Lot: 1

Güncel Fiyat: 20 TL Açılış Fiyatı: 20 TL Tahmini: TL Lot Sizde Değil Lot Sizde

Eski Osmanlı Topraklarında Ticaret

Halep, Suriye Tüccarlarından Mohammed Fadel Hariri Firması Antetli, 1926 Tarihli ve İstanbul'da Bir Alıcıya Hitaben Kaleme Alınmış Ticari İçerikli Arapça Yazışma. İçeriği Araştırılmamıştır.

- TL
Pey Ver Lot Sizde Peyiniz iletildi
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • Canlı müzayede tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkür ederiz.
  •  
  • Lotlar
  • Kazandıklarım
  • Eski Osmanlı Topraklarında Ticaret-Halep, Suriye Tüccarlarından Mohammed Fadel Hariri Firması Antetli, 1926 Tarihli ve İstanbul'da Bir Alıcıya Hitaben Kaleme Alınmış Ticari İçerikli Arapça Yazışma. İçeriği Araştırılmamıştır.

    Lot No: 1

    Lot: 1

    Eski Osmanlı Topraklarında Ticaret-Halep, Suriye Tüccarlarından Mohammed Fadel Hariri Firması Antetli, 1926 Tarihli ve İstanbul'da Bir Alıcıya Hitaben Kaleme Alınmış Ticari İçerikli Arapça Yazışma. İçeriği Araştırılmamıştır.

    TLSatıldı
  • Eski Osmanlı Topraklarında Ticaret-Halep, Suriye Tüccarlarından Abdul-Karim Krayem Firması Antetli, 1926 Tarihli ve İstanbul'da Bir Alıcıya Hitaben Kaleme Alınmış Ticari İçerikli Arapça Yazışma. İçeriği Araştırılmamıştır.

    Lot No: 2

    Lot: 2

    Eski Osmanlı Topraklarında Ticaret-Halep, Suriye Tüccarlarından Abdul-Karim Krayem Firması Antetli, 1926 Tarihli ve İstanbul'da Bir Alıcıya Hitaben Kaleme Alınmış Ticari İçerikli Arapça Yazışma. İçeriği Araştırılmamıştır.

    TLSatıldı
  • Eski Osmanlı Topraklarında Ticaret-Trablusşam, Suriye Tüccarlarından Mahmoud Mohammed Baroudi & Fils Firması Antetli, 1926 Tarihli ve İstanbul'da Bir Alıcıya Hitaben Kaleme Alınmış Ticari İçerikli Arapça Yazışma. İçeriği Araştırılmamıştır.

    Lot No: 3

    Lot: 3

    Eski Osmanlı Topraklarında Ticaret-Trablusşam, Suriye Tüccarlarından Mahmoud Mohammed Baroudi & Fils Firması Antetli, 1926 Tarihli ve İstanbul'da Bir Alıcıya Hitaben Kaleme Alınmış Ticari İçerikli Arapça Yazışma. İçeriği Araştırılmamıştır.

    TLSatıldı
  • Eski Osmanlı Topraklarında Ticaret-Port-Said, Mısır Tüccarlarından Mahmoud Ismail El-Toubgi Firması Antetli, 1926 Tarihli ve Ticari İçerikli Arapça Yazışma. İçeriği Araştırılmamıştır.

    Lot No: 4

    Lot: 4

    Eski Osmanlı Topraklarında Ticaret-Port-Said, Mısır Tüccarlarından Mahmoud Ismail El-Toubgi Firması Antetli, 1926 Tarihli ve Ticari İçerikli Arapça Yazışma. İçeriği Araştırılmamıştır.

    TLSatıldı
  • Eski Osmanlı Topraklarında Ticaret-İskenderiye, Mısır Tüccarlarından Elhac Omar Hammad Firması Antetli, 1925 Tarihli ve İstanbul'da Bir Alıcıya Hitaben Kaleme Alınmış Ticari İçerikli Arapça Yazışma. İçeriği Araştırılmamıştır.

    Lot No: 5

    Lot: 5

    Eski Osmanlı Topraklarında Ticaret-İskenderiye, Mısır Tüccarlarından Elhac Omar Hammad Firması Antetli, 1925 Tarihli ve İstanbul'da Bir Alıcıya Hitaben Kaleme Alınmış Ticari İçerikli Arapça Yazışma. İçeriği Araştırılmamıştır.

    TLSatıldı
  • Eski Osmanlı Topraklarında Ticaret-İskenderun (Hatay) Tüccarlarından Mohamed Amin Falah Firması Antetli, 1926 Tarihli ve Ticari İçerikli Arapça Yazışma. İçeriği Araştırılmamıştır.

    Lot No: 6

    Lot: 6

    Eski Osmanlı Topraklarında Ticaret-İskenderun (Hatay) Tüccarlarından Mohamed Amin Falah Firması Antetli, 1926 Tarihli ve Ticari İçerikli Arapça Yazışma. İçeriği Araştırılmamıştır.

    TLSatıldı
  • Eski Osmanlı Topraklarında Ticaret-İskenderun (Hatay) Tüccarlarından Mohamed Djezairli Firması Antetli, 1925 Tarihli ve Ticari İçerikli Arapça Yazışma. İçeriği Araştırılmamıştır.

    Lot No: 7

    Lot: 7

    Eski Osmanlı Topraklarında Ticaret-İskenderun (Hatay) Tüccarlarından Mohamed Djezairli Firması Antetli, 1925 Tarihli ve Ticari İçerikli Arapça Yazışma. İçeriği Araştırılmamıştır.

    TLSatıldı
  • Eski Osmanlı Topraklarında Ticaret-Şam, Suriye Tüccarlarından Hadji Abdul-Latif El-Haffar & Fils Firması Antetli, 1925 Tarihli ve İstanbul'da Bir Alıcıya Hitaben Kaleme Alınmış Ticari İçerikli Arapça Yazışma. İçeriği Araştırılmamıştır.

    Lot No: 8

    Lot: 8

    Eski Osmanlı Topraklarında Ticaret-Şam, Suriye Tüccarlarından Hadji Abdul-Latif El-Haffar & Fils Firması Antetli, 1925 Tarihli ve İstanbul'da Bir Alıcıya Hitaben Kaleme Alınmış Ticari İçerikli Arapça Yazışma. İçeriği Araştırılmamıştır.

    TLSatıldı
  • Eski Osmanlı Topraklarında Ticaret-Trablusşam, Suriye Tüccarlarından Baha-Eddine Mourad & Cie. Firması Antetli, 1926 Tarihli ve Ticari İçerikli Arapça Yazışma. İçeriği Araştırılmamıştır.

    Lot No: 9

    Lot: 9

    Eski Osmanlı Topraklarında Ticaret-Trablusşam, Suriye Tüccarlarından Baha-Eddine Mourad & Cie. Firması Antetli, 1926 Tarihli ve Ticari İçerikli Arapça Yazışma. İçeriği Araştırılmamıştır.

    TLSatıldı
  • Eski Osmanlı Topraklarında Ticaret-Trablusşam, Suriye Tüccarlarından Chahine & Sayegh Firması Antetli, 1922 Tarihli ve Ticari İçerikli Arapça Yazışma. İçeriği Araştırılmamıştır.

    Lot No: 10

    Lot: 10

    Eski Osmanlı Topraklarında Ticaret-Trablusşam, Suriye Tüccarlarından Chahine & Sayegh Firması Antetli, 1922 Tarihli ve Ticari İçerikli Arapça Yazışma. İçeriği Araştırılmamıştır.

    TLSatıldı
  • Eski Osmanlı Topraklarında Ticaret-Musul, Irak Tüccarlarından Moustafa Saboundji Firması Antetli, 1926 Tarihli ve İstanbul'da Bir Alıcıya Hitaben Kaleme Alınmış Ticari İçerikli Arapça Yazışma. İçeriği Araştırılmamıştır.

    Lot No: 11

    Lot: 11

    Eski Osmanlı Topraklarında Ticaret-Musul, Irak Tüccarlarından Moustafa Saboundji Firması Antetli, 1926 Tarihli ve İstanbul'da Bir Alıcıya Hitaben Kaleme Alınmış Ticari İçerikli Arapça Yazışma. İçeriği Araştırılmamıştır.

    TLSatıldı
  • Eski Osmanlı Topraklarında Ticaret-Musul, Irak Tüccarlarından H.Younes Slyman & Fils Firması Antetli, 1929 Tarihli ve İstanbul'da Bir Alıcıya Hitaben Kaleme Alınmış Ticari İçerikli Arapça Yazışma. İçeriği Araştırılmamıştır.

    Lot No: 12

    Lot: 12

    Eski Osmanlı Topraklarında Ticaret-Musul, Irak Tüccarlarından H.Younes Slyman & Fils Firması Antetli, 1929 Tarihli ve İstanbul'da Bir Alıcıya Hitaben Kaleme Alınmış Ticari İçerikli Arapça Yazışma. İçeriği Araştırılmamıştır.

    TLSatıldı
  • Osmanlı'da Devlet İdaresi ve Kurumlar-Adliye Nezareti Celilesine Merbut Girid Muhakeme ve Devair-i Adliyesine Mahsus Her Nevi Harç ve Dava Koçanıdır. Osmanlıca ve Rumca Olmak Üzere Çift Dilde Hazırlanmış Olup 1893 Tarihlidir. Bu Tarihten İki Yıl Sonra (1895 Yılında) Girid'de Avrupa Devletlerinin Onayıyla Rum Tebalı Bir Osmanlı Paşasının Vali Olarak Görevlendirilmesi Usulüne Geçilmiş ve Fiilen Ada'nın Osmanlı'dan Ayrılma Süreci Başlamıştır. Nadir ve Haliyle.

    Lot No: 13

    Lot: 13

    Osmanlı'da Devlet İdaresi ve Kurumlar-Adliye Nezareti Celilesine Merbut Girid Muhakeme ve Devair-i Adliyesine Mahsus Her Nevi Harç ve Dava Koçanıdır. Osmanlıca ve Rumca Olmak Üzere Çift Dilde Hazırlanmış Olup 1893 Tarihlidir. Bu Tarihten İki Yıl Sonra (1895 Yılında) Girid'de Avrupa Devletlerinin Onayıyla Rum Tebalı Bir Osmanlı Paşasının Vali Olarak Görevlendirilmesi Usulüne Geçilmiş ve Fiilen Ada'nın Osmanlı'dan Ayrılma Süreci Başlamıştır. Nadir ve Haliyle.

    TLSatıldı
  • Osmanlı'da Devlet İdaresi ve Kurumlar-Osmanlı'da Görevli Bir Memurun 1310 Senesi Kanun-u Evveli Maaşı Olan 500 Kuruşu Aldığına Dair Senet. Arkayüz'de Dairevi Negatif Mühür İçinde 'Muhasebe-yi Umumiye-yi Maliye' İbaresi Okunmaktadır.

    Lot No: 14

    Lot: 14

    Osmanlı'da Devlet İdaresi ve Kurumlar-Osmanlı'da Görevli Bir Memurun 1310 Senesi Kanun-u Evveli Maaşı Olan 500 Kuruşu Aldığına Dair Senet. Arkayüz'de Dairevi Negatif Mühür İçinde 'Muhasebe-yi Umumiye-yi Maliye' İbaresi Okunmaktadır.

    TLSatıldı
  • Osmanlı'da Devlet İdaresi ve Kurumlar-Aşı Şehadetnamesi (Certificat du Vaccin). Dersaadet (İstanbul), Üsküdar'da Ayazma Semti Selimiye Mahallesinde İkamet Eden Ahmed Münir Efendi İsimli Bir Çocuğa 25 Mayıs 1325 (7 Haziran 1909) Tarihinde Aşı Yapıldığını Göstermektedir. Sultan 2.Abdülhamit El-Gazi Tuğralı.

    Lot No: 15

    Lot: 15

    Osmanlı'da Devlet İdaresi ve Kurumlar-Aşı Şehadetnamesi (Certificat du Vaccin). Dersaadet (İstanbul), Üsküdar'da Ayazma Semti Selimiye Mahallesinde İkamet Eden Ahmed Münir Efendi İsimli Bir Çocuğa 25 Mayıs 1325 (7 Haziran 1909) Tarihinde Aşı Yapıldığını Göstermektedir. Sultan 2.Abdülhamit El-Gazi Tuğralı.

    TLSatıldı
  • Osmanlı'da Devlet İdaresi ve Kurumlar-Devlet-i Aliye-yi Osmaniye Tezkiresidir. Müteveffa Nusret Paşa Oğlu Saadetlü Ömer Muzaffer Paşa Adına Düzenlenmiştir. Yaveran-ı Hazret-i Padişahiden (Padişah Yaveri) Olup Askeri Tekaüd Sandığı Reis Muavini Mirliva (Tümgeneral) Makamındadır. Belgenin Düzenlenme Tarihi: 19 Ağustos 1322 (1 Eylül 1906). 1330 Meclis-i Mebusan İntihabıyesinde (Seçiminde) Oyunu Kullanmıştır.

    Lot No: 16

    Lot: 16

    Osmanlı'da Devlet İdaresi ve Kurumlar-Devlet-i Aliye-yi Osmaniye Tezkiresidir. Müteveffa Nusret Paşa Oğlu Saadetlü Ömer Muzaffer Paşa Adına Düzenlenmiştir. Yaveran-ı Hazret-i Padişahiden (Padişah Yaveri) Olup Askeri Tekaüd Sandığı Reis Muavini Mirliva (Tümgeneral) Makamındadır. Belgenin Düzenlenme Tarihi: 19 Ağustos 1322 (1 Eylül 1906). 1330 Meclis-i Mebusan İntihabıyesinde (Seçiminde) Oyunu Kullanmıştır.

    TLSatıldı
  • Osmanlı'da Devlet İdaresi ve Kurumlar-Evkaf-ı Hümayun Nezareti Veznesine Mahsus Makbuz Senedidir. 29 Temmuz 1338 (29 Temmuz 1922) Tarihinde Altın Parayla Yapılan 3.000 Kuruşluk Bir Tahsilata İlişkindir. Çil Kondüsyonda. Bu Belgenin Düzenlenmesinden birkaç Ay Sonra 1 Kasım 1922'de Saltanat Kaldırılmış ve Osmanlı İmparatorluğu Sona Ermiştir. Hakim Renk: Kırmızı.

    Lot No: 17

    Lot: 17

    Osmanlı'da Devlet İdaresi ve Kurumlar-Evkaf-ı Hümayun Nezareti Veznesine Mahsus Makbuz Senedidir. 29 Temmuz 1338 (29 Temmuz 1922) Tarihinde Altın Parayla Yapılan 3.000 Kuruşluk Bir Tahsilata İlişkindir. Çil Kondüsyonda. Bu Belgenin Düzenlenmesinden birkaç Ay Sonra 1 Kasım 1922'de Saltanat Kaldırılmış ve Osmanlı İmparatorluğu Sona Ermiştir. Hakim Renk: Kırmızı.

    TLSatıldı
  • Yeme İçme Kültürü ve Sosyal Yaşam-S.Fehmi ve F.Mancini İsimli Tüccarlarca 1928 Senesinde İstanbul'da Mukim D.Djambazoğlu İsimli Tüccara 85 Kasa Vittel Marka Memba Suyu (Eau Minerale Vittel) Satıldığı ve Bu Malın S/S Andros Gemisi Yükü Olarak İstanbul'a Getirilerek İthal Edildiğini Gösterir Fiskalli, Osmanlıca ve Fransızca Belge. Fransa'da 1854 Yılından Beri Ticari Üretimi Yapılan Bu Marka 1992 Yılından Beri Nestle Bünyesinde Faaliyet Göstermektedir. Perrier'le Beraber Dünyanın En Tanınmış Ambalajlı Su Markasıdır.

    Lot No: 18

    Lot: 18

    Yeme İçme Kültürü ve Sosyal Yaşam-S.Fehmi ve F.Mancini İsimli Tüccarlarca 1928 Senesinde İstanbul'da Mukim D.Djambazoğlu İsimli Tüccara 85 Kasa Vittel Marka Memba Suyu (Eau Minerale Vittel) Satıldığı ve Bu Malın S/S Andros Gemisi Yükü Olarak İstanbul'a Getirilerek İthal Edildiğini Gösterir Fiskalli, Osmanlıca ve Fransızca Belge. Fransa'da 1854 Yılından Beri Ticari Üretimi Yapılan Bu Marka 1992 Yılından Beri Nestle Bünyesinde Faaliyet Göstermektedir. Perrier'le Beraber Dünyanın En Tanınmış Ambalajlı Su Markasıdır.

    TLSatıldı
  • Yeme İçme Kültürü ve Sosyal Yaşam-Boğaziçi'nde Büyükdere'de Büyükdere Caddesinde Vapur İskelesi Sokak 376-378 Numaradaki Gazino Konulu Çift Sayfalı Büyük Boy, 15 Ağustos 1341 (1925) Tarihli Osmanlıca Noterlik Belgesi. İşleme Taraf Olan Şahıslar; Galata'da Küçük Millet Hanı 12 Numarada Mukim Arşak ve Galata'da Ömer Abed Hanı Birinci Kat 23 Numarada Mukim Konstantin Erkirof Efendiler.

    Lot No: 19

    Lot: 19

    Yeme İçme Kültürü ve Sosyal Yaşam-Boğaziçi'nde Büyükdere'de Büyükdere Caddesinde Vapur İskelesi Sokak 376-378 Numaradaki Gazino Konulu Çift Sayfalı Büyük Boy, 15 Ağustos 1341 (1925) Tarihli Osmanlıca Noterlik Belgesi. İşleme Taraf Olan Şahıslar; Galata'da Küçük Millet Hanı 12 Numarada Mukim Arşak ve Galata'da Ömer Abed Hanı Birinci Kat 23 Numarada Mukim Konstantin Erkirof Efendiler.

    TLSatıldı
  • Yeme İçme Kültürü ve Sosyal Yaşam-Yeniköy'de Büyükdere Mahallesi Piyasa Caddesi 312 Numarada Bulunan Gazino ve Bahçe'nin Üç  Sene Süreyle Kiralanması Konulu Kira Sözleşmesi. Toplam 42 Adet Fiskal İçermektedir. Mal Sahibi: Ser Kurena Selim Bey Vakfı, Kiracı: Aleksandr Maletti Bey. Belge 18 Mayıs 1935 Tarihinde Düzenlenmiştir. Katlamalı ve Arkalı Önlü Toplam Dört Sayfadır.

    Lot No: 20

    Lot: 20

    Yeme İçme Kültürü ve Sosyal Yaşam-Yeniköy'de Büyükdere Mahallesi Piyasa Caddesi 312 Numarada Bulunan Gazino ve Bahçe'nin Üç Sene Süreyle Kiralanması Konulu Kira Sözleşmesi. Toplam 42 Adet Fiskal İçermektedir. Mal Sahibi: Ser Kurena Selim Bey Vakfı, Kiracı: Aleksandr Maletti Bey. Belge 18 Mayıs 1935 Tarihinde Düzenlenmiştir. Katlamalı ve Arkalı Önlü Toplam Dört Sayfadır.

    TLSatıldı
  • Sigortacılık -General Accident Fire & Life Assurance Corporation Ltd. General Agency For Turkey, Constantinople, 19.. Antetli İngiliz Kraliyet Logolu (By Appointment) Belge. Üzerine Yatay Formda Çini Mürekkebiyle Desen (Piyano ve Müzisyen Figürleri) Çalışmaları Yapılmıştır.

1886 Yılında İskoçya'da Kurulan ve Faaliyetlerini 2005 Yılına Kadar Sürdürdüğü Anlaşılan Bu Şirketin Ülkemizde Gerek İmparatorluk Gerek Cumhuriyet Dönemi Faaliyetleri Hakında Çok Az Bilgi Mevcuttur.

    Lot No: 21

    Lot: 21

    Sigortacılık -General Accident Fire & Life Assurance Corporation Ltd. General Agency For Turkey, Constantinople, 19.. Antetli İngiliz Kraliyet Logolu (By Appointment) Belge. Üzerine Yatay Formda Çini Mürekkebiyle Desen (Piyano ve Müzisyen Figürleri) Çalışmaları Yapılmıştır. 1886 Yılında İskoçya'da Kurulan ve Faaliyetlerini 2005 Yılına Kadar Sürdürdüğü Anlaşılan Bu Şirketin Ülkemizde Gerek İmparatorluk Gerek Cumhuriyet Dönemi Faaliyetleri Hakında Çok Az Bilgi Mevcuttur.

    TLSatıldı
  • Bankacılık ve Finans Tarihi / Osmanlı Bankası-21 Ocak 1896 Tarihli ve 4.400 Frank Tutarında (O günkü Kurlarla 100 Osmanlı Lirası) Büyük Boy Borç Senedi. Viterbo İsimli Bir Gayimüslüm Tüccar Tarafından İstanbul'da İkamet Eden Bertoluzzi İsimli Başka Bir Gayrimüslüm Tüccara Osmanlı Bankası Aracılığıyla Ödeme Yapıldığı Görülmektedir. Arkayüzde Osmanlı Bankası Kağıt Paralarında da İmzası Olan Ser Veznedar Tristram'ın Islak İmzası Mevcuttur. Çifre Fransız Fiskalli. Finans Tarihi Emsal Efemera.

    Lot No: 22

    Lot: 22

    Bankacılık ve Finans Tarihi / Osmanlı Bankası-21 Ocak 1896 Tarihli ve 4.400 Frank Tutarında (O günkü Kurlarla 100 Osmanlı Lirası) Büyük Boy Borç Senedi. Viterbo İsimli Bir Gayimüslüm Tüccar Tarafından İstanbul'da İkamet Eden Bertoluzzi İsimli Başka Bir Gayrimüslüm Tüccara Osmanlı Bankası Aracılığıyla Ödeme Yapıldığı Görülmektedir. Arkayüzde Osmanlı Bankası Kağıt Paralarında da İmzası Olan Ser Veznedar Tristram'ın Islak İmzası Mevcuttur. Çifre Fransız Fiskalli. Finans Tarihi Emsal Efemera.

    TLSatıldı
  • Bankacılık ve Finans Tarihi / Osmanlı Bankası-7 Mayıs 1921 Tarihli ve 40.000 Kuruş Tutarında Osmanlı Bankası Kasa Makbuzu. Dönemimin İstanbul'daki İran Konsolosu Tarafından (Houssein Carminati, Consul de Perse) İkiseferde Yatırılan 300 ve 100 Liralık Tutarlar İçin Toplu Olarak Düzenlenmiştir. Baskı: İngiltere'deki Bradbury Wilkinson Matbaası. Fiskalli ve Çil Kondüsyonda.

    Lot No: 23

    Lot: 23

    Bankacılık ve Finans Tarihi / Osmanlı Bankası-7 Mayıs 1921 Tarihli ve 40.000 Kuruş Tutarında Osmanlı Bankası Kasa Makbuzu. Dönemimin İstanbul'daki İran Konsolosu Tarafından (Houssein Carminati, Consul de Perse) İkiseferde Yatırılan 300 ve 100 Liralık Tutarlar İçin Toplu Olarak Düzenlenmiştir. Baskı: İngiltere'deki Bradbury Wilkinson Matbaası. Fiskalli ve Çil Kondüsyonda.

    TLSatıldı
  • Bankacılık ve Finans Tarihi / Osmanlı Bankası-Osmanlı Bankası (Banque Ottomane) Özel Filigranlı Kağıda Basılmış ve 193(0)lara Tarihlenen Teminat Mektubu. Numara: 103. Referans No: Imp.B.O. No 104 B Avril 1930 F 1000. İstanbul Baskısı Olduğu Düşünülen Bu Çok Özel Osmanlı Bankası Efemerasından Sınırlı Sayıda Görülmüş Olup Çok Nadirdir.

    Lot No: 24

    Lot: 24

    Bankacılık ve Finans Tarihi / Osmanlı Bankası-Osmanlı Bankası (Banque Ottomane) Özel Filigranlı Kağıda Basılmış ve 193(0)lara Tarihlenen Teminat Mektubu. Numara: 103. Referans No: Imp.B.O. No 104 B Avril 1930 F 1000. İstanbul Baskısı Olduğu Düşünülen Bu Çok Özel Osmanlı Bankası Efemerasından Sınırlı Sayıda Görülmüş Olup Çok Nadirdir.

    TLSatıldı
  • Bankacılık ve Finans Tarihi / Ziraat Bankası-Ziraat Bankası Çeşme Sandığınca Düzenlenmiş 25 Ramazan 1327 (10 Ekim 1909) Tarihli Büyük Boy Osmanlıca Kasa Makbuzu. Altın Para Cinsinden Toplam 397 Kuruş 16 Paralık Bir İşleme İlişkindir. Ziraat Bankası'nın Osmanlı Dönemi ve Erken Dönem Cumhuriyet Osmanlıca Efemerasına Nadiren Rastlanmaktadır.

