Lot: 1

Current Price: 60 TL Starting Bid: 60 TL Estimated: TL Losing Winning

Societe Hellenique Du Gaz D'Athens et Autres Villes

Atina ve Havalisinde Havagazı Dağıtımı Yapmak İçin Merkezi Atina Olarak 1909 Yılında Kurulan Şirketin Aynı Tarihi Taşıyan ve 25 Altın Drahmi Nominalli Bir Kıta Tahvili. Yunan ve Belçika Borsaları Fiskalleri. O Dönemde Bir Ülkeye Ait Menkul Kıymetlerin Başka Bir Ülkede Alım Satıma Konu Edilebilmeleri İçin Muhakkak Hedef Ülkelerin Borsalarına Kote Edilmeleri ve İlgili Harç/Vergilerinin Ödenmesi Gerekliydi. Günümüzde Bu Tür Fiskallerin Varlığı Sayesinde Koleksiyonerler Hisse Senedi ve Tahvillerin Tedavül Ettiği Piyasalar ve Dönemleri Hakkında Çok Kapsamlı Bilgi Edinebilmektedirler.

- TL
Place Bid You're Winning Your bid sent
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • The live auction completed. Thank you for your participation.
  •  
  • Lots
  • Winnings
  • Societe Hellenique Du Gaz D'Athens et Autres Villes-Atina ve Havalisinde Havagazı Dağıtımı Yapmak İçin Merkezi Atina Olarak 1909 Yılında Kurulan Şirketin Aynı Tarihi Taşıyan ve 25 Altın Drahmi Nominalli Bir Kıta Tahvili. Yunan ve Belçika Borsaları Fiskalleri.

O Dönemde Bir Ülkeye Ait Menkul Kıymetlerin Başka Bir Ülkede Alım Satıma Konu Edilebilmeleri İçin Muhakkak Hedef Ülkelerin Borsalarına Kote Edilmeleri ve İlgili Harç/Vergilerinin Ödenmesi Gerekliydi. Günümüzde Bu Tür Fiskallerin Varlığı Sayesinde Koleksiyonerler Hisse Senedi ve Tahvillerin Tedavül Ettiği Piyasalar ve Dönemleri Hakkında Çok Kapsamlı Bilgi Edinebilmektedirler.

    Lot No: 1

    Lot: 1

    Societe Hellenique Du Gaz D'Athens et Autres Villes-Atina ve Havalisinde Havagazı Dağıtımı Yapmak İçin Merkezi Atina Olarak 1909 Yılında Kurulan Şirketin Aynı Tarihi Taşıyan ve 25 Altın Drahmi Nominalli Bir Kıta Tahvili. Yunan ve Belçika Borsaları Fiskalleri. O Dönemde Bir Ülkeye Ait Menkul Kıymetlerin Başka Bir Ülkede Alım Satıma Konu Edilebilmeleri İçin Muhakkak Hedef Ülkelerin Borsalarına Kote Edilmeleri ve İlgili Harç/Vergilerinin Ödenmesi Gerekliydi. Günümüzde Bu Tür Fiskallerin Varlığı Sayesinde Koleksiyonerler Hisse Senedi ve Tahvillerin Tedavül Ettiği Piyasalar ve Dönemleri Hakkında Çok Kapsamlı Bilgi Edinebilmektedirler.

    TLSold
  • Societe Hellenique Du Canal de Corinthe Societe Anonyme-1893 Yılında Tamamlanarak İşletmeye Açılan ve Mora 
Yarımadasını Anakara Yunanistan'dan Ayıran Korinth Kanalının İnşaatını Finanse Etmek Amacıyla 1890 Yılında İhraç Edilen %6 Faizli ve 75 Yıl Vadeli, 500 Frank Nominalli Bir Kıta Tahvili. Yunan Borsa Fiskalli ve Islak İmzalı. (Eski Şirket)

    Lot No: 2

    Lot: 2

    Societe Hellenique Du Canal de Corinthe Societe Anonyme-1893 Yılında Tamamlanarak İşletmeye Açılan ve Mora Yarımadasını Anakara Yunanistan'dan Ayıran Korinth Kanalının İnşaatını Finanse Etmek Amacıyla 1890 Yılında İhraç Edilen %6 Faizli ve 75 Yıl Vadeli, 500 Frank Nominalli Bir Kıta Tahvili. Yunan Borsa Fiskalli ve Islak İmzalı. (Eski Şirket)

    TLSold
  • Societe Hellenique Du Canal de Corinthe Societe Anonyme-1893 Yılında Tamamlanarak İşletmeye Açılan ve Mora 
Yarımadasını Anakara Yunanistan'dan Ayıran Korinth Kanalının İnşaatını Finanse Etmek Amacıyla 1890 Yılında İhraç Edilen %6 Faizli ve 75 Yıl Vadeli, 500 Frank Nominalli Bir Kıta Tahvili. Yunan Borsa Fiskalli ve Islak İmzalı. (Eski Şirket) - İmza Kombinasyonu Farklı

    Lot No: 3

    Lot: 3

    Societe Hellenique Du Canal de Corinthe Societe Anonyme-1893 Yılında Tamamlanarak İşletmeye Açılan ve Mora Yarımadasını Anakara Yunanistan'dan Ayıran Korinth Kanalının İnşaatını Finanse Etmek Amacıyla 1890 Yılında İhraç Edilen %6 Faizli ve 75 Yıl Vadeli, 500 Frank Nominalli Bir Kıta Tahvili. Yunan Borsa Fiskalli ve Islak İmzalı. (Eski Şirket) - İmza Kombinasyonu Farklı

    TLSold
  • Nouvelle Societe Du Canal De Corinthe Societe Anonyme
Hellenique-1893 Yılında Tamamlanarak İşletmeye Açılan ve Mora 
Yarımadasını Anakara Yunanistan'dan Ayıran Korinth Kanalını İşleten İlk Şirketin İflasının Ardından 1907 Yılında Kurulan 'Yeni Şirketin' 25 Drahmi Nominalli Bir'lik Hamiline Hisse Senedi. Yunan ve Fransa Borsa Fiskalleri. (Sermaye: 1 Milyon Drahmi). Arkayüz'de Kanalın Vaziyet Planı ve Türk Boğazlarını da Gösterir Akdeniz Deniz Rotaları Haritası Bulunmaktadır.

    Lot No: 4

    Lot: 4

    Nouvelle Societe Du Canal De Corinthe Societe Anonyme Hellenique-1893 Yılında Tamamlanarak İşletmeye Açılan ve Mora Yarımadasını Anakara Yunanistan'dan Ayıran Korinth Kanalını İşleten İlk Şirketin İflasının Ardından 1907 Yılında Kurulan 'Yeni Şirketin' 25 Drahmi Nominalli Bir'lik Hamiline Hisse Senedi. Yunan ve Fransa Borsa Fiskalleri. (Sermaye: 1 Milyon Drahmi). Arkayüz'de Kanalın Vaziyet Planı ve Türk Boğazlarını da Gösterir Akdeniz Deniz Rotaları Haritası Bulunmaktadır.

    TLSold
  • Nouvelle Societe Anonyme Du Canal De Corinthe-1893 Yılında Tamamlanarak İşletmeye Açılan ve Mora 
Yarımadasını Anakara Yunanistan'dan Ayıran Korinth Kanalını İşleten İlk Şirketin İflasının Ardından 1907 Yılında Kurulan 'Yeni Şirketin' 25 Drahmi Nominalli Bir'lik Hamiline Hisse Senedi. Yunan ve Fransa Borsa Fiskalleri. (Sermaye: 1.375.000 Drahmi). Arkayüz'de Kanalın Vaziyet Planı ve Türk Boğazlarını da Gösterir Akdeniz Deniz Rotaları Haritası Bulunmaktadır.

    Lot No: 5

    Lot: 5

    Nouvelle Societe Anonyme Du Canal De Corinthe-1893 Yılında Tamamlanarak İşletmeye Açılan ve Mora Yarımadasını Anakara Yunanistan'dan Ayıran Korinth Kanalını İşleten İlk Şirketin İflasının Ardından 1907 Yılında Kurulan 'Yeni Şirketin' 25 Drahmi Nominalli Bir'lik Hamiline Hisse Senedi. Yunan ve Fransa Borsa Fiskalleri. (Sermaye: 1.375.000 Drahmi). Arkayüz'de Kanalın Vaziyet Planı ve Türk Boğazlarını da Gösterir Akdeniz Deniz Rotaları Haritası Bulunmaktadır.

    TLSold
  • Banque D'Orient Societe Anonyme-Yunan Kralı'nın 1904 Tarihli Fermanıyla Kurulan Bu Bankanın
1906 Tertibi 125 Altın Frank Nominalli Bir'lik Hamiline Hisse Senedi. Yunanca 'Anatolis' Kelimesi Bir Takım Yayınlarda 'Anadolu' Olarak Tercüme Edilmiştir ki, Bu Doğru Değildir. Banka İlerleyen Yıllarda Rakibi Yunan Milli Bankasınca (Ethniki Trapeza) Devralınarak Birleşmiştir.

    Lot No: 6

    Lot: 6

    Banque D'Orient Societe Anonyme-Yunan Kralı'nın 1904 Tarihli Fermanıyla Kurulan Bu Bankanın 1906 Tertibi 125 Altın Frank Nominalli Bir'lik Hamiline Hisse Senedi. Yunanca 'Anatolis' Kelimesi Bir Takım Yayınlarda 'Anadolu' Olarak Tercüme Edilmiştir ki, Bu Doğru Değildir. Banka İlerleyen Yıllarda Rakibi Yunan Milli Bankasınca (Ethniki Trapeza) Devralınarak Birleşmiştir.

    TLSold
  • National Bank of Greece-1930 Yılında Yunanistan Merkez Bankası Kurulana Kadar
Yunanistan'ın Banknot Emisyon Bankası da Olan Bankanın 1925 Tertibi %7 Faizli ve 2.500 Drahmi Nominalli Bir'lik Tahvili. Büyük Boy ve Haliyle. Çifte Yunan Fiskalli. Antik Yunan Mimarisi Temalı ve Gösterişli Tasarım.

    Lot No: 7

    Lot: 7

    National Bank of Greece-1930 Yılında Yunanistan Merkez Bankası Kurulana Kadar Yunanistan'ın Banknot Emisyon Bankası da Olan Bankanın 1925 Tertibi %7 Faizli ve 2.500 Drahmi Nominalli Bir'lik Tahvili. Büyük Boy ve Haliyle. Çifte Yunan Fiskalli. Antik Yunan Mimarisi Temalı ve Gösterişli Tasarım.

    TLSold
  • National Bank of Greece-1930 Yılında Yunanistan Merkez Bankası Kurulana Kadar
Yunanistan'ın Banknot Emisyon Bankası da Olan Bankanın 1925 Tertibi %2 Faizli ve 100 Sterlin Nominalli Beş'lik Tahvili. Taşıdığı Olağanüstü Yüksek Nominal Değere Rağmen (Önceki Lotta Yer Alan Tahvile Kıyasla) Son Derece Basit ve Gösterişsiz Tasarım. Bu Tezat Bize, Bu Tahvilin Halka Arzedilmeksizin Bir Takım Kurumlara Özel İhraç Edilmiş Olabileceğini Düşündürmektedir.

    Lot No: 8

    Lot: 8

    National Bank of Greece-1930 Yılında Yunanistan Merkez Bankası Kurulana Kadar Yunanistan'ın Banknot Emisyon Bankası da Olan Bankanın 1925 Tertibi %2 Faizli ve 100 Sterlin Nominalli Beş'lik Tahvili. Taşıdığı Olağanüstü Yüksek Nominal Değere Rağmen (Önceki Lotta Yer Alan Tahvile Kıyasla) Son Derece Basit ve Gösterişsiz Tasarım. Bu Tezat Bize, Bu Tahvilin Halka Arzedilmeksizin Bir Takım Kurumlara Özel İhraç Edilmiş Olabileceğini Düşündürmektedir.

    TLSold
  • Kingdom of Greece-1920 Yılında Yunan Devletince %5 Faizli ve 200 Drahmi
Nominalli Olarak İhraç Edilen Bu Tahvilin Esas Olarak Anadolu'da İşgal Hareketine Karşısında Ekonomisi Bozulan Yunanistan'ın Savaş Ekonomisini Sürdürmek Olduğu Bilinmektedir. İlişik Kuponlar İncelendiğinde Son İtfa Tarihinin 1980 Yılı Olduğu (60 Yıl Vadeli) Görülmektedir.

    Lot No: 9

    Lot: 9

    Kingdom of Greece-1920 Yılında Yunan Devletince %5 Faizli ve 200 Drahmi Nominalli Olarak İhraç Edilen Bu Tahvilin Esas Olarak Anadolu'da İşgal Hareketine Karşısında Ekonomisi Bozulan Yunanistan'ın Savaş Ekonomisini Sürdürmek Olduğu Bilinmektedir. İlişik Kuponlar İncelendiğinde Son İtfa Tarihinin 1980 Yılı Olduğu (60 Yıl Vadeli) Görülmektedir.

    TLSold
  • Anonymos Etairia Anthrakorycheío Aliveriyu-1917 Yılında Kömür Madenciliği Yapmak Amacıyla Atina'da
Kurulan Şirketin 1918 Tertibi 100 Drahmi Nominalli Hamiline Bir'lik Hisse Senedi. Daha Sonraki Bir Dönemde Nama Yazılı Hale Dönüştüldüğü Sol Üst Köşedeki Kayıttan Anlaşılmaktadır. Yunan Borsa Fiskalli ve Büyük Boy

    Lot No: 10

    Lot: 10

    Anonymos Etairia Anthrakorycheío Aliveriyu-1917 Yılında Kömür Madenciliği Yapmak Amacıyla Atina'da Kurulan Şirketin 1918 Tertibi 100 Drahmi Nominalli Hamiline Bir'lik Hisse Senedi. Daha Sonraki Bir Dönemde Nama Yazılı Hale Dönüştüldüğü Sol Üst Köşedeki Kayıttan Anlaşılmaktadır. Yunan Borsa Fiskalli ve Büyük Boy

    TLSold
  • New Commercial Company, Athens-1924 Yılında Ticari Faaliyetlerde Bulunmak Amacıyla Atina'da Kurulan Şirketin 1925 Tertibi Beheri 100 Drahmi Nominalli Hamiline Beş'lik Hisse Senedi. Merkez'de Antik Yunan Temalı Heykel Figürleri. Yunan Borsa Fiskalli ve Olağanüstü Görsel

    Lot No: 11

    Lot: 11

    New Commercial Company, Athens-1924 Yılında Ticari Faaliyetlerde Bulunmak Amacıyla Atina'da Kurulan Şirketin 1925 Tertibi Beheri 100 Drahmi Nominalli Hamiline Beş'lik Hisse Senedi. Merkez'de Antik Yunan Temalı Heykel Figürleri. Yunan Borsa Fiskalli ve Olağanüstü Görsel

    TLSold
  • New Commercial Company, Athens-1924 Yılında Ticari Faaliyetlerde Bulunmak Amacıyla Atina'da Kurulan Şirketin 1925 Tertibi Beheri 100 Drahmi Nominalli Hamiline Yirmibeş'lik Hisse Senedi. Merkez'de Antik Yunan Temalı Heykel Figürleri. Yunan Borsa Fiskalli ve Olağanüstü Görsel

    Lot No: 12

    Lot: 12

    New Commercial Company, Athens-1924 Yılında Ticari Faaliyetlerde Bulunmak Amacıyla Atina'da Kurulan Şirketin 1925 Tertibi Beheri 100 Drahmi Nominalli Hamiline Yirmibeş'lik Hisse Senedi. Merkez'de Antik Yunan Temalı Heykel Figürleri. Yunan Borsa Fiskalli ve Olağanüstü Görsel

    TLSold
  • La Conventionnelle Societe Anonyme Par Actions De
Transactions Commerciales Et De Banque-1925 Yılında Ticari ve Bankacılık Faaliyetlerde Bulunmak Amacıyla Atina'da Kurulan Şirketin 1925 Tertibi Beheri 100 Drahmi Nominalli Hamiline Yirmibeş'lik Hisse Senedi. Üstte, Ortada Antik Yunan Tanrısı Hermes (Merkür) Figürü. Yunan Borsa Fiskalli

    Lot No: 13

    Lot: 13

    La Conventionnelle Societe Anonyme Par Actions De Transactions Commerciales Et De Banque-1925 Yılında Ticari ve Bankacılık Faaliyetlerde Bulunmak Amacıyla Atina'da Kurulan Şirketin 1925 Tertibi Beheri 100 Drahmi Nominalli Hamiline Yirmibeş'lik Hisse Senedi. Üstte, Ortada Antik Yunan Tanrısı Hermes (Merkür) Figürü. Yunan Borsa Fiskalli

    TLSold
  • Societe Des Usines du Laurium Anonymos Etairia-1873 Yılında Fransız Sermayesiyle Atina Yakınlarında Demir Çelik Ürünleri Üretmek Amacıyla Kurulan Şirketin 1936 Tertibi 100 Drahmi Nominalli Hamiline Bir'lik Hissesi. Üzerindeki Kaşeler İncelendiğinde Osmanlı Bankası'nda (Banque Ottomane) İşlem Gördüğü Anlaşılmaktadır. Perfore ve Kaşe İptalli.

    Lot No: 14

    Lot: 14

    Societe Des Usines du Laurium Anonymos Etairia-1873 Yılında Fransız Sermayesiyle Atina Yakınlarında Demir Çelik Ürünleri Üretmek Amacıyla Kurulan Şirketin 1936 Tertibi 100 Drahmi Nominalli Hamiline Bir'lik Hissesi. Üzerindeki Kaşeler İncelendiğinde Osmanlı Bankası'nda (Banque Ottomane) İşlem Gördüğü Anlaşılmaktadır. Perfore ve Kaşe İptalli.

    TLSold
  • Societe Des Usines du Laurium Anonymos Etairia-1873 Yılında Fransız Sermayesiyle Atina Yakınlarında Demir Çelik Ürünleri Üretmek Amacıyla Kurulan Şirketin 1936 Tertibi 100 Drahmi Nominalli Hamiline Beş'lik Hissesi. Üzerindeki Kaşeler İncelendiğinde Osmanlı Bankası'nda (Banque Ottomane) İşlem Gördüğü Anlaşılmaktadır. Perfore ve Kaşe İptalli.

    Lot No: 15

    Lot: 15

    Societe Des Usines du Laurium Anonymos Etairia-1873 Yılında Fransız Sermayesiyle Atina Yakınlarında Demir Çelik Ürünleri Üretmek Amacıyla Kurulan Şirketin 1936 Tertibi 100 Drahmi Nominalli Hamiline Beş'lik Hissesi. Üzerindeki Kaşeler İncelendiğinde Osmanlı Bankası'nda (Banque Ottomane) İşlem Gördüğü Anlaşılmaktadır. Perfore ve Kaşe İptalli.

    TLSold
  • Turistiki Etairia Lesvu Anonymos Etairia-1956 Yılında Midilli Adası Merkezli Olarak Turistik Faaliyetlerde Bulunmak Üzere Kurulan Yunan Şirketi. Beheri 30 Drahmi Nominalli On'luk Hamiline Hisse. Merkezde Midilli Adası Haritası ve Sağ/Sol Taraflarında Antik Yunan Döneminde Adada Basılan Madeni Paranın Ön ve Arka Yüzleri. İkinci Dünya Savaşı Sonrası Refah Düzeyinin Artmasıyla Ülkemiz de Dahil Olmak ÜzereAvrupa Genelinde Ana Faaliyet Konularının Turizm Olduğu Çok Sayıda Şirketin Kurulduğu Gözlenmektedir.

    Lot No: 16

    Lot: 16

    Turistiki Etairia Lesvu Anonymos Etairia-1956 Yılında Midilli Adası Merkezli Olarak Turistik Faaliyetlerde Bulunmak Üzere Kurulan Yunan Şirketi. Beheri 30 Drahmi Nominalli On'luk Hamiline Hisse. Merkezde Midilli Adası Haritası ve Sağ/Sol Taraflarında Antik Yunan Döneminde Adada Basılan Madeni Paranın Ön ve Arka Yüzleri. İkinci Dünya Savaşı Sonrası Refah Düzeyinin Artmasıyla Ülkemiz de Dahil Olmak ÜzereAvrupa Genelinde Ana Faaliyet Konularının Turizm Olduğu Çok Sayıda Şirketin Kurulduğu Gözlenmektedir.

    TLSold
  • Turistiki Etairia Lesvu Anonymos Etairia-1956 Yılında Midilli Adası Merkezli Olarak Turistik Faaliyetlerde Bulunmak Üzere Kurulan Yunan Şirketi. Beheri 30 Drahmi Nominalli Yirmi'lik Hamiline Hisse. Merkezde Midilli Adası Haritası ve Sağ/Sol Taraflarında Antik Yunan Döneminde Adada Basılan Madeni Paranın Ön ve Arka Yüzleri. İkinci Dünya Savaşı Sonrası Refah Düzeyinin Artmasıyla Ülkemiz de Dahil Olmak ÜzereAvrupa Genelinde Ana Faaliyet Konularının Turizm Olduğu Çok Sayıda Şirketin Kurulduğu Gözlenmektedir.

    Lot No: 17

    Lot: 17

    Turistiki Etairia Lesvu Anonymos Etairia-1956 Yılında Midilli Adası Merkezli Olarak Turistik Faaliyetlerde Bulunmak Üzere Kurulan Yunan Şirketi. Beheri 30 Drahmi Nominalli Yirmi'lik Hamiline Hisse. Merkezde Midilli Adası Haritası ve Sağ/Sol Taraflarında Antik Yunan Döneminde Adada Basılan Madeni Paranın Ön ve Arka Yüzleri. İkinci Dünya Savaşı Sonrası Refah Düzeyinin Artmasıyla Ülkemiz de Dahil Olmak ÜzereAvrupa Genelinde Ana Faaliyet Konularının Turizm Olduğu Çok Sayıda Şirketin Kurulduğu Gözlenmektedir.

    TLSold
  • Yalemporiki Anonymos Etairia-Yunanistan'ın Pire Kentinde Cam Ürünleri İmal Etmek Amacıyla 1960/70'lerde Kurulduğu Görülen Şirketin 1.000 Drahmi Nominalli Hamiline Bir'lik Hissesi. Merkezde 'Üfleme' Yöntemiyle Klasik Usül Cam İşleyen Ustalar Betimlenmektedir. Toplam İhraç Adedi 1.000 Adet (No: 181)

    Lot No: 18

    Lot: 18

    Yalemporiki Anonymos Etairia-Yunanistan'ın Pire Kentinde Cam Ürünleri İmal Etmek Amacıyla 1960/70'lerde Kurulduğu Görülen Şirketin 1.000 Drahmi Nominalli Hamiline Bir'lik Hissesi. Merkezde 'Üfleme' Yöntemiyle Klasik Usül Cam İşleyen Ustalar Betimlenmektedir. Toplam İhraç Adedi 1.000 Adet (No: 181)

    TLSold
  • Damson Anonymos Etairia-Yunanistan'ın Halkidi Kentinde Sanayi Faaliyetlerinde Bulunmak Amacıyla 1971'de Kurulan Şirketin 1.000 Drahmi Nominalli Hamiline Bir'lik Hissesi.  Toplam İhraç Adedi 6.200 Adet (No: 5612)

    Lot No: 19

    Lot: 19

    Damson Anonymos Etairia-Yunanistan'ın Halkidi Kentinde Sanayi Faaliyetlerinde Bulunmak Amacıyla 1971'de Kurulan Şirketin 1.000 Drahmi Nominalli Hamiline Bir'lik Hissesi. Toplam İhraç Adedi 6.200 Adet (No: 5612)

    TLSold
  • The Oceana Consolidated Company Limited-Klasik Dönem İngiliz Hisse Senedi, 1896 İhraç Tarihli Beheri 1 Sterlin Nominalli Yirmibeş'lik Hamiline Hisse. Üzerindeki Fiskallerden Hem İngiliz Hem de Fransız Borsalarında İşlem Gördüğü Anlaşılmaktadır, Haliyle. Şirket Günümüzde Charles Stanley Group PLC Unvanıyla Faaliyetlerine Devam Etmektedir.

    Lot No: 20

    Lot: 20

    The Oceana Consolidated Company Limited-Klasik Dönem İngiliz Hisse Senedi, 1896 İhraç Tarihli Beheri 1 Sterlin Nominalli Yirmibeş'lik Hamiline Hisse. Üzerindeki Fiskallerden Hem İngiliz Hem de Fransız Borsalarında İşlem Gördüğü Anlaşılmaktadır, Haliyle. Şirket Günümüzde Charles Stanley Group PLC Unvanıyla Faaliyetlerine Devam Etmektedir.

    TLSold
  • The British Molybdenite Company Limited-Klasik Dönem İngiliz Hisse Senedi, 1906 İhraç Tarihli Beheri 1 Sterlin Nominalli Beş'lik Hamiline Hisse. İngiliz Borsa Fiskalli. Molibden;  Yüksek Vasıfları Nedeniyle Havacılık ve Uzay Sanayii Başta Olmak Üzere İleri Teknoloji Ürünleri Üretiminde Kullanılan Metalik Bir Cevherdir. Tonu, Günümüz Emtia Piyasalarında Yaklaşık 40 Bin Dolar Fiyatla Alıcı Bulmaktadır. Endüstriyel Öneminin Bir Asır Önce de Bilindiği Üretimi Amacıyla Şirket Kurulmasından Anlaşılmaktadır. İhtisas Madenciliği Şirketlerine Erken Dönem Nadir Bir Örnek.

    Lot No: 21

    Lot: 21

    The British Molybdenite Company Limited-Klasik Dönem İngiliz Hisse Senedi, 1906 İhraç Tarihli Beheri 1 Sterlin Nominalli Beş'lik Hamiline Hisse. İngiliz Borsa Fiskalli. Molibden; Yüksek Vasıfları Nedeniyle Havacılık ve Uzay Sanayii Başta Olmak Üzere İleri Teknoloji Ürünleri Üretiminde Kullanılan Metalik Bir Cevherdir. Tonu, Günümüz Emtia Piyasalarında Yaklaşık 40 Bin Dolar Fiyatla Alıcı Bulmaktadır. Endüstriyel Öneminin Bir Asır Önce de Bilindiği Üretimi Amacıyla Şirket Kurulmasından Anlaşılmaktadır. İhtisas Madenciliği Şirketlerine Erken Dönem Nadir Bir Örnek.

    TLSold
  • The North Caucasian Oil Fields, Limited-Dünyaca Ünlü Royal Dutch Shell Grubu'nun Kafkasya Bölgesindeki Erken Dönem Arama Sondaj ve Ham Petrol Üretim İştirakidir. 12,5 İngiliz Lirası Nominalli Hamiline Yirmibeş'lik Hisse, 6 ila 20 No'lu Kuponlar İlişik, Çifte Londra Borsa Kotasyon Fiskalli, Büyük Boy, 1914 Tertibi, Haliyle. Varlıkları 1917 Sovyet Devriminden Sonra Devletleştirilmiş Olsa Dahi Şirketin 1984 Tarihine Kadar Varlığını Sürdürdüğü Görülmektedir.

    Lot No: 22

    Lot: 22

    The North Caucasian Oil Fields, Limited-Dünyaca Ünlü Royal Dutch Shell Grubu'nun Kafkasya Bölgesindeki Erken Dönem Arama Sondaj ve Ham Petrol Üretim İştirakidir. 12,5 İngiliz Lirası Nominalli Hamiline Yirmibeş'lik Hisse, 6 ila 20 No'lu Kuponlar İlişik, Çifte Londra Borsa Kotasyon Fiskalli, Büyük Boy, 1914 Tertibi, Haliyle. Varlıkları 1917 Sovyet Devriminden Sonra Devletleştirilmiş Olsa Dahi Şirketin 1984 Tarihine Kadar Varlığını Sürdürdüğü Görülmektedir.

    TLSold
  • The Gleboff Grosny Petroleum Company, Limited-Günümüzde Rusya Federasyonu'na Bağlı Çeçenistan'ın Başkenti Grozni (ve/veya Havalisinde) Petrol Üretimi/Ticareti Yapmak Amacıyla Londra Merkezli Olarak Kurulan Şirketin 1920 Tarihli ve  Beheri 1 İngiliz Lirası Nominalli Hamiline Beş'lik Hissesi. Hissenin 1917 Sovyet Devriminden Üç Sene Sonra İhraç Edilmesi Düşündürücüdür. Zira O Günlerde Bırakın Yeni Yabancı Sermaye Girişini, Mevcut Yabancı Yatırımlar da Bolşevikler Tarafından Devletleştirilmekteydi.

    Lot No: 23

    Lot: 23

    The Gleboff Grosny Petroleum Company, Limited-Günümüzde Rusya Federasyonu'na Bağlı Çeçenistan'ın Başkenti Grozni (ve/veya Havalisinde) Petrol Üretimi/Ticareti Yapmak Amacıyla Londra Merkezli Olarak Kurulan Şirketin 1920 Tarihli ve Beheri 1 İngiliz Lirası Nominalli Hamiline Beş'lik Hissesi. Hissenin 1917 Sovyet Devriminden Üç Sene Sonra İhraç Edilmesi Düşündürücüdür. Zira O Günlerde Bırakın Yeni Yabancı Sermaye Girişini, Mevcut Yabancı Yatırımlar da Bolşevikler Tarafından Devletleştirilmekteydi.

