Lot: 1

Güncel Fiyat: 30 TL Açılış Fiyatı: 30 TL Tahmini: TL Lot Sizde Değil Lot Sizde

M.Fadel Hariri ALEP (Syrie) antetli evrak

Halep, Suriye Tüccarlarından Mohammed Fadel Hariri Firması Antetli, 1926 Tarihli ve İstanbul'da Bir Alıcıya Hitaben Kaleme Alınmış Ticari İçerikli Arapça Yazışma.

- TL
Pey Ver Lot Sizde Peyiniz iletildi
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • Canlı müzayede tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkür ederiz.
  •  
  • Lotlar
  • Kazandıklarım
  • M.Fadel Hariri ALEP (Syrie) antetli evrak-Halep, Suriye Tüccarlarından Mohammed Fadel Hariri Firması Antetli, 1926 Tarihli ve İstanbul'da Bir Alıcıya Hitaben Kaleme Alınmış Ticari İçerikli Arapça Yazışma.

    Lot No: 1

    Lot: 1

    M.Fadel Hariri ALEP (Syrie) antetli evrak-Halep, Suriye Tüccarlarından Mohammed Fadel Hariri Firması Antetli, 1926 Tarihli ve İstanbul'da Bir Alıcıya Hitaben Kaleme Alınmış Ticari İçerikli Arapça Yazışma.

    TLSatıldı
  • Abdul-Karim Krayem Alep (Syrie) antetli evrak-Halep, Suriye Tüccarlarından Abdul-Karim Krayem Firması Antetli, 1926 Tarihli ve İstanbul'da Bir Alıcıya Hitaben Kaleme Alınmış Ticari İçerikli Arapça Yazışma. İçeriği Araştırılmamıştır.

    Lot No: 2

    Lot: 2

    Abdul-Karim Krayem Alep (Syrie) antetli evrak-Halep, Suriye Tüccarlarından Abdul-Karim Krayem Firması Antetli, 1926 Tarihli ve İstanbul'da Bir Alıcıya Hitaben Kaleme Alınmış Ticari İçerikli Arapça Yazışma. İçeriği Araştırılmamıştır.

    TLSatıldı
  • Mahmoud Mohammed Baroudi & Fils TRIPOLI (Syrie) antetli evrak-Trablusşam, Suriye Tüccarlarından Mahmoud Mohammed Baroudi & Fils Firması Antetli, 1926 Tarihli ve İstanbul'da Bir Alıcıya Hitaben Kaleme Alınmış Ticari İçerikli Arapça Yazışma. İçeriği Araştırılmamıştır.

    Lot No: 3

    Lot: 3

    Mahmoud Mohammed Baroudi & Fils TRIPOLI (Syrie) antetli evrak-Trablusşam, Suriye Tüccarlarından Mahmoud Mohammed Baroudi & Fils Firması Antetli, 1926 Tarihli ve İstanbul'da Bir Alıcıya Hitaben Kaleme Alınmış Ticari İçerikli Arapça Yazışma. İçeriği Araştırılmamıştır.

    TLSatıldı
  • Mahmoud Ismail El-Toubgi PORT-SAID antetli evrak-Port-Said, Mısır Tüccarlarından Mahmoud Ismail El-Toubgi Firması Antetli, 1926 Tarihli ve Ticari İçerikli Arapça Yazışma. İçeriği Araştırılmamıştır.

    Lot No: 4

    Lot: 4

    Mahmoud Ismail El-Toubgi PORT-SAID antetli evrak-Port-Said, Mısır Tüccarlarından Mahmoud Ismail El-Toubgi Firması Antetli, 1926 Tarihli ve Ticari İçerikli Arapça Yazışma. İçeriği Araştırılmamıştır.

    TLSatıldı
  • Elhac Omar Hammad Alexandrie antetli evrak-İskenderiye, Mısır Tüccarlarından Elhac Omar Hammad Firması Antetli, 1925 Tarihli ve İstanbul'da Bir Alıcıya Hitaben Kaleme Alınmış Ticari İçerikli Arapça Yazışma. İçeriği Araştırılmamıştır.

    Lot No: 5

    Lot: 5

    Elhac Omar Hammad Alexandrie antetli evrak-İskenderiye, Mısır Tüccarlarından Elhac Omar Hammad Firması Antetli, 1925 Tarihli ve İstanbul'da Bir Alıcıya Hitaben Kaleme Alınmış Ticari İçerikli Arapça Yazışma. İçeriği Araştırılmamıştır.

    TLSatıldı
  • Mohamed Amin Falah Alexandrette antetli evrak-İskenderun (Hatay) Tüccarlarından Mohamed Amin Falah Firması Antetli, 1926 Tarihli ve Ticari İçerikli Arapça Yazışma. İçeriği Araştırılmamıştır.

    Lot No: 6

    Lot: 6

    Mohamed Amin Falah Alexandrette antetli evrak-İskenderun (Hatay) Tüccarlarından Mohamed Amin Falah Firması Antetli, 1926 Tarihli ve Ticari İçerikli Arapça Yazışma. İçeriği Araştırılmamıştır.

    TLSatıldı
  • Hadji Abdul-Latif El-Haffar & Fils  Damas, Syrie antetli evrak-Şam, Suriye Tüccarlarından Hadji Abdul-Latif El-Haffar & Fils Firması Antetli, 1925 Tarihli ve İstanbul'da Bir Alıcıya Hitaben Kaleme Alınmış Ticari İçerikli Arapça Yazışma. İçeriği Araştırılmamıştır.

    Lot No: 8

    Lot: 8

    Hadji Abdul-Latif El-Haffar & Fils Damas, Syrie antetli evrak-Şam, Suriye Tüccarlarından Hadji Abdul-Latif El-Haffar & Fils Firması Antetli, 1925 Tarihli ve İstanbul'da Bir Alıcıya Hitaben Kaleme Alınmış Ticari İçerikli Arapça Yazışma. İçeriği Araştırılmamıştır.

    TLSatıldı
  • Baha-Eddine Mourad & Cie Tripoli-Marine (Syrie) antetli evrak-Trablusşam, Suriye Tüccarlarından Baha-Eddine Mourad & Cie. Firması Antetli, 1926 Tarihli ve Ticari İçerikli Arapça Yazışma. İçeriği Araştırılmamıştır.

    Lot No: 9

    Lot: 9

    Baha-Eddine Mourad & Cie Tripoli-Marine (Syrie) antetli evrak-Trablusşam, Suriye Tüccarlarından Baha-Eddine Mourad & Cie. Firması Antetli, 1926 Tarihli ve Ticari İçerikli Arapça Yazışma. İçeriği Araştırılmamıştır.

    TLSatıldı
  • H.Younes Slyman & Fils Mossel (Irak) antetli evrak-Musul, Irak Tüccarlarından H.Younes Slyman & Fils Firması Antetli, 1929 Tarihli ve İstanbul'da Bir Alıcıya Hitaben Kaleme Alınmış Ticari İçerikli Arapça Yazışma. İçeriği Araştırılmamıştır.

    Lot No: 12

    Lot: 12

    H.Younes Slyman & Fils Mossel (Irak) antetli evrak-Musul, Irak Tüccarlarından H.Younes Slyman & Fils Firması Antetli, 1929 Tarihli ve İstanbul'da Bir Alıcıya Hitaben Kaleme Alınmış Ticari İçerikli Arapça Yazışma. İçeriği Araştırılmamıştır.