    Lot No: 25

    Lot: 25

    Bankacılık ve Finans Tarihi / Ziraat Bankası-Ziraat Bankası Çeşme Sandığınca Düzenlenmiş 25 Ramazan 1327 (10 Ekim 1909) Tarihli Büyük Boy Osmanlıca Kasa Makbuzu. Altın Para Cinsinden Toplam 397 Kuruş 16 Paralık Bir İşleme İlişkindir. Ziraat Bankası'nın Osmanlı Dönemi ve Erken Dönem Cumhuriyet Osmanlıca Efemerasına Nadiren Rastlanmaktadır.

    TLSatıldı
  • Bankacılık ve Finans Tarihi / Ziraat Bankası-Üsküdar Ziraat Bankası Ser Veznedarı Hikmet Bey bin Salih Efendi ve Eyüp Sultan Vezir Tekke Şifa Yolu 6 Numaralı Hanade Mukim Mehmed Fahri Bey Tarafından Müştereken Verilmiş Osmanlıca ve Çift Taraflı Büyük Boy Vekaletname. 22 Temmuz 1339 (7 Zilhicce 1341, 22 Temmuz 1923) Tarihli Olup Muhtelif Valörlerde Toplam 12 Adet Osmanlı Fiskal İçermektedir.

Ziraat Bankası'nın Osmanlı Dönemi ve Erken Dönem Cumhuriyet Osmanlıca Efemerasına Nadiren Rastlanmaktadır.

    Lot No: 26

    Lot: 26

    Bankacılık ve Finans Tarihi / Ziraat Bankası-Üsküdar Ziraat Bankası Ser Veznedarı Hikmet Bey bin Salih Efendi ve Eyüp Sultan Vezir Tekke Şifa Yolu 6 Numaralı Hanade Mukim Mehmed Fahri Bey Tarafından Müştereken Verilmiş Osmanlıca ve Çift Taraflı Büyük Boy Vekaletname. 22 Temmuz 1339 (7 Zilhicce 1341, 22 Temmuz 1923) Tarihli Olup Muhtelif Valörlerde Toplam 12 Adet Osmanlı Fiskal İçermektedir. Ziraat Bankası'nın Osmanlı Dönemi ve Erken Dönem Cumhuriyet Osmanlıca Efemerasına Nadiren Rastlanmaktadır.

    TLSatıldı
  • Bankacılık ve Finans Tarihi / Gouvernement Imperial Ottoman-%5 Faizli 1914 Osmanlı Devlet Tahvillerinin 14 Mayıs 1915 ila 14 Mayıs 1920 Arası Tüm Vade Tarihlerine Denk Gelen Kupon Ödemelerinin (Tahvil Sahibi Olan Bir Şahısa) 1920'lerde Paris'de Yapıldığını Gösterir Fransızca Çift Taraflı Büyük Boy Bordro. 1.Dünya Savaşı Nedeniyle Aksayan Ödemelerin Savaşın Ardından Bahis Konusu Dönem İçin Tek Seferde Toplu Olarak Yapıldığı Anlaşılmaktadır. Toplam 33 Adet Tahvil İçin Kupon Ödemesi Yapılmıştır. Haliyle ve Nadir.

    Lot No: 27

    Lot: 27

    Bankacılık ve Finans Tarihi / Gouvernement Imperial Ottoman-%5 Faizli 1914 Osmanlı Devlet Tahvillerinin 14 Mayıs 1915 ila 14 Mayıs 1920 Arası Tüm Vade Tarihlerine Denk Gelen Kupon Ödemelerinin (Tahvil Sahibi Olan Bir Şahısa) 1920'lerde Paris'de Yapıldığını Gösterir Fransızca Çift Taraflı Büyük Boy Bordro. 1.Dünya Savaşı Nedeniyle Aksayan Ödemelerin Savaşın Ardından Bahis Konusu Dönem İçin Tek Seferde Toplu Olarak Yapıldığı Anlaşılmaktadır. Toplam 33 Adet Tahvil İçin Kupon Ödemesi Yapılmıştır. Haliyle ve Nadir.

    TLSatıldı
  • Bankacılık ve Finans Tarihi / Gouvernement Imperial Ottoman-%5 Faizli 1914 Osmanlı Devlet Tahvillerinin 14 Kasım 1920 ila 14 Mayıs 1922 Arası Tüm Vade Tarihlerine Denk Gelen Kupon Ödemelerinin (Tahvillerin Sahibi Olan Soceite Generale Bankasına) 1936'da Paris'de Yapıldığını Gösterir Fransızca Çift Taraflı Büyük Boy Bordro. 1.Dünya Savaşı Nedeniyle Aksayan Ödemelerin Savaşın Ardından Bahis Konusu Dönem İçin Tek Seferde Toplu Olarak Yapıldığı Anlaşılmaktadır. Toplam 100 Adet Tahvil İçin Kupon Ödemesi Yapılmıştır. Haliyle ve Nadir.

    Lot No: 28

    Lot: 28

    Bankacılık ve Finans Tarihi / Gouvernement Imperial Ottoman-%5 Faizli 1914 Osmanlı Devlet Tahvillerinin 14 Kasım 1920 ila 14 Mayıs 1922 Arası Tüm Vade Tarihlerine Denk Gelen Kupon Ödemelerinin (Tahvillerin Sahibi Olan Soceite Generale Bankasına) 1936'da Paris'de Yapıldığını Gösterir Fransızca Çift Taraflı Büyük Boy Bordro. 1.Dünya Savaşı Nedeniyle Aksayan Ödemelerin Savaşın Ardından Bahis Konusu Dönem İçin Tek Seferde Toplu Olarak Yapıldığı Anlaşılmaktadır. Toplam 100 Adet Tahvil İçin Kupon Ödemesi Yapılmıştır. Haliyle ve Nadir.

    TLSatıldı
  • Bankacılık ve Finans Tarihi / Gouvernement Imperial Ottoman-%5 Faizli 1914 Osmanlı Devlet Tahvillerinin 14 Kasım 1920 ila 14 Mayıs 1922 Arası Tüm Vade Tarihlerine Denk Gelen Kupon Ödemelerinin (Tahvillerin Sahibi Olan Şahısa) 1936'da Paris'de Yapıldığını Gösterir Fransızca Çift Taraflı Büyük Boy Bordro. 1.Dünya Savaşı Nedeniyle Aksayan Ödemelerin Savaşın Ardından Bahis Konusu Dönem İçin Tek Seferde Toplu Olarak Yapıldığı Anlaşılmaktadır. Toplam 2 Adet Tahvil İçin Kupon Ödemesi Yapılmıştır. Sağ Üstte Galata Osmanlı Bankası'nın Küçük Bilgi Notu İlişiktir. Haliyle ve Nadir.

    Lot No: 29

    Lot: 29

    Bankacılık ve Finans Tarihi / Gouvernement Imperial Ottoman-%5 Faizli 1914 Osmanlı Devlet Tahvillerinin 14 Kasım 1920 ila 14 Mayıs 1922 Arası Tüm Vade Tarihlerine Denk Gelen Kupon Ödemelerinin (Tahvillerin Sahibi Olan Şahısa) 1936'da Paris'de Yapıldığını Gösterir Fransızca Çift Taraflı Büyük Boy Bordro. 1.Dünya Savaşı Nedeniyle Aksayan Ödemelerin Savaşın Ardından Bahis Konusu Dönem İçin Tek Seferde Toplu Olarak Yapıldığı Anlaşılmaktadır. Toplam 2 Adet Tahvil İçin Kupon Ödemesi Yapılmıştır. Sağ Üstte Galata Osmanlı Bankası'nın Küçük Bilgi Notu İlişiktir. Haliyle ve Nadir.

    TLSatıldı
  • Bankacılık ve Finans Tarihi / Gouvernement Imperial Ottoman-%5 Faizli 1914 Osmanlı Devlet Tahvillerinin 14 Kasım 1920 ila 14 Mayıs 1922 Arası Tüm Vade Tarihlerine Denk Gelen Kupon Ödemelerinin (Tahvillerin Sahibi Olan Banque Des Paris and Pays Bas Bankasına) 1936'da Paris'de Yapıldığını Gösterir Fransızca Çift Taraflı Büyük Boy Bordro. 1.Dünya Savaşı Nedeniyle Aksayan Ödemelerin Savaşın Ardından Bahis Konusu Dönem İçin Tek Seferde Toplu Olarak Yapıldığı Anlaşılmaktadır. Toplam 4 Adet Tahvil İçin Kupon Ödemesi Yapılmıştır. Haliyle ve Nadir.

    Lot No: 30

    Lot: 30

    Bankacılık ve Finans Tarihi / Gouvernement Imperial Ottoman-%5 Faizli 1914 Osmanlı Devlet Tahvillerinin 14 Kasım 1920 ila 14 Mayıs 1922 Arası Tüm Vade Tarihlerine Denk Gelen Kupon Ödemelerinin (Tahvillerin Sahibi Olan Banque Des Paris and Pays Bas Bankasına) 1936'da Paris'de Yapıldığını Gösterir Fransızca Çift Taraflı Büyük Boy Bordro. 1.Dünya Savaşı Nedeniyle Aksayan Ödemelerin Savaşın Ardından Bahis Konusu Dönem İçin Tek Seferde Toplu Olarak Yapıldığı Anlaşılmaktadır. Toplam 4 Adet Tahvil İçin Kupon Ödemesi Yapılmıştır. Haliyle ve Nadir.

    TLSatıldı
  • Bankacılık ve Finans Tarihi / Gouvernement Imperial Ottoman-%5 Faizli 1914 Osmanlı Devlet Tahvillerinin 14 Kasım 1920 ila 14 Mayıs 1922 Arası Tüm Vade Tarihlerine Denk Gelen Kupon Ödemelerinin (Tahvillerin Sahibi Olan Şahısa) 1936'da Paris'de Yapıldığını Gösterir Fransızca Çift Taraflı Büyük Boy Bordro. 1.Dünya Savaşı Nedeniyle Aksayan Ödemelerin Savaşın Ardından Bahis Konusu Dönem İçin Tek Seferde Toplu Olarak Yapıldığı Anlaşılmaktadır. Toplam 8 Adet Tahvil İçin Kupon Ödemesi Yapılmıştır.  Haliyle ve Nadir.

    Lot No: 31

    Lot: 31

    Bankacılık ve Finans Tarihi / Gouvernement Imperial Ottoman-%5 Faizli 1914 Osmanlı Devlet Tahvillerinin 14 Kasım 1920 ila 14 Mayıs 1922 Arası Tüm Vade Tarihlerine Denk Gelen Kupon Ödemelerinin (Tahvillerin Sahibi Olan Şahısa) 1936'da Paris'de Yapıldığını Gösterir Fransızca Çift Taraflı Büyük Boy Bordro. 1.Dünya Savaşı Nedeniyle Aksayan Ödemelerin Savaşın Ardından Bahis Konusu Dönem İçin Tek Seferde Toplu Olarak Yapıldığı Anlaşılmaktadır. Toplam 8 Adet Tahvil İçin Kupon Ödemesi Yapılmıştır. Haliyle ve Nadir.

    TLSatıldı
  • Bankacılık ve Finans Tarihi / Osmanlı Bankası-Türk Ticaret Bankası Bahçekapı Şubesi Çalışanı Olan Mehmed Gök'ün Sahip Olduğu Bir Adet Osmanlı Bankası Hisse Senedinin 85.Faaliyet Yılı Temettü Ödemesinin 18 Nisan 1960 Tarihinde Osmanlı Bankası Tarafından Yapıldığını Gösterir Büyük Boy Bordro. Ödemesi Yapılarak İptal Edilen Kupon Bordroya İlişiktir. Haliyle ve Nadir.

    Lot No: 32

    Lot: 32

    Bankacılık ve Finans Tarihi / Osmanlı Bankası-Türk Ticaret Bankası Bahçekapı Şubesi Çalışanı Olan Mehmed Gök'ün Sahip Olduğu Bir Adet Osmanlı Bankası Hisse Senedinin 85.Faaliyet Yılı Temettü Ödemesinin 18 Nisan 1960 Tarihinde Osmanlı Bankası Tarafından Yapıldığını Gösterir Büyük Boy Bordro. Ödemesi Yapılarak İptal Edilen Kupon Bordroya İlişiktir. Haliyle ve Nadir.

    TLSatıldı
  • Tarımsal Faaliyetler Tarihi-Günümüzde Tariş İsmini Alan Kooperatif Aydın İncir Müstahsilleri Şirketi'ne  Ait İzmir, 6 Ağustos 1928 Tarihli Osmanlıca Yazışma. Beton Kanalları İnşası İçin Yapılan Bir Mühendislik Çalışması Konuludur.

    Lot No: 33

    Lot: 33

    Tarımsal Faaliyetler Tarihi-Günümüzde Tariş İsmini Alan Kooperatif Aydın İncir Müstahsilleri Şirketi'ne Ait İzmir, 6 Ağustos 1928 Tarihli Osmanlıca Yazışma. Beton Kanalları İnşası İçin Yapılan Bir Mühendislik Çalışması Konuludur.

    TLSatıldı
  • Tarımsal Faaliyetler Tarihi-Sekban Zade Ali ve Mahdumları Firması Tarafından Türkiye Tütünleri Hükümet İdare-yi İnhisariyesi Lehine Üçyüz Türk Lirası Tutarında Kefalet Mektubu Verildiğini Gösterir 2 Nisan 1341 (1925) Tarihli Osmanlıca Kefalet Senedi.

    Lot No: 34

    Lot: 34

    Tarımsal Faaliyetler Tarihi-Sekban Zade Ali ve Mahdumları Firması Tarafından Türkiye Tütünleri Hükümet İdare-yi İnhisariyesi Lehine Üçyüz Türk Lirası Tutarında Kefalet Mektubu Verildiğini Gösterir 2 Nisan 1341 (1925) Tarihli Osmanlıca Kefalet Senedi.

    TLSatıldı
  • Harp Tarihi-Refetlü Mehmed Naci Bey (Paşa) ile Saadet Hanım'ın 1303 (Hicri 1306) Sensinde Doğan Kızları Latife Hanım İçin 29 Temmuz 1340 (1924) Tarihinde Düzenlenmiş Fotoğraflı Noterlik İbra Senedi. Bahis Konusu Naci Paşa'nın Atatürk'ün Harbiye'de Öğretmenliğini Yapan ve Milli Mücadele Komutanlarından Naci İldeniz Olma İhtimali Varsa da İlave Teyite İhtiyaç Bulunmaktadır.

    Lot No: 35

    Lot: 35

    Harp Tarihi-Refetlü Mehmed Naci Bey (Paşa) ile Saadet Hanım'ın 1303 (Hicri 1306) Sensinde Doğan Kızları Latife Hanım İçin 29 Temmuz 1340 (1924) Tarihinde Düzenlenmiş Fotoğraflı Noterlik İbra Senedi. Bahis Konusu Naci Paşa'nın Atatürk'ün Harbiye'de Öğretmenliğini Yapan ve Milli Mücadele Komutanlarından Naci İldeniz Olma İhtimali Varsa da İlave Teyite İhtiyaç Bulunmaktadır.

    TLSatıldı
  • Harp Tarihi-Galata Paket Posta Gümrüğü Müdüriyeti Alisi'ne Hitaben Yazılmış 27 Temmuz 1341 Tarihli Osmanlıca Noterlik Yazısı. Alt Tarafta 'For H.N.Lyster & Co' Kaşesi ve Lyster Islak İmzası Görülmektedir.  Bahis Konusu H.N.Lyster'in Aralarında Çanakkale Cephesi de Olmak Üzere 1.Dünya Savaşında Osmanlı Ordusuna Karşı Muhtelif Cephelerde Savaşmış Bir İngiliz Subayı Olduğu Kayıtlarda Yer Almaktadır. Mütareke'den Sonra Terhis Olan Bir Çok Müttefik Subayı Gibi İstanbul'a Yerleştiği ve Ticaretle Alakadar Olduğu Anlaşılmaktadır.

    Lot No: 36

    Lot: 36

    Harp Tarihi-Galata Paket Posta Gümrüğü Müdüriyeti Alisi'ne Hitaben Yazılmış 27 Temmuz 1341 Tarihli Osmanlıca Noterlik Yazısı. Alt Tarafta 'For H.N.Lyster & Co' Kaşesi ve Lyster Islak İmzası Görülmektedir. Bahis Konusu H.N.Lyster'in Aralarında Çanakkale Cephesi de Olmak Üzere 1.Dünya Savaşında Osmanlı Ordusuna Karşı Muhtelif Cephelerde Savaşmış Bir İngiliz Subayı Olduğu Kayıtlarda Yer Almaktadır. Mütareke'den Sonra Terhis Olan Bir Çok Müttefik Subayı Gibi İstanbul'a Yerleştiği ve Ticaretle Alakadar Olduğu Anlaşılmaktadır.

    TLSatıldı
  • Harp Tarihi-Harita. İstiklal Harbi Kroki 1-B. (1/5/25 Tarihi İtibariyle Orduların Vaziyetleri). Tamamen Osmanlıca. İstanbul Matbaayı Askeriye, 1341 (1925). Hazırlayan: Erkan-ı Harbiye Şubesi Cevdet Kerim. Mikyası (Ölçeği) Belirtilmemiştir. 410x280mm.

Cevdet Kerim İncedayı (1893, Sinop, Türkiye - 29 Mayıs 1951), Türk Siyasetçi ve Asker. 1918'de Gülhane Askeri Tıp'tan Mezun Oldu. Harp Akademisi'ni Bitirdi. V., VI., VII., VIII. ve IX. Dönem Sinop Milletvekilliği, TBMM Başkanvekilliği ile Muhabere ve Münakale Vekilliği ve Bayındırlık Bakanlığı Yaptı.

    Lot No: 37

    Lot: 37

    Harp Tarihi-Harita. İstiklal Harbi Kroki 1-B. (1/5/25 Tarihi İtibariyle Orduların Vaziyetleri). Tamamen Osmanlıca. İstanbul Matbaayı Askeriye, 1341 (1925). Hazırlayan: Erkan-ı Harbiye Şubesi Cevdet Kerim. Mikyası (Ölçeği) Belirtilmemiştir. 410x280mm. Cevdet Kerim İncedayı (1893, Sinop, Türkiye - 29 Mayıs 1951), Türk Siyasetçi ve Asker. 1918'de Gülhane Askeri Tıp'tan Mezun Oldu. Harp Akademisi'ni Bitirdi. V., VI., VII., VIII. ve IX. Dönem Sinop Milletvekilliği, TBMM Başkanvekilliği ile Muhabere ve Münakale Vekilliği ve Bayındırlık Bakanlığı Yaptı.

    TLSatıldı
  • Harp Tarihi-Harita. İstiklal Harbi Kroki 17. (Sakarya Muharebesi 26-8'de Tarafeyn'in Vaziyetleri). Tamamen Osmanlıca. İstanbul Matbaayı Askeriye, 1341 (1925). Hazırlayan: Erkan-ı Harbiye Şubesi Cevdet Kerim. Mikyası 1:200.000. 410x512mm.

Cevdet Kerim İncedayı (1893, Sinop, Türkiye - 29 Mayıs 1951), Türk Siyasetçi ve Asker. 1918'de Gülhane Askeri Tıp'tan Mezun Oldu. Harp Akademisi'ni Bitirdi. V., VI., VII., VIII. ve IX. Dönem Sinop Milletvekilliği, TBMM Başkanvekilliği ile Muhabere ve Münakale Vekilliği ve Bayındırlık Bakanlığı Yaptı.

    Lot No: 38

    Lot: 38

    Harp Tarihi-Harita. İstiklal Harbi Kroki 17. (Sakarya Muharebesi 26-8'de Tarafeyn'in Vaziyetleri). Tamamen Osmanlıca. İstanbul Matbaayı Askeriye, 1341 (1925). Hazırlayan: Erkan-ı Harbiye Şubesi Cevdet Kerim. Mikyası 1:200.000. 410x512mm. Cevdet Kerim İncedayı (1893, Sinop, Türkiye - 29 Mayıs 1951), Türk Siyasetçi ve Asker. 1918'de Gülhane Askeri Tıp'tan Mezun Oldu. Harp Akademisi'ni Bitirdi. V., VI., VII., VIII. ve IX. Dönem Sinop Milletvekilliği, TBMM Başkanvekilliği ile Muhabere ve Münakale Vekilliği ve Bayındırlık Bakanlığı Yaptı.

    TLSatıldı
  • Harp Tarihi-Harita. İstiklal Harbi Kroki 4. (İkinci Ayın Onu, Dumlupınar Muharebesine Ait Kroki). Tamamen Osmanlıca. İstanbul Matbaayı Askeriye, 1341 (1925). Mikyası 1: 200.000. 655x530mm.

    Lot No: 39

    Lot: 39

    Harp Tarihi-Harita. İstiklal Harbi Kroki 4. (İkinci Ayın Onu, Dumlupınar Muharebesine Ait Kroki). Tamamen Osmanlıca. İstanbul Matbaayı Askeriye, 1341 (1925). Mikyası 1: 200.000. 655x530mm.

    TLSatıldı
  • Harp Tarihi-Harita. İstiklal Harbi Kroki 11. (Sakarya Muharebesi: Ordunun Sakarya'nın Şarkında Birleşmesi, 10/8/37den 14/8/37 Tarihine Kadar Tarafeynin Vaziyetleri. Tamamen Osmanlıca. İstanbul Matbaayı Askeriye, 1341 (1925). Hazırlayan: Erkan-ı Harbiye Şubesi Cevdet Kerim. Mikyası 1:400.000. 510x410mm.

Cevdet Kerim İncedayı (1893, Sinop, Türkiye - 29 Mayıs 1951), Türk Siyasetçi ve Asker. 1918'de Gülhane Askeri Tıp'tan Mezun Oldu. Harp Akademisi'ni Bitirdi. V., VI., VII., VIII. ve IX. Dönem Sinop Milletvekilliği, TBMM Başkanvekilliği ile Muhabere ve Münakale Vekilliği ve Bayındırlık Bakanlığı Yaptı.

    Lot No: 40

    Lot: 40

    Harp Tarihi-Harita. İstiklal Harbi Kroki 11. (Sakarya Muharebesi: Ordunun Sakarya'nın Şarkında Birleşmesi, 10/8/37den 14/8/37 Tarihine Kadar Tarafeynin Vaziyetleri. Tamamen Osmanlıca. İstanbul Matbaayı Askeriye, 1341 (1925). Hazırlayan: Erkan-ı Harbiye Şubesi Cevdet Kerim. Mikyası 1:400.000. 510x410mm. Cevdet Kerim İncedayı (1893, Sinop, Türkiye - 29 Mayıs 1951), Türk Siyasetçi ve Asker. 1918'de Gülhane Askeri Tıp'tan Mezun Oldu. Harp Akademisi'ni Bitirdi. V., VI., VII., VIII. ve IX. Dönem Sinop Milletvekilliği, TBMM Başkanvekilliği ile Muhabere ve Münakale Vekilliği ve Bayındırlık Bakanlığı Yaptı.

    TLSatıldı
  • Son Dönem Osmanlı/Erken Cumhuriyet Ticaret Tarihi-İstanbul'da Asmaaltında Bulunan 'Hatab Kapulu Mehmed Tefvik' Firmasınca Osmanlı Vapur Kumpanyası Kullanılmak Suretiyle Karadeniz Ereğli'de Bulunan Bir Alıcıya Sevkedilen 2140 Kuruş Kıymetindeki 20 Çuval Malzemeye İlişkin 14 Teşrin-i Evvel 1327 (27 Kasım 1911) Tarihli ve Fiskalli Osmanlıca Fatura. Hatapkapulu Ailesi Ülkemizin Halen Ticaretle Uğraşan En Köklü Ailelerindendir.

    Lot No: 41

    Lot: 41

    Son Dönem Osmanlı/Erken Cumhuriyet Ticaret Tarihi-İstanbul'da Asmaaltında Bulunan 'Hatab Kapulu Mehmed Tefvik' Firmasınca Osmanlı Vapur Kumpanyası Kullanılmak Suretiyle Karadeniz Ereğli'de Bulunan Bir Alıcıya Sevkedilen 2140 Kuruş Kıymetindeki 20 Çuval Malzemeye İlişkin 14 Teşrin-i Evvel 1327 (27 Kasım 1911) Tarihli ve Fiskalli Osmanlıca Fatura. Hatapkapulu Ailesi Ülkemizin Halen Ticaretle Uğraşan En Köklü Ailelerindendir.

    TLSatıldı
  • Son Dönem Osmanlı/Erken Cumhuriyet Ticaret Tarihi-İstanbul'da Asmaaltında Bulunan 'Hatab Kapulu Mehmed Tefvik' Firmasınca Karadeniz Ereğli'de Bulunan 'Tüccardan Halil Ağazade Ali Rıza Efendi'ye' Gönderilen 17 Haziran 1330 (30 Haziran 1914) Tarihli Osmanlıca Ticari Yazışma. Hatapkapulu Ailesi Ülkemizin Halen Ticaretle Uğraşan En Köklü Ailelerindendir.