    TLSold
  • The Gleboff Grosny Petroleum Company, Limited-Günümüzde Rusya Federasyonu'na Bağlı Çeçenistan'ın Başkenti Grozni (ve/veya Havalisinde) Petrol Üretimi/Ticareti Yapmak Amacıyla Londra Merkezli Olarak Kurulan Şirketin 1920 Tarihli ve  Beheri 1 İngiliz Lirası Nominalli Hamiline Beş'lik Hissesi. Hissenin 1917 Sovyet Devriminden Üç Sene Sonra İhraç Edilmesi Düşündürücüdür. Zira O Günlerde Bırakın Yeni Yabancı Sermaye Girişini, Mevcut Yabancı Yatırımlar da Bolşevikler Tarafından Devletleştirilmekteydi.

    Lot No: 24

    Lot: 24

    The Gleboff Grosny Petroleum Company, Limited-Günümüzde Rusya Federasyonu'na Bağlı Çeçenistan'ın Başkenti Grozni (ve/veya Havalisinde) Petrol Üretimi/Ticareti Yapmak Amacıyla Londra Merkezli Olarak Kurulan Şirketin 1920 Tarihli ve Beheri 1 İngiliz Lirası Nominalli Hamiline Beş'lik Hissesi. Hissenin 1917 Sovyet Devriminden Üç Sene Sonra İhraç Edilmesi Düşündürücüdür. Zira O Günlerde Bırakın Yeni Yabancı Sermaye Girişini, Mevcut Yabancı Yatırımlar da Bolşevikler Tarafından Devletleştirilmekteydi.

    TLSold
  • Deuxieme Emprunt Interior Interieur 5% de 1905-Rusya İmparatorluğu, 2.Tertip %5 Faizli 1905 Dahili Borçlanması. 200 Ruble Nominal Değere Sahip, Büyük Boy ve Görsel Bir Kıta Tahvil. Kuponu Bulunmamaktadır, Rusça ve Fransızca. Haliyle.

    Lot No: 25

    Lot: 25

    Deuxieme Emprunt Interior Interieur 5% de 1905-Rusya İmparatorluğu, 2.Tertip %5 Faizli 1905 Dahili Borçlanması. 200 Ruble Nominal Değere Sahip, Büyük Boy ve Görsel Bir Kıta Tahvil. Kuponu Bulunmamaktadır, Rusça ve Fransızca. Haliyle.

    TLSold
  • Imperial Government of Russia, 3,8% Conversion Bond of 1898-Rusya İmparatorluğu, %3,8 Faizli 1898 Tebdil Borçlanması. 
150 Ruble Nominal Değere Sahip, Büyük Boy ve Görsel Bir Kıta Tahvil. Kuponu Bulunmamaktadır, Rusça, İngilizce, Almanca ve Fransızca. Bu Tür Tebdil (Conversion) Borçlanmaları, Ülkelerin Ana Vadesi Gelen Önceki Tahvil Ödemelerini Nakden Yapmayıp Yerine Yeni Tahvil Vermesi Anlamına Geliyordu. Doğal Olarak Devletlere, Borçlarının Vadelerini Uzun Vadeye Yayarak Ötelemeleri İmkanı Sağlamaktaydı. Fransa Borsa Fiskalli, Haliyle.

    Lot No: 26

    Lot: 26

    Imperial Government of Russia, 3,8% Conversion Bond of 1898-Rusya İmparatorluğu, %3,8 Faizli 1898 Tebdil Borçlanması. 150 Ruble Nominal Değere Sahip, Büyük Boy ve Görsel Bir Kıta Tahvil. Kuponu Bulunmamaktadır, Rusça, İngilizce, Almanca ve Fransızca. Bu Tür Tebdil (Conversion) Borçlanmaları, Ülkelerin Ana Vadesi Gelen Önceki Tahvil Ödemelerini Nakden Yapmayıp Yerine Yeni Tahvil Vermesi Anlamına Geliyordu. Doğal Olarak Devletlere, Borçlarının Vadelerini Uzun Vadeye Yayarak Ötelemeleri İmkanı Sağlamaktaydı. Fransa Borsa Fiskalli, Haliyle.

    TLSold
  • Imperial Russian Government, 5% State-Loan of 1906-Rusya İmparatorluğu, %5 Faizli 1906 Devlet Borçlanması. 187,5 Ruble Nominal Değere Sahip, Büyük Boy ve Görsel Bir Kıta Tahvil. Kuponu Bulunmamaktadır, Rusça, Almanca, İngilizce ve Fransızca. Fransa Borsa Fiskalli, Haliyle.

    Lot No: 27

    Lot: 27

    Imperial Russian Government, 5% State-Loan of 1906-Rusya İmparatorluğu, %5 Faizli 1906 Devlet Borçlanması. 187,5 Ruble Nominal Değere Sahip, Büyük Boy ve Görsel Bir Kıta Tahvil. Kuponu Bulunmamaktadır, Rusça, Almanca, İngilizce ve Fransızca. Fransa Borsa Fiskalli, Haliyle.

    TLSold
  • Societe Des Fabriques Russes-Françaises Pour La Production
Des Articles De Caoutchouc, De Gutta-Percha et De Telegraphie Sous La Raison "Prowodnik"-1888 Kuruluşlu Şirketin 1906 Tertibi 100 Ruble Nominalli Bir'lik Hamiline Hisse Senedi. Rusça ve Fransızca. Şirketle İlgili İki Adet İlgi Çekici Nokta Göze Çarpmaktadır. Bunlardan İlki, Kauçuk ve Sumatra Zamkı Gibi Döneminin Batıda Çok İhtiyaç Duyulan İki Ürünü Üzerine Faaliyet Göstermesi Diğeri İse Bugün Letonya'nın Başkenti ve Bir Liman Kenti Olan Riga'da Kurulmuş Olmasıdır. Kuponu Bulunmamaktadır. Rus Borsa Fiskalli ve Haliye.

    Lot No: 28

    Lot: 28

    Societe Des Fabriques Russes-Françaises Pour La Production Des Articles De Caoutchouc, De Gutta-Percha et De Telegraphie Sous La Raison "Prowodnik"-1888 Kuruluşlu Şirketin 1906 Tertibi 100 Ruble Nominalli Bir'lik Hamiline Hisse Senedi. Rusça ve Fransızca. Şirketle İlgili İki Adet İlgi Çekici Nokta Göze Çarpmaktadır. Bunlardan İlki, Kauçuk ve Sumatra Zamkı Gibi Döneminin Batıda Çok İhtiyaç Duyulan İki Ürünü Üzerine Faaliyet Göstermesi Diğeri İse Bugün Letonya'nın Başkenti ve Bir Liman Kenti Olan Riga'da Kurulmuş Olmasıdır. Kuponu Bulunmamaktadır. Rus Borsa Fiskalli ve Haliye.

    TLSold
  • Commecial Bank of Asow-Don-1871 Kuruluşlu Azov-Don Ticaret Bankası'na Ait 1911 Tertibi
250 Ruble Nominalli Bir'lik Hamiline Hisse Senedi. Rusça ve Fransızca. Banka'nın Merkezinin St.Petersburg Kentinde Olduğu Anlaşılmaktadır. Muhtelif Kuponlar İlişiktir, Rus Borsa Fiskalli ve Haliyle.

    Lot No: 29

    Lot: 29

    Commecial Bank of Asow-Don-1871 Kuruluşlu Azov-Don Ticaret Bankası'na Ait 1911 Tertibi 250 Ruble Nominalli Bir'lik Hamiline Hisse Senedi. Rusça ve Fransızca. Banka'nın Merkezinin St.Petersburg Kentinde Olduğu Anlaşılmaktadır. Muhtelif Kuponlar İlişiktir, Rus Borsa Fiskalli ve Haliyle.

    TLSold
  • Societe Metallurgique de Taganrog-1896 Kuruluşlu ve Azov Denizi Kıyısındaki Taganrog Şehri Merkezli Erken Dönem Metalurji (Demir-Çelik) Şirketi'nin 150 Ruble Nominalli Bir'lik Hamiline Hisse Senedi. Fransızca ve Rusça. Muhtelif Kuponlar İlişiktir.  Rus ve Fransız Borsa Fiskalli ve Haliyle.

    Lot No: 30

    Lot: 30

    Societe Metallurgique de Taganrog-1896 Kuruluşlu ve Azov Denizi Kıyısındaki Taganrog Şehri Merkezli Erken Dönem Metalurji (Demir-Çelik) Şirketi'nin 150 Ruble Nominalli Bir'lik Hamiline Hisse Senedi. Fransızca ve Rusça. Muhtelif Kuponlar İlişiktir. Rus ve Fransız Borsa Fiskalli ve Haliyle.

    TLSold
  • Imperial Government of Russia, Russian 4% Gold Loan,
Third Issue of 1896-Rusya İmparatorluğu, %4 Faizli Üçüncü Tertip 1896 Altın Devlet Borçlanması. 125 Ruble Nominal Değere Sahip, Büyük Boy ve Görsel Bir Kıta Tahvil. Kuponu Bulunmamaktadır, Rusça, Almanca, İngilizce ve Fransızca. Fransa ve Almanya Borsa Fiskalli, Haliyle.

    Lot No: 31

    Lot: 31

    Imperial Government of Russia, Russian 4% Gold Loan, Third Issue of 1896-Rusya İmparatorluğu, %4 Faizli Üçüncü Tertip 1896 Altın Devlet Borçlanması. 125 Ruble Nominal Değere Sahip, Büyük Boy ve Görsel Bir Kıta Tahvil. Kuponu Bulunmamaktadır, Rusça, Almanca, İngilizce ve Fransızca. Fransa ve Almanya Borsa Fiskalli, Haliyle.

    TLSold
  • Societe Metallurgique Russo-Belge-Rus Belçika Ortaklığı Olarak 1895 Yılında St.Petersburg Merkezli Olarak Kurulan Şirketin 250 Ruble Nominalli Hamiline Bir'lik Hisse Senedi. Yatay Formda. Kuponu Bulunmamaktadır. Çifte Belçika Borsa Fiskalli. Rusça ve Fransızca. Dikkatli Bakıldığında Her Dilin Kullanıldığı Kısmın Altında Fon Olarak Rus ve Belçika Bayrakları Kullanıldığı Görülmektedir. Haliyle.

    Lot No: 32

    Lot: 32

    Societe Metallurgique Russo-Belge-Rus Belçika Ortaklığı Olarak 1895 Yılında St.Petersburg Merkezli Olarak Kurulan Şirketin 250 Ruble Nominalli Hamiline Bir'lik Hisse Senedi. Yatay Formda. Kuponu Bulunmamaktadır. Çifte Belçika Borsa Fiskalli. Rusça ve Fransızca. Dikkatli Bakıldığında Her Dilin Kullanıldığı Kısmın Altında Fon Olarak Rus ve Belçika Bayrakları Kullanıldığı Görülmektedir. Haliyle.

    TLSold
  • Societe Metallurgique Russo-Belge-Rus Belçika Ortaklığı Olarak 1895 Yılında St.Petersburg Merkezli Olarak Kurulan Şirketin 187,5 Ruble Nominalli ve 1909 İhraç Tarihli Hamiline 2.Tertip Bir Kıta Tahvili. Yatay Formda. Kuponu Bulunmamaktadır. Çifte Belçika Borsa Fiskalli. Rusça ve Fransızca. Haliyle. (İlgi: Önceki Lot)

    Lot No: 33

    Lot: 33

    Societe Metallurgique Russo-Belge-Rus Belçika Ortaklığı Olarak 1895 Yılında St.Petersburg Merkezli Olarak Kurulan Şirketin 187,5 Ruble Nominalli ve 1909 İhraç Tarihli Hamiline 2.Tertip Bir Kıta Tahvili. Yatay Formda. Kuponu Bulunmamaktadır. Çifte Belçika Borsa Fiskalli. Rusça ve Fransızca. Haliyle. (İlgi: Önceki Lot)

    TLSold
  • Societe Industrielle Charbonniere et Metalurgique
Du Basin D'Ouspensk-Günümüzde Ukrayna Sınırları İçinde Bulunan (Tahvilin İhraç Edildiği Dönemdeki Adıyla Uspensk, Yekaterinoslav) Dnipro Havzasında Kömür Madenciliği ve Metalurji (Demir-Çelik) Alanlarında Faaliyet Göstermek Üzere Kurulan Şirketin 1899 Tertibi ve 187,5 Ruble Nominalli Bir Kıta Hamiline Tahvili. Muhtelif Kuponlar İlişiktir. Çifte Belçika Fiskalli ve Haliyle.

    Lot No: 34

    Lot: 34

    Societe Industrielle Charbonniere et Metalurgique Du Basin D'Ouspensk-Günümüzde Ukrayna Sınırları İçinde Bulunan (Tahvilin İhraç Edildiği Dönemdeki Adıyla Uspensk, Yekaterinoslav) Dnipro Havzasında Kömür Madenciliği ve Metalurji (Demir-Çelik) Alanlarında Faaliyet Göstermek Üzere Kurulan Şirketin 1899 Tertibi ve 187,5 Ruble Nominalli Bir Kıta Hamiline Tahvili. Muhtelif Kuponlar İlişiktir. Çifte Belçika Fiskalli ve Haliyle.

    TLSold
  • Imperial Russian Government, 4% Bond of Dvinsk-Vitebsk
Railroad (1894)-Rusya İmparatorluğu, %4 Faizli Dvinsk-Vitebsk Demiryolu 1894 Borçlanması. 125 Ruble Nominalli Bir Kıta Tahvil. İngiltere Borsa Fiskalli. Muhtelif Kuponları İlişiktir.

Günümüzde Letonya'nın Daugavpils (Dvinsk) Şehriyle Belarus'un Vitebsk Şehirlerini Çarlık Zamanında Demiryoluyla Birbirine Bağlayan Projenin Finansmanı Amacıyla İhraç Edilmiştir. Hat Uzunluğu Yaklaşık 240 kilometredir.

    Lot No: 35

    Lot: 35

    Imperial Russian Government, 4% Bond of Dvinsk-Vitebsk Railroad (1894)-Rusya İmparatorluğu, %4 Faizli Dvinsk-Vitebsk Demiryolu 1894 Borçlanması. 125 Ruble Nominalli Bir Kıta Tahvil. İngiltere Borsa Fiskalli. Muhtelif Kuponları İlişiktir. Günümüzde Letonya'nın Daugavpils (Dvinsk) Şehriyle Belarus'un Vitebsk Şehirlerini Çarlık Zamanında Demiryoluyla Birbirine Bağlayan Projenin Finansmanı Amacıyla İhraç Edilmiştir. Hat Uzunluğu Yaklaşık 240 kilometredir.

    TLSold
  • Societe Metallurgique de Taganrog-1896 Kuruluşlu ve Azov Denizi Kıyısındaki Taganrog Şehri Merkezli Erken Dönem Metalurji (Demir-Çelik) Şirketi'nin 1898 Tertibi ve 187,5 Ruble Nominalli Bir Kıta Hamiline Tahvili. Fransızca ve Rusça. Kuponu Bulunmamaktadır.  Rus ve Fransız Borsa Fiskalli ve Haliyle.

    Lot No: 36

    Lot: 36

    Societe Metallurgique de Taganrog-1896 Kuruluşlu ve Azov Denizi Kıyısındaki Taganrog Şehri Merkezli Erken Dönem Metalurji (Demir-Çelik) Şirketi'nin 1898 Tertibi ve 187,5 Ruble Nominalli Bir Kıta Hamiline Tahvili. Fransızca ve Rusça. Kuponu Bulunmamaktadır. Rus ve Fransız Borsa Fiskalli ve Haliyle.

    TLSold
  • Compagnie Du Chemin de Fer De L'Altai-Rusya İmparatorluğu, %4,5 Faizli Altay Demiryolu Kumpanyası 1912 Borçlanması. 187,5 Ruble Nominalli Bir Kıta Tahvil. Rus Borsa Fiskalli. Muhtelif Kuponları İlişiktir.
Bahis Konusu Demiryolu O Dönemde Batı Sibirya'da Rus Devletinin Himayesinde İnşa Edilmiştir.

    Lot No: 37

    Lot: 37

    Compagnie Du Chemin de Fer De L'Altai-Rusya İmparatorluğu, %4,5 Faizli Altay Demiryolu Kumpanyası 1912 Borçlanması. 187,5 Ruble Nominalli Bir Kıta Tahvil. Rus Borsa Fiskalli. Muhtelif Kuponları İlişiktir. Bahis Konusu Demiryolu O Dönemde Batı Sibirya'da Rus Devletinin Himayesinde İnşa Edilmiştir.

    TLSold
  • Compagnie Des Chemins de Fer Du Sud-Est-Rusya İmparatorluğu, %4,5 Faizli Güney-Doğu Demiryolu Kumpanyası 1908 Borçlanması. 187,5 Ruble Nominalli Bir Kıta Tahvil. Rus Borsa Fiskalli. Muhtelif Kuponlar İlişiktir.
Rus Devleti'nin Himayesinde 1900'lerin Başlarında Gerçekleştirilen Bir Diğer Demiryolu Projesi. Büyük Boy.

    Lot No: 38

    Lot: 38

    Compagnie Des Chemins de Fer Du Sud-Est-Rusya İmparatorluğu, %4,5 Faizli Güney-Doğu Demiryolu Kumpanyası 1908 Borçlanması. 187,5 Ruble Nominalli Bir Kıta Tahvil. Rus Borsa Fiskalli. Muhtelif Kuponlar İlişiktir. Rus Devleti'nin Himayesinde 1900'lerin Başlarında Gerçekleştirilen Bir Diğer Demiryolu Projesi. Büyük Boy.

    TLSold
  • Compagnie Du Chemin de Fer Du Riazan-Ouralsk-Rusya İmparatorluğu, %4 Faizli Riazan-Ouralsk Demiryolu Kumpanyası 1894 Borçlanması. 125 Ruble Nominalli Bir Kıta Tahvil. Önyüzde Rus, Fransız ve Alman Borsa Fiskalleri Görülmektedir .Kuponu Bulunmamaktadır .
Rus Devleti'nin Himayesinde 1800'lerin Sonlarında Ural Dağlarının Eteklerinde Yer Alan Ryazan Bölgesinde  Gerçekleştirilen Bir Diğer Demiryolu Projesidir. Büyük Boy.

    Lot No: 39

    Lot: 39

    Compagnie Du Chemin de Fer Du Riazan-Ouralsk-Rusya İmparatorluğu, %4 Faizli Riazan-Ouralsk Demiryolu Kumpanyası 1894 Borçlanması. 125 Ruble Nominalli Bir Kıta Tahvil. Önyüzde Rus, Fransız ve Alman Borsa Fiskalleri Görülmektedir .Kuponu Bulunmamaktadır . Rus Devleti'nin Himayesinde 1800'lerin Sonlarında Ural Dağlarının Eteklerinde Yer Alan Ryazan Bölgesinde Gerçekleştirilen Bir Diğer Demiryolu Projesidir. Büyük Boy.

    TLSold
  • Imperial Government of Russia, 4% State Loan of 1902-Rusya İmparatorluğu, %4 Faizli 1902 Devlet Borçlanması. 2.000 Mark Nominal Değere Sahip, Büyük Boy ve Görsel Dört Kıta'lık (4x500 Mark) Tahvil. Bir Adet Kupon İlişiktir. Rusça, Almanca, ve İngilizce. Almanya Borsa Fiskalli, Haliyle.

Tahvilin Ruble Yerine Neden Alman Markı Cinsinden İhraç Edildiği Arka Yüzde Yer Alan İzahname Okunduğunda Netleşmektedir, Zira Bu Borçlanmaya Bir Alman Bankaları Konsorsiyumu Aracılık Etmiştir. Konsorsiyumda Yer Alan Dünyaca Ünlü Musevi Sermayeli Bleichroder ve Mendelsohn & Co. Bankaları Dikkat Çekicidir.

    Lot No: 40

    Lot: 40

    Imperial Government of Russia, 4% State Loan of 1902-Rusya İmparatorluğu, %4 Faizli 1902 Devlet Borçlanması. 2.000 Mark Nominal Değere Sahip, Büyük Boy ve Görsel Dört Kıta'lık (4x500 Mark) Tahvil. Bir Adet Kupon İlişiktir. Rusça, Almanca, ve İngilizce. Almanya Borsa Fiskalli, Haliyle. Tahvilin Ruble Yerine Neden Alman Markı Cinsinden İhraç Edildiği Arka Yüzde Yer Alan İzahname Okunduğunda Netleşmektedir, Zira Bu Borçlanmaya Bir Alman Bankaları Konsorsiyumu Aracılık Etmiştir. Konsorsiyumda Yer Alan Dünyaca Ünlü Musevi Sermayeli Bleichroder ve Mendelsohn & Co. Bankaları Dikkat Çekicidir.

    TLSold
  • Imperial Government of Russia, Russian Consolidated 4% 
Railroad Bonds, Series 3 (1891)-Rusya İmparatorluğu, %4 Faizli 1891 Konsolide Demiryolu Borçlanması. Burada Bahis Konusu Konsolidasyon 1875'den İtibaren Tedavül Eden Muhtelif Eski Tarihli Demiryolu Borçlanmalarının Bu Borçlanma Altında Birleştirilmesi ve Tek Tip Hale Getirilmesidir. 125 Ruble Nominalli Bir Kıta Tahvil. Muhtelif Kuponlar İlişiktir. Fransız Borsa Fiskalli, Haliyle.

Arkayüz'deki İzahname İncelendiğinde Borçlanmanın Avrupa Pazarındaki Ana Yüklenicilerinin Rotschild Kurumları Olduğu Görülmektedir. Dünya'da Finansal Kudret ve Mahremiyet Kelimeleriyle Özdeşleşen Musevi Rotschild Ailesi 1891 Yılında Fransa'da Rotschild Freres, İngiltere'de ise N.M.Rotschild & Sons Adıyla Akraba Kurumlar Olarak Faaliyet Göstermekteydi. Tahvil, Bu Yönüyle de Emsal Bir Tarihi Vesika Hüviyeti Taşımaktadır.

    Lot No: 41

    Lot: 41

    Imperial Government of Russia, Russian Consolidated 4% Railroad Bonds, Series 3 (1891)-Rusya İmparatorluğu, %4 Faizli 1891 Konsolide Demiryolu Borçlanması. Burada Bahis Konusu Konsolidasyon 1875'den İtibaren Tedavül Eden Muhtelif Eski Tarihli Demiryolu Borçlanmalarının Bu Borçlanma Altında Birleştirilmesi ve Tek Tip Hale Getirilmesidir. 125 Ruble Nominalli Bir Kıta Tahvil. Muhtelif Kuponlar İlişiktir. Fransız Borsa Fiskalli, Haliyle. Arkayüz'deki İzahname İncelendiğinde Borçlanmanın Avrupa Pazarındaki Ana Yüklenicilerinin Rotschild Kurumları Olduğu Görülmektedir. Dünya'da Finansal Kudret ve Mahremiyet Kelimeleriyle Özdeşleşen Musevi Rotschild Ailesi 1891 Yılında Fransa'da Rotschild Freres, İngiltere'de ise N.M.Rotschild & Sons Adıyla Akraba Kurumlar Olarak Faaliyet Göstermekteydi. Tahvil, Bu Yönüyle de Emsal Bir Tarihi Vesika Hüviyeti Taşımaktadır.

    TLSold
  • Compagnie Du Chemin de Fer Du Riazan-Ouralsk-Rusya İmparatorluğu, %4 Faizli Riazan-Ouralsk Demiryolu Kumpanyası 1894 Borçlanması. 125 Ruble Nominalli Bir Kıta Tahvil. Önyüzde Rus ve Alman Borsa Fiskalleri Görülmektedir. İlişik Kuponu Bulunmamaktadır .
Rus Devleti'nin Himayesinde 1800'lerin Sonlarında Ural Dağlarının Eteklerinde Yer Alan Ryazan Bölgesinde  Gerçekleştirilen Bir Diğer Demiryolu Projesidir. Büyük Boy.
Bu Tahvil Fransa'da Alım Satıma Konu Olmamıştır.

    Lot No: 42

    Lot: 42

    Compagnie Du Chemin de Fer Du Riazan-Ouralsk-Rusya İmparatorluğu, %4 Faizli Riazan-Ouralsk Demiryolu Kumpanyası 1894 Borçlanması. 125 Ruble Nominalli Bir Kıta Tahvil. Önyüzde Rus ve Alman Borsa Fiskalleri Görülmektedir. İlişik Kuponu Bulunmamaktadır . Rus Devleti'nin Himayesinde 1800'lerin Sonlarında Ural Dağlarının Eteklerinde Yer Alan Ryazan Bölgesinde Gerçekleştirilen Bir Diğer Demiryolu Projesidir. Büyük Boy. Bu Tahvil Fransa'da Alım Satıma Konu Olmamıştır.

    TLSold
  • Imperial Government of Russia, Russian 3% Gold Loan of 1896 -Rusya İmparatorluğu, %3 Faizli 1896 Altın Borçlanması. 187,5 Ruble Nominalli Hamiline Bir Kıta Tahvil. Tüm Zamanların En Düşük Faizli Rus Borçlanmalarından Biridir. Kuponu Bulunmamaktadır. Fransa Borsa Fiskalli. Haliyle

Arkayüz'deki İzahname İncelendiğinde Borçlanmanın Avrupa Pazarındaki Ana Yüklenicilerinin Rotschild Kurumları Olduğu Görülmektedir. Dünya'da Finansal Kudret ve Mahremiyet Kelimeleriyle Özdeşleşen Musevi Rotschild Ailesi 1896 Yılında Fransa'da Rotschild Freres, İngiltere'de ise N.M.Rotschild & Sons Adıyla Akraba Kurumlar Olarak Faaliyet Göstermekteydi. 2003 Yılında Farklı Ülkelerde Bulunan Rotschild Finansal Kurumları Tek Bir Holding Yapısı ve Kurumsal Kimliği Altında Bir Araya Gelmişlerdir.

    Lot No: 43

    Lot: 43

    Imperial Government of Russia, Russian 3% Gold Loan of 1896 -Rusya İmparatorluğu, %3 Faizli 1896 Altın Borçlanması. 187,5 Ruble Nominalli Hamiline Bir Kıta Tahvil. Tüm Zamanların En Düşük Faizli Rus Borçlanmalarından Biridir. Kuponu Bulunmamaktadır. Fransa Borsa Fiskalli. Haliyle Arkayüz'deki İzahname İncelendiğinde Borçlanmanın Avrupa Pazarındaki Ana Yüklenicilerinin Rotschild Kurumları Olduğu Görülmektedir. Dünya'da Finansal Kudret ve Mahremiyet Kelimeleriyle Özdeşleşen Musevi Rotschild Ailesi 1896 Yılında Fransa'da Rotschild Freres, İngiltere'de ise N.M.Rotschild & Sons Adıyla Akraba Kurumlar Olarak Faaliyet Göstermekteydi. 2003 Yılında Farklı Ülkelerde Bulunan Rotschild Finansal Kurumları Tek Bir Holding Yapısı ve Kurumsal Kimliği Altında Bir Araya Gelmişlerdir.

    TLSold
  • 4,5% Obligations-Anleihe Der Moskau-Kiew-Woronesch
Eisenbahn-Gesellscaft von 1910-Rusya İmparatorluğu, %4,5 Faizli 1910 Moskova-Kiev-Voroneş Demiryolu Kumpanyası  Borçlanması. 2.000 Mark Nominal Değere Sahip, Büyük Boy ve Görsel Dört Kıta'lık Tahvil. Muhtelif Kuponlar İlişiktir. Rusça, Almanca, Franszıca. Almanya Borsa Fiskalli, Haliyle.

Tahvilin Ruble Yerine Neden Alman Markı Cinsinden İhraç Edildiği Arka Yüzde Yer Alan İzahname Okunduğunda Netleşmektedir, Zira Bu Borçlanmaya Bir Alman Bankaları Konsorsiyumu Aracılık Etmiştir. Konsorsiyumda Yer Alan Dünyaca Ünlü Musevi Sermayeli Bleichroder ve Mendelsohn & Co. Bankaları Dikkat Çekicidir.

    Lot No: 44

    Lot: 44

    4,5% Obligations-Anleihe Der Moskau-Kiew-Woronesch Eisenbahn-Gesellscaft von 1910-Rusya İmparatorluğu, %4,5 Faizli 1910 Moskova-Kiev-Voroneş Demiryolu Kumpanyası Borçlanması. 2.000 Mark Nominal Değere Sahip, Büyük Boy ve Görsel Dört Kıta'lık Tahvil. Muhtelif Kuponlar İlişiktir. Rusça, Almanca, Franszıca. Almanya Borsa Fiskalli, Haliyle. Tahvilin Ruble Yerine Neden Alman Markı Cinsinden İhraç Edildiği Arka Yüzde Yer Alan İzahname Okunduğunda Netleşmektedir, Zira Bu Borçlanmaya Bir Alman Bankaları Konsorsiyumu Aracılık Etmiştir. Konsorsiyumda Yer Alan Dünyaca Ünlü Musevi Sermayeli Bleichroder ve Mendelsohn & Co. Bankaları Dikkat Çekicidir.

    TLSold
  • Societe Anonyme Russe De L'Industrie Houilliere et Metalurgique Dans le Donetz-1895 Yılında Rusya'nın Donetsk Bölgesi Kömür Madenciliği ve Metalurji (Demir-Çelik) Alanında Faaliyet Göstermek Üzere St.Petersburg Merkezli Olarak Kurulan Şirketin 125 Altın Ruble Nominalli Bir'lik Hamiline Hissesi. (İhraç Yılı: 1895, Sermaye 2.500,000 Ruble) Muhtelif Kuponlar İlişiktir. Rus Borsa Fiskalli, Haliyle.

Madencilik ve Ağır Sanayii'nin Asırlık Kalbi Olan Donetsk Bölgesi'nin Sahipliği Konusunda Rusya ve Ukrayna Arasında Günümüzde İhtilaf Yaşanmaktadır.

