazgeç
    Filtrele
Filtrele

Finans Tarihi Müzayedesi

Finans Tarihi Müzayedemize 27 Mayıs 2023 saat: 21:15'e kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 21:17 itibariyle canlı mezat başlayacaktır.

Her lot için bekleme süresi : 10 Saniyedir.

Adil bekleme süresi : 10 Saniyedir.

Komisyon Oranı: %20 "ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 1 HAFTADIR."

Lot: 42 » Finans Tarihi

Tabacs De Macedoine Et D'Asie Mineure Societe Anonyme, Sermaye: 20.000.000 Frank, Hamiline Ait 1 Hisse / 100 Frank, 1 Mart 1925

1925'te Paris'te çıkarılan 100 franklık hamiline yazılı hisse senedi. Şirket, 1923 yılında Bay Cassuto ve Bay Valensi ve Kechicchoglou tarafından oluşturulan bir Amerikan şirketi olan Tobacco, Trading and Finance Corporation tarafından kuruldu. Valensi , sermayesi ve rezervleri iki milyon doları aşan ve genel merkezi New York , 47 Beaver Street'teki kendi binasında bulunan The Importers and Exporters Insurance Company Od New York'un başkanıydı. Cassuto, Xantie, Dramo ve Serès bölgelerinden en iyi tütünün içinden aktığı Makedonya'nın bir liman kenti olan Cavalla'daki N. Mayer and Company'nin eski müdürüydü . 1916'da Amerikan tütün ticaretinde tanınan Schinasi firmasının ilgilendiği Standard Commercial Tobacco Company Inc.'in genel müdürü olarak New York'a çağrıldı . Standard Commercial Tobacco Company'nin, savaş sırasında New York'ta yaklaşık 7 milyon kilo tütün pazarlığı yapan Bay Cassuto'nun bilgi birikimi sayesinde, büyük sigara fabrikası R.-J. Reynolds Tütün Şirketi . Kechichoglou, Makedon tütün ticaretinde ünlü bir uzmandı. Tütün Ticareti ve Finans A.Ş. tarafından elde edilen oldukça tatmin edici sonuçlar ışığında. liderler, operasyonları devralmak için bir Avrupa organı kurmaya karar verdiler. Bu amaçla, bir Fransız limited şirketi kuruldu: Makedonya ve Küçük Asya Tütün Şirketi. Tamamen ödenmiş, sermaye 10 milyondu, daha sonra 20 milyon franka çıkarıldı. Merkez ofis, Paris'te 70, rue du Faubourg Saint-Honoré adresinde bulunuyordu. Şirketin yönetim kurulunda şunlar vardı: MM. H. Bloch, A. Clément-Bayard (başlığa imza) , Charles Cassuto, Samuel Kechichoglou, H. Mosseri, E. Sitri, J. Valensi ve E. Vasseur (muhtemelen Banque Vasseur'dan). 1924'te kurucunun hisseleri 120 franktan, hisseleri 350 franktan işlem görüyordu. Başarılı yılların ardından Yunanistan, 1928'den itibaren zarar etmeye başlayan şirketin hesaplarını etkileyen grevler yaşadı. Tütün yapraklarıyla süslenmiş başlık.

Detaylar
önceki
Sayfaya Git: / 3
sonraki