    Lot No: 42

    Lot: 42

    Son Dönem Osmanlı/Erken Cumhuriyet Ticaret Tarihi-İstanbul'da Asmaaltında Bulunan 'Hatab Kapulu Mehmed Tefvik' Firmasınca Karadeniz Ereğli'de Bulunan 'Tüccardan Halil Ağazade Ali Rıza Efendi'ye' Gönderilen 17 Haziran 1330 (30 Haziran 1914) Tarihli Osmanlıca Ticari Yazışma. Hatapkapulu Ailesi Ülkemizin Halen Ticaretle Uğraşan En Köklü Ailelerindendir.

    TLSatıldı
  • Son Dönem Osmanlı/Erken Cumhuriyet Ticaret Tarihi-Mersin'de Bulunan Tüccar Salih Fansa Tarafından 3 Mayıs 1338 (3 Mayıs 1920) Tarihinde Kaleme Alınan Arapça Ticari Mektup. 

Salih Fansa, Atatürk'ün Halep'te Kaldığı Dönemden Beri Yakın Arkadaşlığını Yapmıştır. Mirliva (Tümgeneral) Rütbesindeyden Atatürk'ü Konağında Misafir Ettiği Yazılı Literatürde Yer Almaktadır.

    Lot No: 43

    Lot: 43

    Son Dönem Osmanlı/Erken Cumhuriyet Ticaret Tarihi-Mersin'de Bulunan Tüccar Salih Fansa Tarafından 3 Mayıs 1338 (3 Mayıs 1920) Tarihinde Kaleme Alınan Arapça Ticari Mektup. Salih Fansa, Atatürk'ün Halep'te Kaldığı Dönemden Beri Yakın Arkadaşlığını Yapmıştır. Mirliva (Tümgeneral) Rütbesindeyden Atatürk'ü Konağında Misafir Ettiği Yazılı Literatürde Yer Almaktadır.

    TLSatıldı
  • Son Dönem Osmanlı/Erken Cumhuriyet Ticaret Tarihi-İstanbul'da Hasır İskelesi Tuzcular'da Bulunan 'Abdoulgafour Freres' Firmasınca 25 Ağsutos 1340 (25 Ağustos 1924) Tarihli Üç Adet Fiskal İçeren Osmanlıca Fatura. Fatura Muhteviyatı Ürün İçinde Yer Alan 'Bir Sandık Sabun' Dikkat Çekicidir.

    Lot No: 44

    Lot: 44

    Son Dönem Osmanlı/Erken Cumhuriyet Ticaret Tarihi-İstanbul'da Hasır İskelesi Tuzcular'da Bulunan 'Abdoulgafour Freres' Firmasınca 25 Ağsutos 1340 (25 Ağustos 1924) Tarihli Üç Adet Fiskal İçeren Osmanlıca Fatura. Fatura Muhteviyatı Ürün İçinde Yer Alan 'Bir Sandık Sabun' Dikkat Çekicidir.

    TLSatıldı
  • Son Dönem Osmanlı/Erken Cumhuriyet Ticaret Tarihi-Mersin'de Pamuk ve Zahire Ticareti Yapan Hüseyin Avni ve Hazinedar Zade Kamil Firmasınca 16 Kanun-u Evvel 1341 (16 Aralık 1925) Tarihinde İstanbul'daki Bir Tüccara Hitaben Yazılmış Osmanlıca Mektup. Matbu Faturasının Arkayüzü Mektup Kağıdı Olarak Kullanılmıştır.

    Lot No: 45

    Lot: 45

    Son Dönem Osmanlı/Erken Cumhuriyet Ticaret Tarihi-Mersin'de Pamuk ve Zahire Ticareti Yapan Hüseyin Avni ve Hazinedar Zade Kamil Firmasınca 16 Kanun-u Evvel 1341 (16 Aralık 1925) Tarihinde İstanbul'daki Bir Tüccara Hitaben Yazılmış Osmanlıca Mektup. Matbu Faturasının Arkayüzü Mektup Kağıdı Olarak Kullanılmıştır.

    TLSatıldı
  • Son Dönem Osmanlı/Erken Cumhuriyet Ticaret Tarihi-Urfa Tüccarlarından Yusuf Ziya Kamil Tarafından 31 Mayıs 1926 Tarihinde İstanbul'daki Bir Tüccara Hitaben Yazılmış Osmanlıca Mektup.

    Lot No: 46

    Lot: 46

    Son Dönem Osmanlı/Erken Cumhuriyet Ticaret Tarihi-Urfa Tüccarlarından Yusuf Ziya Kamil Tarafından 31 Mayıs 1926 Tarihinde İstanbul'daki Bir Tüccara Hitaben Yazılmış Osmanlıca Mektup.

    TLSatıldı
  • Son Dönem Osmanlı/Erken Cumhuriyet Ticaret Tarihi-İstanbul Messadet Hanı Numara 1, Sultanhamam'da Bulunan Tüccar Mehmed Subhi Cezmati Antetli ve 21 Zilhicce 1926 Tarihli Ticari İçerikli Arapça Mektup.

Osmanlı Döneminde Halep'te Ticaret Hayatına Başlayan Cezmati Ailesi, Ticarette Eski Olmaları Kadar Hayırseverlikleriyle Tanınmış Köklü Bir Ailemizdir.

    Lot No: 47

    Lot: 47

    Son Dönem Osmanlı/Erken Cumhuriyet Ticaret Tarihi-İstanbul Messadet Hanı Numara 1, Sultanhamam'da Bulunan Tüccar Mehmed Subhi Cezmati Antetli ve 21 Zilhicce 1926 Tarihli Ticari İçerikli Arapça Mektup. Osmanlı Döneminde Halep'te Ticaret Hayatına Başlayan Cezmati Ailesi, Ticarette Eski Olmaları Kadar Hayırseverlikleriyle Tanınmış Köklü Bir Ailemizdir.

    TLSatıldı
  • Son Dönem Osmanlı/Erken Cumhuriyet Ticaret Tarihi-Merkezi Erzurum'da Bulunan Ankavizade Biraderler ve Mahdumları Firması Emrine Düzenlenmiş 1 Eylül 1927 Tarihli ve 130 Lira 20 Kuruş Tutarında Matbu ve Fiskalli Borç Senedi. Şirketin Bayburd ve Kars'ta Şubeleri Olduğu ve Senedin Bayburd Şubesinde Düzenlendiği Görülmektedir.

    Lot No: 48

    Lot: 48

    Son Dönem Osmanlı/Erken Cumhuriyet Ticaret Tarihi-Merkezi Erzurum'da Bulunan Ankavizade Biraderler ve Mahdumları Firması Emrine Düzenlenmiş 1 Eylül 1927 Tarihli ve 130 Lira 20 Kuruş Tutarında Matbu ve Fiskalli Borç Senedi. Şirketin Bayburd ve Kars'ta Şubeleri Olduğu ve Senedin Bayburd Şubesinde Düzenlendiği Görülmektedir.

    TLSatıldı
  • Son Dönem Osmanlı/Erken Cumhuriyet Ticaret Tarihi-Mersin Tüccarlarından Mustafa Sbahi (Sipahi) Tarafından 27  Haziran 1927 Tarihinde Yazılmış Ticari İçerikli Arapça Mektup.

    Lot No: 49

    Lot: 49

    Son Dönem Osmanlı/Erken Cumhuriyet Ticaret Tarihi-Mersin Tüccarlarından Mustafa Sbahi (Sipahi) Tarafından 27 Haziran 1927 Tarihinde Yazılmış Ticari İçerikli Arapça Mektup.

    TLSatıldı
  • Son Dönem Osmanlı/Erken Cumhuriyet Ticaret Tarihi-Mersin/Urfa Tüccarlarından Şekercizade Eyüp Sabri  Tarafından 4  Ağustos 1927 Tarihinde Yazılmış Ticari İçerikli Osmanlıca Mektup.

    Lot No: 50

    Lot: 50

    Son Dönem Osmanlı/Erken Cumhuriyet Ticaret Tarihi-Mersin/Urfa Tüccarlarından Şekercizade Eyüp Sabri Tarafından 4 Ağustos 1927 Tarihinde Yazılmış Ticari İçerikli Osmanlıca Mektup.

    TLSatıldı
  • Son Dönem Osmanlı/Erken Cumhuriyet Ticaret Tarihi-Antalya Nakiyat-ı Umumiye Ambarı Antetli ve Bir Kuruşluk Matbu Fiskal İçeren 27 Teşrini- Sani (Kasım) 1927 Tarihli Fatura. Fatura'nın Merkezinde Bulunan Hat/İstif Tasarımı 1891 Diyarbakır Doğumlu Ünlü Hattat Hamid Aytaç  (Şeyh Musa Azmi) Tarafından Gerçekleştirilmiştir.

    Lot No: 51

    Lot: 51

    Son Dönem Osmanlı/Erken Cumhuriyet Ticaret Tarihi-Antalya Nakiyat-ı Umumiye Ambarı Antetli ve Bir Kuruşluk Matbu Fiskal İçeren 27 Teşrini- Sani (Kasım) 1927 Tarihli Fatura. Fatura'nın Merkezinde Bulunan Hat/İstif Tasarımı 1891 Diyarbakır Doğumlu Ünlü Hattat Hamid Aytaç (Şeyh Musa Azmi) Tarafından Gerçekleştirilmiştir.

    TLSatıldı
  • Son Dönem Osmanlı/Erken Cumhuriyet Ticaret Tarihi-Eskişehir Tüccarlarından Yellovan Zade Biraderler Firması Tarafından 6 Mart 1929 Tarihinde İstanbul'da Antuan Parma Efendiye Hitaben Yeni Harflerle Kaleme Alınmış Ticari Mektup. Yelkovanzade Ailesi Aynı Zamanda Cumhuriyet Döneminde Kurulan İlk Anonim Şirketlerden 'Eskişehir Milli Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi'nin' Kurucularındandır.

    Lot No: 52

    Lot: 52

    Son Dönem Osmanlı/Erken Cumhuriyet Ticaret Tarihi-Eskişehir Tüccarlarından Yellovan Zade Biraderler Firması Tarafından 6 Mart 1929 Tarihinde İstanbul'da Antuan Parma Efendiye Hitaben Yeni Harflerle Kaleme Alınmış Ticari Mektup. Yelkovanzade Ailesi Aynı Zamanda Cumhuriyet Döneminde Kurulan İlk Anonim Şirketlerden 'Eskişehir Milli Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi'nin' Kurucularındandır.

    TLSatıldı
  • Son Dönem Osmanlı/Erken Cumhuriyet Ticaret Tarihi-Urfa Tüccarlarından Yusuf Ziya Kamil Tarafından 24 Nisan 1929 Tarihinde İstanbul'daki Bir Tüccara Hitaben Yazılmış Osmanlıca Mektup. Harf İnkılabından Sonra Uzunca Bir Süre Ticari Yazışmaların Eski Harflerle Yapıldığını Gösterir Örnek Efemera.

    Lot No: 53

    Lot: 53

    Son Dönem Osmanlı/Erken Cumhuriyet Ticaret Tarihi-Urfa Tüccarlarından Yusuf Ziya Kamil Tarafından 24 Nisan 1929 Tarihinde İstanbul'daki Bir Tüccara Hitaben Yazılmış Osmanlıca Mektup. Harf İnkılabından Sonra Uzunca Bir Süre Ticari Yazışmaların Eski Harflerle Yapıldığını Gösterir Örnek Efemera.

    TLSatıldı
  • Son Dönem Osmanlı/Erken Cumhuriyet Ticaret Tarihi-Urfa Tüccarlarından Şekercizade Eyüp Sabri ve Biraderi Halil Firması  Tarafından 25 Mart 1929 Tarihinde Yazılmış Ticari İçerikli Osmanlıca Mektup. Harf İnkılabından Sonra Uzunca Bir Süre Ticari Yazışmaların Eski Harflerle Yapıldığını Gösterir Örnek Efemera.

    Lot No: 54

    Lot: 54

    Son Dönem Osmanlı/Erken Cumhuriyet Ticaret Tarihi-Urfa Tüccarlarından Şekercizade Eyüp Sabri ve Biraderi Halil Firması Tarafından 25 Mart 1929 Tarihinde Yazılmış Ticari İçerikli Osmanlıca Mektup. Harf İnkılabından Sonra Uzunca Bir Süre Ticari Yazışmaların Eski Harflerle Yapıldığını Gösterir Örnek Efemera.

    TLSatıldı
  • Son Dönem Osmanlı/Erken Cumhuriyet Ticaret Tarihi-Mersin Tüccarlarından Mustafa Sipahi Tarafından 15 Temmuz 1930 Tarihinde Yazılmış Ticari İçerikli Arapça Mektup.

    Lot No: 55

    Lot: 55

    Son Dönem Osmanlı/Erken Cumhuriyet Ticaret Tarihi-Mersin Tüccarlarından Mustafa Sipahi Tarafından 15 Temmuz 1930 Tarihinde Yazılmış Ticari İçerikli Arapça Mektup.

    TLSatıldı
  • Son Dönem Osmanlı/Erken Cumhuriyet Ticaret Tarihi-İzmir Tüccarlarından Mehmed Necip Kalaji Tarafından 20 Kanun-u Sani (Ocak) 1932 Tarihinde Yazılmış Ticari İçerikli Arapça Mektup.

    Lot No: 56

    Lot: 56

    Son Dönem Osmanlı/Erken Cumhuriyet Ticaret Tarihi-İzmir Tüccarlarından Mehmed Necip Kalaji Tarafından 20 Kanun-u Sani (Ocak) 1932 Tarihinde Yazılmış Ticari İçerikli Arapça Mektup.

    TLSatıldı
  • Son Dönem Osmanlı/Erken Cumhuriyet Ticaret Tarihi-İstanbul Tekfur Sarayı Şişhane Sokak 46/10'da Şişe İmalatı Yapan Tüccar/Sanayici Yusuf Ziya Üçüncüoğlu'na İstanbul Ticaret ve Sanayi Odasınca 1936 Senesi İçin Verilmiş 4.Sınıf Kayıt ve Tescil Hüvviyet Varakası. Arkayüz'de 15 Kuruşluk Fiskal İlişiktir. Şişecam Öncesi Cam ve Şişe İmalatı Yapan Erken Cumhuriyet Küçük Ölçekli Firmalara Bir Örnek.

    Lot No: 57

    Lot: 57

    Son Dönem Osmanlı/Erken Cumhuriyet Ticaret Tarihi-İstanbul Tekfur Sarayı Şişhane Sokak 46/10'da Şişe İmalatı Yapan Tüccar/Sanayici Yusuf Ziya Üçüncüoğlu'na İstanbul Ticaret ve Sanayi Odasınca 1936 Senesi İçin Verilmiş 4.Sınıf Kayıt ve Tescil Hüvviyet Varakası. Arkayüz'de 15 Kuruşluk Fiskal İlişiktir. Şişecam Öncesi Cam ve Şişe İmalatı Yapan Erken Cumhuriyet Küçük Ölçekli Firmalara Bir Örnek.

    TLSatıldı
  • Osmanlı'da Devlet İdaresi ve Kurumlar-Evkaf-ı Hümayun Nezareti Veznesine Mahsus Makbuz Senedidir. 22 Nisan 1334 (22 Nisan 1918) Tarihinde Altın Parayla Yapılan 3.800 Kuruşluk Bir Tahsilata İlişkindir. Çil Kondüsyonda. Birinci Dünya Savaşı'nın Son Günleri. Hakim Renk: Sarı.

    Lot No: 58

    Lot: 58

    Osmanlı'da Devlet İdaresi ve Kurumlar-Evkaf-ı Hümayun Nezareti Veznesine Mahsus Makbuz Senedidir. 22 Nisan 1334 (22 Nisan 1918) Tarihinde Altın Parayla Yapılan 3.800 Kuruşluk Bir Tahsilata İlişkindir. Çil Kondüsyonda. Birinci Dünya Savaşı'nın Son Günleri. Hakim Renk: Sarı.

    TLSatıldı
  • Osmanlı'da Devlet İdaresi ve Kurumlar-Evkaf-ı Hümayun Nezareti Veznesine Mahsus Makbuz Senedidir. 11 Mart 1338 (11 Mart 1922) Tarihinde Altın Parayla Yapılan 1.000 Kuruşluk Bir Tahsilata İlişkindir. Çil Kondüsyonda. Hakim Renk: Kırmızı.

    Lot No: 59

    Lot: 59

    Osmanlı'da Devlet İdaresi ve Kurumlar-Evkaf-ı Hümayun Nezareti Veznesine Mahsus Makbuz Senedidir. 11 Mart 1338 (11 Mart 1922) Tarihinde Altın Parayla Yapılan 1.000 Kuruşluk Bir Tahsilata İlişkindir. Çil Kondüsyonda. Hakim Renk: Kırmızı.

    TLSatıldı
  • Osmanlı'da Devlet İdaresi ve Kurumlar-Evkaf İdaresi Veznesine Teslim Olunan Mebaliğe Mahsus Makbuz Senedidir. 14 Kanun-u Evvel 1331 (27 Aralık 1915) Tarihinde Altın Para + Gümüş Mecidiye + Mağşuş Akçe (Tashih-i Sikkeden Evvel Tedavülde Bulunan ve Her Birinin Ayrı Rayici Olan Eski Usul Osmanlı Meskukatına Verilen Genel Ad) Yapılan 1.315 Kuruş ve 15 Para'lık Bir Tahsilata İlişkindir. Tüm Bunlara İlaveten O Tarihte Osmanlı Kağıt Paraları da Tedavül Etmekteydi. Çil Kondüsyonda. Hakim Renk: Eflatun.

    Lot No: 60

    Lot: 60

    Osmanlı'da Devlet İdaresi ve Kurumlar-Evkaf İdaresi Veznesine Teslim Olunan Mebaliğe Mahsus Makbuz Senedidir. 14 Kanun-u Evvel 1331 (27 Aralık 1915) Tarihinde Altın Para + Gümüş Mecidiye + Mağşuş Akçe (Tashih-i Sikkeden Evvel Tedavülde Bulunan ve Her Birinin Ayrı Rayici Olan Eski Usul Osmanlı Meskukatına Verilen Genel Ad) Yapılan 1.315 Kuruş ve 15 Para'lık Bir Tahsilata İlişkindir. Tüm Bunlara İlaveten O Tarihte Osmanlı Kağıt Paraları da Tedavül Etmekteydi. Çil Kondüsyonda. Hakim Renk: Eflatun.

    TLSatıldı
  • Osmanlı'da Devlet İdaresi ve Kurumlar-Muhaleffat-ı Umumiye Kassamlığı'na Teslim Olunan Rüsümata Mahsus Makbuz Senedidir. Bu Kurumun Görevi Vefat Durumunda Ölen Kişinin Mallarının Hangi Oranda Varislerine, Devlete (veya Söz Gelimi Yeniçeri ise Varislerine veya Bağlı Olduğu Ocağa Kalacağını) Tespit Etmek ve Uygulamaktı. Günümüzdeki Tereke Hakimliği Muadilidir.  Bağlı Olduğu Makam Bab-ı Fetva Makamıdır.

    Lot No: 61

    Lot: 61

    Osmanlı'da Devlet İdaresi ve Kurumlar-Muhaleffat-ı Umumiye Kassamlığı'na Teslim Olunan Rüsümata Mahsus Makbuz Senedidir. Bu Kurumun Görevi Vefat Durumunda Ölen Kişinin Mallarının Hangi Oranda Varislerine, Devlete (veya Söz Gelimi Yeniçeri ise Varislerine veya Bağlı Olduğu Ocağa Kalacağını) Tespit Etmek ve Uygulamaktı. Günümüzdeki Tereke Hakimliği Muadilidir. Bağlı Olduğu Makam Bab-ı Fetva Makamıdır.

    TLSatıldı
  • Osmanlı'da Devlet İdaresi ve Kurumlar-Osmanlı'dan Cumhuriyete İntikal Eden Evkaf İdaresi 'Mahsup İta Emri'. Kastamonu Vilayeti Evkaf Dairesi'nce Düzenlenmiştir. 1926 Tarihli ve Büyük Boy Katlamalı Defter Şeklinde. Kayıtların Tutulmasındaki Titizlik ve Detaylar Dikkat Çekicidir.

    Lot No: 62

    Lot: 62

    Osmanlı'da Devlet İdaresi ve Kurumlar-Osmanlı'dan Cumhuriyete İntikal Eden Evkaf İdaresi 'Mahsup İta Emri'. Kastamonu Vilayeti Evkaf Dairesi'nce Düzenlenmiştir. 1926 Tarihli ve Büyük Boy Katlamalı Defter Şeklinde. Kayıtların Tutulmasındaki Titizlik ve Detaylar Dikkat Çekicidir.

    TLSatıldı
  • Osmanlı'da Devlet İdaresi ve Kurumlar-İsfendiyar Bey Camii Şerifi Konulu Osmanlı Dönemi Küçük Boy ve Fiskalli Vakıf Belgesi. Camii Bünyesinde Yer Alan Bir Akarın 1333 (1917) Senesi Haziran Ayı Gelir Tahsilatına İlişkindir. 

Kastamonu, İsfendiyar Mahallesi’nin Aynı İsimli Sokağında Bulunan cami, Atatürk Caddesi’nin Doğusunda Yer Almaktadır. Caminin, Candaroğulları Beyliği Zamanında Yapıldığı Bilinmektedir. Yaptıran İse Uzun Süre Tahtta Oturmuş ve Tarihçiler Arasında Beyliğin Kendi İsmiyle Anılmasına Yol Açan İsfendiyar Bey’dir. İsfendiyar Camii’nin Yapılış Tarihine Dair Herhangi Bir İbare Bulunmamaktadır. Ancak, İsfendiyar Bey’in Miladi 1439 Yılında Vefat Ettiği Gözönüne Alındığında, BuTarihten Önce Yapıldığı Düşünülmektedir.

    Lot No: 63

    Lot: 63

    Osmanlı'da Devlet İdaresi ve Kurumlar-İsfendiyar Bey Camii Şerifi Konulu Osmanlı Dönemi Küçük Boy ve Fiskalli Vakıf Belgesi. Camii Bünyesinde Yer Alan Bir Akarın 1333 (1917) Senesi Haziran Ayı Gelir Tahsilatına İlişkindir. Kastamonu, İsfendiyar Mahallesi’nin Aynı İsimli Sokağında Bulunan cami, Atatürk Caddesi’nin Doğusunda Yer Almaktadır. Caminin, Candaroğulları Beyliği Zamanında Yapıldığı Bilinmektedir. Yaptıran İse Uzun Süre Tahtta Oturmuş ve Tarihçiler Arasında Beyliğin Kendi İsmiyle Anılmasına Yol Açan İsfendiyar Bey’dir. İsfendiyar Camii’nin Yapılış Tarihine Dair Herhangi Bir İbare Bulunmamaktadır. Ancak, İsfendiyar Bey’in Miladi 1439 Yılında Vefat Ettiği Gözönüne Alındığında, BuTarihten Önce Yapıldığı Düşünülmektedir.

    TLSatıldı
  • Osmanlı'da Devlet İdaresi ve Kurumlar-Sadr-ı Esbak Hasan Paşa Haliliyesi Ümmügülsüm Hatun Vakfı Konulu ve 14 Temmuz 1326 (27 Temmuz 1910) Tarihli ve Çifte Fiskalli ve Mühürlü Osmanlıca Küçük Boy Belge.

Büyük Dairevi Mühür İçinde 'Süleymaniye Kariyesinde Katip Şemsettin Mahallesi Muhtar-ı Evvelliği' İbaresi Okunmaktadır.

    Lot No: 64

    Lot: 64

    Osmanlı'da Devlet İdaresi ve Kurumlar-Sadr-ı Esbak Hasan Paşa Haliliyesi Ümmügülsüm Hatun Vakfı Konulu ve 14 Temmuz 1326 (27 Temmuz 1910) Tarihli ve Çifte Fiskalli ve Mühürlü Osmanlıca Küçük Boy Belge. Büyük Dairevi Mühür İçinde 'Süleymaniye Kariyesinde Katip Şemsettin Mahallesi Muhtar-ı Evvelliği' İbaresi Okunmaktadır.

    TLSatıldı
  • Cumhuriyet Döneminde Azınlıklar-Ermeni Tüccar Vahram Arakil Tarafından İstanbul Vilayeti İdare-yi Hususiyesi Veznesine 1929 Yılı Ücreti Olarak 10 Lira Ödendiğini Gösterir Osmanlıca/Yeni Türkçe Harflerle Düzenlenmiş ve Harf İnkılabı Geçiş Dönemi Özelliklerini Taşıyan Küçük Boy Kasa Makbuzu.

    Lot No: 65

    Lot: 65

    Cumhuriyet Döneminde Azınlıklar-Ermeni Tüccar Vahram Arakil Tarafından İstanbul Vilayeti İdare-yi Hususiyesi Veznesine 1929 Yılı Ücreti Olarak 10 Lira Ödendiğini Gösterir Osmanlıca/Yeni Türkçe Harflerle Düzenlenmiş ve Harf İnkılabı Geçiş Dönemi Özelliklerini Taşıyan Küçük Boy Kasa Makbuzu.