    Lot No: 45

    Lot: 45

    Societe Anonyme Russe De L'Industrie Houilliere et Metalurgique Dans le Donetz-1895 Yılında Rusya'nın Donetsk Bölgesi Kömür Madenciliği ve Metalurji (Demir-Çelik) Alanında Faaliyet Göstermek Üzere St.Petersburg Merkezli Olarak Kurulan Şirketin 125 Altın Ruble Nominalli Bir'lik Hamiline Hissesi. (İhraç Yılı: 1895, Sermaye 2.500,000 Ruble) Muhtelif Kuponlar İlişiktir. Rus Borsa Fiskalli, Haliyle. Madencilik ve Ağır Sanayii'nin Asırlık Kalbi Olan Donetsk Bölgesi'nin Sahipliği Konusunda Rusya ve Ukrayna Arasında Günümüzde İhtilaf Yaşanmaktadır.

    TLSold
  • Compagnie Du Chemin De Fer Du Nord-Donetz Emprunt Obligations 4,5% Emis En 1908-Kuzey Donetsk Demiryolu Kumpanyası %4,5 Faizli 1908 Borçlanması. 187,5 Ruble Nominalli Bir Kıta Tahvil. Rusça ve Fransızca. Kuponu Bulunmamaktadır. Rus Borsa Fiskalli ve Büyük Boy.

    Lot No: 46

    Lot: 46

    Compagnie Du Chemin De Fer Du Nord-Donetz Emprunt Obligations 4,5% Emis En 1908-Kuzey Donetsk Demiryolu Kumpanyası %4,5 Faizli 1908 Borçlanması. 187,5 Ruble Nominalli Bir Kıta Tahvil. Rusça ve Fransızca. Kuponu Bulunmamaktadır. Rus Borsa Fiskalli ve Büyük Boy.

    TLSold
  • Compagnie Du Chemin De Fer Du Nord-Donetz Emprunt Obligations 4,5% Emis En 1912-Kuzey Donetsk Demiryolu Kumpanyası %4,5 Faizli 1912 Borçlanması. 187 Ruble Nominalli Bir Kıta Tahvil. Rusça ve Fransızca. Kuponu Bulunmamaktadır. Rus ve Çifte Belçika Borsa Fiskalli ve Büyük Boy.

    Lot No: 47

    Lot: 47

    Compagnie Du Chemin De Fer Du Nord-Donetz Emprunt Obligations 4,5% Emis En 1912-Kuzey Donetsk Demiryolu Kumpanyası %4,5 Faizli 1912 Borçlanması. 187 Ruble Nominalli Bir Kıta Tahvil. Rusça ve Fransızca. Kuponu Bulunmamaktadır. Rus ve Çifte Belçika Borsa Fiskalli ve Büyük Boy.

    TLSold
  • Compagnie Du Chemin De L'Ouest-Oural Emprunt Obligations 4,5% Emis En 1912-Batı Ural Demiryolu Kumpanyası %4,5 Faizli 1912 Borçlanması. 187,5 Ruble Nominalli Bir Kıta Tahvil. Rusça ve Fransızca. Muhtelif Kuponlar İlişiktir. Rus Borsa Fiskalli ve Büyük Boy.

    Lot No: 48

    Lot: 48

    Compagnie Du Chemin De L'Ouest-Oural Emprunt Obligations 4,5% Emis En 1912-Batı Ural Demiryolu Kumpanyası %4,5 Faizli 1912 Borçlanması. 187,5 Ruble Nominalli Bir Kıta Tahvil. Rusça ve Fransızca. Muhtelif Kuponlar İlişiktir. Rus Borsa Fiskalli ve Büyük Boy.

    TLSold
  • Troisme Emprunt Interieur 5% de 1908-Rusya İmparatorluğu, 3.Tertip %5 Faizli 1908 Dahili Borçlanması. 100 Ruble Nominal Değere Sahip, Büyük Boy ve Görsel Bir Kıta Tahvil. Muhtelif Kuponlar İlişiktir. Rusça ve Fransızca. Haliyle.

    Lot No: 49

    Lot: 49

    Troisme Emprunt Interieur 5% de 1908-Rusya İmparatorluğu, 3.Tertip %5 Faizli 1908 Dahili Borçlanması. 100 Ruble Nominal Değere Sahip, Büyük Boy ve Görsel Bir Kıta Tahvil. Muhtelif Kuponlar İlişiktir. Rusça ve Fransızca. Haliyle.

    TLSold
  • Imperial Government of Russia, Russian Consolidated 4% 
Railroad Bonds, Series 2 (1889)-Rusya İmparatorluğu, %4 Faizli 1889 Konsolide Demiryolu Borçlanması. Burada Bahis Konusu Konsolidasyon 1875'den İtibaren Tedavül Eden Muhtelif Eski Tarihli Demiryolu Borçlanmalarının Bu Borçlanma Altında Birleştirilmesi ve Tek Tip Hale Getirilmesidir. Toplam 1.250 Ruble Nominalli On Kıta'lık (10x125 Ruble) Tahvil. Çifte Fransız Borsa Fiskalli. Olağanütsü Yüksek Nominal Değer. Muhtelif Kuponlar İlişiktir, Haliyle ve Çok Nadir.

Arkayüz'deki İzahname İncelendiğinde Borçlanmanın Avrupa Pazarındaki Ana Yüklenicilerinin Rotschild Kurumları Olduğu Görülmektedir. Dünya'da Finansal Kudret ve Mahremiyet Kelimeleriyle Özdeşleşen Musevi Rotschild Ailesi 1891 Yılında Fransa'da Rotschild Freres, İngiltere'de ise N.M.Rotschild & Sons Adıyla Akraba Kurumlar Olarak Faaliyet Göstermekteydi. Tahvil, Bu Yönüyle de Emsal Bir Tarihi Vesika Hüviyeti Taşımaktadır.

    Lot No: 50

    Lot: 50

    Imperial Government of Russia, Russian Consolidated 4% Railroad Bonds, Series 2 (1889)-Rusya İmparatorluğu, %4 Faizli 1889 Konsolide Demiryolu Borçlanması. Burada Bahis Konusu Konsolidasyon 1875'den İtibaren Tedavül Eden Muhtelif Eski Tarihli Demiryolu Borçlanmalarının Bu Borçlanma Altında Birleştirilmesi ve Tek Tip Hale Getirilmesidir. Toplam 1.250 Ruble Nominalli On Kıta'lık (10x125 Ruble) Tahvil. Çifte Fransız Borsa Fiskalli. Olağanütsü Yüksek Nominal Değer. Muhtelif Kuponlar İlişiktir, Haliyle ve Çok Nadir. Arkayüz'deki İzahname İncelendiğinde Borçlanmanın Avrupa Pazarındaki Ana Yüklenicilerinin Rotschild Kurumları Olduğu Görülmektedir. Dünya'da Finansal Kudret ve Mahremiyet Kelimeleriyle Özdeşleşen Musevi Rotschild Ailesi 1891 Yılında Fransa'da Rotschild Freres, İngiltere'de ise N.M.Rotschild & Sons Adıyla Akraba Kurumlar Olarak Faaliyet Göstermekteydi. Tahvil, Bu Yönüyle de Emsal Bir Tarihi Vesika Hüviyeti Taşımaktadır.

    TLSold
  • Imperial Government of Russia, 5% State Loan of 1906-Rusya İmparatorluğu, %5 Faizli 1906 Devlet Borçlanması. 187,5 Ruble Nominal Değere Sahip, Büyük Boy ve Görsel Bir Kıta Tahvil. Muhtelif Kupon İlişiktir. Rusça, Almanca, Fransızca ve İngilizce. 

Borçlanmanın Ana Yüklencilerinin Aynı Zamanda Osmanlı Bankasının da Kurucuları/Ortakları Olan Banque de Paris et de Pays-Bas ve Hottinguer & Cie.'nin de Aralarında Bulunduğu Fransız Bankaları Olduğu Görülmektedir.

    Lot No: 51

    Lot: 51

    Imperial Government of Russia, 5% State Loan of 1906-Rusya İmparatorluğu, %5 Faizli 1906 Devlet Borçlanması. 187,5 Ruble Nominal Değere Sahip, Büyük Boy ve Görsel Bir Kıta Tahvil. Muhtelif Kupon İlişiktir. Rusça, Almanca, Fransızca ve İngilizce. Borçlanmanın Ana Yüklencilerinin Aynı Zamanda Osmanlı Bankasının da Kurucuları/Ortakları Olan Banque de Paris et de Pays-Bas ve Hottinguer & Cie.'nin de Aralarında Bulunduğu Fransız Bankaları Olduğu Görülmektedir.

    TLSold
  • Imperial Government of Russia, Imperial 4,5% Certificates
Of The Peasants' Land Bank, 2.Series-Rusya İmparatorluğu, Köylüler İçin Arazi Bankası 150 Ruble Nominalli %4,5 Faizli 1912 Borçlanması. Paris Borsa Fiskalli. Rusça, Almanca, Fransızca ve İngilizce. Muhtelif Kuponlar İlişiktir.

Rusya İmparatorluğu'nda O Dönem Köylüler ve Soylular (Asiller) İçin Ayrı Bankalar Hizmet Vermekteydi.

Borçlanmanın Ana Yüklencilerinin Aynı Zamanda Osmanlı Bankasının da Kurucuları/Ortakları Olan Banque de Paris et de Pays-Bas ve Hottinguer & Cie.'nin de Aralarında Bulunduğu Fransız Bankaları Olduğu Görülmektedir.

    Lot No: 52

    Lot: 52

    Imperial Government of Russia, Imperial 4,5% Certificates Of The Peasants' Land Bank, 2.Series-Rusya İmparatorluğu, Köylüler İçin Arazi Bankası 150 Ruble Nominalli %4,5 Faizli 1912 Borçlanması. Paris Borsa Fiskalli. Rusça, Almanca, Fransızca ve İngilizce. Muhtelif Kuponlar İlişiktir. Rusya İmparatorluğu'nda O Dönem Köylüler ve Soylular (Asiller) İçin Ayrı Bankalar Hizmet Vermekteydi. Borçlanmanın Ana Yüklencilerinin Aynı Zamanda Osmanlı Bankasının da Kurucuları/Ortakları Olan Banque de Paris et de Pays-Bas ve Hottinguer & Cie.'nin de Aralarında Bulunduğu Fransız Bankaları Olduğu Görülmektedir.

    TLSold
  • Imperial Government of Russia, Imperial Land Motgage Bank For The Nobility 3,5% Mortgage Bond-Rusya İmparatorluğu, Soylular İçin Arazi-İpotek Bankası 100 Ruble Nominalli 2.Tertip %3,5 Faizli 1898 Borçlanması. Rusça, Almanca, Fransızca ve İngilizce. Muhtelif Kuponlar İlişiktir. Büyük Boy ve Olağanüstü Görsellikte.

Rusya İmparatorluğu'nda O Dönem Köylüler ve Soylular (Asiller) İçin Ayrı Bankalar Hizmet Vermekteydi.

Arkayüz'deki İzahname'de Yetkili Banka Adı Bulunmaması ve Düşük Faiz Oranı Bu Tahvili İlginç Kılan Özelliklerdir.

    Lot No: 53

    Lot: 53

    Imperial Government of Russia, Imperial Land Motgage Bank For The Nobility 3,5% Mortgage Bond-Rusya İmparatorluğu, Soylular İçin Arazi-İpotek Bankası 100 Ruble Nominalli 2.Tertip %3,5 Faizli 1898 Borçlanması. Rusça, Almanca, Fransızca ve İngilizce. Muhtelif Kuponlar İlişiktir. Büyük Boy ve Olağanüstü Görsellikte. Rusya İmparatorluğu'nda O Dönem Köylüler ve Soylular (Asiller) İçin Ayrı Bankalar Hizmet Vermekteydi. Arkayüz'deki İzahname'de Yetkili Banka Adı Bulunmaması ve Düşük Faiz Oranı Bu Tahvili İlginç Kılan Özelliklerdir.

    TLSold
  • Societe Anonyme Russe De L'Industrie Houilliere et Metalurgique Dans le Donetz-1895 Yılında Rusya'nın Donetsk Bölgesi Kömür Madenciliği ve Metalurji (Demir-Çelik) Alanında Faaliyet Göstermek Üzere St.Petersburg Merkezli Olarak Kurulan Şirketin 187,5 Altın Ruble Nominalli Bir'lik Hamiline Hissesi. (İhraç Yılı: 1907, Sermaye 9.787,500 Ruble). Muhtelif Kuponlar İlişiktir. Rus ve Çifte Belçika Borsa Fiskalli, Haliyle.

Madencilik ve Ağır Sanayii'nin Asırlık Kalbi Olan Donetsk Bölgesi'nin Sahipliği Konusunda Rusya ve Ukrayna Arasında Günümüzde İhtilaf Yaşanmaktadır.

    Lot No: 54

    Lot: 54

    Societe Anonyme Russe De L'Industrie Houilliere et Metalurgique Dans le Donetz-1895 Yılında Rusya'nın Donetsk Bölgesi Kömür Madenciliği ve Metalurji (Demir-Çelik) Alanında Faaliyet Göstermek Üzere St.Petersburg Merkezli Olarak Kurulan Şirketin 187,5 Altın Ruble Nominalli Bir'lik Hamiline Hissesi. (İhraç Yılı: 1907, Sermaye 9.787,500 Ruble). Muhtelif Kuponlar İlişiktir. Rus ve Çifte Belçika Borsa Fiskalli, Haliyle. Madencilik ve Ağır Sanayii'nin Asırlık Kalbi Olan Donetsk Bölgesi'nin Sahipliği Konusunda Rusya ve Ukrayna Arasında Günümüzde İhtilaf Yaşanmaktadır.

    TLSold
  • Societe Anonyme Russe De L'Industrie Houilliere et Metalurgique Dans le Donetz-1895 Yılında Rusya'nın Donetsk Bölgesi Kömür Madenciliği ve Metalurji (Demir-Çelik) Alanında Faaliyet Göstermek Üzere St.Petersburg Merkezli Olarak Kurulan Şirketin 187,5 Altın Ruble Nominalli Bir'lik İmtiyazlı Hamiline Hissesi. (İhraç Yılı: 1907, Sermaye (12.600,500 Ruble). Muhtelif Kuponlar İlişiktir. Rus Borsa Fiskalli, Haliyle.

İmtiyazlı Hisse Senetleri, Sahiplerine Diğer Hisse Senetlerine Kıyasla (Yönetim Kurulunu Belirleme, Yüksek Kar Payı vb.) İmtiyazlar Sağlayan Özel Tip Hisse Senetleridir.

Madencilik ve Ağır Sanayii'nin Asırlık Kalbi Olan Donetsk Bölgesi'nin Sahipliği Konusunda Rusya ve Ukrayna Arasında Günümüzde İhtilaf Yaşanmaktadır.

    Lot No: 55

    Lot: 55

    Societe Anonyme Russe De L'Industrie Houilliere et Metalurgique Dans le Donetz-1895 Yılında Rusya'nın Donetsk Bölgesi Kömür Madenciliği ve Metalurji (Demir-Çelik) Alanında Faaliyet Göstermek Üzere St.Petersburg Merkezli Olarak Kurulan Şirketin 187,5 Altın Ruble Nominalli Bir'lik İmtiyazlı Hamiline Hissesi. (İhraç Yılı: 1907, Sermaye (12.600,500 Ruble). Muhtelif Kuponlar İlişiktir. Rus Borsa Fiskalli, Haliyle. İmtiyazlı Hisse Senetleri, Sahiplerine Diğer Hisse Senetlerine Kıyasla (Yönetim Kurulunu Belirleme, Yüksek Kar Payı vb.) İmtiyazlar Sağlayan Özel Tip Hisse Senetleridir. Madencilik ve Ağır Sanayii'nin Asırlık Kalbi Olan Donetsk Bölgesi'nin Sahipliği Konusunda Rusya ve Ukrayna Arasında Günümüzde İhtilaf Yaşanmaktadır.

    TLSold
  • Compagnie Du Chemin De Fer De Semiretchensk (Est-Turkestan)-Yedisu Doğu Türkistan Demiryolu Kumpanyası %4,5 Faizli 1913 Borçlanması. 187,5 Ruble Nominalli Bir Kıta Tahvil. Rusça ve Fransızca. Muhtelif Kuponlar İlişiktir. Rus Borsa Fiskalli ve Büyük Boy.

Semirechye (Yedisu) Oblastı Günümüzde Rusya Federasyonu'na Bağlı Kara-Kırgız Otonom Bölgesinde Bulunmaktadır.

    Lot No: 56

    Lot: 56

    Compagnie Du Chemin De Fer De Semiretchensk (Est-Turkestan)-Yedisu Doğu Türkistan Demiryolu Kumpanyası %4,5 Faizli 1913 Borçlanması. 187,5 Ruble Nominalli Bir Kıta Tahvil. Rusça ve Fransızca. Muhtelif Kuponlar İlişiktir. Rus Borsa Fiskalli ve Büyük Boy. Semirechye (Yedisu) Oblastı Günümüzde Rusya Federasyonu'na Bağlı Kara-Kırgız Otonom Bölgesinde Bulunmaktadır.

    TLSold
  • Societe Metallurgique Russo-Belge-Rus Belçika Ortaklığı Olarak 1895 Yılında St.Petersburg Merkezli Olarak Kurulan Şirketin 187,5 Ruble Nominalli ve 1898 İhraç Tarihli Hamiline Bir Kıta Tahvili. Yatay Formda. Kuponu Bulunmamaktadır. Çifte Belçika Borsa Fiskalli. Rusça ve Fransızca. Haliyle.

    Lot No: 57

    Lot: 57

    Societe Metallurgique Russo-Belge-Rus Belçika Ortaklığı Olarak 1895 Yılında St.Petersburg Merkezli Olarak Kurulan Şirketin 187,5 Ruble Nominalli ve 1898 İhraç Tarihli Hamiline Bir Kıta Tahvili. Yatay Formda. Kuponu Bulunmamaktadır. Çifte Belçika Borsa Fiskalli. Rusça ve Fransızca. Haliyle.

    TLSold
  • Imperial Government of Russia, 4% Nicolas Railroad 1867 Bond-1840'lı Yıllarda Rus İmparatoru 1.Nikola Tarafından İnşası Düşünülen ancak Yapımı 1870'lere Uzanan ve Moskova ile St.Petersburg'u Birbirine Bağlayan Nikola (Nikolayevska) Demiryolu Hattının Finansmanı Amacıyla 1867 Yılında İhraç Edilmiş 125 Ruble Nominalli Bir Kıta Tahvil. Muhtelif Kuponlar İlişiktir. Çifte Belçika Fiskalli. Erken Dönem, Olağanüstü Dekoratif Tasarım.

Hattın Mümkün Olduğunca Kısa Bir Güzergaha Sahip Olmasını İsteyen İmparatorun (Aradaki Olanca Coğrafi Zorluklara Rağmen) Eline Bir Cetvel Alarak Moskova ve St.Petersburg Arasına Düz Bir Çizgi Çekerek Güzergahı Belirlediği Hususu Yıllar Boyu Rus Halkı Arasında Mizah Konusu Olmuştur.

    Lot No: 58

    Lot: 58

    Imperial Government of Russia, 4% Nicolas Railroad 1867 Bond-1840'lı Yıllarda Rus İmparatoru 1.Nikola Tarafından İnşası Düşünülen ancak Yapımı 1870'lere Uzanan ve Moskova ile St.Petersburg'u Birbirine Bağlayan Nikola (Nikolayevska) Demiryolu Hattının Finansmanı Amacıyla 1867 Yılında İhraç Edilmiş 125 Ruble Nominalli Bir Kıta Tahvil. Muhtelif Kuponlar İlişiktir. Çifte Belçika Fiskalli. Erken Dönem, Olağanüstü Dekoratif Tasarım. Hattın Mümkün Olduğunca Kısa Bir Güzergaha Sahip Olmasını İsteyen İmparatorun (Aradaki Olanca Coğrafi Zorluklara Rağmen) Eline Bir Cetvel Alarak Moskova ve St.Petersburg Arasına Düz Bir Çizgi Çekerek Güzergahı Belirlediği Hususu Yıllar Boyu Rus Halkı Arasında Mizah Konusu Olmuştur.

    TLSold
  • Obligation De La Compagnie Du Chemin De Fer Du
Koursk-Kharkof-Azof, 4% 1889-Kursk-Harkov-Asow Demiryolu Kumpanyası %4 Faizli 1899 Borçlanması. 500 Mark Nominalli Bir Kıta Tahvil. Rusça, Fransızca ve Almanca. İlişik Kupon Bulunmamaktadır. Rus Borsa Fiskalli ve Yatay Büyük Boy. Haliyle

Arkayüz'deki İzahname Okunduğunda Bu Tahvilin Paris ve Franfurt'taki Halka Arzına Rotschild Bankasının Aracılık Ettiği Tespit Edilmektedir.

    Lot No: 59

    Lot: 59

    Obligation De La Compagnie Du Chemin De Fer Du Koursk-Kharkof-Azof, 4% 1889-Kursk-Harkov-Asow Demiryolu Kumpanyası %4 Faizli 1899 Borçlanması. 500 Mark Nominalli Bir Kıta Tahvil. Rusça, Fransızca ve Almanca. İlişik Kupon Bulunmamaktadır. Rus Borsa Fiskalli ve Yatay Büyük Boy. Haliyle Arkayüz'deki İzahname Okunduğunda Bu Tahvilin Paris ve Franfurt'taki Halka Arzına Rotschild Bankasının Aracılık Ettiği Tespit Edilmektedir.

    TLSold
  • Imperial Government of Russia, Imperial Land Motgage Bank For The Nobility 3,5% Mortgage Bond-Rusya İmparatorluğu, Soylular İçin Arazi-İpotek Bankası 100 Ruble Nominalli 3.Tertip %3,5 Faizli 1898 Borçlanması. Rusça, Almanca, Fransızca ve İngilizce. Muhtelif Kuponlar İlişiktir. Büyük Boy ve Olağanüstü Görsellikte.

Rusya İmparatorluğu'nda O Dönem Köylüler ve Soylular (Asiller) İçin Ayrı Bankalar Hizmet Vermekteydi.

    Lot No: 60

    Lot: 60

    Imperial Government of Russia, Imperial Land Motgage Bank For The Nobility 3,5% Mortgage Bond-Rusya İmparatorluğu, Soylular İçin Arazi-İpotek Bankası 100 Ruble Nominalli 3.Tertip %3,5 Faizli 1898 Borçlanması. Rusça, Almanca, Fransızca ve İngilizce. Muhtelif Kuponlar İlişiktir. Büyük Boy ve Olağanüstü Görsellikte. Rusya İmparatorluğu'nda O Dönem Köylüler ve Soylular (Asiller) İçin Ayrı Bankalar Hizmet Vermekteydi.

    TLSold
  • Imperial Government of Russia, 3% State Loan of 1891-Rusya İmparatorluğu, %3 Faizli 1894 Devlet Borçlanması. Rusça, Almanca, Fransızca ve İngilizce. Muhtelif Kuponlar İlişiktir. 125 Ruble Nominalli Hamiline Bir Kıta Tahvil. Çifte Paris Borsa Fiskalli, Büyük Boy.

Tahvilin Avrupa Finans Piyasalarına İlave Olarak New York'da da Piyasaya Arz Edilmesi Dikkat Çekicidir.

    Lot No: 61

    Lot: 61

    Imperial Government of Russia, 3% State Loan of 1891-Rusya İmparatorluğu, %3 Faizli 1894 Devlet Borçlanması. Rusça, Almanca, Fransızca ve İngilizce. Muhtelif Kuponlar İlişiktir. 125 Ruble Nominalli Hamiline Bir Kıta Tahvil. Çifte Paris Borsa Fiskalli, Büyük Boy. Tahvilin Avrupa Finans Piyasalarına İlave Olarak New York'da da Piyasaya Arz Edilmesi Dikkat Çekicidir.

    TLSold
  • Imperial Government of Russia, 3% State Loan of 1894-Rusya İmparatorluğu, %3 Faizli 1894 Devlet Borçlanması. Rusça, Almanca, Fransızca ve İngilizce. İlişik Kupon Bulunmamaktadır. 125 Ruble Nominalli Hamiline Bir Kıta Tahvil. Paris Borsa Fiskalli, Büyük Boy.

Tahvilin Avrupa Finans Piyasalarına İlave Olarak New York'da da Piyasaya Arz Edilmesi Dikkat Çekicidir.

    Lot No: 62

    Lot: 62

    Imperial Government of Russia, 3% State Loan of 1894-Rusya İmparatorluğu, %3 Faizli 1894 Devlet Borçlanması. Rusça, Almanca, Fransızca ve İngilizce. İlişik Kupon Bulunmamaktadır. 125 Ruble Nominalli Hamiline Bir Kıta Tahvil. Paris Borsa Fiskalli, Büyük Boy. Tahvilin Avrupa Finans Piyasalarına İlave Olarak New York'da da Piyasaya Arz Edilmesi Dikkat Çekicidir.

    TLSold
  • Obligation Der Zweiten Russichen 5% Inneren Anleihe, 1866-Rusya İmparatorluğu, %5 Faizli 2.Tertip  1866 Devlet İç Borçlanma Tahvili. 100 Ruble Nominalli Bir Kıta Tahvil. Taklit Edilmesinin Önüne Geçilmesini Teminen Çok Renkli ve Detaylı Bir Tasarım Yapıldığı Gözlemlenmektedir.

Çarlık Rusya'sına Ait Tahvil ve Hisse Senetlerinin Genel Ortak Özellikleri; Zamanın En İleri Basım Teknikleri Kullanılarak, İmparatorluğun Bir Prestij Simgesi Olmak Üzere Son Derece Görsel Olarak Tasarlanmış Olmalarıdır.

    Lot No: 63

    Lot: 63

    Obligation Der Zweiten Russichen 5% Inneren Anleihe, 1866-Rusya İmparatorluğu, %5 Faizli 2.Tertip 1866 Devlet İç Borçlanma Tahvili. 100 Ruble Nominalli Bir Kıta Tahvil. Taklit Edilmesinin Önüne Geçilmesini Teminen Çok Renkli ve Detaylı Bir Tasarım Yapıldığı Gözlemlenmektedir. Çarlık Rusya'sına Ait Tahvil ve Hisse Senetlerinin Genel Ortak Özellikleri; Zamanın En İleri Basım Teknikleri Kullanılarak, İmparatorluğun Bir Prestij Simgesi Olmak Üzere Son Derece Görsel Olarak Tasarlanmış Olmalarıdır.

    TLSold
  • Imperial Government of Russia, Russian Consolidated 4% 
Railroad Bonds, Series 3 (1891)-Rusya İmparatorluğu, %4 Faizli 1891 Konsolide Demiryolu Borçlanması. Burada Bahis Konusu Konsolidasyon 1875'den İtibaren Tedavül Eden Muhtelif Eski Tarihli Demiryolu Borçlanmalarının Bu Borçlanma Altında Birleştirilmesi ve Tek Tip Hale Getirilmesidir. 125 Ruble Nominalli Bir Kıta Tahvil. Muhtelif Kuponlar İlişiktir. Fransız Borsa Fiskalli, Haliyle.

Arkayüz'deki İzahname İncelendiğinde Borçlanmanın Avrupa Pazarındaki Ana Yüklenicilerinin Rotschild Kurumları Olduğu Görülmektedir. Dünya'da Finansal Kudret ve Mahremiyet Kelimeleriyle Özdeşleşen Musevi Rotschild Ailesi 1891 Yılında Fransa'da Rotschild Freres, İngiltere'de ise N.M.Rotschild & Sons Adıyla Akraba Kurumlar Olarak Faaliyet Göstermekteydi. Tahvil, Bu Yönüyle de Emsal Bir Tarihi Vesika Hüviyeti Taşımaktadır.

    Lot No: 64

    Lot: 64

    Imperial Government of Russia, Russian Consolidated 4% Railroad Bonds, Series 3 (1891)-Rusya İmparatorluğu, %4 Faizli 1891 Konsolide Demiryolu Borçlanması. Burada Bahis Konusu Konsolidasyon 1875'den İtibaren Tedavül Eden Muhtelif Eski Tarihli Demiryolu Borçlanmalarının Bu Borçlanma Altında Birleştirilmesi ve Tek Tip Hale Getirilmesidir. 125 Ruble Nominalli Bir Kıta Tahvil. Muhtelif Kuponlar İlişiktir. Fransız Borsa Fiskalli, Haliyle. Arkayüz'deki İzahname İncelendiğinde Borçlanmanın Avrupa Pazarındaki Ana Yüklenicilerinin Rotschild Kurumları Olduğu Görülmektedir. Dünya'da Finansal Kudret ve Mahremiyet Kelimeleriyle Özdeşleşen Musevi Rotschild Ailesi 1891 Yılında Fransa'da Rotschild Freres, İngiltere'de ise N.M.Rotschild & Sons Adıyla Akraba Kurumlar Olarak Faaliyet Göstermekteydi. Tahvil, Bu Yönüyle de Emsal Bir Tarihi Vesika Hüviyeti Taşımaktadır.

    TLSold
  • Obligation Der Zweiten Russichen 5% Inneren Anleihe, 1866-Rusya İmparatorluğu, %5 Faizli 2.Tertip  1866 Devlet İç Borçlanma Tahvili. 100 Ruble Nominalli Bir Kıta Tahvil. Taklit Edilmesinin Önüne Geçilmesini Teminen Çok Renkli ve Detaylı Bir Tasarım Yapıldığı Gözlemlenmektedir, Haliyle.

Çarlık Rusya'sına Ait Tahvil ve Hisse Senetlerinin Genel Ortak Özellikleri; Zamanın En İleri Basım Teknikleri Kullanılarak, İmparatorluğun Bir Prestij Simgesi Olmak Üzere Son Derece Görsel Olarak Tasarlanmış Olmalarıdır.