    TLSatıldı
  • Osmanlıca - Rumca Mahkeme Evrağı -Adliye Nezareti Celilesine Merbut Girid Muhakeme ve Devair-i Adliyesine Mahsus Her Nevi Harç ve Dava Koçanıdır. Osmanlıca ve Rumca Olmak Üzere Çift Dilde Hazırlanmış Olup 1893 Tarihlidir. Bu Tarihten İki Yıl Sonra (1895 Yılında) Girid'de Avrupa Devletlerinin Onayıyla Rum Tebalı Bir Osmanlı Paşasının Vali Olarak Görevlendirilmesi Usulüne Geçilmiş ve Fiilen Ada'nın Osmanlı'dan Ayrılma Süreci Başlamıştır. Nadir ve Haliyle.

    Lot No: 13

    Lot: 13

    Osmanlıca - Rumca Mahkeme Evrağı -Adliye Nezareti Celilesine Merbut Girid Muhakeme ve Devair-i Adliyesine Mahsus Her Nevi Harç ve Dava Koçanıdır. Osmanlıca ve Rumca Olmak Üzere Çift Dilde Hazırlanmış Olup 1893 Tarihlidir. Bu Tarihten İki Yıl Sonra (1895 Yılında) Girid'de Avrupa Devletlerinin Onayıyla Rum Tebalı Bir Osmanlı Paşasının Vali Olarak Görevlendirilmesi Usulüne Geçilmiş ve Fiilen Ada'nın Osmanlı'dan Ayrılma Süreci Başlamıştır. Nadir ve Haliyle.

    TLSatıldı
  • Vittel Marka Memba Suyunun İstanbula getirilmesi için Düzenlenmiş Osmanlıca-Fransızca Fiskalli evrak-S.Fehmi ve F.Mancini İsimli Tüccarlarca 1928 Senesinde İstanbul'da Mukim D.Djambazoğlu İsimli Tüccara 85 Kasa Vittel Marka Memba Suyu (Eau Minerale Vittel) Satıldığı ve Bu Malın S/S Andros Gemisi Yükü Olarak İstanbul'a Getirilerek İthal Edildiğini Gösterir Fiskalli, Osmanlıca ve Fransızca Belge. Fransa'da 1854 Yılından Beri Ticari Üretimi Yapılan Bu Marka 1992 Yılından Beri Nestle Bünyesinde Faaliyet Göstermektedir. Perrier'le Beraber Dünyanın En Tanınmış Ambalajlı Su Markasıdır.

    Lot No: 18

    Lot: 18

    Vittel Marka Memba Suyunun İstanbula getirilmesi için Düzenlenmiş Osmanlıca-Fransızca Fiskalli evrak-S.Fehmi ve F.Mancini İsimli Tüccarlarca 1928 Senesinde İstanbul'da Mukim D.Djambazoğlu İsimli Tüccara 85 Kasa Vittel Marka Memba Suyu (Eau Minerale Vittel) Satıldığı ve Bu Malın S/S Andros Gemisi Yükü Olarak İstanbul'a Getirilerek İthal Edildiğini Gösterir Fiskalli, Osmanlıca ve Fransızca Belge. Fransa'da 1854 Yılından Beri Ticari Üretimi Yapılan Bu Marka 1992 Yılından Beri Nestle Bünyesinde Faaliyet Göstermektedir. Perrier'le Beraber Dünyanın En Tanınmış Ambalajlı Su Markasıdır.

    TLSatıldı
  • Bol Fsikalli Kira Sözleşmesi-Yeniköy'de Büyükdere Mahallesi Piyasa Caddesi 312 Numarada Bulunan Gazino ve Bahçe'nin Üç  Sene Süreyle Kiralanması Konulu Kira Sözleşmesi. Toplam 42 Adet Fiskal İçermektedir. Mal Sahibi: Ser Kurena Selim Bey Vakfı, Kiracı: Aleksandr Maletti Bey. Belge 18 Mayıs 1935 Tarihinde Düzenlenmiştir. Katlamalı ve Arkalı Önlü Toplam Dört Sayfadır.

    Lot No: 20

    Lot: 20

    Bol Fsikalli Kira Sözleşmesi-Yeniköy'de Büyükdere Mahallesi Piyasa Caddesi 312 Numarada Bulunan Gazino ve Bahçe'nin Üç Sene Süreyle Kiralanması Konulu Kira Sözleşmesi. Toplam 42 Adet Fiskal İçermektedir. Mal Sahibi: Ser Kurena Selim Bey Vakfı, Kiracı: Aleksandr Maletti Bey. Belge 18 Mayıs 1935 Tarihinde Düzenlenmiştir. Katlamalı ve Arkalı Önlü Toplam Dört Sayfadır.

    TLSatıldı
  • 4400 Frank Tutarında Karşılığı  hazırlanmış üzeri pullu Senet-21 Ocak 1896 Tarihli ve 4.400 Frank Tutarında (O günkü Kurlarla 100 Osmanlı Lirası) Büyük Boy Borç Senedi. Viterbo İsimli Bir Gayimüslüm Tüccar Tarafından İstanbul'da İkamet Eden Bertoluzzi İsimli Başka Bir Gayrimüslüm Tüccara Osmanlı Bankası Aracılığıyla Ödeme Yapıldığı Görülmektedir. Arkayüzde Osmanlı Bankası Kağıt Paralarında da İmzası Olan Ser Veznedar Tristram'ın Islak İmzası Mevcuttur. Çifre Fransız Fiskalli. Finans Tarihi Emsal Efemera.

    Lot No: 22

    Lot: 22

    4400 Frank Tutarında Karşılığı hazırlanmış üzeri pullu Senet-21 Ocak 1896 Tarihli ve 4.400 Frank Tutarında (O günkü Kurlarla 100 Osmanlı Lirası) Büyük Boy Borç Senedi. Viterbo İsimli Bir Gayimüslüm Tüccar Tarafından İstanbul'da İkamet Eden Bertoluzzi İsimli Başka Bir Gayrimüslüm Tüccara Osmanlı Bankası Aracılığıyla Ödeme Yapıldığı Görülmektedir. Arkayüzde Osmanlı Bankası Kağıt Paralarında da İmzası Olan Ser Veznedar Tristram'ın Islak İmzası Mevcuttur. Çifre Fransız Fiskalli. Finans Tarihi Emsal Efemera.

    TLSatıldı
  • %5 Faizli 1914 Osmanlı Devlet Tahvillerinin Kuponlarının karşılığının (1915-1920 yılları arasında) 1936 yılında ödedndiğine dair hazırlanmış antetli evrak-%5 Faizli 1914 Osmanlı Devlet Tahvillerinin 14 Mayıs 1915 ila 14 Mayıs 1920 Arası Tüm Vade Tarihlerine Denk Gelen Kupon Ödemelerinin (Tahvil Sahibi Olan Bir Şahısa) 1920'lerde Paris'de Yapıldığını Gösterir Fransızca Çift Taraflı Büyük Boy Bordro. 1.Dünya Savaşı Nedeniyle Aksayan Ödemelerin Savaşın Ardından Bahis Konusu Dönem İçin Tek Seferde Toplu Olarak Yapıldığı Anlaşılmaktadır. Toplam 33 Adet Tahvil İçin Kupon Ödemesi Yapılmıştır. Haliyle ve Nadir.

