Lot: 1

Current Price: 25 TL Starting Bid: 25 TL Estimated: TL Losing Winning

EFEMERA

EFEMERA - Eski Osmanlı Topraklarında Ticaret. Halep Tüccarlarından Ahmed Hamid Muhammed Addas Firması Antetli 1927 Tarihli Ticari İçerikli Arapça Yazışma. Sağ Taraftaki İstif Şeklindeki Arapça Logo'nun Alt Tarafında Hattat 'Hamid' İmzası Okunmaktadır.

- TL
Place Bid You're Winning Your bid sent
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • The live auction completed. Thank you for your participation.
  •  
  • Lots
  • Winnings
  • EFEMERA-EFEMERA - Eski Osmanlı Topraklarında Ticaret. Halep Tüccarlarından Ahmed Hamid Muhammed Addas Firması Antetli 1927 Tarihli Ticari İçerikli Arapça Yazışma. Sağ Taraftaki İstif Şeklindeki Arapça Logo'nun Alt Tarafında Hattat 'Hamid' İmzası Okunmaktadır.

    Lot No: 1

    Lot: 1

    EFEMERA-EFEMERA - Eski Osmanlı Topraklarında Ticaret. Halep Tüccarlarından Ahmed Hamid Muhammed Addas Firması Antetli 1927 Tarihli Ticari İçerikli Arapça Yazışma. Sağ Taraftaki İstif Şeklindeki Arapça Logo'nun Alt Tarafında Hattat 'Hamid' İmzası Okunmaktadır.

    TLSold
  • EFEMERA-EFEMERA - Eski Osmanlı Topraklarında Ticaret. Halep Tüccarlarından Mehmed Tevfik Meyassar Firması Antetli 1927 Tarihli Ticari İçerikli Arapça Yazışma. Sol Taraftaki İstif Şeklindeki Arapça Logo'nun Alt Tarafında Hattat 'Remzi' İmzası Okunmaktadır.

    Lot No: 2

    Lot: 2

    EFEMERA-EFEMERA - Eski Osmanlı Topraklarında Ticaret. Halep Tüccarlarından Mehmed Tevfik Meyassar Firması Antetli 1927 Tarihli Ticari İçerikli Arapça Yazışma. Sol Taraftaki İstif Şeklindeki Arapça Logo'nun Alt Tarafında Hattat 'Remzi' İmzası Okunmaktadır.

    TLSold
  • EFEMERA-EFEMERA - Eski Osmanlı Topraklarında Ticaret. Şam Tüccarlarından Muhammed Hasan Nizam ve Evlatları Firması Antetli (1)942 Tarihli Ticari İçerikli Arapça Yazışma. Merkezdeki İstif Şeklindeki Arapça Logo'nun Alt Tarafında Hattat 'Remzi' İmzası Okunmaktadır. İstanbul'da Bir Alıcıya Gönderilmiştir.

    Lot No: 3

    Lot: 3

    EFEMERA-EFEMERA - Eski Osmanlı Topraklarında Ticaret. Şam Tüccarlarından Muhammed Hasan Nizam ve Evlatları Firması Antetli (1)942 Tarihli Ticari İçerikli Arapça Yazışma. Merkezdeki İstif Şeklindeki Arapça Logo'nun Alt Tarafında Hattat 'Remzi' İmzası Okunmaktadır. İstanbul'da Bir Alıcıya Gönderilmiştir.

    TLSold
  • EFEMERA-EFEMERA - Eski Osmanlı Topraklarında Ticaret. Köstence'de (Romanya) Helva İmalatı Yapan Hamamdji Zade M.Zeky & D.Psaltidi Firmasından İstanbul'da Hamamcı Zade Nuri Ali Firmasına 1927 Yılında Gönderilmiş Rumca Ticari Yazışma.

    Lot No: 4

    Lot: 4

    EFEMERA-EFEMERA - Eski Osmanlı Topraklarında Ticaret. Köstence'de (Romanya) Helva İmalatı Yapan Hamamdji Zade M.Zeky & D.Psaltidi Firmasından İstanbul'da Hamamcı Zade Nuri Ali Firmasına 1927 Yılında Gönderilmiş Rumca Ticari Yazışma.

    TLSold
  • EFEMERA-EFEMERA - Eski Osmanlı Topraklarında Ticaret. Burgaz (Bulgaristan) Tüccarlarından Tr.Theodossiu Firmasından İstanbul'da Hamamcı Zade Nuri Ali Firmasına 1927 Yılında Gönderilmiş Rumca Ticari Yazışma.

    Lot No: 5

    Lot: 5

    EFEMERA-EFEMERA - Eski Osmanlı Topraklarında Ticaret. Burgaz (Bulgaristan) Tüccarlarından Tr.Theodossiu Firmasından İstanbul'da Hamamcı Zade Nuri Ali Firmasına 1927 Yılında Gönderilmiş Rumca Ticari Yazışma.

    TLSold
  • EFEMERA-EFEMERA - Eski Osmanlı Topraklarında Ticaret. İskenderiye (Mısır) Tüccarlarından Mehmed Meyassar Ani Firmasınca 1924 Yılında Bir Müşterisinde Düzenlendiği Görülen Hesap Özeti. Para Birimleri Mısır Kuruşu Cinsindendir.

    Lot No: 6

    Lot: 6

    EFEMERA-EFEMERA - Eski Osmanlı Topraklarında Ticaret. İskenderiye (Mısır) Tüccarlarından Mehmed Meyassar Ani Firmasınca 1924 Yılında Bir Müşterisinde Düzenlendiği Görülen Hesap Özeti. Para Birimleri Mısır Kuruşu Cinsindendir.

    TLSold
  • EFEMERA-EFEMERA - Ticaret Tarihimiz. Diyarbakır Ticaret ve Nakliyat Kollektif Şirketi Antetli ve 24 Ekim 1928 Tarihli Ticari Yazışma. Samsun'da Narmanlı Firmasına Sevk Edilen Mallar Hakkındadır. Bu Tarihten Tam Sekiz Gün Sonra Harf İnkılabı Gerçekleşmiş ve Latin Harfleri Kullanılmaya Başlanılmıştır.

    Lot No: 7

    Lot: 7

    EFEMERA-EFEMERA - Ticaret Tarihimiz. Diyarbakır Ticaret ve Nakliyat Kollektif Şirketi Antetli ve 24 Ekim 1928 Tarihli Ticari Yazışma. Samsun'da Narmanlı Firmasına Sevk Edilen Mallar Hakkındadır. Bu Tarihten Tam Sekiz Gün Sonra Harf İnkılabı Gerçekleşmiş ve Latin Harfleri Kullanılmaya Başlanılmıştır.

    TLSold
  • EFEMERA-EFEMERA - Denizcilik. 1942 Yılında Trabzon Sürmene'de İnşa Edilen 'Altın' İsimli Yelkenli Taka'ya Ait Mesaha Şehadetnamesi. Tepede Halat Formunda Stilize Ay Yıldız Logo. Büyük Boy. Mesaha Şehadetnameleri, Gemilerin Teknik Özellikleri ve Sahipliği Gibi Bir Takım Detayların Yer Aldığı Bir Nevi Kimlik Kartıdır.

    Lot No: 8

    Lot: 8

    EFEMERA-EFEMERA - Denizcilik. 1942 Yılında Trabzon Sürmene'de İnşa Edilen 'Altın' İsimli Yelkenli Taka'ya Ait Mesaha Şehadetnamesi. Tepede Halat Formunda Stilize Ay Yıldız Logo. Büyük Boy. Mesaha Şehadetnameleri, Gemilerin Teknik Özellikleri ve Sahipliği Gibi Bir Takım Detayların Yer Aldığı Bir Nevi Kimlik Kartıdır.

    TLSold
  • EFEMERA-EFEMERA - Su Kültürü. Dersaadet Su Şirketi (Compagnie Des Eaux De Constantinople) Abonelik Sözleşmesi (Saat ile Su İtasına Mahsus Abonelik Senedi) Katlamalı, Büyük Boy. Fransızca ve Osmanlıca Çift Dilde. Galata Karantina Sokak'da İkamet Eden Papadopulo İsimli Bir Rum Vatandaşımıza Aittir, 1913 Tarihli ve Çifte Fiskalli.Osmanlı Döneminde İstanbul'un Avrupa Yakasında Şebeke Kurma İmtiyazı Bu Şirkete Aitti.

    Lot No: 9

    Lot: 9

    EFEMERA-EFEMERA - Su Kültürü. Dersaadet Su Şirketi (Compagnie Des Eaux De Constantinople) Abonelik Sözleşmesi (Saat ile Su İtasına Mahsus Abonelik Senedi) Katlamalı, Büyük Boy. Fransızca ve Osmanlıca Çift Dilde. Galata Karantina Sokak'da İkamet Eden Papadopulo İsimli Bir Rum Vatandaşımıza Aittir, 1913 Tarihli ve Çifte Fiskalli.Osmanlı Döneminde İstanbul'un Avrupa Yakasında Şebeke Kurma İmtiyazı Bu Şirkete Aitti.

    TLSold
  • EFEMERA-EFEMERA - Su Kültürü. Üsküdar ve Kadıköy Su Şirketi (Compagnie Des Eaux De Scutari Et Kadı-Keuy) Nisan 1922 Dönemine Ait Su Faturası, Küçük Boy. Fransızca ve Osmanlıca Çift Dilde. Kızıltoprak, Ziver Bey Yokuşunda Bir Aboneye Aittir. Osmanlı Döneminde İstanbul'un Anadolu Yakasında Şebeke Kurma İmtiyazı Bu Şirkete Aitti.

    Lot No: 10

    Lot: 10

    EFEMERA-EFEMERA - Su Kültürü. Üsküdar ve Kadıköy Su Şirketi (Compagnie Des Eaux De Scutari Et Kadı-Keuy) Nisan 1922 Dönemine Ait Su Faturası, Küçük Boy. Fransızca ve Osmanlıca Çift Dilde. Kızıltoprak, Ziver Bey Yokuşunda Bir Aboneye Aittir. Osmanlı Döneminde İstanbul'un Anadolu Yakasında Şebeke Kurma İmtiyazı Bu Şirkete Aitti.

    TLSold
  • EFEMERA-EFEMERA - Su Kültürü. Bursa Gökdere Sular İdaresine Mahsus Makbuz İlmühaberi. Haziran 1336 (1918) Dönemine Aittir. İstanbul'da 'Terkos' İsmi Nasıl Suyla Özdeşleşmişse, Bursa İçin 'Gökdere' Aynı Anlamı İfade Etmektedir. Çifte Fiskalli ve Haliyle.

    Lot No: 11

    Lot: 11

    EFEMERA-EFEMERA - Su Kültürü. Bursa Gökdere Sular İdaresine Mahsus Makbuz İlmühaberi. Haziran 1336 (1918) Dönemine Aittir. İstanbul'da 'Terkos' İsmi Nasıl Suyla Özdeşleşmişse, Bursa İçin 'Gökdere' Aynı Anlamı İfade Etmektedir. Çifte Fiskalli ve Haliyle.

    TLSold
  • EFEMERA-EFEMERA - Sağlık Hizmetleri Tarihimiz. Osmanlıca Vukuat-ı Veladet İlmühaberi (Doğum Belgesi). 1 Mayıs 1314 (13 Mayıs 1898) Tarihinde Doğan 'Haşim' İsimli Bir Erkek Çocuğu İçin Düzenlenmiştir. İnce Yeşil Pelur Kağıt.

    Lot No: 12

    Lot: 12

    EFEMERA-EFEMERA - Sağlık Hizmetleri Tarihimiz. Osmanlıca Vukuat-ı Veladet İlmühaberi (Doğum Belgesi). 1 Mayıs 1314 (13 Mayıs 1898) Tarihinde Doğan 'Haşim' İsimli Bir Erkek Çocuğu İçin Düzenlenmiştir. İnce Yeşil Pelur Kağıt.

    TLSold
  • EFEMERA-EFEMERA - Sağlık Hizmetleri Tarihimiz. Osmanlıca Vefat Varakası (Ölüm Belgesi). 11 Mart 1339 (11 Mart 1923) Tarihinde Vefat Eden Mütekaidin-i Askeriye-yi Bahriye'den 'Muammer' Efendi İsimli Bir Erkek Vatandaş İçin Düzenlenmiştir. (Bab-ı Fetva) Muhaleffat-ı Umumiye Kassamlığı Dairevi Mühürlüdür.

    Lot No: 13

    Lot: 13

    EFEMERA-EFEMERA - Sağlık Hizmetleri Tarihimiz. Osmanlıca Vefat Varakası (Ölüm Belgesi). 11 Mart 1339 (11 Mart 1923) Tarihinde Vefat Eden Mütekaidin-i Askeriye-yi Bahriye'den 'Muammer' Efendi İsimli Bir Erkek Vatandaş İçin Düzenlenmiştir. (Bab-ı Fetva) Muhaleffat-ı Umumiye Kassamlığı Dairevi Mühürlüdür.

    TLSold
  • EFEMERA-EFEMERA - Sağlık Hizmetleri Tarihimiz. Kars Asker Hastanesi Diş Hekimi Nizami Rıza (Diploma No: 119/414) Antetli Reçete Kağıda Üzerine Osmanlıca Olarak Tutulmuş Sosyal İçerikli Notlar, 1929 Tarihlidir.

    Lot No: 14

    Lot: 14

    EFEMERA-EFEMERA - Sağlık Hizmetleri Tarihimiz. Kars Asker Hastanesi Diş Hekimi Nizami Rıza (Diploma No: 119/414) Antetli Reçete Kağıda Üzerine Osmanlıca Olarak Tutulmuş Sosyal İçerikli Notlar, 1929 Tarihlidir.

    TLSold
  • EFEMERA-EFEMERA - Sağlık Hizmetleri Tarihimiz. Doktor Ahmet Hamit; Cilt, Saç ve Zührevi Hastalıklar Mütehassısı (Diploma No: 151/3621) Antetli Reçete Kağıda Üzerine Osmanlıca Olarak Tutulmuş Sosyal İçerikli Notlar.

    Lot No: 15

    Lot: 15

    EFEMERA-EFEMERA - Sağlık Hizmetleri Tarihimiz. Doktor Ahmet Hamit; Cilt, Saç ve Zührevi Hastalıklar Mütehassısı (Diploma No: 151/3621) Antetli Reçete Kağıda Üzerine Osmanlıca Olarak Tutulmuş Sosyal İçerikli Notlar.

    TLSold
  • EFEMERA-EFEMERA - Sağlık Hizmetleri Tarihimiz. Doktor Yaşar Taner, Dahiliye Mütehassısı (Diploma No: 2295/5763) Antetli Reçete Kağıda Üzerine Osmanlıca Olarak Tutulmuş Sosyal İçerikli Notlar, 1953 Tarihlidir. Erken Dönem Cumhuriyet Tüm Meslek Erbabı Gibi Hekimlerin de Uzun Bir Süre Notlarını Osmanlıca Olarak Tuttukları Gözlenmektedir.

    Lot No: 16

    Lot: 16

    EFEMERA-EFEMERA - Sağlık Hizmetleri Tarihimiz. Doktor Yaşar Taner, Dahiliye Mütehassısı (Diploma No: 2295/5763) Antetli Reçete Kağıda Üzerine Osmanlıca Olarak Tutulmuş Sosyal İçerikli Notlar, 1953 Tarihlidir. Erken Dönem Cumhuriyet Tüm Meslek Erbabı Gibi Hekimlerin de Uzun Bir Süre Notlarını Osmanlıca Olarak Tuttukları Gözlenmektedir.

    TLSold
  • EFEMERA-EFEMERA - Bankacılık Tarihimiz. Bir Osmanlı Vatandaşının 31 Temmuz (1)314 (12 Ağustos 1898) Tarihinde Halep Ziraat Bankasından 1.100 Kuruş Teslim Aldığına Dair Çifte Fiskalli ve Mühürlü Senet. Ziraat Bankası'nın Günümüzde Türkiye Hudutları Haricinde Kalan Şubelerine Ait Efemeraya Nadiren Rastlanmaktadır.

    Lot No: 17

    Lot: 17

    EFEMERA-EFEMERA - Bankacılık Tarihimiz. Bir Osmanlı Vatandaşının 31 Temmuz (1)314 (12 Ağustos 1898) Tarihinde Halep Ziraat Bankasından 1.100 Kuruş Teslim Aldığına Dair Çifte Fiskalli ve Mühürlü Senet. Ziraat Bankası'nın Günümüzde Türkiye Hudutları Haricinde Kalan Şubelerine Ait Efemeraya Nadiren Rastlanmaktadır.

    TLSold
  • EFEMERA-EFEMERA - Bankacılık - Dersaadet Doyçe Bank Vekili (Dava Vekili Hasan Celal) Tarafından Beyoğlu Katib-i Adli Dairesine Yazılmış ve Osmanlı Bankası'nca Doyçe Bank'a Ait 64.208 Lira-yı Osmani'nin Zorla Alıkonulduğu Konulu ve Altı Adet Fiskal İçeren Osmanlıca Dilekçe. 14 Ağustos 1335 (1919) Tarihlidir. Düşman Tarafların Bankaları Olan Doyçe Bank ve Osmanlı Bankası Arasındaki Hukuki İhtilafa İlişkin Emsal Belge.

    Lot No: 18

    Lot: 18

    EFEMERA-EFEMERA - Bankacılık - Dersaadet Doyçe Bank Vekili (Dava Vekili Hasan Celal) Tarafından Beyoğlu Katib-i Adli Dairesine Yazılmış ve Osmanlı Bankası'nca Doyçe Bank'a Ait 64.208 Lira-yı Osmani'nin Zorla Alıkonulduğu Konulu ve Altı Adet Fiskal İçeren Osmanlıca Dilekçe. 14 Ağustos 1335 (1919) Tarihlidir. Düşman Tarafların Bankaları Olan Doyçe Bank ve Osmanlı Bankası Arasındaki Hukuki İhtilafa İlişkin Emsal Belge.

    TLSold
  • EFEMERA-EFEMERA - Bankacılık. Müteveffa Selanik Mevlevi Şeyhi Hakkı Bey'e Dair Zevcesi Tarafından Bank-ı Osmani Müdürlüğü'ne Yazılmış 9 Şubat 1327 (3 Mart 1912) Tarihli Çifte Fiskalli Osmanlıca Dilekçe. Bu Tarihten Yaklaşık Yedi Ay Sonra Selanik Osmanlı Hakimiyetinden Çıkmıştır. Balkanlarda Büyük Etki Sahibi Olan Mevlevilik ve Osmanlı Bankası'nın Bir Araya Geldiği Emsal Belge.

    Lot No: 19

    Lot: 19

    EFEMERA-EFEMERA - Bankacılık. Müteveffa Selanik Mevlevi Şeyhi Hakkı Bey'e Dair Zevcesi Tarafından Bank-ı Osmani Müdürlüğü'ne Yazılmış 9 Şubat 1327 (3 Mart 1912) Tarihli Çifte Fiskalli Osmanlıca Dilekçe. Bu Tarihten Yaklaşık Yedi Ay Sonra Selanik Osmanlı Hakimiyetinden Çıkmıştır. Balkanlarda Büyük Etki Sahibi Olan Mevlevilik ve Osmanlı Bankası'nın Bir Araya Geldiği Emsal Belge.

    TLSold
  • EFEMERA-EFEMERA - Bankacılık. %5 Faizli 1914 Osmanlı Devlet Tahvillerinin 1920-1922 Kupon Ödemelerinin 1926 Yılında Fransız Societe Generale Bankası Tarafından Yapıldığını Gösterir Çift Taraflı Bordro.

    Lot No: 20

    Lot: 20

    EFEMERA-EFEMERA - Bankacılık. %5 Faizli 1914 Osmanlı Devlet Tahvillerinin 1920-1922 Kupon Ödemelerinin 1926 Yılında Fransız Societe Generale Bankası Tarafından Yapıldığını Gösterir Çift Taraflı Bordro.

    TLSold
  • EFEMERA-EFEMERA - Bankacılık. Hasan Pacha Zade Mahmoud Nedim Bey Adına Osmanlı Bankası'nca 5 Nisan 1921 Tarihinde Düzenlenmiş Çifte Islak İmzalı Büyük Boy Bordro. Bahis Konusu Mahmud Nedim Bey, Bahriye Nazırı Hasan Paşa'nın Oğlu Olup İttihad ve Terakki Cemiyeti'nin Finansal Beyni Olarak Bilinmektedir. Osmanlı İtibar-ı Milli Bankası'nın Kurucularından Olup Aynı Zamanda İstiklal Caddesi'ndeki Botter Apartmanı Dahil Bir Çok Gayrimenkulun Sahibiydi. Cumhuriyet Döneminde Oyvar Soyadını Almıştır.

    Lot No: 21

    Lot: 21

    EFEMERA-EFEMERA - Bankacılık. Hasan Pacha Zade Mahmoud Nedim Bey Adına Osmanlı Bankası'nca 5 Nisan 1921 Tarihinde Düzenlenmiş Çifte Islak İmzalı Büyük Boy Bordro. Bahis Konusu Mahmud Nedim Bey, Bahriye Nazırı Hasan Paşa'nın Oğlu Olup İttihad ve Terakki Cemiyeti'nin Finansal Beyni Olarak Bilinmektedir. Osmanlı İtibar-ı Milli Bankası'nın Kurucularından Olup Aynı Zamanda İstiklal Caddesi'ndeki Botter Apartmanı Dahil Bir Çok Gayrimenkulun Sahibiydi. Cumhuriyet Döneminde Oyvar Soyadını Almıştır.