    Lot No: 65

    Lot: 65

    Obligation Der Zweiten Russichen 5% Inneren Anleihe, 1866-Rusya İmparatorluğu, %5 Faizli 2.Tertip 1866 Devlet İç Borçlanma Tahvili. 100 Ruble Nominalli Bir Kıta Tahvil. Taklit Edilmesinin Önüne Geçilmesini Teminen Çok Renkli ve Detaylı Bir Tasarım Yapıldığı Gözlemlenmektedir, Haliyle. Çarlık Rusya'sına Ait Tahvil ve Hisse Senetlerinin Genel Ortak Özellikleri; Zamanın En İleri Basım Teknikleri Kullanılarak, İmparatorluğun Bir Prestij Simgesi Olmak Üzere Son Derece Görsel Olarak Tasarlanmış Olmalarıdır.

    TLSold
  • Compagnie Du Chemin De Fer De Volga-Bougalma 
Emprunt-Obligations 4,5% De 1908-Volga-Bügülme Demiryolu Kumpanyası %4,5 Faizli 1908 Borçlanması. 187,5 Ruble Nominalli Bir Kıta Tahvil. Rusça, Fransızca ve Almanca. İlişik Kupon Bulunmamaktadır. Rus Borsa Fiskalli ve Yatay Büyük Boy. Haliyle.

Bügülme, Rusya Federasyonu'na Bağlı Tataristan Özerk Cumhuriyetinde Bir Şehirdir.

    Lot No: 66

    Lot: 66

    Compagnie Du Chemin De Fer De Volga-Bougalma Emprunt-Obligations 4,5% De 1908-Volga-Bügülme Demiryolu Kumpanyası %4,5 Faizli 1908 Borçlanması. 187,5 Ruble Nominalli Bir Kıta Tahvil. Rusça, Fransızca ve Almanca. İlişik Kupon Bulunmamaktadır. Rus Borsa Fiskalli ve Yatay Büyük Boy. Haliyle. Bügülme, Rusya Federasyonu'na Bağlı Tataristan Özerk Cumhuriyetinde Bir Şehirdir.

    TLSold
  • Compagnie Du Chemin de Fer Du Riazan-Ouralsk-Rusya İmparatorluğu, %4,5 Faizli Riazan-Ouralsk Demiryolu Kumpanyası 1908 Borçlanması. 187,5 Ruble Nominalli Bir Kıta Tahvil. Önyüzde Rus Borsa Fiskali Görülmektedir. Talon (Yeni Pay Alma) Kuponu İlişiktir. Rusça ve Fransızca. Rus Devleti'nin Himayesinde 1800'lerin Sonlarında Ural Dağlarının Eteklerinde Yer Alan Ryazan Bölgesinde  Gerçekleştirilen Bir Diğer Demiryolu Projesidir. Büyük Boy, Haliyle.

    Lot No: 67

    Lot: 67

    Compagnie Du Chemin de Fer Du Riazan-Ouralsk-Rusya İmparatorluğu, %4,5 Faizli Riazan-Ouralsk Demiryolu Kumpanyası 1908 Borçlanması. 187,5 Ruble Nominalli Bir Kıta Tahvil. Önyüzde Rus Borsa Fiskali Görülmektedir. Talon (Yeni Pay Alma) Kuponu İlişiktir. Rusça ve Fransızca. Rus Devleti'nin Himayesinde 1800'lerin Sonlarında Ural Dağlarının Eteklerinde Yer Alan Ryazan Bölgesinde Gerçekleştirilen Bir Diğer Demiryolu Projesidir. Büyük Boy, Haliyle.

    TLSold
  • Societe Metallurgique de Taganrog-1896 Kuruluşlu ve Azov Denizi Kıyısındaki Taganrog Şehri Merkezli Erken Dönem Metalurji (Demir-Çelik) Şirketi'nin 1906 Tertibi ve 150 Ruble Nominalli Bir Kıta Hamiline Hisse Senedi. Fransızca ve Rusça. Talon (Yeni Pay) Alma Kuponu İlişiktir.  Rus ve Belçika Borsa Fiskalli ve Haliyle.

    Lot No: 68

    Lot: 68

    Societe Metallurgique de Taganrog-1896 Kuruluşlu ve Azov Denizi Kıyısındaki Taganrog Şehri Merkezli Erken Dönem Metalurji (Demir-Çelik) Şirketi'nin 1906 Tertibi ve 150 Ruble Nominalli Bir Kıta Hamiline Hisse Senedi. Fransızca ve Rusça. Talon (Yeni Pay) Alma Kuponu İlişiktir. Rus ve Belçika Borsa Fiskalli ve Haliyle.

    TLSold
  • Societe Metallurgique Russo-Belge-Rus Belçika Ortaklığı Olarak 1895 Yılında St.Petersburg Merkezli Olarak Kurulan Şirketin 250 Ruble Nominalli Hamiline Bir'lik Hisse Senedi. Yatay Formda. Kuponu Bulunmamaktadır. Çifte Belçika Borsa Fiskalli. Rusça ve Fransızca. Dikkatli Bakıldığında Her Dilin Kullanıldığı Kısmın Altında Fon Olarak Rus ve Belçika Bayrakları Kullanıldığı Görülmektedir. Haliyle.

    Lot No: 69

    Lot: 69

    Societe Metallurgique Russo-Belge-Rus Belçika Ortaklığı Olarak 1895 Yılında St.Petersburg Merkezli Olarak Kurulan Şirketin 250 Ruble Nominalli Hamiline Bir'lik Hisse Senedi. Yatay Formda. Kuponu Bulunmamaktadır. Çifte Belçika Borsa Fiskalli. Rusça ve Fransızca. Dikkatli Bakıldığında Her Dilin Kullanıldığı Kısmın Altında Fon Olarak Rus ve Belçika Bayrakları Kullanıldığı Görülmektedir. Haliyle.

    TLSold
  • Imperial Government of Russia, Imperial Land Motgage Bank For The Nobility 3,5% Mortgage Bond-Rusya İmparatorluğu, Soylular İçin Arazi-İpotek Bankası 100 Ruble Nominalli 3.Tertip %3,5 Faizli 1898 Borçlanması. Rusça, Almanca, Fransızca ve İngilizce. Talon (Yeni Pay Alma) Kuponu İlişiktir. Büyük Boy ve Olağanüstü Görsellikte.

Rusya İmparatorluğu'nda O Dönem Köylüler ve Soylular (Asiller) İçin Ayrı Bankalar Hizmet Vermekteydi.

    Lot No: 70

    Lot: 70

    Imperial Government of Russia, Imperial Land Motgage Bank For The Nobility 3,5% Mortgage Bond-Rusya İmparatorluğu, Soylular İçin Arazi-İpotek Bankası 100 Ruble Nominalli 3.Tertip %3,5 Faizli 1898 Borçlanması. Rusça, Almanca, Fransızca ve İngilizce. Talon (Yeni Pay Alma) Kuponu İlişiktir. Büyük Boy ve Olağanüstü Görsellikte. Rusya İmparatorluğu'nda O Dönem Köylüler ve Soylular (Asiller) İçin Ayrı Bankalar Hizmet Vermekteydi.

    TLSold
  • Compagnie Du Chemin de Fer Du Riazan-Ouralsk-Rusya İmparatorluğu, %4 Faizli Riazan-Ouralsk Demiryolu Kumpanyası 1903 Borçlanması. 187,5 Ruble Nominalli Bir Kıta Tahvil. Önyüzde Rus Borsa Fiskali Görülmektedir. Muhtelif Kuponlar İlişiktir. Rusça, Fransızca ve Flamanca. Rus Devleti'nin Himayesinde 1800'lerin Sonlarında Ural Dağlarının Eteklerinde Yer Alan Ryazan Bölgesinde  Gerçekleştirilen Bir Diğer Demiryolu Projesidir. Büyük Boy, Haliyle.

    Lot No: 71

    Lot: 71

    Compagnie Du Chemin de Fer Du Riazan-Ouralsk-Rusya İmparatorluğu, %4 Faizli Riazan-Ouralsk Demiryolu Kumpanyası 1903 Borçlanması. 187,5 Ruble Nominalli Bir Kıta Tahvil. Önyüzde Rus Borsa Fiskali Görülmektedir. Muhtelif Kuponlar İlişiktir. Rusça, Fransızca ve Flamanca. Rus Devleti'nin Himayesinde 1800'lerin Sonlarında Ural Dağlarının Eteklerinde Yer Alan Ryazan Bölgesinde Gerçekleştirilen Bir Diğer Demiryolu Projesidir. Büyük Boy, Haliyle.

    TLSold
  • Commecial Bank of Asow-Don-1871 Kuruluşlu Azov-Don Ticaret Bankası'na Ait 1911 Tertibi
250 Ruble Nominalli Bir'lik Hamiline Hisse Senedi. Rusça ve Fransızca. Banka'nın Merkezinin St.Petersburg Kentinde Olduğu Anlaşılmaktadır. Muhtelif Kuponlar İlişiktir, Rus Borsa Fiskalli ve Haliyle.

    Lot No: 72

    Lot: 72

    Commecial Bank of Asow-Don-1871 Kuruluşlu Azov-Don Ticaret Bankası'na Ait 1911 Tertibi 250 Ruble Nominalli Bir'lik Hamiline Hisse Senedi. Rusça ve Fransızca. Banka'nın Merkezinin St.Petersburg Kentinde Olduğu Anlaşılmaktadır. Muhtelif Kuponlar İlişiktir, Rus Borsa Fiskalli ve Haliyle.

    TLSold
  • Imperial Government of Russia, 4,5% State Loan of 1909-Rusya İmparatorluğu, %4,5 Faizli 1909 Devlet Borçlanması. Rusça, Almanca, Fransızca ve İngilizce. Muhtelif Kuponlar İlişiktir. 187,5 Ruble Nominalli Hamiline Bir Kıta Tahvil. Paris Borsa Fiskalli, Büyük Boy.

Borçlanmanın Ana Yüklencilerinin Aynı Zamanda Osmanlı Bankasının da Kurucuları/Ortakları Olan Banque de Paris et de Pays-Bas ve Hottinguer & Cie.'nin de Aralarında Bulunduğu Fransız Bankaları Olduğu Görülmektedir.

    Lot No: 73

    Lot: 73

    Imperial Government of Russia, 4,5% State Loan of 1909-Rusya İmparatorluğu, %4,5 Faizli 1909 Devlet Borçlanması. Rusça, Almanca, Fransızca ve İngilizce. Muhtelif Kuponlar İlişiktir. 187,5 Ruble Nominalli Hamiline Bir Kıta Tahvil. Paris Borsa Fiskalli, Büyük Boy. Borçlanmanın Ana Yüklencilerinin Aynı Zamanda Osmanlı Bankasının da Kurucuları/Ortakları Olan Banque de Paris et de Pays-Bas ve Hottinguer & Cie.'nin de Aralarında Bulunduğu Fransız Bankaları Olduğu Görülmektedir.

    TLSold
  • Compagnie Du Chemin De Fer Du Nord-Donetz Emprunt Obligations 4,5% Emis En 1908-Kuzey Donetsk Demiryolu Kumpanyası %4,5 Faizli 1908 Borçlanması. 187 Ruble Nominalli Bir Kıta Tahvil. Rusça ve Fransızca. İlişik Kuponu Bulunmamaktadır. Rus Borsa Fiskalli ve Büyük Boy.

    Lot No: 74

    Lot: 74

    Compagnie Du Chemin De Fer Du Nord-Donetz Emprunt Obligations 4,5% Emis En 1908-Kuzey Donetsk Demiryolu Kumpanyası %4,5 Faizli 1908 Borçlanması. 187 Ruble Nominalli Bir Kıta Tahvil. Rusça ve Fransızca. İlişik Kuponu Bulunmamaktadır. Rus Borsa Fiskalli ve Büyük Boy.

    TLSold
  • Imperial Government of Russia, 3,8% Conversion Bond of 1898-Rusya İmparatorluğu, %3,8 Faizli 1898 Tebdil Borçlanması. 
150 Ruble Nominal Değere Sahip, Büyük Boy ve Görsel Bir Kıta Tahvil. Muhtelif Kuponlar İlişiktir, Rusça, İngilizce, Almanca ve Fransızca. Bu Tür Tebdil (Conversion) Borçlanmaları, Ülkelerin Ana Vadesi Gelen Önceki Tahvil Ödemelerini Nakden Yapmayıp Yerine Yeni Tahvil Vermesi Anlamına Geliyordu. Doğal Olarak Devletlere, Borçlarının Vadelerini Uzun Vadeye Yayarak Ötelemeleri İmkanı Sağlamaktaydı. Fransa Borsa Fiskalli, Haliyle.

    Lot No: 75

    Lot: 75

    Imperial Government of Russia, 3,8% Conversion Bond of 1898-Rusya İmparatorluğu, %3,8 Faizli 1898 Tebdil Borçlanması. 150 Ruble Nominal Değere Sahip, Büyük Boy ve Görsel Bir Kıta Tahvil. Muhtelif Kuponlar İlişiktir, Rusça, İngilizce, Almanca ve Fransızca. Bu Tür Tebdil (Conversion) Borçlanmaları, Ülkelerin Ana Vadesi Gelen Önceki Tahvil Ödemelerini Nakden Yapmayıp Yerine Yeni Tahvil Vermesi Anlamına Geliyordu. Doğal Olarak Devletlere, Borçlarının Vadelerini Uzun Vadeye Yayarak Ötelemeleri İmkanı Sağlamaktaydı. Fransa Borsa Fiskalli, Haliyle.

    TLSold
  • Compagnie Du Chemin De Fer De Semiretchensk (Est-Turkestan)-Yedisu Doğu Türkistan Demiryolu Kumpanyası %4,5 Faizli 1913 Borçlanması. 187,5 Ruble Nominalli Bir Kıta Tahvil. Rusça ve Fransızca. Muhtelif Kuponlar İlişiktir. Rus Borsa Fiskalli ve Büyük Boy.

Semirechye (Yedisu) Oblastı Günümüzde Rusya Federasyonu'na Bağlı Kara-Kırgız Otonom Bölgesinde Bulunmaktadır.

    Lot No: 76

    Lot: 76

    Compagnie Du Chemin De Fer De Semiretchensk (Est-Turkestan)-Yedisu Doğu Türkistan Demiryolu Kumpanyası %4,5 Faizli 1913 Borçlanması. 187,5 Ruble Nominalli Bir Kıta Tahvil. Rusça ve Fransızca. Muhtelif Kuponlar İlişiktir. Rus Borsa Fiskalli ve Büyük Boy. Semirechye (Yedisu) Oblastı Günümüzde Rusya Federasyonu'na Bağlı Kara-Kırgız Otonom Bölgesinde Bulunmaktadır.

    TLSold
  • Compagnie Du Chemin De L'Ouest-Oural Emprunt Obligations 4,5% Emis En 1912-Batı Ural Demiryolu Kumpanyası %4,5 Faizli 1912 Borçlanması. 187,5 Ruble Nominalli Bir Kıta Tahvil. Rusça ve Fransızca. Muhtelif Kuponlar İlişiktir. Rus Borsa Fiskalli ve Büyük Boy.

    Lot No: 77

    Lot: 77

    Compagnie Du Chemin De L'Ouest-Oural Emprunt Obligations 4,5% Emis En 1912-Batı Ural Demiryolu Kumpanyası %4,5 Faizli 1912 Borçlanması. 187,5 Ruble Nominalli Bir Kıta Tahvil. Rusça ve Fransızca. Muhtelif Kuponlar İlişiktir. Rus Borsa Fiskalli ve Büyük Boy.

    TLSold
  • Compagnie Du Chemin de Fer De L'Altai-Rusya İmparatorluğu, %4,5 Faizli Altay Demiryolu Kumpanyası 1912 Borçlanması. 187,5 Ruble Nominalli Bir Kıta Tahvil. Rus Borsa Fiskalli. Muhtelif Kuponlar İlişiktir.
Bahis Konusu Demiryolu O Dönemde Batı Sibirya'da Rus Devletinin Himayesinde İnşa Edilen Bir Demiryoluydu. Büyük Boy.

    Lot No: 78

    Lot: 78

    Compagnie Du Chemin de Fer De L'Altai-Rusya İmparatorluğu, %4,5 Faizli Altay Demiryolu Kumpanyası 1912 Borçlanması. 187,5 Ruble Nominalli Bir Kıta Tahvil. Rus Borsa Fiskalli. Muhtelif Kuponlar İlişiktir. Bahis Konusu Demiryolu O Dönemde Batı Sibirya'da Rus Devletinin Himayesinde İnşa Edilen Bir Demiryoluydu. Büyük Boy.

    TLSold
  • Compagnie Des Chemins de Fer Du Sud-Est-Rusya İmparatorluğu, %4,5 Faizli Güney-Doğu Demiryolu Kumpanyası 1908 Borçlanması. 187,5 Ruble Nominalli Bir Kıta Tahvil. Rus Borsa Fiskalli. İlişik Kuponu Bulunmamaktadır. Rus Devleti'nin Himayesinde 1900'lerin Başlarında Gerçekleştirilen Bir Diğer Demiryolu Projesi. Büyük Boy.

    Lot No: 79

    Lot: 79

    Compagnie Des Chemins de Fer Du Sud-Est-Rusya İmparatorluğu, %4,5 Faizli Güney-Doğu Demiryolu Kumpanyası 1908 Borçlanması. 187,5 Ruble Nominalli Bir Kıta Tahvil. Rus Borsa Fiskalli. İlişik Kuponu Bulunmamaktadır. Rus Devleti'nin Himayesinde 1900'lerin Başlarında Gerçekleştirilen Bir Diğer Demiryolu Projesi. Büyük Boy.

    TLSold
  • Compagnie Du Chemin De L'Ouest-Oural Emprunt Obligations 4,5% Emis En 1912-Batı Ural Demiryolu Kumpanyası %4,5 Faizli 1912 Borçlanması. 187,5 Ruble Nominalli Bir Kıta Tahvil. Rusça ve Fransızca. Muhtelif Kuponlar İlişiktir. Rus Borsa Fiskalli ve Büyük Boy.

    Lot No: 80

    Lot: 80

    Compagnie Du Chemin De L'Ouest-Oural Emprunt Obligations 4,5% Emis En 1912-Batı Ural Demiryolu Kumpanyası %4,5 Faizli 1912 Borçlanması. 187,5 Ruble Nominalli Bir Kıta Tahvil. Rusça ve Fransızca. Muhtelif Kuponlar İlişiktir. Rus Borsa Fiskalli ve Büyük Boy.

    TLSold
  • Troisme Emprunt Interieur 5% de 1908-Rusya İmparatorluğu, 3.Tertip %5 Faizli 1908 Dahili Borçlanması. 100 Ruble Nominal Değere Sahip, Büyük Boy ve Görsel Bir Kıta Tahvil. Muhtelif Kuponlar İlişiktir. Rusça ve Fransızca. Haliyle.

    Lot No: 81

    Lot: 81

    Troisme Emprunt Interieur 5% de 1908-Rusya İmparatorluğu, 3.Tertip %5 Faizli 1908 Dahili Borçlanması. 100 Ruble Nominal Değere Sahip, Büyük Boy ve Görsel Bir Kıta Tahvil. Muhtelif Kuponlar İlişiktir. Rusça ve Fransızca. Haliyle.

    TLSold
  • Imperial Government of Russia, Russian Consolidated 4% 
Railroad Bonds, Series 2 (1889)-Rusya İmparatorluğu, %4 Faizli 1889 Konsolide Demiryolu Borçlanması. Burada Bahis Konusu Konsolidasyon 1875'den İtibaren Tedavül Eden Muhtelif Eski Tarihli Demiryolu Borçlanmalarının Bu Borçlanma Altında Birleştirilmesi ve Tek Tip Hale Getirilmesidir. Toplam 1.250 Ruble Nominalli On Kıta'lık (10x125 Ruble) Tahvil. Çifte Fransız Borsa Fiskalli. Olağanütsü Yüksek Nominal Değer. Muhtelif Kuponlar İlişiktir, Haliyle ve Çok Nadir.

Arkayüz'deki İzahname İncelendiğinde Borçlanmanın Avrupa Pazarındaki Ana Yüklenicilerinin Rotschild Kurumları Olduğu Görülmektedir. Dünya'da Finansal Kudret ve Mahremiyet Kelimeleriyle Özdeşleşen Musevi Rotschild Ailesi 1891 Yılında Fransa'da Rotschild Freres, İngiltere'de ise N.M.Rotschild & Sons Adıyla Akraba Kurumlar Olarak Faaliyet Göstermekteydi. Tahvil, Bu Yönüyle de Emsal Bir Tarihi Vesika Hüviyeti Taşımaktadır.

    Lot No: 82

    Lot: 82

    Imperial Government of Russia, Russian Consolidated 4% Railroad Bonds, Series 2 (1889)-Rusya İmparatorluğu, %4 Faizli 1889 Konsolide Demiryolu Borçlanması. Burada Bahis Konusu Konsolidasyon 1875'den İtibaren Tedavül Eden Muhtelif Eski Tarihli Demiryolu Borçlanmalarının Bu Borçlanma Altında Birleştirilmesi ve Tek Tip Hale Getirilmesidir. Toplam 1.250 Ruble Nominalli On Kıta'lık (10x125 Ruble) Tahvil. Çifte Fransız Borsa Fiskalli. Olağanütsü Yüksek Nominal Değer. Muhtelif Kuponlar İlişiktir, Haliyle ve Çok Nadir. Arkayüz'deki İzahname İncelendiğinde Borçlanmanın Avrupa Pazarındaki Ana Yüklenicilerinin Rotschild Kurumları Olduğu Görülmektedir. Dünya'da Finansal Kudret ve Mahremiyet Kelimeleriyle Özdeşleşen Musevi Rotschild Ailesi 1891 Yılında Fransa'da Rotschild Freres, İngiltere'de ise N.M.Rotschild & Sons Adıyla Akraba Kurumlar Olarak Faaliyet Göstermekteydi. Tahvil, Bu Yönüyle de Emsal Bir Tarihi Vesika Hüviyeti Taşımaktadır.

    TLSold
  • Obligation De La Compagnie Du Chemin De Fer De Ferghana-Fergana Demiryolu Kumpanyası %4,5 Faizli 1914 Borçlanması. 187,5 Ruble Nominalli Bir Kıta Tahvil. Rusça ve Fransızca. Muhtelif Kuponlar İlişiktir. Rus Borsa Fiskalli ve Büyük Boy. Birinci Dünya Savaşı Arifesinde İhracı Gerçekleştirilen Son Tahvil Emisyonlarındandır.

Fergana Vadisi Günümüzda Özbekistan, Tacikistan ve Kırgızistan Cumhuriyeti Sınırları İçinde Kalmaktadır.

    Lot No: 83

    Lot: 83

    Obligation De La Compagnie Du Chemin De Fer De Ferghana-Fergana Demiryolu Kumpanyası %4,5 Faizli 1914 Borçlanması. 187,5 Ruble Nominalli Bir Kıta Tahvil. Rusça ve Fransızca. Muhtelif Kuponlar İlişiktir. Rus Borsa Fiskalli ve Büyük Boy. Birinci Dünya Savaşı Arifesinde İhracı Gerçekleştirilen Son Tahvil Emisyonlarındandır. Fergana Vadisi Günümüzda Özbekistan, Tacikistan ve Kırgızistan Cumhuriyeti Sınırları İçinde Kalmaktadır.

    TLSold
  • Societe D'Industrie Houillere De La Russie Meridionale-Güney Rusya Kömür İşletmeleri Olarak Tercüme Edilebilen ve 1872 Kuruluşlu Şirketin Hamiline Yazılı 100 Ruble Nominalli 1912 Tertibi Bir'lik İmtiyazlı Hamiline Hissesi.

İmtiyazlı Hisse Senetleri, Sahiplerine Diğer Hisse Senetlerine Kıyasla (Yönetim Kurulunu Belirleme, Yüksek Kar Payı vb.) İmtiyazlar Sağlayan Özel Tip Hisse Senetleridir.

    Lot No: 84

    Lot: 84

    Societe D'Industrie Houillere De La Russie Meridionale-Güney Rusya Kömür İşletmeleri Olarak Tercüme Edilebilen ve 1872 Kuruluşlu Şirketin Hamiline Yazılı 100 Ruble Nominalli 1912 Tertibi Bir'lik İmtiyazlı Hamiline Hissesi. İmtiyazlı Hisse Senetleri, Sahiplerine Diğer Hisse Senetlerine Kıyasla (Yönetim Kurulunu Belirleme, Yüksek Kar Payı vb.) İmtiyazlar Sağlayan Özel Tip Hisse Senetleridir.

    TLSold
  • Imperial Russian Government, Russian 5% State Loan of 1906-Rusya İmparatorluğu, %5 Faizli 1906 Devlet Borçlanması. Rusça, Almanca, Fransızca ve İngilizce. Talon (Yeni Pay Alma) Kuponu İlişiktir. 937,5 Ruble Nominalli Hamiline Beş Kıta Tahvil (187,5 x 5)  Paris ve Viyana Borsa Fiskalli, Büyük Boy. Hele Bir de Altın Para Cinsinden Olduğu Düşünülürse Olağanüstü Yüksek Nominal Değer.

    Lot No: 85

    Lot: 85

    Imperial Russian Government, Russian 5% State Loan of 1906-Rusya İmparatorluğu, %5 Faizli 1906 Devlet Borçlanması. Rusça, Almanca, Fransızca ve İngilizce. Talon (Yeni Pay Alma) Kuponu İlişiktir. 937,5 Ruble Nominalli Hamiline Beş Kıta Tahvil (187,5 x 5) Paris ve Viyana Borsa Fiskalli, Büyük Boy. Hele Bir de Altın Para Cinsinden Olduğu Düşünülürse Olağanüstü Yüksek Nominal Değer.

    TLSold
  • Royaume de Serbie, Emprunt 4,5% Or 1906-Sırbistan Krallığı'nca 1906 Yılında İhracı Gerçekleştirilen %4 Faizli Altın Borçlanması. Paris Borsa Fiskalli. Muhtelif Kuponlar İlişiktir.Büyük Boy ve Haliyle.

Yabancı Yatırımcılara Geri Ödeme Teminatı Olarak Sırp Gümrük İdaresince, Tütün, Tuz, Petrol, Sigara Kağıdı ve Kibrit Gelirlerinin Bu Amaçla Tahsis Edildiği Görülmektedir.

    Lot No: 86

    Lot: 86

    Royaume de Serbie, Emprunt 4,5% Or 1906-Sırbistan Krallığı'nca 1906 Yılında İhracı Gerçekleştirilen %4 Faizli Altın Borçlanması. Paris Borsa Fiskalli. Muhtelif Kuponlar İlişiktir.Büyük Boy ve Haliyle. Yabancı Yatırımcılara Geri Ödeme Teminatı Olarak Sırp Gümrük İdaresince, Tütün, Tuz, Petrol, Sigara Kağıdı ve Kibrit Gelirlerinin Bu Amaçla Tahsis Edildiği Görülmektedir.

    TLSold
  • Imprumutul De Inzestrare A Tarii 4,5% 1934-Romanya Krallığı %+,5 Faizli 1934 Borçlanması. 20.000 Lei Nominalli Yirmi Kıta'lık (20 x 1.000) Tahvil. Muhtelif Kuponlar İlişiktir. Romence'den Türkçeye Çeviride 'Ülkeye Bağış' İbaresi Görülse de Bunun Aslında Bir Bağış Değil Olsa Olsa O Dönemdeki Ulusal Akımların da Etkisiyle Bir 'Destek' Borçlanması Olduğu Söylenebilir.

1930'lara Damgasını Vuran Muhteşem Mono Color Art-Deco Tasarım, Haliyle.

    Lot No: 87

    Lot: 87

    Imprumutul De Inzestrare A Tarii 4,5% 1934-Romanya Krallığı %+,5 Faizli 1934 Borçlanması. 20.000 Lei Nominalli Yirmi Kıta'lık (20 x 1.000) Tahvil. Muhtelif Kuponlar İlişiktir. Romence'den Türkçeye Çeviride 'Ülkeye Bağış' İbaresi Görülse de Bunun Aslında Bir Bağış Değil Olsa Olsa O Dönemdeki Ulusal Akımların da Etkisiyle Bir 'Destek' Borçlanması Olduğu Söylenebilir. 1930'lara Damgasını Vuran Muhteşem Mono Color Art-Deco Tasarım, Haliyle.

    TLSold
  • Imprumutul De Inzestrare A Tarii 4,5% 1934-Romanya Krallığı %+,5 Faizli 1934 Borçlanması. 10.000 Lei Nominalli Yirmi Kıta'lık (10 x 1.000) Tahvil. Muhtelif Kuponlar İlişiktir. Romence'den Türkçeye Çeviride 'Ülkeye Bağış' İbaresi Görülse de Bunun Aslında Bir Bağış Değil Olsa Olsa O Dönemdeki Ulusal Akımların da Etkisiyle Bir 'Destek' Borçlanması Olduğu Söylenebilir.

1930'lara Damgasını Vuran Muhteşem Mono Color Art-Deco Tasarım, Haliyle.

    Lot No: 88

    Lot: 88

    Imprumutul De Inzestrare A Tarii 4,5% 1934-Romanya Krallığı %+,5 Faizli 1934 Borçlanması. 10.000 Lei Nominalli Yirmi Kıta'lık (10 x 1.000) Tahvil. Muhtelif Kuponlar İlişiktir. Romence'den Türkçeye Çeviride 'Ülkeye Bağış' İbaresi Görülse de Bunun Aslında Bir Bağış Değil Olsa Olsa O Dönemdeki Ulusal Akımların da Etkisiyle Bir 'Destek' Borçlanması Olduğu Söylenebilir. 1930'lara Damgasını Vuran Muhteşem Mono Color Art-Deco Tasarım, Haliyle.