    TLSatıldı
  • Osmanlı Döneminde Azınlıklar-Rum Tüccarlar Sava Todoridis & Yovakim Papadopulos Firması Tarafından Düzenlenmiş 20 Lira Tutarında ve 1912 Tarihli ve Çifte Fiskalli Rumca Borç Senedi. Arkayüz'de Ünlü Ermeni Denizcilik Şirketi İpranosyan Biraderler (Ipranossian Freres) Firmasına Ciro Edildiği ve Bu Firma Tarafaından Tahsil Edildiği Görülmektedir. Osmanlı Ticari Hayatında Azınlıkların Rolü Konulu Emsal Efemera.

    Lot No: 66

    Lot: 66

    Osmanlı Döneminde Azınlıklar-Rum Tüccarlar Sava Todoridis & Yovakim Papadopulos Firması Tarafından Düzenlenmiş 20 Lira Tutarında ve 1912 Tarihli ve Çifte Fiskalli Rumca Borç Senedi. Arkayüz'de Ünlü Ermeni Denizcilik Şirketi İpranosyan Biraderler (Ipranossian Freres) Firmasına Ciro Edildiği ve Bu Firma Tarafaından Tahsil Edildiği Görülmektedir. Osmanlı Ticari Hayatında Azınlıkların Rolü Konulu Emsal Efemera.

    TLSatıldı
  • Osmanlı Döneminde Azınlıklar-Dönemin Fener Rum Patriği 3.Yovakimos Himayesinde Cibali Rum Okulu Vakfı İçin 1879 Yılında Düzenlenmiş Büyük Boy Piyango Bileti. Soldaki Dairevi Mühür İçinde Hz.İsa Peygamberin Tasviri Görülmektedir.

Patrik 3.Yovakimos 1878-1884 ve 1901-1912 Dönemleri Olmak Üzere Aynı Makama Mükerreren Gelen Nadir Patriklerdendir. Her İki Hizmet Döneminde Temsil Ettiği Kurumun Modern Çağlara Uyumu İçin Gösterdiği Çaba Nedeniyle Rum Ortodoks Cemaati Kendisini Magnificent (Büyük, Μεγαλοπρεπής) İsmiyle Anmaktadır.

    Lot No: 67

    Lot: 67

    Osmanlı Döneminde Azınlıklar-Dönemin Fener Rum Patriği 3.Yovakimos Himayesinde Cibali Rum Okulu Vakfı İçin 1879 Yılında Düzenlenmiş Büyük Boy Piyango Bileti. Soldaki Dairevi Mühür İçinde Hz.İsa Peygamberin Tasviri Görülmektedir. Patrik 3.Yovakimos 1878-1884 ve 1901-1912 Dönemleri Olmak Üzere Aynı Makama Mükerreren Gelen Nadir Patriklerdendir. Her İki Hizmet Döneminde Temsil Ettiği Kurumun Modern Çağlara Uyumu İçin Gösterdiği Çaba Nedeniyle Rum Ortodoks Cemaati Kendisini Magnificent (Büyük, Μεγαλοπρεπής) İsmiyle Anmaktadır.

    TLSatıldı
  • Osmanlı Döneminde Azınlıklar-Osmanlı Anonim Elektrik Şirketi Tarfından 'Fener'de Mukim Rum Patrikhanesi' Adına Düzenlenmiş Tenvirat Bedeli Makbuzu (Elektrik Faturası). Kenarında Rumca Temmuz 1916 Şerhi Düşülmüş Olup ve Osmanlı Fiskal İçermektedir.
Patrikhane'nin (Aya Yorgi Kilisesi'nin) Abone Numarası 15 Olup, Silahtarağa Santralinin 1914 Yılında Elektrik Üretimine Başlamasının Ardından Eelektriği İlk Kullanan Kurumlardan Olduğu Görülmektedir.

    Lot No: 68

    Lot: 68

    Osmanlı Döneminde Azınlıklar-Osmanlı Anonim Elektrik Şirketi Tarfından 'Fener'de Mukim Rum Patrikhanesi' Adına Düzenlenmiş Tenvirat Bedeli Makbuzu (Elektrik Faturası). Kenarında Rumca Temmuz 1916 Şerhi Düşülmüş Olup ve Osmanlı Fiskal İçermektedir. Patrikhane'nin (Aya Yorgi Kilisesi'nin) Abone Numarası 15 Olup, Silahtarağa Santralinin 1914 Yılında Elektrik Üretimine Başlamasının Ardından Eelektriği İlk Kullanan Kurumlardan Olduğu Görülmektedir.

    TLSatıldı
  • Osmanlı Döneminde Azınlıklar-İstanbul Galata'da Kurulu Sakızlı Aziz Yohanna Kilisesine Ait ve 1890'lara Tarihlenen Rumca Dip Koçanlı İşlem Görmemiş Kasa Makbuzu, Haliyle. Literatürde Bahis Konusu Kilisenin Özellikle Kutsal Topraklara Giden ve Oradan Dönüş Yapan Hristiyan Hacıların İstanbul'da Başlıca Uğrak ve Konaklama Yeri Olduğu Yer Almaktadır.

    Lot No: 69

    Lot: 69

    Osmanlı Döneminde Azınlıklar-İstanbul Galata'da Kurulu Sakızlı Aziz Yohanna Kilisesine Ait ve 1890'lara Tarihlenen Rumca Dip Koçanlı İşlem Görmemiş Kasa Makbuzu, Haliyle. Literatürde Bahis Konusu Kilisenin Özellikle Kutsal Topraklara Giden ve Oradan Dönüş Yapan Hristiyan Hacıların İstanbul'da Başlıca Uğrak ve Konaklama Yeri Olduğu Yer Almaktadır.

    TLSatıldı
  • Cumhuriyet Döneminde Azınlıklar-1934-1935 Senei Dersiyesi Heybeli Rum İlk Mektebi Tastiknamesi. 4.Sınıf Talebsi Sum Stefan Efendi'ye Aittir. Bahis Konusu İlk Mektep ve Herkesçe Bilinen Ruhban Okulu Aynı Tarihi Yerleşke İçinde Yer Alan Ancak Birbirinden Bağımsız Eğitim Kurumlarıdır.

    Lot No: 70

    Lot: 70

    Cumhuriyet Döneminde Azınlıklar-1934-1935 Senei Dersiyesi Heybeli Rum İlk Mektebi Tastiknamesi. 4.Sınıf Talebsi Sum Stefan Efendi'ye Aittir. Bahis Konusu İlk Mektep ve Herkesçe Bilinen Ruhban Okulu Aynı Tarihi Yerleşke İçinde Yer Alan Ancak Birbirinden Bağımsız Eğitim Kurumlarıdır.

    TLSatıldı
  • Cumhuriyet Döneminde Azınlıklar-İstanbul'da Yer Alan ve Vatikan'a Bağlı Paroecia B.Mariae V.Lapurdensis Constantinopoleos Katolik Kilisesine Ait 23 Temmuz 1942 Tarihi Latince Belge. Bahis Konusu Kurum ve Diğer Azınlık Kiliseleri Standart İbadet Mekanları Olmanın Yanı Sıra Cemaat Mensuplarının Evlilik, Doğum, Ölüm Gibi Kayıtlarını da Tutmaktadırlar. Bu Belgenin de Böyle Bir Sürece İlişkin Olduğu Değerlendirilmektedir, Haliyle.

    Lot No: 71

    Lot: 71

    Cumhuriyet Döneminde Azınlıklar-İstanbul'da Yer Alan ve Vatikan'a Bağlı Paroecia B.Mariae V.Lapurdensis Constantinopoleos Katolik Kilisesine Ait 23 Temmuz 1942 Tarihi Latince Belge. Bahis Konusu Kurum ve Diğer Azınlık Kiliseleri Standart İbadet Mekanları Olmanın Yanı Sıra Cemaat Mensuplarının Evlilik, Doğum, Ölüm Gibi Kayıtlarını da Tutmaktadırlar. Bu Belgenin de Böyle Bir Sürece İlişkin Olduğu Değerlendirilmektedir, Haliyle.

    TLSatıldı
  • Osmanlı Diplomasi Tarihi-Son Excellence Monsieur Le Compte Corti, Ministre Plénipotentiaire de La S.M. Le Roi d'Italie (Ekselansları Mösyö Kont Corti, Majesteleri İtalya Kralı'nın Tam Yetkili Temsilcisi) ne Hitaben Yazılmış Katlamalı Dört Sayfa Şeklinde 1879 Tarihli Büyük Boy Fransızca Arz. Son Sayfa'da 1.000 ila 2.000 Kuruşluk Ticari İçerike Mahsus Sultan Aziz Fiskal Bulunmaktadır.

    Lot No: 72

    Lot: 72

    Osmanlı Diplomasi Tarihi-Son Excellence Monsieur Le Compte Corti, Ministre Plénipotentiaire de La S.M. Le Roi d'Italie (Ekselansları Mösyö Kont Corti, Majesteleri İtalya Kralı'nın Tam Yetkili Temsilcisi) ne Hitaben Yazılmış Katlamalı Dört Sayfa Şeklinde 1879 Tarihli Büyük Boy Fransızca Arz. Son Sayfa'da 1.000 ila 2.000 Kuruşluk Ticari İçerike Mahsus Sultan Aziz Fiskal Bulunmaktadır.

    TLSatıldı
  • Osmanlı Ticaret Tarihi-Varna-Venedik Hattında Taşıması Yapılan Bir Gemi Yükü İçin Avusturya Macaristan Loydu (Lloyd Austro-Ungarico) Tarafından 1889 Tarihli Fiskalli Taşıma Faturası. Alıcı, Köstence'de Mukim Cicilanopulo İsimli Bir Rum Vatandaştır. Not: O Tarihte Varna, Osmanlı Devleti'ne Bağlı Vassal Bir Devlet Olan Bulgaristan Prensliği'ne (Княжество България, Knyazhestvo Balgariya) Bünyesinde Yer Almaktaydı.

    Lot No: 73

    Lot: 73

    Osmanlı Ticaret Tarihi-Varna-Venedik Hattında Taşıması Yapılan Bir Gemi Yükü İçin Avusturya Macaristan Loydu (Lloyd Austro-Ungarico) Tarafından 1889 Tarihli Fiskalli Taşıma Faturası. Alıcı, Köstence'de Mukim Cicilanopulo İsimli Bir Rum Vatandaştır. Not: O Tarihte Varna, Osmanlı Devleti'ne Bağlı Vassal Bir Devlet Olan Bulgaristan Prensliği'ne (Княжество България, Knyazhestvo Balgariya) Bünyesinde Yer Almaktaydı.

    TLSatıldı
  • Osmanlıca Cem (Djem) Dergisi
(2.Dönem: 10 Aralık 1927 - 2 Mayıs 1929 Dönemi) Sayı 17, 5 Nisan 1928-Cem, (10 Aralık 1910 - 18 Ekim 1912 ve 10 Aralık 1927 - 2 Mayıs 1929) Yılları Arasında İstanbul'da Cemil Cem Tarafından Yayımlanan Haftalık Mizah Dergisi. Derginin Başyazarlığını Refik Halit Karay Yaptı. Avrupalı Karikatüristlerin de Yapıtlarının Yer aldığı Cem, Kalem'den Sonra Türkiye'de Çıkan Batılı Anlamda İkinci Mizah Dergisi Oldu. Dergi İlk Basıldığı Yıllarda Fransızca Olarak Da Sayılar Çıkardı. Ancak Cumhuriyet'ten Sonra Tamamen Türkçe Olarak Yayımlandı. 1929 Yılında 49. Sayısından Sonra Kapanan Cem, Sahibi Cemil Cem'in İktidarla Olan Uyuşmazlığı Sonucu Kapatıldı.

Kapak Tasarımı İhap Hulusi (Görey)'e Aittir. Mizah İçerikli Muhtelif Karikatür ve Hikayeler. Döneme Ait; Şark Ecza Pazarı, Milli Oto (Citroen), Kimyager Doktor İbrahim Etem Vb. Reklamlar.

    Lot No: 74

    Lot: 74

    Osmanlıca Cem (Djem) Dergisi (2.Dönem: 10 Aralık 1927 - 2 Mayıs 1929 Dönemi) Sayı 17, 5 Nisan 1928-Cem, (10 Aralık 1910 - 18 Ekim 1912 ve 10 Aralık 1927 - 2 Mayıs 1929) Yılları Arasında İstanbul'da Cemil Cem Tarafından Yayımlanan Haftalık Mizah Dergisi. Derginin Başyazarlığını Refik Halit Karay Yaptı. Avrupalı Karikatüristlerin de Yapıtlarının Yer aldığı Cem, Kalem'den Sonra Türkiye'de Çıkan Batılı Anlamda İkinci Mizah Dergisi Oldu. Dergi İlk Basıldığı Yıllarda Fransızca Olarak Da Sayılar Çıkardı. Ancak Cumhuriyet'ten Sonra Tamamen Türkçe Olarak Yayımlandı. 1929 Yılında 49. Sayısından Sonra Kapanan Cem, Sahibi Cemil Cem'in İktidarla Olan Uyuşmazlığı Sonucu Kapatıldı. Kapak Tasarımı İhap Hulusi (Görey)'e Aittir. Mizah İçerikli Muhtelif Karikatür ve Hikayeler. Döneme Ait; Şark Ecza Pazarı, Milli Oto (Citroen), Kimyager Doktor İbrahim Etem Vb. Reklamlar.

    TLSatıldı
  • Osmanlıca Cem (Djem) Dergisi
(2.Dönem: 10 Aralık 1927 - 2 Mayıs 1929 Dönemi) Sayı 18, 12 Nisan 1928-Cem, (10 Aralık 1910 - 18 Ekim 1912 ve 10 Aralık 1927 - 2 Mayıs 1929) Yılları Arasında İstanbul'da Cemil Cem Tarafından Yayımlanan Haftalık Mizah Dergisi. Derginin Başyazarlığını Refik Halit Karay Yaptı. Avrupalı Karikatüristlerin de Yapıtlarının Yer aldığı Cem, Kalem'den Sonra Türkiye'de Çıkan Batılı Anlamda İkinci Mizah Dergisi Oldu. Dergi İlk Basıldığı Yıllarda Fransızca Olarak Da Sayılar Çıkardı. Ancak Cumhuriyet'ten Sonra Tamamen Türkçe Olarak Yayımlandı. 1929 Yılında 49. Sayısından Sonra Kapanan Cem, Sahibi Cemil Cem'in İktidarla Olan Uyuşmazlığı Sonucu Kapatıldı.

Kapak Tasarımı İhap Hulusi (Görey)'e Aittir. Mizah İçerikli Muhtelif Karikatür ve Hikayeler. Döneme Ait; Şark Ecza Pazarı, Milli Oto (Citroen), Kimyager Doktor İbrahim Etem Vb. Reklamlar.

    Lot No: 75

    Lot: 75

    Osmanlıca Cem (Djem) Dergisi (2.Dönem: 10 Aralık 1927 - 2 Mayıs 1929 Dönemi) Sayı 18, 12 Nisan 1928-Cem, (10 Aralık 1910 - 18 Ekim 1912 ve 10 Aralık 1927 - 2 Mayıs 1929) Yılları Arasında İstanbul'da Cemil Cem Tarafından Yayımlanan Haftalık Mizah Dergisi. Derginin Başyazarlığını Refik Halit Karay Yaptı. Avrupalı Karikatüristlerin de Yapıtlarının Yer aldığı Cem, Kalem'den Sonra Türkiye'de Çıkan Batılı Anlamda İkinci Mizah Dergisi Oldu. Dergi İlk Basıldığı Yıllarda Fransızca Olarak Da Sayılar Çıkardı. Ancak Cumhuriyet'ten Sonra Tamamen Türkçe Olarak Yayımlandı. 1929 Yılında 49. Sayısından Sonra Kapanan Cem, Sahibi Cemil Cem'in İktidarla Olan Uyuşmazlığı Sonucu Kapatıldı. Kapak Tasarımı İhap Hulusi (Görey)'e Aittir. Mizah İçerikli Muhtelif Karikatür ve Hikayeler. Döneme Ait; Şark Ecza Pazarı, Milli Oto (Citroen), Kimyager Doktor İbrahim Etem Vb. Reklamlar.

    TLSatıldı
  • Osmanlıca Cem (Djem) Dergisi
(2.Dönem: 10 Aralık 1927 - 2 Mayıs 1929 Dönemi) Sayı 23, 17 Mayıs 1928-Cem, (10 Aralık 1910 - 18 Ekim 1912 ve 10 Aralık 1927 - 2 Mayıs 1929) Yılları Arasında İstanbul'da Cemil Cem Tarafından Yayımlanan Haftalık Mizah Dergisi. Derginin Başyazarlığını Refik Halit Karay Yaptı. Avrupalı Karikatüristlerin de Yapıtlarının Yer aldığı Cem, Kalem'den Sonra Türkiye'de Çıkan Batılı Anlamda İkinci Mizah Dergisi Oldu. Dergi İlk Basıldığı Yıllarda Fransızca Olarak Da Sayılar Çıkardı. Ancak Cumhuriyet'ten Sonra Tamamen Türkçe Olarak Yayımlandı. 1929 Yılında 49. Sayısından Sonra Kapanan Cem, Sahibi Cemil Cem'in İktidarla Olan Uyuşmazlığı Sonucu Kapatıldı.

Kapak Tasarımı İhap Hulusi (Görey)'e Aittir. Mizah İçerikli Muhtelif Karikatür ve Hikayeler. Döneme Ait; Şark Ecza Pazarı, Milli Oto (Citroen), Kimyager Doktor İbrahim Etem Vb. Reklamlar.

    Lot No: 76

    Lot: 76

    Osmanlıca Cem (Djem) Dergisi (2.Dönem: 10 Aralık 1927 - 2 Mayıs 1929 Dönemi) Sayı 23, 17 Mayıs 1928-Cem, (10 Aralık 1910 - 18 Ekim 1912 ve 10 Aralık 1927 - 2 Mayıs 1929) Yılları Arasında İstanbul'da Cemil Cem Tarafından Yayımlanan Haftalık Mizah Dergisi. Derginin Başyazarlığını Refik Halit Karay Yaptı. Avrupalı Karikatüristlerin de Yapıtlarının Yer aldığı Cem, Kalem'den Sonra Türkiye'de Çıkan Batılı Anlamda İkinci Mizah Dergisi Oldu. Dergi İlk Basıldığı Yıllarda Fransızca Olarak Da Sayılar Çıkardı. Ancak Cumhuriyet'ten Sonra Tamamen Türkçe Olarak Yayımlandı. 1929 Yılında 49. Sayısından Sonra Kapanan Cem, Sahibi Cemil Cem'in İktidarla Olan Uyuşmazlığı Sonucu Kapatıldı. Kapak Tasarımı İhap Hulusi (Görey)'e Aittir. Mizah İçerikli Muhtelif Karikatür ve Hikayeler. Döneme Ait; Şark Ecza Pazarı, Milli Oto (Citroen), Kimyager Doktor İbrahim Etem Vb. Reklamlar.

    TLSatıldı
  • Osmanlıca Cem (Djem) Dergisi
(2.Dönem: 10 Aralık 1927 - 2 Mayıs 1929 Dönemi) Sayı 26, 14 Haziran 1928-Cem, (10 Aralık 1910 - 18 Ekim 1912 ve 10 Aralık 1927 - 2 Mayıs 1929) Yılları Arasında İstanbul'da Cemil Cem Tarafından Yayımlanan Haftalık Mizah Dergisi. Derginin Başyazarlığını Refik Halit Karay Yaptı. Avrupalı Karikatüristlerin de Yapıtlarının Yer aldığı Cem, Kalem'den Sonra Türkiye'de Çıkan Batılı Anlamda İkinci Mizah Dergisi Oldu. Dergi İlk Basıldığı Yıllarda Fransızca Olarak Da Sayılar Çıkardı. Ancak Cumhuriyet'ten Sonra Tamamen Türkçe Olarak Yayımlandı. 1929 Yılında 49. Sayısından Sonra Kapanan Cem, Sahibi Cemil Cem'in İktidarla Olan Uyuşmazlığı Sonucu Kapatıldı.

Kapak Tasarımı İhap Hulusi (Görey)'e Aittir. Mizah İçerikli Muhtelif Karikatür ve Hikayeler. Döneme Ait; Şark Ecza Pazarı, Milli Oto (Citroen), Kimyager Doktor İbrahim Etem Vb. Reklamlar.

    Lot No: 77

    Lot: 77

    Osmanlıca Cem (Djem) Dergisi (2.Dönem: 10 Aralık 1927 - 2 Mayıs 1929 Dönemi) Sayı 26, 14 Haziran 1928-Cem, (10 Aralık 1910 - 18 Ekim 1912 ve 10 Aralık 1927 - 2 Mayıs 1929) Yılları Arasında İstanbul'da Cemil Cem Tarafından Yayımlanan Haftalık Mizah Dergisi. Derginin Başyazarlığını Refik Halit Karay Yaptı. Avrupalı Karikatüristlerin de Yapıtlarının Yer aldığı Cem, Kalem'den Sonra Türkiye'de Çıkan Batılı Anlamda İkinci Mizah Dergisi Oldu. Dergi İlk Basıldığı Yıllarda Fransızca Olarak Da Sayılar Çıkardı. Ancak Cumhuriyet'ten Sonra Tamamen Türkçe Olarak Yayımlandı. 1929 Yılında 49. Sayısından Sonra Kapanan Cem, Sahibi Cemil Cem'in İktidarla Olan Uyuşmazlığı Sonucu Kapatıldı. Kapak Tasarımı İhap Hulusi (Görey)'e Aittir. Mizah İçerikli Muhtelif Karikatür ve Hikayeler. Döneme Ait; Şark Ecza Pazarı, Milli Oto (Citroen), Kimyager Doktor İbrahim Etem Vb. Reklamlar.

    TLSatıldı
  • Osmanlıca Cem (Djem) Dergisi
(2.Dönem: 10 Aralık 1927 - 2 Mayıs 1929 Dönemi) Sayı 27, 21 Haziran 1928-Cem, (10 Aralık 1910 - 18 Ekim 1912 ve 10 Aralık 1927 - 2 Mayıs 1929) Yılları Arasında İstanbul'da Cemil Cem Tarafından Yayımlanan Haftalık Mizah Dergisi. Derginin Başyazarlığını Refik Halit Karay Yaptı. Avrupalı Karikatüristlerin de Yapıtlarının Yer aldığı Cem, Kalem'den Sonra Türkiye'de Çıkan Batılı Anlamda İkinci Mizah Dergisi Oldu. Dergi İlk Basıldığı Yıllarda Fransızca Olarak Da Sayılar Çıkardı. Ancak Cumhuriyet'ten Sonra Tamamen Türkçe Olarak Yayımlandı. 1929 Yılında 49. Sayısından Sonra Kapanan Cem, Sahibi Cemil Cem'in İktidarla Olan Uyuşmazlığı Sonucu Kapatıldı.

Kapak Tasarımı İhap Hulusi (Görey)'e Aittir. Mizah İçerikli Muhtelif Karikatür ve Hikayeler. Döneme Ait; Şark Ecza Pazarı, Milli Oto (Citroen), Kimyager Doktor İbrahim Etem Vb. Reklamlar.

    Lot No: 78

    Lot: 78

    Osmanlıca Cem (Djem) Dergisi (2.Dönem: 10 Aralık 1927 - 2 Mayıs 1929 Dönemi) Sayı 27, 21 Haziran 1928-Cem, (10 Aralık 1910 - 18 Ekim 1912 ve 10 Aralık 1927 - 2 Mayıs 1929) Yılları Arasında İstanbul'da Cemil Cem Tarafından Yayımlanan Haftalık Mizah Dergisi. Derginin Başyazarlığını Refik Halit Karay Yaptı. Avrupalı Karikatüristlerin de Yapıtlarının Yer aldığı Cem, Kalem'den Sonra Türkiye'de Çıkan Batılı Anlamda İkinci Mizah Dergisi Oldu. Dergi İlk Basıldığı Yıllarda Fransızca Olarak Da Sayılar Çıkardı. Ancak Cumhuriyet'ten Sonra Tamamen Türkçe Olarak Yayımlandı. 1929 Yılında 49. Sayısından Sonra Kapanan Cem, Sahibi Cemil Cem'in İktidarla Olan Uyuşmazlığı Sonucu Kapatıldı. Kapak Tasarımı İhap Hulusi (Görey)'e Aittir. Mizah İçerikli Muhtelif Karikatür ve Hikayeler. Döneme Ait; Şark Ecza Pazarı, Milli Oto (Citroen), Kimyager Doktor İbrahim Etem Vb. Reklamlar.