    Lot No: 27

    Lot: 27

    %5 Faizli 1914 Osmanlı Devlet Tahvillerinin Kuponlarının karşılığının (1915-1920 yılları arasında) 1936 yılında ödedndiğine dair hazırlanmış antetli evrak-%5 Faizli 1914 Osmanlı Devlet Tahvillerinin 14 Mayıs 1915 ila 14 Mayıs 1920 Arası Tüm Vade Tarihlerine Denk Gelen Kupon Ödemelerinin (Tahvil Sahibi Olan Bir Şahısa) 1920'lerde Paris'de Yapıldığını Gösterir Fransızca Çift Taraflı Büyük Boy Bordro. 1.Dünya Savaşı Nedeniyle Aksayan Ödemelerin Savaşın Ardından Bahis Konusu Dönem İçin Tek Seferde Toplu Olarak Yapıldığı Anlaşılmaktadır. Toplam 33 Adet Tahvil İçin Kupon Ödemesi Yapılmıştır. Haliyle ve Nadir.

    TLSatıldı
  • %5 Faizli 1914 Osmanlı Devlet Tahvillerinin Kuponlarının karşılığının (1920-1922 yılları arasında) 1936 yılında ödedndiğine dair hazırlanmış antetli evrak-%5 Faizli 1914 Osmanlı Devlet Tahvillerinin 14 Kasım 1920 ila 14 Mayıs 1922 Arası Tüm Vade Tarihlerine Denk Gelen Kupon Ödemelerinin (Tahvillerin Sahibi Olan Soceite Generale Bankasına) 1936'da Paris'de Yapıldığını Gösterir Fransızca Çift Taraflı Büyük Boy Bordro. 1.Dünya Savaşı Nedeniyle Aksayan Ödemelerin Savaşın Ardından Bahis Konusu Dönem İçin Tek Seferde Toplu Olarak Yapıldığı Anlaşılmaktadır. Toplam 100 Adet Tahvil İçin Kupon Ödemesi Yapılmıştır. Haliyle ve Nadir.

    Lot No: 28

    Lot: 28

    %5 Faizli 1914 Osmanlı Devlet Tahvillerinin Kuponlarının karşılığının (1920-1922 yılları arasında) 1936 yılında ödedndiğine dair hazırlanmış antetli evrak-%5 Faizli 1914 Osmanlı Devlet Tahvillerinin 14 Kasım 1920 ila 14 Mayıs 1922 Arası Tüm Vade Tarihlerine Denk Gelen Kupon Ödemelerinin (Tahvillerin Sahibi Olan Soceite Generale Bankasına) 1936'da Paris'de Yapıldığını Gösterir Fransızca Çift Taraflı Büyük Boy Bordro. 1.Dünya Savaşı Nedeniyle Aksayan Ödemelerin Savaşın Ardından Bahis Konusu Dönem İçin Tek Seferde Toplu Olarak Yapıldığı Anlaşılmaktadır. Toplam 100 Adet Tahvil İçin Kupon Ödemesi Yapılmıştır. Haliyle ve Nadir.

    TLSatıldı
  • %5 Faizli 1914 Osmanlı Devlet Tahvillerinin Kuponlarının karşılığının (1920-1922 yılları arasında) 1936 yılında ödedndiğine dair hazırlanmış antetli evrak-%5 Faizli 1914 Osmanlı Devlet Tahvillerinin 14 Kasım 1920 ila 14 Mayıs 1922 Arası Tüm Vade Tarihlerine Denk Gelen Kupon Ödemelerinin (Tahvillerin Sahibi Olan Şahısa) 1936'da Paris'de Yapıldığını Gösterir Fransızca Çift Taraflı Büyük Boy Bordro. 1.Dünya Savaşı Nedeniyle Aksayan Ödemelerin Savaşın Ardından Bahis Konusu Dönem İçin Tek Seferde Toplu Olarak Yapıldığı Anlaşılmaktadır. Toplam 2 Adet Tahvil İçin Kupon Ödemesi Yapılmıştır. Sağ Üstte Galata Osmanlı Bankası'nın Küçük Bilgi Notu İlişiktir. Haliyle ve Nadir.

    Lot No: 29

    Lot: 29

    %5 Faizli 1914 Osmanlı Devlet Tahvillerinin Kuponlarının karşılığının (1920-1922 yılları arasında) 1936 yılında ödedndiğine dair hazırlanmış antetli evrak-%5 Faizli 1914 Osmanlı Devlet Tahvillerinin 14 Kasım 1920 ila 14 Mayıs 1922 Arası Tüm Vade Tarihlerine Denk Gelen Kupon Ödemelerinin (Tahvillerin Sahibi Olan Şahısa) 1936'da Paris'de Yapıldığını Gösterir Fransızca Çift Taraflı Büyük Boy Bordro. 1.Dünya Savaşı Nedeniyle Aksayan Ödemelerin Savaşın Ardından Bahis Konusu Dönem İçin Tek Seferde Toplu Olarak Yapıldığı Anlaşılmaktadır. Toplam 2 Adet Tahvil İçin Kupon Ödemesi Yapılmıştır. Sağ Üstte Galata Osmanlı Bankası'nın Küçük Bilgi Notu İlişiktir. Haliyle ve Nadir.

    TLSatıldı
  • %5 Faizli 1914 Osmanlı Devlet Tahvillerinin Kuponlarının karşılığının (1920-1922 yılları arasında) 1936 yılında ödedndiğine dair hazırlanmış antetli evrak-%5 Faizli 1914 Osmanlı Devlet Tahvillerinin 14 Kasım 1920 ila 14 Mayıs 1922 Arası Tüm Vade Tarihlerine Denk Gelen Kupon Ödemelerinin (Tahvillerin Sahibi Olan Banque Des Paris and Pays Bas Bankasına) 1936'da Paris'de Yapıldığını Gösterir Fransızca Çift Taraflı Büyük Boy Bordro. 1.Dünya Savaşı Nedeniyle Aksayan Ödemelerin Savaşın Ardından Bahis Konusu Dönem İçin Tek Seferde Toplu Olarak Yapıldığı Anlaşılmaktadır. Toplam 4 Adet Tahvil İçin Kupon Ödemesi Yapılmıştır. Haliyle ve Nadir.

    Lot No: 30

    Lot: 30

    %5 Faizli 1914 Osmanlı Devlet Tahvillerinin Kuponlarının karşılığının (1920-1922 yılları arasında) 1936 yılında ödedndiğine dair hazırlanmış antetli evrak-%5 Faizli 1914 Osmanlı Devlet Tahvillerinin 14 Kasım 1920 ila 14 Mayıs 1922 Arası Tüm Vade Tarihlerine Denk Gelen Kupon Ödemelerinin (Tahvillerin Sahibi Olan Banque Des Paris and Pays Bas Bankasına) 1936'da Paris'de Yapıldığını Gösterir Fransızca Çift Taraflı Büyük Boy Bordro. 1.Dünya Savaşı Nedeniyle Aksayan Ödemelerin Savaşın Ardından Bahis Konusu Dönem İçin Tek Seferde Toplu Olarak Yapıldığı Anlaşılmaktadır. Toplam 4 Adet Tahvil İçin Kupon Ödemesi Yapılmıştır. Haliyle ve Nadir.