    TLSold
  • Dette Publique De La Roumanie Rente Unifee 4,5% En Or
Amortissable de 1913-Romanya Krallığı Tarafından 1913 ve Önceki Senelerde 
İhraç Edilmiş Bir Takım Borçlanmaların tek Tip Olarak Birleştirilerek Yeni Tahvillerle Değiştirildiği 1929 Borçlanma Tahvili. 500 Lei Nominalli Bir Kıta Hamiline Tahvil.

1920'lerin Sonunda Romanya Dahil Bir Çok Ülkenin 1914 ve Öncesinde Altın Para Cinsinden İhraç Edlmiş ve Geri Ödemeleri Kısmen Yapılmış Kısmen Yapılmamış Tahvilleri Bulunmaktaydı. Altın Para ile Kağıt Para Arasındaki Makasın Hızla Açılması Neticesinde Devletlerin Bu Borçlarını Ödeme İmkanı Ortadan Kalkınca, (Yabancı Alacaklıların Da Onayıyla) Bu Tür Altın Borçlanmaları Yeni Tip Kağıt Para Cinsinden Borçlanmalarla Değiştirilmiştir. Ülkemiz de Osmanlı Borçlarının Bir Kısmını Bu Yöntemle Ödemiştir.

    Lot No: 89

    Lot: 89

    Dette Publique De La Roumanie Rente Unifee 4,5% En Or Amortissable de 1913-Romanya Krallığı Tarafından 1913 ve Önceki Senelerde İhraç Edilmiş Bir Takım Borçlanmaların tek Tip Olarak Birleştirilerek Yeni Tahvillerle Değiştirildiği 1929 Borçlanma Tahvili. 500 Lei Nominalli Bir Kıta Hamiline Tahvil. 1920'lerin Sonunda Romanya Dahil Bir Çok Ülkenin 1914 ve Öncesinde Altın Para Cinsinden İhraç Edlmiş ve Geri Ödemeleri Kısmen Yapılmış Kısmen Yapılmamış Tahvilleri Bulunmaktaydı. Altın Para ile Kağıt Para Arasındaki Makasın Hızla Açılması Neticesinde Devletlerin Bu Borçlarını Ödeme İmkanı Ortadan Kalkınca, (Yabancı Alacaklıların Da Onayıyla) Bu Tür Altın Borçlanmaları Yeni Tip Kağıt Para Cinsinden Borçlanmalarla Değiştirilmiştir. Ülkemiz de Osmanlı Borçlarının Bir Kısmını Bu Yöntemle Ödemiştir.

    TLSold
  • Imprumutul Intern De Consolidare 3% Din 1935-Romanya Krallığı %3 Faizli 1935 Dahili Borçlanması. 5.000 Lei Nominalli On Kıta'lık (10 x 500)  Hamiline Tahvil. Romen Devleti'nin Oldukça Düşük Bir Faizle Kendi Halkından Borçlanmayı Tercih Ettiği Gözlemlenmektedir. Büyük Boy, Haliyle ve Yorgun Kondüsyonda.

    Lot No: 90

    Lot: 90

    Imprumutul Intern De Consolidare 3% Din 1935-Romanya Krallığı %3 Faizli 1935 Dahili Borçlanması. 5.000 Lei Nominalli On Kıta'lık (10 x 500) Hamiline Tahvil. Romen Devleti'nin Oldukça Düşük Bir Faizle Kendi Halkından Borçlanmayı Tercih Ettiği Gözlemlenmektedir. Büyük Boy, Haliyle ve Yorgun Kondüsyonda.

    TLSold
  • Prima Societate Civila De Credit Funciar Rural Bucureşti-Bükreş Birinci Emlak Kredi Şirketi %5 Faizli 1934 İpotek Borçlanması. 500 Lei Nominalli Bir Kıta Tahvil. Muhtelif Kuponlar İlişik ve Küçük Boy.

Tahvil'in Görsel Tasarımı Dünyaca Ünlü Franssız Ressam ve İlüstratörler Alfred-Henri Bramtot (1852-1894) ve Georges Duval'e (Ölümü 1915) Aittir. Bu İkili, Özellikle Fransız Milletler Topluluğuna Bağlı Birtakım Ülkelerin Banknotlarının Tasarımlarını Yapmalarıyla Bilinmektedirler.  Vefatlarının Ardından Telif Haklarıyla Bahis Konusu Tasarımların Kullandığı Düşünülmektedir.

    Lot No: 91

    Lot: 91

    Prima Societate Civila De Credit Funciar Rural Bucureşti-Bükreş Birinci Emlak Kredi Şirketi %5 Faizli 1934 İpotek Borçlanması. 500 Lei Nominalli Bir Kıta Tahvil. Muhtelif Kuponlar İlişik ve Küçük Boy. Tahvil'in Görsel Tasarımı Dünyaca Ünlü Franssız Ressam ve İlüstratörler Alfred-Henri Bramtot (1852-1894) ve Georges Duval'e (Ölümü 1915) Aittir. Bu İkili, Özellikle Fransız Milletler Topluluğuna Bağlı Birtakım Ülkelerin Banknotlarının Tasarımlarını Yapmalarıyla Bilinmektedirler. Vefatlarının Ardından Telif Haklarıyla Bahis Konusu Tasarımların Kullandığı Düşünülmektedir.

    TLSold
  • Banca Natiunei Bucuresti Societate Anonima-Romanya Halk Bankası'nın 1.250 Lei Nominalli Beş'lik Hamiline Hissesi. Büyük Boy ve Etkileyici Görsel Tasarım.  Senedin Üzerindeki 1922 ve 1923 Tarihli İki Adet Kaşe İncelediğinde Banka'nın Unvanının Banca Danubiana (Tuna Bankası) Olarak Değiştirildiği Görümektedir. Bu Değişiklik, Ülkenin Merkez Bankası Olan 'Banca Natioanala' ile İsim Benzerliğinin Giderilmesi Amaçlı Olması Mümkündür. Haliyle.

    Lot No: 92

    Lot: 92

    Banca Natiunei Bucuresti Societate Anonima-Romanya Halk Bankası'nın 1.250 Lei Nominalli Beş'lik Hamiline Hissesi. Büyük Boy ve Etkileyici Görsel Tasarım. Senedin Üzerindeki 1922 ve 1923 Tarihli İki Adet Kaşe İncelediğinde Banka'nın Unvanının Banca Danubiana (Tuna Bankası) Olarak Değiştirildiği Görümektedir. Bu Değişiklik, Ülkenin Merkez Bankası Olan 'Banca Natioanala' ile İsim Benzerliğinin Giderilmesi Amaçlı Olması Mümkündür. Haliyle.

    TLSold
  • Primaria Orasului Bucuresti Imprumutul Intern 3,5% 1921-Bükreş Belediyesi %3,5 Faizli 1921 Borçlanması. 100 Lei Nominalli Hamiline Bir'lik Tahvil. İlişik Kuponu Bulunmamaktadır. Çifte Belçika Borsa Fiskalli. Ortaçağ Esintileri Taşıyan Nostaljik Tasarım. Küçük Boy ve Haliyle.

    Lot No: 93

    Lot: 93

    Primaria Orasului Bucuresti Imprumutul Intern 3,5% 1921-Bükreş Belediyesi %3,5 Faizli 1921 Borçlanması. 100 Lei Nominalli Hamiline Bir'lik Tahvil. İlişik Kuponu Bulunmamaktadır. Çifte Belçika Borsa Fiskalli. Ortaçağ Esintileri Taşıyan Nostaljik Tasarım. Küçük Boy ve Haliyle.

    TLSold
  • Creditul Carbonifier Societate Anonima Miniera -Kömür Madenciliği Yapmak Amacıyla Kurulduğu Anlaşılan Şirketin 1927 Tertibi 500 Lei Nominalli Hamiline Bir'lik Hisse Senedi. 1941 Tarihinde Nama Yazılı Hale Dönüştürülmüştür. Romen Fiskalli. 

Romanya'daki Tüm Petrol, Madencilik ve Özel Mülkiyete Tabi Diğer Bir Takım Şirketler Gibi 1948 Tarihinde 119 No'lu Kanun Gereği Devletleştirilmiştir.

    Lot No: 94

    Lot: 94

    Creditul Carbonifier Societate Anonima Miniera -Kömür Madenciliği Yapmak Amacıyla Kurulduğu Anlaşılan Şirketin 1927 Tertibi 500 Lei Nominalli Hamiline Bir'lik Hisse Senedi. 1941 Tarihinde Nama Yazılı Hale Dönüştürülmüştür. Romen Fiskalli. Romanya'daki Tüm Petrol, Madencilik ve Özel Mülkiyete Tabi Diğer Bir Takım Şirketler Gibi 1948 Tarihinde 119 No'lu Kanun Gereği Devletleştirilmiştir.

    TLSold
  • Letea Prima Societate Romana Pentru Fabricarea De Hartie-Letea Ormanlarından Kağıt Üretmek Üzere 1881 Yılında Kurulan Letea Kağıt Fabrikalarının 1939 Tertibi Hamiline Yazılı 10.000 Lei Nominalli (20x500 Lei) Yirmi'lik Hisse Senedi. Bir Dönem Güneydoğu Avrupa'nın En Büyük Kağıt Fabrikası Olan Tesisler Çok Yakın Bir Döneme Kadar Üretime Devam Etmiştir. Muhtelif Kuponları İlişiktir. Romen Fiskalli.

    Lot No: 95

    Lot: 95

    Letea Prima Societate Romana Pentru Fabricarea De Hartie-Letea Ormanlarından Kağıt Üretmek Üzere 1881 Yılında Kurulan Letea Kağıt Fabrikalarının 1939 Tertibi Hamiline Yazılı 10.000 Lei Nominalli (20x500 Lei) Yirmi'lik Hisse Senedi. Bir Dönem Güneydoğu Avrupa'nın En Büyük Kağıt Fabrikası Olan Tesisler Çok Yakın Bir Döneme Kadar Üretime Devam Etmiştir. Muhtelif Kuponları İlişiktir. Romen Fiskalli.

    TLSold
  • Redeventa Societe Anonyme Pour L'Exploitation Et Le
Commerce Des Produits Soussol-Petrol ve Doğalgaz Arama, Sondaj ve Üretimi  Yapmak Amacıyla 1918 Yılında Kurulan Şirketin 1925 Tertibi 500 Lei Nominalli Hamiline Bir'lik Hisse Senedi. Muhtelif Kuponları İlişiktir. Romen Fiskalli. 

Romanya'daki Tüm Petrol, Madencilik ve Özel Mülkiyete Tabi Diğer Bir Takım Şirketler Gibi 1948 Tarihinde 119 No'lu Kanun Gereği Devletleştirilmiştir.

    Lot No: 96

    Lot: 96

    Redeventa Societe Anonyme Pour L'Exploitation Et Le Commerce Des Produits Soussol-Petrol ve Doğalgaz Arama, Sondaj ve Üretimi Yapmak Amacıyla 1918 Yılında Kurulan Şirketin 1925 Tertibi 500 Lei Nominalli Hamiline Bir'lik Hisse Senedi. Muhtelif Kuponları İlişiktir. Romen Fiskalli. Romanya'daki Tüm Petrol, Madencilik ve Özel Mülkiyete Tabi Diğer Bir Takım Şirketler Gibi 1948 Tarihinde 119 No'lu Kanun Gereği Devletleştirilmiştir.

    TLSold
  • Banca Agricola Societate Anonima pe Actiuni-Romen Ziraat Bankası'nın 500 Lei Nominalli ve 1940 Tertibi Bir'lik Hamiline Hisse Senedi. Muhtelif Kuponları İlişiktir. Romen Fiskalli. Jugend Stil, Gösterişli Tasarım.

    Lot No: 97

    Lot: 97

    Banca Agricola Societate Anonima pe Actiuni-Romen Ziraat Bankası'nın 500 Lei Nominalli ve 1940 Tertibi Bir'lik Hamiline Hisse Senedi. Muhtelif Kuponları İlişiktir. Romen Fiskalli. Jugend Stil, Gösterişli Tasarım.

    TLSold
  • Societatea Nationala De Credit Industrial S.A.-Ulusal Sanayi Kredi Bankası Olarak Adlandırabileceğimiz Kurumun 1947 Tertibi 100.000 Lei Nominalli Nama Yazılı Yüz'lük (100 x 1.000 Lei) Muvakkat Hisse Senedi. Kral 1.Mihail Portreli 2.000 Lei'lik Pul Şeklinde Fiskalli.

Bu Hisse Senedinin Düzenlenmesinin Sadece Bir Kaç Ay Sonra, 30 Aralık 1947 Tarihinde Kral 1.Mihail Tahttan Feragat Etmiş ve Romanya'da Komünist Bir İdare Kurulmuştur.

    Lot No: 98

    Lot: 98

    Societatea Nationala De Credit Industrial S.A.-Ulusal Sanayi Kredi Bankası Olarak Adlandırabileceğimiz Kurumun 1947 Tertibi 100.000 Lei Nominalli Nama Yazılı Yüz'lük (100 x 1.000 Lei) Muvakkat Hisse Senedi. Kral 1.Mihail Portreli 2.000 Lei'lik Pul Şeklinde Fiskalli. Bu Hisse Senedinin Düzenlenmesinin Sadece Bir Kaç Ay Sonra, 30 Aralık 1947 Tarihinde Kral 1.Mihail Tahttan Feragat Etmiş ve Romanya'da Komünist Bir İdare Kurulmuştur.

    TLSold
  • Creditul Minier Societate Anonima Romana-Romanya'nın Prahova Bölgesinde Yeralan Ploeşti Kentinde Ayda 45.000 Tom Hampetrol İşleyen Bir Rafineri Sahibi Olan Creditul Minier Şirketi'nin 150.000 Lei Nominalli Nama Yazılı Elli'lik (50 x 3.000 Lei) Muvakkat Hisse Senedi. Küçük Boy ve Muhtelif Kuponları İlişiktir.

Bahis Konusu Rafineri, 1 Ağustos 1943 Tarihinde Müttefik Hava Kuvvetleri Tarafından Bombalanmıştır.

    Lot No: 99

    Lot: 99

    Creditul Minier Societate Anonima Romana-Romanya'nın Prahova Bölgesinde Yeralan Ploeşti Kentinde Ayda 45.000 Tom Hampetrol İşleyen Bir Rafineri Sahibi Olan Creditul Minier Şirketi'nin 150.000 Lei Nominalli Nama Yazılı Elli'lik (50 x 3.000 Lei) Muvakkat Hisse Senedi. Küçük Boy ve Muhtelif Kuponları İlişiktir. Bahis Konusu Rafineri, 1 Ağustos 1943 Tarihinde Müttefik Hava Kuvvetleri Tarafından Bombalanmıştır.

    TLSold
  • Mica Societate Anonima Romana Miniera -Romanya'da Altın, Gümüş ve Kömür Madenciliği Yapan ve Çıkardığı Malzemeyi Kendi Fabrikalarında Nihai Ürüne Dönüştüren, Dikey Entegrasyona Sahip Mica Anonim Şirketi'ne Ait 15.Tertip Nama Yazılı 5.000 Lei Nominalli (10 x 500 Lei) On'luk Muvakkat Hisse. 

Romanya'daki Tüm Petrol, Madencilik ve Özel Mülkiyete Tabi Diğer Bir Takım Şirketler Gibi 1948 Tarihinde 119 No'lu Kanun Gereği Devletleştirilmiştir.

    Lot No: 100

    Lot: 100

    Mica Societate Anonima Romana Miniera -Romanya'da Altın, Gümüş ve Kömür Madenciliği Yapan ve Çıkardığı Malzemeyi Kendi Fabrikalarında Nihai Ürüne Dönüştüren, Dikey Entegrasyona Sahip Mica Anonim Şirketi'ne Ait 15.Tertip Nama Yazılı 5.000 Lei Nominalli (10 x 500 Lei) On'luk Muvakkat Hisse. Romanya'daki Tüm Petrol, Madencilik ve Özel Mülkiyete Tabi Diğer Bir Takım Şirketler Gibi 1948 Tarihinde 119 No'lu Kanun Gereği Devletleştirilmiştir.

    TLSold
  • Mica Societate Anonima Romana Miniera -Romanya'da Altın, Gümüş ve Kömür Madenciliği Yapan ve Çıkardığı Malzemeyi Kendi Fabrikalarında Nihai Ürüne Dönüştüren, Dikey Entegrasyona Sahip Mica Anonim Şirketi'ne Ait 15.Tertip Nama Yazılı 10.000 Lei Nominalli (20 x 500 Lei) Yirmi'lik Muvakkat Hisse. 

Romanya'daki Tüm Petrol, Madencilik ve Özel Mülkiyete Tabi Diğer Bir Takım Şirketler Gibi 1948 Tarihinde 119 No'lu Kanun Gereği Devletleştirilmiştir.

    Lot No: 101

    Lot: 101

    Mica Societate Anonima Romana Miniera -Romanya'da Altın, Gümüş ve Kömür Madenciliği Yapan ve Çıkardığı Malzemeyi Kendi Fabrikalarında Nihai Ürüne Dönüştüren, Dikey Entegrasyona Sahip Mica Anonim Şirketi'ne Ait 15.Tertip Nama Yazılı 10.000 Lei Nominalli (20 x 500 Lei) Yirmi'lik Muvakkat Hisse. Romanya'daki Tüm Petrol, Madencilik ve Özel Mülkiyete Tabi Diğer Bir Takım Şirketler Gibi 1948 Tarihinde 119 No'lu Kanun Gereği Devletleştirilmiştir.

    TLSold
  • Mica Societate Anonima Romana Miniera -Romanya'da Altın, Gümüş ve Kömür Madenciliği Yapan ve Çıkardığı Malzemeyi Kendi Fabrikalarında Nihai Ürüne Dönüştüren, Dikey Entegrasyona Sahip Mica Anonim Şirketi'ne Ait 15.Tertip Nama Yazılı 50.000 Lei Nominalli (100 x 500 Lei) Yüz'lük Muvakkat Hisse. 

Romanya'daki Tüm Petrol, Madencilik ve Özel Mülkiyete Tabi Diğer Bir Takım Şirketler Gibi 1948 Tarihinde 119 No'lu Kanun Gereği Devletleştirilmiştir.

    Lot No: 102

    Lot: 102

    Mica Societate Anonima Romana Miniera -Romanya'da Altın, Gümüş ve Kömür Madenciliği Yapan ve Çıkardığı Malzemeyi Kendi Fabrikalarında Nihai Ürüne Dönüştüren, Dikey Entegrasyona Sahip Mica Anonim Şirketi'ne Ait 15.Tertip Nama Yazılı 50.000 Lei Nominalli (100 x 500 Lei) Yüz'lük Muvakkat Hisse. Romanya'daki Tüm Petrol, Madencilik ve Özel Mülkiyete Tabi Diğer Bir Takım Şirketler Gibi 1948 Tarihinde 119 No'lu Kanun Gereği Devletleştirilmiştir.

    TLSold
  • Steaua Romana Societate Anonima Pentru Industria Petroleulei-1895 Yılında Romanya'nın Campina Kentinde Kurduğu Rafineriyle Avrupa'da Petrol Sanayii'nin Öncülerinden Olan Şirketin 1921 Tertibi Hamiline Yazılı 500 Lei Nominalli Bir'lik Hisse Senedi. Şirket Adını ve Logosunu Romanya'nın En Büyük Devlet Nişanı Olan 'Romanya Yıldızı'ndan'  Almaktadır.

BP, Ülkemizdeki Faaliyetlerini 1947 Yılına Kadar Bu Unvanla Sürdürmüştür. Romanya'daki Tüm Petrol, Madencilik ve Özel Mülkiyete Tabi Diğer Bir Takım Şirketler Gibi 1948 Tarihinde 119 No'lu Kanun Gereği Devletleştirilmiştir.

    Lot No: 103

    Lot: 103

    Steaua Romana Societate Anonima Pentru Industria Petroleulei-1895 Yılında Romanya'nın Campina Kentinde Kurduğu Rafineriyle Avrupa'da Petrol Sanayii'nin Öncülerinden Olan Şirketin 1921 Tertibi Hamiline Yazılı 500 Lei Nominalli Bir'lik Hisse Senedi. Şirket Adını ve Logosunu Romanya'nın En Büyük Devlet Nişanı Olan 'Romanya Yıldızı'ndan' Almaktadır. BP, Ülkemizdeki Faaliyetlerini 1947 Yılına Kadar Bu Unvanla Sürdürmüştür. Romanya'daki Tüm Petrol, Madencilik ve Özel Mülkiyete Tabi Diğer Bir Takım Şirketler Gibi 1948 Tarihinde 119 No'lu Kanun Gereği Devletleştirilmiştir.

    TLSold
  • Petrol-Block-Amerikan Petrol Devi Standard Oil'in Romanya'daki İştiraki Olan Petrol-Block Şirketi; Standard-Ploeşti, Saturn-Buzau, Lumina-Ploeşti, ve Baneasa-Bükreş  İsimlerinde Toplam Dört Adet Petrol Rafinerisinin Sahibiydi. Bahis Konusu Şirketin 1.Tertip (1918) 500 Lei Nominalli Hamiline Yazılı Bir'lik Hisse Senedi. Çifte Belçika Borsa Fiskalli. İlişik Kuponu Bulunmamaktadır. İnce Pelur Kağıt. Haliyle.

Romanya'daki Tüm Petrol, Madencilik ve Özel Mülkiyete Tabi Diğer Bir Takım Şirketler Gibi 1948 Tarihinde 119 No'lu Kanun Gereği Devletleştirilmiştir.

    Lot No: 104

    Lot: 104

    Petrol-Block-Amerikan Petrol Devi Standard Oil'in Romanya'daki İştiraki Olan Petrol-Block Şirketi; Standard-Ploeşti, Saturn-Buzau, Lumina-Ploeşti, ve Baneasa-Bükreş İsimlerinde Toplam Dört Adet Petrol Rafinerisinin Sahibiydi. Bahis Konusu Şirketin 1.Tertip (1918) 500 Lei Nominalli Hamiline Yazılı Bir'lik Hisse Senedi. Çifte Belçika Borsa Fiskalli. İlişik Kuponu Bulunmamaktadır. İnce Pelur Kağıt. Haliyle. Romanya'daki Tüm Petrol, Madencilik ve Özel Mülkiyete Tabi Diğer Bir Takım Şirketler Gibi 1948 Tarihinde 119 No'lu Kanun Gereği Devletleştirilmiştir.

    TLSold
  • Petrol-Block-Amerikan Petrol Devi Standard Oil'in Romanya'daki İştiraki Olan Petrol-Block Şirketi; Standard-Ploeşti, Saturn-Buzau, Lumina-Ploeşti, ve Baneasa-Bükreş  İsimlerinde Toplam Dört Adet Petrol Rafinerisinin Sahibiydi. Bahis Konusu Şirketin 4.Tertip (1920) 5.000 Lei Nominalli Hamiline Yazılı On'luk (10 x 500 Lei) Hisse Senedi. Romanya, Belçika ve Fransa Borsa Fiskalli. Muhtelif Kuponlar İlişiktir. İnce Pelur Kağıt. Haliyle.

Romanya'daki Tüm Petrol, Madencilik ve Özel Mülkiyete Tabi Diğer Bir Takım Şirketler Gibi 1948 Tarihinde 119 No'lu Kanun Gereği Devletleştirilmiştir.

    Lot No: 105

    Lot: 105

    Petrol-Block-Amerikan Petrol Devi Standard Oil'in Romanya'daki İştiraki Olan Petrol-Block Şirketi; Standard-Ploeşti, Saturn-Buzau, Lumina-Ploeşti, ve Baneasa-Bükreş İsimlerinde Toplam Dört Adet Petrol Rafinerisinin Sahibiydi. Bahis Konusu Şirketin 4.Tertip (1920) 5.000 Lei Nominalli Hamiline Yazılı On'luk (10 x 500 Lei) Hisse Senedi. Romanya, Belçika ve Fransa Borsa Fiskalli. Muhtelif Kuponlar İlişiktir. İnce Pelur Kağıt. Haliyle. Romanya'daki Tüm Petrol, Madencilik ve Özel Mülkiyete Tabi Diğer Bir Takım Şirketler Gibi 1948 Tarihinde 119 No'lu Kanun Gereği Devletleştirilmiştir.

    TLSold
  • Petrol-Block-Amerikan Petrol Devi Standard Oil'in Romanya'daki İştiraki Olan Petrol-Block Şirketi; Standard-Ploeşti, Saturn-Buzau, Lumina-Ploeşti, ve Baneasa-Bükreş  İsimlerinde Toplam Dört Adet Petrol Rafinerisinin Sahibiydi. Bahis Konusu Şirketin 5.Tertip (1923) 5.000 Lei Nominalli Hamiline Yazılı On'luk (10 x 500 Lei) Hisse Senedi. Romanya, Belçika ve Fransa Borsa Fiskalli. Muhtelif Kuponlar İlişiktir. İnce Pelur Kağıt. Haliyle.

Romanya'daki Tüm Petrol, Madencilik ve Özel Mülkiyete Tabi Diğer Bir Takım Şirketler Gibi 1948 Tarihinde 119 No'lu Kanun Gereği Devletleştirilmiştir.

    Lot No: 106

    Lot: 106

    Petrol-Block-Amerikan Petrol Devi Standard Oil'in Romanya'daki İştiraki Olan Petrol-Block Şirketi; Standard-Ploeşti, Saturn-Buzau, Lumina-Ploeşti, ve Baneasa-Bükreş İsimlerinde Toplam Dört Adet Petrol Rafinerisinin Sahibiydi. Bahis Konusu Şirketin 5.Tertip (1923) 5.000 Lei Nominalli Hamiline Yazılı On'luk (10 x 500 Lei) Hisse Senedi. Romanya, Belçika ve Fransa Borsa Fiskalli. Muhtelif Kuponlar İlişiktir. İnce Pelur Kağıt. Haliyle. Romanya'daki Tüm Petrol, Madencilik ve Özel Mülkiyete Tabi Diğer Bir Takım Şirketler Gibi 1948 Tarihinde 119 No'lu Kanun Gereği Devletleştirilmiştir.

    TLSold
  • Confederate States of Loan of 8%, 1863-Köleliğin Kaldırılması Konusunda Düştükleri Anlaşmazlık Yüzünden Birlikten Ayrılan Güney Eyaletlerince Kurulan Konfederasyon Tarafından (CSA, Confederate States of America) 1863 Yılında 12 Yıl Vadeli Olarak İhraç Edilen 1.000 Dolarlık Hamiline Tahvil. O Dönem Dünyanın Pamuk İhtiyacının Önemli Bir Kısmını Karşılayan Konfederasyon Eyaletleri Doğal Olarak, İç Savaşı Finanse Etmek Çıkarmış Oldukları Bu Tahvilleri Pamuk İşinde Önde Gelen Müşterileri Olan Avrupa Ülkelerinde Satışa Arz Etmişlerdir, Bu Nedenle Hollanda Borsa Fiskali Taşımaktadır. %8 Gibi Son Derece Yüksek Bir Faiz Oranına Sahiptir.

Ortada CSA'nın İlk ve Son Başkanı Olan Jefferson Davis Portresi Bulunmaktadır. Islak İmzalı ve Son Derece Nadir.

    Lot No: 107

    Lot: 107

    Confederate States of Loan of 8%, 1863-Köleliğin Kaldırılması Konusunda Düştükleri Anlaşmazlık Yüzünden Birlikten Ayrılan Güney Eyaletlerince Kurulan Konfederasyon Tarafından (CSA, Confederate States of America) 1863 Yılında 12 Yıl Vadeli Olarak İhraç Edilen 1.000 Dolarlık Hamiline Tahvil. O Dönem Dünyanın Pamuk İhtiyacının Önemli Bir Kısmını Karşılayan Konfederasyon Eyaletleri Doğal Olarak, İç Savaşı Finanse Etmek Çıkarmış Oldukları Bu Tahvilleri Pamuk İşinde Önde Gelen Müşterileri Olan Avrupa Ülkelerinde Satışa Arz Etmişlerdir, Bu Nedenle Hollanda Borsa Fiskali Taşımaktadır. %8 Gibi Son Derece Yüksek Bir Faiz Oranına Sahiptir. Ortada CSA'nın İlk ve Son Başkanı Olan Jefferson Davis Portresi Bulunmaktadır. Islak İmzalı ve Son Derece Nadir.

    TLSold
  • Pennsylvania Salt Manufacturing Company-1850 Yılında Tuz Üretimi Yapmak Amacıyla Kurulan Şirketin Beheri 50 Dolar Nominalli 1907 Tertibi Nama Yazılı Yüz'lük Hisse Senedi. Kalem ve Perfore İptalli. 

Şirket Bir Seri Birleşme ve Devralmayı Takiben Arkema S.A. Unvanlı ve Paris Merkezli Global Bir Kimya Firmasına Dönüşmüştür, Günümüzde Halen Faaldir.

    Lot No: 108

    Lot: 108

    Pennsylvania Salt Manufacturing Company-1850 Yılında Tuz Üretimi Yapmak Amacıyla Kurulan Şirketin Beheri 50 Dolar Nominalli 1907 Tertibi Nama Yazılı Yüz'lük Hisse Senedi. Kalem ve Perfore İptalli. Şirket Bir Seri Birleşme ve Devralmayı Takiben Arkema S.A. Unvanlı ve Paris Merkezli Global Bir Kimya Firmasına Dönüşmüştür, Günümüzde Halen Faaldir.

    TLSold
  • The Hartford Steam Boiler Inspection Insurance Company-1866 Yılında Kurulan ve Günümüzde Münich RE Sigorta Şirketi Bünyesinde Faaliyetlerine Devam Eden İhtisaslaşmış Global Sigorta Şirketi'nin 1930 Tertibi Beheri 10 Dolar Nominalli Nama Yazılı 790 Hissesi. Perfore ve Kaşe İptalli. Merkezde Lokomotif Vinyeti Bulunmaktadır.