    TLSatıldı
  • Osmanlıca Cem (Djem) Dergisi
(2.Dönem: 10 Aralık 1927 - 2 Mayıs 1929 Dönemi) Sayı 30, 12 Temmuz 1928-Cem, (10 Aralık 1910 - 18 Ekim 1912 ve 10 Aralık 1927 - 2 Mayıs 1929) Yılları Arasında İstanbul'da Cemil Cem Tarafından Yayımlanan Haftalık Mizah Dergisi. Derginin Başyazarlığını Refik Halit Karay Yaptı. Avrupalı Karikatüristlerin de Yapıtlarının Yer aldığı Cem, Kalem'den Sonra Türkiye'de Çıkan Batılı Anlamda İkinci Mizah Dergisi Oldu. Dergi İlk Basıldığı Yıllarda Fransızca Olarak Da Sayılar Çıkardı. Ancak Cumhuriyet'ten Sonra Tamamen Türkçe Olarak Yayımlandı. 1929 Yılında 49. Sayısından Sonra Kapanan Cem, Sahibi Cemil Cem'in İktidarla Olan Uyuşmazlığı Sonucu Kapatıldı.

Kapak Tasarımı İhap Hulusi (Görey)'e Aittir. Mizah İçerikli Muhtelif Karikatür ve Hikayeler. Döneme Ait; Şark Ecza Pazarı, Milli Oto (Citroen), Kimyager Doktor İbrahim Etem Vb. Reklamlar.

    Lot No: 79

    Lot: 79

    Osmanlıca Cem (Djem) Dergisi (2.Dönem: 10 Aralık 1927 - 2 Mayıs 1929 Dönemi) Sayı 30, 12 Temmuz 1928-Cem, (10 Aralık 1910 - 18 Ekim 1912 ve 10 Aralık 1927 - 2 Mayıs 1929) Yılları Arasında İstanbul'da Cemil Cem Tarafından Yayımlanan Haftalık Mizah Dergisi. Derginin Başyazarlığını Refik Halit Karay Yaptı. Avrupalı Karikatüristlerin de Yapıtlarının Yer aldığı Cem, Kalem'den Sonra Türkiye'de Çıkan Batılı Anlamda İkinci Mizah Dergisi Oldu. Dergi İlk Basıldığı Yıllarda Fransızca Olarak Da Sayılar Çıkardı. Ancak Cumhuriyet'ten Sonra Tamamen Türkçe Olarak Yayımlandı. 1929 Yılında 49. Sayısından Sonra Kapanan Cem, Sahibi Cemil Cem'in İktidarla Olan Uyuşmazlığı Sonucu Kapatıldı. Kapak Tasarımı İhap Hulusi (Görey)'e Aittir. Mizah İçerikli Muhtelif Karikatür ve Hikayeler. Döneme Ait; Şark Ecza Pazarı, Milli Oto (Citroen), Kimyager Doktor İbrahim Etem Vb. Reklamlar.

    TLSatıldı
  • Osmanlıca Yeni Ziraat Gazetesi (Yeni Ziraat Gazettassı)
Revue Agricole
Numara 27, 1 Temmuz 1338 (1 Temmuz 1922)-Döneminin İleri Tarım Uygulamaları, Zararlılara Mücadele vb. Haberler İçeren 14 Sayfalık Dergi. Ayrıca; Fordson, Pavesi ve Titan Traktör Şirketlerinin Reklamlarını da İçermektedir.

    Lot No: 80

    Lot: 80

    Osmanlıca Yeni Ziraat Gazetesi (Yeni Ziraat Gazettassı) Revue Agricole Numara 27, 1 Temmuz 1338 (1 Temmuz 1922)-Döneminin İleri Tarım Uygulamaları, Zararlılara Mücadele vb. Haberler İçeren 14 Sayfalık Dergi. Ayrıca; Fordson, Pavesi ve Titan Traktör Şirketlerinin Reklamlarını da İçermektedir.

    TLSatıldı
  • Meseha Şehadetnamesi-1933 Yılında Bartın'da İnşa Olunan ve Bartın Limanı'na 295 Numarasıyla Kayıtlı  'Alemdar' İsimli 'Mavna'ya Aittir. Tepede Halat Kullanılmak Suretiyle Oluşturulmuş Stilize Ay-Yıldızlı Logo. Mesaha Şehadetnameleri Deniz Taşıtlarına Mahsus; İnşa Tarihi, Teknik Özellikler, Bağlama Limanı, Sahiplik Gibi Detayları İçeren Bir Nevi Kimlik Kartıdır.

    Lot No: 81

    Lot: 81

    Meseha Şehadetnamesi-1933 Yılında Bartın'da İnşa Olunan ve Bartın Limanı'na 295 Numarasıyla Kayıtlı 'Alemdar' İsimli 'Mavna'ya Aittir. Tepede Halat Kullanılmak Suretiyle Oluşturulmuş Stilize Ay-Yıldızlı Logo. Mesaha Şehadetnameleri Deniz Taşıtlarına Mahsus; İnşa Tarihi, Teknik Özellikler, Bağlama Limanı, Sahiplik Gibi Detayları İçeren Bir Nevi Kimlik Kartıdır.

    TLSatıldı
  • Meseha Şehadetnamesi-1941 Yılında Sürmene Kemeraltında İnşa Olunan ve Sürmene Limanı'na 1073 Numarasıyla Kayıtlı  'Tali' İsimli 'Kürekli Balıkçı Takası'na Aittir. Tepede Halat Kullanılmak Suretiyle Oluşturulmuş Stilize Ay-Yıldızlı Logo. Mesaha Şehadetnameleri Deniz Taşıtlarına Mahsus; İnşa Tarihi, Teknik Özellikler, Bağlama Limanı, Sahiplik Gibi Detayları İçeren Bir Nevi Kimlik Kartıdır.

    Lot No: 82

    Lot: 82

    Meseha Şehadetnamesi-1941 Yılında Sürmene Kemeraltında İnşa Olunan ve Sürmene Limanı'na 1073 Numarasıyla Kayıtlı 'Tali' İsimli 'Kürekli Balıkçı Takası'na Aittir. Tepede Halat Kullanılmak Suretiyle Oluşturulmuş Stilize Ay-Yıldızlı Logo. Mesaha Şehadetnameleri Deniz Taşıtlarına Mahsus; İnşa Tarihi, Teknik Özellikler, Bağlama Limanı, Sahiplik Gibi Detayları İçeren Bir Nevi Kimlik Kartıdır.

    TLSatıldı
  • Senedi Hakani
(Tapu Senedi)-Sultan Abdülaziz Dönemi, Manastır Sancağı Dahilinde Manastır Kazasındaki Presil (?) Kariyesinde Bulunan Arazi-yi Miri Statüsünde Bir Taşınmaza Aittir. Sonraki Dönem Osmanlı Tapularına Oranla Son Derece Yalın Tasarım. Haliyle. Düzenlenme Tarihi: 5 Cemaziyelevvel 1279 (29 Ekim 1862)

    Lot No: 83

    Lot: 83

    Senedi Hakani (Tapu Senedi)-Sultan Abdülaziz Dönemi, Manastır Sancağı Dahilinde Manastır Kazasındaki Presil (?) Kariyesinde Bulunan Arazi-yi Miri Statüsünde Bir Taşınmaza Aittir. Sonraki Dönem Osmanlı Tapularına Oranla Son Derece Yalın Tasarım. Haliyle. Düzenlenme Tarihi: 5 Cemaziyelevvel 1279 (29 Ekim 1862)

    TLSatıldı
  • Senedi Hakani
(Tapu Senedi)-Sultan Abdülaziz Dönemi, Manastır Sancağı Dahilinde Prilepe Kazasındaki Ceranlış (?) Kariyesinde Bulunan Arazi-yi Miri Statüsünde Bir Taşınmaza Aittir. Sonraki Dönem Osmanlı Tapularına Oranla Son Derece Yalın Tasarım. Haliyle. Düzenlenme Tarihi: 3 Safer 1279 (31 Temmuz 1862)

    Lot No: 84

    Lot: 84

    Senedi Hakani (Tapu Senedi)-Sultan Abdülaziz Dönemi, Manastır Sancağı Dahilinde Prilepe Kazasındaki Ceranlış (?) Kariyesinde Bulunan Arazi-yi Miri Statüsünde Bir Taşınmaza Aittir. Sonraki Dönem Osmanlı Tapularına Oranla Son Derece Yalın Tasarım. Haliyle. Düzenlenme Tarihi: 3 Safer 1279 (31 Temmuz 1862)

    TLSatıldı
  • Senedi Hakani
(Tapu Senedi)-Sultan Abdülaziz Dönemi, Alanya Sancağı Dahilinde İbradı Kazasındaki Derebucak Kariyesinde Bulunan Arazi-yi Miri Statüsünde Bir Taşınmaza Aittir. Sonraki Dönem Osmanlı Tapularına Oranla Son Derece Yalın Tasarım. Haliyle. Düzenlenme Tarihi: 9 Zilkade 1279 (28 Nisan 1863)

    Lot No: 85

    Lot: 85

    Senedi Hakani (Tapu Senedi)-Sultan Abdülaziz Dönemi, Alanya Sancağı Dahilinde İbradı Kazasındaki Derebucak Kariyesinde Bulunan Arazi-yi Miri Statüsünde Bir Taşınmaza Aittir. Sonraki Dönem Osmanlı Tapularına Oranla Son Derece Yalın Tasarım. Haliyle. Düzenlenme Tarihi: 9 Zilkade 1279 (28 Nisan 1863)

    TLSatıldı
  • Senedi Hakani
(Tapu Senedi)-Sultan 2.Abdülhamit Dönemi, Şehremaneti Livası Dahilinde Mekeboz(?) Kazasındaki Tavşancıl Kariyesi Dilovası Mevkiinde Bulunan Arazi-yi Miri Statüsünde Bir Taşınmaza Aittir. Zaman İçinde Daha Çok Detay İçerir Hale Gelen Modern Tasarım. Haliyle. Düzenlenme Tarihi: 11 Cemaziyelahir 1300 (19 Nisan 1883)

    Lot No: 86

    Lot: 86

    Senedi Hakani (Tapu Senedi)-Sultan 2.Abdülhamit Dönemi, Şehremaneti Livası Dahilinde Mekeboz(?) Kazasındaki Tavşancıl Kariyesi Dilovası Mevkiinde Bulunan Arazi-yi Miri Statüsünde Bir Taşınmaza Aittir. Zaman İçinde Daha Çok Detay İçerir Hale Gelen Modern Tasarım. Haliyle. Düzenlenme Tarihi: 11 Cemaziyelahir 1300 (19 Nisan 1883)

    TLSatıldı
  • Senedi Hakani
(Tapu Senedi)-Sultan 2.Abdülhamit Dönemi, Bayburt Livası Dahilinde Kelkit Kazasındaki Günbatur Kariyesinde Bulunan Sırf Mülk (Şahıs Malı) Statüsünde Bir Taşınmaza Aittir. Zaman İçinde Daha Çok Detay İçerir Hale Gelen Modern Tasarım. Haliyle. Düzenlenme Tarihi: 21 Rebiülahir 1304 (17 Ocak 1887)

    Lot No: 87

    Lot: 87

    Senedi Hakani (Tapu Senedi)-Sultan 2.Abdülhamit Dönemi, Bayburt Livası Dahilinde Kelkit Kazasındaki Günbatur Kariyesinde Bulunan Sırf Mülk (Şahıs Malı) Statüsünde Bir Taşınmaza Aittir. Zaman İçinde Daha Çok Detay İçerir Hale Gelen Modern Tasarım. Haliyle. Düzenlenme Tarihi: 21 Rebiülahir 1304 (17 Ocak 1887)

    TLSatıldı
  • Senedi Hakani
(Tapu Senedi)-Sultan 2.Abdülhamit Dönemi, Mamüret-ül Aziz (Elazığ) Livası Dahilinde Eğin Kazasında Bulunan Sırf Mülk (Şahıs Malı) Statüsünde Bir Taşınmaza Aittir. Zaman İçinde Daha Çok Detay İçerir Hale Gelen Modern Tasarım. Haliyle. Düzenlenme Tarihi: 5 Ramazan 1309 (3 Nisan 1892)

    Lot No: 88

    Lot: 88

    Senedi Hakani (Tapu Senedi)-Sultan 2.Abdülhamit Dönemi, Mamüret-ül Aziz (Elazığ) Livası Dahilinde Eğin Kazasında Bulunan Sırf Mülk (Şahıs Malı) Statüsünde Bir Taşınmaza Aittir. Zaman İçinde Daha Çok Detay İçerir Hale Gelen Modern Tasarım. Haliyle. Düzenlenme Tarihi: 5 Ramazan 1309 (3 Nisan 1892)

    TLSatıldı
  • Senedi Hakani
(Tapu Senedi)-Sultan 2.Abdülhamit Dönemi, Haleb Livası Dahilinde İdlib Kazasındaki Buaniye (Veya Boğaniye) Kariyesinde Bulunan Arazi-yi Miri Statüsünde Bir Taşınmaza Aittir. Sultan Hamid'in Tuğrasının Altında İmparatorluk Arması Yer Almaktadır. Haliyle. Düzenlenme Tarihi: 5 Şevval 1317 (6 Şubat 1900)

    Lot No: 89

    Lot: 89

    Senedi Hakani (Tapu Senedi)-Sultan 2.Abdülhamit Dönemi, Haleb Livası Dahilinde İdlib Kazasındaki Buaniye (Veya Boğaniye) Kariyesinde Bulunan Arazi-yi Miri Statüsünde Bir Taşınmaza Aittir. Sultan Hamid'in Tuğrasının Altında İmparatorluk Arması Yer Almaktadır. Haliyle. Düzenlenme Tarihi: 5 Şevval 1317 (6 Şubat 1900)

    TLSatıldı
  • Senedi Hakani
(Tapu Senedi)-Sultan 5.Mehmet Reşat Dönemi, İzmir Livası Dahilinde Tire Kazasındaki Nurköyü Kariyesinde Bulunan Arazi-yi Miri Statüsünde Bir Taşınmaza Aittir. 2.Meşrutiyet Döneminde Son Halini Alan Osmanlı Tapularına Bir Örnektir, Sultan Vahdettin Döneminde de Bu Form Kullanılmıştır. Haliyle. Düzenlenme Tarihi: 12 Şaban 1331 (17 Temmuz 1913)

    Lot No: 90

    Lot: 90

    Senedi Hakani (Tapu Senedi)-Sultan 5.Mehmet Reşat Dönemi, İzmir Livası Dahilinde Tire Kazasındaki Nurköyü Kariyesinde Bulunan Arazi-yi Miri Statüsünde Bir Taşınmaza Aittir. 2.Meşrutiyet Döneminde Son Halini Alan Osmanlı Tapularına Bir Örnektir, Sultan Vahdettin Döneminde de Bu Form Kullanılmıştır. Haliyle. Düzenlenme Tarihi: 12 Şaban 1331 (17 Temmuz 1913)

    TLSatıldı
  • Senedi Hakani
(Tapu Senedi)-Sultan Abdülaziz Dönemi Osmanlı Tapusunun Sultan Vahdettin Döneminde Çıkartılmış Noter Tasdikli Suretidir. Şam-ı Şerif Sancağı Baalbek Kazasındaki Bekaa-yı Şarki Nahiyesi Eztil (?) Kariyesinde Bulunan Bir Taşınmaza Aittir. Üç Adet Farklı Osmanlı Fiskal İçermektedir. Haliyle. Düzenlenme Tarihi: 7 Recep 1285 (24 Ekim 1868). Suret Düzenlenme Tarihi: 3 Şubat 1336 (3 Şubat 1920).

    Lot No: 91

    Lot: 91

    Senedi Hakani (Tapu Senedi)-Sultan Abdülaziz Dönemi Osmanlı Tapusunun Sultan Vahdettin Döneminde Çıkartılmış Noter Tasdikli Suretidir. Şam-ı Şerif Sancağı Baalbek Kazasındaki Bekaa-yı Şarki Nahiyesi Eztil (?) Kariyesinde Bulunan Bir Taşınmaza Aittir. Üç Adet Farklı Osmanlı Fiskal İçermektedir. Haliyle. Düzenlenme Tarihi: 7 Recep 1285 (24 Ekim 1868). Suret Düzenlenme Tarihi: 3 Şubat 1336 (3 Şubat 1920).

    TLSatıldı
  • Tıp ve Eczacılık Tarihi-Osmanlıca 'Tevellüd Vukuad İlmühaberi' (Doğum Belgesi). 8 Temmuz 1926 Tarihinde Doğan 'Uzunoğlu Seyfi' İsimli Bir Erkek Çocuğuna Aittir. Bu Tür Doğum Belgelerinin Bir De Osmanlı Dönemi Yeşil İnce Pelur Kağıda Basılan Versiyonu Piyasada Görülmüştür.

    Lot No: 92

    Lot: 92

    Tıp ve Eczacılık Tarihi-Osmanlıca 'Tevellüd Vukuad İlmühaberi' (Doğum Belgesi). 8 Temmuz 1926 Tarihinde Doğan 'Uzunoğlu Seyfi' İsimli Bir Erkek Çocuğuna Aittir. Bu Tür Doğum Belgelerinin Bir De Osmanlı Dönemi Yeşil İnce Pelur Kağıda Basılan Versiyonu Piyasada Görülmüştür.

    TLSatıldı
  • Tıp ve Eczacılık Tarihi-Eczayı İspençiyeriye İmalathanesi Vahan Berberyan (Laboratoire de Produits Pharmaceutiques V.Berberian Stamboul) Osmanlıca ve Fransızca Toplam Dört İlaç İçin Birleşik Etiket Numunesi. Bu İlaçlar Sırasıyla: Extrait de Quinquina, Extrait de Htydrastis C., Extrait de Polygala ve Extrait D'Ipecacuanha'dır.  Haliyle. Eczacılık Tarihi Emsal Efemera.

    Lot No: 93

    Lot: 93

    Tıp ve Eczacılık Tarihi-Eczayı İspençiyeriye İmalathanesi Vahan Berberyan (Laboratoire de Produits Pharmaceutiques V.Berberian Stamboul) Osmanlıca ve Fransızca Toplam Dört İlaç İçin Birleşik Etiket Numunesi. Bu İlaçlar Sırasıyla: Extrait de Quinquina, Extrait de Htydrastis C., Extrait de Polygala ve Extrait D'Ipecacuanha'dır. Haliyle. Eczacılık Tarihi Emsal Efemera.

    TLSatıldı
  • Cumhuriyet Döneminde Azınlıklar-Ermeni Tüccar Aram Efendi Veledi Nesip Cezveciyan Efendi Tarafından İstanbul Vilayeti İdare-yi Hususiyesi Veznesine 1340 (1924) Yılı Haziran Ayı Ücreti Olarak 3 Lira Ödendiğini Gösterir Osmanlıca ve Çifte Sultan Reşat Fiskalli Küçük Boy Kasa Makbuzu.

    Lot No: 94

    Lot: 94

    Cumhuriyet Döneminde Azınlıklar-Ermeni Tüccar Aram Efendi Veledi Nesip Cezveciyan Efendi Tarafından İstanbul Vilayeti İdare-yi Hususiyesi Veznesine 1340 (1924) Yılı Haziran Ayı Ücreti Olarak 3 Lira Ödendiğini Gösterir Osmanlıca ve Çifte Sultan Reşat Fiskalli Küçük Boy Kasa Makbuzu.

    TLSatıldı
  • Şehremaneti Tenviriye'ye (Aydınlatmaya) Mahsus Tezkiredir -1324 Sene-yi Maliyesi İçin Düzenlenmiştir. Mükellefin İsmi Reşadetlü Şeyh Zafir Efendi Olup, Sultan 2.Abdülhamid Tarafından Büyük İltifata Mazhar Olan Şazeliye Tarikatına Mensup Şeyf Zafir Efendi Olduğu Değerlendirilmektedir. İkamet Adresinin Sinan Paşa Mahallesi Olması (Beşiktaş'da) Bu İhtimali Güçlendirmektedir. Zira Şeyh'in Türbesi de Ünlü İtalyan Saray Mimarı D'Aronco Tarafından Aynı Bölgede İnşa Edilmiştir. (Belge'nin Tarihi Şeyh Zafir'in Vefatından Sonraya Denk Gelmektedir, Ancak Bu Durum Osmanlı'da Sıkça Rastlanan Bir Durumdur.) Toplam 7 Adet Nadir Osmanlı Fiskal İçermektedir.

    Lot No: 95

    Lot: 95

    Şehremaneti Tenviriye'ye (Aydınlatmaya) Mahsus Tezkiredir -1324 Sene-yi Maliyesi İçin Düzenlenmiştir. Mükellefin İsmi Reşadetlü Şeyh Zafir Efendi Olup, Sultan 2.Abdülhamid Tarafından Büyük İltifata Mazhar Olan Şazeliye Tarikatına Mensup Şeyf Zafir Efendi Olduğu Değerlendirilmektedir. İkamet Adresinin Sinan Paşa Mahallesi Olması (Beşiktaş'da) Bu İhtimali Güçlendirmektedir. Zira Şeyh'in Türbesi de Ünlü İtalyan Saray Mimarı D'Aronco Tarafından Aynı Bölgede İnşa Edilmiştir. (Belge'nin Tarihi Şeyh Zafir'in Vefatından Sonraya Denk Gelmektedir, Ancak Bu Durum Osmanlı'da Sıkça Rastlanan Bir Durumdur.) Toplam 7 Adet Nadir Osmanlı Fiskal İçermektedir.

    TLSatıldı
  • Osmanlı'da Devlet İdaresi ve Kurumlar-Evkaf-ı Hümayuna Mülhak Evkafe'den Reis-ül Küttap Elhac Mustafa Efendi Vakfı Müsakkafatına (Emlak Gelirlerine) Mahsus Zilhicce 1312 (Mayıs 1895) Tarihli Erken Dönem Fiskalli ve Mühürlü Osmanlıca Küçük Boy Belge.

Anılan Vakfa Ait Taşınmazın Kiracısı Yorgaki Adlı Rum Tebalı Bir Osmanlı Vatandaşıdır. Nitekim Belgenin Arkayüzünde Yer Alan Rumca Şerhler Bu Hususu Doğrulamaktadır.

    Lot No: 96

    Lot: 96

    Osmanlı'da Devlet İdaresi ve Kurumlar-Evkaf-ı Hümayuna Mülhak Evkafe'den Reis-ül Küttap Elhac Mustafa Efendi Vakfı Müsakkafatına (Emlak Gelirlerine) Mahsus Zilhicce 1312 (Mayıs 1895) Tarihli Erken Dönem Fiskalli ve Mühürlü Osmanlıca Küçük Boy Belge. Anılan Vakfa Ait Taşınmazın Kiracısı Yorgaki Adlı Rum Tebalı Bir Osmanlı Vatandaşıdır. Nitekim Belgenin Arkayüzünde Yer Alan Rumca Şerhler Bu Hususu Doğrulamaktadır.

    TLSatıldı
  • Osmanlı'da Devlet İdaresi ve Kurumlar-Harik (Yangın) Mahalatında Mesaha Olunan Kayd-ı Arazilerin Mikdar-ü Ziyanını Mübeyyin İlmühaberdir. Düzenlenme Tarihi: 26 Mart 1268 (7 Nisan 1852).

Sultan Abdülmecid Dönemine Ait Bu Nadir Görülen Efemera'nın, Tarlalarında Yangın Nedeniyle Mahsul Kaybına Uğrayan Mükelleflerin Devlete Yaptıkları Vergi Ödemelerinde İndirim ve İstisna Sağlayan Bir Tür Mahsuplaşma Enstrümanı Olduğu Değerlendirilmektedir. Zira Mahsülü Yapan Çiftçinin İçinden Vergisini Ödeyeceği Gelir Kaynağı da Zayi Olmaktaydı.

    Lot No: 97

    Lot: 97

    Osmanlı'da Devlet İdaresi ve Kurumlar-Harik (Yangın) Mahalatında Mesaha Olunan Kayd-ı Arazilerin Mikdar-ü Ziyanını Mübeyyin İlmühaberdir. Düzenlenme Tarihi: 26 Mart 1268 (7 Nisan 1852). Sultan Abdülmecid Dönemine Ait Bu Nadir Görülen Efemera'nın, Tarlalarında Yangın Nedeniyle Mahsul Kaybına Uğrayan Mükelleflerin Devlete Yaptıkları Vergi Ödemelerinde İndirim ve İstisna Sağlayan Bir Tür Mahsuplaşma Enstrümanı Olduğu Değerlendirilmektedir. Zira Mahsülü Yapan Çiftçinin İçinden Vergisini Ödeyeceği Gelir Kaynağı da Zayi Olmaktaydı.

    TLSatıldı
  • Eğitim Tarihi-Karesi (Balıkesir) Vilayeti Maarif Müdüriyeti Cenab-ı Alisine Baş Muallim İmzasıyla 10 Kanun-u Evvel 1340 (10 Aralık 1924) Tarihiyle Yazılmış ve Muallime Ser-ü Zevk (?) ve Melahat Hanımlar Hakkında Osmanlıca Arz. Cumhuriyet Dönemi İlk Kadın Öğretmenlerimiz Konulu Erken Tarihli Efemera.