    TLSatıldı
  • %5 Faizli 1914 Osmanlı Devlet Tahvillerinin Kuponlarının karşılığının (1920-1922 yılları arasında) 1936 yılında ödedndiğine dair hazırlanmış antetli evrak-%5 Faizli 1914 Osmanlı Devlet Tahvillerinin 14 Kasım 1920 ila 14 Mayıs 1922 Arası Tüm Vade Tarihlerine Denk Gelen Kupon Ödemelerinin (Tahvillerin Sahibi Olan Şahısa) 1936'da Paris'de Yapıldığını Gösterir Fransızca Çift Taraflı Büyük Boy Bordro. 1.Dünya Savaşı Nedeniyle Aksayan Ödemelerin Savaşın Ardından Bahis Konusu Dönem İçin Tek Seferde Toplu Olarak Yapıldığı Anlaşılmaktadır. Toplam 8 Adet Tahvil İçin Kupon Ödemesi Yapılmıştır.  Haliyle ve Nadir.

    Lot No: 31

    Lot: 31

    %5 Faizli 1914 Osmanlı Devlet Tahvillerinin Kuponlarının karşılığının (1920-1922 yılları arasında) 1936 yılında ödedndiğine dair hazırlanmış antetli evrak-%5 Faizli 1914 Osmanlı Devlet Tahvillerinin 14 Kasım 1920 ila 14 Mayıs 1922 Arası Tüm Vade Tarihlerine Denk Gelen Kupon Ödemelerinin (Tahvillerin Sahibi Olan Şahısa) 1936'da Paris'de Yapıldığını Gösterir Fransızca Çift Taraflı Büyük Boy Bordro. 1.Dünya Savaşı Nedeniyle Aksayan Ödemelerin Savaşın Ardından Bahis Konusu Dönem İçin Tek Seferde Toplu Olarak Yapıldığı Anlaşılmaktadır. Toplam 8 Adet Tahvil İçin Kupon Ödemesi Yapılmıştır. Haliyle ve Nadir.

    TLSatıldı
  • Osmanlı Bankası Hisse Senedinin Temettü Ödemesinin yapıldığını gösterir belge-Türk Ticaret Bankası Bahçekapı Şubesi Çalışanı Olan Mehmed Gök'ün Sahip Olduğu Bir Adet Osmanlı Bankası Hisse Senedinin 85.Faaliyet Yılı Temettü Ödemesinin 18 Nisan 1960 Tarihinde Osmanlı Bankası Tarafından Yapıldığını Gösterir Büyük Boy Bordro. Ödemesi Yapılarak İptal Edilen Kupon Bordroya İlişiktir. Haliyle ve Nadir.

    Lot No: 32

    Lot: 32

    Osmanlı Bankası Hisse Senedinin Temettü Ödemesinin yapıldığını gösterir belge-Türk Ticaret Bankası Bahçekapı Şubesi Çalışanı Olan Mehmed Gök'ün Sahip Olduğu Bir Adet Osmanlı Bankası Hisse Senedinin 85.Faaliyet Yılı Temettü Ödemesinin 18 Nisan 1960 Tarihinde Osmanlı Bankası Tarafından Yapıldığını Gösterir Büyük Boy Bordro. Ödemesi Yapılarak İptal Edilen Kupon Bordroya İlişiktir. Haliyle ve Nadir.

    TLSatıldı
  • Osmanlıca Evrak-Günümüzde Tariş İsmini Alan Kooperatif Aydın İncir Müstahsilleri Şirketi'ne  Ait İzmir, 6 Ağustos 1928 Tarihli Osmanlıca Yazışma. Beton Kanalları İnşası İçin Yapılan Bir Mühendislik Çalışması Konuludur.

    Lot No: 33

    Lot: 33

    Osmanlıca Evrak-Günümüzde Tariş İsmini Alan Kooperatif Aydın İncir Müstahsilleri Şirketi'ne Ait İzmir, 6 Ağustos 1928 Tarihli Osmanlıca Yazışma. Beton Kanalları İnşası İçin Yapılan Bir Mühendislik Çalışması Konuludur.

    TLSatıldı
  • Osmanlıca Evrak-Sekban Zade Ali ve Mahdumları Firması Tarafından Türkiye Tütünleri Hükümet İdare-yi İnhisariyesi Lehine Üçyüz Türk Lirası Tutarında Kefalet Mektubu Verildiğini Gösterir 2 Nisan 1341 (1925) Tarihli Osmanlıca Kefalet Senedi.

    Lot No: 34

    Lot: 34

    Osmanlıca Evrak-Sekban Zade Ali ve Mahdumları Firması Tarafından Türkiye Tütünleri Hükümet İdare-yi İnhisariyesi Lehine Üçyüz Türk Lirası Tutarında Kefalet Mektubu Verildiğini Gösterir 2 Nisan 1341 (1925) Tarihli Osmanlıca Kefalet Senedi.

    TLSatıldı
  • Osmanlıca Noter Evrağı -Galata Paket Posta Gümrüğü Müdüriyeti Alisi'ne Hitaben Yazılmış 27 Temmuz 1341 Tarihli Osmanlıca Noterlik Yazısı. Alt Tarafta 'For H.N.Lyster & Co' Kaşesi ve Lyster Islak İmzası Görülmektedir.  Bahis Konusu H.N.Lyster'in Aralarında Çanakkale Cephesi de Olmak Üzere 1.Dünya Savaşında Osmanlı Ordusuna Karşı Muhtelif Cephelerde Savaşmış Bir İngiliz Subayı Olduğu Kayıtlarda Yer Almaktadır. Mütareke'den Sonra Terhis Olan Bir Çok Müttefik Subayı Gibi İstanbul'a Yerleştiği ve Ticaretle Alakadar Olduğu Anlaşılmaktadır.

    Lot No: 36

    Lot: 36

    Osmanlıca Noter Evrağı -Galata Paket Posta Gümrüğü Müdüriyeti Alisi'ne Hitaben Yazılmış 27 Temmuz 1341 Tarihli Osmanlıca Noterlik Yazısı. Alt Tarafta 'For H.N.Lyster & Co' Kaşesi ve Lyster Islak İmzası Görülmektedir. Bahis Konusu H.N.Lyster'in Aralarında Çanakkale Cephesi de Olmak Üzere 1.Dünya Savaşında Osmanlı Ordusuna Karşı Muhtelif Cephelerde Savaşmış Bir İngiliz Subayı Olduğu Kayıtlarda Yer Almaktadır. Mütareke'den Sonra Terhis Olan Bir Çok Müttefik Subayı Gibi İstanbul'a Yerleştiği ve Ticaretle Alakadar Olduğu Anlaşılmaktadır.

    TLSatıldı
  • Hüseyin Avni ve Hazinedar Zade Kamil Mersin antetli Fatura "Arka yüzde Bir tüccara hitaben yazılmış" - Osmanlıca-Mersin'de Pamuk ve Zahire Ticareti Yapan Hüseyin Avni ve Hazinedar Zade Kamil Firmasınca 16 Kanun-u Evvel 1341 (16 Aralık 1925) Tarihinde İstanbul'daki Bir Tüccara Hitaben Yazılmış Osmanlıca Mektup. Matbu Faturasının Arkayüzü Mektup Kağıdı Olarak Kullanılmıştır.

    Lot No: 45

    Lot: 45

    Hüseyin Avni ve Hazinedar Zade Kamil Mersin antetli Fatura "Arka yüzde Bir tüccara hitaben yazılmış" - Osmanlıca-Mersin'de Pamuk ve Zahire Ticareti Yapan Hüseyin Avni ve Hazinedar Zade Kamil Firmasınca 16 Kanun-u Evvel 1341 (16 Aralık 1925) Tarihinde İstanbul'daki Bir Tüccara Hitaben Yazılmış Osmanlıca Mektup. Matbu Faturasının Arkayüzü Mektup Kağıdı Olarak Kullanılmıştır.