    Lot No: 109

    Lot: 109

    The Hartford Steam Boiler Inspection Insurance Company-1866 Yılında Kurulan ve Günümüzde Münich RE Sigorta Şirketi Bünyesinde Faaliyetlerine Devam Eden İhtisaslaşmış Global Sigorta Şirketi'nin 1930 Tertibi Beheri 10 Dolar Nominalli Nama Yazılı 790 Hissesi. Perfore ve Kaşe İptalli. Merkezde Lokomotif Vinyeti Bulunmaktadır.

    TLSold
  • West Indies Sugar Corporation-Küba'da Şeker Kamışı Plantasyonları Kurmak ve Elde Ettiği Kamışları Sahibi Olduğu Fabrikalarda İşlemek Amacıyla Amerika Birleşik Devletleri Merkezli Olarak Kurulan Şirketin 1945 Tertibi Nama Yazılı On'luk Hisse Senedi. Perfore İptalli.

Küba Devrimi Sonrası  Şirketin Devletleştirilen Fabrika, Demiryolu Gibi Birçok Varlığı Günümüzde Halen Kullanılmaktadır.

    Lot No: 110

    Lot: 110

    West Indies Sugar Corporation-Küba'da Şeker Kamışı Plantasyonları Kurmak ve Elde Ettiği Kamışları Sahibi Olduğu Fabrikalarda İşlemek Amacıyla Amerika Birleşik Devletleri Merkezli Olarak Kurulan Şirketin 1945 Tertibi Nama Yazılı On'luk Hisse Senedi. Perfore İptalli. Küba Devrimi Sonrası Şirketin Devletleştirilen Fabrika, Demiryolu Gibi Birçok Varlığı Günümüzde Halen Kullanılmaktadır.

    TLSold
  • West Indies Sugar Corporation-Küba'da Şeker Kamışı Plantasyonları Kurmak ve Elde Ettiği Kamışları Sahibi Olduğu Fabrikalarda İşlemek Amacıyla Amerika Birleşik Devletleri Merkezli Olarak Kurulan Şirketin 1952 Tertibi Nama Yazılı Yüz'lük Hisse Senedi. Perfore İptalli.

Küba Devrimi Sonrası  Şirketin Devletleştirilen Fabrika, Demiryolu Gibi Birçok Varlığı Günümüzde Halen Kullanılmaktadır.

    Lot No: 111

    Lot: 111

    West Indies Sugar Corporation-Küba'da Şeker Kamışı Plantasyonları Kurmak ve Elde Ettiği Kamışları Sahibi Olduğu Fabrikalarda İşlemek Amacıyla Amerika Birleşik Devletleri Merkezli Olarak Kurulan Şirketin 1952 Tertibi Nama Yazılı Yüz'lük Hisse Senedi. Perfore İptalli. Küba Devrimi Sonrası Şirketin Devletleştirilen Fabrika, Demiryolu Gibi Birçok Varlığı Günümüzde Halen Kullanılmaktadır.

    TLSold
  • Trans World Airlines, Inc.-1930 Yılında Transcontinental & Western Air İsmiyle Kurulan ve 2001 Yılında American Airlines Tarafından Devir Alınana Kadar Dünyanın Lider Havacılık Şirketlerinden Olan Trans World'ün 1977 Tertibi Bir Yıl Vadeli ve %6,5 Faizli 5.000 Dolar Nominalli Nama Yazılı Bir Kıta Tahvil.

    Lot No: 112

    Lot: 112

    Trans World Airlines, Inc.-1930 Yılında Transcontinental & Western Air İsmiyle Kurulan ve 2001 Yılında American Airlines Tarafından Devir Alınana Kadar Dünyanın Lider Havacılık Şirketlerinden Olan Trans World'ün 1977 Tertibi Bir Yıl Vadeli ve %6,5 Faizli 5.000 Dolar Nominalli Nama Yazılı Bir Kıta Tahvil.

    TLSold
  • WTC Air Freight-Amerika Birleşik Devletlerinde Sadece Hava Kargo Taşımacılığı Yapmak Üzere Kurulan Şirketin 1974 Tertibi, İtibari Kıymeti Olmayan Nama Yazılı 2.450 Hisse'lik Senedi, Perfore İptalli.

    Lot No: 113

    Lot: 113

    WTC Air Freight-Amerika Birleşik Devletlerinde Sadece Hava Kargo Taşımacılığı Yapmak Üzere Kurulan Şirketin 1974 Tertibi, İtibari Kıymeti Olmayan Nama Yazılı 2.450 Hisse'lik Senedi, Perfore İptalli.

    TLSold
  • Dorson Sport Incorprated-Amerika Birleşik Devletlerinin New York Kentinde 1945 Yılında Sportif Ürünler Perakende Mağaza İşletmeciliği Yapmak Üzere Kurulan Şirketin İşlem Görmemiş (Unissued) Nama Yazılı Hisse Senedi. 1980'ler. Vinyet'ten de Anlaşılacağı Üzere Ağırlıklı Olarak Golf Sporunda İhtisaslaşmıştır.

    Lot No: 114

    Lot: 114

    Dorson Sport Incorprated-Amerika Birleşik Devletlerinin New York Kentinde 1945 Yılında Sportif Ürünler Perakende Mağaza İşletmeciliği Yapmak Üzere Kurulan Şirketin İşlem Görmemiş (Unissued) Nama Yazılı Hisse Senedi. 1980'ler. Vinyet'ten de Anlaşılacağı Üzere Ağırlıklı Olarak Golf Sporunda İhtisaslaşmıştır.

    TLSold
  • Shell Oil Company-Dünyaca Ünlü Royal Dutch Shell Grubu'nun Amerika Birleşik Devletlerinde Kurulu İştirakidir. 1979 Tertibi, Nama Yazılı Yüz'lük Hisse. Ana Ortak, 1984 Yılında New York Borsa'sında İşlem Gören Tüm Diğer Küçük Ortakların Paylarını Alarak Şirketi Kapalı Özel Şirket Statüsüne Dönüştürmüştür. Perfore İptalli ve Haliyle.

ABD Kanunlarındaki Bir Takım Zorlayıcı Hükümler Gereği Shell Amerika'nın Logosundaki Deniz Kabuğu Tüm Dünyadaki Diğer Shell Şirketlerinden Bir Miktar Farklı Olarak Tasarlanmaktaydı (Yedi Adet Çizgi En Altta Birleşmektedir, Dünya'da Bu Durum Bir Tek Shell Amerika'ya Özgüdür).

    Lot No: 115

    Lot: 115

    Shell Oil Company-Dünyaca Ünlü Royal Dutch Shell Grubu'nun Amerika Birleşik Devletlerinde Kurulu İştirakidir. 1979 Tertibi, Nama Yazılı Yüz'lük Hisse. Ana Ortak, 1984 Yılında New York Borsa'sında İşlem Gören Tüm Diğer Küçük Ortakların Paylarını Alarak Şirketi Kapalı Özel Şirket Statüsüne Dönüştürmüştür. Perfore İptalli ve Haliyle. ABD Kanunlarındaki Bir Takım Zorlayıcı Hükümler Gereği Shell Amerika'nın Logosundaki Deniz Kabuğu Tüm Dünyadaki Diğer Shell Şirketlerinden Bir Miktar Farklı Olarak Tasarlanmaktaydı (Yedi Adet Çizgi En Altta Birleşmektedir, Dünya'da Bu Durum Bir Tek Shell Amerika'ya Özgüdür).

    TLSold
  • Martin Marietta Corporation-Öncü Havacılık Sanayii Şirketlerinden Martin Marietta Tarafından 1975 Yılında %6 Faizli ve 20 Yıl Vadeli Olarak İhraç Edilen Şirketin Nama Yazılı 10.000 Dolar Nominalli Tahvili, Perfore İptalli ve Haliyle.

1994 Yılında Lockheed Şirketiyle Birleşerek Lockheed Martin Adını Almıştır. Türk Hava Kuvvetleri'nin de Envanterinde Bulunan F-16 Uçaklarının Üreticisidir.

    Lot No: 116

    Lot: 116

    Martin Marietta Corporation-Öncü Havacılık Sanayii Şirketlerinden Martin Marietta Tarafından 1975 Yılında %6 Faizli ve 20 Yıl Vadeli Olarak İhraç Edilen Şirketin Nama Yazılı 10.000 Dolar Nominalli Tahvili, Perfore İptalli ve Haliyle. 1994 Yılında Lockheed Şirketiyle Birleşerek Lockheed Martin Adını Almıştır. Türk Hava Kuvvetleri'nin de Envanterinde Bulunan F-16 Uçaklarının Üreticisidir.

    TLSold
  • Sunrise Supermarkets Corporation-Amerika Birleşik Devletlerinin New York Kentinde 1936 Süpermarketler Zinciri İşletmeciliği Yapmak Üzere Kurulan Şirketin 1954 Tertibi, Nama Yazılı Yüz'lük Hisse Senedi. O Dönem Menkul Kıymetlerinde Sıkça Kullanılan Amerikan Kartalı Vinyeti, Perfore İptalli.

    Lot No: 117

    Lot: 117

    Sunrise Supermarkets Corporation-Amerika Birleşik Devletlerinin New York Kentinde 1936 Süpermarketler Zinciri İşletmeciliği Yapmak Üzere Kurulan Şirketin 1954 Tertibi, Nama Yazılı Yüz'lük Hisse Senedi. O Dönem Menkul Kıymetlerinde Sıkça Kullanılan Amerikan Kartalı Vinyeti, Perfore İptalli.

    TLSold
  • The Western Union Telegraph Company-Amerika Birleşik Devletlerinin Rochester Kentinde 1851 Yılında Kurulan ve Telgraf İletişimin Dünyadaki Öncülerinden Western Union Şirketinin 1968 Tertibi Nama Yazılı Yirmibeş'lik Hisse Senedi. Perfore İptalli ve Haliyle.

Şirket Günümüzde Faaliyetini Elektronik Para Transferleri Vb. Finansal Hizmetler Alanında Sürdürmektedir.

    Lot No: 118

    Lot: 118

    The Western Union Telegraph Company-Amerika Birleşik Devletlerinin Rochester Kentinde 1851 Yılında Kurulan ve Telgraf İletişimin Dünyadaki Öncülerinden Western Union Şirketinin 1968 Tertibi Nama Yazılı Yirmibeş'lik Hisse Senedi. Perfore İptalli ve Haliyle. Şirket Günümüzde Faaliyetini Elektronik Para Transferleri Vb. Finansal Hizmetler Alanında Sürdürmektedir.

    TLSold
  • The Western Union Telegraph Company-Amerika Birleşik Devletlerinin Rochester Kentinde 1851 Yılında Kurulan ve Telgraf İletişimin Dünyadaki Öncülerinden Western Union Şirketinin 1969 Tertibi Nama Yazılı Yüz'lük Hisse Senedi. Perfore İptalli ve Haliyle.

Şirket Günümüzde Faaliyetini Elektronik Para Transferleri Vb. Finansal Hizmetler Alanında Sürdürmektedir.

    Lot No: 119

    Lot: 119

    The Western Union Telegraph Company-Amerika Birleşik Devletlerinin Rochester Kentinde 1851 Yılında Kurulan ve Telgraf İletişimin Dünyadaki Öncülerinden Western Union Şirketinin 1969 Tertibi Nama Yazılı Yüz'lük Hisse Senedi. Perfore İptalli ve Haliyle. Şirket Günümüzde Faaliyetini Elektronik Para Transferleri Vb. Finansal Hizmetler Alanında Sürdürmektedir.

    TLSold
  • Western Union Corporation -Amerika Birleşik Devletlerinin Rochester Kentinde 1851 Yılında Kurulan ve Telgraf İletişimin Dünyadaki Öncülerinden Western Union Şirketinin 1971 Tertibi Nama Yazılı, İmtiyazlı ve Yıllık %4,6 Sabit Temettü Garantili On'luk Hisse Senedi. Perfore İptalli ve Haliyle.

Şirket Günümüzde Faaliyetini Elektronik Para Transferleri Vb. Finansal Hizmetler Alanında Sürdürmektedir.

    Lot No: 120

    Lot: 120

    Western Union Corporation -Amerika Birleşik Devletlerinin Rochester Kentinde 1851 Yılında Kurulan ve Telgraf İletişimin Dünyadaki Öncülerinden Western Union Şirketinin 1971 Tertibi Nama Yazılı, İmtiyazlı ve Yıllık %4,6 Sabit Temettü Garantili On'luk Hisse Senedi. Perfore İptalli ve Haliyle. Şirket Günümüzde Faaliyetini Elektronik Para Transferleri Vb. Finansal Hizmetler Alanında Sürdürmektedir.

    TLSold
  • Ferrocarriles Nationales De Mexico
(Chemins De Fe Nationaux Du Mexico)-Meksika Ulusal Demiryolu Şirketi'nin 1917 İhraç Tarihli, B Tertibi İki Altın Dolar Nominalli ve %6 Faizli Tahvili. Paris Borsası 1927 Tarihli Kabartma Fiskalli. Arkada Bir Seri Sıradışı Kupon İlişiktir. Avrupa Borsalarında İşlem Görmesi Amacıyla Tasarlanan Bu Tertipte, Yatırımcılara Yıllık Temettülerini Beş Farklı Para Biriminden Tercih Ettikleri Birinde Alma Hakkı Tanındığı Görülmektedir.

    Lot No: 121

    Lot: 121

    Ferrocarriles Nationales De Mexico (Chemins De Fe Nationaux Du Mexico)-Meksika Ulusal Demiryolu Şirketi'nin 1917 İhraç Tarihli, B Tertibi İki Altın Dolar Nominalli ve %6 Faizli Tahvili. Paris Borsası 1927 Tarihli Kabartma Fiskalli. Arkada Bir Seri Sıradışı Kupon İlişiktir. Avrupa Borsalarında İşlem Görmesi Amacıyla Tasarlanan Bu Tertipte, Yatırımcılara Yıllık Temettülerini Beş Farklı Para Biriminden Tercih Ettikleri Birinde Alma Hakkı Tanındığı Görülmektedir.

    TLSold
  • Deutsche Ueberseeische Bank zu Berlin-Almanya Denizaşırı Bankası'nın 1896 İhraç Tarihli, 2.Tertip Hamiline Yazılı 1.000 Mark Nominalli Bir'lik Hisse Senedi.  Banka, Almanya'nın Özellikle Güney Amerika Kıtasındaki Ticari Varlığını Güçlendirmek Gayesini Gütmekteydi. 1970'lerde Ana Ortağı Deutsche Bank Bünyesinde Birleşerek Hukuki Varlığı Sona Ermiştir. Berlin Borsa Fiskalli, Para Birimi Daha Sonra Reichsmark Olarak Revize Edilmiştir.

Hisse Senedi, Son Dönem Osmanlı Kağıt Paralarını da Basan Dünyaca Ünlü Giesecke&Devrient Matbaasınca Basılmıştır.

    Lot No: 122

    Lot: 122

    Deutsche Ueberseeische Bank zu Berlin-Almanya Denizaşırı Bankası'nın 1896 İhraç Tarihli, 2.Tertip Hamiline Yazılı 1.000 Mark Nominalli Bir'lik Hisse Senedi. Banka, Almanya'nın Özellikle Güney Amerika Kıtasındaki Ticari Varlığını Güçlendirmek Gayesini Gütmekteydi. 1970'lerde Ana Ortağı Deutsche Bank Bünyesinde Birleşerek Hukuki Varlığı Sona Ermiştir. Berlin Borsa Fiskalli, Para Birimi Daha Sonra Reichsmark Olarak Revize Edilmiştir. Hisse Senedi, Son Dönem Osmanlı Kağıt Paralarını da Basan Dünyaca Ünlü Giesecke&Devrient Matbaasınca Basılmıştır.

    TLSold
  • Tschechoslawakischer Bank Verein Aktiengesselschaft in Berlin-Çekoslovak Birlik Bankası Olarak Tercüme Edebileceğimiz Berlin Merkezli Bankanın 1924 Tertibi Hamiline 100 Reichsmark Nomilalli Bir'lik Hisse Senedi. Almanca ve Çekce Olmak Üzere İki Dilde. Pul Şeklinde Çifte Alman Fiskalli. Perfore İptalli.

Hisse Senedi, Son Dönem Osmanlı Kağıt Paralarını da Basan Dünyaca Ünlü Giesecke&Devrient Matbaasınca Basılmıştır.

    Lot No: 123

    Lot: 123

    Tschechoslawakischer Bank Verein Aktiengesselschaft in Berlin-Çekoslovak Birlik Bankası Olarak Tercüme Edebileceğimiz Berlin Merkezli Bankanın 1924 Tertibi Hamiline 100 Reichsmark Nomilalli Bir'lik Hisse Senedi. Almanca ve Çekce Olmak Üzere İki Dilde. Pul Şeklinde Çifte Alman Fiskalli. Perfore İptalli. Hisse Senedi, Son Dönem Osmanlı Kağıt Paralarını da Basan Dünyaca Ünlü Giesecke&Devrient Matbaasınca Basılmıştır.

    TLSold
  • German Government International 5,5% Loan, 1930-Almanya Hükümeti Tarafından 1930 Yılında İhraç Edilen ve 1.000 İngiliz Sterlini Gibi Muazzam Bir Nominal Değere Sahip Bir Kıta Tahvil. Üzerindeki İngiliz Borsa Fiskali 20 Sterlinlik Olup , Ön Yüzdeki İzahname İncelendiğinde Bu Kupürden Sadece 4.500 Adet Basıldığı Görülmektedir (No: 606) Perfore İptalli ve Haliyle.

Baskı: Alman Devlet Matbaası (Reichsdruckerei)

    Lot No: 124

    Lot: 124

    German Government International 5,5% Loan, 1930-Almanya Hükümeti Tarafından 1930 Yılında İhraç Edilen ve 1.000 İngiliz Sterlini Gibi Muazzam Bir Nominal Değere Sahip Bir Kıta Tahvil. Üzerindeki İngiliz Borsa Fiskali 20 Sterlinlik Olup , Ön Yüzdeki İzahname İncelendiğinde Bu Kupürden Sadece 4.500 Adet Basıldığı Görülmektedir (No: 606) Perfore İptalli ve Haliyle. Baskı: Alman Devlet Matbaası (Reichsdruckerei)

    TLSold
  • Anleiheablösungsschuld Des Deutschen Reiches 1925-Alman Kamu Börcu Tahvili. Beheri 12,5 Reichsmark Nominalli; Kapsamları, Vadeleri ve İhraç Tarihleri (1925 ve 1926) Birbirlerinden Farklı 'İkiz' Formatta Tahvil.

İkiz Tahvillerde Amaç, Genelde Finansal Olarak Çok Cazip Olan Bir Enstrümanı, O kadar Cazip Olmayan Başka Bir Enstrümanla Eşleştirerek Yatırımcıya Sunmaktır. Zira Çekici Olmayan Enstrümanın Tek Olarak Alıcı Bulması Zordur.

    Lot No: 125

    Lot: 125

    Anleiheablösungsschuld Des Deutschen Reiches 1925-Alman Kamu Börcu Tahvili. Beheri 12,5 Reichsmark Nominalli; Kapsamları, Vadeleri ve İhraç Tarihleri (1925 ve 1926) Birbirlerinden Farklı 'İkiz' Formatta Tahvil. İkiz Tahvillerde Amaç, Genelde Finansal Olarak Çok Cazip Olan Bir Enstrümanı, O kadar Cazip Olmayan Başka Bir Enstrümanla Eşleştirerek Yatırımcıya Sunmaktır. Zira Çekici Olmayan Enstrümanın Tek Olarak Alıcı Bulması Zordur.

    TLSold
  • Maquinaria y Elementos de Transporte S.A.-Erken Dönem İspanyol Taşıt Araçları Üreticisi Olan Barcelona Merkezli Şirketin 500 Peseta Nominalli 1941 Tertibi Hamiline Bir'lik Hisse Senedi.

1940 - 1957 Yılları Arasında Demiryolu Taşıtları, Troleybüsler ve Daha Hafif Karayolu Taşıtları Üretmiştir.

    Lot No: 126

    Lot: 126

    Maquinaria y Elementos de Transporte S.A.-Erken Dönem İspanyol Taşıt Araçları Üreticisi Olan Barcelona Merkezli Şirketin 500 Peseta Nominalli 1941 Tertibi Hamiline Bir'lik Hisse Senedi. 1940 - 1957 Yılları Arasında Demiryolu Taşıtları, Troleybüsler ve Daha Hafif Karayolu Taşıtları Üretmiştir.

    TLSold
  • Compagnie des Chemins de Fer Danube-Save-Adriatique-Avusturya, Viyana Merkezli Olarak Kurulan Bu Şirketin 1923 Tarihli, Hamiline ve Değişken Getirili Bir Kıta Tahvili.

Avusturya Macaristan İmparatorluğu'nu Fiilen Bitiren Trianon Barış Antlaşması Hükümleri Gereği Şirketin Sahip Olduğu Varlıkların Başta Demiryolu Hatları Olmak Üzere Şimdi Hepsi Bağımsız Birer Ülke Olan, Avusturya, Macaristan, İtalya ve Sırp-Hırvat-Sloven Krallığı Sınırları İçinde Kaldığı Gözlemlenmektedir.

    Lot No: 127

    Lot: 127

    Compagnie des Chemins de Fer Danube-Save-Adriatique-Avusturya, Viyana Merkezli Olarak Kurulan Bu Şirketin 1923 Tarihli, Hamiline ve Değişken Getirili Bir Kıta Tahvili. Avusturya Macaristan İmparatorluğu'nu Fiilen Bitiren Trianon Barış Antlaşması Hükümleri Gereği Şirketin Sahip Olduğu Varlıkların Başta Demiryolu Hatları Olmak Üzere Şimdi Hepsi Bağımsız Birer Ülke Olan, Avusturya, Macaristan, İtalya ve Sırp-Hırvat-Sloven Krallığı Sınırları İçinde Kaldığı Gözlemlenmektedir.

    TLSold
  • Peste Magyar Kereskedelmi Bank-Peşte Macar Ticaret Bankası'nın 1903 Tertibi 1.000 Kron Nominalli Hamiline Bir Kıta Tahvili. İlişik Kuponu Bulunmamaktadır, Katlamalı Büyük Boy Formda.

1840 Yılında Macar Devleti'nin Modern Anlamda İlk Bankacılık Kurumu Olarak Kurulan Bankası Olup Çeşitli Unvan ve Statü Değişikliklerinden Sonra Günümüzde Faaliyetlerine Alman BayernLB Bankasının İştiraki Olarak Devam Etmektedir. Banka'nın Tarihi Merkez Binası İse Macar Devleti'nin İçişleri Bakanlığına Ev Sahipliği Yapmaktadır.

    Lot No: 128

    Lot: 128

    Peste Magyar Kereskedelmi Bank-Peşte Macar Ticaret Bankası'nın 1903 Tertibi 1.000 Kron Nominalli Hamiline Bir Kıta Tahvili. İlişik Kuponu Bulunmamaktadır, Katlamalı Büyük Boy Formda. 1840 Yılında Macar Devleti'nin Modern Anlamda İlk Bankacılık Kurumu Olarak Kurulan Bankası Olup Çeşitli Unvan ve Statü Değişikliklerinden Sonra Günümüzde Faaliyetlerine Alman BayernLB Bankasının İştiraki Olarak Devam Etmektedir. Banka'nın Tarihi Merkez Binası İse Macar Devleti'nin İçişleri Bakanlığına Ev Sahipliği Yapmaktadır.

    TLSold
  • Peste Magyar Kereskedelmi Bank-Peşte Macar Ticaret Bankası'nın 50 Pengö Nominalli Nominalli 1928 Tertibi Hamiline Bir'lik Hisse Senedi. İlişik Kuponu Bulunmamaktadır.

1840 Yılında Macar Devleti'nin Modern Anlamda İlk Bankacılık Kurumu Olarak Kurulan Bankası Olup Çeşitli Unvan ve Statü Değişikliklerinden Sonra Günümüzde Faaliyetlerine Alman BayernLB Bankasının İştiraki Olarak Devam Etmektedir. Banka'nın Tarihi Merkez Binası İse Macar Devleti'nin İçişleri Bakanlığına Ev Sahipliği Yapmaktadır.

    Lot No: 129

    Lot: 129

    Peste Magyar Kereskedelmi Bank-Peşte Macar Ticaret Bankası'nın 50 Pengö Nominalli Nominalli 1928 Tertibi Hamiline Bir'lik Hisse Senedi. İlişik Kuponu Bulunmamaktadır. 1840 Yılında Macar Devleti'nin Modern Anlamda İlk Bankacılık Kurumu Olarak Kurulan Bankası Olup Çeşitli Unvan ve Statü Değişikliklerinden Sonra Günümüzde Faaliyetlerine Alman BayernLB Bankasının İştiraki Olarak Devam Etmektedir. Banka'nın Tarihi Merkez Binası İse Macar Devleti'nin İçişleri Bakanlığına Ev Sahipliği Yapmaktadır.

    TLSold
  • Magyar Kıralyı Allami Penztarjegy 2.000 Koronarol-Macaristan Krallığı %5,5 Faizli 1916 Borçlanması. 10 Yıl Vadeli Olarak İhraç Edilen 10 Yıl Vadeli, 2.000 Kron Nominalli Bir Kıta Tahvil. Kuponsuz ve Dik Format.

Avusturya-Macaristan İmparatorluğu'nun Macaristan Kanadınca 1.Dünya Savaşı'nın Finansmanı Amacıyla İhraç Edildiği Değerlendirilmektedir.

    Lot No: 130

    Lot: 130

    Magyar Kıralyı Allami Penztarjegy 2.000 Koronarol-Macaristan Krallığı %5,5 Faizli 1916 Borçlanması. 10 Yıl Vadeli Olarak İhraç Edilen 10 Yıl Vadeli, 2.000 Kron Nominalli Bir Kıta Tahvil. Kuponsuz ve Dik Format. Avusturya-Macaristan İmparatorluğu'nun Macaristan Kanadınca 1.Dünya Savaşı'nın Finansmanı Amacıyla İhraç Edildiği Değerlendirilmektedir.

    TLSold
  • Magyar Kıralyı Allami Penztarjegy 10.000 Koronarol-Macaristan Krallığı %5,5 Faizli 1916 Borçlanması. 10 Yıl Vadeli Olarak İhraç Edilen 10 Yıl Vadeli, 10.000 Kron Nominalli Bir Kıta Tahvil. Kuponsuz ve Dik Format.

Avusturya-Macaristan İmparatorluğu'nun Macaristan Kanadınca 1.Dünya Savaşı'nın Finansmanı Amacıyla İhraç Edildiği Değerlendirilmektedir.

    Lot No: 131

    Lot: 131

    Magyar Kıralyı Allami Penztarjegy 10.000 Koronarol-Macaristan Krallığı %5,5 Faizli 1916 Borçlanması. 10 Yıl Vadeli Olarak İhraç Edilen 10 Yıl Vadeli, 10.000 Kron Nominalli Bir Kıta Tahvil. Kuponsuz ve Dik Format. Avusturya-Macaristan İmparatorluğu'nun Macaristan Kanadınca 1.Dünya Savaşı'nın Finansmanı Amacıyla İhraç Edildiği Değerlendirilmektedir.

    TLSold
  • Royaume de Grece, Emprunt 3% 1893 De La Compagnie
De Chemin De Fer Jonction Salonique-Constantinople-Bir Osmanlı Demiryolu Kumpanyası Olarak 1893 Yılında Kurulan Dersaadet-Selanik İltisak Hattı Osmanlı Demiryolu Kumpanyası'nın Farecik (Feres) ila Selanik Arasındaki Hattı, Tüm Yerüstü Ekipmanlarıyla Beraber Yunan Tarafında Kaldığından Şirketin Her Türlü Borçları da Yunan Devleti Tarafından Üstlenilmiştir. Burada Görülen Kupon Tabakası İse Önceki Tabaka Tükendiği İçin 41 ila 90. Yıllar İçin Yapılacak Ödemeleri Kapsayan Yeni Kuponları İçermektedir. Osmanlı (Ottoman) İbaresi Yeni Kuponlardan Kaldırılmıştır.

    Lot No: 132

    Lot: 132

    Royaume de Grece, Emprunt 3% 1893 De La Compagnie De Chemin De Fer Jonction Salonique-Constantinople-Bir Osmanlı Demiryolu Kumpanyası Olarak 1893 Yılında Kurulan Dersaadet-Selanik İltisak Hattı Osmanlı Demiryolu Kumpanyası'nın Farecik (Feres) ila Selanik Arasındaki Hattı, Tüm Yerüstü Ekipmanlarıyla Beraber Yunan Tarafında Kaldığından Şirketin Her Türlü Borçları da Yunan Devleti Tarafından Üstlenilmiştir. Burada Görülen Kupon Tabakası İse Önceki Tabaka Tükendiği İçin 41 ila 90. Yıllar İçin Yapılacak Ödemeleri Kapsayan Yeni Kuponları İçermektedir. Osmanlı (Ottoman) İbaresi Yeni Kuponlardan Kaldırılmıştır.

    TLSold
  • Compagnie Des Charbonnages D'Ekatherine Societe Anonyme-1910 Yılında Paris Merkezli Olarak Rusya İmparatorluğu Bünyesindeki Donetsk Bölgesi Ekaterinoslaw Kömür Madenlerini İşletmek Üzere Kurulan Şirketin 1929 Tertibi 100 Frank Nomimalli Hamiline Bir'lik Hisse Senedi. Bu Tertip Hisse Senetleri (Sermaye 45 Milyon Frank) Şirketin Kayıtlara Geçmiş Son Sermaye Artırımına Aittir. Fransız Borsa Fiskalli, Muhtelif Kuponlar İlişiktir.