    Lot No: 98

    Lot: 98

    Eğitim Tarihi-Karesi (Balıkesir) Vilayeti Maarif Müdüriyeti Cenab-ı Alisine Baş Muallim İmzasıyla 10 Kanun-u Evvel 1340 (10 Aralık 1924) Tarihiyle Yazılmış ve Muallime Ser-ü Zevk (?) ve Melahat Hanımlar Hakkında Osmanlıca Arz. Cumhuriyet Dönemi İlk Kadın Öğretmenlerimiz Konulu Erken Tarihli Efemera.

    TLSatıldı
  • Osmanlı'da İlmiye Sınıfı-Faziletlü Emmim Efendim Hazretlerine Hitabıyla Başlayan ve 18 Kanun-u Sani 1313 (30 Ocak 1898) Tarihli Arkalı Önlü Dört Sayfalık Osmanlıca Mektup.

Osmanlı Devlet Bürokrasisinde Her Makam ve Unvanın Kendine Has Bir Hitap Şekli Vardı. 'Faziletlü' Hitabı Bu Mektubun Yazıldığı Kişinin İstanbul Kadısı Payeli Bir İlmiye Mensubu Olduğunu Göstermektedir. İlave İçeriği Araştırılmamıştır, Haliyle.

    Lot No: 99

    Lot: 99

    Osmanlı'da İlmiye Sınıfı-Faziletlü Emmim Efendim Hazretlerine Hitabıyla Başlayan ve 18 Kanun-u Sani 1313 (30 Ocak 1898) Tarihli Arkalı Önlü Dört Sayfalık Osmanlıca Mektup. Osmanlı Devlet Bürokrasisinde Her Makam ve Unvanın Kendine Has Bir Hitap Şekli Vardı. 'Faziletlü' Hitabı Bu Mektubun Yazıldığı Kişinin İstanbul Kadısı Payeli Bir İlmiye Mensubu Olduğunu Göstermektedir. İlave İçeriği Araştırılmamıştır, Haliyle.

    TLSatıldı
  • Al Islaah (The Reform) İsimli ABD Menşeli Arapça Gazete-Amerika Birleşik Devletlerinin New York Kentinde 21 Kasım 1962 Tarihinde Yayımlandığı Görülen Bu Gazetenin Daha Ziyade Lübnan Kökenli Olup Arapça Konuşan Kesimin Yayın Organı Olduğu Değerlendirilmektedir. Zira 2.Sayfada Lübnan Milli Marşı (Marche du Liban) Notalarıyla Beraber Yer Almaktadır. Arkalı Önlü Toplam Dört Sayfa.

    Lot No: 100

    Lot: 100

    Al Islaah (The Reform) İsimli ABD Menşeli Arapça Gazete-Amerika Birleşik Devletlerinin New York Kentinde 21 Kasım 1962 Tarihinde Yayımlandığı Görülen Bu Gazetenin Daha Ziyade Lübnan Kökenli Olup Arapça Konuşan Kesimin Yayın Organı Olduğu Değerlendirilmektedir. Zira 2.Sayfada Lübnan Milli Marşı (Marche du Liban) Notalarıyla Beraber Yer Almaktadır. Arkalı Önlü Toplam Dört Sayfa.

    TLSatıldı
  • Hukuk Tarihi-Türkiye Büyük Millet Meclisi Hükümeti İstanbul Üçüncü Katib-i Adli Dairesi (Noterlik Dairesi) nce 1340 (1924) Seney-i Maliyesi Şubat Ayın Onbirinci Pazarertesi Günü Düzenlendiği ve Taraflarından Bir Tanesinin 'Sultan Ahmed'de Dizdariye Mahallesinde (Binbirdirek Yokuşu) 12 Numaralı Hanesinde Osman Paşa Mahdumu Halil Fahri Bey' Olduğu Görülen 9 Adet Osmanlı Fiskal İçeren Büyük Boy Belge.

    Lot No: 101

    Lot: 101

    Hukuk Tarihi-Türkiye Büyük Millet Meclisi Hükümeti İstanbul Üçüncü Katib-i Adli Dairesi (Noterlik Dairesi) nce 1340 (1924) Seney-i Maliyesi Şubat Ayın Onbirinci Pazarertesi Günü Düzenlendiği ve Taraflarından Bir Tanesinin 'Sultan Ahmed'de Dizdariye Mahallesinde (Binbirdirek Yokuşu) 12 Numaralı Hanesinde Osman Paşa Mahdumu Halil Fahri Bey' Olduğu Görülen 9 Adet Osmanlı Fiskal İçeren Büyük Boy Belge.

    TLSatıldı
  • Hukuk Tarihi-Kastamonu Vilayeti Araç Kazası Katib-i Adli Dairesince 17 Nisan 1927 Tarihinde Düzenlendiği Görülen ve Sağ Üstte Belgeye Konu Olan 'Müslüme Hamide Hatun'un' Fotoğrafının İlişik Olduğu Büyük Boy Tayyare Cemiyeti Logolu Osmanlıca Noterlik Belgesi.

    Lot No: 102

    Lot: 102

    Hukuk Tarihi-Kastamonu Vilayeti Araç Kazası Katib-i Adli Dairesince 17 Nisan 1927 Tarihinde Düzenlendiği Görülen ve Sağ Üstte Belgeye Konu Olan 'Müslüme Hamide Hatun'un' Fotoğrafının İlişik Olduğu Büyük Boy Tayyare Cemiyeti Logolu Osmanlıca Noterlik Belgesi.

    TLSatıldı
  • Hukuk Tarihi-Kastamonu Vilayeti Araç Kazası Katib-i Adli Dairesince 1926 Senesinde Düzenlendiği Görülen ve Sağ Üstte Belgeye Konu Olan 'Rukiye Şerife Hatun'un' Fotoğrafının İlişik Olduğu Büyük Boy Tayyare Cemiyeti Fiskalli Osmanlıca Noterlik Belgesi.

    Lot No: 103

    Lot: 103

    Hukuk Tarihi-Kastamonu Vilayeti Araç Kazası Katib-i Adli Dairesince 1926 Senesinde Düzenlendiği Görülen ve Sağ Üstte Belgeye Konu Olan 'Rukiye Şerife Hatun'un' Fotoğrafının İlişik Olduğu Büyük Boy Tayyare Cemiyeti Fiskalli Osmanlıca Noterlik Belgesi.

    TLSatıldı
  • Hukuk Tarihi-Türkiye Cumhuriyeti Beyoğlu İkinci Katib-i Adli Dairesi (Noterlik Dairesi) nce 24 Teşrin-i Sani (Ekim) 1927 Tarihinde Düzenlendiği ve Taraflarından Bir Tanesinin 'Yorgi Oğlu Vasil Balabonoğlu' Diğerinin İse 'Matmazel Olimpia' Olduğu Görülen Tayyare Cemiyeti Logolu Büyük Boy Osmanlıca Birbirine İlişik Çifte Belge.

    Lot No: 104

    Lot: 104

    Hukuk Tarihi-Türkiye Cumhuriyeti Beyoğlu İkinci Katib-i Adli Dairesi (Noterlik Dairesi) nce 24 Teşrin-i Sani (Ekim) 1927 Tarihinde Düzenlendiği ve Taraflarından Bir Tanesinin 'Yorgi Oğlu Vasil Balabonoğlu' Diğerinin İse 'Matmazel Olimpia' Olduğu Görülen Tayyare Cemiyeti Logolu Büyük Boy Osmanlıca Birbirine İlişik Çifte Belge.

    TLSatıldı
  • Hukuk Tarihi-Kastamonu Vilayeti Araç Kazası Katib-i Adli Dairesince 24 Temmuz 1928 Tarihinde Düzenlendiği Görülen ve Sağ Üstte Belgeye Konu Olan 'Sıdkı Efendi'nin' Fotoğrafının İlişik Olduğu Büyük Boy Tayyare Cemiyeti Logolu Osmanlıca Noterlik Belgesi. Bir Tanesi Nadir 'Devair-i Resmiye' Sürsajlı 50 Kuruşluk Pul Olmak Üzere Toplam 6 Adet Fiskal Pul İçermektedir.

    Lot No: 105

    Lot: 105

    Hukuk Tarihi-Kastamonu Vilayeti Araç Kazası Katib-i Adli Dairesince 24 Temmuz 1928 Tarihinde Düzenlendiği Görülen ve Sağ Üstte Belgeye Konu Olan 'Sıdkı Efendi'nin' Fotoğrafının İlişik Olduğu Büyük Boy Tayyare Cemiyeti Logolu Osmanlıca Noterlik Belgesi. Bir Tanesi Nadir 'Devair-i Resmiye' Sürsajlı 50 Kuruşluk Pul Olmak Üzere Toplam 6 Adet Fiskal Pul İçermektedir.

    TLSatıldı
  • Hukuk Tarihi-Kastamonu Vilayeti Araç Kazası Katib-i Adli Dairesince 6 Eylül 1926 Tarihinde Düzenlendiği Görülen ve Sağ Üstte Belgeye Konu Olan 'Ali Ağa'nın' Fotoğrafının İlişik Olduğu Büyük Boy Tayyare Cemiyeti Fiskalli Osmanlıca Noterlik Belgesi. İki Tanesi Nadir 'Devair-i Resmiye' Sürsajlı 50 ve 10 Kuruşluk Pullar Olmak Üzere Toplam 8 Adet Fiskal Pul İçermektedir.

    Lot No: 106

    Lot: 106

    Hukuk Tarihi-Kastamonu Vilayeti Araç Kazası Katib-i Adli Dairesince 6 Eylül 1926 Tarihinde Düzenlendiği Görülen ve Sağ Üstte Belgeye Konu Olan 'Ali Ağa'nın' Fotoğrafının İlişik Olduğu Büyük Boy Tayyare Cemiyeti Fiskalli Osmanlıca Noterlik Belgesi. İki Tanesi Nadir 'Devair-i Resmiye' Sürsajlı 50 ve 10 Kuruşluk Pullar Olmak Üzere Toplam 8 Adet Fiskal Pul İçermektedir.

    TLSatıldı
  • Son Dönem Osmanlı/Erken Cumhuriyet Ticaret Tarihi-Tüccar Tarafından İmza Tasdiği İçün Verilen Beyannamedir. 24 Mart 1927 Tarihinde Galata'da Ada Han 11 Numarada İkamet Eden Nazım Zeki Bey Tarafından Noter Huzurunda Verilen Osmanlıca İmza Örneği. Pembe Kağıt Üzerine Kaşeli ve Türk Tayyare Cemiyeti Fiskalli.

    Lot No: 107

    Lot: 107

    Son Dönem Osmanlı/Erken Cumhuriyet Ticaret Tarihi-Tüccar Tarafından İmza Tasdiği İçün Verilen Beyannamedir. 24 Mart 1927 Tarihinde Galata'da Ada Han 11 Numarada İkamet Eden Nazım Zeki Bey Tarafından Noter Huzurunda Verilen Osmanlıca İmza Örneği. Pembe Kağıt Üzerine Kaşeli ve Türk Tayyare Cemiyeti Fiskalli.

    TLSatıldı
  • Hukuk Tarihi-Türkiye Cumhuriyeti İstanbul Üçüncü Katib-i Adlisi Hüsameddin Bin Haydar Huzurunda 1926 Senesi Eylül Ayının Onikinci Günü Tarihinde Düzenlendiği Görülen Vekaletname. Müşterek Vekaleti Veren Şahıslardan Bir Tanesi Hapishaneyi Umumi Komiseri Tahsin bin Hasan Efendi Olup Diğeri İse Hapishaneyi Umumi Gardiyanlarından Abdullah Bin Kemal Efendi'dir. Toplam 7 Adet Fiskal İçeren Büyük Boy Katlamalı Osmanlıca Belge.

    Lot No: 108

    Lot: 108

    Hukuk Tarihi-Türkiye Cumhuriyeti İstanbul Üçüncü Katib-i Adlisi Hüsameddin Bin Haydar Huzurunda 1926 Senesi Eylül Ayının Onikinci Günü Tarihinde Düzenlendiği Görülen Vekaletname. Müşterek Vekaleti Veren Şahıslardan Bir Tanesi Hapishaneyi Umumi Komiseri Tahsin bin Hasan Efendi Olup Diğeri İse Hapishaneyi Umumi Gardiyanlarından Abdullah Bin Kemal Efendi'dir. Toplam 7 Adet Fiskal İçeren Büyük Boy Katlamalı Osmanlıca Belge.

    TLSatıldı
  • Hukuk Tarihi-Müstafi Kaymakam (Yarbay) Mehmed Arif Efendi'nin Sahip Olduğu Fatih'deki Bir Bab Dükkanı Bir Sene Müddetle Mahmudiye Caddesinde Mukim Hüseyin Falih Beyzade  Ahmed Efendiye İkibin Dörtyüz Kuruş Bedelle Kiraladığını Gösterir 1340 (1924)Tarihli Katlamalı Formda Büyük Boy Osmanlıca İcar ve İsticar (Kira) Mukavelesi.

    Lot No: 109

    Lot: 109

    Hukuk Tarihi-Müstafi Kaymakam (Yarbay) Mehmed Arif Efendi'nin Sahip Olduğu Fatih'deki Bir Bab Dükkanı Bir Sene Müddetle Mahmudiye Caddesinde Mukim Hüseyin Falih Beyzade Ahmed Efendiye İkibin Dörtyüz Kuruş Bedelle Kiraladığını Gösterir 1340 (1924)Tarihli Katlamalı Formda Büyük Boy Osmanlıca İcar ve İsticar (Kira) Mukavelesi.

    TLSatıldı
  • Osmanlı'da Devlet İdaresi ve Kurumlar-Vezneye Tevdi Olunan Emanet-i Nakdiyeye Mahsus Makbuz Senedi. Üsküdar Sulh Mahkemesi İcra Dairesi Veznesine 8 Nisan 1334 (8 Nisan 1918) Tarihinde Gümüş Mecidiye Olarak Emaneten Yatırılan 300 Kuruşluk Bir Tutara İlişkindir. Hakim Renk: Pembe.

    Lot No: 110

    Lot: 110

    Osmanlı'da Devlet İdaresi ve Kurumlar-Vezneye Tevdi Olunan Emanet-i Nakdiyeye Mahsus Makbuz Senedi. Üsküdar Sulh Mahkemesi İcra Dairesi Veznesine 8 Nisan 1334 (8 Nisan 1918) Tarihinde Gümüş Mecidiye Olarak Emaneten Yatırılan 300 Kuruşluk Bir Tutara İlişkindir. Hakim Renk: Pembe.

    TLSatıldı
  • Kabin Fotoğraf-İthaflı Kabin Foto. 'Birader-i Muhteremim Efendi Hazretlerine, Teyid-i Hürriyet Tez Bekaası Muhabbet Emeli Mufarakat Eder, Hatırasını İrae Zımmında Şu Fotoğrafımı Nazargah-ı Muhalefetpervelerine Takdim Ediyorum. 28 Nisan 1324 (12 Mart 1909) İmza: Telgrafçı M.Hayati.' Haliyle.

31 Mart Vakasına Günler Kala Sulan Hamit İdaresine Muhalif Olan Yüksek Statülü Bir Şahsa Takdim Edildiği Anlaşılmaktadır.

    Lot No: 111

    Lot: 111

    Kabin Fotoğraf-İthaflı Kabin Foto. 'Birader-i Muhteremim Efendi Hazretlerine, Teyid-i Hürriyet Tez Bekaası Muhabbet Emeli Mufarakat Eder, Hatırasını İrae Zımmında Şu Fotoğrafımı Nazargah-ı Muhalefetpervelerine Takdim Ediyorum. 28 Nisan 1324 (12 Mart 1909) İmza: Telgrafçı M.Hayati.' Haliyle. 31 Mart Vakasına Günler Kala Sulan Hamit İdaresine Muhalif Olan Yüksek Statülü Bir Şahsa Takdim Edildiği Anlaşılmaktadır.

    TLSatıldı
  • Credit Foncier Societe Anonyme Ottomane
(Emlak ve İkrazat Anonim Şirket-i Osmaniyesi)-1910'larda İngiltere'de Kurulan 'Credit Foncier Ottoman Limited' in Bir Osmanlı Anonim Şirketine Dönüşmesiyle 1920 Senesinde İstanbul'da Kurulmuştur. Hamiline Yazılı 5 Osmanlı Lirası Kıymetinde Beş'lik Muvakkat Hisse Senedi. Günümüzdeki Emlakbank'ın Faaliyet Konusu İtibariyle Öncülüdür.

    Lot No: 112

    Lot: 112

    Credit Foncier Societe Anonyme Ottomane (Emlak ve İkrazat Anonim Şirket-i Osmaniyesi)-1910'larda İngiltere'de Kurulan 'Credit Foncier Ottoman Limited' in Bir Osmanlı Anonim Şirketine Dönüşmesiyle 1920 Senesinde İstanbul'da Kurulmuştur. Hamiline Yazılı 5 Osmanlı Lirası Kıymetinde Beş'lik Muvakkat Hisse Senedi. Günümüzdeki Emlakbank'ın Faaliyet Konusu İtibariyle Öncülüdür.

    TLSatıldı
  • Credit Foncier Societe Anonyme Ottomane
(Emlak ve İkrazat Anonim Şirket-i Osmaniyesi)-1910'larda İngiltere'de Kurulan 'Credit Foncier Ottoman Limited' in Bir Osmanlı Anonim Şirketine Dönüşmesiyle 1920 Senesinde İstanbul'da Kurulmuştur. Hamiline Yazılı 100 Osmanlı Lirası Kıymetinde Yüz'lük Muvakkat Hisse Senedi. Günümüzdeki Emlakbank'ın Faaliyet Konusu İtibariyle Öncülüdür. Son Derece Yüksek Nominal Değer, Haliyle.

    Lot No: 113

    Lot: 113

    Credit Foncier Societe Anonyme Ottomane (Emlak ve İkrazat Anonim Şirket-i Osmaniyesi)-1910'larda İngiltere'de Kurulan 'Credit Foncier Ottoman Limited' in Bir Osmanlı Anonim Şirketine Dönüşmesiyle 1920 Senesinde İstanbul'da Kurulmuştur. Hamiline Yazılı 100 Osmanlı Lirası Kıymetinde Yüz'lük Muvakkat Hisse Senedi. Günümüzdeki Emlakbank'ın Faaliyet Konusu İtibariyle Öncülüdür. Son Derece Yüksek Nominal Değer, Haliyle.

    TLSatıldı
  • Dersaadet Su Şirketi Osmanlı Anonim Şirketi
(Compagnie Des Eaux De Constantiople)-Osmanlı Döneminde İstanbul'un Avrupa Yakasında Su Şebekesi Kurmak ve İşletmek İmtiyazına Sahip Şirkettir. 1930'larda Üsküdar ve Kadıköy Su Şirketiyle Beraber Devletçe Satın Alınarak Günümüzün İSKİ'sine Dönüşmüştür.
1884 Tertibi 500 Frank Nomimalli Hamiline Yazılı Bir'lik Hisse Senedi. Muhtelif Kaşeler ve Fiskal Pulları. Bu Kondüsyonda Son Derece Görülmektedir.

    Lot No: 114

    Lot: 114

    Dersaadet Su Şirketi Osmanlı Anonim Şirketi (Compagnie Des Eaux De Constantiople)-Osmanlı Döneminde İstanbul'un Avrupa Yakasında Su Şebekesi Kurmak ve İşletmek İmtiyazına Sahip Şirkettir. 1930'larda Üsküdar ve Kadıköy Su Şirketiyle Beraber Devletçe Satın Alınarak Günümüzün İSKİ'sine Dönüşmüştür. 1884 Tertibi 500 Frank Nomimalli Hamiline Yazılı Bir'lik Hisse Senedi. Muhtelif Kaşeler ve Fiskal Pulları. Bu Kondüsyonda Son Derece Görülmektedir.

    TLSatıldı
  • Selanik Tramvayı Hisse İle Teşekkül Eden Osmanlı Şirketi
(Tramways De Salonique Compagnie Ottomane Par Actions)-Osmanlı Padişahı 2.Abdülhamit'in 17/29 Haziran 1892 Tarihli Fermanıyla Kurulan Şirketin 500 Frank Nominalli ve %4,5 Faizli Bir Kıta Tahvili. Numarasız ve İmzasız Versiyon.  Haliyle. Yaklaşık 20 Yıl Sonra Selanik Osmanlı Hakimiyetinden Çıkmıştır.

    Lot No: 115

    Lot: 115

    Selanik Tramvayı Hisse İle Teşekkül Eden Osmanlı Şirketi (Tramways De Salonique Compagnie Ottomane Par Actions)-Osmanlı Padişahı 2.Abdülhamit'in 17/29 Haziran 1892 Tarihli Fermanıyla Kurulan Şirketin 500 Frank Nominalli ve %4,5 Faizli Bir Kıta Tahvili. Numarasız ve İmzasız Versiyon. Haliyle. Yaklaşık 20 Yıl Sonra Selanik Osmanlı Hakimiyetinden Çıkmıştır.

    TLSatıldı
  • Compagnie Des Tramways et D'Eclairge Electrqiues De Salonique
Societe Anonyme-Osmanlı Padişahı 2.Abdülhamit'in 17/29 Haziran 1892 Tarihli Fermanıyla Kurulan Şirketin, Selanik Osmanlı Hakimiyetinden Çıktıktan Sonra Bir Fransız Anonim Şirketine Dönüşmesiyle İhraç Edilmiş 1929 Tertibi 500 Frank Nominalli Hamiline Bir'lik Hisse Senedi

    Lot No: 116

    Lot: 116

    Compagnie Des Tramways et D'Eclairge Electrqiues De Salonique Societe Anonyme-Osmanlı Padişahı 2.Abdülhamit'in 17/29 Haziran 1892 Tarihli Fermanıyla Kurulan Şirketin, Selanik Osmanlı Hakimiyetinden Çıktıktan Sonra Bir Fransız Anonim Şirketine Dönüşmesiyle İhraç Edilmiş 1929 Tertibi 500 Frank Nominalli Hamiline Bir'lik Hisse Senedi

    TLSatıldı
  • Beyrut'un Şimal ve Cenub Cihetinde Cebel Lübnan Tramvayı Anonim Osmanlı Şirketi(Societe Anonyme Ottomane Des Tramways Libanais Nord Et Sud De Beyrouth)-Osmanlı Padişahı 2.Abdülhamit'in 6 Mart 1893 Tarihli Fermanıyla Kurulan Şirketin 1 Şubat 1896 Tertibi Bir'lik Hamiline Kurucu (Müessis) Hisse Senedi. Sağ Alt Tarafta Kabartma Damga İçinde Padişahın Tuğrası Görülmektedir.
Osmanlı Demiryolu Hisse Senetleri İçinde En Nadirlerinden Bir Tanesidir.

    Lot No: 117

    Lot: 117

    Beyrut'un Şimal ve Cenub Cihetinde Cebel Lübnan Tramvayı Anonim Osmanlı Şirketi(Societe Anonyme Ottomane Des Tramways Libanais Nord Et Sud De Beyrouth)-Osmanlı Padişahı 2.Abdülhamit'in 6 Mart 1893 Tarihli Fermanıyla Kurulan Şirketin 1 Şubat 1896 Tertibi Bir'lik Hamiline Kurucu (Müessis) Hisse Senedi. Sağ Alt Tarafta Kabartma Damga İçinde Padişahın Tuğrası Görülmektedir. Osmanlı Demiryolu Hisse Senetleri İçinde En Nadirlerinden Bir Tanesidir.

    TLSatıldı
  • Credit Foncier D'Orient-Osmanlı İmparatorluğu'nun Özellikle Mısır, Suriye ve Filistin Vilayet ve Bölgelerinde Emlak Bankacılığı Yapmak Üzere 1910 Yılında Paris'te Kurulan Şirketin 13 Mart 1911 Tertibi 500 Frank Nominalli ve Yıllık %4,5 Faizli Hamiline Bir Kıta Tahvili. Şirketin Menkul Kıymetlerinin 1951 Yılına Kadar Paris Borsasında İşlem Gördüğü ve Şirketin Varlığının 1971 Yılına Kadar Devam Ettiği Kayıtlardan Görülmektedir.

    Lot No: 118

    Lot: 118

    Credit Foncier D'Orient-Osmanlı İmparatorluğu'nun Özellikle Mısır, Suriye ve Filistin Vilayet ve Bölgelerinde Emlak Bankacılığı Yapmak Üzere 1910 Yılında Paris'te Kurulan Şirketin 13 Mart 1911 Tertibi 500 Frank Nominalli ve Yıllık %4,5 Faizli Hamiline Bir Kıta Tahvili. Şirketin Menkul Kıymetlerinin 1951 Yılına Kadar Paris Borsasında İşlem Gördüğü ve Şirketin Varlığının 1971 Yılına Kadar Devam Ettiği Kayıtlardan Görülmektedir.