    TLSold
  • EFEMERA-EFEMERA - Bankacılık. Son Excellence Mahmoud Nedim Bey Adına Osmanlı Bankası'nca 22 Temmuz 1924 Tarihinde Düzenlenmiş Çifte Islak İmzalı Büyük Boy Bordro. Sahibi Olduğu 2929 Lot Osmanlı Milli Hisse Senedine İlişkindir. Bahis Konusu Mahmud Nedim Bey, Bahriye Nazırı Hasan Paşa'nın Oğlu Olup İttihad ve Terakki Cemiyeti'nin Finansal Beyni Olarak Bilinmektedir. Osmanlı İtibar-ı Milli Bankası'nın Kurucularından Olup Aynı Zamanda İstiklal Caddesi'ndeki Botter Apartmanı Dahil Bir Çok Gayrimenkulun Sahibiydi. Cumhuriyet Döneminde Oyvar Soyadını Almıştır.

    Lot No: 22

    Lot: 22

    EFEMERA-EFEMERA - Bankacılık. Son Excellence Mahmoud Nedim Bey Adına Osmanlı Bankası'nca 22 Temmuz 1924 Tarihinde Düzenlenmiş Çifte Islak İmzalı Büyük Boy Bordro. Sahibi Olduğu 2929 Lot Osmanlı Milli Hisse Senedine İlişkindir. Bahis Konusu Mahmud Nedim Bey, Bahriye Nazırı Hasan Paşa'nın Oğlu Olup İttihad ve Terakki Cemiyeti'nin Finansal Beyni Olarak Bilinmektedir. Osmanlı İtibar-ı Milli Bankası'nın Kurucularından Olup Aynı Zamanda İstiklal Caddesi'ndeki Botter Apartmanı Dahil Bir Çok Gayrimenkulun Sahibiydi. Cumhuriyet Döneminde Oyvar Soyadını Almıştır.

    TLSold
  • EFEMERA-EFEMERA - Bankacılık. Mahmoud Nedim Bey Adına Osmanlı Bankası'nca 15 Haziran 1926 Tarihinde Düzenlenmiş Çifte Islak İmzalı Büyük Boy Bordro. Bahis Konusu Mahmud Nedim Bey, Bahriye Nazırı Hasan Paşa'nın Oğlu Olup İttihad ve Terakki Cemiyeti'nin Finansal Beyni Olarak Bilinmektedir. Osmanlı İtibar-ı Milli Bankası'nın Kurucularından Olup Aynı Zamanda İstiklal Caddesi'ndeki Botter Apartmanı Dahil Bir Çok Gayrimenkulun Sahibiydi. Cumhuriyet Döneminde Oyvar Soyadını Almıştır.

    Lot No: 23

    Lot: 23

    EFEMERA-EFEMERA - Bankacılık. Mahmoud Nedim Bey Adına Osmanlı Bankası'nca 15 Haziran 1926 Tarihinde Düzenlenmiş Çifte Islak İmzalı Büyük Boy Bordro. Bahis Konusu Mahmud Nedim Bey, Bahriye Nazırı Hasan Paşa'nın Oğlu Olup İttihad ve Terakki Cemiyeti'nin Finansal Beyni Olarak Bilinmektedir. Osmanlı İtibar-ı Milli Bankası'nın Kurucularından Olup Aynı Zamanda İstiklal Caddesi'ndeki Botter Apartmanı Dahil Bir Çok Gayrimenkulun Sahibiydi. Cumhuriyet Döneminde Oyvar Soyadını Almıştır.

    TLSold
  • EFEMERA-EFEMERA - Bankacılık. S.E.Mahmoud Nedim Bey Adına Osmanlı Bankası'nca 31 Teşrin-i Evvel (Ekim) 1926 Tarihinde Düzenlenmiş Çifte Taraflı Büyük Boy Bordro. Bahis Konusu Mahmud Nedim Bey, Bahriye Nazırı Hasan Paşa'nın Oğlu Olup İttihad ve Terakki Cemiyeti'nin Finansal Beyni Olarak Bilinmektedir. Osmanlı İtibar-ı Milli Bankası'nın Kurucularından Olup Aynı Zamanda İstiklal Caddesi'ndeki Botter Apartmanı Dahil Bir Çok Gayrimenkulun Sahibiydi. Cumhuriyet Döneminde Oyvar Soyadını Almıştır.

    Lot No: 24

    Lot: 24

    EFEMERA-EFEMERA - Bankacılık. S.E.Mahmoud Nedim Bey Adına Osmanlı Bankası'nca 31 Teşrin-i Evvel (Ekim) 1926 Tarihinde Düzenlenmiş Çifte Taraflı Büyük Boy Bordro. Bahis Konusu Mahmud Nedim Bey, Bahriye Nazırı Hasan Paşa'nın Oğlu Olup İttihad ve Terakki Cemiyeti'nin Finansal Beyni Olarak Bilinmektedir. Osmanlı İtibar-ı Milli Bankası'nın Kurucularından Olup Aynı Zamanda İstiklal Caddesi'ndeki Botter Apartmanı Dahil Bir Çok Gayrimenkulun Sahibiydi. Cumhuriyet Döneminde Oyvar Soyadını Almıştır.

    TLSold
  • EFEMERA-EFEMERA - Bankacılık. S.E.Mahmoud Nedim Bey Adına Deutsche Bank İstanbul Şubesi'nce (Filiale Konstantinopel) 1 Ocak 1927 Tarihinde Düzenlenmiş Katlamalı Defter Şeklinde Büyük Boy Bordro. Bahis Konusu Mahmud Nedim Bey, Bahriye Nazırı Hasan Paşa'nın Oğlu Olup İttihad ve Terakki Cemiyeti'nin Finansal Beyni Olarak Bilinmektedir. Osmanlı İtibar-ı Milli Bankası'nın Kurucularından Olup Aynı Zamanda İstiklal Caddesi'ndeki Botter Apartmanı Dahil Bir Çok Gayrimenkulun Sahibiydi. Cumhuriyet Döneminde Oyvar Soyadını Almıştır.

    Lot No: 25

    Lot: 25

    EFEMERA-EFEMERA - Bankacılık. S.E.Mahmoud Nedim Bey Adına Deutsche Bank İstanbul Şubesi'nce (Filiale Konstantinopel) 1 Ocak 1927 Tarihinde Düzenlenmiş Katlamalı Defter Şeklinde Büyük Boy Bordro. Bahis Konusu Mahmud Nedim Bey, Bahriye Nazırı Hasan Paşa'nın Oğlu Olup İttihad ve Terakki Cemiyeti'nin Finansal Beyni Olarak Bilinmektedir. Osmanlı İtibar-ı Milli Bankası'nın Kurucularından Olup Aynı Zamanda İstiklal Caddesi'ndeki Botter Apartmanı Dahil Bir Çok Gayrimenkulun Sahibiydi. Cumhuriyet Döneminde Oyvar Soyadını Almıştır.

    TLSold
  • EFEMERA-EFEMERA - Bankacılık. Ziraat Bankası'nın Anonim Şirket Statüsünde Olduğu 1924-1937 Dönemine Ait, 1931 Tarihli Ticari Yazışma.

    Lot No: 26

    Lot: 26

    EFEMERA-EFEMERA - Bankacılık. Ziraat Bankası'nın Anonim Şirket Statüsünde Olduğu 1924-1937 Dönemine Ait, 1931 Tarihli Ticari Yazışma.

    TLSold
  • EFEMERA-EFEMERA - Bankacılık. Ziraat Bankası'nın T.C. Ziraat Bankası Ünvanıyla Bir Kamu İktisadi Teşebbüsü Olduğu 1937 Sonrasına Ait, 1952 Tarihli Bahçekapı Şubesine Ait Kasa Makbuzu.

    Lot No: 27

    Lot: 27

    EFEMERA-EFEMERA - Bankacılık. Ziraat Bankası'nın T.C. Ziraat Bankası Ünvanıyla Bir Kamu İktisadi Teşebbüsü Olduğu 1937 Sonrasına Ait, 1952 Tarihli Bahçekapı Şubesine Ait Kasa Makbuzu.

    TLSold
  • EFEMERA-EFEMERA - Azınlıklar. Osmanlı Döneminde Rum Ortodoks Cemaati. Rum Vakıflarıyla Alakalı ve Ticari İçerikli 1871 Tarihli ve 137 Kuruş Nominalli, Senet Formunda Rumca El Yazması Belge. 100 ila 1.000 Kuruşluk Ticari Muameleye Mahsus Dairevi Sultan Aziz Fiskalli.

    Lot No: 28

    Lot: 28

    EFEMERA-EFEMERA - Azınlıklar. Osmanlı Döneminde Rum Ortodoks Cemaati. Rum Vakıflarıyla Alakalı ve Ticari İçerikli 1871 Tarihli ve 137 Kuruş Nominalli, Senet Formunda Rumca El Yazması Belge. 100 ila 1.000 Kuruşluk Ticari Muameleye Mahsus Dairevi Sultan Aziz Fiskalli.

    TLSold
  • EFEMERA-EFEMERA - Azınlıklar. Osmanlı Döneminde Rum Ortodoks Cemaati. Rum Vakıflarıyla Alakalı ve Ticari İçerikli 1872 Tarihli ve 204 Kuruş Nominalli, Senet Formunda Rumca El Yazması Belge. 100 ila 1.000 Kuruşluk Ticari Muameleye Mahsus Dairevi Sultan Aziz Fiskalli. İmza Yırtılmak Suretiyle İptal Edilmiştir.

    Lot No: 29

    Lot: 29

    EFEMERA-EFEMERA - Azınlıklar. Osmanlı Döneminde Rum Ortodoks Cemaati. Rum Vakıflarıyla Alakalı ve Ticari İçerikli 1872 Tarihli ve 204 Kuruş Nominalli, Senet Formunda Rumca El Yazması Belge. 100 ila 1.000 Kuruşluk Ticari Muameleye Mahsus Dairevi Sultan Aziz Fiskalli. İmza Yırtılmak Suretiyle İptal Edilmiştir.

    TLSold
  • EFEMERA-EFEMERA - Azınlıklar. Osmanlı Döneminde Rum Ortodoks Cemaati. Cibali Rum Okulu Menfaatine Dönemin Fener Rum Patriği 3.Yovakimos Himayesinde 1880 Yılında Düzenlenen Hayır Piyangosuna İlişkin Bilet. Solda Rum Vakfı'nın Hz.İsa Tasviri İçeren Dairevi Mührü Görülmektedir.

    Lot No: 30

    Lot: 30

    EFEMERA-EFEMERA - Azınlıklar. Osmanlı Döneminde Rum Ortodoks Cemaati. Cibali Rum Okulu Menfaatine Dönemin Fener Rum Patriği 3.Yovakimos Himayesinde 1880 Yılında Düzenlenen Hayır Piyangosuna İlişkin Bilet. Solda Rum Vakfı'nın Hz.İsa Tasviri İçeren Dairevi Mührü Görülmektedir.

    TLSold
  • EFEMERA-EFEMERA - Azınlıklar. Osmanlı Döneminde Rum Ortodoks Cemaati. Rum Vakıflarıyla Alakalı ve Ticari İçerikli 1881 Tarihli Katlamalı Rumca El Yazması Belge. İki Adet Osmanlı Fiskal Pulu ve Toplam Altı Adet Rumca/Osmanlıca Mühür İçermektedir. Sultan Abdülhamit'in İlk Saltanat Yılları.

    Lot No: 31

    Lot: 31

    EFEMERA-EFEMERA - Azınlıklar. Osmanlı Döneminde Rum Ortodoks Cemaati. Rum Vakıflarıyla Alakalı ve Ticari İçerikli 1881 Tarihli Katlamalı Rumca El Yazması Belge. İki Adet Osmanlı Fiskal Pulu ve Toplam Altı Adet Rumca/Osmanlıca Mühür İçermektedir. Sultan Abdülhamit'in İlk Saltanat Yılları.

    TLSold
  • EFEMERA-EFEMERA - Azınlıklar. Cumhuriyet Döneminde Rum Ortodoks Cemaati. Yunanistan İstanbul Konsolosluğunca Düzenlenen 1926 Tarihli Rumca ve Osmanlıca 'Tabiyet İlmühaberi'. Rum Tebalı Kişinin İsmi 'Yani Solomon Veledi David Mordo' Olarak Okunmaktadır. Bu Durum Bize Yunan Tebalı Kişinin Aslen Musevi Dinine Mensup Olduğunu Göstermektedir.

    Lot No: 32

    Lot: 32

    EFEMERA-EFEMERA - Azınlıklar. Cumhuriyet Döneminde Rum Ortodoks Cemaati. Yunanistan İstanbul Konsolosluğunca Düzenlenen 1926 Tarihli Rumca ve Osmanlıca 'Tabiyet İlmühaberi'. Rum Tebalı Kişinin İsmi 'Yani Solomon Veledi David Mordo' Olarak Okunmaktadır. Bu Durum Bize Yunan Tebalı Kişinin Aslen Musevi Dinine Mensup Olduğunu Göstermektedir.

    TLSold
  • EFEMERA-EFEMERA - Azınlıklar. Cumhuriyet Döneminde Rum Ortodoks Cemaati. Fener Rum Patrikhanesi'nce 1931 Senesinde Akdedilen Dini Nikaha İlişkin Fiskalli Büyük Boy Belge. Üst Tepede Büyük Boy Antik Yunanca Mühür Dönemin Patriği 2.Fotios'un Mührüdür. 1874 Filibe Doğumlu 2.Fotios'un Patrikik Döneminde Atatürk ve Venizelos Türk Yunan Dostluğunun Temellerini Atmışlardır.

    Lot No: 33

    Lot: 33

    EFEMERA-EFEMERA - Azınlıklar. Cumhuriyet Döneminde Rum Ortodoks Cemaati. Fener Rum Patrikhanesi'nce 1931 Senesinde Akdedilen Dini Nikaha İlişkin Fiskalli Büyük Boy Belge. Üst Tepede Büyük Boy Antik Yunanca Mühür Dönemin Patriği 2.Fotios'un Mührüdür. 1874 Filibe Doğumlu 2.Fotios'un Patrikik Döneminde Atatürk ve Venizelos Türk Yunan Dostluğunun Temellerini Atmışlardır.

    TLSold
  • EFEMERA-EFEMERA - Azınlıklar. Cumhuriyet Döneminde Rum Ortodoks Cemaati. Fener Rum Patrikhanesi'nce 1972 Yılında Düzenlenmiş Büyük Boy Ölüm Belgesi. Üstte Ortada 1 Kasım 1948 ila 7 Temmuz 1972 Tarihleri Arasında 267.Fener Rum Patriği Olarak Görev Yapan Athenagoras'ın Monogramı Görülmektedir. Ancak Belge Tarihi Olan 26 Ekim 1972 Tarihinde Bir Sonraki Patrik Olan Demetrios Görev Yapmaktaydı. Bu Durum Bize Geçiş Dönemi Evrakı Olduğunu İfade Etmektedir.

    Lot No: 34

    Lot: 34

    EFEMERA-EFEMERA - Azınlıklar. Cumhuriyet Döneminde Rum Ortodoks Cemaati. Fener Rum Patrikhanesi'nce 1972 Yılında Düzenlenmiş Büyük Boy Ölüm Belgesi. Üstte Ortada 1 Kasım 1948 ila 7 Temmuz 1972 Tarihleri Arasında 267.Fener Rum Patriği Olarak Görev Yapan Athenagoras'ın Monogramı Görülmektedir. Ancak Belge Tarihi Olan 26 Ekim 1972 Tarihinde Bir Sonraki Patrik Olan Demetrios Görev Yapmaktaydı. Bu Durum Bize Geçiş Dönemi Evrakı Olduğunu İfade Etmektedir.

    TLSold
  • EFEMERA-EFEMERA - Azınlıklar. Cumhuriyet Döneminde Rum Ortodoks Cemaati. Arnavut Tebalı Rum Ortodoks Cemaati Mensubu Vasil Gjorgji ile Mehmet Rapıg Ziyal Arasında 1941 Senesinde Akdedilen Kira Sözleşmesi. 10 Faklı Valörde Toplam Ondört Adet Fiskal ve Belediye Kontrat Pulu İçermektedir. Katlamalı, Büyük Boy.

    Lot No: 35

    Lot: 35

    EFEMERA-EFEMERA - Azınlıklar. Cumhuriyet Döneminde Rum Ortodoks Cemaati. Arnavut Tebalı Rum Ortodoks Cemaati Mensubu Vasil Gjorgji ile Mehmet Rapıg Ziyal Arasında 1941 Senesinde Akdedilen Kira Sözleşmesi. 10 Faklı Valörde Toplam Ondört Adet Fiskal ve Belediye Kontrat Pulu İçermektedir. Katlamalı, Büyük Boy.

    TLSold
  • EFEMERA-EFEMERA - Azınlıklar. Türkiye'deki Fransız Katolik Okulları. Institut Des Freres Des Ecoles Cheritiennes, College S.te Jeanne D'Arc Feri-Keui (Feriköy) Tarafından 31.03.1927 Tarihinde Ermeni Öğrenci Georges Sarkissian Adına Düzenlenmiş Büyük Boy Aferin Belgesi. Baskı: Imp. du Saint Siege

    Lot No: 36

    Lot: 36

    EFEMERA-EFEMERA - Azınlıklar. Türkiye'deki Fransız Katolik Okulları. Institut Des Freres Des Ecoles Cheritiennes, College S.te Jeanne D'Arc Feri-Keui (Feriköy) Tarafından 31.03.1927 Tarihinde Ermeni Öğrenci Georges Sarkissian Adına Düzenlenmiş Büyük Boy Aferin Belgesi. Baskı: Imp. du Saint Siege

    TLSold
  • EFEMERA-EFEMERA - Azınlıklar. Musevi İnancının Bir Nevi Mistik Yorumu Olan Kabala Öğretisine Göre Hazırlanmış İbranice İyi Dilek ve Temenniler İçeren Belge. Alt Tarafta Hafif Su Lekesi Olmakla Beraber Tamamı Okunabilmektedir.

    Lot No: 37

    Lot: 37

    EFEMERA-EFEMERA - Azınlıklar. Musevi İnancının Bir Nevi Mistik Yorumu Olan Kabala Öğretisine Göre Hazırlanmış İbranice İyi Dilek ve Temenniler İçeren Belge. Alt Tarafta Hafif Su Lekesi Olmakla Beraber Tamamı Okunabilmektedir.

    TLSold
  • EFEMERA-EFEMERA - Ege Adalarında Osmanlı Mirası. Girit Adası Resmo (Retimnon) İslam Vakıflar İdaresince 1901 Senesinde Rumca Olarak Düzenlenmiş Büyük Boy Kasa Makbuzu. 1923 Yılında Gerçekleşen Nüfus Mübadalesi Neticesinde Girit Adası'nda Günümüzde Müslüman Türk Nüfus Kalmamıştır.

    Lot No: 38

    Lot: 38

    EFEMERA-EFEMERA - Ege Adalarında Osmanlı Mirası. Girit Adası Resmo (Retimnon) İslam Vakıflar İdaresince 1901 Senesinde Rumca Olarak Düzenlenmiş Büyük Boy Kasa Makbuzu. 1923 Yılında Gerçekleşen Nüfus Mübadalesi Neticesinde Girit Adası'nda Günümüzde Müslüman Türk Nüfus Kalmamıştır.

    TLSold
  • EFEMERA-EFEMERA - Hukuk Tarihimiz. Singer Dikiş Makinaları Kumpanyasınca Bir Borçlunun Sahip Olduğu Teknesindeki Bir Takım Malların Haczedilmesi Konusunda Beyoğlu İkinci Katib-i Adli Dairesinde (Noterliğinde) 22 Ağustos 1341 (1925) Tarihinde Tanzim Edilen Osmanlıca Yazı.

    Lot No: 39

    Lot: 39

    EFEMERA-EFEMERA - Hukuk Tarihimiz. Singer Dikiş Makinaları Kumpanyasınca Bir Borçlunun Sahip Olduğu Teknesindeki Bir Takım Malların Haczedilmesi Konusunda Beyoğlu İkinci Katib-i Adli Dairesinde (Noterliğinde) 22 Ağustos 1341 (1925) Tarihinde Tanzim Edilen Osmanlıca Yazı.

    TLSold
  • EFEMERA-EFEMERA - Hukuk Tarihimiz. İstanbul Vilayeti Mahkeme-yi Asliyesi Altıncı Hukuk Dairesince Karara Bağlanan Veraset İlamına İlişkin Suret. Büyük Boy Katlamalı Formatta, İki Sayfada Toplam 51 Satır Yazı ve 3 Adet El Çizimi Mühür İçermektedir, 8 Eylül (1)926 Tarihli.

    Lot No: 40

    Lot: 40

    EFEMERA-EFEMERA - Hukuk Tarihimiz. İstanbul Vilayeti Mahkeme-yi Asliyesi Altıncı Hukuk Dairesince Karara Bağlanan Veraset İlamına İlişkin Suret. Büyük Boy Katlamalı Formatta, İki Sayfada Toplam 51 Satır Yazı ve 3 Adet El Çizimi Mühür İçermektedir, 8 Eylül (1)926 Tarihli.

    TLSold
  • EFEMERA-EFEMERA - Hukuk Tarihimiz. Darülfünun (İstanbul Üniversitesi) Edebiyat ve Hukuk Şubelerinden Mezun Dava Vekili (Avukat) ve Muallim İsmail Hüseyin Tarafından İstanbul Üçüncü Katib-i Adli Dairesine (Noterliğine) Yazılmış 8 Ağustos 1928 Tarihli Osmanlıca ve Çifte Fiskalli Dilekçe.

    Lot No: 41

    Lot: 41

    EFEMERA-EFEMERA - Hukuk Tarihimiz. Darülfünun (İstanbul Üniversitesi) Edebiyat ve Hukuk Şubelerinden Mezun Dava Vekili (Avukat) ve Muallim İsmail Hüseyin Tarafından İstanbul Üçüncü Katib-i Adli Dairesine (Noterliğine) Yazılmış 8 Ağustos 1928 Tarihli Osmanlıca ve Çifte Fiskalli Dilekçe.