    Lot No: 133

    Lot: 133

    Compagnie Des Charbonnages D'Ekatherine Societe Anonyme-1910 Yılında Paris Merkezli Olarak Rusya İmparatorluğu Bünyesindeki Donetsk Bölgesi Ekaterinoslaw Kömür Madenlerini İşletmek Üzere Kurulan Şirketin 1929 Tertibi 100 Frank Nomimalli Hamiline Bir'lik Hisse Senedi. Bu Tertip Hisse Senetleri (Sermaye 45 Milyon Frank) Şirketin Kayıtlara Geçmiş Son Sermaye Artırımına Aittir. Fransız Borsa Fiskalli, Muhtelif Kuponlar İlişiktir.

    TLSold
  • Mines Et Textiles Societe Anonyme-1918 Yılında Paris Merkezli Olarak 75 Yıl Süreyle Madencilik ve Dokumacılık Sektörlerinde Faaliyette Bulunmak Üzere Kurulan Şirketin 1933 Tertibi 100 Frank Nomimalli Hamiline Bir'lik Hisse Senedi. Bu Tertip Hisse Senetleri (Sermaye 26,2 Milyon Frank) Şirketin Kayıtlara Geçmiş Son Sermaye Artırımına Aittir. Fransız Borsa Fiskalli, Muhtelif Kuponlar İlişiktir.

    Lot No: 134

    Lot: 134

    Mines Et Textiles Societe Anonyme-1918 Yılında Paris Merkezli Olarak 75 Yıl Süreyle Madencilik ve Dokumacılık Sektörlerinde Faaliyette Bulunmak Üzere Kurulan Şirketin 1933 Tertibi 100 Frank Nomimalli Hamiline Bir'lik Hisse Senedi. Bu Tertip Hisse Senetleri (Sermaye 26,2 Milyon Frank) Şirketin Kayıtlara Geçmiş Son Sermaye Artırımına Aittir. Fransız Borsa Fiskalli, Muhtelif Kuponlar İlişiktir.

    TLSold
  • Credit Foncier de France-Fransa Emlak Kredi Bankasının %3 Faizli 1879 Borçlanması, 500 Frank Nominalli Hamiline Yazılı Bir Kıta Tahvil. Muhtelif Kuponlar İlişiktir, Haliyle.

Ön Yüz'de Bulunan İki Adet Eski Türkçe Fiskal ve Kayıtlar İncelendiğinde Tahvile İlişkin Geri Ödemenin Kredi Liyone (Credit Lyonnais) Bankası İstanbul Şubesince 3 Haziran 1928 Tarihinde Yapıldığı Anlaşılmaktadır.

    Lot No: 135

    Lot: 135

    Credit Foncier de France-Fransa Emlak Kredi Bankasının %3 Faizli 1879 Borçlanması, 500 Frank Nominalli Hamiline Yazılı Bir Kıta Tahvil. Muhtelif Kuponlar İlişiktir, Haliyle. Ön Yüz'de Bulunan İki Adet Eski Türkçe Fiskal ve Kayıtlar İncelendiğinde Tahvile İlişkin Geri Ödemenin Kredi Liyone (Credit Lyonnais) Bankası İstanbul Şubesince 3 Haziran 1928 Tarihinde Yapıldığı Anlaşılmaktadır.

    TLSold
  • Filatures de Lane Schwartz & Cie. Societe Anonyme-1889 Yılında Mulhouse (Fransa) Merkezli Olarak İplik İmalatı Sektörlerinde Faaliyette Bulunmak Üzere Kurulan Şirketin 1922 Tertibi 500 Frank Nomimalli 'B' Grubu Hamiline Bir'lik Hisse Senedi. Çifte Belçika Borsa Fiskalli, Muhtelif Kuponlar İlişiktir. Merkezde Şirketin Sahip Olduğu Fabrikanın Görüntüsü Mevcuttur.

    Lot No: 136

    Lot: 136

    Filatures de Lane Schwartz & Cie. Societe Anonyme-1889 Yılında Mulhouse (Fransa) Merkezli Olarak İplik İmalatı Sektörlerinde Faaliyette Bulunmak Üzere Kurulan Şirketin 1922 Tertibi 500 Frank Nomimalli 'B' Grubu Hamiline Bir'lik Hisse Senedi. Çifte Belçika Borsa Fiskalli, Muhtelif Kuponlar İlişiktir. Merkezde Şirketin Sahip Olduğu Fabrikanın Görüntüsü Mevcuttur.

    TLSold
  • Credit National Emprunt 1920-Birinci Dünya Savaşının Sebep Olduğu Yıkım ve Hasarın Telafisi Amacıyla 1919 Yılında 99 Yıl Süreyle Kurulan Bu İhtisas Bankası'na Ait %5 Faizli 1920 Borçlanması Tahvili. 500 Frank Nominalli Hamiline Yazılı Bir Kıta Tahvil. Muhtelif Kuponlar İlişiktir, Haliyle. Ön Yüz'de Yer Alan Eski Türkçe Fiskaller ve Kayıtlardan Ülkemizde İşlem Gördüğü Anlaşılmaktdır.

Tahvil'in Görsel Tasarımı, Dünyaca Ünlü Fransız Ressam, İllüstratör ve Gravür Ustası Adolphe Giraldon'a (1855-1933) Aittir. Ölümünden Sonra Telifle Değil, Bizzat Hayattayken Kullanılmıştır.

    Lot No: 137

    Lot: 137

    Credit National Emprunt 1920-Birinci Dünya Savaşının Sebep Olduğu Yıkım ve Hasarın Telafisi Amacıyla 1919 Yılında 99 Yıl Süreyle Kurulan Bu İhtisas Bankası'na Ait %5 Faizli 1920 Borçlanması Tahvili. 500 Frank Nominalli Hamiline Yazılı Bir Kıta Tahvil. Muhtelif Kuponlar İlişiktir, Haliyle. Ön Yüz'de Yer Alan Eski Türkçe Fiskaller ve Kayıtlardan Ülkemizde İşlem Gördüğü Anlaşılmaktdır. Tahvil'in Görsel Tasarımı, Dünyaca Ünlü Fransız Ressam, İllüstratör ve Gravür Ustası Adolphe Giraldon'a (1855-1933) Aittir. Ölümünden Sonra Telifle Değil, Bizzat Hayattayken Kullanılmıştır.

    TLSold
  • Credit Foncier de France-Fransa Emlak Kredi Bankasının %3,5 Faizli 1879 Borçlanması, 500 Frank Nominalli Hamiline Yazılı Bir Kıta Tahvil. Muhtelif Kuponlar İlişiktir, Haliyle.Ön Yüz'de Bulunan İki Adet Eski Türkçe Fiskal ve Kayıtlar İncelendiğinde Tahvile İlişkin Geri Ödemenin Kredi Liyone (Credit Lyonnais) Bankası İstanbul Şubesince 3 Mayıs 1932 Tarihinde Yapıldığı Anlaşılmaktadır.

Tahvil'in Görsel Tasarımı, Dünyaca Ünlü Fransız Ressam, İllüstratör, Gravür Ustası ve Arkeolog Leon Marie'ye (Sonradan Leon Coutil İsmini Almıştır, 1856-1943) Aittir. Ölümünden Sonra Telifle Değil, Bizzat Hayattayken Kullanılmıştır.

    Lot No: 138

    Lot: 138

    Credit Foncier de France-Fransa Emlak Kredi Bankasının %3,5 Faizli 1879 Borçlanması, 500 Frank Nominalli Hamiline Yazılı Bir Kıta Tahvil. Muhtelif Kuponlar İlişiktir, Haliyle.Ön Yüz'de Bulunan İki Adet Eski Türkçe Fiskal ve Kayıtlar İncelendiğinde Tahvile İlişkin Geri Ödemenin Kredi Liyone (Credit Lyonnais) Bankası İstanbul Şubesince 3 Mayıs 1932 Tarihinde Yapıldığı Anlaşılmaktadır. Tahvil'in Görsel Tasarımı, Dünyaca Ünlü Fransız Ressam, İllüstratör, Gravür Ustası ve Arkeolog Leon Marie'ye (Sonradan Leon Coutil İsmini Almıştır, 1856-1943) Aittir. Ölümünden Sonra Telifle Değil, Bizzat Hayattayken Kullanılmıştır.

    TLSold
  • La Sequanaise Capitalisation Societe Anonyme-Paris Merkezli Olarak 1889 Yılında Sigortacılık Faaliyetlerinde Bulunmak Amacıyla Kurulan Şirketin 1936 Tertibi 6.000 Frank Nominalli Bir'lik Hamiline Hisse Senedi. Döneminin Almanya Menşeli Moda Tasarım Akımlarından Olan Jugendstil Tasarım. Kayıtlarda Şirketin 25 Nisan 1946 Tarihinde Devlet Mülkiyetine Geçtiği ve Hisselerin 1967 Yılında Paris Borsasına Kote Edildiği Görülmektedir. İlişik Kuponu Bulunmamaktadır. Haliyle.

    Lot No: 139

    Lot: 139

    La Sequanaise Capitalisation Societe Anonyme-Paris Merkezli Olarak 1889 Yılında Sigortacılık Faaliyetlerinde Bulunmak Amacıyla Kurulan Şirketin 1936 Tertibi 6.000 Frank Nominalli Bir'lik Hamiline Hisse Senedi. Döneminin Almanya Menşeli Moda Tasarım Akımlarından Olan Jugendstil Tasarım. Kayıtlarda Şirketin 25 Nisan 1946 Tarihinde Devlet Mülkiyetine Geçtiği ve Hisselerin 1967 Yılında Paris Borsasına Kote Edildiği Görülmektedir. İlişik Kuponu Bulunmamaktadır. Haliyle.

    TLSold
  • Societe Les Affreteurs Reunis-Denizcilik Başta Olmak Üzere Taşımacılık Sektöründe Faaliyet Göstermek Üzere 1902 Yılında Kurulan Şirketin 1921 Tertibi 'B' Grubu Hamiline 100 Frank Nominalli Bir'lik Hisse Senedi. Kayıtlarda Şirketin Hisselerinin 1918 Yılında Paris Borsasına Kote Edildiği Görülmektedir. Dekoratif Gemi ve Tren Vinyeti. Muhtelif Kuponlar İlişiktir.

    Lot No: 140

    Lot: 140

    Societe Les Affreteurs Reunis-Denizcilik Başta Olmak Üzere Taşımacılık Sektöründe Faaliyet Göstermek Üzere 1902 Yılında Kurulan Şirketin 1921 Tertibi 'B' Grubu Hamiline 100 Frank Nominalli Bir'lik Hisse Senedi. Kayıtlarda Şirketin Hisselerinin 1918 Yılında Paris Borsasına Kote Edildiği Görülmektedir. Dekoratif Gemi ve Tren Vinyeti. Muhtelif Kuponlar İlişiktir.

    TLSold
  • S.P.B.C. Societe Provençale de Banque et De Credit-Fransa'nın Marsilya Kentinde 1927 Yılında Bankacılık Faaliyetinde Bulunmak Üzere Kurulan Şirketin 500 Frank Nominalli Bir'lik Hamiline Hisse Senedi

    Lot No: 141

    Lot: 141

    S.P.B.C. Societe Provençale de Banque et De Credit-Fransa'nın Marsilya Kentinde 1927 Yılında Bankacılık Faaliyetinde Bulunmak Üzere Kurulan Şirketin 500 Frank Nominalli Bir'lik Hamiline Hisse Senedi

    TLSold
  • Société Mediterranéenne de Banque Societe Anonyme-Fransa'nın Marsilya Kentinde 1923 Yılında Bankacılık Faaliyetinde Bulunmak Üzere Kurulan Şirketin İtibari Kıymete Sahip Olmayan Bir'lik Hamiline Temettü Hisse Senedi

    Lot No: 142

    Lot: 142

    Société Mediterranéenne de Banque Societe Anonyme-Fransa'nın Marsilya Kentinde 1923 Yılında Bankacılık Faaliyetinde Bulunmak Üzere Kurulan Şirketin İtibari Kıymete Sahip Olmayan Bir'lik Hamiline Temettü Hisse Senedi

    TLSold
  • Societe Martitime Et Commerciale Du Pacifique-Fransa'nın Paris Kentinde 17 Temmuz 1918 Tarihinde Denzicilik Alanında Faaliyetinde Bulunmak Üzere 130 Yıl Süreli Olarak  Kurulan Şirketin 250 Frank Nominalli Bir'lik 'B' Grubu Hamiline Hisse Senedi. Paris Borsa Fiskalli. Muhtelif Kuponlar İlişiktir. Şirketin İleri Bir Tarihte Adını 'Societe Du Pacifique' Olarak Değiştirdiği Görülmektedir.

    Lot No: 143

    Lot: 143

    Societe Martitime Et Commerciale Du Pacifique-Fransa'nın Paris Kentinde 17 Temmuz 1918 Tarihinde Denzicilik Alanında Faaliyetinde Bulunmak Üzere 130 Yıl Süreli Olarak Kurulan Şirketin 250 Frank Nominalli Bir'lik 'B' Grubu Hamiline Hisse Senedi. Paris Borsa Fiskalli. Muhtelif Kuponlar İlişiktir. Şirketin İleri Bir Tarihte Adını 'Societe Du Pacifique' Olarak Değiştirdiği Görülmektedir.

    TLSold
  • Grande Meunerie de La Russie Meridonale Societe Anonyme-Güney Rusya Değirmencilik Şirketi Olarak Tercüme Edebileceğimiz Şirketin 1912 Yılında Belçika'nın Brüksel Kentinde 'Schiffrin Freres' Unvanıyla Kurulduğu Görülmektedir. Beheri 100 Frank Nominalli Hamiline Yazılı Beş'lik Hisse. Çifte Belçika Borsa Fiskalli. Merkezde Buğday Başakları Tutan Kız Vinyeti Bulunmaktadır. Muhtelif Kuponları İlişiktir. Büyük Boy ve Olağanüstü Görsel. Haliyle.

    Lot No: 144

    Lot: 144

    Grande Meunerie de La Russie Meridonale Societe Anonyme-Güney Rusya Değirmencilik Şirketi Olarak Tercüme Edebileceğimiz Şirketin 1912 Yılında Belçika'nın Brüksel Kentinde 'Schiffrin Freres' Unvanıyla Kurulduğu Görülmektedir. Beheri 100 Frank Nominalli Hamiline Yazılı Beş'lik Hisse. Çifte Belçika Borsa Fiskalli. Merkezde Buğday Başakları Tutan Kız Vinyeti Bulunmaktadır. Muhtelif Kuponları İlişiktir. Büyük Boy ve Olağanüstü Görsel. Haliyle.

    TLSold
  • Banque Franco-Asiatique Societe Anonyme-Fransız Asya Bankası Olarak Tercüme Edebileceğimiz Şirketin 1928 Tertibi, İtibari Kıymeti Olmayan Hamiline Bir'lik Temettü Hisse Senedi. Kayıtlarda Şirketin Hisse Senetlerinin 1928 ila 1940 Yılları Arasında Paris Borsasında Alım Satıma Konu Olduğu Görülmektedir. Muhtelif Kuponları İlişiktir.

    Lot No: 145

    Lot: 145

    Banque Franco-Asiatique Societe Anonyme-Fransız Asya Bankası Olarak Tercüme Edebileceğimiz Şirketin 1928 Tertibi, İtibari Kıymeti Olmayan Hamiline Bir'lik Temettü Hisse Senedi. Kayıtlarda Şirketin Hisse Senetlerinin 1928 ila 1940 Yılları Arasında Paris Borsasında Alım Satıma Konu Olduğu Görülmektedir. Muhtelif Kuponları İlişiktir.

    TLSold
  • Compagnie Franco-Russe Des Ciments Portland de Guelendjik
(Mer Noire) Societe Anonyme-Rusya İmparatorluğu'nın Karadeniz Kıyısındaki Novorossisk Kentine Bağlı Gülencik Mevkiinde Kurmuş Olduğu Çimento Fabrikası'yla Üretim Yapan Şirketin, Kuruluş Tarihi Olan 1894 Yılında İhraç Etmiş Olduğu İtibari Kıymeti Olmayan Hamiline Bir'lik Hamiline Kurucu (Müessis) Hisse Senedi. 30 Yıl Süreyle Kurulan Şirketin 1924 Yılında Faaliyetlerine Son Verdiği Kayıtlardan Anlaşılmaktadır.

    Lot No: 146

    Lot: 146

    Compagnie Franco-Russe Des Ciments Portland de Guelendjik (Mer Noire) Societe Anonyme-Rusya İmparatorluğu'nın Karadeniz Kıyısındaki Novorossisk Kentine Bağlı Gülencik Mevkiinde Kurmuş Olduğu Çimento Fabrikası'yla Üretim Yapan Şirketin, Kuruluş Tarihi Olan 1894 Yılında İhraç Etmiş Olduğu İtibari Kıymeti Olmayan Hamiline Bir'lik Hamiline Kurucu (Müessis) Hisse Senedi. 30 Yıl Süreyle Kurulan Şirketin 1924 Yılında Faaliyetlerine Son Verdiği Kayıtlardan Anlaşılmaktadır.

    TLSold
  • Compagnie Franco-Russe Des Ciments Portland de Guelendjik
(Mer Noire) Societe Anonyme-Rusya İmparatorluğu'nın Karadeniz Kıyısındaki Novorossisk Kentine Bağlı Gülencik Mevkiinde Kurmuş Olduğu Çimento Fabrikası'yla Üretim Yapan Şirketin, Kuruluş Tarihi Olan 1894 Yılında İhraç Etmiş Olduğu 100 Frank Nominalli Bir'lik Hamiline Hisse Senedi. 30 Yıl Süreyle Kurulan Şirketin 1924 Yılında Faaliyetlerine Son Verdiği Kayıtlardan Anlaşılmaktadır.

    Lot No: 147

    Lot: 147

    Compagnie Franco-Russe Des Ciments Portland de Guelendjik (Mer Noire) Societe Anonyme-Rusya İmparatorluğu'nın Karadeniz Kıyısındaki Novorossisk Kentine Bağlı Gülencik Mevkiinde Kurmuş Olduğu Çimento Fabrikası'yla Üretim Yapan Şirketin, Kuruluş Tarihi Olan 1894 Yılında İhraç Etmiş Olduğu 100 Frank Nominalli Bir'lik Hamiline Hisse Senedi. 30 Yıl Süreyle Kurulan Şirketin 1924 Yılında Faaliyetlerine Son Verdiği Kayıtlardan Anlaşılmaktadır.

    TLSold
  • Societe Des Charbonnages de Ninh-Binh (Tonkin)
Societe Anonyme-Fransa'nın İdaresindeki Hindi Çin Ninh-Binh Bölgesinde Kömür Madenciliği Yapmak Üzere 1926 Yılında Paris Merkezli Olarak Kurulan Şirketin 100 Frank Nominalli Hamiline Bir'lik Hisse Senedi. Ninh-Binh Günümüzde Vietnam Sınırları İçinde Yer Almaktadır.

    Lot No: 148

    Lot: 148

    Societe Des Charbonnages de Ninh-Binh (Tonkin) Societe Anonyme-Fransa'nın İdaresindeki Hindi Çin Ninh-Binh Bölgesinde Kömür Madenciliği Yapmak Üzere 1926 Yılında Paris Merkezli Olarak Kurulan Şirketin 100 Frank Nominalli Hamiline Bir'lik Hisse Senedi. Ninh-Binh Günümüzde Vietnam Sınırları İçinde Yer Almaktadır.

    TLSold
  • Ville De Paris Emprunt Municipal de 1894-1896-Paris Belediyesi, 1894-1896 Belediye Borçlanması. 100 Frank Nominalli ve %2,5 Faizli Dörtte Bir (Çeyrek) Kıta Hamiline Tahvil. Muhtelif Kuponları İlişiktir.

Büyük Boy ve Dekoratif  Tasarım. Tahvilin Grafik Tasarımı Dünyaca Ünlü Fransız Ressam ve İllüstratör Joseph Blanc (1846-1904) Tarafından Yapılmıştır. Heykel Tasarımları (1812-1887) Yılları Arasında Yaşayan Ünlü Heykeltaş Emile Thomas'a Aittir, Ölümünden Sonra Telifle Kullanılmıştır, Haliyle.

    Lot No: 149

    Lot: 149

    Ville De Paris Emprunt Municipal de 1894-1896-Paris Belediyesi, 1894-1896 Belediye Borçlanması. 100 Frank Nominalli ve %2,5 Faizli Dörtte Bir (Çeyrek) Kıta Hamiline Tahvil. Muhtelif Kuponları İlişiktir. Büyük Boy ve Dekoratif Tasarım. Tahvilin Grafik Tasarımı Dünyaca Ünlü Fransız Ressam ve İllüstratör Joseph Blanc (1846-1904) Tarafından Yapılmıştır. Heykel Tasarımları (1812-1887) Yılları Arasında Yaşayan Ünlü Heykeltaş Emile Thomas'a Aittir, Ölümünden Sonra Telifle Kullanılmıştır, Haliyle.

    TLSold
  • Societe de Signalisation De Chemins De Fer Societe Anonyme-Cousin' ve 'Cesar' Markalarıyla Demiryolu Sinyalizasyon Ekipmanları Üretmek Amacıyla Kurulan Şirketin 1911 Tertibi 500 Frank Nominalli Bir'lik Hamiline Hisse Senedi. Paris Borsa Fiskalli ve Muhtelif Kuponları İlişiktir.

    Lot No: 150

    Lot: 150

    Societe de Signalisation De Chemins De Fer Societe Anonyme-Cousin' ve 'Cesar' Markalarıyla Demiryolu Sinyalizasyon Ekipmanları Üretmek Amacıyla Kurulan Şirketin 1911 Tertibi 500 Frank Nominalli Bir'lik Hamiline Hisse Senedi. Paris Borsa Fiskalli ve Muhtelif Kuponları İlişiktir.

    TLSold
  • Victoria Societe Anonyme Française Pour L'Exploitation, 
L'Industrie Le Commerce & Le Transport Du Petrole-Fransız Sermayedarlarca Romanya'da Entegre Petrol Faaliyetinde (Arama, Sondaj, Üretim, Nakliyat vs.) Bulunmak Üzere 1913 Yılında Paris Merkezli Olarak Kurulan Şirketin 1929 Tertibi 100 Frank Nominalli Hamiline Yazılı Bir'lik Hisse Senedi. Kaynak Araştırması Yapıldığında Şirketin 1913-1930 Döneminde Düzenli Olarak Kar Ettiği Görülmektedir.  Muhtelif Kuponları İlişiktir, Haliyle.

    Lot No: 151

    Lot: 151

    Victoria Societe Anonyme Française Pour L'Exploitation, L'Industrie Le Commerce & Le Transport Du Petrole-Fransız Sermayedarlarca Romanya'da Entegre Petrol Faaliyetinde (Arama, Sondaj, Üretim, Nakliyat vs.) Bulunmak Üzere 1913 Yılında Paris Merkezli Olarak Kurulan Şirketin 1929 Tertibi 100 Frank Nominalli Hamiline Yazılı Bir'lik Hisse Senedi. Kaynak Araştırması Yapıldığında Şirketin 1913-1930 Döneminde Düzenli Olarak Kar Ettiği Görülmektedir. Muhtelif Kuponları İlişiktir, Haliyle.

    TLSold
  • La Foyer Familial Societe Anonyme -Aile Evi Anonim Şirketi' Olarak Tercüme Edilmesi Mümkün Olan Bu Şirketin Sınai/Ticari Faaliyetlerde Bulunmaktan Ziyade Belli Bir Ailenin Yatırımlarının/Varlıklarının Korunması Amacını Güden Bir Nevi Erken Dönem Holding/Portföy Yönetimi Şirketi Olduğu Değerlendirilmektedir. 1935 Tertibi 500 Frank Nominalli Hamiline Yazılı Bir'llk Hisse.

    Lot No: 152

    Lot: 152

    La Foyer Familial Societe Anonyme -Aile Evi Anonim Şirketi' Olarak Tercüme Edilmesi Mümkün Olan Bu Şirketin Sınai/Ticari Faaliyetlerde Bulunmaktan Ziyade Belli Bir Ailenin Yatırımlarının/Varlıklarının Korunması Amacını Güden Bir Nevi Erken Dönem Holding/Portföy Yönetimi Şirketi Olduğu Değerlendirilmektedir. 1935 Tertibi 500 Frank Nominalli Hamiline Yazılı Bir'llk Hisse.

    TLSold
  • Societe Des Etains Du Cammon-Fransa Hakimiyetindeki Hindi Çin'deki Cammon Bölgesinde Kalay, Volfram Gibi Yüksek İktisadi Değere Sahip Metalik Madencilik Yapmak Üzere Paris Merkezli Olarak 15 Şubat 1927 Tarihinde Kurulan Şirketin 250 Frank Nominalli Hamiline Bir'lik Hisse Senedi. Paris Borsa Fiskalli. Gösterişli Dik Format. Muhtelif Kuponları İlişiktir, Haliyle.

    Lot No: 153

    Lot: 153

    Societe Des Etains Du Cammon-Fransa Hakimiyetindeki Hindi Çin'deki Cammon Bölgesinde Kalay, Volfram Gibi Yüksek İktisadi Değere Sahip Metalik Madencilik Yapmak Üzere Paris Merkezli Olarak 15 Şubat 1927 Tarihinde Kurulan Şirketin 250 Frank Nominalli Hamiline Bir'lik Hisse Senedi. Paris Borsa Fiskalli. Gösterişli Dik Format. Muhtelif Kuponları İlişiktir, Haliyle.

    TLSold
  • Societe Navale de L'Ouest Societe Anonyme-1906 Yılında Paris Merkezli Olarak Kurulan ve Esas Alanı Deniz Taşımacılığı Olan Şirketin İtibari Kıymeti Olmayan Hamiline Bir'lik Temettü Hisse. Tamamen Deniz ve Denizcilik Temalı Olağanüstü Dekoratif Tasarım. 

Şirketin Yönetim Kurulunda Birinci Dünya Savaşı Kahramanlarından Emekli Koramiral Pierre Alexis Ronarc'h (1865-1940) Da Bulunmaktaydı.

    Lot No: 154

    Lot: 154

    Societe Navale de L'Ouest Societe Anonyme-1906 Yılında Paris Merkezli Olarak Kurulan ve Esas Alanı Deniz Taşımacılığı Olan Şirketin İtibari Kıymeti Olmayan Hamiline Bir'lik Temettü Hisse. Tamamen Deniz ve Denizcilik Temalı Olağanüstü Dekoratif Tasarım. Şirketin Yönetim Kurulunda Birinci Dünya Savaşı Kahramanlarından Emekli Koramiral Pierre Alexis Ronarc'h (1865-1940) Da Bulunmaktaydı.

    TLSold
  • Societe Des Sels Gemmes & Houilles De La Russie Meridionale-Paris Merkezli Olarak 1883 Yılında Kurulan Şirketin Ana Faaliyet Konusu, Rusya İmparatorluğu Dahilinde Bulunan Nelepofka ve Stceherbinofka Bölgelerinde Maden İşletmeciliği Yapmaktır. 1917 Sovyet Devrimine Kadar Harkof'da Bir Yerel İdare Merkezinin de Bulunduğu Kayıtlardan Anlaşılmaktadır. 1897 Tertibi, %4 Faizli ve 500 Frank Nominalli Bir Kıta Hamiline Tahvil. Muhtelif Kuponları İlişiktir. Paris Borsa Fiskalli, Haliyle.

    Lot No: 155

    Lot: 155

    Societe Des Sels Gemmes & Houilles De La Russie Meridionale-Paris Merkezli Olarak 1883 Yılında Kurulan Şirketin Ana Faaliyet Konusu, Rusya İmparatorluğu Dahilinde Bulunan Nelepofka ve Stceherbinofka Bölgelerinde Maden İşletmeciliği Yapmaktır. 1917 Sovyet Devrimine Kadar Harkof'da Bir Yerel İdare Merkezinin de Bulunduğu Kayıtlardan Anlaşılmaktadır. 1897 Tertibi, %4 Faizli ve 500 Frank Nominalli Bir Kıta Hamiline Tahvil. Muhtelif Kuponları İlişiktir. Paris Borsa Fiskalli, Haliyle.

    TLSold
  • Societe Franco-Russe De Produits Chimiques & D'Explosifs-Paris Merkezli Olarak 1895 Yılında 'Kowanko-Barbier' Unvanıyla Kurulan Şirket O Dönem Madenlerde Yoğun Talep Gören Pattlayıcı Malzeme Üreten Bir Fabrikayı Rusya'nın Chtérowka - Kharkoff Bölgesinde Kurmuş ve İşletmiştir. 1895 Tertibi 100 Frank Nominalli Hamiline Bir'lik Hisse. Paris Borsa Fiskalli. Muhtelif Kuponlar İlişiktir.

    Lot No: 156

    Lot: 156

    Societe Franco-Russe De Produits Chimiques & D'Explosifs-Paris Merkezli Olarak 1895 Yılında 'Kowanko-Barbier' Unvanıyla Kurulan Şirket O Dönem Madenlerde Yoğun Talep Gören Pattlayıcı Malzeme Üreten Bir Fabrikayı Rusya'nın Chtérowka - Kharkoff Bölgesinde Kurmuş ve İşletmiştir. 1895 Tertibi 100 Frank Nominalli Hamiline Bir'lik Hisse. Paris Borsa Fiskalli. Muhtelif Kuponlar İlişiktir.