    TLSatıldı
  • Yusuf Ziya Kamil Orfa (Urfa) antetli belge - Osmanlıca-Urfa Tüccarlarından Yusuf Ziya Kamil Tarafından 31 Mayıs 1926 Tarihinde İstanbul'daki Bir Tüccara Hitaben Yazılmış Osmanlıca Mektup.

    Lot No: 46

    Lot: 46

    Yusuf Ziya Kamil Orfa (Urfa) antetli belge - Osmanlıca-Urfa Tüccarlarından Yusuf Ziya Kamil Tarafından 31 Mayıs 1926 Tarihinde İstanbul'daki Bir Tüccara Hitaben Yazılmış Osmanlıca Mektup.

    TLSatıldı
  • Mehmed Subhi Cezmati Constantinople antetli  belge - Osmanlıca-İstanbul Messadet Hanı Numara 1, Sultanhamam'da Bulunan Tüccar Mehmed Subhi Cezmati Antetli ve 21 Zilhicce 1926 Tarihli Ticari İçerikli Arapça Mektup.
Osmanlı Döneminde Halep'te Ticaret Hayatına Başlayan Cezmati Ailesi, Ticarette Eski Olmaları Kadar Hayırseverlikleriyle Tanınmış Köklü Bir Ailemizdir.

    Lot No: 47

    Lot: 47

    Mehmed Subhi Cezmati Constantinople antetli belge - Osmanlıca-İstanbul Messadet Hanı Numara 1, Sultanhamam'da Bulunan Tüccar Mehmed Subhi Cezmati Antetli ve 21 Zilhicce 1926 Tarihli Ticari İçerikli Arapça Mektup. Osmanlı Döneminde Halep'te Ticaret Hayatına Başlayan Cezmati Ailesi, Ticarette Eski Olmaları Kadar Hayırseverlikleriyle Tanınmış Köklü Bir Ailemizdir.

    TLSatıldı
  • Mustafa Sbahi (Sipahi) Mersin antetli belge - Osmanlıca-Mersin Tüccarlarından Mustafa Sbahi (Sipahi) Tarafından 27  Haziran 1927 Tarihinde Yazılmış Ticari İçerikli Arapça Mektup.

    Lot No: 49

    Lot: 49

    Mustafa Sbahi (Sipahi) Mersin antetli belge - Osmanlıca-Mersin Tüccarlarından Mustafa Sbahi (Sipahi) Tarafından 27 Haziran 1927 Tarihinde Yazılmış Ticari İçerikli Arapça Mektup.

    TLSatıldı
  • Yellovan Zade Biraderler Eskişehir antetli (1929 tarihli) belge-Eskişehir Tüccarlarından Yellovan Zade Biraderler Firması Tarafından 6 Mart 1929 Tarihinde İstanbul'da Antuan Parma Efendiye Hitaben Yeni Harflerle Kaleme Alınmış Ticari Mektup. Yelkovanzade Ailesi Aynı Zamanda Cumhuriyet Döneminde Kurulan İlk Anonim Şirketlerden 'Eskişehir Milli Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi'nin' Kurucularındandır.

    Lot No: 52

    Lot: 52

    Yellovan Zade Biraderler Eskişehir antetli (1929 tarihli) belge-Eskişehir Tüccarlarından Yellovan Zade Biraderler Firması Tarafından 6 Mart 1929 Tarihinde İstanbul'da Antuan Parma Efendiye Hitaben Yeni Harflerle Kaleme Alınmış Ticari Mektup. Yelkovanzade Ailesi Aynı Zamanda Cumhuriyet Döneminde Kurulan İlk Anonim Şirketlerden 'Eskişehir Milli Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi'nin' Kurucularındandır.

    TLSatıldı
  • Mustafa Sipahi Mersin antetli Eski Türkçe belge-Mersin Tüccarlarından Mustafa Sipahi Tarafından 15 Temmuz 1930 Tarihinde Yazılmış Ticari İçerikli Arapça Mektup.

    Lot No: 55

    Lot: 55

    Mustafa Sipahi Mersin antetli Eski Türkçe belge-Mersin Tüccarlarından Mustafa Sipahi Tarafından 15 Temmuz 1930 Tarihinde Yazılmış Ticari İçerikli Arapça Mektup.

    TLSatıldı
  • Mehmed Necip Kalaji İzmir antetli Eski Türkçe belge-İzmir Tüccarlarından Mehmed Necip Kalaji Tarafından 20 Kanun-u Sani (Ocak) 1932 Tarihinde Yazılmış Ticari İçerikli Arapça Mektup.

    Lot No: 56

    Lot: 56

    Mehmed Necip Kalaji İzmir antetli Eski Türkçe belge-İzmir Tüccarlarından Mehmed Necip Kalaji Tarafından 20 Kanun-u Sani (Ocak) 1932 Tarihinde Yazılmış Ticari İçerikli Arapça Mektup.

    TLSatıldı
  • İstanbul Ticaret ve Sanayi Odası 4.Sınıf Kayıt ve Tescil Hüvviyet Varakası-İstanbul Tekfur Sarayı Şişhane Sokak 46/10'da Şişe İmalatı Yapan Tüccar/Sanayici Yusuf Ziya Üçüncüoğlu'na İstanbul Ticaret ve Sanayi Odasınca 1936 Senesi İçin Verilmiş 4.Sınıf Kayıt ve Tescil Hüvviyet Varakası. Arkayüz'de 15 Kuruşluk Fiskal İlişiktir. Şişecam Öncesi Cam ve Şişe İmalatı Yapan Erken Cumhuriyet Küçük Ölçekli Firmalara Bir Örnek.

    Lot No: 57

    Lot: 57

    İstanbul Ticaret ve Sanayi Odası 4.Sınıf Kayıt ve Tescil Hüvviyet Varakası-İstanbul Tekfur Sarayı Şişhane Sokak 46/10'da Şişe İmalatı Yapan Tüccar/Sanayici Yusuf Ziya Üçüncüoğlu'na İstanbul Ticaret ve Sanayi Odasınca 1936 Senesi İçin Verilmiş 4.Sınıf Kayıt ve Tescil Hüvviyet Varakası. Arkayüz'de 15 Kuruşluk Fiskal İlişiktir. Şişecam Öncesi Cam ve Şişe İmalatı Yapan Erken Cumhuriyet Küçük Ölçekli Firmalara Bir Örnek.

    TLSatıldı
  • Evkaf İdaresi 'Mahsup İta Emri' -(Kastamonu")-Osmanlı'dan Cumhuriyete İntikal Eden Evkaf İdaresi 'Mahsup İta Emri'. Kastamonu Vilayeti Evkaf Dairesi'nce Düzenlenmiştir. 1926 Tarihli ve Büyük Boy Katlamalı Defter Şeklinde.

    Lot No: 62

    Lot: 62

    Evkaf İdaresi 'Mahsup İta Emri' -(Kastamonu")-Osmanlı'dan Cumhuriyete İntikal Eden Evkaf İdaresi 'Mahsup İta Emri'. Kastamonu Vilayeti Evkaf Dairesi'nce Düzenlenmiştir. 1926 Tarihli ve Büyük Boy Katlamalı Defter Şeklinde.