    TLSold
  • EFEMERA-EFEMERA - Hukuk Tarihimiz. Divan-ı Ahkam-ı Adliye Dava Pusulası Senedi. İtalyan Devleti Tebasından Mösyo Tor'un (?) Taraf Olduğu Bir Hukuki Sürece İlişkindir. Rıh'lı (Toz Halinde Cam Kristalleri İçeren) Yazı. 5 Mayıs (12)89 (17 Mayıs 1873) Tarihli Erken Dönem Hukuki Belge.

    Lot No: 42

    Lot: 42

    EFEMERA-EFEMERA - Hukuk Tarihimiz. Divan-ı Ahkam-ı Adliye Dava Pusulası Senedi. İtalyan Devleti Tebasından Mösyo Tor'un (?) Taraf Olduğu Bir Hukuki Sürece İlişkindir. Rıh'lı (Toz Halinde Cam Kristalleri İçeren) Yazı. 5 Mayıs (12)89 (17 Mayıs 1873) Tarihli Erken Dönem Hukuki Belge.

    TLSold
  • EFEMERA-EFEMERA - Hukuk Tarihimiz. Varis Sıfatı Taşıyan Müveddet Hanım'a Gönderilmiş 1340 (1924) Tarihli Celpname. Erken Dönem Cumhuriyet Belgelerinde Sıkça Görüldüğü Üzere Osmanlı Fiskal Kullanılmıştır.

    Lot No: 43

    Lot: 43

    EFEMERA-EFEMERA - Hukuk Tarihimiz. Varis Sıfatı Taşıyan Müveddet Hanım'a Gönderilmiş 1340 (1924) Tarihli Celpname. Erken Dönem Cumhuriyet Belgelerinde Sıkça Görüldüğü Üzere Osmanlı Fiskal Kullanılmıştır.

    TLSold
  • EFEMERA-EFEMERA - Hukuk Tarihimiz. Sahibi Olduğu 50.000 Kuruş (500 Altın Lira) Kıymetindeki Taşınmazını Rehin Etmek Suretiyle Kendisine Sandıktan Ödeme Yapılması Talebiyle 'Huzur'u Sami-i Vilayet Penahi' (Valilik Yüksek) Makamına Yazılmış 5 Kanun-u Evvel 1333 (5 Aralık 1917) Tarihli ve İki Adet Nadir Hicaz Demiryolu İane Pulu İçeren Dilekçe. Çok Yüksek Bir Meblağı Konu Alan Emsal Belge.

    Lot No: 44

    Lot: 44

    EFEMERA-EFEMERA - Hukuk Tarihimiz. Sahibi Olduğu 50.000 Kuruş (500 Altın Lira) Kıymetindeki Taşınmazını Rehin Etmek Suretiyle Kendisine Sandıktan Ödeme Yapılması Talebiyle 'Huzur'u Sami-i Vilayet Penahi' (Valilik Yüksek) Makamına Yazılmış 5 Kanun-u Evvel 1333 (5 Aralık 1917) Tarihli ve İki Adet Nadir Hicaz Demiryolu İane Pulu İçeren Dilekçe. Çok Yüksek Bir Meblağı Konu Alan Emsal Belge.

    TLSold
  • EFEMERA-EFEMERA - Hukuk Tarihimiz. Tophane'de Sanayi Alayı İkinci Tabur Dördüncü Bölük'de Mülazım (Teğmen) Olarak Görev Yapan Mehmed Necip'le Şeyh Hacı Ahmed Efendi Arasında Alacak Verecek Konulu Davaya İlişkin 38 Satırdan Oluşan Tamamı El Yazması Makheme Kararı. 8 Nisan 1316 (21 Nisan 1900) Tarihlidir. Katlamalı Formatta, Toplam Beş Farklı Fiskal İçermektedir.

    Lot No: 45

    Lot: 45

    EFEMERA-EFEMERA - Hukuk Tarihimiz. Tophane'de Sanayi Alayı İkinci Tabur Dördüncü Bölük'de Mülazım (Teğmen) Olarak Görev Yapan Mehmed Necip'le Şeyh Hacı Ahmed Efendi Arasında Alacak Verecek Konulu Davaya İlişkin 38 Satırdan Oluşan Tamamı El Yazması Makheme Kararı. 8 Nisan 1316 (21 Nisan 1900) Tarihlidir. Katlamalı Formatta, Toplam Beş Farklı Fiskal İçermektedir.

    TLSold
  • EFEMERA-EFEMERA - Hukuk Tarihimiz. Türkiye Cumhuriyeti İstanbul Dördüncü Katib-i Adlisi (Noteri) Ali Murteza Tarafından Özel Bastırılmış 21 Kanun-u Evvel 1340 (21 Aralık 1924) Tarihli Osmanlıca Vekaletnameyi Umumi. Beş Farklı Valörde Toplam Dokuz Adet Fiskal İçermektedir.

    Lot No: 46

    Lot: 46

    EFEMERA-EFEMERA - Hukuk Tarihimiz. Türkiye Cumhuriyeti İstanbul Dördüncü Katib-i Adlisi (Noteri) Ali Murteza Tarafından Özel Bastırılmış 21 Kanun-u Evvel 1340 (21 Aralık 1924) Tarihli Osmanlıca Vekaletnameyi Umumi. Beş Farklı Valörde Toplam Dokuz Adet Fiskal İçermektedir.

    TLSold
  • EFEMERA-EFEMERA - Hukuk Tarihimiz. Türkiye Cumhuriyeti İzmir İkinci Katib-i Adlisi (Noteri) Mehmed Emin Tarafından Özel Bastırılmış 31 Mayıs 1927 Tarihli Osmanlıca Vekaletnameyi Umumi. Beş Farklı Valörde Toplam Altı Adet Fiskal İçermektedir.

    Lot No: 47

    Lot: 47

    EFEMERA-EFEMERA - Hukuk Tarihimiz. Türkiye Cumhuriyeti İzmir İkinci Katib-i Adlisi (Noteri) Mehmed Emin Tarafından Özel Bastırılmış 31 Mayıs 1927 Tarihli Osmanlıca Vekaletnameyi Umumi. Beş Farklı Valörde Toplam Altı Adet Fiskal İçermektedir.

    TLSold
  • EFEMERA-EFEMERA - Hukuk Tarihimiz. Beyoğlu Dördüncü Katib-i Adlisi (Noteri) Midhat Cemal Bey Tarafından Özel Bastırılmış 23 Kanun-u Sani 1339 (23 Ocak 1923) Tarihli Osmanlıca Vekaletnameyi Umumi. Altı Farklı Valörde Toplam On Dört Adet Fiskal İçermektedir. Vekaletnameyi Veren Ünlü Osmanlı Hekimi Rum Ortodoks Tebalı 'Aristidi Paşa Hazretleridir'.

Aristidi Paşa, (d. 1862, Bursa - ö. 1938, İstanbul), Osmanlı Rum Hekim ve Siyasetçi.

Babası Mülkiye Memuru Hacı Yorgi'dir. Galatasaray Lisesi'ni Bitirdikten Sonra Tıp Fakültesini Tamamlamıştır. Erzincan Hastanesi'nde Göreve Başlamıştır. Çeşitli Askeri Hastanelerde Görev Yapmıştır. 1903 yılında İstanbul Bakteriyoloji Hastanesi'ni Kurma Çalışmalarına Katılmıştır. 1909 Yılında Paşa olarak, Askeri Tıp Fakültesi’nde Bakteriyoloji Dersleri Okutmuştur. Balkan Savaşı Sırasında Sağlık Müfettişi Olarak Görev Yapmıştır. 1938 Yılında İstanbul’da Yaşamını Yitirmiştir. Hıfzıssıhha (Sağlığı Koruma) Adlı 4 Ciltlik Kitabı Vardır. Bu Kitaplar 1911 ve 1916 Yıllarında İki Cilt Olarak Basılmıştır.

    Lot No: 48

    Lot: 48

    EFEMERA-EFEMERA - Hukuk Tarihimiz. Beyoğlu Dördüncü Katib-i Adlisi (Noteri) Midhat Cemal Bey Tarafından Özel Bastırılmış 23 Kanun-u Sani 1339 (23 Ocak 1923) Tarihli Osmanlıca Vekaletnameyi Umumi. Altı Farklı Valörde Toplam On Dört Adet Fiskal İçermektedir. Vekaletnameyi Veren Ünlü Osmanlı Hekimi Rum Ortodoks Tebalı 'Aristidi Paşa Hazretleridir'. Aristidi Paşa, (d. 1862, Bursa - ö. 1938, İstanbul), Osmanlı Rum Hekim ve Siyasetçi. Babası Mülkiye Memuru Hacı Yorgi'dir. Galatasaray Lisesi'ni Bitirdikten Sonra Tıp Fakültesini Tamamlamıştır. Erzincan Hastanesi'nde Göreve Başlamıştır. Çeşitli Askeri Hastanelerde Görev Yapmıştır. 1903 yılında İstanbul Bakteriyoloji Hastanesi'ni Kurma Çalışmalarına Katılmıştır. 1909 Yılında Paşa olarak, Askeri Tıp Fakültesi’nde Bakteriyoloji Dersleri Okutmuştur. Balkan Savaşı Sırasında Sağlık Müfettişi Olarak Görev Yapmıştır. 1938 Yılında İstanbul’da Yaşamını Yitirmiştir. Hıfzıssıhha (Sağlığı Koruma) Adlı 4 Ciltlik Kitabı Vardır. Bu Kitaplar 1911 ve 1916 Yıllarında İki Cilt Olarak Basılmıştır.

    TLSold
  • EFEMERA-EFEMERA - Memaliki Mahrusada Kain Arazi ve Çiftlikat Müsakkafatına Mahsus İcar Pusulasıdır. Kiraya Verilen Taşınmaz'ın Sahibi 'Sultan Ahmed Validesi Galata'da Valide Sultan Vakfı'dır. Kiracı İse Devletlü Necabetlü Süleyman Efendi Hazretleri'dir. Düzenlenme Tarihi: 3 Recep 1328 (11 Temmuz 1910). 

Süleyman Selim Efendi (12 Ocak 1861 - 16 Haziran 1909, Dolmabahçe Sarayı). Sultan Abdülmecid'in Sekiz Oğlunun Yedincisidir. Annesi Ayşe Ser-firaz Hanımefendi'dir. Ağabeyi V. Mehmed Reşad'ın Hükümdarlığı Sırasında Tahtın 2. Varisiyken Vefat Etti. Kızı Emine Naciye Sultan, Enver Paşa ile Evlendi.

    Lot No: 49

    Lot: 49

    EFEMERA-EFEMERA - Memaliki Mahrusada Kain Arazi ve Çiftlikat Müsakkafatına Mahsus İcar Pusulasıdır. Kiraya Verilen Taşınmaz'ın Sahibi 'Sultan Ahmed Validesi Galata'da Valide Sultan Vakfı'dır. Kiracı İse Devletlü Necabetlü Süleyman Efendi Hazretleri'dir. Düzenlenme Tarihi: 3 Recep 1328 (11 Temmuz 1910). Süleyman Selim Efendi (12 Ocak 1861 - 16 Haziran 1909, Dolmabahçe Sarayı). Sultan Abdülmecid'in Sekiz Oğlunun Yedincisidir. Annesi Ayşe Ser-firaz Hanımefendi'dir. Ağabeyi V. Mehmed Reşad'ın Hükümdarlığı Sırasında Tahtın 2. Varisiyken Vefat Etti. Kızı Emine Naciye Sultan, Enver Paşa ile Evlendi.

    TLSold
  • EFEMERA-EFEMERA - Şehremaneti Tenviriye (Aydınlatma) Rusümuna Mahsus Tezkire'dir. Sekiz Adet Nadir Fiskal İçermekte Olup 26 Mart (1)325 (8 Nisan 1909) Tarihlidir. Mükellefin İsmi: Reşadetlü Şeyh Zafir Efendi.

Bahis Konusu Şeyh Zafir, Sultan Hamid'e Huzur Dersleri Veren Şazeliye Tarikatı Lideri Şeyh Zafir Olabileceği Gibi Aynı Silsileden Başka Bir Şeyh de Olabilir, Zira Belgenin Düzenlenme Tarihi Şeyh Zafir'in Vefatından Altı Sene Sonradır. Saray Mimarı Raimondo D'Aronco Tarafından Yapılan Türbesi Bir Mimari Başyapıt Kabul Edilmektedir.

    Lot No: 50

    Lot: 50

    EFEMERA-EFEMERA - Şehremaneti Tenviriye (Aydınlatma) Rusümuna Mahsus Tezkire'dir. Sekiz Adet Nadir Fiskal İçermekte Olup 26 Mart (1)325 (8 Nisan 1909) Tarihlidir. Mükellefin İsmi: Reşadetlü Şeyh Zafir Efendi. Bahis Konusu Şeyh Zafir, Sultan Hamid'e Huzur Dersleri Veren Şazeliye Tarikatı Lideri Şeyh Zafir Olabileceği Gibi Aynı Silsileden Başka Bir Şeyh de Olabilir, Zira Belgenin Düzenlenme Tarihi Şeyh Zafir'in Vefatından Altı Sene Sonradır. Saray Mimarı Raimondo D'Aronco Tarafından Yapılan Türbesi Bir Mimari Başyapıt Kabul Edilmektedir.

    TLSold
  • EFEMERA-EFEMERA - Eğitim Tarihi. Tavaşi Hasan Ağa Mahallesinden Necip Efendi'nin Mahdumu Mehmed Şevki Efendi'nin Üsküdar Sultanisi'ne Meccanen (Ücretsiz) Kaydedilmesine Dair Tezkire. 19 Eylül 1332 (2 Aralık 1916) Tarihlidir. Kıymetli Kağıt Bedeli Beş Kuruş Olup, Merkezde Kabartma Hicaz Demiryolu İdaresi Mührü Bulunmaktadır.

    Lot No: 51

    Lot: 51

    EFEMERA-EFEMERA - Eğitim Tarihi. Tavaşi Hasan Ağa Mahallesinden Necip Efendi'nin Mahdumu Mehmed Şevki Efendi'nin Üsküdar Sultanisi'ne Meccanen (Ücretsiz) Kaydedilmesine Dair Tezkire. 19 Eylül 1332 (2 Aralık 1916) Tarihlidir. Kıymetli Kağıt Bedeli Beş Kuruş Olup, Merkezde Kabartma Hicaz Demiryolu İdaresi Mührü Bulunmaktadır.

    TLSold
  • EFEMERA-EFEMERA - Ticaret Tarihimiz. İstanbul Tüccarlarından İslamzade Hafız Ahmed ve Mahdumları Firmasınca Kastamonu'da Boyacızade Mehmed Emin'e Anadolu Vapuruyla Gönderilen 15 Sandık 'Hususi Birinci Kalite Sabun'a' Ait Dört Adet Sultan Reşad Fiskali İçeren 12 Ağustos 1338 (12 Ağustos 1922) Tarihli Osmanlıca Fatura. Anadolu Vilayetlerine Gemiyle Sevkiyat Yapılması Açısından Enteresan Belge.

    Lot No: 52

    Lot: 52

    EFEMERA-EFEMERA - Ticaret Tarihimiz. İstanbul Tüccarlarından İslamzade Hafız Ahmed ve Mahdumları Firmasınca Kastamonu'da Boyacızade Mehmed Emin'e Anadolu Vapuruyla Gönderilen 15 Sandık 'Hususi Birinci Kalite Sabun'a' Ait Dört Adet Sultan Reşad Fiskali İçeren 12 Ağustos 1338 (12 Ağustos 1922) Tarihli Osmanlıca Fatura. Anadolu Vilayetlerine Gemiyle Sevkiyat Yapılması Açısından Enteresan Belge.

    TLSold
  • EFEMERA-EFEMERA - Her Nevi Emlak ve Arazi Muamelatı İçün Dersaadet ve Taşrada Ferağ Mahalinde Verilecek İlmühabere Mahsus Varaka. Ferağ (Satış/Devir) Edilen Taşınmaz Yedinci Daire-yi Belediye Sınırları İçinde Büyükdere Semtinde Cadde-yi Kebir'de Bulunmaktadır. En Alttaki Dairevi Mühür İçinde 'Millet-i Rum, Nazır-ı Koçan' İbaresi Olması Devrin Taraflarıdan Birinin Osmanlı Rum Tebalı Olduğunu Göstermektedir. 20 Temmuz (1)308 (1 Ağustos 1892) Tarihlidir.

    Lot No: 53

    Lot: 53

    EFEMERA-EFEMERA - Her Nevi Emlak ve Arazi Muamelatı İçün Dersaadet ve Taşrada Ferağ Mahalinde Verilecek İlmühabere Mahsus Varaka. Ferağ (Satış/Devir) Edilen Taşınmaz Yedinci Daire-yi Belediye Sınırları İçinde Büyükdere Semtinde Cadde-yi Kebir'de Bulunmaktadır. En Alttaki Dairevi Mühür İçinde 'Millet-i Rum, Nazır-ı Koçan' İbaresi Olması Devrin Taraflarıdan Birinin Osmanlı Rum Tebalı Olduğunu Göstermektedir. 20 Temmuz (1)308 (1 Ağustos 1892) Tarihlidir.

    TLSold
  • EFEMERA-EFEMERA - Müzeyede Yoluyla Satışı Yapılacak Taşınmaza Ait Senettir. İşlemin Vergilendirilmesi Amacıyla Kullanılan 'Bin Kuruşdan On Bin Kuruşa' Kadar Olan Muamelerde Kullanılacak Kıymetli Kağıt Son Derece Nadirdir. Arka Yüz İncelendiğinde Toplam Tutarın Bu Tutarı da Aşarak Onüç Bin Kuruşa Ulaştığı Görülmektedir. 22 Kanun-u Evvel 1335 (22 Aralık 1919) Tarihlidir.

    Lot No: 54

    Lot: 54

    EFEMERA-EFEMERA - Müzeyede Yoluyla Satışı Yapılacak Taşınmaza Ait Senettir. İşlemin Vergilendirilmesi Amacıyla Kullanılan 'Bin Kuruşdan On Bin Kuruşa' Kadar Olan Muamelerde Kullanılacak Kıymetli Kağıt Son Derece Nadirdir. Arka Yüz İncelendiğinde Toplam Tutarın Bu Tutarı da Aşarak Onüç Bin Kuruşa Ulaştığı Görülmektedir. 22 Kanun-u Evvel 1335 (22 Aralık 1919) Tarihlidir.

    TLSold
  • EFEMERA-EFEMERA - İcar ve İsticar Muakavelenamesi. Beyazıd'da Sabuncu Han'da Mukim Kemaleddin Bey Zevcesi Olimpia Hanım'ın Sahibi Olduğu Laleli'deki Bir Taşınmazın Kiralanmasına İlişkin Mukavele. 17 Ağustos 1338 (17 Ağustos 1922) Tarihli Olup Farklı Valörlerde Toplam 45 Adet Fiskal Pul İçermektedir. Standard Metne İlave Olarak Özel Hususlar Alt Tarafa 15 Satır Halinde Alonj Edilmiştir.

    Lot No: 55

    Lot: 55

    EFEMERA-EFEMERA - İcar ve İsticar Muakavelenamesi. Beyazıd'da Sabuncu Han'da Mukim Kemaleddin Bey Zevcesi Olimpia Hanım'ın Sahibi Olduğu Laleli'deki Bir Taşınmazın Kiralanmasına İlişkin Mukavele. 17 Ağustos 1338 (17 Ağustos 1922) Tarihli Olup Farklı Valörlerde Toplam 45 Adet Fiskal Pul İçermektedir. Standard Metne İlave Olarak Özel Hususlar Alt Tarafa 15 Satır Halinde Alonj Edilmiştir.

    TLSold
  • EFEMERA-EFEMERA - Hukuk Tarihimiz. Samsun Birinci Katib-i Adliliği (Noterliği) nce 18 Mart 1928 Tarihinde Düzenlenen ve Farklı Valörlerde Toplam 10 Adet Fiskal Pul İçeren Osmanlıca Vekaletname. Baskı: Şems Matbaası, Samsun.

    Lot No: 56

    Lot: 56

    EFEMERA-EFEMERA - Hukuk Tarihimiz. Samsun Birinci Katib-i Adliliği (Noterliği) nce 18 Mart 1928 Tarihinde Düzenlenen ve Farklı Valörlerde Toplam 10 Adet Fiskal Pul İçeren Osmanlıca Vekaletname. Baskı: Şems Matbaası, Samsun.

    TLSold
  • EFEMERA-EFEMERA - Hukuk Tarihimiz. Beyoğlu İkinci Katib-i Adliliği (Noterliği) nce 26 Kanun-u Evvel 1339 (26 Aralık 1923) Tarihinde Düzenlenen ve Farklı Valörlerde Toplam 12 Adet Fiskal Pul İçeren Osmanlıca Vekaletname. Üç Farklı Rum Vatandaşımızın İmza ve Mühürlerini Taşımaktadır. Baskı: Matbaa-yı Osmani.

    Lot No: 57

    Lot: 57

    EFEMERA-EFEMERA - Hukuk Tarihimiz. Beyoğlu İkinci Katib-i Adliliği (Noterliği) nce 26 Kanun-u Evvel 1339 (26 Aralık 1923) Tarihinde Düzenlenen ve Farklı Valörlerde Toplam 12 Adet Fiskal Pul İçeren Osmanlıca Vekaletname. Üç Farklı Rum Vatandaşımızın İmza ve Mühürlerini Taşımaktadır. Baskı: Matbaa-yı Osmani.

    TLSold
  • EFEMERA-EFEMERA - Hukuk Tarihimiz. Vilayeti Tespit Edilemeyen Bir Katib-i Adli Dairesi (Noterliği) nce 21 Eylül 1926 Tarihinde Düzenlenen ve Farklı Valörlerde Toplam 7 Adet Fiskal Pul İçeren Osmanlıca Vekaletname. Baskı: Kağıtçılık ve Matbaacılık Anonim Şirketi, Anbar Numarası: 375.