    TLSold
  • Imprimerie Et Litographie Sonor Societe Anonyme-Hisse Senedi, Tahvil, Kasa Makbuzu, Çek Gibi Kıymetli Evrak Basımı Yapan Fransız Sonor Şirketi'nin Çalışmalarından Birer Örnek Bulunan Katlamalı Hisse Senedi Formunda Numune (Specimen) Kartelası. 1920'ler, Haliyle.

    Lot No: 157

    Lot: 157

    Imprimerie Et Litographie Sonor Societe Anonyme-Hisse Senedi, Tahvil, Kasa Makbuzu, Çek Gibi Kıymetli Evrak Basımı Yapan Fransız Sonor Şirketi'nin Çalışmalarından Birer Örnek Bulunan Katlamalı Hisse Senedi Formunda Numune (Specimen) Kartelası. 1920'ler, Haliyle.

    TLSold
  • Credit Algerien Pour Favoriser Le Developpement Agricole,
Commercial Et Industriel De L'Algerie-1881 Yılında Fransız Sermaye Çevrelerince Kurulan ve Cezayir Bankası Olarak Tercüme Edebileceğimiz Banka'nın Beheri 500 Frank Nominalli Nama Yazılı Yirmibeş'lik Muvakkat Hisse Senedi. Bu Tek Bir Senedin Temsil Etmiş Olduğu 12.500 Frank O Dönemki Sabit Kurla Yaklaşık 550 Altın Osmanlı Lirası Etmekteydi. Banka'nın Yönetim Kurulunda Ünlü Fransız Asilzadesi ve Diplomatı Olan Baron Edmond de Bussière'nin De Bulunması Dikkat Çekicidir. Banka Faaliyetlerine 1947 Yılına Kadar Devam Etmiştir.

    Lot No: 158

    Lot: 158

    Credit Algerien Pour Favoriser Le Developpement Agricole, Commercial Et Industriel De L'Algerie-1881 Yılında Fransız Sermaye Çevrelerince Kurulan ve Cezayir Bankası Olarak Tercüme Edebileceğimiz Banka'nın Beheri 500 Frank Nominalli Nama Yazılı Yirmibeş'lik Muvakkat Hisse Senedi. Bu Tek Bir Senedin Temsil Etmiş Olduğu 12.500 Frank O Dönemki Sabit Kurla Yaklaşık 550 Altın Osmanlı Lirası Etmekteydi. Banka'nın Yönetim Kurulunda Ünlü Fransız Asilzadesi ve Diplomatı Olan Baron Edmond de Bussière'nin De Bulunması Dikkat Çekicidir. Banka Faaliyetlerine 1947 Yılına Kadar Devam Etmiştir.

    TLSold
  • Banque Française Du Chili - Banco Frances De Chili-Fransa'nın Güney Amerika'daki Ticari Menfaatlerini Muhafaza Etmek ve Büyütmek Amacıyla Merkezi Şili'nin Santiago Kenti Olacak Şekilde 1916 Yılında Kurulan Banka'nın 1916 Tertibi İtibari Kıymeti Olmayan Bir'lik Kurucu (Müessis) Hisse Senedi. Fransızca ve İspanyolca. Muhtelif Kuponları İlişiktir.

    Lot No: 159

    Lot: 159

    Banque Française Du Chili - Banco Frances De Chili-Fransa'nın Güney Amerika'daki Ticari Menfaatlerini Muhafaza Etmek ve Büyütmek Amacıyla Merkezi Şili'nin Santiago Kenti Olacak Şekilde 1916 Yılında Kurulan Banka'nın 1916 Tertibi İtibari Kıymeti Olmayan Bir'lik Kurucu (Müessis) Hisse Senedi. Fransızca ve İspanyolca. Muhtelif Kuponları İlişiktir.

    TLSold
  • Banque Française Du Chili - Banco Frances De Chili-Fransa'nın Güney Amerika'daki Ticari Menfaatlerini Muhafaza Etmek ve Büyütmek Amacıyla Merkezi Şili'nin Santiago Kenti Olacak Şekilde 1916 Yılında Kurulan Banka'nın 1917 Tertibi İtibari Kıymeti Olmayan Beş'lik Kurucu (Müessis) Hisse Senedi. Fransızca ve İspanyolca. Muhtelif Kuponları İlişiktir.

    Lot No: 160

    Lot: 160

    Banque Française Du Chili - Banco Frances De Chili-Fransa'nın Güney Amerika'daki Ticari Menfaatlerini Muhafaza Etmek ve Büyütmek Amacıyla Merkezi Şili'nin Santiago Kenti Olacak Şekilde 1916 Yılında Kurulan Banka'nın 1917 Tertibi İtibari Kıymeti Olmayan Beş'lik Kurucu (Müessis) Hisse Senedi. Fransızca ve İspanyolca. Muhtelif Kuponları İlişiktir.

    TLSold
  • Compagnie Generale Des Tramways D'Athenes et Du Piree-Yunanistan'da, Atina ve Pire Bölgelerinde Tramvay İşletmeciliği Yapmak Amacıyla Belçika'nın Brüksel Kentinde Kurulan Şirketin 1908 Tertibi %4 Faizli 500 Frank Nominalli Bir Kıta Hamiline Tahvili. Çifte Belçika Borsa Fiskalli. Muhtelif Kuponlar İlişiktir.

O Dönemde Avrupalı Yatırımcılar Farklı Bir Ülkede Yatırım Yapsalar Dahi Bu Amaçla Kurmuş Oldukları Şirketlerin Merkezlerini (Bir Takım Endişelerle) Kendi Ülkelerinde Bulundurmaya Gayret Etmişlerdir.

    Lot No: 161

    Lot: 161

    Compagnie Generale Des Tramways D'Athenes et Du Piree-Yunanistan'da, Atina ve Pire Bölgelerinde Tramvay İşletmeciliği Yapmak Amacıyla Belçika'nın Brüksel Kentinde Kurulan Şirketin 1908 Tertibi %4 Faizli 500 Frank Nominalli Bir Kıta Hamiline Tahvili. Çifte Belçika Borsa Fiskalli. Muhtelif Kuponlar İlişiktir. O Dönemde Avrupalı Yatırımcılar Farklı Bir Ülkede Yatırım Yapsalar Dahi Bu Amaçla Kurmuş Oldukları Şirketlerin Merkezlerini (Bir Takım Endişelerle) Kendi Ülkelerinde Bulundurmaya Gayret Etmişlerdir.

    TLSold
  • Societe D'Electricite D'Odessa Societe Anonyme-Rusya'nın Odesa Kentinde Elektrik Üretimi ve Dağıtımı Faaliyetinde  Bulunmak Amacıyla Belçika'nın Brüksel Kentinde Kurulan Şirketin 1910 Tertibi İtibari Kıymeti Olmayan Bir'lik Hamiline Temettü Hissesi. Çifte Belçika Borsa Fiskalli. Muhtelif Kuponlar İlişiktir.

    Lot No: 162

    Lot: 162

    Societe D'Electricite D'Odessa Societe Anonyme-Rusya'nın Odesa Kentinde Elektrik Üretimi ve Dağıtımı Faaliyetinde Bulunmak Amacıyla Belçika'nın Brüksel Kentinde Kurulan Şirketin 1910 Tertibi İtibari Kıymeti Olmayan Bir'lik Hamiline Temettü Hissesi. Çifte Belçika Borsa Fiskalli. Muhtelif Kuponlar İlişiktir.

    TLSold
  • Compagnie Metallurgique De Verchny-Dnieprovsk
Societe Anonyme -Rusya'nın Dnieprovsk Kentinde Metalurji (Demir-Çelik) Sahasında Faaliyetinde  Bulunmak Amacıyla Belçika'nın Brüksel Kentinde Kurulan Şirketin 1896 Tertibi 500 Frank Nominalli Bir'lik Hamiline İmtiyazlı Hissesi. Çifte Belçika Borsa Fiskalli. Muhtelif Kuponlar İlişiktir.

    Lot No: 163

    Lot: 163

    Compagnie Metallurgique De Verchny-Dnieprovsk Societe Anonyme -Rusya'nın Dnieprovsk Kentinde Metalurji (Demir-Çelik) Sahasında Faaliyetinde Bulunmak Amacıyla Belçika'nın Brüksel Kentinde Kurulan Şirketin 1896 Tertibi 500 Frank Nominalli Bir'lik Hamiline İmtiyazlı Hissesi. Çifte Belçika Borsa Fiskalli. Muhtelif Kuponlar İlişiktir.

    TLSold
  • Societe Anonyme Des Tramways De Kazan-Rusya'nın Kazan Kentinde Tramvay İşletmeciliği Yapmak Amacıyla Belçika'nın Brüksel Kentinde Kurulan Şirketin 1906 Tertibi %5 Faizli 300 Frank Nominalli Bir Kıta Hamiline Tahvili. Çifte Belçika Borsa Fiskalli. Muhtelif Kuponlar İlişiktir.

    Lot No: 164

    Lot: 164

    Societe Anonyme Des Tramways De Kazan-Rusya'nın Kazan Kentinde Tramvay İşletmeciliği Yapmak Amacıyla Belçika'nın Brüksel Kentinde Kurulan Şirketin 1906 Tertibi %5 Faizli 300 Frank Nominalli Bir Kıta Hamiline Tahvili. Çifte Belçika Borsa Fiskalli. Muhtelif Kuponlar İlişiktir.

    TLSold
  • Societe Anonyme Providence Russe A Marioupol -Mariopol Rus İhtiyat Sandığı Şeklinde Tercüme Edebileceğimiz ve Belçika'nın Brüksel Kentinde Kurulan Şirketin 1905 Tertibi 500 Frank Nominalli Bir'lik İmtiyazlı Hamiline Hisse Senedi. Çifte Belçika Borsa Fiskalli. Muhtelif Kuponlar İlişiktir. Haliyle

    Lot No: 165

    Lot: 165

    Societe Anonyme Providence Russe A Marioupol -Mariopol Rus İhtiyat Sandığı Şeklinde Tercüme Edebileceğimiz ve Belçika'nın Brüksel Kentinde Kurulan Şirketin 1905 Tertibi 500 Frank Nominalli Bir'lik İmtiyazlı Hamiline Hisse Senedi. Çifte Belçika Borsa Fiskalli. Muhtelif Kuponlar İlişiktir. Haliyle

    TLSold
  • Imatra Societe Anonyme Pour La Production Et La Distribution De L'Energie Electrique-1912 Yılında Belçika'nın Brüksel Kentinde Kurulan Bu Şirketin Günümüzde Finlandiya'nın Rusya Sınırında Bulunan İmatra Bölgesinde Hidroelektrik Santrali Kurmak ve Elektrik Enerjisi Üretmek Alanında Faaliyet Gösterdiği Düşünülmektedir. İtibari Kıymeti Olmayan Bir'lik Hamiline Hisse. Muhtelif Kuponları İlişiktir.

    Lot No: 166

    Lot: 166

    Imatra Societe Anonyme Pour La Production Et La Distribution De L'Energie Electrique-1912 Yılında Belçika'nın Brüksel Kentinde Kurulan Bu Şirketin Günümüzde Finlandiya'nın Rusya Sınırında Bulunan İmatra Bölgesinde Hidroelektrik Santrali Kurmak ve Elektrik Enerjisi Üretmek Alanında Faaliyet Gösterdiği Düşünülmektedir. İtibari Kıymeti Olmayan Bir'lik Hamiline Hisse. Muhtelif Kuponları İlişiktir.

    TLSold
  • Syndicat Minier D'Orient Association En Participation-1932 Yılında Belçika'nın Brüksel Kentinde Kurulan Bu Ortaklığın Madencilik Yatırımları Yapmak İsteyen Yatırımcıların Bir Nevi Çatı Yapılanması Olduğu Düşünülmektedir. İtibari Kıymeti Olmayan Beş'lik Hamiline Hisse. Katlamalı Formda, Haliyle.

    Lot No: 167

    Lot: 167

    Syndicat Minier D'Orient Association En Participation-1932 Yılında Belçika'nın Brüksel Kentinde Kurulan Bu Ortaklığın Madencilik Yatırımları Yapmak İsteyen Yatırımcıların Bir Nevi Çatı Yapılanması Olduğu Düşünülmektedir. İtibari Kıymeti Olmayan Beş'lik Hamiline Hisse. Katlamalı Formda, Haliyle.

    TLSold
  • Les Tramways De Kiew Societe Anonyme Belge-Rusya'nın Kiev Kentinde Tramvay İşletmeciliği Yapmak Amacıyla Belçika'nın Brüksel Kentinde Kurulan Şirketin 1905 Tertibi 100 Frank Nominalli Hamiline Bir'lik Hisse Senedi. Çifte Belçika Borsa Fiskalli. Muhtelif Kuponlar İlişiktir.

    Lot No: 168

    Lot: 168

    Les Tramways De Kiew Societe Anonyme Belge-Rusya'nın Kiev Kentinde Tramvay İşletmeciliği Yapmak Amacıyla Belçika'nın Brüksel Kentinde Kurulan Şirketin 1905 Tertibi 100 Frank Nominalli Hamiline Bir'lik Hisse Senedi. Çifte Belçika Borsa Fiskalli. Muhtelif Kuponlar İlişiktir.

    TLSold
  • Societe Anonyme Des Tramways De Tiflis-Rusya'nın Tiflis Kentinde Tramvay İşletmeciliği Yapmak Amacıyla Belçika'nın Brüksel Kentinde Kurulan Şirketin 1901 Tertibi 50 Frank Nominalli Hamiline Bir'lik Hisse Senedi. Çifte Belçika Borsa Fiskalli. Muhtelif Kuponlar İlişiktir.

    Lot No: 169

    Lot: 169

    Societe Anonyme Des Tramways De Tiflis-Rusya'nın Tiflis Kentinde Tramvay İşletmeciliği Yapmak Amacıyla Belçika'nın Brüksel Kentinde Kurulan Şirketin 1901 Tertibi 50 Frank Nominalli Hamiline Bir'lik Hisse Senedi. Çifte Belçika Borsa Fiskalli. Muhtelif Kuponlar İlişiktir.

    TLSold
  • Petroles De Grosnyi (Russie) Societe Anonyme-Rusya'nın Kafkasya Bölgesindeki Terek İdari Biriminde Yer Alan Grozni ve Havalisinde Petrol Çıkartmak ve Ticaretini Yapmak Amacıyla Belçika'nın Brüksel Kentinde Kurulan Şirketin 1921 Tertibi 500 Frank Nominalli Hamiline İmtiyazlı Bir'lik Hisse Senedi. Arkayüz'de Yer Alan İzahnamede İlgili Petrol İmtiyaz Sahaları Detaylı Olarak Anlatılmaktadır. Çifte Belçika Borsa Fiskalli. Muhtelif Kuponlar İlişiktir.

    Lot No: 170

    Lot: 170

    Petroles De Grosnyi (Russie) Societe Anonyme-Rusya'nın Kafkasya Bölgesindeki Terek İdari Biriminde Yer Alan Grozni ve Havalisinde Petrol Çıkartmak ve Ticaretini Yapmak Amacıyla Belçika'nın Brüksel Kentinde Kurulan Şirketin 1921 Tertibi 500 Frank Nominalli Hamiline İmtiyazlı Bir'lik Hisse Senedi. Arkayüz'de Yer Alan İzahnamede İlgili Petrol İmtiyaz Sahaları Detaylı Olarak Anlatılmaktadır. Çifte Belçika Borsa Fiskalli. Muhtelif Kuponlar İlişiktir.

    TLSold
  • Societe Anonyme de Marche-les Dames-Belçika, Liege Merkezli Erken Dönem Madencilik Şirketi. 1928 Tertibi, Nominal Değeri Olmayan Bir'lik Hamiline Hisse. Kömür Madenciliği Yapmak İçin Kurulduğu Değerlendirilmektedir. Çifte Belçika Borsa Fiskalli. Muhtelif Kuponlar İlişiktir.

    Lot No: 171

    Lot: 171

    Societe Anonyme de Marche-les Dames-Belçika, Liege Merkezli Erken Dönem Madencilik Şirketi. 1928 Tertibi, Nominal Değeri Olmayan Bir'lik Hamiline Hisse. Kömür Madenciliği Yapmak İçin Kurulduğu Değerlendirilmektedir. Çifte Belçika Borsa Fiskalli. Muhtelif Kuponlar İlişiktir.

    TLSold
  • Ciments Portland De Konstantinofka Societe Anonyme-Rusya'nın Konstantinofka Kentinde Portland Çimentosu Üretimi Yapmak Amacıyla Belçika'nın Brüksel Kentinde Kurulan Şirketin 1912 Tertibi İtibari Kıymeti Olmayan Hamiline Bir'lik Kurucu (Müessis) Hisse Senedi. Çifte Belçika Borsa Fiskalli. Muhtelif Kuponlar İlişiktir.

    Lot No: 172

    Lot: 172

    Ciments Portland De Konstantinofka Societe Anonyme-Rusya'nın Konstantinofka Kentinde Portland Çimentosu Üretimi Yapmak Amacıyla Belçika'nın Brüksel Kentinde Kurulan Şirketin 1912 Tertibi İtibari Kıymeti Olmayan Hamiline Bir'lik Kurucu (Müessis) Hisse Senedi. Çifte Belçika Borsa Fiskalli. Muhtelif Kuponlar İlişiktir.

    TLSold
  • Societe Franco-Belge de Fours A Coke-Belçika'nın Brüksel Kentinde Kok Fırınları İşletmeciliği Yapmak Üzere Kurulan Şirketin 1919 Tertibi İtibari Kıymeti Olmayan Hamiline Bir'lik Temettü Hissesi. Çifte Belçika Borsa Fiskalli, Yıldız Şeklinde Perfore İptalli.

    Lot No: 173

    Lot: 173

    Societe Franco-Belge de Fours A Coke-Belçika'nın Brüksel Kentinde Kok Fırınları İşletmeciliği Yapmak Üzere Kurulan Şirketin 1919 Tertibi İtibari Kıymeti Olmayan Hamiline Bir'lik Temettü Hissesi. Çifte Belçika Borsa Fiskalli, Yıldız Şeklinde Perfore İptalli.

    TLSold
  • Credit Foncier Egyptien-Osmanlı İmparatorluğu Döneminde, Dönemin Mısır Hidivi 
Tevfik Paşa'nın 15 Şubat 1880 Tarihli Fermanıyla Kurulan Mısır Emlak Kredi Bankası'nın (Credit Foncier Egyptien) 1905 Tertibi 20 İngiliz Lirası Nominalli Bir'lik Hamiline Hisse Senedi. Kurucuları Arasında Mısır'ın Dünyaca Ünlü Safarad Musevisi Banker Ailesi Mensupları Olan Eduard, Felix ve Rafael Suarez Kardeşler de Bulunmaktadır. Soldaki Matbu İmza Rafael Suarez'e Aittir. 1960'larda Devletleştirilmiştir.
İptal Edilmemiştir, Haliyle.

    Lot No: 174

    Lot: 174

    Credit Foncier Egyptien-Osmanlı İmparatorluğu Döneminde, Dönemin Mısır Hidivi Tevfik Paşa'nın 15 Şubat 1880 Tarihli Fermanıyla Kurulan Mısır Emlak Kredi Bankası'nın (Credit Foncier Egyptien) 1905 Tertibi 20 İngiliz Lirası Nominalli Bir'lik Hamiline Hisse Senedi. Kurucuları Arasında Mısır'ın Dünyaca Ünlü Safarad Musevisi Banker Ailesi Mensupları Olan Eduard, Felix ve Rafael Suarez Kardeşler de Bulunmaktadır. Soldaki Matbu İmza Rafael Suarez'e Aittir. 1960'larda Devletleştirilmiştir. İptal Edilmemiştir, Haliyle.

    TLSold
  • Credit Foncier Egyptien-Osmanlı İmparatorluğu Döneminde, Dönemin Mısır Hidivi 
Tevfik Paşa'nın 15 Şubat 1880 Tarihli Fermanıyla Kurulan Mısır Emlak Kredi Bankası'nın (Credit Foncier Egyptien) 1938 Tertibi 100 Mısır Lirası Nominalli ve Yıllık %3,5 Faizli Bir Kıta Tahvili. Kurucuları Arasında Mısır'ın Dünyaca Ünlü Safarad Musevisi Banker Ailesi Mensupları Olan Eduard, Felix ve Rafael Suarez Kardeşler de Bulunmaktadır. 1960'larda Devletleştirilmiştir. İptal Edilmemiştir, Haliyle.

    Lot No: 175

    Lot: 175

    Credit Foncier Egyptien-Osmanlı İmparatorluğu Döneminde, Dönemin Mısır Hidivi Tevfik Paşa'nın 15 Şubat 1880 Tarihli Fermanıyla Kurulan Mısır Emlak Kredi Bankası'nın (Credit Foncier Egyptien) 1938 Tertibi 100 Mısır Lirası Nominalli ve Yıllık %3,5 Faizli Bir Kıta Tahvili. Kurucuları Arasında Mısır'ın Dünyaca Ünlü Safarad Musevisi Banker Ailesi Mensupları Olan Eduard, Felix ve Rafael Suarez Kardeşler de Bulunmaktadır. 1960'larda Devletleştirilmiştir. İptal Edilmemiştir, Haliyle.

    TLSold
  • Societe Anonyme Agricole et Industrielle d'Egypyte-Osmanlı İmparatorluğu Döneminde, Dönemin Mısır Hidivi
2.Abbas Hilmi Paşa'nın 24 Haziran 1897 Tarihli Fermanıyla Kurulan Mısır Ziraat ve Endüstri Şirketi'nin (Societe Anonyme Agricole et Industrielle d'Egypyte) 1907 Tertibi 500 Frank Nominalli ve Yıllık %5 Faizli Bir Kıta Tahvili. Arkayüz'ünde Tahvilin 1939 Yılında Belçika Borsasına Kote Edildiğini Gösterir Makbuz İlişiktir. Perfore İptalli ve Haliyle.

    Lot No: 176

    Lot: 176

    Societe Anonyme Agricole et Industrielle d'Egypyte-Osmanlı İmparatorluğu Döneminde, Dönemin Mısır Hidivi 2.Abbas Hilmi Paşa'nın 24 Haziran 1897 Tarihli Fermanıyla Kurulan Mısır Ziraat ve Endüstri Şirketi'nin (Societe Anonyme Agricole et Industrielle d'Egypyte) 1907 Tertibi 500 Frank Nominalli ve Yıllık %5 Faizli Bir Kıta Tahvili. Arkayüz'ünde Tahvilin 1939 Yılında Belçika Borsasına Kote Edildiğini Gösterir Makbuz İlişiktir. Perfore İptalli ve Haliyle.

    TLSold
  • Societe Generale Des Sucreries Et De La Rafinnerie d'Egypte-Osmanlı İmparatorluğu Döneminde, Dönemin Mısır Hidivi
2.Abbas Hilmi Paşa'nın 12 Nisan 1892 Tarihli Fermanıyla Kurulan Mısır Şeker Fabrikaları Şirketi'nin 1897 Tertibi İticari Kıymeti Olmayan Hamiline Bir'lik Kurucu (Müessis) Hisse Senedi. Solda Hilal ve Üç Yıldızdan Oluşan Hidivlik Arması. Muhtelif Kuponlar İlişiktir, Haliyle.

    Lot No: 177

    Lot: 177

    Societe Generale Des Sucreries Et De La Rafinnerie d'Egypte-Osmanlı İmparatorluğu Döneminde, Dönemin Mısır Hidivi 2.Abbas Hilmi Paşa'nın 12 Nisan 1892 Tarihli Fermanıyla Kurulan Mısır Şeker Fabrikaları Şirketi'nin 1897 Tertibi İticari Kıymeti Olmayan Hamiline Bir'lik Kurucu (Müessis) Hisse Senedi. Solda Hilal ve Üç Yıldızdan Oluşan Hidivlik Arması. Muhtelif Kuponlar İlişiktir, Haliyle.

    TLSold
  • Societe Cooperative De Consommation Des Fonctionnaires
Du Gouvernement A Alexandrie-1910 Kuruluşlu İskenderiye'de Görevli Kamu Çalışanları Kooperatif Şirketi'nin Yarım Mısır Lirası Nominalli 1928 Tertibi Hamiline Bir'lik Hisse Senedi. Dekoratif Tasarım.

    Lot No: 178

    Lot: 178

    Societe Cooperative De Consommation Des Fonctionnaires Du Gouvernement A Alexandrie-1910 Kuruluşlu İskenderiye'de Görevli Kamu Çalışanları Kooperatif Şirketi'nin Yarım Mısır Lirası Nominalli 1928 Tertibi Hamiline Bir'lik Hisse Senedi. Dekoratif Tasarım.

    TLSold
  • Societe Cooperative De Consommation Des Fonctionnaires
Du Gouvernement A Alexandrie-1910 Kuruluşlu İskenderiye'de Görevli Kamu Çalışanları Kooperatif Şirketi'nin Yarım Mısır Lirası Nominalli 1933 Tertibi Hamiline Bir'lik Hisse Senedi. Dekoratif Tasarım.

    Lot No: 179

    Lot: 179

    Societe Cooperative De Consommation Des Fonctionnaires Du Gouvernement A Alexandrie-1910 Kuruluşlu İskenderiye'de Görevli Kamu Çalışanları Kooperatif Şirketi'nin Yarım Mısır Lirası Nominalli 1933 Tertibi Hamiline Bir'lik Hisse Senedi. Dekoratif Tasarım.

    TLSold
  • Y.Rofe & Co.-Osmanlı İmparatorluğu Döneminde Mısır'da Kurulan
'Y.Rofe & Co.' Yatırım Bankasınca Düzenlenmiş Hisse Senedi ve Tahvil Takas ve Saklama Sertifikası. 1920'ler, Arapça ve İşlem Görmemiş.

    Lot No: 180

    Lot: 180

    Y.Rofe & Co.-Osmanlı İmparatorluğu Döneminde Mısır'da Kurulan 'Y.Rofe & Co.' Yatırım Bankasınca Düzenlenmiş Hisse Senedi ve Tahvil Takas ve Saklama Sertifikası. 1920'ler, Arapça ve İşlem Görmemiş.

    TLSold
  • Transvaal Consolidated Land & Exploration Company, Limited-İngiliz ve Güney Afrika Tebaalı Ünlü Maden Yatırımcısı Sir 
Evelyn Ashley Wallers Tarafından O Dönemde İngiliz Yönetiminde Olan Transwaal'de Kurulan Madencilik Şirketinin 25 İngiliz Lirası Nominalli Hamiline Yazılı Yirmibeş'lik Hissesinin Döneminde Yapılmış Sahtesi. Senet ve İlişik Kuponlarının Hepsi Kırmızı Dolma Kalemle Forged (Sahte) İbaresi Eklenerek ve de İlave Olarak Delinerek İptal Edilmiştir. İptal Tarihi: 31.01.1908. Döneminin Emsal Borsa Sahteciliği.

    Lot No: 181

    Lot: 181

    Transvaal Consolidated Land & Exploration Company, Limited-İngiliz ve Güney Afrika Tebaalı Ünlü Maden Yatırımcısı Sir Evelyn Ashley Wallers Tarafından O Dönemde İngiliz Yönetiminde Olan Transwaal'de Kurulan Madencilik Şirketinin 25 İngiliz Lirası Nominalli Hamiline Yazılı Yirmibeş'lik Hissesinin Döneminde Yapılmış Sahtesi. Senet ve İlişik Kuponlarının Hepsi Kırmızı Dolma Kalemle Forged (Sahte) İbaresi Eklenerek ve de İlave Olarak Delinerek İptal Edilmiştir. İptal Tarihi: 31.01.1908. Döneminin Emsal Borsa Sahteciliği.

    TLSold
  • Sherkat-ı Sehami Resinerki Hourshid-Mahdoud -Kerman-İran Kerman Güneş Reçine Fabrikaları Anonim Şirketi. 1 Mordad 1322 (24 Temmuz 1943) Tarihli Nama Yazılı Bir'lik Hisse Senedi. İran Hisse Senetleri Piyasada Nadiren Görülmektedir.

    Lot No: 182

    Lot: 182

    Sherkat-ı Sehami Resinerki Hourshid-Mahdoud -Kerman-İran Kerman Güneş Reçine Fabrikaları Anonim Şirketi. 1 Mordad 1322 (24 Temmuz 1943) Tarihli Nama Yazılı Bir'lik Hisse Senedi. İran Hisse Senetleri Piyasada Nadiren Görülmektedir.

    TLSold
  • Credit Foncier Hollandais a Amsterdam-Hollanda Emlak Kredi Bankası, 1904 Tertibi 15 Florin Nominalli Bir Kıta Hamiline Primli Tahvil. Tamirli.

    Lot No: 183

    Lot: 183

    Credit Foncier Hollandais a Amsterdam-Hollanda Emlak Kredi Bankası, 1904 Tertibi 15 Florin Nominalli Bir Kıta Hamiline Primli Tahvil. Tamirli.

    TLSold
  • Syndicat D'Entreprises En Orient Societe Anonyme-İsviçre'nin Lozan Kentinde 1923 Yılında Kurulan Şirket'in 
100 İsviçre Frangı Nominalli Bir'lik Hisse Senedi, Şirket'in 1924 Yılında Almış Olduğu Kararla Nama Yazılı Hale Dönüştürülmüştür. Doğu Ülkerinde Yatırım Yapmak Üzere Kurulan Bir Şirket Olduğu Anlaşılmaktadır.

    Lot No: 184

    Lot: 184

    Syndicat D'Entreprises En Orient Societe Anonyme-İsviçre'nin Lozan Kentinde 1923 Yılında Kurulan Şirket'in 100 İsviçre Frangı Nominalli Bir'lik Hisse Senedi, Şirket'in 1924 Yılında Almış Olduğu Kararla Nama Yazılı Hale Dönüştürülmüştür. Doğu Ülkerinde Yatırım Yapmak Üzere Kurulan Bir Şirket Olduğu Anlaşılmaktadır.

    TLSold