    TLSatıldı
  • İsfendiyar Bey Camii Şerifi Konulu Osmanlı Dönemi Küçük Boy ve Fiskalli Vakıf Belgesi-İsfendiyar Bey Camii Şerifi Konulu Osmanlı Dönemi Küçük Boy ve Fiskalli Vakıf Belgesi. Camii Bünyesinde Yer Alan Bir Akarın 1333 (1917) Senesi Haziran Ayı Gelir Tahsilatına İlişkindir.
Kastamonu, İsfendiyar Mahallesi’nin Aynı İsimli Sokağında Bulunan cami, Atatürk Caddesi’nin Doğusunda Yer Almaktadır. Caminin, Candaroğulları Beyliği Zamanında Yapıldığı Bilinmektedir. Yaptıran İse Uzun Süre Tahtta Oturmuş ve Tarihçiler Arasında Beyliğin Kendi İsmiyle Anılmasına Yol Açan İsfendiyar Bey’dir. İsfendiyar Camii’nin Yapılış Tarihine Dair Herhangi Bir İbare Bulunmamaktadır. Ancak, İsfendiyar Bey’in Miladi 1439 Yılında Vefat Ettiği Gözönüne Alındığında, BuTarihten Önce Yapıldığı Düşünülmektedir.

    Lot No: 63

    Lot: 63

    İsfendiyar Bey Camii Şerifi Konulu Osmanlı Dönemi Küçük Boy ve Fiskalli Vakıf Belgesi-İsfendiyar Bey Camii Şerifi Konulu Osmanlı Dönemi Küçük Boy ve Fiskalli Vakıf Belgesi. Camii Bünyesinde Yer Alan Bir Akarın 1333 (1917) Senesi Haziran Ayı Gelir Tahsilatına İlişkindir. Kastamonu, İsfendiyar Mahallesi’nin Aynı İsimli Sokağında Bulunan cami, Atatürk Caddesi’nin Doğusunda Yer Almaktadır. Caminin, Candaroğulları Beyliği Zamanında Yapıldığı Bilinmektedir. Yaptıran İse Uzun Süre Tahtta Oturmuş ve Tarihçiler Arasında Beyliğin Kendi İsmiyle Anılmasına Yol Açan İsfendiyar Bey’dir. İsfendiyar Camii’nin Yapılış Tarihine Dair Herhangi Bir İbare Bulunmamaktadır. Ancak, İsfendiyar Bey’in Miladi 1439 Yılında Vefat Ettiği Gözönüne Alındığında, BuTarihten Önce Yapıldığı Düşünülmektedir.

    TLSatıldı
  • İstanbul Vilayeti İdare-yi Hususiyesi Veznesi Ödendi makbuzu-Ermeni Tüccar Vahram Arakil Tarafından İstanbul Vilayeti İdare-yi Hususiyesi Veznesine 1929 Yılı Ücreti Olarak 10 Lira Ödendiğini Gösterir Osmanlıca/Yeni Türkçe Harflerle Düzenlenmiş ve Harf İnkılabı Geçiş Dönemi Özelliklerini Taşıyan Küçük Boy Kasa Makbuzu.

    Lot No: 65

    Lot: 65

    İstanbul Vilayeti İdare-yi Hususiyesi Veznesi Ödendi makbuzu-Ermeni Tüccar Vahram Arakil Tarafından İstanbul Vilayeti İdare-yi Hususiyesi Veznesine 1929 Yılı Ücreti Olarak 10 Lira Ödendiğini Gösterir Osmanlıca/Yeni Türkçe Harflerle Düzenlenmiş ve Harf İnkılabı Geçiş Dönemi Özelliklerini Taşıyan Küçük Boy Kasa Makbuzu.

    TLSatıldı
  • Sava Todoridis & Yovakim Papadopulos antetli senet (Pullu)-Rum Tüccarlar Sava Todoridis & Yovakim Papadopulos Firması Tarafından Düzenlenmiş 20 Lira Tutarında ve 1912 Tarihli ve Çifte Fiskalli Rumca Borç Senedi. Arkayüz'de Ünlü Ermeni Denizcilik Şirketi İpranosyan Biraderler (Ipranossian Freres) Firmasına Ciro Edildiği ve Bu Firma Tarafaından Tahsil Edildiği Görülmektedir. Osmanlı Ticari Hayatında Azınlıkların Rolü Konulu Emsal Efemera.

    Lot No: 66

    Lot: 66

    Sava Todoridis & Yovakim Papadopulos antetli senet (Pullu)-Rum Tüccarlar Sava Todoridis & Yovakim Papadopulos Firması Tarafından Düzenlenmiş 20 Lira Tutarında ve 1912 Tarihli ve Çifte Fiskalli Rumca Borç Senedi. Arkayüz'de Ünlü Ermeni Denizcilik Şirketi İpranosyan Biraderler (Ipranossian Freres) Firmasına Ciro Edildiği ve Bu Firma Tarafaından Tahsil Edildiği Görülmektedir. Osmanlı Ticari Hayatında Azınlıkların Rolü Konulu Emsal Efemera.

    TLSatıldı
  • Fener Rum Patriği 3.Yovakimos Himayesinde Cibali Rum Okulu Vakfı İçin 1879 Yılında Düzenlenmiş Büyük Boy Piyango Bileti-Soldaki Dairevi Mühür İçinde Hz.İsa Peygamberin Tasviri Görülmektedir.
Patrik 3.Yovakimos 1878-1884 ve 1901-1912 Dönemleri Olmak Üzere Aynı Makama Mükerreren Gelen Nadir Patriklerdendir. Her İki Hizmet Döneminde Temsil Ettiği Kurumun Modern Çağlara Uyumu İçin Gösterdiği Çaba Nedeniyle Rum Ortodoks Cemaati Kendisini Magnificent (Büyük, Μεγαλοπρεπής) İsmiyle Anmaktadır.

    Lot No: 67

    Lot: 67

    Fener Rum Patriği 3.Yovakimos Himayesinde Cibali Rum Okulu Vakfı İçin 1879 Yılında Düzenlenmiş Büyük Boy Piyango Bileti-Soldaki Dairevi Mühür İçinde Hz.İsa Peygamberin Tasviri Görülmektedir. Patrik 3.Yovakimos 1878-1884 ve 1901-1912 Dönemleri Olmak Üzere Aynı Makama Mükerreren Gelen Nadir Patriklerdendir. Her İki Hizmet Döneminde Temsil Ettiği Kurumun Modern Çağlara Uyumu İçin Gösterdiği Çaba Nedeniyle Rum Ortodoks Cemaati Kendisini Magnificent (Büyük, Μεγαλοπρεπής) İsmiyle Anmaktadır.

    TLSatıldı
  • Osmanlı Anonim Elektrik Şirketi Tarfından 'Fener'de Mukim Rum Patrikhanesi' Adına Düzenlenmiş Tenvirat Bedeli Makbuzu (Elektrik Faturası).- Kenarında Rumca Temmuz 1916 Şerhi Düşülmüş Olup ve Osmanlı Fiskal İçermektedir.
Patrikhane'nin (Aya Yorgi Kilisesi'nin) Abone Numarası 15 Olup, Silahtarağa Santralinin 1914 Yılında Elektrik Üretimine Başlamasının Ardından Eelektriği İlk Kullanan Kurumlardan Olduğu Görülmektedir.