    Lot No: 58

    Lot: 58

    EFEMERA-EFEMERA - Hukuk Tarihimiz. Vilayeti Tespit Edilemeyen Bir Katib-i Adli Dairesi (Noterliği) nce 21 Eylül 1926 Tarihinde Düzenlenen ve Farklı Valörlerde Toplam 7 Adet Fiskal Pul İçeren Osmanlıca Vekaletname. Baskı: Kağıtçılık ve Matbaacılık Anonim Şirketi, Anbar Numarası: 375.

    TLSold
  • EFEMERA-EFEMERA - İcar ve İsticar Muakavelenamesi. Üsküdar Salacak'ta Bir Taşınmazın Kiralanmasına İlişkin Mukavele. 1 Mayıs 1926 Tarihlidir. Farklı Valörlerde Toplam 7 Adet Fiskal Pul İçermektedir. Özellikle 3 Kuruşluk Fiskal Sürsajlanarak Doğrudan Sözleşme Kağıdına Basılan Mor 10 Kuruşluk Fiskal Nadidir.

    Lot No: 59

    Lot: 59

    EFEMERA-EFEMERA - İcar ve İsticar Muakavelenamesi. Üsküdar Salacak'ta Bir Taşınmazın Kiralanmasına İlişkin Mukavele. 1 Mayıs 1926 Tarihlidir. Farklı Valörlerde Toplam 7 Adet Fiskal Pul İçermektedir. Özellikle 3 Kuruşluk Fiskal Sürsajlanarak Doğrudan Sözleşme Kağıdına Basılan Mor 10 Kuruşluk Fiskal Nadidir.

    TLSold
  • EFEMERA-EFEMERA - Dersaadet ve Vilayat-ı Selase Dahilinde Eshab-ı Emlak Tasarruf Edenlere Mahsus Vergi Tezkiresi. 6.Daire-yi Belediye (Beyoğlu Bölgesi) İçinde Kalan ve Toplam 9.000 Kuruş Kıymetindeki Bir Taşınmaz için 18 Haziran 1323 (1 Temmuz 1907) Tarihinde Toplam 50 Kuruş Vergi Ödendiği Görülmektedir. Yatay, Büyük Format.

    Lot No: 60

    Lot: 60

    EFEMERA-EFEMERA - Dersaadet ve Vilayat-ı Selase Dahilinde Eshab-ı Emlak Tasarruf Edenlere Mahsus Vergi Tezkiresi. 6.Daire-yi Belediye (Beyoğlu Bölgesi) İçinde Kalan ve Toplam 9.000 Kuruş Kıymetindeki Bir Taşınmaz için 18 Haziran 1323 (1 Temmuz 1907) Tarihinde Toplam 50 Kuruş Vergi Ödendiği Görülmektedir. Yatay, Büyük Format.

    TLSold
  • GRAVÜR-GRAVÜR - Divertissements Des Soldats Russes Au Camp (Rus Askerlerinin Kamp Yerindeki Eğlenceleri) La Guerre de Orient, Russes et Turcs Kitabından. Gravür Net Ebat: 220x150mm, Litografi, Taşbaskı.

    Lot No: 61

    Lot: 61

    GRAVÜR-GRAVÜR - Divertissements Des Soldats Russes Au Camp (Rus Askerlerinin Kamp Yerindeki Eğlenceleri) La Guerre de Orient, Russes et Turcs Kitabından. Gravür Net Ebat: 220x150mm, Litografi, Taşbaskı.

    TLSold
  • GRAVÜR-GRAVÜR - 1) L'Empereur Alexandre Accompagne Du Grand-Duc Nicolas Et Du Prince Charles De Roumanie Fait Son Entree Dans Plevna (İmparator Alexander, Grandük Nikola Beraberlerinde Romen Prensi Carol'la Plevne'ye Girerken) 2) Decouverte De Sept Etendards Dans Le Malle D'Un Colonel De Lanciers (Bir Süvari Albayından Ele Geçirilen Yedi Adet Sancak) La Guerre de Orient, Russes et Turcs Kitabından. Gravür Net Ebat (Beheri): 155x100mm, Litografi, Taşbaskı.

    Lot No: 62

    Lot: 62

    GRAVÜR-GRAVÜR - 1) L'Empereur Alexandre Accompagne Du Grand-Duc Nicolas Et Du Prince Charles De Roumanie Fait Son Entree Dans Plevna (İmparator Alexander, Grandük Nikola Beraberlerinde Romen Prensi Carol'la Plevne'ye Girerken) 2) Decouverte De Sept Etendards Dans Le Malle D'Un Colonel De Lanciers (Bir Süvari Albayından Ele Geçirilen Yedi Adet Sancak) La Guerre de Orient, Russes et Turcs Kitabından. Gravür Net Ebat (Beheri): 155x100mm, Litografi, Taşbaskı.

    TLSold
  • GRAVÜR-GRAVÜR - Les Peselniks, Danseurs Et Chanteurs En Tete D'un Regiment Russe En Marche (Yürüyüş Halinde Rus Alayını Şarkı ve Danslarıyla Coşturan Peselnikler) La Guerre de Orient, Russes et Turcs Kitabından. Gravür Net Ebat: 225x147mm, Litografi, Taşbaskı. Sağ Alt Köşede Dünyaca Ünlü Gravür Ustası Octave Édouard Jean Jahyer'in İmzası Okunmaktadır.

    Lot No: 63

    Lot: 63

    GRAVÜR-GRAVÜR - Les Peselniks, Danseurs Et Chanteurs En Tete D'un Regiment Russe En Marche (Yürüyüş Halinde Rus Alayını Şarkı ve Danslarıyla Coşturan Peselnikler) La Guerre de Orient, Russes et Turcs Kitabından. Gravür Net Ebat: 225x147mm, Litografi, Taşbaskı. Sağ Alt Köşede Dünyaca Ünlü Gravür Ustası Octave Édouard Jean Jahyer'in İmzası Okunmaktadır.

    TLSold
  • GRAVÜR-GRAVÜR - Les Soldats Du Regiment De Briansk Assaillis Dans La Lunette Turque Le 25 Aout, Et N'Avant Plus De Munitions, Repoussent Les Turcs A Corps De Pierre (Cephanesi Biten Briansk Alayı Türk Taaruzuna Taş Atarak Karşılık Verirken) La Guerre de Orient, Russes et Turcs Kitabından. Gravür Net Ebat: 155x190mm, Litografi, Taşbaskı. Sol Alt Köşede Dünaya Ünlü Gravür Ustası Daniel Vierge (1851-1904) İmzası Okunmaktadır.

    Lot No: 64

    Lot: 64

    GRAVÜR-GRAVÜR - Les Soldats Du Regiment De Briansk Assaillis Dans La Lunette Turque Le 25 Aout, Et N'Avant Plus De Munitions, Repoussent Les Turcs A Corps De Pierre (Cephanesi Biten Briansk Alayı Türk Taaruzuna Taş Atarak Karşılık Verirken) La Guerre de Orient, Russes et Turcs Kitabından. Gravür Net Ebat: 155x190mm, Litografi, Taşbaskı. Sol Alt Köşede Dünaya Ünlü Gravür Ustası Daniel Vierge (1851-1904) İmzası Okunmaktadır.

    TLSold
  • GRAVÜR-GRAVÜR - Reception Du Prince De Conde (Conde Prensi'nin Karşılanması). Bourbon-Conde Hanedanı 1557-1830 Arasında Fransa ve İspanya'da Prenslik ve Düklük Seviyesinde Var Olmuş Bir Hanedandır. Net Ebat: 127x190mm, Litografi, Taşbaskı

    Lot No: 65

    Lot: 65

    GRAVÜR-GRAVÜR - Reception Du Prince De Conde (Conde Prensi'nin Karşılanması). Bourbon-Conde Hanedanı 1557-1830 Arasında Fransa ve İspanya'da Prenslik ve Düklük Seviyesinde Var Olmuş Bir Hanedandır. Net Ebat: 127x190mm, Litografi, Taşbaskı

    TLSold
  • GRAVÜR -GRAVÜR - Bataille Navale Devant Messine (Messina Önlerinde Deniz Savaşı). 1675 Yılında Gerçekleşen Messina Deniz Savaşını Betimlemektedir. Net Ebat: 140x200mm, Litografi, Taşbaskı

    Lot No: 66

    Lot: 66

    GRAVÜR -GRAVÜR - Bataille Navale Devant Messine (Messina Önlerinde Deniz Savaşı). 1675 Yılında Gerçekleşen Messina Deniz Savaşını Betimlemektedir. Net Ebat: 140x200mm, Litografi, Taşbaskı

    TLSold
  • GRAVÜR -GRAVÜR - La Chateau De Vincennes (Vincennes Şatosu). Paris'in Doğusunda Yer Alan 17.Yüzyıl Eseri Ünlü Vincennes Şatosunu Betimlemektedir. Net Ebat: 185x115mm, Litografi, Taşbaskı. Sağ Alttaki İmza Sahibinin 1881 ve 1882 Sergilerine Katılan Ünlü Sanatçı Perrighon Olduğu Değerlendirilmektedir.

    Lot No: 67

    Lot: 67

    GRAVÜR -GRAVÜR - La Chateau De Vincennes (Vincennes Şatosu). Paris'in Doğusunda Yer Alan 17.Yüzyıl Eseri Ünlü Vincennes Şatosunu Betimlemektedir. Net Ebat: 185x115mm, Litografi, Taşbaskı. Sağ Alttaki İmza Sahibinin 1881 ve 1882 Sergilerine Katılan Ünlü Sanatçı Perrighon Olduğu Değerlendirilmektedir.

    TLSold
  • EFEMERA -EFEMERA - Hukuk Tarihimiz. Umuru Adliye ve Mezahib Nezareti Celilesine Merbut Mahkeme ve Devaire Mahsus Her Nevi Harç Koçanıdır. 27 Teşrin-i Evvel 1322 (9 Kasım 1906) Tarihinde Yapılan Bir İşleme İlişkindir.

    Lot No: 68

    Lot: 68

    EFEMERA -EFEMERA - Hukuk Tarihimiz. Umuru Adliye ve Mezahib Nezareti Celilesine Merbut Mahkeme ve Devaire Mahsus Her Nevi Harç Koçanıdır. 27 Teşrin-i Evvel 1322 (9 Kasım 1906) Tarihinde Yapılan Bir İşleme İlişkindir.

    TLSold
  • EFEMERA -EFEMERA - Evkaf-ı Hümayun Nezareti Veznesine Mahsus Makbuz Senedi. 20 Nisan 1330 (3 Mayıs 1914) Tarihinde Nezaret Veznesine Altın Para Cinsinden Yatırılan 211 Kuruş 20 Paralık Bir Tutara İlişkindir, Pembe 20 Paralık Fiskal Pul İlişiktir.

    Lot No: 69

    Lot: 69

    EFEMERA -EFEMERA - Evkaf-ı Hümayun Nezareti Veznesine Mahsus Makbuz Senedi. 20 Nisan 1330 (3 Mayıs 1914) Tarihinde Nezaret Veznesine Altın Para Cinsinden Yatırılan 211 Kuruş 20 Paralık Bir Tutara İlişkindir, Pembe 20 Paralık Fiskal Pul İlişiktir.

    TLSold
  • EFEMERA -EFEMERA - Hazine-i Celile-i Maliye Veznesine Mahsus Makbuz Senedi. 26 Mayıs 1337 (26 Mayıs 1921) Tarihinde Nezaret Veznesine Altın Para Cinsinden Yatırılan 200 Kuruşluk Bir Tutara İlişkindir, Pembe 20 Paralık Fiskal Pul İlişiktir.

    Lot No: 70

    Lot: 70

    EFEMERA -EFEMERA - Hazine-i Celile-i Maliye Veznesine Mahsus Makbuz Senedi. 26 Mayıs 1337 (26 Mayıs 1921) Tarihinde Nezaret Veznesine Altın Para Cinsinden Yatırılan 200 Kuruşluk Bir Tutara İlişkindir, Pembe 20 Paralık Fiskal Pul İlişiktir.

    TLSold
  • EFEMERA -EFEMERA - Emval-i Vakfiye Tahsildaranına Mahsus Makbuz Senedi. 23 Ağustos 1341 (1925) Tarihinde Vakıflar İdaresince Tahsil Edilen 210 Kuruşluk Tutara İlişkindir. Fiskal Pullu, Çifte Negatif Damgalı. Para Birimi Kuruş ve Santim Olarak İfade Edilmektedir.

    Lot No: 71

    Lot: 71

    EFEMERA -EFEMERA - Emval-i Vakfiye Tahsildaranına Mahsus Makbuz Senedi. 23 Ağustos 1341 (1925) Tarihinde Vakıflar İdaresince Tahsil Edilen 210 Kuruşluk Tutara İlişkindir. Fiskal Pullu, Çifte Negatif Damgalı. Para Birimi Kuruş ve Santim Olarak İfade Edilmektedir.

    TLSold
  • EFEMERA -EFEMERA - Emval-i Vakfiye Tahsildaranına Mahsus Makbuz Senedi. 26 Kanun-u Evvel 1341 (26 Aralık 1925) Tarihinde Vakıflar İdaresince Tahsil Edilen 7 Liralık Tutara İlişkindir. Fiskal Pullu. Para Birimi Lira ve Kuruş  Olarak Revize Edilmiştir.

    Lot No: 72

    Lot: 72

    EFEMERA -EFEMERA - Emval-i Vakfiye Tahsildaranına Mahsus Makbuz Senedi. 26 Kanun-u Evvel 1341 (26 Aralık 1925) Tarihinde Vakıflar İdaresince Tahsil Edilen 7 Liralık Tutara İlişkindir. Fiskal Pullu. Para Birimi Lira ve Kuruş Olarak Revize Edilmiştir.

    TLSold
  • EFEMERA -EFEMERA - Osmanlıca ve Fiskalli Tahsilat Makbuzu. Sarışaban Orta Mahallede Mukim Rum Tebalı Bir Osmanlı Vatandaşından 24 Kanun-u Evvel 1327 (6 Ocak 1912) Tarihinde İdarece Tahsil Edilen 297 Kuruş 20 Paralık Bir Tutara İlişkindir. O Tarihte Sarışaban, Drama Sancağına Bağlı Bir Kaza Merkeziydi. Günümüzde Yunanistan Sınırları İçinde Kalmıştır.

    Lot No: 73

    Lot: 73

    EFEMERA -EFEMERA - Osmanlıca ve Fiskalli Tahsilat Makbuzu. Sarışaban Orta Mahallede Mukim Rum Tebalı Bir Osmanlı Vatandaşından 24 Kanun-u Evvel 1327 (6 Ocak 1912) Tarihinde İdarece Tahsil Edilen 297 Kuruş 20 Paralık Bir Tutara İlişkindir. O Tarihte Sarışaban, Drama Sancağına Bağlı Bir Kaza Merkeziydi. Günümüzde Yunanistan Sınırları İçinde Kalmıştır.

    TLSold
  • EFEMERA -EFEMERA - Hukuk Tarihimiz. 18 Mayıs 1926 Tarihinde Antalyalı Avukat Edip Bey Tarafından Tatbiki Mühürleri Olan Şahısların Toplam 250 Lira Bedelle Vekaletlerinin Alındığını Gösterir Osmanlıca Belge. Bahis Konusu Edip Bey, Cumhuriyetin İlk Savcı ve Noterlerinden Merhum Edip Şakrak'tır.

    Lot No: 74

    Lot: 74

    EFEMERA -EFEMERA - Hukuk Tarihimiz. 18 Mayıs 1926 Tarihinde Antalyalı Avukat Edip Bey Tarafından Tatbiki Mühürleri Olan Şahısların Toplam 250 Lira Bedelle Vekaletlerinin Alındığını Gösterir Osmanlıca Belge. Bahis Konusu Edip Bey, Cumhuriyetin İlk Savcı ve Noterlerinden Merhum Edip Şakrak'tır.

    TLSold
  • EFEMERA -EFEMERA - Hukuk Tarihimiz. Samsun Katib-i Adliliği Kaşesi Taşıyan ve 28 Satırdan Oluşan Osmanlıca Sözleşme Metni

    Lot No: 75

    Lot: 75

    EFEMERA -EFEMERA - Hukuk Tarihimiz. Samsun Katib-i Adliliği Kaşesi Taşıyan ve 28 Satırdan Oluşan Osmanlıca Sözleşme Metni

    TLSold
  • EFEMERA -EFEMERA - Hukuk Tarihimiz. Vedia Hanım ve İnayet Hanım Arasındaki Arazi Davasının Tarafların Uzlaşmasıyla Halline Dair 12 Temmuz 1326 (25 Temmuz 1910) Tarihli Osmanlıca ve Fiskalli Mahkeme İlamı.

    Lot No: 76

    Lot: 76

    EFEMERA -EFEMERA - Hukuk Tarihimiz. Vedia Hanım ve İnayet Hanım Arasındaki Arazi Davasının Tarafların Uzlaşmasıyla Halline Dair 12 Temmuz 1326 (25 Temmuz 1910) Tarihli Osmanlıca ve Fiskalli Mahkeme İlamı.

    TLSold
  • EFEMERA -EFEMERA - Hukuk Tarihimiz. Osmanlı Rum Ortodoks Tebalı Atanas Darko Vekili Vasilaki Efendi'ye, Taraf Olduğu Dava Sürecinde Yapması Gerekenleri İfade Eden ve 'Birinci' Defa Gönderilen İhtar Pusulası. Kanun-u Sani 1328 (Ocak 1913) Tarihli. Fiskalli ve Katlamalı Çifte Format.

    Lot No: 77

    Lot: 77

    EFEMERA -EFEMERA - Hukuk Tarihimiz. Osmanlı Rum Ortodoks Tebalı Atanas Darko Vekili Vasilaki Efendi'ye, Taraf Olduğu Dava Sürecinde Yapması Gerekenleri İfade Eden ve 'Birinci' Defa Gönderilen İhtar Pusulası. Kanun-u Sani 1328 (Ocak 1913) Tarihli. Fiskalli ve Katlamalı Çifte Format.

    TLSold
  • EFEMERA -EFEMERA - Hukuk Tarihimiz. Birinci Vakıf Han'da Mukim Dava Vekili Hüseyin Kadri Beyefendi'ye Taraf Olduğu Dava Sürecinde Yapması Gerekenleri İfade Eden Pusula. 23 Haziran 1332 (6 Temmuz 1916) Tarihli ve Fiskalli.

    Lot No: 78

    Lot: 78

    EFEMERA -EFEMERA - Hukuk Tarihimiz. Birinci Vakıf Han'da Mukim Dava Vekili Hüseyin Kadri Beyefendi'ye Taraf Olduğu Dava Sürecinde Yapması Gerekenleri İfade Eden Pusula. 23 Haziran 1332 (6 Temmuz 1916) Tarihli ve Fiskalli.

    TLSold
  • EFEMERA -EFEMERA - Samatya, Bayezid'de Süleyman Ağa Zevcesi Hüsniye Hanıma Ait Bir Bab Hane Hakkında Defter-i Hakani İdaresin'den Verilen 18 Şubat 1329 (3 Mart 1914) Tarihli Ferağ Kaydı. Ortada'daki Dairevi Mühür Mithat Paşa Tarafından Kurulan Dersaadet Emniyet Sandığı Muhasebeciliği'ne Aittir.

    Lot No: 79

    Lot: 79

    EFEMERA -EFEMERA - Samatya, Bayezid'de Süleyman Ağa Zevcesi Hüsniye Hanıma Ait Bir Bab Hane Hakkında Defter-i Hakani İdaresin'den Verilen 18 Şubat 1329 (3 Mart 1914) Tarihli Ferağ Kaydı. Ortada'daki Dairevi Mühür Mithat Paşa Tarafından Kurulan Dersaadet Emniyet Sandığı Muhasebeciliği'ne Aittir.

    TLSold
  • EFEMERA -EFEMERA - Balkanlar'da Osmanlı İzleri. Türk Soylu Mahmud Şükrü Tarafından 1924 Yılında O Tarihteki Adı 'Sırb, Hırvat ve Sloven Krallığı' Olan Yugoslavya'nın Preşeva Kentinde Bir Vatandaşa 'Hukuk İşlemleri'yle Sınırlı Olmak Üzere' Verilen Yetkilendirme Yazısı. Belge'nin Dili Makedonca Katkılar İçeren Sırpça Olarak Tespit Edilmiştir. Çok Nadir ve Emsal Nitelikte Belge.

    Lot No: 80

    Lot: 80

    EFEMERA -EFEMERA - Balkanlar'da Osmanlı İzleri. Türk Soylu Mahmud Şükrü Tarafından 1924 Yılında O Tarihteki Adı 'Sırb, Hırvat ve Sloven Krallığı' Olan Yugoslavya'nın Preşeva Kentinde Bir Vatandaşa 'Hukuk İşlemleri'yle Sınırlı Olmak Üzere' Verilen Yetkilendirme Yazısı. Belge'nin Dili Makedonca Katkılar İçeren Sırpça Olarak Tespit Edilmiştir. Çok Nadir ve Emsal Nitelikte Belge.

    TLSold
  • TAHVİL -TAHVİL - Osmanlı İmparatorluğu Döneminde Mısır'da Kurulan 'Y.Rofe & Co.' Yatırım Bankasınca Düzenlenmiş Hisse Senedi ve Tahvil Takas ve Saklama Sertifikası. 1920'ler, Arapça ve İşlem Görmemiş.

    Lot No: 81

    Lot: 81

    TAHVİL -TAHVİL - Osmanlı İmparatorluğu Döneminde Mısır'da Kurulan 'Y.Rofe & Co.' Yatırım Bankasınca Düzenlenmiş Hisse Senedi ve Tahvil Takas ve Saklama Sertifikası. 1920'ler, Arapça ve İşlem Görmemiş.