    TLSatıldı
  • Credit Foncier D'Orient-Osmanlı İmparatorluğu'nun Özellikle Mısır, Suriye ve Filistin Vilayet ve Bölgelerinde Emlak Bankacılığı Yapmak Üzere 1910 Yılında Paris'te Kurulan Şirketin 1 Haziran 1913 Tertibi 500 Frank Nominalli ve Yıllık %5 Faizli Hamiline Bir Kıta Tahvili. Şirketin Menkul Kıymetlerinin 1951 Yılına Kadar Paris Borsasında İşlem Gördüğü ve Şirketin Varlığının 1971 Yılına Kadar Devam Ettiği Kayıtlardan Görülmektedir.

    Lot No: 119

    Lot: 119

    Credit Foncier D'Orient-Osmanlı İmparatorluğu'nun Özellikle Mısır, Suriye ve Filistin Vilayet ve Bölgelerinde Emlak Bankacılığı Yapmak Üzere 1910 Yılında Paris'te Kurulan Şirketin 1 Haziran 1913 Tertibi 500 Frank Nominalli ve Yıllık %5 Faizli Hamiline Bir Kıta Tahvili. Şirketin Menkul Kıymetlerinin 1951 Yılına Kadar Paris Borsasında İşlem Gördüğü ve Şirketin Varlığının 1971 Yılına Kadar Devam Ettiği Kayıtlardan Görülmektedir.

    TLSatıldı
  • Compagnie Immobiliere Regie De Terrains A Salonique-Selanik Henüz Osmanlı İmparatorluğu Bünyesindeyken 1905 Yılında Ünlü Fransız Mimar ve Politikacı Edmond Bartissol Öncülüğünde Bir Grup Yatırımcı Tarafından Kurulmuştur. İtibari Kıymeti Olmayan Bir'lik Hamiline Hisse Senedi. Edmond Bartissol Gençliğinde Süveyş Kanalı Projesinde Görev Almış Ayrıca Selanik Limanı'nın Dalgakıran İnşası Projesine Liderlik Etmiştir.

    Lot No: 120

    Lot: 120

    Compagnie Immobiliere Regie De Terrains A Salonique-Selanik Henüz Osmanlı İmparatorluğu Bünyesindeyken 1905 Yılında Ünlü Fransız Mimar ve Politikacı Edmond Bartissol Öncülüğünde Bir Grup Yatırımcı Tarafından Kurulmuştur. İtibari Kıymeti Olmayan Bir'lik Hamiline Hisse Senedi. Edmond Bartissol Gençliğinde Süveyş Kanalı Projesinde Görev Almış Ayrıca Selanik Limanı'nın Dalgakıran İnşası Projesine Liderlik Etmiştir.

    TLSatıldı
  • Kooperatif Osmanlı Anonim Şirketi
(Sabık J.Pappi Müessesesi)-Osmanlı Padişahı 5.Mehmet Reşad'ın 16 Teşrin-i Sani 1327 (29 Kasım 1911) Tarihli Fermanı Mucibince Kurulmuştur. 14 Ocak 1912 Tertibi 1 Osmanlı Lirası Nominalli Hamiline Bir'lik Hisse Senedi. 2.Meşrutiyet'in Ruhuna Uygun Olarak Üstte Tuğra'nın Yerine Ay-Yıldız'ın Aldığı Görülmektedir. Ayrıca Her İki Yanda 'Güçbirliği' Temalı Vinyetler Bulunmaktadır. Osmanlı Musevi Cemaati Mensuplarınca Kurulan ve Hakkında Son Derece Az Bilgi Sahibi Olduğumuz Bir Şirkettir. Baskı: Fratelli Haim, Constamtinople.

    Lot No: 121

    Lot: 121

    Kooperatif Osmanlı Anonim Şirketi (Sabık J.Pappi Müessesesi)-Osmanlı Padişahı 5.Mehmet Reşad'ın 16 Teşrin-i Sani 1327 (29 Kasım 1911) Tarihli Fermanı Mucibince Kurulmuştur. 14 Ocak 1912 Tertibi 1 Osmanlı Lirası Nominalli Hamiline Bir'lik Hisse Senedi. 2.Meşrutiyet'in Ruhuna Uygun Olarak Üstte Tuğra'nın Yerine Ay-Yıldız'ın Aldığı Görülmektedir. Ayrıca Her İki Yanda 'Güçbirliği' Temalı Vinyetler Bulunmaktadır. Osmanlı Musevi Cemaati Mensuplarınca Kurulan ve Hakkında Son Derece Az Bilgi Sahibi Olduğumuz Bir Şirkettir. Baskı: Fratelli Haim, Constamtinople.

    TLSatıldı
  • Osmanlı Anonim Şirket-i Müteşebbiyesi
(Societe Anonyme Ottomane d'Initiative)-Osmanlı Padişahı 5.Mehmet Reşad'ın 27 Ağustos 1327 (9 Eylül 1911) Tarihli Fermanı Mucibince Kurulmuştur. 14 Temmuz 1913 Tertibi 1 Osmanlı Lirası Nominalli Hamiline Bir'lik Hisse Senedi. 20 Paralık Dairevi Osmanlı Fiskalli.

    Lot No: 122

    Lot: 122

    Osmanlı Anonim Şirket-i Müteşebbiyesi (Societe Anonyme Ottomane d'Initiative)-Osmanlı Padişahı 5.Mehmet Reşad'ın 27 Ağustos 1327 (9 Eylül 1911) Tarihli Fermanı Mucibince Kurulmuştur. 14 Temmuz 1913 Tertibi 1 Osmanlı Lirası Nominalli Hamiline Bir'lik Hisse Senedi. 20 Paralık Dairevi Osmanlı Fiskalli.

    TLSatıldı
  • Magic Societe Internationale De Films & Cinemas-İstanbul İstiklal Caddesi Girişinde Günümüzde Taksim Sahnesi Olarak Bilinen Tarihi 'Majik' Sinemasını İnşa Eden ve İşleten Şirkettir. İsviçre Anonim Şirketi Olarak Kurulmuş, Daha Sonra Türk Anonim Şirketine Dönüşmüştür. 8 Nisan 1914 Tertibi 11 Osmanlı Lirası Nominalli Hamiline Beş'lik Hisse Senedi. Günümüzde Halen Mevcut Olan Bu Tarihi Binanının Mimarı Ünlü İtalyan Osmanlı Mimar Gulio Mongeri Olup, Aynı Zamanda Hisse'nin Üzerindeki (Üstteki) Islak İmza (Meclis-İ İdare Azası Sıfatıyla) Ona Aittir. Gerek Türk Sinema Tarihi Gerekse Mimarlık Açısından Önem Taşıyan Tarihi Vesika.

    Lot No: 123

    Lot: 123

    Magic Societe Internationale De Films & Cinemas-İstanbul İstiklal Caddesi Girişinde Günümüzde Taksim Sahnesi Olarak Bilinen Tarihi 'Majik' Sinemasını İnşa Eden ve İşleten Şirkettir. İsviçre Anonim Şirketi Olarak Kurulmuş, Daha Sonra Türk Anonim Şirketine Dönüşmüştür. 8 Nisan 1914 Tertibi 11 Osmanlı Lirası Nominalli Hamiline Beş'lik Hisse Senedi. Günümüzde Halen Mevcut Olan Bu Tarihi Binanının Mimarı Ünlü İtalyan Osmanlı Mimar Gulio Mongeri Olup, Aynı Zamanda Hisse'nin Üzerindeki (Üstteki) Islak İmza (Meclis-İ İdare Azası Sıfatıyla) Ona Aittir. Gerek Türk Sinema Tarihi Gerekse Mimarlık Açısından Önem Taşıyan Tarihi Vesika.

    TLSatıldı
  • Haliç Vapurları Osmanlı Anonim Şirketi-1914 Senesinde Dönemin Valide Sultanının Büyük Ortaklığıyla Haliç'in İki Yakası Arasında Vapur İşletmeciliği Yapmak Üzere Kurulmuştur. 5 Osmanlı Lirası Nominalli Hamiline Yazılı Beş'lik Hisse. Şehir İçinde Otobüsle Ulaşımın Yaygınlaşması Neticesinde Zarar Etmeye Başlayan Şirket 1930'larda Cumhuriyet Hükümeti Tarafından Satın Alınarak Fesh Edilmiştir.

    Lot No: 124

    Lot: 124

    Haliç Vapurları Osmanlı Anonim Şirketi-1914 Senesinde Dönemin Valide Sultanının Büyük Ortaklığıyla Haliç'in İki Yakası Arasında Vapur İşletmeciliği Yapmak Üzere Kurulmuştur. 5 Osmanlı Lirası Nominalli Hamiline Yazılı Beş'lik Hisse. Şehir İçinde Otobüsle Ulaşımın Yaygınlaşması Neticesinde Zarar Etmeye Başlayan Şirket 1930'larda Cumhuriyet Hükümeti Tarafından Satın Alınarak Fesh Edilmiştir.

    TLSatıldı
  • Hazine-yi Maliye-yi Osmani-1913 Yılı İç Borçlanma Tahvili. 110 Altın Kuruş Nominallidir.
Dönemin İttihatçı Ruhuna Uygun Olarak Sadece Osmanlıca Olarak Basılmıştır. Soldaki İmza Dönemin Maliye Nazırı Abdurraman Vefik Bey'e, Sağdaki İse Düyunu Umumiye Muamelat-ı Nakdiye Müdürü (Aynı Zamanda Osmanlı Bankası Komiseri) Ferid Bey'e Aittir. Piyasada Sadece 55 ve 110 Kuruşluk Valörleri Görülmüş Olup Daha Büyük Küpürlerinin de Varlığı Bilinmektedir

    Lot No: 125

    Lot: 125

    Hazine-yi Maliye-yi Osmani-1913 Yılı İç Borçlanma Tahvili. 110 Altın Kuruş Nominallidir. Dönemin İttihatçı Ruhuna Uygun Olarak Sadece Osmanlıca Olarak Basılmıştır. Soldaki İmza Dönemin Maliye Nazırı Abdurraman Vefik Bey'e, Sağdaki İse Düyunu Umumiye Muamelat-ı Nakdiye Müdürü (Aynı Zamanda Osmanlı Bankası Komiseri) Ferid Bey'e Aittir. Piyasada Sadece 55 ve 110 Kuruşluk Valörleri Görülmüş Olup Daha Büyük Küpürlerinin de Varlığı Bilinmektedir

    TLSatıldı
  • Bağdat Şirket-i İslamiyesi, Şahbender ve Şürekası-Osmanlı Dönemi Basra Vilayetinin Önde Gelen Ailelerinden Şahbender'ler Tarafından Kurulan Şirketin 5 Osmanlı Lirası Nominalli Nama Yazılı Bir'lik Hisse Senedi. 1 Muharrem 1335 (28 Ekim 1916) Tarihlidir. Şahbender ve Şalaş Aileleri Çiftçiye Önden Kredi Vermekte ve Aynı Zamanda Necef Tramvay Şirketi'ni de Müşterek Olarak İşletmekteydiler.

    Lot No: 126

    Lot: 126

    Bağdat Şirket-i İslamiyesi, Şahbender ve Şürekası-Osmanlı Dönemi Basra Vilayetinin Önde Gelen Ailelerinden Şahbender'ler Tarafından Kurulan Şirketin 5 Osmanlı Lirası Nominalli Nama Yazılı Bir'lik Hisse Senedi. 1 Muharrem 1335 (28 Ekim 1916) Tarihlidir. Şahbender ve Şalaş Aileleri Çiftçiye Önden Kredi Vermekte ve Aynı Zamanda Necef Tramvay Şirketi'ni de Müşterek Olarak İşletmekteydiler.

    TLSatıldı
  • The Souback & Catir Alan Mining Company Limited-1882 Yılında Kurulan ve 1916 Yılında Tasfiye Edilen Bu Şirketin Osmanlı İmparatorluğu Sınırları İçinde (Şebinkarahisar Mevkii) Madencilik Faaliyetlerinde Bulunduğu Kayıtlardam Anlaşılmaktadır.  %8 Faizli ve 10 İngiliz Lirası Nominalli Hamiline Yazılı Bir Kıta Tahvil. 8 Pence Nominalli Matbu İngiliz Fiskalli.

    Lot No: 127

    Lot: 127

    The Souback & Catir Alan Mining Company Limited-1882 Yılında Kurulan ve 1916 Yılında Tasfiye Edilen Bu Şirketin Osmanlı İmparatorluğu Sınırları İçinde (Şebinkarahisar Mevkii) Madencilik Faaliyetlerinde Bulunduğu Kayıtlardam Anlaşılmaktadır. %8 Faizli ve 10 İngiliz Lirası Nominalli Hamiline Yazılı Bir Kıta Tahvil. 8 Pence Nominalli Matbu İngiliz Fiskalli.

    TLSatıldı
  • Üsküdar Mevad-ı Bakkaliye ve Levazımiye Kooperatif Şirketi-2.Meşrutiyet Döneminde Hisseleri Münhasıran Müslüman Osmanlı Tebasından Olanlara Ait Olmak Üzere Kurulan Şirketlerden Olan Bu Şirketin 3 Kanun-u Sani 1333 (3 Kasım 1917) Tarihli ve 40 Kuruş Nominalli Nama Yazılı Hisse Senedi. Birinci Dünya Savaşında Eksikliği Duyulan Gündelik Malzemelerin Ticaretini Yapmak Amacıyla İstanbul, Üsküdar Merkezli Olarak Kurulduğu Anlaşılmaktadır.

    Lot No: 128

    Lot: 128

    Üsküdar Mevad-ı Bakkaliye ve Levazımiye Kooperatif Şirketi-2.Meşrutiyet Döneminde Hisseleri Münhasıran Müslüman Osmanlı Tebasından Olanlara Ait Olmak Üzere Kurulan Şirketlerden Olan Bu Şirketin 3 Kanun-u Sani 1333 (3 Kasım 1917) Tarihli ve 40 Kuruş Nominalli Nama Yazılı Hisse Senedi. Birinci Dünya Savaşında Eksikliği Duyulan Gündelik Malzemelerin Ticaretini Yapmak Amacıyla İstanbul, Üsküdar Merkezli Olarak Kurulduğu Anlaşılmaktadır.

    TLSatıldı
  • Societe Anonyme Des Tabacs D'Orient & D'Outre Mer-Dünyaca Ünlü Orosdi-Back Mağazacılık Şirketi ve Seine Bankası (Banque de la Seine) Ortaklığında 1920 Yılında Kurulan Şirketin 250 Frank Nominalli Hamiline Bir'lik Hisse Senedi.  Kısaca 'Şark Tütünleri' Olarak Anılan Şirketin Fikir Babası ve İlk Yönetim Kurulu Üyesi (Fransa'nın Eski İstanbul Elçisi ve Düyun-u Umumiye Fransız Delegesi) Leon Pissard'tır.

    Lot No: 129

    Lot: 129

    Societe Anonyme Des Tabacs D'Orient & D'Outre Mer-Dünyaca Ünlü Orosdi-Back Mağazacılık Şirketi ve Seine Bankası (Banque de la Seine) Ortaklığında 1920 Yılında Kurulan Şirketin 250 Frank Nominalli Hamiline Bir'lik Hisse Senedi. Kısaca 'Şark Tütünleri' Olarak Anılan Şirketin Fikir Babası ve İlk Yönetim Kurulu Üyesi (Fransa'nın Eski İstanbul Elçisi ve Düyun-u Umumiye Fransız Delegesi) Leon Pissard'tır.

    TLSatıldı
  • Anadolu Milli Mahsulat Osmanlı Anonim Şirketi-2.Meşrutiyet Döneminde Hisseleri Münhasıran Müslüman Osmanlı Tebasından Olanlara Ait Olmak Üzere Kurulan Şirketlerden Olan Bu Şirketin 15 Ağustos 1331 (28 Ağustos 1915) Tarihli ve 10 Lİra Nominalli Nama Yazılı Hisse Senedi. Balıkesir'de Mukim Mütekadini-i Askeriye'den Mehmed Şevki Bey Namına Yazılıdır. Olağanüstü Görsel Çok Renkli Tasarım, Haliyle.

    Lot No: 130

    Lot: 130

    Anadolu Milli Mahsulat Osmanlı Anonim Şirketi-2.Meşrutiyet Döneminde Hisseleri Münhasıran Müslüman Osmanlı Tebasından Olanlara Ait Olmak Üzere Kurulan Şirketlerden Olan Bu Şirketin 15 Ağustos 1331 (28 Ağustos 1915) Tarihli ve 10 Lİra Nominalli Nama Yazılı Hisse Senedi. Balıkesir'de Mukim Mütekadini-i Askeriye'den Mehmed Şevki Bey Namına Yazılıdır. Olağanüstü Görsel Çok Renkli Tasarım, Haliyle.

    TLSatıldı
  • Kavacık Efene Çukuru Altınla Mahlut Simli Kurşun Madeni Türk Anonim Şirketi-Erken Dönem Cumhuriyet Madencilik Girişimi. İzmir'in Urla Kazası, Efene Çukuru Bölgesinde Altın-Gümüş Madenciliği Yapmak Üzere 25 Ağustos 1926 Tarihli Bakanlar Kurulu Kararıyla Kurulmuştur. 10 Lira Nominalli Hamiline Yazılı Bir'lik Hisse.

    Lot No: 131

    Lot: 131

    Kavacık Efene Çukuru Altınla Mahlut Simli Kurşun Madeni Türk Anonim Şirketi-Erken Dönem Cumhuriyet Madencilik Girişimi. İzmir'in Urla Kazası, Efene Çukuru Bölgesinde Altın-Gümüş Madenciliği Yapmak Üzere 25 Ağustos 1926 Tarihli Bakanlar Kurulu Kararıyla Kurulmuştur. 10 Lira Nominalli Hamiline Yazılı Bir'lik Hisse.

    TLSatıldı
  • Conseil De La Dette Publique Repartie De L'Ancien Empire Ottoman-Sabık Osmanlı İmparatorluğu'nın Taksime Uğramış Düyun-u Umumiye İdaresi. %7,5 Faizli 1933 Türk Borcu Tahvilleri 2.Tertip 100 Frank Nominalli Küsürat Senedi. Tahviller 500 Frank Nominalli Olduğu İçin Bu Tutarın Altında Kalan Tahvil Alacaklılarının Haklarının Zayi Olmaması İçin Küsürat Senetleri Düzenlenmiştir. Deutsche Bank, Berlin Kaşeli.

    Lot No: 132

    Lot: 132

    Conseil De La Dette Publique Repartie De L'Ancien Empire Ottoman-Sabık Osmanlı İmparatorluğu'nın Taksime Uğramış Düyun-u Umumiye İdaresi. %7,5 Faizli 1933 Türk Borcu Tahvilleri 2.Tertip 100 Frank Nominalli Küsürat Senedi. Tahviller 500 Frank Nominalli Olduğu İçin Bu Tutarın Altında Kalan Tahvil Alacaklılarının Haklarının Zayi Olmaması İçin Küsürat Senetleri Düzenlenmiştir. Deutsche Bank, Berlin Kaşeli.

    TLSatıldı
  • Conseil De La Dette Publique Repartie De L'Ancien Empire Ottoman-Sabık Osmanlı İmparatorluğu'nın Taksime Uğramış Düyun-u Umumiye İdaresi. %7,5 Faizli 1933 Türk Borcu Tahvilleri 3.Tertip 100 Frank Nominalli Küsürat Senedi. Tahviller 500 Frank Nominalli Olduğu İçin Bu Tutarın Altında Kalan Tahvil Alacaklılarının Haklarının Zayi Olmaması İçin Küsürat Senetleri Düzenlenmiştir. Deutsche Bank, Berlin Kaşeli.

    Lot No: 133

    Lot: 133

    Conseil De La Dette Publique Repartie De L'Ancien Empire Ottoman-Sabık Osmanlı İmparatorluğu'nın Taksime Uğramış Düyun-u Umumiye İdaresi. %7,5 Faizli 1933 Türk Borcu Tahvilleri 3.Tertip 100 Frank Nominalli Küsürat Senedi. Tahviller 500 Frank Nominalli Olduğu İçin Bu Tutarın Altında Kalan Tahvil Alacaklılarının Haklarının Zayi Olmaması İçin Küsürat Senetleri Düzenlenmiştir. Deutsche Bank, Berlin Kaşeli.

    TLSatıldı
  • Compagnie D'Exploitation Des Chemins De Fer Orientaux-Unvanını 'Şark Demiryolları İşletme Şirketi' Olarak Tercüme Edebileceğimiz 1 Ocak 1906 Tertibi 500 Frank Nominalli Bir'lik Hamiline Hisse Senedi. Yazılı Kaynaklarda Hattın İmtiyaz Sahibi Yatırımcıların Osmanlı Devletiyle Yaşadıkları Bir Takım İhtilaflar Nedeniyle Şirketin Merkezini En Güvenli Liman Olarak Gördüğü Viyana'ya (Avusturya Tabiyetine) Taşıdığı Yer Almaktadır. Üzerindeki Fiskal ve Kayıtlardan 1932 Yılında Ülkemizde Osmanlı Bankası Eliyle İşlem Gördüğü Anlaşılmaktadır.

    Lot No: 134

    Lot: 134

    Compagnie D'Exploitation Des Chemins De Fer Orientaux-Unvanını 'Şark Demiryolları İşletme Şirketi' Olarak Tercüme Edebileceğimiz 1 Ocak 1906 Tertibi 500 Frank Nominalli Bir'lik Hamiline Hisse Senedi. Yazılı Kaynaklarda Hattın İmtiyaz Sahibi Yatırımcıların Osmanlı Devletiyle Yaşadıkları Bir Takım İhtilaflar Nedeniyle Şirketin Merkezini En Güvenli Liman Olarak Gördüğü Viyana'ya (Avusturya Tabiyetine) Taşıdığı Yer Almaktadır. Üzerindeki Fiskal ve Kayıtlardan 1932 Yılında Ülkemizde Osmanlı Bankası Eliyle İşlem Gördüğü Anlaşılmaktadır.

    TLSatıldı
  • Şark Demiryolları Türk Anonim Şirketi
(Chemins De Fer Orientaux Societe Anonyme Turque)-Şark Demiryolları'nın Türkiye Cumhuriyeti Sınırları İçinde Kalan 300 Küsür Km'lik Kısmını İşletmek Amacıyla 1932 Yılında İstanbul'da Kurulan Şirketin 80 Lira Nominalli Bir'lik Hisse Senedi. Perfore İptalli. 1937 Yılında Hükümet Tarafından Satın Alınarak TCDD Bünyesinde Birleşmiştir.

    Lot No: 135

    Lot: 135

    Şark Demiryolları Türk Anonim Şirketi (Chemins De Fer Orientaux Societe Anonyme Turque)-Şark Demiryolları'nın Türkiye Cumhuriyeti Sınırları İçinde Kalan 300 Küsür Km'lik Kısmını İşletmek Amacıyla 1932 Yılında İstanbul'da Kurulan Şirketin 80 Lira Nominalli Bir'lik Hisse Senedi. Perfore İptalli. 1937 Yılında Hükümet Tarafından Satın Alınarak TCDD Bünyesinde Birleşmiştir.

    TLSatıldı
  • Şirketi Hayriye-Ülkemizde 1850 Tarihinde Kurulan İlk Anonim Şirket Olup Deniz Taşımacılığının Öncüsüdür. 6 Şubat 1939 Tarihli Nama Yazılı Bir'lik Temettü Hissesi. Dönemin Kütahya Milletvekili ve Atatürk'ün Yakın Çalışma Arkadaşlarından Doktor Şakir Ahmet (Ediz) Bey Namına Yazılıdır.

    Lot No: 136

    Lot: 136

    Şirketi Hayriye-Ülkemizde 1850 Tarihinde Kurulan İlk Anonim Şirket Olup Deniz Taşımacılığının Öncüsüdür. 6 Şubat 1939 Tarihli Nama Yazılı Bir'lik Temettü Hissesi. Dönemin Kütahya Milletvekili ve Atatürk'ün Yakın Çalışma Arkadaşlarından Doktor Şakir Ahmet (Ediz) Bey Namına Yazılıdır.

    TLSatıldı
  • Karamürsel Mensucat ve Ticaret Anonim Şirketi-11 Teşrin-i Evvel 1333 (12 Kasım 1917) Tarihinde Kurulan Ülkemizin İlk Dokuma Şirketidir. Günümüzdeki Yeni Karamürsel Mağazaları Bu Şirketin Marka Bazında Devamı Niteliğindedir. 1 Ağustos 1931 Tertibi (Sermaye 200.000 Lira) 25 Lira Nominalli Nama Yazılı Beş'lik Hisse.

    Lot No: 137

    Lot: 137

    Karamürsel Mensucat ve Ticaret Anonim Şirketi-11 Teşrin-i Evvel 1333 (12 Kasım 1917) Tarihinde Kurulan Ülkemizin İlk Dokuma Şirketidir. Günümüzdeki Yeni Karamürsel Mağazaları Bu Şirketin Marka Bazında Devamı Niteliğindedir. 1 Ağustos 1931 Tertibi (Sermaye 200.000 Lira) 25 Lira Nominalli Nama Yazılı Beş'lik Hisse.

