• Vazgeç
    Filtrele
Filtrele

Fırsat Resim Müzayedesi

Fırsat Resim Müzayedemize 22 Mayıs 2022 saat: 20:00'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 20:02 itibariyle canlı mezat başlayacaktır. Komisyon Oranı: %10 "ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 1 HAFTADIR."

Lot: 45 » MARUF TANBOĞA

MARUF TANBOĞA

Sürrealist
Duralit Üzeri Yağlıboya
İmzalı, Çerçeveli, 1989
En - 35 cm / Boy - 50 cm

Sembolizme dokunup, Sürrealizmin sınırlarında dolaşan ressam, 1943 yılında Adana'da bir pamuk tarlasında dünyaya gelmiştir. Ressam Maruf Tanboğa daha çoçuk yaşlarda iken tanışıp gönlünü kaptırdığı resim sanatı ile ilgili hiçbir eğitim almamış, kendi kendini yetiştirmiştir.

Çoğunlukla kuru pastel boyalar kullandığı resimlerinde alyanaklı, tek gözlü, melankolik güzel kızlar, kırık testiler, kapı kilitleri ve barışın sembolü olan ak güvercinleri konu edinmiştir.

71 Yaşındayken İstanbul'da Vefat Etmiştir.

Detaylar
Lot: 47 » ERDEM UÇKAN

ERDEM UÇKAN

Soyut Kompozisyon
Karton Üzeri Akrilik
En - 35 cm / Boy - 50 cm

1953 Yılında İstanbul Moda'da Doğdu. 1970'li Yılların Başında Psikoloji Eğitimi Olmak İçin İyalya'nın Padova Bölgesine, 2 Yıllık Psikoloji Eğitiminin Ardından Hukuk Eğitimi Almak İçin Torino'ya Gitti.

Kozmopolit Bir Sanatçı Olan Erdem Uçkan Güzel Sanatlar Akademisinden Diploma Olarak Nice'e Taşındı Sonrasında İstanbul'a Dönerek Rehber ve Çevirmen Olarak Çalıştı.

Resimlerinde Denize ve Balıklara Olan Tutkusunu Anlattı. Bu Ülkede Şehrin Havasını Soluyarak Resimler Yapmış, Çok Renkli ve Çok Samimi Bir Kişiliktir.
Detaylar
önceki
Sayfaya Git: / 4
sonraki