    TLSold
  • HİSSE SENEDİ -HİSSE SENEDİ - Osmanlı İmparatorluğu Döneminde, Dönemin Mısır Hidivi Tevfik Paşa'nın 15 Şubat 1880 Tarihli Fermanıyla Kurulan Mısır Emlak Kredi Bankası'nın (Credit Foncier Egyptien) 1905 Tertibi 20 İngiliz Lirası Nominalli Bir'lik Hamiline Hisse Senedi. Kurucuları Arasında Mısır'ın Dünyaca Ünlü Safarad Musevisi Banker Ailesi Mensupları Olan Eduard, Felix ve Rafael Suarez Kardeşler de Bulunmaktadır. Soldaki Matbu İmza Rafael Suarez'e Aittir. 1960'larda Devletleştirilmiştir.

    Lot No: 82

    Lot: 82

    HİSSE SENEDİ -HİSSE SENEDİ - Osmanlı İmparatorluğu Döneminde, Dönemin Mısır Hidivi Tevfik Paşa'nın 15 Şubat 1880 Tarihli Fermanıyla Kurulan Mısır Emlak Kredi Bankası'nın (Credit Foncier Egyptien) 1905 Tertibi 20 İngiliz Lirası Nominalli Bir'lik Hamiline Hisse Senedi. Kurucuları Arasında Mısır'ın Dünyaca Ünlü Safarad Musevisi Banker Ailesi Mensupları Olan Eduard, Felix ve Rafael Suarez Kardeşler de Bulunmaktadır. Soldaki Matbu İmza Rafael Suarez'e Aittir. 1960'larda Devletleştirilmiştir.

    TLSold
  • TAHVİL -TAHVİL - Osmanlı İmparatorluğu Döneminde, Dönemin Mısır Hidivi Tevfik Paşa'nın 15 Şubat 1880 Tarihli Fermanıyla Kurulan Mısır Emlak Kredi Bankası'nın (Credit Foncier Egyptien) 1938 Tertibi 20 Mısır Lirası Nominalli ve Yıllık %3,5 Faizli Bir Kıta Tahvili. Kurucuları Arasında Mısır'ın Dünyaca Ünlü Safarad Musevisi Banker Ailesi Mensupları Olan Eduard, Felix ve Rafael Suarez Kardeşler de Bulunmaktadır. 1960'larda Devletleştirilmiştir.

    Lot No: 83

    Lot: 83

    TAHVİL -TAHVİL - Osmanlı İmparatorluğu Döneminde, Dönemin Mısır Hidivi Tevfik Paşa'nın 15 Şubat 1880 Tarihli Fermanıyla Kurulan Mısır Emlak Kredi Bankası'nın (Credit Foncier Egyptien) 1938 Tertibi 20 Mısır Lirası Nominalli ve Yıllık %3,5 Faizli Bir Kıta Tahvili. Kurucuları Arasında Mısır'ın Dünyaca Ünlü Safarad Musevisi Banker Ailesi Mensupları Olan Eduard, Felix ve Rafael Suarez Kardeşler de Bulunmaktadır. 1960'larda Devletleştirilmiştir.

    TLSold
  • TAHVİL -TAHVİL - Osmanlı İmparatorluğu Döneminde, Dönemin Mısır Hidivi 2.Abbas Hilmi Paşa'nın 24 Haziran 1897 Tarihli Fermanıyla Kurulan Mısır Ziraat ve Endüstri Şirketi'nin (Societe Anonyme Agricole et Industrielle d'Egypyte) 1907 Tertibi 500 Frank Nominalli ve Yıllık %5 Faizli Bir Kıta Tahvili. Arkayüz'ünde Tahvilin 1939 Yılında Belçika Borsasına Kote Edildiğini Gösterir Makbuz İlişiktir.

    Lot No: 84

    Lot: 84

    TAHVİL -TAHVİL - Osmanlı İmparatorluğu Döneminde, Dönemin Mısır Hidivi 2.Abbas Hilmi Paşa'nın 24 Haziran 1897 Tarihli Fermanıyla Kurulan Mısır Ziraat ve Endüstri Şirketi'nin (Societe Anonyme Agricole et Industrielle d'Egypyte) 1907 Tertibi 500 Frank Nominalli ve Yıllık %5 Faizli Bir Kıta Tahvili. Arkayüz'ünde Tahvilin 1939 Yılında Belçika Borsasına Kote Edildiğini Gösterir Makbuz İlişiktir.

    TLSold
  • HİSSE SENEDİ -HİSSE SENEDİ - Osmanlı İmparatorluğu Döneminde, Dönemin Mısır Hidivi 2. Abbas Hilmi Paşa'nın 10 Ocak 1905 Tarihli Fermanıyla Kurulan Mısır Arazi Bankası'nın (The Land Bank of Egypt) 1905 Tertibi 25 İngiliz Lirası Nominalli Beş'lik Hamiline Hisse Senedi. Kurucuları Arasında Mısır'ın Rum Banker Aileleri Olan Mavrogordato, Zafiropulo ve Zarifi, Aghion ve Salvago İsimleri Dikkat Çekmektedir. Sağdaki Islak İmza Kuruculardan Joseph Aghion'a Aittir.

    Lot No: 85

    Lot: 85

    HİSSE SENEDİ -HİSSE SENEDİ - Osmanlı İmparatorluğu Döneminde, Dönemin Mısır Hidivi 2. Abbas Hilmi Paşa'nın 10 Ocak 1905 Tarihli Fermanıyla Kurulan Mısır Arazi Bankası'nın (The Land Bank of Egypt) 1905 Tertibi 25 İngiliz Lirası Nominalli Beş'lik Hamiline Hisse Senedi. Kurucuları Arasında Mısır'ın Rum Banker Aileleri Olan Mavrogordato, Zafiropulo ve Zarifi, Aghion ve Salvago İsimleri Dikkat Çekmektedir. Sağdaki Islak İmza Kuruculardan Joseph Aghion'a Aittir.

    TLSold
  • HİSSE SENEDİ -HİSSE SENEDİ - Osmanlı İmparatorluğu Döneminde, Dönemin Mısır Hidivi 2. Abbas Hilmi Paşa'nın 10 Ocak 1905 Tarihli Fermanıyla Kurulan Mısır Arazi Bankası'nın (The Land Bank of Egypt) 1905 Tertibi 125 İngiliz Lirası Nominalli Yirmibeş'lik Hamiline Hisse Senedi. Kurucuları Arasında Mısır'ın Rum Banker Aileleri Olan Mavrogordato, Zafiropulo ve Zarifi, Aghion ve Salvago İsimleri Dikkat Çekmektedir. Sağdaki Islak İmza Kuruculardan Joseph Aghion'a Aittir.

    Lot No: 86

    Lot: 86

    HİSSE SENEDİ -HİSSE SENEDİ - Osmanlı İmparatorluğu Döneminde, Dönemin Mısır Hidivi 2. Abbas Hilmi Paşa'nın 10 Ocak 1905 Tarihli Fermanıyla Kurulan Mısır Arazi Bankası'nın (The Land Bank of Egypt) 1905 Tertibi 125 İngiliz Lirası Nominalli Yirmibeş'lik Hamiline Hisse Senedi. Kurucuları Arasında Mısır'ın Rum Banker Aileleri Olan Mavrogordato, Zafiropulo ve Zarifi, Aghion ve Salvago İsimleri Dikkat Çekmektedir. Sağdaki Islak İmza Kuruculardan Joseph Aghion'a Aittir.

    TLSold
  • HİSSE SENEDİ -HİSSE SENEDİ - El-Şaabiye İmar ve İskan Şirketi. Mısır Krallığının Sona Erip Muhammed Necip Liderliğinde Kurulan Mısır Arap Cumhuriyeti'nin Erken Döneminde (10 Temmuz 1954 Tarihinde) Kahire'de Kurulan Şirketin Nama Yazılı 4 Hisse'lik ve 100 Mısır Lirası Nominalli Hisse Senedi. Büyük Boy ve İşlem Görmemiş

    Lot No: 87

    Lot: 87

    HİSSE SENEDİ -HİSSE SENEDİ - El-Şaabiye İmar ve İskan Şirketi. Mısır Krallığının Sona Erip Muhammed Necip Liderliğinde Kurulan Mısır Arap Cumhuriyeti'nin Erken Döneminde (10 Temmuz 1954 Tarihinde) Kahire'de Kurulan Şirketin Nama Yazılı 4 Hisse'lik ve 100 Mısır Lirası Nominalli Hisse Senedi. Büyük Boy ve İşlem Görmemiş

    TLSold
  • HİSSE SENEDİ -HİSSE SENEDİ - Verreries Nationales de Perse Societe Anonyme (İran Cam İşletmeleri Anonim Şirketi). Merkezi Brüksel'de Olmak Üzere 1895'de Kurulan Şirket'in 500 Frank Nominalli Bir'lik İmtiyazlı Hamiline Hissesi. Ortada Dönemin İran Hükümdarı Sultan-ül Sahib Kıran Nasirüddin Şah Kacar'ın İmparatorluk Arması Yer Almaktadır. Farsça ve Fransızca.

    Lot No: 88

    Lot: 88

    HİSSE SENEDİ -HİSSE SENEDİ - Verreries Nationales de Perse Societe Anonyme (İran Cam İşletmeleri Anonim Şirketi). Merkezi Brüksel'de Olmak Üzere 1895'de Kurulan Şirket'in 500 Frank Nominalli Bir'lik İmtiyazlı Hamiline Hissesi. Ortada Dönemin İran Hükümdarı Sultan-ül Sahib Kıran Nasirüddin Şah Kacar'ın İmparatorluk Arması Yer Almaktadır. Farsça ve Fransızca.

    TLSold
  • TAHVİL -TAHVİL - Rus İmparatorluğu, %5 Faizli 1906 Devlet Borçlanması, 500 Frank (187,5 Ruble) Nominalli, Kuponsuz, Paris Borsa Kotasyon Fiskalli, Rusça, Fransızca, Almanca ve İngilizce Olmak Üzere Toplam 4 Dilde, Haliyle, Büyük Boy, 7.Seri

    Lot No: 89

    Lot: 89

    TAHVİL -TAHVİL - Rus İmparatorluğu, %5 Faizli 1906 Devlet Borçlanması, 500 Frank (187,5 Ruble) Nominalli, Kuponsuz, Paris Borsa Kotasyon Fiskalli, Rusça, Fransızca, Almanca ve İngilizce Olmak Üzere Toplam 4 Dilde, Haliyle, Büyük Boy, 7.Seri

    TLSold
  • HİSSE SENEDİ -HİSSE SENEDİ - Rus İmparatorluğu, Azof Don Ticaret Bankası 250 Ruble Nominalli Bir'lik Hamiline Hisse Senedi, 7 ila 10 No'lu Kuponlar İlişik, St.Petersburg Borsa Kotasyon Fiskalli, Haliyle, Orta Boy, 1911 Tertibi

    Lot No: 90

    Lot: 90

    HİSSE SENEDİ -HİSSE SENEDİ - Rus İmparatorluğu, Azof Don Ticaret Bankası 250 Ruble Nominalli Bir'lik Hamiline Hisse Senedi, 7 ila 10 No'lu Kuponlar İlişik, St.Petersburg Borsa Kotasyon Fiskalli, Haliyle, Orta Boy, 1911 Tertibi

    TLSold
  • TAHVİL -TAHVİL - Rus İmparatorluğu, %3,5 Faizli 1894 Devlet Borçlanması, 2.500 Frank (625 Ruble) Nominalli, Kuponsuz, Paris, Brüksel ve Berlin Borsaları Kotasyon Fiskalleri, Rusça, Fransızca, Almanca ve İngilizce Olmak Üzere Toplam 4 Dilde, Haliyle, Büyük Boy

    Lot No: 91

    Lot: 91

    TAHVİL -TAHVİL - Rus İmparatorluğu, %3,5 Faizli 1894 Devlet Borçlanması, 2.500 Frank (625 Ruble) Nominalli, Kuponsuz, Paris, Brüksel ve Berlin Borsaları Kotasyon Fiskalleri, Rusça, Fransızca, Almanca ve İngilizce Olmak Üzere Toplam 4 Dilde, Haliyle, Büyük Boy

    TLSold
  • HİSSE SENEDİ -HİSSE SENEDİ - Rus İmparatorluğu/Belçika, Tiflis Tramvay Şirketi (Tramways de Tiflis), 50 Frank Nominalli Bir'lik Hamiline Hisse, 13 ila 20 No'lu Kuponlar İlişik, Çifte Brüksel Borsa Kotasyon Fiskalli, Orta Boy, 1909 Tertibi, Haliyle, Günümüzde Gürcistan Cumhuriyeti'nin Başkenti (Şirketin Sermayesi 8.598.200 Frank), Haliyle

    Lot No: 92

    Lot: 92

    HİSSE SENEDİ -HİSSE SENEDİ - Rus İmparatorluğu/Belçika, Tiflis Tramvay Şirketi (Tramways de Tiflis), 50 Frank Nominalli Bir'lik Hamiline Hisse, 13 ila 20 No'lu Kuponlar İlişik, Çifte Brüksel Borsa Kotasyon Fiskalli, Orta Boy, 1909 Tertibi, Haliyle, Günümüzde Gürcistan Cumhuriyeti'nin Başkenti (Şirketin Sermayesi 8.598.200 Frank), Haliyle

    TLSold
  • HİSSE SENEDİ -HİSSE SENEDİ - Rus İmparatorluğu/Britanya, Kuzey Kafkasya Petrol Sahaları Şirketi (The North Caucasian Oil Fields Ltd.), 12,5 İngiliz Lirası Nominalli Yirmibeş'lik Hisse, 6 ila 20 No'lu Kuponlar İlişik, Çifte Londra Borsa Kotasyon Fiskalli, Büyük Boy, 1914 Tertibi, Haliyle, Dünyaca Ünlü Royal Dutch Shell Grubu'nun Erken Dönem Arama Sondaj İştirakidir. Varlıkları Sovyet Devriminden Sonra Devletleştirilmiş Olsa Dahi Şirketin 1984 Tarihine Kadar Varlığını Sürdürdüğü Görülmektedir.

    Lot No: 93

    Lot: 93

    HİSSE SENEDİ -HİSSE SENEDİ - Rus İmparatorluğu/Britanya, Kuzey Kafkasya Petrol Sahaları Şirketi (The North Caucasian Oil Fields Ltd.), 12,5 İngiliz Lirası Nominalli Yirmibeş'lik Hisse, 6 ila 20 No'lu Kuponlar İlişik, Çifte Londra Borsa Kotasyon Fiskalli, Büyük Boy, 1914 Tertibi, Haliyle, Dünyaca Ünlü Royal Dutch Shell Grubu'nun Erken Dönem Arama Sondaj İştirakidir. Varlıkları Sovyet Devriminden Sonra Devletleştirilmiş Olsa Dahi Şirketin 1984 Tarihine Kadar Varlığını Sürdürdüğü Görülmektedir.

    TLSold
  • TAHVİL -TAHVİL - Yunan Milli Bankası'nın (Ethniki Trapeza) %7 Faizli ve 2.500 Drahmi Nominalli 1925 Tertibi On'luk Tahvili. 1841 Yılında Kurulan ve 1930'da Yunan Merkez Bankası Kurulana Kadar Ülkenin Emisyon Bankası Görevini de İfa Eden Banka Günümüzde Halen Faaldir. 2006 - 2015 Döneminde Ülkemizdeki Finansbank A.Ş.'nin Ana Hissedarı İdi, Haliyle.

    Lot No: 94

    Lot: 94

    TAHVİL -TAHVİL - Yunan Milli Bankası'nın (Ethniki Trapeza) %7 Faizli ve 2.500 Drahmi Nominalli 1925 Tertibi On'luk Tahvili. 1841 Yılında Kurulan ve 1930'da Yunan Merkez Bankası Kurulana Kadar Ülkenin Emisyon Bankası Görevini de İfa Eden Banka Günümüzde Halen Faaldir. 2006 - 2015 Döneminde Ülkemizdeki Finansbank A.Ş.'nin Ana Hissedarı İdi, Haliyle.

    TLSold
  • HİSSE SENEDİ -HİSSE SENEDİ - Fria Nouvelle Societe Anonyme Hellenique de Draps de Naoussa (Nausa Pamuklu Dokuma Şirketi). Beheri 100 Drahmi Nominalli Yüz'lük Hamiline Hisse (Toplam 10.000 Drahmi). Selanik, 1922 Tertibi. Çifte Yunan Fiskalli. Hisse'nin Temettü Kuponları İngilizce Olarak Sakız Adası Bankası Tarafından (Yunanistan Dışında Alım Satımı Yapılamaz) İbaresiyle Sürsajlanmıştır. En Tepede 'Koç' Vinyeti.

    Lot No: 95

    Lot: 95

    HİSSE SENEDİ -HİSSE SENEDİ - Fria Nouvelle Societe Anonyme Hellenique de Draps de Naoussa (Nausa Pamuklu Dokuma Şirketi). Beheri 100 Drahmi Nominalli Yüz'lük Hamiline Hisse (Toplam 10.000 Drahmi). Selanik, 1922 Tertibi. Çifte Yunan Fiskalli. Hisse'nin Temettü Kuponları İngilizce Olarak Sakız Adası Bankası Tarafından (Yunanistan Dışında Alım Satımı Yapılamaz) İbaresiyle Sürsajlanmıştır. En Tepede 'Koç' Vinyeti.

    TLSold
  • HİSSE SENEDİ -HİSSE SENEDİ - Societe Des Usines du Laurium (Lavrion Endüstri Şirketi). 1873 Yılında Fransız Sermayesiyle Atina Yakınlarında Demir Çelik Ürünleri Üretmek Amacıyla Kurulan Şirketin 1936 Tertibi 100 Drahmi Nominalli Hamiline Bir'lik Hissesi. Üzerindeki Kaşeler İncelendiğinde Osmanlı Bankası'nda (Banque Ottomane) İşlem Gördüğü Anlaşılmaktadır. Perfore ve Kaşe İptalli.

    Lot No: 96

    Lot: 96

    HİSSE SENEDİ -HİSSE SENEDİ - Societe Des Usines du Laurium (Lavrion Endüstri Şirketi). 1873 Yılında Fransız Sermayesiyle Atina Yakınlarında Demir Çelik Ürünleri Üretmek Amacıyla Kurulan Şirketin 1936 Tertibi 100 Drahmi Nominalli Hamiline Bir'lik Hissesi. Üzerindeki Kaşeler İncelendiğinde Osmanlı Bankası'nda (Banque Ottomane) İşlem Gördüğü Anlaşılmaktadır. Perfore ve Kaşe İptalli.

    TLSold
  • HİSSE SENEDİ -HİSSE SENEDİ - Societe Des Usines du Laurium (Lavrion Endüstri Şirketi). 1873 Yılında Fransız Sermayesiyle Atina Yakınlarında Demir Çelik Ürünleri Üretmek Amacıyla Kurulan Şirketin 1936 Tertibi 500 Drahmi Nominalli Hamiline Beş'lik Hissesi. Üzerindeki Kaşeler İncelendiğinde Osmanlı Bankası'nda (Banque Ottomane) İşlem Gördüğü Anlaşılmaktadır. Perfore ve Kaşe İptalli.

    Lot No: 97

    Lot: 97

    HİSSE SENEDİ -HİSSE SENEDİ - Societe Des Usines du Laurium (Lavrion Endüstri Şirketi). 1873 Yılında Fransız Sermayesiyle Atina Yakınlarında Demir Çelik Ürünleri Üretmek Amacıyla Kurulan Şirketin 1936 Tertibi 500 Drahmi Nominalli Hamiline Beş'lik Hissesi. Üzerindeki Kaşeler İncelendiğinde Osmanlı Bankası'nda (Banque Ottomane) İşlem Gördüğü Anlaşılmaktadır. Perfore ve Kaşe İptalli.

    TLSold
  • HİSSE SENEDİ -HİSSE SENEDİ - Entrepots Frigorifiques de Salonique Soceite Anonyme (Selanik Soğuk Hava Depoları Şirketi). Beheri 100 Drahmi Nominalli Nama Yazılı 25 Hisse, Atina 1925 Tertibi. Şirket'in Faaliyetine Atıfta Bulunmak Üzere Kar ve Buz Vurgulu Dekoratif Tasarım. Büyük Kaşe İptalli.

    Lot No: 98

    Lot: 98

    HİSSE SENEDİ -HİSSE SENEDİ - Entrepots Frigorifiques de Salonique Soceite Anonyme (Selanik Soğuk Hava Depoları Şirketi). Beheri 100 Drahmi Nominalli Nama Yazılı 25 Hisse, Atina 1925 Tertibi. Şirket'in Faaliyetine Atıfta Bulunmak Üzere Kar ve Buz Vurgulu Dekoratif Tasarım. Büyük Kaşe İptalli.

    TLSold
  • HİSSE SENEDİ -HİSSE SENEDİ - Anonymos Elliniki Sidiroviomihaniki Etairia. Zincir ve Ekipmanları Ürettiği Anlaşılan Yunan Şirketinin 1939 Tertibi Nama Yazılı Beş'lik Hisse Senedi, Muhtelif Kaşe ve İptaller, Haliyle

    Lot No: 99

    Lot: 99

    HİSSE SENEDİ -HİSSE SENEDİ - Anonymos Elliniki Sidiroviomihaniki Etairia. Zincir ve Ekipmanları Ürettiği Anlaşılan Yunan Şirketinin 1939 Tertibi Nama Yazılı Beş'lik Hisse Senedi, Muhtelif Kaşe ve İptaller, Haliyle

    TLSold
  • TAHVİL -TAHVİL - Yugoslav Krallığı %7 Faizli 1931 Yılı Altın Tahvili. 1.000 Frank Nominalli ve Paris Borsasına 1932 Yılında Kote Edildiğini Gösteris Matbu Fiskalli. Baskı: Dünyaca Ünlü Paris Chaix Matbaası. Ortadaki Islak İmzanın Dönemin Maliye Bakanı Stanko Sverljuga'ya Ait Olduğu Değerelendirilmektedir.