    TLSatıldı
  • Karamürsel Mensucat ve Ticaret Anonim Şirketi-11 Teşrin-i Evvel 1333 (12 Kasım 1917) Tarihinde Kurulan Ülkemizin İlk Dokuma Şirketidir. Günümüzdeki Yeni Karamürsel Mağazaları Bu Şirketin Marka Bazında Devamı Niteliğindedir. 1 Ağustos 1931 Tertibi (Sermaye 200.000 Lira) 250 Lira Nominalli Nama Yazılı Elli'lik Hisse.

    Lot No: 138

    Lot: 138

    Karamürsel Mensucat ve Ticaret Anonim Şirketi-11 Teşrin-i Evvel 1333 (12 Kasım 1917) Tarihinde Kurulan Ülkemizin İlk Dokuma Şirketidir. Günümüzdeki Yeni Karamürsel Mağazaları Bu Şirketin Marka Bazında Devamı Niteliğindedir. 1 Ağustos 1931 Tertibi (Sermaye 200.000 Lira) 250 Lira Nominalli Nama Yazılı Elli'lik Hisse.

    TLSatıldı
  • Karamürsel Mensucat ve Ticaret Anonim Şirketi-11 Teşrin-i Evvel 1333 (12 Kasım 1917) Tarihinde Kurulan Ülkemizin İlk Dokuma Şirketidir. Günümüzdeki Yeni Karamürsel Mağazaları Bu Şirketin Marka Bazında Devamı Niteliğindedir. 1 Kanun-u Evvel (Aralık) 1931 Tertibi (Sermaye 250.000 Lira) 5 Lira Nominalli Nama Yazılı Bir'lik Hisse.

    Lot No: 139

    Lot: 139

    Karamürsel Mensucat ve Ticaret Anonim Şirketi-11 Teşrin-i Evvel 1333 (12 Kasım 1917) Tarihinde Kurulan Ülkemizin İlk Dokuma Şirketidir. Günümüzdeki Yeni Karamürsel Mağazaları Bu Şirketin Marka Bazında Devamı Niteliğindedir. 1 Kanun-u Evvel (Aralık) 1931 Tertibi (Sermaye 250.000 Lira) 5 Lira Nominalli Nama Yazılı Bir'lik Hisse.

    TLSatıldı
  • Karamürsel Mensucat ve Ticaret Anonim Şirketi-11 Teşrin-i Evvel 1333 (12 Kasım 1917) Tarihinde Kurulan Ülkemizin İlk Dokuma Şirketidir. Günümüzdeki Yeni Karamürsel Mağazaları Bu Şirketin Marka Bazında Devamı Niteliğindedir. 25 Mayıs 1939 Tertibi (Sermaye 400.000 Lira) 5 Lira Nominalli Nama Yazılı Bir'lik Hisse.

    Lot No: 140

    Lot: 140

    Karamürsel Mensucat ve Ticaret Anonim Şirketi-11 Teşrin-i Evvel 1333 (12 Kasım 1917) Tarihinde Kurulan Ülkemizin İlk Dokuma Şirketidir. Günümüzdeki Yeni Karamürsel Mağazaları Bu Şirketin Marka Bazında Devamı Niteliğindedir. 25 Mayıs 1939 Tertibi (Sermaye 400.000 Lira) 5 Lira Nominalli Nama Yazılı Bir'lik Hisse.

    TLSatıldı
  • Karamürsel Mensucat ve Ticaret Anonim Şirketi-11 Teşrin-i Evvel 1333 (12 Kasım 1917) Tarihinde Kurulan Ülkemizin İlk Dokuma Şirketidir. Günümüzdeki Yeni Karamürsel Mağazaları Bu Şirketin Marka Bazında Devamı Niteliğindedir. 12 Nisan 1946 Tertibi (Sermaye 1.200.000 Lira) 250 Lira Nominalli Nama Yazılı Elli'lik Hisse.

    Lot No: 141

    Lot: 141

    Karamürsel Mensucat ve Ticaret Anonim Şirketi-11 Teşrin-i Evvel 1333 (12 Kasım 1917) Tarihinde Kurulan Ülkemizin İlk Dokuma Şirketidir. Günümüzdeki Yeni Karamürsel Mağazaları Bu Şirketin Marka Bazında Devamı Niteliğindedir. 12 Nisan 1946 Tertibi (Sermaye 1.200.000 Lira) 250 Lira Nominalli Nama Yazılı Elli'lik Hisse.

    TLSatıldı
  • Türkiye Matbaacılık ve Gazetecilik Anonim Ortaklığı-1949 Yılında Ankara'da Kurulan Şirketin 1.Tertip Nama Yazılı 50 Lira Nominali Bir'lik Hisse Senedi. Şirketin 1959 Yılında Çıkardığı 2.Tertip 500 Lira Nominalli Hisse Senetlerinin de Varlığı Bilinmekle Beraber Piyasada Henüz Görülmemiştir. Hakkında Çok Az Bilgi Sahibi Olduğumuz Bir Şirkettir.

    Lot No: 142

    Lot: 142

    Türkiye Matbaacılık ve Gazetecilik Anonim Ortaklığı-1949 Yılında Ankara'da Kurulan Şirketin 1.Tertip Nama Yazılı 50 Lira Nominali Bir'lik Hisse Senedi. Şirketin 1959 Yılında Çıkardığı 2.Tertip 500 Lira Nominalli Hisse Senetlerinin de Varlığı Bilinmekle Beraber Piyasada Henüz Görülmemiştir. Hakkında Çok Az Bilgi Sahibi Olduğumuz Bir Şirkettir.

    TLSatıldı
  • İttihad-ı Milli Türk Anonim Sigorta Şirketi-1959 Tertibi 500 Lira Nominalli Hamiline Yazılı Beş'lik Hisse. 1918 Yılında Fransız Union Sigorta Kumpanyası'nın Osmanlı Devleti'ndeki İştiraki Olarak Kurulmuş, Sırasıyla İmtaş, Nordstern İmtaş İsimlerini Almış ve 2000'li Yılların Başında AXA Sigorta Tarafından Devralınmıştır, Islak İmzalı ve Kaşe İptalli.

    Lot No: 143

    Lot: 143

    İttihad-ı Milli Türk Anonim Sigorta Şirketi-1959 Tertibi 500 Lira Nominalli Hamiline Yazılı Beş'lik Hisse. 1918 Yılında Fransız Union Sigorta Kumpanyası'nın Osmanlı Devleti'ndeki İştiraki Olarak Kurulmuş, Sırasıyla İmtaş, Nordstern İmtaş İsimlerini Almış ve 2000'li Yılların Başında AXA Sigorta Tarafından Devralınmıştır, Islak İmzalı ve Kaşe İptalli.

    TLSatıldı
  • Türkiye Öğretmenler Bankası Türk Anonim Şirketi-1959 Yılında Ağırlıklı Olarak İlk Öğretim Öğretmenleri ve Milli Eğitim Bakanlığı Çalışanları Tarafından Kurulan TÖBANK'ın A Grubu 100 Lira Nominalli Bir'lik Nama Yazılı Hisse Senedi.

    Lot No: 144

    Lot: 144

    Türkiye Öğretmenler Bankası Türk Anonim Şirketi-1959 Yılında Ağırlıklı Olarak İlk Öğretim Öğretmenleri ve Milli Eğitim Bakanlığı Çalışanları Tarafından Kurulan TÖBANK'ın A Grubu 100 Lira Nominalli Bir'lik Nama Yazılı Hisse Senedi.

    TLSatıldı
  • Tümsubank Türkiye Muallimler, Memurlar ve Subaylar Bankası Türk Anonim Şirketi-1956 Yılında Kamu Çalışanları (Muallimler, Memurlar ve Subaylar) Ağırlıklı Olarak Kurulan Banka'nın 1958 Tertibi 500 Lira Nominalli Nama Yazılı Bir'lik Hisse Senedi. Çifte Matbu Fiskalli. 1959 yılında 'Türkiye Eski Muharipler Bankası' (Muhabank) ile Birleşerek 'Türkiye Birleşik Tasarruf ve Kredi Bankası A.Ş.' Unvanını almıştır. Banka, 28 Mart 1961 Tarihinde 153 Sayılı Yasa ile Türkiye Emlak Kredi Bankası Nezaretinde Tasfiye Olmuştur.

    Lot No: 145

    Lot: 145

    Tümsubank Türkiye Muallimler, Memurlar ve Subaylar Bankası Türk Anonim Şirketi-1956 Yılında Kamu Çalışanları (Muallimler, Memurlar ve Subaylar) Ağırlıklı Olarak Kurulan Banka'nın 1958 Tertibi 500 Lira Nominalli Nama Yazılı Bir'lik Hisse Senedi. Çifte Matbu Fiskalli. 1959 yılında 'Türkiye Eski Muharipler Bankası' (Muhabank) ile Birleşerek 'Türkiye Birleşik Tasarruf ve Kredi Bankası A.Ş.' Unvanını almıştır. Banka, 28 Mart 1961 Tarihinde 153 Sayılı Yasa ile Türkiye Emlak Kredi Bankası Nezaretinde Tasfiye Olmuştur.

    TLSatıldı
  • Tümsubank Türkiye Muallimler, Memurlar ve Subaylar Bankası Türk Anonim Şirketi-1956 Yılında Kamu Çalışanları (Muallimler, Memurlar ve Subaylar) Ağırlıklı Olarak Kurulan Banka'nın 1958 Tertibi Bedelsiz Nama Yazılı Bir'lik Kurucu (Müessis) Hisse Senedi. Çifte Matbu Fiskalli. 1959 yılında 'Türkiye Eski Muharipler Bankası' (Muhabank) ile Birleşerek 'Türkiye Birleşik Tasarruf ve Kredi Bankası A.Ş.' Unvanını almıştır. Banka, 28 Mart 1961 Tarihinde 153 Sayılı Yasa ile Türkiye Emlak Kredi Bankası Nezaretinde Tasfiye Olmuştur.

    Lot No: 146

    Lot: 146

    Tümsubank Türkiye Muallimler, Memurlar ve Subaylar Bankası Türk Anonim Şirketi-1956 Yılında Kamu Çalışanları (Muallimler, Memurlar ve Subaylar) Ağırlıklı Olarak Kurulan Banka'nın 1958 Tertibi Bedelsiz Nama Yazılı Bir'lik Kurucu (Müessis) Hisse Senedi. Çifte Matbu Fiskalli. 1959 yılında 'Türkiye Eski Muharipler Bankası' (Muhabank) ile Birleşerek 'Türkiye Birleşik Tasarruf ve Kredi Bankası A.Ş.' Unvanını almıştır. Banka, 28 Mart 1961 Tarihinde 153 Sayılı Yasa ile Türkiye Emlak Kredi Bankası Nezaretinde Tasfiye Olmuştur.

    TLSatıldı
  • Türkiye Cumhuriyeti Maliye Bakanlığı %6 Faizli 1965 Kalkınma İstikrazı Tahvili-1.000 Lira Nominalli Bir Kıta Hamiline Tahvil. (1.000 Liralık Kupürler Başlagıç ve Bitiş No: 150.001 - 350.000). Tahvil No: 229997. Haliyle. Baskı: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası A.Ş. Banknot Şubesi.

    Lot No: 147

    Lot: 147

    Türkiye Cumhuriyeti Maliye Bakanlığı %6 Faizli 1965 Kalkınma İstikrazı Tahvili-1.000 Lira Nominalli Bir Kıta Hamiline Tahvil. (1.000 Liralık Kupürler Başlagıç ve Bitiş No: 150.001 - 350.000). Tahvil No: 229997. Haliyle. Baskı: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası A.Ş. Banknot Şubesi.

    TLSatıldı
  • Türkiye Cumhuriyeti Maliye Bakanlığı %6 Faizli 1966 Kalkınma İstikrazı Tahvili-1.000 Lira Nominalli Bir Kıta Hamiline Tahvil. (1.000 Liralık Kupürler Başlagıç ve Bitiş No: 200.001 - 300.000). Tahvil No: 251996. Haliyle. Baskı: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası A.Ş. Banknot Şubesi.

    Lot No: 148

    Lot: 148

    Türkiye Cumhuriyeti Maliye Bakanlığı %6 Faizli 1966 Kalkınma İstikrazı Tahvili-1.000 Lira Nominalli Bir Kıta Hamiline Tahvil. (1.000 Liralık Kupürler Başlagıç ve Bitiş No: 200.001 - 300.000). Tahvil No: 251996. Haliyle. Baskı: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası A.Ş. Banknot Şubesi.

    TLSatıldı
  • Hektaş Ticaret Türk Anonim Şirketi-Hamiline Ait 5.000 Lira Nominalli ve %25 Faizli Ağusto 1979 Tertibi Tahvil. Kaşe İptalli. (5.000 Liralık Kupürler Başlagıç ve Bitiş No: 1 - 3.000). Tahvil No: 2390. Şirket, Günümüzde Oyak Bünyesinde Faaliyetlerine Devam Etmektedir.

    Lot No: 149

    Lot: 149

    Hektaş Ticaret Türk Anonim Şirketi-Hamiline Ait 5.000 Lira Nominalli ve %25 Faizli Ağusto 1979 Tertibi Tahvil. Kaşe İptalli. (5.000 Liralık Kupürler Başlagıç ve Bitiş No: 1 - 3.000). Tahvil No: 2390. Şirket, Günümüzde Oyak Bünyesinde Faaliyetlerine Devam Etmektedir.

    TLSatıldı
  • Türkiye Emlak Kredi Bankası Anonim Ortaklığı-Hamiline Ait 50.000 Lira Nominalli ve %34 Faizli 1982 Tahvili. Kaşe ve Perfore İptalli. (50.000 Liralık Kupürler Başlagıç ve Bitiş No: 9.001 - 18.000). Tahvil No: 13993. Banka Günümüzde Emlak Katılım Bankası Adıyla Faaliyetlerine Devam Etmektedir.

    Lot No: 150

    Lot: 150

    Türkiye Emlak Kredi Bankası Anonim Ortaklığı-Hamiline Ait 50.000 Lira Nominalli ve %34 Faizli 1982 Tahvili. Kaşe ve Perfore İptalli. (50.000 Liralık Kupürler Başlagıç ve Bitiş No: 9.001 - 18.000). Tahvil No: 13993. Banka Günümüzde Emlak Katılım Bankası Adıyla Faaliyetlerine Devam Etmektedir.

    TLSatıldı
  • Beta Ziraat ve Ticaret Anonim Şirketi-1961 Yılında Ağırlıklı Olarak Şeker Fabrikaları ve Pancar Kooperatifleri Ortaklığında Kurulmuştur. Ana Faaliyet Konusu Özellikle Sertifikalı Pancar Tohumu Üretmek Olan Bu Şirket Günümüzde Halen Faaldir. 1986 Tertibi (6.Tertip) 20.000 Lira Nominalli Nama Yazılı Yirmi'lik Hisse Senedi. Az Bulunan Bir Hisse Senedidir.

    Lot No: 151

    Lot: 151

    Beta Ziraat ve Ticaret Anonim Şirketi-1961 Yılında Ağırlıklı Olarak Şeker Fabrikaları ve Pancar Kooperatifleri Ortaklığında Kurulmuştur. Ana Faaliyet Konusu Özellikle Sertifikalı Pancar Tohumu Üretmek Olan Bu Şirket Günümüzde Halen Faaldir. 1986 Tertibi (6.Tertip) 20.000 Lira Nominalli Nama Yazılı Yirmi'lik Hisse Senedi. Az Bulunan Bir Hisse Senedidir.

    TLSatıldı
  • Şeker Sigorta Anonim Şirketi-1954 Yılında Ağırlıklı Olarak Şeker Fabrikaları ve Pancar Kooperatifleri Ortaklığında Kurulmuştur. 2000'lerin Başında Unvanı Liberty Sigorta A.Ş. Olarak Değişmiş, Yakın Zamanda da HDI Sigorta A.Ş. Bünyesinde Birleşmiştir. 1996 Tertibi (6.Tertip) 1.000.000 Lira Nominalli Nama Yazılı İkibin'lik Hisse Senedi. Hologramlı Modern Tasarım. Az Bulunan Bir Hisse Senedidir.

    Lot No: 152

    Lot: 152

    Şeker Sigorta Anonim Şirketi-1954 Yılında Ağırlıklı Olarak Şeker Fabrikaları ve Pancar Kooperatifleri Ortaklığında Kurulmuştur. 2000'lerin Başında Unvanı Liberty Sigorta A.Ş. Olarak Değişmiş, Yakın Zamanda da HDI Sigorta A.Ş. Bünyesinde Birleşmiştir. 1996 Tertibi (6.Tertip) 1.000.000 Lira Nominalli Nama Yazılı İkibin'lik Hisse Senedi. Hologramlı Modern Tasarım. Az Bulunan Bir Hisse Senedidir.

    TLSatıldı
  • Gouvernement De La Republique Chinoise Bon Du Tresor %8 De 1920-Çin Cumhuriyeti, Yıllık %8 Faizli Dolar Cinsinden 40 Yıl Vadeli Lung Tsing U-Hai Demiryolu Borçlanması. 500 Frank Nominalli, Hamiline Yazılı,  Büyük Boy ve Olağanüstü Görsel. Ön Yüz İngilizce, İhraç Yılı: 1922. Komünizm Öncesi Döneme Ait (İmparatorluk + Cumhuriyet) Çin Tahvillerinin Tamamı Nadirdir.

    Lot No: 153

    Lot: 153

    Gouvernement De La Republique Chinoise Bon Du Tresor %8 De 1920-Çin Cumhuriyeti, Yıllık %8 Faizli Dolar Cinsinden 40 Yıl Vadeli Lung Tsing U-Hai Demiryolu Borçlanması. 500 Frank Nominalli, Hamiline Yazılı, Büyük Boy ve Olağanüstü Görsel. Ön Yüz İngilizce, İhraç Yılı: 1922. Komünizm Öncesi Döneme Ait (İmparatorluk + Cumhuriyet) Çin Tahvillerinin Tamamı Nadirdir.

    TLSatıldı
  • Loterij Geldleening Groot F. 1.000.000-1871 Tertibi ve 2,5 Florin Nominalli Çok Erken Dönem İkramiyeli Hollanda Devlet Tahvili. Osmanlı Dönemindeki Donanma Cemiyeti Tahvilleri Gibi Faizsiz Olup, Finansal Yatırımdan Daha Ziyade Toplumsal Dayanışma Amacını Gözeten Uzun Vadeli Bir Enstrümandır. Matbu Hollanda Fiskalli ve Haliyle.

    Lot No: 154

    Lot: 154

    Loterij Geldleening Groot F. 1.000.000-1871 Tertibi ve 2,5 Florin Nominalli Çok Erken Dönem İkramiyeli Hollanda Devlet Tahvili. Osmanlı Dönemindeki Donanma Cemiyeti Tahvilleri Gibi Faizsiz Olup, Finansal Yatırımdan Daha Ziyade Toplumsal Dayanışma Amacını Gözeten Uzun Vadeli Bir Enstrümandır. Matbu Hollanda Fiskalli ve Haliyle.

    TLSatıldı
  • Nederlandsch Surinamische Goud-Maatschappij Naamlooze Vennotschap-Hollanda'nın Erken Dönem Altın Madenciliği Şirketlerindedir. Güney Amerika'da Hollanda Hakimiyeti Altında Bulunan Surinam'da Altın Madenciliği Yapmak Üzere Kurulmuştur. Amsterdam 1907 Tertibi 100 Florin Nominalli Hamiline Bir'lik Hisse Senedi. Matbu Hollanda Fiskalli.

    Lot No: 155

    Lot: 155

    Nederlandsch Surinamische Goud-Maatschappij Naamlooze Vennotschap-Hollanda'nın Erken Dönem Altın Madenciliği Şirketlerindedir. Güney Amerika'da Hollanda Hakimiyeti Altında Bulunan Surinam'da Altın Madenciliği Yapmak Üzere Kurulmuştur. Amsterdam 1907 Tertibi 100 Florin Nominalli Hamiline Bir'lik Hisse Senedi. Matbu Hollanda Fiskalli.

    TLSatıldı
  • Algeemeene Petroleum Compagnie Naamlooze Venootschap-Hollanda'nın Erken Dönem Petrol Sanayi Şirketlerindedir. 1910'larda Sumatra Bölgesinde Çıkardığı Ham Petrolü Kendi Rafinerisinde İşlediği Bilinmektedir. Amsterdam 1913 Tertibi 125 Florin Nominalli Hamiline Bir'lik Hisse Senedi. Matbu Hollanda Fiskalli.

    Lot No: 156

    Lot: 156

    Algeemeene Petroleum Compagnie Naamlooze Venootschap-Hollanda'nın Erken Dönem Petrol Sanayi Şirketlerindedir. 1910'larda Sumatra Bölgesinde Çıkardığı Ham Petrolü Kendi Rafinerisinde İşlediği Bilinmektedir. Amsterdam 1913 Tertibi 125 Florin Nominalli Hamiline Bir'lik Hisse Senedi. Matbu Hollanda Fiskalli.

    TLSatıldı
  • Deutsche Ueberseeische Bank Zu Berlin-Deutsche Bank'ın Bir İştiraki Olarak 1886 Yılında Kurulan Banka'nın 1896 Tertibi Hamiline Yazılı 1.000 Mark Nominalli Bir'lik Hisse Senedi.1970'lerde Ana Ortağı Olan Deutsche Bank'la Birleşmiştir. Baskı: Bir Dönem Osmanlı Banknotlarını da Basan Dünyaca Meşhur Giesecke-Devrient Matbaası.

    Lot No: 157

    Lot: 157

    Deutsche Ueberseeische Bank Zu Berlin-Deutsche Bank'ın Bir İştiraki Olarak 1886 Yılında Kurulan Banka'nın 1896 Tertibi Hamiline Yazılı 1.000 Mark Nominalli Bir'lik Hisse Senedi.1970'lerde Ana Ortağı Olan Deutsche Bank'la Birleşmiştir. Baskı: Bir Dönem Osmanlı Banknotlarını da Basan Dünyaca Meşhur Giesecke-Devrient Matbaası.

    TLSatıldı
  • Societe Hellenique Du Canal de Corinthe Societe Anonyme-1893 Yılında Tamamlanarak İşletmeye Açılan ve Mora 
Yarımadasını Anakara Yunanistan'dan Ayıran Korinth Kanalının İnşaatını Finanse Etmek Amacıyla 1890 Yılında İhraç Edilen %6 Faizli ve 75 Yıl Vadeli, 500 Frank Nominalli Bir Kıta Tahvili. Yunan Borsa Fiskalli ve Islak İmzalı.

    Lot No: 158

    Lot: 158

    Societe Hellenique Du Canal de Corinthe Societe Anonyme-1893 Yılında Tamamlanarak İşletmeye Açılan ve Mora Yarımadasını Anakara Yunanistan'dan Ayıran Korinth Kanalının İnşaatını Finanse Etmek Amacıyla 1890 Yılında İhraç Edilen %6 Faizli ve 75 Yıl Vadeli, 500 Frank Nominalli Bir Kıta Tahvili. Yunan Borsa Fiskalli ve Islak İmzalı.

    TLSatıldı
  • Compagnie Universale du Canal Interoceanique du Panama-(Okyanuslararası Evrensel Panama Kanal Şirketi). 1888 Tertibi, 60 Frank Nominalli Bir Kıta Hamiline Tahvil. Süveyş ve Panama Kanallarının Fikir Babası ve Uygulayıcısı Ferdinand de Lesseps Matbu İmzalı (Ortadaki), Nadir.

    Lot No: 159

    Lot: 159

    Compagnie Universale du Canal Interoceanique du Panama-(Okyanuslararası Evrensel Panama Kanal Şirketi). 1888 Tertibi, 60 Frank Nominalli Bir Kıta Hamiline Tahvil. Süveyş ve Panama Kanallarının Fikir Babası ve Uygulayıcısı Ferdinand de Lesseps Matbu İmzalı (Ortadaki), Nadir.

    TLSatıldı
  • Brazil Railway Company-Bir İngiliz Yatırımı Olarak Kurulan Bu Şirkete Ait 1909 Tertibi 500 Frank Nominalli Bir Kıta Hamiline Tahvil. Merkezde Olağanüstü Görsel Lokomotif ve Köprü Vinyeti. Baskı: Waterlow and Sons Matbaası. Perfore ve Kaşe İptalli. Büyük Boy.

    Lot No: 160

    Lot: 160

    Brazil Railway Company-Bir İngiliz Yatırımı Olarak Kurulan Bu Şirkete Ait 1909 Tertibi 500 Frank Nominalli Bir Kıta Hamiline Tahvil. Merkezde Olağanüstü Görsel Lokomotif ve Köprü Vinyeti. Baskı: Waterlow and Sons Matbaası. Perfore ve Kaşe İptalli. Büyük Boy.

    TLSatıldı