    Lot No: 68

    Lot: 68

    Osmanlı Anonim Elektrik Şirketi Tarfından 'Fener'de Mukim Rum Patrikhanesi' Adına Düzenlenmiş Tenvirat Bedeli Makbuzu (Elektrik Faturası).- Kenarında Rumca Temmuz 1916 Şerhi Düşülmüş Olup ve Osmanlı Fiskal İçermektedir. Patrikhane'nin (Aya Yorgi Kilisesi'nin) Abone Numarası 15 Olup, Silahtarağa Santralinin 1914 Yılında Elektrik Üretimine Başlamasının Ardından Eelektriği İlk Kullanan Kurumlardan Olduğu Görülmektedir.

    TLSatıldı
  • Paroecia B.Mariae V.Lapurdensis Constantinopoleos Katolik Kilisesi Constantinople antetli belge-İstanbul'da Yer Alan ve Vatikan'a Bağlı Paroecia B.Mariae V.Lapurdensis Constantinopoleos Katolik Kilisesine Ait 23 Temmuz 1942 Tarihi Latince Belge. Bahis Konusu Kurum ve Diğer Azınlık Kiliseleri Standart İbadet Mekanları Olmanın Yanı Sıra Cemaat Mensuplarının Evlilik, Doğum, Ölüm Gibi Kayıtlarını da Tutmaktadırlar. Bu Belgenin de Böyle Bir Sürece İlişkin Olduğu Değerlendirilmektedir, Haliyle.

    Lot No: 71

    Lot: 71

    Paroecia B.Mariae V.Lapurdensis Constantinopoleos Katolik Kilisesi Constantinople antetli belge-İstanbul'da Yer Alan ve Vatikan'a Bağlı Paroecia B.Mariae V.Lapurdensis Constantinopoleos Katolik Kilisesine Ait 23 Temmuz 1942 Tarihi Latince Belge. Bahis Konusu Kurum ve Diğer Azınlık Kiliseleri Standart İbadet Mekanları Olmanın Yanı Sıra Cemaat Mensuplarının Evlilik, Doğum, Ölüm Gibi Kayıtlarını da Tutmaktadırlar. Bu Belgenin de Böyle Bir Sürece İlişkin Olduğu Değerlendirilmektedir, Haliyle.

    TLSatıldı
  • Mösyö Kont Corti, Majesteleri İtalya Kralı'nın Tam Yetkili Temsilcisi'ne yazılmış mektup Fiskalli-Son Excellence Monsieur Le Compte Corti, Ministre Plénipotentiaire de La S.M. Le Roi d'Italie (Ekselansları Mösyö Kont Corti, Majesteleri İtalya Kralı'nın Tam Yetkili Temsilcisi) ne Hitaben Yazılmış Katlamalı Dört Sayfa Şeklinde 1879 Tarihli Büyük Boy Fransızca Arz. Son Sayfa'da 1.000 ila 2.000 Kuruşluk Ticari İçerike Mahsus Sultan Aziz Fiskal Bulunmaktadır.

    Lot No: 72

    Lot: 72

    Mösyö Kont Corti, Majesteleri İtalya Kralı'nın Tam Yetkili Temsilcisi'ne yazılmış mektup Fiskalli-Son Excellence Monsieur Le Compte Corti, Ministre Plénipotentiaire de La S.M. Le Roi d'Italie (Ekselansları Mösyö Kont Corti, Majesteleri İtalya Kralı'nın Tam Yetkili Temsilcisi) ne Hitaben Yazılmış Katlamalı Dört Sayfa Şeklinde 1879 Tarihli Büyük Boy Fransızca Arz. Son Sayfa'da 1.000 ila 2.000 Kuruşluk Ticari İçerike Mahsus Sultan Aziz Fiskal Bulunmaktadır.

    TLSatıldı
  • Varna-Venedik Hattında Taşıması Yapılan Bir Gemi Yükü İçin Avusturya Macaristan Loydu (Lloyd Austro-Ungarico) Tarafından 1889 Tarihli Fiskalli Taşıma Faturası.-Alıcı, Köstence'de Mukim Cicilanopulo İsimli Bir Rum Vatandaştır. Not: O Tarihte Varna, Osmanlı Devleti'ne Bağlı Vassal Bir Devlet Olan Bulgaristan Prensliği'ne (Княжество България, Knyazhestvo Balgariya) Bünyesinde Yer Almaktaydı.

    Lot No: 73

    Lot: 73

    Varna-Venedik Hattında Taşıması Yapılan Bir Gemi Yükü İçin Avusturya Macaristan Loydu (Lloyd Austro-Ungarico) Tarafından 1889 Tarihli Fiskalli Taşıma Faturası.-Alıcı, Köstence'de Mukim Cicilanopulo İsimli Bir Rum Vatandaştır. Not: O Tarihte Varna, Osmanlı Devleti'ne Bağlı Vassal Bir Devlet Olan Bulgaristan Prensliği'ne (Княжество България, Knyazhestvo Balgariya) Bünyesinde Yer Almaktaydı.

    TLSatıldı
  • Osmanlıca Cem (Djem) Dergisi
(2.Dönem: 10 Aralık 1927 - 2 Mayıs 1929 Dönemi) Sayı 17, 5 Nisan 1928-Cem, (10 Aralık 1910 - 18 Ekim 1912 ve 10 Aralık 1927 - 2 Mayıs 1929) Yılları Arasında İstanbul'da Cemil Cem Tarafından Yayımlanan Haftalık Mizah Dergisi. Derginin Başyazarlığını Refik Halit Karay Yaptı. Avrupalı Karikatüristlerin de Yapıtlarının Yer aldığı Cem, Kalem'den Sonra Türkiye'de Çıkan Batılı Anlamda İkinci Mizah Dergisi Oldu. Dergi İlk Basıldığı Yıllarda Fransızca Olarak Da Sayılar Çıkardı. Ancak Cumhuriyet'ten Sonra Tamamen Türkçe Olarak Yayımlandı. 1929 Yılında 49. Sayısından Sonra Kapanan Cem, Sahibi Cemil Cem'in İktidarla Olan Uyuşmazlığı Sonucu Kapatıldı.
Kapak Tasarımı İhap Hulusi (Görey)'e Aittir. Mizah İçerikli Muhtelif Karikatür ve Hikayeler. Döneme Ait; Şark Ecza Pazarı, Milli Oto (Citroen), Kimyager Doktor İbrahim Etem Vb. Reklamlar.

    Lot No: 74

    Lot: 74

    Osmanlıca Cem (Djem) Dergisi (2.Dönem: 10 Aralık 1927 - 2 Mayıs 1929 Dönemi) Sayı 17, 5 Nisan 1928-Cem, (10 Aralık 1910 - 18 Ekim 1912 ve 10 Aralık 1927 - 2 Mayıs 1929) Yılları Arasında İstanbul'da Cemil Cem Tarafından Yayımlanan Haftalık Mizah Dergisi. Derginin Başyazarlığını Refik Halit Karay Yaptı. Avrupalı Karikatüristlerin de Yapıtlarının Yer aldığı Cem, Kalem'den Sonra Türkiye'de Çıkan Batılı Anlamda İkinci Mizah Dergisi Oldu. Dergi İlk Basıldığı Yıllarda Fransızca Olarak Da Sayılar Çıkardı. Ancak Cumhuriyet'ten Sonra Tamamen Türkçe Olarak Yayımlandı. 1929 Yılında 49. Sayısından Sonra Kapanan Cem, Sahibi Cemil Cem'in İktidarla Olan Uyuşmazlığı Sonucu Kapatıldı. Kapak Tasarımı İhap Hulusi (Görey)'e Aittir. Mizah İçerikli Muhtelif Karikatür ve Hikayeler. Döneme Ait; Şark Ecza Pazarı, Milli Oto (Citroen), Kimyager Doktor İbrahim Etem Vb. Reklamlar.