    Lot No: 100

    Lot: 100

    TAHVİL -TAHVİL - Yugoslav Krallığı %7 Faizli 1931 Yılı Altın Tahvili. 1.000 Frank Nominalli ve Paris Borsasına 1932 Yılında Kote Edildiğini Gösteris Matbu Fiskalli. Baskı: Dünyaca Ünlü Paris Chaix Matbaası. Ortadaki Islak İmzanın Dönemin Maliye Bakanı Stanko Sverljuga'ya Ait Olduğu Değerelendirilmektedir.

    TLSold
  • TAHVİL -TAHVİL - Romanya Krallığı %4,5 Faizli ve 1.000 Lei Nominalli Kalkınma Tahvili. İhraç Yılı: 1934. Büyük Boy Art Deco Tasarım,  Köşelerde Sanayi, Tarım, Ulaştırma ve Havacılık Temalı Görseller. Büyük Boy ve Olağanüstü Görsel. Haliyle

    Lot No: 101

    Lot: 101

    TAHVİL -TAHVİL - Romanya Krallığı %4,5 Faizli ve 1.000 Lei Nominalli Kalkınma Tahvili. İhraç Yılı: 1934. Büyük Boy Art Deco Tasarım, Köşelerde Sanayi, Tarım, Ulaştırma ve Havacılık Temalı Görseller. Büyük Boy ve Olağanüstü Görsel. Haliyle

    TLSold
  • TAHVİL -TAHVİL - Romanya Krallığı %4 Faizli ve 500 Altın Lei Nominalli Devlet Tahvili. İhraç Yılı: 1929. Büyük Boy Art Deco Tasarım,  Sağda ve Solda Sanayi ve Ziraati Temsil Eden Kadın Figürleri. Büyük Boy ve Olağanüstü Görsel. Üste İliştirilmiş Pembe Kuponda Tahvilin Mülkiyetinin 1936 Yılında Yapılan Bir Anlaşmayla Romanya Devletinden Fransa Devletine Geçtiği Tutanak Altına Alınmıştır.

    Lot No: 102

    Lot: 102

    TAHVİL -TAHVİL - Romanya Krallığı %4 Faizli ve 500 Altın Lei Nominalli Devlet Tahvili. İhraç Yılı: 1929. Büyük Boy Art Deco Tasarım, Sağda ve Solda Sanayi ve Ziraati Temsil Eden Kadın Figürleri. Büyük Boy ve Olağanüstü Görsel. Üste İliştirilmiş Pembe Kuponda Tahvilin Mülkiyetinin 1936 Yılında Yapılan Bir Anlaşmayla Romanya Devletinden Fransa Devletine Geçtiği Tutanak Altına Alınmıştır.

    TLSold
  • TAHVİL -TAHVİL - Alman Gayrimenkul İpotek Bankası 1928 Yılı, 100 Altın Mark Nominalli Tahvili. 100 Altın Mark'ın 10/279 Kg. Saf Altına Karşılık Geldiği Görülmektedir. Delik ve Köşe İptalli. Baskı: Bir Dönem Cumhuriyet Banknotlarımızı da Basan ReichsDruckerei (Alman Devlet Matbaası)

    Lot No: 103

    Lot: 103

    TAHVİL -TAHVİL - Alman Gayrimenkul İpotek Bankası 1928 Yılı, 100 Altın Mark Nominalli Tahvili. 100 Altın Mark'ın 10/279 Kg. Saf Altına Karşılık Geldiği Görülmektedir. Delik ve Köşe İptalli. Baskı: Bir Dönem Cumhuriyet Banknotlarımızı da Basan ReichsDruckerei (Alman Devlet Matbaası)

    TLSold
  • TAHVİL -TAHVİL - Doğu Prusya Ziraat Bankası 1942 Yılı, 200 Mark Nominalli ve %8 Faizli Tahvili. Banka'nın Merkezi Olan Königsberg Kenti, Günümüzde Rusya Federasyonuna Bağlı Kaliningrad Kenti Adıyla Anılmaktadır. Baskı: Son Osmanlı Evrak-ı Nakdiyelerini de Basan Giesecke&Devrient Matbaası

    Lot No: 104

    Lot: 104

    TAHVİL -TAHVİL - Doğu Prusya Ziraat Bankası 1942 Yılı, 200 Mark Nominalli ve %8 Faizli Tahvili. Banka'nın Merkezi Olan Königsberg Kenti, Günümüzde Rusya Federasyonuna Bağlı Kaliningrad Kenti Adıyla Anılmaktadır. Baskı: Son Osmanlı Evrak-ı Nakdiyelerini de Basan Giesecke&Devrient Matbaası

    TLSold
  • TAHVİL -TAHVİL - Macar Krallığı Emlak Kredi Bankası %3,5 Faizli ve 500 Frank Nominalli Tahvili. İhraç Yılı: 1899. Büyük Boy. Macar Dilinin Yanı Sıra, Almanca ve Fransızca. Üstte Kaşeyle Tahvilin Kıymetinin 200 Franka Düşürüldüğü Görülmektedir. Çok Erken Dönem Katlamalı ve Kuponsuz Format.

    Lot No: 105

    Lot: 105

    TAHVİL -TAHVİL - Macar Krallığı Emlak Kredi Bankası %3,5 Faizli ve 500 Frank Nominalli Tahvili. İhraç Yılı: 1899. Büyük Boy. Macar Dilinin Yanı Sıra, Almanca ve Fransızca. Üstte Kaşeyle Tahvilin Kıymetinin 200 Franka Düşürüldüğü Görülmektedir. Çok Erken Dönem Katlamalı ve Kuponsuz Format.

    TLSold
  • HİSSE SENEDİ -HİSSE SENEDİ - Compagnie de Mines et Minerais Societe Anonyme. Brüksel 1926 Kuruluşlu Şirketin 100 Frank Nominalli Bir'lik Hamiline Hisse Senedi. Şirket Tamamı Amerika Birleşik Devletlerinde Bulunan Maden İmtiyazlarını İşletmek Üzere (Colorado, Montana vs Lokasyon Detayları Arkayüz'de Görülmektedir.) Avrupa Sermayesiyle Kurulmuştur.

    Lot No: 106

    Lot: 106

    HİSSE SENEDİ -HİSSE SENEDİ - Compagnie de Mines et Minerais Societe Anonyme. Brüksel 1926 Kuruluşlu Şirketin 100 Frank Nominalli Bir'lik Hamiline Hisse Senedi. Şirket Tamamı Amerika Birleşik Devletlerinde Bulunan Maden İmtiyazlarını İşletmek Üzere (Colorado, Montana vs Lokasyon Detayları Arkayüz'de Görülmektedir.) Avrupa Sermayesiyle Kurulmuştur.

    TLSold
  • TAHVİL -TAHVİL - Paris Şehri 1898, 125 Frank Nominalli Belediye Borçlanması. Üzerindeki Erken Dönem 10 Kuruşluk Fiskalden Tahvilin Cumhuriyetin İlk Yıllarında Ülkemizde İşlem Gördüğü Anlaşılmaktadır. Büyük Boy ve Dekoratif. Tahvilin Grafik Tasarımı Dünyaca Ünlü Fransız Ressam ve İllüstratör Joseph Blanc (1846-1904) Tarafından Yapılmıştır. Heykel Tasarımları (1812-1887) Yılları Arasında Yaşayan Ünlü Heykeltaş Emile Thomas'a Aittir, Ölümünden Sonra Telifle Kullanılmıştır, Haliyle.

    Lot No: 107

    Lot: 107

    TAHVİL -TAHVİL - Paris Şehri 1898, 125 Frank Nominalli Belediye Borçlanması. Üzerindeki Erken Dönem 10 Kuruşluk Fiskalden Tahvilin Cumhuriyetin İlk Yıllarında Ülkemizde İşlem Gördüğü Anlaşılmaktadır. Büyük Boy ve Dekoratif. Tahvilin Grafik Tasarımı Dünyaca Ünlü Fransız Ressam ve İllüstratör Joseph Blanc (1846-1904) Tarafından Yapılmıştır. Heykel Tasarımları (1812-1887) Yılları Arasında Yaşayan Ünlü Heykeltaş Emile Thomas'a Aittir, Ölümünden Sonra Telifle Kullanılmıştır, Haliyle.

    TLSold
  • TAHVİL -TAHVİL - Hazine-yi Maliye-yi Osmani, 1913 Yılı İç Borçlanma Tahvili. 110 Altın Kuruş Nominallidir. Dönemin İttihatçı Ruhuna Uygun Olarak Sadece Osmanlıca Olarak Basılmıştır. Soldaki İmza Dönemin Maliye Nazırı Abdurraman Vefik Bey'e, Sağdaki İse Düyunu Umumiye Muamelat-ı Nakdiye Müdürü (ve de Osmanlı Bankası Komiseri) Ferid Bey'e Aittir. Piyasada Sadece 55 ve 110 Kuruşluk Valörleri Görülmüş Olup Daha Büyük Küpürlerinin de Varlığı Bilinmektedir, Haliyle.

    Lot No: 108

    Lot: 108

    TAHVİL -TAHVİL - Hazine-yi Maliye-yi Osmani, 1913 Yılı İç Borçlanma Tahvili. 110 Altın Kuruş Nominallidir. Dönemin İttihatçı Ruhuna Uygun Olarak Sadece Osmanlıca Olarak Basılmıştır. Soldaki İmza Dönemin Maliye Nazırı Abdurraman Vefik Bey'e, Sağdaki İse Düyunu Umumiye Muamelat-ı Nakdiye Müdürü (ve de Osmanlı Bankası Komiseri) Ferid Bey'e Aittir. Piyasada Sadece 55 ve 110 Kuruşluk Valörleri Görülmüş Olup Daha Büyük Küpürlerinin de Varlığı Bilinmektedir, Haliyle.

    TLSold
  • HİSSE SENEDİ -HİSSE SENEDİ - Necef-i Şerif Tramvay Şirket-i Osmaniyesi. Basra'nın Ünlü Şahbenderzade ve Şalaş Aileleri Tarafından Necef ila Kufe İskelesi Arasında Tramvay İşletmeciliği Yapmak Amacıyla 1 Kanun-u Sani 1325 (14 Ocak 1910) Tarihinde Kurulmuştur. İki Altın Lira Nominalli. Sağ Taraf Osmanlıca, Sol Taraf Arapça Olmak Üzere İki Dilde. Şahbenderzade Mehmed Salih Efendi Adına Yazılıdır.

    Lot No: 109

    Lot: 109

    HİSSE SENEDİ -HİSSE SENEDİ - Necef-i Şerif Tramvay Şirket-i Osmaniyesi. Basra'nın Ünlü Şahbenderzade ve Şalaş Aileleri Tarafından Necef ila Kufe İskelesi Arasında Tramvay İşletmeciliği Yapmak Amacıyla 1 Kanun-u Sani 1325 (14 Ocak 1910) Tarihinde Kurulmuştur. İki Altın Lira Nominalli. Sağ Taraf Osmanlıca, Sol Taraf Arapça Olmak Üzere İki Dilde. Şahbenderzade Mehmed Salih Efendi Adına Yazılıdır.

    TLSold
  • HİSSE SENEDİ -HİSSE SENEDİ - Kibrit İmaline Mahsus Anonim Osmanlı Şirketi, İstanbul 1 Kasım 1891 Tertibi. İtibari Kıymeti Olmayan Bir'lik Hamiline Müessis (Kurucu) Hissesi. Küçükçekmece'de Binası Halen Ayakta Olan Tarihi Kibrit Fabrikası'nı Kurup İşlettiği Değerlendirilmektedir.

    Lot No: 110

    Lot: 110

    HİSSE SENEDİ -HİSSE SENEDİ - Kibrit İmaline Mahsus Anonim Osmanlı Şirketi, İstanbul 1 Kasım 1891 Tertibi. İtibari Kıymeti Olmayan Bir'lik Hamiline Müessis (Kurucu) Hissesi. Küçükçekmece'de Binası Halen Ayakta Olan Tarihi Kibrit Fabrikası'nı Kurup İşlettiği Değerlendirilmektedir.

    TLSold
  • TAHVİL -TAHVİL - Selanik Dersaadet İltisak (Bağlantı) Hattı Osmanlı Demiryolu Kumpanyası. Şark (Viyana) Demiryolunu Selanik'e Bağlamak İçin Kurulmuştur. Günümüzde Tamamı Yunanistan Sınırları İçinde Kalan Hat, Farecik (Feres) ile Selanik'i Birbirine Bağlamaktadır. %3 Yıllık Faizli ve 500 Frank Nominalli 1893 Tertibi Bir Kıta Tahvil. Soldaki İmza Osmanlı Bankası'nın Şirket Yönetimindeki Temsilcisi Leonberger'e Aittir.

    Lot No: 111

    Lot: 111

    TAHVİL -TAHVİL - Selanik Dersaadet İltisak (Bağlantı) Hattı Osmanlı Demiryolu Kumpanyası. Şark (Viyana) Demiryolunu Selanik'e Bağlamak İçin Kurulmuştur. Günümüzde Tamamı Yunanistan Sınırları İçinde Kalan Hat, Farecik (Feres) ile Selanik'i Birbirine Bağlamaktadır. %3 Yıllık Faizli ve 500 Frank Nominalli 1893 Tertibi Bir Kıta Tahvil. Soldaki İmza Osmanlı Bankası'nın Şirket Yönetimindeki Temsilcisi Leonberger'e Aittir.

    TLSold
  • HİSSE SENEDİ -HİSSE SENEDİ - Pera Palace Hotel de Constantinople Societe Anonyme. Paris 10 Temmuz 1922 Tertibi, 100 Frank Nominalli Bir'lik Hamiline Hisse. Yazılı Kaynaklarda, O Dönem Pera Palas'a Sahip Olan Grubun Bir Takım Endişelerle Mülkiyeti Bu Fransız Anonim Şirketi'ne Devrettiği Yer Almaktadır.

    Lot No: 112

    Lot: 112

    HİSSE SENEDİ -HİSSE SENEDİ - Pera Palace Hotel de Constantinople Societe Anonyme. Paris 10 Temmuz 1922 Tertibi, 100 Frank Nominalli Bir'lik Hamiline Hisse. Yazılı Kaynaklarda, O Dönem Pera Palas'a Sahip Olan Grubun Bir Takım Endişelerle Mülkiyeti Bu Fransız Anonim Şirketi'ne Devrettiği Yer Almaktadır.

    TLSold
  • HİSSE SENEDİ -HİSSE SENEDİ - Balya Karaaydın Madenleri Osmanlı Anonim Şirketi. Balıkesir'in Balya İlçesinde Fransız ve Gayrimüslüm Osmanlı Sermayedarlarca 1892 Yılında Kurulan Bu Şirket 1935 Yılına Kadar Faaliyet Göstermiştir. Hisseleri Paris Borsasına Kote Olup, 1914 Yılına Kadar Ortaklarına Düzenli Olarak Temettü Ödemesi Yapmıştır. Faaliyet Süresi Boyunca Ana Ürün Olarak Çinko-Kurşun Madenciliği Yapmış Yan Ürün Olarak da Bin Ton Gümüş ve Üç Ton Altın Üretimi Gerçekleştirmiştir. İstanbul, 1 Eylül 1904, 100 Frank Nominalli Bir'lik Hamiline Hisse.

    Lot No: 113

    Lot: 113

    HİSSE SENEDİ -HİSSE SENEDİ - Balya Karaaydın Madenleri Osmanlı Anonim Şirketi. Balıkesir'in Balya İlçesinde Fransız ve Gayrimüslüm Osmanlı Sermayedarlarca 1892 Yılında Kurulan Bu Şirket 1935 Yılına Kadar Faaliyet Göstermiştir. Hisseleri Paris Borsasına Kote Olup, 1914 Yılına Kadar Ortaklarına Düzenli Olarak Temettü Ödemesi Yapmıştır. Faaliyet Süresi Boyunca Ana Ürün Olarak Çinko-Kurşun Madenciliği Yapmış Yan Ürün Olarak da Bin Ton Gümüş ve Üç Ton Altın Üretimi Gerçekleştirmiştir. İstanbul, 1 Eylül 1904, 100 Frank Nominalli Bir'lik Hamiline Hisse.

    TLSold
  • HİSSE SENEDİ -HİSSE SENEDİ - Kavacık Efene Çukuru Altın ile Mahlut Simli Kurşun Madeni Türk Anonim Şirketi. Erken Dönem Cumhuriyet Madencilik Girişimi. İzmir'in Urla Kazası, Efene Çukuru Bölgesinde Altın-Gümüş Madenciliği Yapmak Üzere 25 Ağustos 1926 Tarihli Bakanlar Kurulu Kararıyla Kurulmuştur. 10 Lira Nominalli Hamiline Yazılı Bir'lik Hisse.

    Lot No: 114

    Lot: 114

    HİSSE SENEDİ -HİSSE SENEDİ - Kavacık Efene Çukuru Altın ile Mahlut Simli Kurşun Madeni Türk Anonim Şirketi. Erken Dönem Cumhuriyet Madencilik Girişimi. İzmir'in Urla Kazası, Efene Çukuru Bölgesinde Altın-Gümüş Madenciliği Yapmak Üzere 25 Ağustos 1926 Tarihli Bakanlar Kurulu Kararıyla Kurulmuştur. 10 Lira Nominalli Hamiline Yazılı Bir'lik Hisse.

    TLSold
  • HİSSE SENEDİ -HİSSE SENEDİ - Üsküdar Kadıköy ve Havalisi Halk Tramvayları Türk Anonim Şirketi, 5 Lira Nominalli Hamiline Bir'lik Hisse. 10 Haziran 1928 Tertibi, İmzasız ve Numarasız. Anadolu Yakasında Tramvay İşletmeciliği Yapmak Üzere Kurulan Bu Şirketin Merkez Depoları ve Güç Santrali, Günümüzde Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Kültür Merkezi Olan Tarihi Yerleşkeydi. Faaliyetlerini 1964 Senesine Kadar Sürdürmüş, O Tarihte Büyük Ortak İETT Bünyesinde Birleşmiştir.

    Lot No: 115

    Lot: 115

    HİSSE SENEDİ -HİSSE SENEDİ - Üsküdar Kadıköy ve Havalisi Halk Tramvayları Türk Anonim Şirketi, 5 Lira Nominalli Hamiline Bir'lik Hisse. 10 Haziran 1928 Tertibi, İmzasız ve Numarasız. Anadolu Yakasında Tramvay İşletmeciliği Yapmak Üzere Kurulan Bu Şirketin Merkez Depoları ve Güç Santrali, Günümüzde Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Kültür Merkezi Olan Tarihi Yerleşkeydi. Faaliyetlerini 1964 Senesine Kadar Sürdürmüş, O Tarihte Büyük Ortak İETT Bünyesinde Birleşmiştir.

    TLSold
  • HİSSE SENEDİ -HİSSE SENEDİ - Şirket-i Hayriye. Ülkemizde 1850 Tarihinde Kurulan İlk Anonim Şirket Olup Deniz Taşımacılığının Öncüsüdür. 1 Şubat 1943 Tarihli Nama Yazılı Bir'lik Temettü Hissesi. Dönemin Kütahya Milletvekili ve Atatürk'ün Yakın Çalışma Arkadaşlarından Doktor Şakir Ahmet (Ediz) Bey Namına Yazılıdır.

    Lot No: 116

    Lot: 116

    HİSSE SENEDİ -HİSSE SENEDİ - Şirket-i Hayriye. Ülkemizde 1850 Tarihinde Kurulan İlk Anonim Şirket Olup Deniz Taşımacılığının Öncüsüdür. 1 Şubat 1943 Tarihli Nama Yazılı Bir'lik Temettü Hissesi. Dönemin Kütahya Milletvekili ve Atatürk'ün Yakın Çalışma Arkadaşlarından Doktor Şakir Ahmet (Ediz) Bey Namına Yazılıdır.

    TLSold
  • EFEMERA -EFEMERA - Osmanlı Bankası (Banque Ottomane) Özel Filigranlı Kağıda Basılmış ve 193(0)lara Tarihlenen Teminat Mektubu. Numara: 110. Referans No: Imp.B.O. No 104 B Avril 1930 F 1000. İstanbul Baskısı Olduğu Düşünülen Bu Çok Özel Osmanlı Bankası Efemerasından Sınırlı Sayıda Görülmüş Olup Çok Nadirdir.

    Lot No: 117

    Lot: 117

    EFEMERA -EFEMERA - Osmanlı Bankası (Banque Ottomane) Özel Filigranlı Kağıda Basılmış ve 193(0)lara Tarihlenen Teminat Mektubu. Numara: 110. Referans No: Imp.B.O. No 104 B Avril 1930 F 1000. İstanbul Baskısı Olduğu Düşünülen Bu Çok Özel Osmanlı Bankası Efemerasından Sınırlı Sayıda Görülmüş Olup Çok Nadirdir.

    TLSold
  • HİSSE SENEDİ -HİSSE SENEDİ - Sınai ve Ticari Zümreler İşletme Türk Anonim Şirketi, 2.Tertip Hamiline 1.000 Lira Nominalli Hisse Senedi. Bulgaristan Türklerinden Olup Atatürk'ün Davetiyle Türkiye'ye Gelen Şakir Zümre İlk Yerli ve Milli Silah Fabrikatörlerimizdendir. Özellikle Uçak Bombaları Üretiminde İhtisaslaşan Bu Şirket, Daha Sonra Rekabet Edemez Hale Gelmiş Üretimini Şakir Zümre Markalı Sobalara Kaydırmıştır.

    Lot No: 118

    Lot: 118

    HİSSE SENEDİ -HİSSE SENEDİ - Sınai ve Ticari Zümreler İşletme Türk Anonim Şirketi, 2.Tertip Hamiline 1.000 Lira Nominalli Hisse Senedi. Bulgaristan Türklerinden Olup Atatürk'ün Davetiyle Türkiye'ye Gelen Şakir Zümre İlk Yerli ve Milli Silah Fabrikatörlerimizdendir. Özellikle Uçak Bombaları Üretiminde İhtisaslaşan Bu Şirket, Daha Sonra Rekabet Edemez Hale Gelmiş Üretimini Şakir Zümre Markalı Sobalara Kaydırmıştır.

    TLSold
  • HİSSE SENEDİ -HİSSE SENEDİ - Selanik Bankası Türk Anonim Şirketi, 1934 Tertibi ve 8,29 Lira Nominalli Bir'lik 'A' Tertibi Hisse Senedi. Türkiye'de Alım Satıma Konu Olduğunu Gösterir 9 Kuruşluk Matbu Fiskalli. 1970'lerde Uluslarası Endüstri ve Ticaret Bankası, 1990'larda ise Interbank Adını Almıştır. 1888'de Kurulan Banka 2000'lerin Başında TMSF'ye Devredilmiştir.

    Lot No: 119

    Lot: 119

    HİSSE SENEDİ -HİSSE SENEDİ - Selanik Bankası Türk Anonim Şirketi, 1934 Tertibi ve 8,29 Lira Nominalli Bir'lik 'A' Tertibi Hisse Senedi. Türkiye'de Alım Satıma Konu Olduğunu Gösterir 9 Kuruşluk Matbu Fiskalli. 1970'lerde Uluslarası Endüstri ve Ticaret Bankası, 1990'larda ise Interbank Adını Almıştır. 1888'de Kurulan Banka 2000'lerin Başında TMSF'ye Devredilmiştir.

    TLSold
  • HİSSE SENEDİ -HİSSE SENEDİ - Selanik Bankası Türk Anonim Şirketi, 1934 Tertibi ve İtibari Kıymeti Olmayan Bir'lik 'B' Tertibi Temettü Senedi. Fransa'da Alım Satıma Konu Olduğunu Gösterir Dairevi Matbu Fiskalli. 1970'lerde Uluslarası Endüstri ve Ticaret Bankası, 1990'larda ise Interbank Adını Almıştır. 1888'de Kurulan Banka 2000'lerin Başında TMSF'ye Devredilmiştir.

    Lot No: 120

    Lot: 120

    HİSSE SENEDİ -HİSSE SENEDİ - Selanik Bankası Türk Anonim Şirketi, 1934 Tertibi ve İtibari Kıymeti Olmayan Bir'lik 'B' Tertibi Temettü Senedi. Fransa'da Alım Satıma Konu Olduğunu Gösterir Dairevi Matbu Fiskalli. 1970'lerde Uluslarası Endüstri ve Ticaret Bankası, 1990'larda ise Interbank Adını Almıştır. 1888'de Kurulan Banka 2000'lerin Başında TMSF'ye Devredilmiştir.

    TLSold
  • HİSSE SENEDİ -HİSSE SENEDİ - Karamürsel Mensucat ve Ticaret Anonim Şirketi. 11 Teşrin-i Evvel 1333 (12 Kasım 1917) Tarihinde Kurulan Ülkemizin İlk Dokuma Şirketidir. Günümüzdeki Yeni Karamürsel Mağazaları Bu Şirketin Marka Bazında Devamı Niteliğindedir. 1 Ağustos 1931 Tertibi (Sermaye 200.000 Lira) Nama Yazılı Bir'lik Hisse.

    Lot No: 121

    Lot: 121

    HİSSE SENEDİ -HİSSE SENEDİ - Karamürsel Mensucat ve Ticaret Anonim Şirketi. 11 Teşrin-i Evvel 1333 (12 Kasım 1917) Tarihinde Kurulan Ülkemizin İlk Dokuma Şirketidir. Günümüzdeki Yeni Karamürsel Mağazaları Bu Şirketin Marka Bazında Devamı Niteliğindedir. 1 Ağustos 1931 Tertibi (Sermaye 200.000 Lira) Nama Yazılı Bir'lik Hisse.

    TLSold
  • HİSSE SENEDİ -HİSSE SENEDİ - Karamürsel Mensucat ve Ticaret Anonim Şirketi. 11 Teşrin-i Evvel 1333 (12 Kasım 1917) Tarihinde Kurulan Ülkemizin İlk Dokuma Şirketidir. Günümüzdeki Yeni Karamürsel Mağazaları Bu Şirketin Marka Bazında Devamı Niteliğindedir. 18 Eylül 1942 Tertibi (Sermaye 600.000 Lira) Nama Yazılı Beş'lik Hisse.

    Lot No: 122

    Lot: 122

    HİSSE SENEDİ -HİSSE SENEDİ - Karamürsel Mensucat ve Ticaret Anonim Şirketi. 11 Teşrin-i Evvel 1333 (12 Kasım 1917) Tarihinde Kurulan Ülkemizin İlk Dokuma Şirketidir. Günümüzdeki Yeni Karamürsel Mağazaları Bu Şirketin Marka Bazında Devamı Niteliğindedir. 18 Eylül 1942 Tertibi (Sermaye 600.000 Lira) Nama Yazılı Beş'lik Hisse.

    TLSold
  • HİSSE SENEDİ -HİSSE SENEDİ - Karamürsel Mensucat ve Ticaret Anonim Şirketi. 11 Teşrin-i Evvel 1333 (12 Kasım 1917) Tarihinde Kurulan Ülkemizin İlk Dokuma Şirketidir. Günümüzdeki Yeni Karamürsel Mağazaları Bu Şirketin Marka Bazında Devamı Niteliğindedir. 25 Temmuz 1945 Tertibi (Sermaye 900.000 Lira) Nama Yazılı Bir'lik Hisse.

    Lot No: 123

    Lot: 123

    HİSSE SENEDİ -HİSSE SENEDİ - Karamürsel Mensucat ve Ticaret Anonim Şirketi. 11 Teşrin-i Evvel 1333 (12 Kasım 1917) Tarihinde Kurulan Ülkemizin İlk Dokuma Şirketidir. Günümüzdeki Yeni Karamürsel Mağazaları Bu Şirketin Marka Bazında Devamı Niteliğindedir. 25 Temmuz 1945 Tertibi (Sermaye 900.000 Lira) Nama Yazılı Bir'lik Hisse.

    TLSold
  • HİSSE SENEDİ -HİSSE SENEDİ - Karamürsel Mensucat ve Ticaret Anonim Şirketi. 11 Teşrin-i Evvel 1333 (12 Kasım 1917) Tarihinde Kurulan Ülkemizin İlk Dokuma Şirketidir. Günümüzdeki Yeni Karamürsel Mağazaları Bu Şirketin Marka Bazında Devamı Niteliğindedir. 12 Nisan 1949 Tertibi (Sermaye 1.200.000 Lira) Nama Yazılı Yirmibeş'lik Hisse.

    Lot No: 124

    Lot: 124

    HİSSE SENEDİ -HİSSE SENEDİ - Karamürsel Mensucat ve Ticaret Anonim Şirketi. 11 Teşrin-i Evvel 1333 (12 Kasım 1917) Tarihinde Kurulan Ülkemizin İlk Dokuma Şirketidir. Günümüzdeki Yeni Karamürsel Mağazaları Bu Şirketin Marka Bazında Devamı Niteliğindedir. 12 Nisan 1949 Tertibi (Sermaye 1.200.000 Lira) Nama Yazılı Yirmibeş'lik Hisse.

    TLSold
  • HİSSE SENEDİ -HİSSE SENEDİ - Türkiye Halk Bankası Anonim Şirketi. 1.000 Lira Nominalli Bir'lik Nama Yazılı Hisse. İhraç Tarihi: 1938. Halkbank, Ülkemizin En Köklü ve En Büyük Bankarından Biri Olup, Borsa İstanbul Kaydileştirme Hükümleri Gereği Fiziki Hisse Senetlerine Nadiren Rastlanmaktadır.

    Lot No: 125

    Lot: 125

    HİSSE SENEDİ -HİSSE SENEDİ - Türkiye Halk Bankası Anonim Şirketi. 1.000 Lira Nominalli Bir'lik Nama Yazılı Hisse. İhraç Tarihi: 1938. Halkbank, Ülkemizin En Köklü ve En Büyük Bankarından Biri Olup, Borsa İstanbul Kaydileştirme Hükümleri Gereği Fiziki Hisse Senetlerine Nadiren Rastlanmaktadır.

    TLSold
  • HİSSE SENEDİ -HİSSE SENEDİ - İttihad-ı Milli Türk Anonim Sigorta Şirketi. 1959 Tertibi Hamiline Yazılı Beş Hisse'lik Senet. 1918 Kuruluşlu Şirket Sırasıyla İmtaş, Nordstern İmtaş  İsimlerini Almış ve 2000'li Yılların Başında AXA Sigorta Tarafından Devralınmıştır.

    Lot No: 126

    Lot: 126

    HİSSE SENEDİ -HİSSE SENEDİ - İttihad-ı Milli Türk Anonim Sigorta Şirketi. 1959 Tertibi Hamiline Yazılı Beş Hisse'lik Senet. 1918 Kuruluşlu Şirket Sırasıyla İmtaş, Nordstern İmtaş İsimlerini Almış ve 2000'li Yılların Başında AXA Sigorta Tarafından Devralınmıştır.

    TLSold
  • TAHVİL -TAHVİL - Hamiline Yazılı Mevduat Setifikası. Türk Ticaret Bankası A.Ş. Tarafından 1993 Yılında 3 Ay Vadeli Olarak İhraç Edilmiştir. Nominal Değeri: 5.000.000 TL. Seri: D-DA, Bakırköy Şubesi. Ödendi Kaşeli. Günümüzde Hamiline Mevduat Sertifkası İhracı Kanunen Mümkün Değildir.

    Lot No: 127

    Lot: 127

    TAHVİL -TAHVİL - Hamiline Yazılı Mevduat Setifikası. Türk Ticaret Bankası A.Ş. Tarafından 1993 Yılında 3 Ay Vadeli Olarak İhraç Edilmiştir. Nominal Değeri: 5.000.000 TL. Seri: D-DA, Bakırköy Şubesi. Ödendi Kaşeli. Günümüzde Hamiline Mevduat Sertifkası İhracı Kanunen Mümkün Değildir.

    TLSold
  • TAHVİL -TAHVİL - Hamiline Yazılı Mevduat Setifikası. Türk Ticaret Bankası A.Ş. Tarafından 1993 Yılında 3 Ay Vadeli Olarak İhraç Edilmiştir. Nominal Değeri: 15.000.000 TL. Seri: J-JA, Bakırköy Şubesi. Ödendi Kaşeli. Günümüzde Hamiline Mevduat Sertifkası İhracı Kanunen Mümkün Değildir.

    Lot No: 128

    Lot: 128

    TAHVİL -TAHVİL - Hamiline Yazılı Mevduat Setifikası. Türk Ticaret Bankası A.Ş. Tarafından 1993 Yılında 3 Ay Vadeli Olarak İhraç Edilmiştir. Nominal Değeri: 15.000.000 TL. Seri: J-JA, Bakırköy Şubesi. Ödendi Kaşeli. Günümüzde Hamiline Mevduat Sertifkası İhracı Kanunen Mümkün Değildir.

    TLSold
  • TAHVİL -TAHVİL - Hamiline Yazılı Mevduat Setifikası. Türk Ticaret Bankası A.Ş. Tarafından 1993 Yılında 3 Ay Vadeli Olarak İhraç Edilmiştir. Nominal Değeri: 50.000.000 TL. Seri: P-PA, Bakırköy Şubesi. Ödendi Kaşeli. Günümüzde Hamiline Mevduat Sertifkası İhracı Kanunen Mümkün Değildir.

    Lot No: 129

    Lot: 129

    TAHVİL -TAHVİL - Hamiline Yazılı Mevduat Setifikası. Türk Ticaret Bankası A.Ş. Tarafından 1993 Yılında 3 Ay Vadeli Olarak İhraç Edilmiştir. Nominal Değeri: 50.000.000 TL. Seri: P-PA, Bakırköy Şubesi. Ödendi Kaşeli. Günümüzde Hamiline Mevduat Sertifkası İhracı Kanunen Mümkün Değildir.

    TLSold
  • TAHVİL -TAHVİL - Hamiline Yazılı Mevduat Setifikası. Türk Ticaret Bankası A.Ş. Tarafından 1993 Yılında 3 Ay Vadeli Olarak İhraç Edilmiştir. Nominal Değeri: 100.000.000 TL. Seri: R-RA, Bakırköy Şubesi. Ödendi Kaşeli. Günümüzde Hamiline Mevduat Sertifkası İhracı Kanunen Mümkün Değildir.

    Lot No: 130

    Lot: 130

    TAHVİL -TAHVİL - Hamiline Yazılı Mevduat Setifikası. Türk Ticaret Bankası A.Ş. Tarafından 1993 Yılında 3 Ay Vadeli Olarak İhraç Edilmiştir. Nominal Değeri: 100.000.000 TL. Seri: R-RA, Bakırköy Şubesi. Ödendi Kaşeli. Günümüzde Hamiline Mevduat Sertifkası İhracı Kanunen Mümkün Değildir.

    TLSold
  • HİSSE SENEDİ -HİSSE SENEDİ - İleri Tel Yay Çember Sanayi ve Ticaret A.Ş., 1971 Tertibi Nama Yazılı 5.000 Lira Nominalli On'luk Hisse. Ülkemizde Yaylı Yatak ve Baza Sektörünün Köklü Markası Olan İdaş'ın Yan Şirketi Olarak Kurulmuştur. Ünlü Sanayici A.Hulusi Akbay Namına Yazılıdır.

    Lot No: 131

    Lot: 131

    HİSSE SENEDİ -HİSSE SENEDİ - İleri Tel Yay Çember Sanayi ve Ticaret A.Ş., 1971 Tertibi Nama Yazılı 5.000 Lira Nominalli On'luk Hisse. Ülkemizde Yaylı Yatak ve Baza Sektörünün Köklü Markası Olan İdaş'ın Yan Şirketi Olarak Kurulmuştur. Ünlü Sanayici A.Hulusi Akbay Namına Yazılıdır.

    TLSold
  • EFEMERA -EFEMERA - Sovvet Sosyalist Cumhuriyetleri Birliği Gürcistan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti Tarafından Verilmiş Sportif Berat. 1962 Tarihlidir, Rusça ve Gürcüce. Çok Renkli Dekoratif Format

    Lot No: 132

    Lot: 132

    EFEMERA -EFEMERA - Sovvet Sosyalist Cumhuriyetleri Birliği Gürcistan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti Tarafından Verilmiş Sportif Berat. 1962 Tarihlidir, Rusça ve Gürcüce. Çok Renkli Dekoratif Format

    TLSold
  • EFEMERA -EFEMERA - Sovvet Sosyalist Cumhuriyetleri Birliği Gürcistan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti Tarafından Verilmiş Sportif Berat. 1963 Tarihlidir, Rusça ve Gürcüce. Çok Renkli Dekoratif Format (Değişik)

    Lot No: 133

    Lot: 133

    EFEMERA -EFEMERA - Sovvet Sosyalist Cumhuriyetleri Birliği Gürcistan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti Tarafından Verilmiş Sportif Berat. 1963 Tarihlidir, Rusça ve Gürcüce. Çok Renkli Dekoratif Format (Değişik)

    TLSold
  • EFEMERA -EFEMERA - Sovvet Sosyalist Cumhuriyetleri Birliği Gürcistan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti Tarafından Verilmiş Siyasi İçerikli Berat. 1977 Tarihlidir, Rusça. Kızıl Bayrak Üzerine Stilize Lenin Portresi.

    Lot No: 134

    Lot: 134

    EFEMERA -EFEMERA - Sovvet Sosyalist Cumhuriyetleri Birliği Gürcistan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti Tarafından Verilmiş Siyasi İçerikli Berat. 1977 Tarihlidir, Rusça. Kızıl Bayrak Üzerine Stilize Lenin Portresi.

    TLSold
  • EFEMERA -EFEMERA - Spor Tarihimiz. Galatasaray Spor Kulübü Kürek Şubesi Vinyetli, Çok Renkli Kullanılmamış Zarf. Galatasaray'ın Osmanlıca İlk Logosunu İçeren Bu Zarf Kürek Şubesinin Kuruluduğu 1913 ila Harf İnkilabı'nın Gerçekleştiği 1928 Yılları Arasına Tarihlenmektedir, Haliyle.

    Lot No: 135

    Lot: 135

    EFEMERA -EFEMERA - Spor Tarihimiz. Galatasaray Spor Kulübü Kürek Şubesi Vinyetli, Çok Renkli Kullanılmamış Zarf. Galatasaray'ın Osmanlıca İlk Logosunu İçeren Bu Zarf Kürek Şubesinin Kuruluduğu 1913 ila Harf İnkilabı'nın Gerçekleştiği 1928 Yılları Arasına Tarihlenmektedir, Haliyle.

    TLSold
  • EFEMERA -EFEMERA - Atatürk Dönemi Siyaset Tarihimiz. Cumhuriyet Halk Fırkası Umumi Katibi ve Kütahya Mebusu Recep Peker Tarafından C.H.F. Zonguldak İdare Heyeti Reisi'ne Gönderilen 29 Ekim Bayramı Konulu ve 4 Teşrin-i Sani (Kasım) 1934 Tarihli Resmi Yazışma. Recep Peker İlerleyen Dönemde Türkiye Cumhuriyeti'nin 6.Başbakanı Olmuş ve Toplam 7 Dönem Kütahya Milletvekilliği Yapmıştır.

    Lot No: 136

    Lot: 136

    EFEMERA -EFEMERA - Atatürk Dönemi Siyaset Tarihimiz. Cumhuriyet Halk Fırkası Umumi Katibi ve Kütahya Mebusu Recep Peker Tarafından C.H.F. Zonguldak İdare Heyeti Reisi'ne Gönderilen 29 Ekim Bayramı Konulu ve 4 Teşrin-i Sani (Kasım) 1934 Tarihli Resmi Yazışma. Recep Peker İlerleyen Dönemde Türkiye Cumhuriyeti'nin 6.Başbakanı Olmuş ve Toplam 7 Dönem Kütahya Milletvekilliği Yapmıştır.

    TLSold
  • EFEMERA -EFEMERA - Atatürk Dönemi Siyaset Tarihimiz. Cumhuriyet Halk Fırkası Umumi Katibi ve Kütahya Mebusu Recep Peker Tarafından C.H.F. İstanbul İdare Heyeti Azası'na Gönderilen ve Kendisine Gönderilen Bir Kitap İçin Teşekkür Mesajının Yer Aldığı  18 Kasım 1934 Tarihli Resmi Yazışma. Recep Peker İlerleyen Dönemde Türkiye Cumhuriyeti'nin 6.Başbakanı Olmuş ve Toplam 7 Dönem Kütahya Milletvekilliği Yapmıştır. (Kendisine Gelen Mektup da İlişiktir.)

    Lot No: 137

    Lot: 137

    EFEMERA -EFEMERA - Atatürk Dönemi Siyaset Tarihimiz. Cumhuriyet Halk Fırkası Umumi Katibi ve Kütahya Mebusu Recep Peker Tarafından C.H.F. İstanbul İdare Heyeti Azası'na Gönderilen ve Kendisine Gönderilen Bir Kitap İçin Teşekkür Mesajının Yer Aldığı 18 Kasım 1934 Tarihli Resmi Yazışma. Recep Peker İlerleyen Dönemde Türkiye Cumhuriyeti'nin 6.Başbakanı Olmuş ve Toplam 7 Dönem Kütahya Milletvekilliği Yapmıştır. (Kendisine Gelen Mektup da İlişiktir.)

    TLSold
  • EFEMERA -EFEMERA - Atatürk Dönemi Siyaset Tarihimiz. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri ve Kütahya Mebusu Recep Peker Tarafından Kars Jandarma Komutanına Gönderilen Teşekkür Mesajının Yer Aldığı  23 Eylül 1935 Tarihli Resmi Yazışma. Recep Peker İlerleyen Dönemde Türkiye Cumhuriyeti'nin 6.Başbakanı Olmuş ve Toplam 7 Dönem Kütahya Milletvekilliği Yapmıştır.

    Lot No: 138

    Lot: 138

    EFEMERA -EFEMERA - Atatürk Dönemi Siyaset Tarihimiz. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri ve Kütahya Mebusu Recep Peker Tarafından Kars Jandarma Komutanına Gönderilen Teşekkür Mesajının Yer Aldığı 23 Eylül 1935 Tarihli Resmi Yazışma. Recep Peker İlerleyen Dönemde Türkiye Cumhuriyeti'nin 6.Başbakanı Olmuş ve Toplam 7 Dönem Kütahya Milletvekilliği Yapmıştır.

    TLSold
  • EFEMERA -EFEMERA - İngiltere'de Tamamen El Yazması Olarak 1925 Yılında Beş Büyük Sayfa Olarak Kitapçık Formunda Hazırlanmış 300 Sterlin Kapsamında İpotek (Mortgage) Sözleşmesi. İşlem Gününün Tarihini Taşıyan 7 Şilin 6 Pence Nominalli Kabartma Fiskalli.

    Lot No: 139

    Lot: 139

    EFEMERA -EFEMERA - İngiltere'de Tamamen El Yazması Olarak 1925 Yılında Beş Büyük Sayfa Olarak Kitapçık Formunda Hazırlanmış 300 Sterlin Kapsamında İpotek (Mortgage) Sözleşmesi. İşlem Gününün Tarihini Taşıyan 7 Şilin 6 Pence Nominalli Kabartma Fiskalli.

    TLSold
  • EFEMERA -EFEMERA - İngiltere'de Tamamen El Yazması Olarak 1910 Yılında Tek Büyük Sayfa ve Kitapçık Formunda Hazırlanmış ve 1871 Yılında Yapılmış Bir Sözleşmeye Atıfta Bulunan Gayrimenkul Konulu Ek Sözleşme. İşlem Gününün Tarihini Taşıyan 6 Pence Nominalli Kabartma Fiskalli.

    Lot No: 140

    Lot: 140

    EFEMERA -EFEMERA - İngiltere'de Tamamen El Yazması Olarak 1910 Yılında Tek Büyük Sayfa ve Kitapçık Formunda Hazırlanmış ve 1871 Yılında Yapılmış Bir Sözleşmeye Atıfta Bulunan Gayrimenkul Konulu Ek Sözleşme. İşlem Gününün Tarihini Taşıyan 6 Pence Nominalli Kabartma Fiskalli.

    TLSold
  • EFEMERA -EFEMERA - Tophane Kılıç Ali Paşa Mahallesinde Yaşayan Şaban Oğlu Ahmet Efendi'ye Mahalle'nin Muhtar-ı Evveli ve Muhtar-ı Sanisi Mühürleriyle Verilmiş Fotoğraflı Osmanlıca İkamet Tezkeresi. 11 Teşrin-i Evvel 1926 (11 Ekim 1926)

    Lot No: 141

    Lot: 141

    EFEMERA -EFEMERA - Tophane Kılıç Ali Paşa Mahallesinde Yaşayan Şaban Oğlu Ahmet Efendi'ye Mahalle'nin Muhtar-ı Evveli ve Muhtar-ı Sanisi Mühürleriyle Verilmiş Fotoğraflı Osmanlıca İkamet Tezkeresi. 11 Teşrin-i Evvel 1926 (11 Ekim 1926)

    TLSold
  • EFEMERA -EFEMERA - Sultan Ahmed Cam Havuz (?) Mahallesinde Yaşayan Bir Vatandaşa Mahalle'nin İmam ve Muhtar-ı Evveli Mühürleriyle Verilmiş Fotoğraflı Osmanlıca İkamet Tezkeresi. 17 Mayıs 1340 (17 Mayıs 1924), Haliyle.

    Lot No: 142

    Lot: 142

    EFEMERA -EFEMERA - Sultan Ahmed Cam Havuz (?) Mahallesinde Yaşayan Bir Vatandaşa Mahalle'nin İmam ve Muhtar-ı Evveli Mühürleriyle Verilmiş Fotoğraflı Osmanlıca İkamet Tezkeresi. 17 Mayıs 1340 (17 Mayıs 1924), Haliyle.

    TLSold
  • EFEMERA -EFEMERA - Hukuk Tarihimiz. Bir Dava Vekili Tarafından 'Huzur-u Ali-yi Vilayet Penahi'ye' (Valilik Yüksek Makamına) Yazılmış Çifte Fiskalli ve Osmanlıca Dilekçe. 10 Ağustos 1341 (10 Ağustos 1925) Tarihli.

    Lot No: 143

    Lot: 143

    EFEMERA -EFEMERA - Hukuk Tarihimiz. Bir Dava Vekili Tarafından 'Huzur-u Ali-yi Vilayet Penahi'ye' (Valilik Yüksek Makamına) Yazılmış Çifte Fiskalli ve Osmanlıca Dilekçe. 10 Ağustos 1341 (10 Ağustos 1925) Tarihli.

    TLSold
  • EFEMERA -EFEMERA - Hukuk Tarihimiz. 6 Şubat 1337 (6 Şubat 1921) Tarihli Kefaletname. Osmanlıca ve Çift Taraflı. Toplam 13 Adet Muhtelif Valörlerde Fiskal Pul İçermektedir. Belgeyi İlginç Kılan Özellik Arka Yüz'de Bulunan Dairevi Hahambaşılık Damgası ve 7 Şubat 1337 (7 Şubat 1921) Tarihli Tasdik Şerhidir. Haliyle ve Emsal Belge.

    Lot No: 144

    Lot: 144

    EFEMERA -EFEMERA - Hukuk Tarihimiz. 6 Şubat 1337 (6 Şubat 1921) Tarihli Kefaletname. Osmanlıca ve Çift Taraflı. Toplam 13 Adet Muhtelif Valörlerde Fiskal Pul İçermektedir. Belgeyi İlginç Kılan Özellik Arka Yüz'de Bulunan Dairevi Hahambaşılık Damgası ve 7 Şubat 1337 (7 Şubat 1921) Tarihli Tasdik Şerhidir. Haliyle ve Emsal Belge.

    TLSold
  • EFEMERA -EFEMERA - Hukuk Tarihimiz. Osmanlı Döneminde Azınlıklar. Ermeni Ortodoks Cemaati Mensubu Madam Serpuhi Arslanyan'ın Dahil Olduğu Hukuki Sürece İlişkin Beyoğlu Katib-i Adliliği Cenab-ı Alisi'ne Yazılmış 13 Haziran (1)336 (13 Haziran 1920) Tarihli Fiskalli Dilekçe.

    Lot No: 145

    Lot: 145

    EFEMERA -EFEMERA - Hukuk Tarihimiz. Osmanlı Döneminde Azınlıklar. Ermeni Ortodoks Cemaati Mensubu Madam Serpuhi Arslanyan'ın Dahil Olduğu Hukuki Sürece İlişkin Beyoğlu Katib-i Adliliği Cenab-ı Alisi'ne Yazılmış 13 Haziran (1)336 (13 Haziran 1920) Tarihli Fiskalli Dilekçe.

    TLSold
  • EFEMERA -EFEMERA - 'Bilumum Umur-u Tasarrufiye'ye Ait Muamelatda İhtiyar Heyetleri Tarafından Defter-i Hakani İdarelerine Verilecek İlmühaberlere Mahsus Varakadır'. 12 Temmuz 1334 (12 Temmuz 1918) Tarihlidir. İlgili Yerleşim Biriminin Tüm İhtiyar Heyeti Azaları Tarafından Mühürlenmiş Olması, İhtiyar Heyetlerinin Osmanlı Döneminde İşlevleri Hakkında Aydınlatıcıdır. Birbirine İlişik Çifte Belge ve Fiskalli.

    Lot No: 146

    Lot: 146

    EFEMERA -EFEMERA - 'Bilumum Umur-u Tasarrufiye'ye Ait Muamelatda İhtiyar Heyetleri Tarafından Defter-i Hakani İdarelerine Verilecek İlmühaberlere Mahsus Varakadır'. 12 Temmuz 1334 (12 Temmuz 1918) Tarihlidir. İlgili Yerleşim Biriminin Tüm İhtiyar Heyeti Azaları Tarafından Mühürlenmiş Olması, İhtiyar Heyetlerinin Osmanlı Döneminde İşlevleri Hakkında Aydınlatıcıdır. Birbirine İlişik Çifte Belge ve Fiskalli.

    TLSold
  • EFEMERA -EFEMERA - 'Ruhsat Tezkiresi Makamına Kaim Olmak Üzere Erbab-ı Ticaret, Hırfet ve Sınai'ye Mahsus Temettü (Gelir) Vergisi Tezkiresidir'. İstanbul'da Balıkpazarı'nda 'Kalfa' Sıfatıyla Sanatını İcra Eden Bir Meslek Mensubuna Aittir. 16 Mart 1329 (26 Mart 1913) Tarihli ve Fiskalli, Haliyle.

    Lot No: 147

    Lot: 147

    EFEMERA -EFEMERA - 'Ruhsat Tezkiresi Makamına Kaim Olmak Üzere Erbab-ı Ticaret, Hırfet ve Sınai'ye Mahsus Temettü (Gelir) Vergisi Tezkiresidir'. İstanbul'da Balıkpazarı'nda 'Kalfa' Sıfatıyla Sanatını İcra Eden Bir Meslek Mensubuna Aittir. 16 Mart 1329 (26 Mart 1913) Tarihli ve Fiskalli, Haliyle.

    TLSold
  • EFEMERA -EFEMERA - Kütahya'nın Akviran Kariyesinde İkamet Bir Vatandaşa, Kariye'nin (Köy) Muhtar-ı Evveli ve Muhtar-ı Sanisi Mühürüyle Verilmiş 16 Ağustos 1308 (28 Ağustos 1892) Tarihli İyi Hal Kağıdı, Fiskalli.

    Lot No: 148

    Lot: 148

    EFEMERA -EFEMERA - Kütahya'nın Akviran Kariyesinde İkamet Bir Vatandaşa, Kariye'nin (Köy) Muhtar-ı Evveli ve Muhtar-ı Sanisi Mühürüyle Verilmiş 16 Ağustos 1308 (28 Ağustos 1892) Tarihli İyi Hal Kağıdı, Fiskalli.

    TLSold
  • EFEMERA -EFEMERA - 'Taşra Mal Sandıklarına İrad ve Mesarif ve Cümle Tahsil Edilen Mebaliğe Mahsus İmühaber'. 5 Temmuz 1339 (5 Temmuz 1923) Tarihinde Yapılan 7.800 Kuruş Tutarında Tahsilata İlişkin İlmühaber. Çifte Fiskalli ve Mühürlü.

    Lot No: 149

    Lot: 149

    EFEMERA -EFEMERA - 'Taşra Mal Sandıklarına İrad ve Mesarif ve Cümle Tahsil Edilen Mebaliğe Mahsus İmühaber'. 5 Temmuz 1339 (5 Temmuz 1923) Tarihinde Yapılan 7.800 Kuruş Tutarında Tahsilata İlişkin İlmühaber. Çifte Fiskalli ve Mühürlü.

    TLSold
  • EFEMERA -EFEMERA - Osmanlıca ve Türk Tayyare Cemiyeti Logolu Kira Mukavelesi. Mucir (Mal Sahibi): Şevket Paşa, Müstecir (Kiracı): Salih Bey, Kefil: Sokrat Efendi. Bahis Konusu Şevket Paşa'nın Ayrıca Fotoğrafı da İlişiktir. (Şapkalı), Muhtelif Fiskallar, 28 Mayıs 1928 Tarihli.

    Lot No: 150

    Lot: 150

    EFEMERA -EFEMERA - Osmanlıca ve Türk Tayyare Cemiyeti Logolu Kira Mukavelesi. Mucir (Mal Sahibi): Şevket Paşa, Müstecir (Kiracı): Salih Bey, Kefil: Sokrat Efendi. Bahis Konusu Şevket Paşa'nın Ayrıca Fotoğrafı da İlişiktir. (Şapkalı), Muhtelif Fiskallar, 28 Mayıs 1928 Tarihli.

    TLSold
  • EFEMERA -EFEMERA - Hukuk Tarihimiz. Türkiye Cumhuriyeti İstanbul Dördüncü Katib-i Adlisi (Noteri) Ali Murteza Tarafından Özel Bastırılmış 1339 (21 Aralık 1923) Tarihli Osmanlıca Vekaletnameyi Hususi. Vekaletnameye Taraf Olan Şahısların Fotoğrafı İlişiktir, Haliyle.

    Lot No: 151

    Lot: 151

    EFEMERA -EFEMERA - Hukuk Tarihimiz. Türkiye Cumhuriyeti İstanbul Dördüncü Katib-i Adlisi (Noteri) Ali Murteza Tarafından Özel Bastırılmış 1339 (21 Aralık 1923) Tarihli Osmanlıca Vekaletnameyi Hususi. Vekaletnameye Taraf Olan Şahısların Fotoğrafı İlişiktir, Haliyle.

    TLSold
  • EFEMERA -EFEMERA - Sağlık Hizmetleri Tarihimiz. Osmanlıca 'Sağlamdır' Raporu. Bir Kadın ve Bir Erkek'e Aynı Ortak Belgenin Verilmiş Olması Evlenme Öncesi Bir Kanuni Gereklilik Nedeniyle Alındığını Düşündürmektedir. 1926 Tarihli, Adana Kaşeli ve 'Nazif' İmzalı. Çifte Hilal-i Ahmer Cemiyeti Pullu.

    Lot No: 152

    Lot: 152

    EFEMERA -EFEMERA - Sağlık Hizmetleri Tarihimiz. Osmanlıca 'Sağlamdır' Raporu. Bir Kadın ve Bir Erkek'e Aynı Ortak Belgenin Verilmiş Olması Evlenme Öncesi Bir Kanuni Gereklilik Nedeniyle Alındığını Düşündürmektedir. 1926 Tarihli, Adana Kaşeli ve 'Nazif' İmzalı. Çifte Hilal-i Ahmer Cemiyeti Pullu.

    TLSold
  • EFEMERA -EFEMERA - Hukuk Tarihimiz. Kaçan ve Ojalvo Ailelerinin İlişkili Olduğu ve 140 Lira Tutarında Bir Alacak Verecek Konusuyla Alakalı Olduğu Gözlemlenen Beyoğlu İkinci Katib-i Adli Dairesine Yazılmış Osmanlıca ve Fiskalli Protesto. Ojalvo Ailesi Türk Musevi Cemaatinin Önde Gelen ve Köklü Ailelerindendir. 18 Eylül (1)335 (18 Eylül 1919) Tarihlidir. İstanbul'un Savaş Sonrası Müttefik Güçler Denetiminde Olduğu Dönem.

    Lot No: 153

    Lot: 153

    EFEMERA -EFEMERA - Hukuk Tarihimiz. Kaçan ve Ojalvo Ailelerinin İlişkili Olduğu ve 140 Lira Tutarında Bir Alacak Verecek Konusuyla Alakalı Olduğu Gözlemlenen Beyoğlu İkinci Katib-i Adli Dairesine Yazılmış Osmanlıca ve Fiskalli Protesto. Ojalvo Ailesi Türk Musevi Cemaatinin Önde Gelen ve Köklü Ailelerindendir. 18 Eylül (1)335 (18 Eylül 1919) Tarihlidir. İstanbul'un Savaş Sonrası Müttefik Güçler Denetiminde Olduğu Dönem.

    TLSold
  • EFEMERA -EFEMERA - Dersaadet ve Bilad-ı Selase'de Kain Müsakafat'a Mahsus İcar Pusulasıdır. Kiraya Verilen Taşınmaz Şeyh-ül Kiram Hacı Hüseyin Ağa Mahallesinde Bir Vakıf Malı'dır. Düzenlenme Tarihi: 3 Zilhicce 1302 (13 Eylül 1885). Bilad-ı Selase, İstanbul, Edirne ve Bursa'nın Kadılıkları İçin Kullanılan Özel Bir İlmiye Tanımıdır.

    Lot No: 154

    Lot: 154

    EFEMERA -EFEMERA - Dersaadet ve Bilad-ı Selase'de Kain Müsakafat'a Mahsus İcar Pusulasıdır. Kiraya Verilen Taşınmaz Şeyh-ül Kiram Hacı Hüseyin Ağa Mahallesinde Bir Vakıf Malı'dır. Düzenlenme Tarihi: 3 Zilhicce 1302 (13 Eylül 1885). Bilad-ı Selase, İstanbul, Edirne ve Bursa'nın Kadılıkları İçin Kullanılan Özel Bir İlmiye Tanımıdır.

    TLSold
  • EFEMERA -EFEMERA - Hukuk Tarihimiz. 3.000 Kuruş Alacağı Olan Bir Vatandaşın Başlattığı İcra Takibine Dair 1 Mart 1340 (1 Mart 1924) Tarihli Osmanlıca ve Toplam 12 Adet Fiskal Pul İçeren Hukuki Belge. Arka Yüz'de Yer Alan ve Katip-i Adliye Mahsus Kırmızı Sürsajlı 50 Kuruşluk Çifte Fiskal Pul Nadirdir.

    Lot No: 155

    Lot: 155

    EFEMERA -EFEMERA - Hukuk Tarihimiz. 3.000 Kuruş Alacağı Olan Bir Vatandaşın Başlattığı İcra Takibine Dair 1 Mart 1340 (1 Mart 1924) Tarihli Osmanlıca ve Toplam 12 Adet Fiskal Pul İçeren Hukuki Belge. Arka Yüz'de Yer Alan ve Katip-i Adliye Mahsus Kırmızı Sürsajlı 50 Kuruşluk Çifte Fiskal Pul Nadirdir.

    TLSold
  • EFEMERA -EFEMERA - Antakya Süryani Kilisesi Tarafından 1954 Yılında Suriye Homs'da Bastırılan Dini İçerikli Kitapçık. Tamamen Arapça Olup, 8 Sayfadır. İlk Sayfadaki Dairevi Kırmızı Mühür 1933 Yılında Patriklik Makamına Gelen Patrik Ignatios 1.Efrem'e Aittir. Burada Bahis Konusu Antakya; Antakya Vilayetimiz Değil, Tüm Bölgenin Eski Çağlardaki Coğrafi Adıdır (Antioch).

    Lot No: 156

    Lot: 156

    EFEMERA -EFEMERA - Antakya Süryani Kilisesi Tarafından 1954 Yılında Suriye Homs'da Bastırılan Dini İçerikli Kitapçık. Tamamen Arapça Olup, 8 Sayfadır. İlk Sayfadaki Dairevi Kırmızı Mühür 1933 Yılında Patriklik Makamına Gelen Patrik Ignatios 1.Efrem'e Aittir. Burada Bahis Konusu Antakya; Antakya Vilayetimiz Değil, Tüm Bölgenin Eski Çağlardaki Coğrafi Adıdır (Antioch).

    TLSold
  • EFEMERA -EFEMERA - Merkezi Eçmiadzin'de Bulunan Apostolik Ermeni Ortodoks Kilisesiyle İlişkili Olduğu Değerlendirilen ve 1876 Tarihli Katlamalı Formda Ermenice, Çok Nadir ve Tarihi Öneme Sahip Belge. Kilise'nin Bulunduğu Şehir Belgenin Düzenlenme Tarihinde Rus İmparatorluğu'nun Bir Parçasıydı. Siyah Negatif Rus İmparatorluk Damgalı.

    Lot No: 157

    Lot: 157

    EFEMERA -EFEMERA - Merkezi Eçmiadzin'de Bulunan Apostolik Ermeni Ortodoks Kilisesiyle İlişkili Olduğu Değerlendirilen ve 1876 Tarihli Katlamalı Formda Ermenice, Çok Nadir ve Tarihi Öneme Sahip Belge. Kilise'nin Bulunduğu Şehir Belgenin Düzenlenme Tarihinde Rus İmparatorluğu'nun Bir Parçasıydı. Siyah Negatif Rus İmparatorluk Damgalı.

    TLSold
  • EFEMERA -EFEMERA - Merkezi Eçmiadzin'de Bulunan Apostolik Ermeni Ortodoks Kilisesiyle İlişkili Olduğu Değerlendirilen ve 1903 Tarihli Katlamalı Formda Ermenice, Çok Nadir ve Tarihi Öneme Sahip Belge. Kilise'nin Bulunduğu Şehir Belgenin Düzenlenme Tarihinde Rus İmparatorluğu'nun Bir Parçasıydı. Mor Negatif Rus İmparatorluk Damgalı ve Kırmızı Erimiş Mum Üzerine Patrikhane Mühürlü. (Haliyle)

    Lot No: 158

    Lot: 158

    EFEMERA -EFEMERA - Merkezi Eçmiadzin'de Bulunan Apostolik Ermeni Ortodoks Kilisesiyle İlişkili Olduğu Değerlendirilen ve 1903 Tarihli Katlamalı Formda Ermenice, Çok Nadir ve Tarihi Öneme Sahip Belge. Kilise'nin Bulunduğu Şehir Belgenin Düzenlenme Tarihinde Rus İmparatorluğu'nun Bir Parçasıydı. Mor Negatif Rus İmparatorluk Damgalı ve Kırmızı Erimiş Mum Üzerine Patrikhane Mühürlü. (Haliyle)

    TLSold
  • EFEMERA -EFEMERA - Merkezi Eçmiadzin'de Bulunan Apostolik Ermeni Ortodoks Kilisesiyle İlişkili Olduğu Değerlendirilen ve 1905 Tarihli Katlamalı Formda Ermenice, Çok Nadir ve Tarihi Öneme Sahip Belge. Kilise'nin Bulunduğu Şehir Belgenin Düzenlenme Tarihinde Rus İmparatorluğu'nun Bir Parçasıydı. Kırmızı Erimiş Mum Üzerine Patrikhane Mühürlü. (Haliyle)

    Lot No: 159

    Lot: 159

    EFEMERA -EFEMERA - Merkezi Eçmiadzin'de Bulunan Apostolik Ermeni Ortodoks Kilisesiyle İlişkili Olduğu Değerlendirilen ve 1905 Tarihli Katlamalı Formda Ermenice, Çok Nadir ve Tarihi Öneme Sahip Belge. Kilise'nin Bulunduğu Şehir Belgenin Düzenlenme Tarihinde Rus İmparatorluğu'nun Bir Parçasıydı. Kırmızı Erimiş Mum Üzerine Patrikhane Mühürlü. (Haliyle)

    TLSold
  • EFEMERA -EFEMERA - Bulgaristan'da Yayımlanan L'Illustration Contamporarie Derigisi'nin Türk-Bulgar İttifakı Özel Sayısı. No:17, Sofia 1915. Toplam 17 Sayfa. Başta Her İki Devletin Hükümdarları Olmak Üzere İdarecilerinin Fotoğrafları. Büyük Boy ve Çil Kondüsyonda.

    Lot No: 160

    Lot: 160

    EFEMERA -EFEMERA - Bulgaristan'da Yayımlanan L'Illustration Contamporarie Derigisi'nin Türk-Bulgar İttifakı Özel Sayısı. No:17, Sofia 1915. Toplam 17 Sayfa. Başta Her İki Devletin Hükümdarları Olmak Üzere İdarecilerinin Fotoğrafları. Büyük Boy ve Çil Kondüsyonda.

    TLSold