    TLSatıldı
  • Osmanlıca Cem (Djem) Dergisi
(2.Dönem: 10 Aralık 1927 - 2 Mayıs 1929 Dönemi) Sayı 18, 12 Nisan 1928-Cem, (10 Aralık 1910 - 18 Ekim 1912 ve 10 Aralık 1927 - 2 Mayıs 1929) Yılları Arasında İstanbul'da Cemil Cem Tarafından Yayımlanan Haftalık Mizah Dergisi. Derginin Başyazarlığını Refik Halit Karay Yaptı. Avrupalı Karikatüristlerin de Yapıtlarının Yer aldığı Cem, Kalem'den Sonra Türkiye'de Çıkan Batılı Anlamda İkinci Mizah Dergisi Oldu. Dergi İlk Basıldığı Yıllarda Fransızca Olarak Da Sayılar Çıkardı. Ancak Cumhuriyet'ten Sonra Tamamen Türkçe Olarak Yayımlandı. 1929 Yılında 49. Sayısından Sonra Kapanan Cem, Sahibi Cemil Cem'in İktidarla Olan Uyuşmazlığı Sonucu Kapatıldı.

Kapak Tasarımı İhap Hulusi (Görey)'e Aittir. Mizah İçerikli Muhtelif Karikatür ve Hikayeler. Döneme Ait; Şark Ecza Pazarı, Milli Oto (Citroen), Kimyager Doktor İbrahim Etem Vb. Reklamlar.

    Lot No: 75

    Lot: 75

    Osmanlıca Cem (Djem) Dergisi (2.Dönem: 10 Aralık 1927 - 2 Mayıs 1929 Dönemi) Sayı 18, 12 Nisan 1928-Cem, (10 Aralık 1910 - 18 Ekim 1912 ve 10 Aralık 1927 - 2 Mayıs 1929) Yılları Arasında İstanbul'da Cemil Cem Tarafından Yayımlanan Haftalık Mizah Dergisi. Derginin Başyazarlığını Refik Halit Karay Yaptı. Avrupalı Karikatüristlerin de Yapıtlarının Yer aldığı Cem, Kalem'den Sonra Türkiye'de Çıkan Batılı Anlamda İkinci Mizah Dergisi Oldu. Dergi İlk Basıldığı Yıllarda Fransızca Olarak Da Sayılar Çıkardı. Ancak Cumhuriyet'ten Sonra Tamamen Türkçe Olarak Yayımlandı. 1929 Yılında 49. Sayısından Sonra Kapanan Cem, Sahibi Cemil Cem'in İktidarla Olan Uyuşmazlığı Sonucu Kapatıldı. Kapak Tasarımı İhap Hulusi (Görey)'e Aittir. Mizah İçerikli Muhtelif Karikatür ve Hikayeler. Döneme Ait; Şark Ecza Pazarı, Milli Oto (Citroen), Kimyager Doktor İbrahim Etem Vb. Reklamlar.

    TLSatıldı
  • Osmanlıca Cem (Djem) Dergisi
(2.Dönem: 10 Aralık 1927 - 2 Mayıs 1929 Dönemi) Sayı 23, 17 Mayıs 1928-Cem, (10 Aralık 1910 - 18 Ekim 1912 ve 10 Aralık 1927 - 2 Mayıs 1929) Yılları Arasında İstanbul'da Cemil Cem Tarafından Yayımlanan Haftalık Mizah Dergisi. Derginin Başyazarlığını Refik Halit Karay Yaptı. Avrupalı Karikatüristlerin de Yapıtlarının Yer aldığı Cem, Kalem'den Sonra Türkiye'de Çıkan Batılı Anlamda İkinci Mizah Dergisi Oldu. Dergi İlk Basıldığı Yıllarda Fransızca Olarak Da Sayılar Çıkardı. Ancak Cumhuriyet'ten Sonra Tamamen Türkçe Olarak Yayımlandı. 1929 Yılında 49. Sayısından Sonra Kapanan Cem, Sahibi Cemil Cem'in İktidarla Olan Uyuşmazlığı Sonucu Kapatıldı.

Kapak Tasarımı İhap Hulusi (Görey)'e Aittir. Mizah İçerikli Muhtelif Karikatür ve Hikayeler. Döneme Ait; Şark Ecza Pazarı, Milli Oto (Citroen), Kimyager Doktor İbrahim Etem Vb. Reklamlar.

    Lot No: 76

    Lot: 76

    Osmanlıca Cem (Djem) Dergisi (2.Dönem: 10 Aralık 1927 - 2 Mayıs 1929 Dönemi) Sayı 23, 17 Mayıs 1928-Cem, (10 Aralık 1910 - 18 Ekim 1912 ve 10 Aralık 1927 - 2 Mayıs 1929) Yılları Arasında İstanbul'da Cemil Cem Tarafından Yayımlanan Haftalık Mizah Dergisi. Derginin Başyazarlığını Refik Halit Karay Yaptı. Avrupalı Karikatüristlerin de Yapıtlarının Yer aldığı Cem, Kalem'den Sonra Türkiye'de Çıkan Batılı Anlamda İkinci Mizah Dergisi Oldu. Dergi İlk Basıldığı Yıllarda Fransızca Olarak Da Sayılar Çıkardı. Ancak Cumhuriyet'ten Sonra Tamamen Türkçe Olarak Yayımlandı. 1929 Yılında 49. Sayısından Sonra Kapanan Cem, Sahibi Cemil Cem'in İktidarla Olan Uyuşmazlığı Sonucu Kapatıldı. Kapak Tasarımı İhap Hulusi (Görey)'e Aittir. Mizah İçerikli Muhtelif Karikatür ve Hikayeler. Döneme Ait; Şark Ecza Pazarı, Milli Oto (Citroen), Kimyager Doktor İbrahim Etem Vb. Reklamlar.

    TLSatıldı
  • Osmanlıca Cem (Djem) Dergisi
(2.Dönem: 10 Aralık 1927 - 2 Mayıs 1929 Dönemi) Sayı 26, 14 Haziran 1928-Cem, (10 Aralık 1910 - 18 Ekim 1912 ve 10 Aralık 1927 - 2 Mayıs 1929) Yılları Arasında İstanbul'da Cemil Cem Tarafından Yayımlanan Haftalık Mizah Dergisi. Derginin Başyazarlığını Refik Halit Karay Yaptı. Avrupalı Karikatüristlerin de Yapıtlarının Yer aldığı Cem, Kalem'den Sonra Türkiye'de Çıkan Batılı Anlamda İkinci Mizah Dergisi Oldu. Dergi İlk Basıldığı Yıllarda Fransızca Olarak Da Sayılar Çıkardı. Ancak Cumhuriyet'ten Sonra Tamamen Türkçe Olarak Yayımlandı. 1929 Yılında 49. Sayısından Sonra Kapanan Cem, Sahibi Cemil Cem'in İktidarla Olan Uyuşmazlığı Sonucu Kapatıldı.

Kapak Tasarımı İhap Hulusi (Görey)'e Aittir. Mizah İçerikli Muhtelif Karikatür ve Hikayeler. Döneme Ait; Şark Ecza Pazarı, Milli Oto (Citroen), Kimyager Doktor İbrahim Etem Vb. Reklamlar.

    Lot No: 77

    Lot: 77

    Osmanlıca Cem (Djem) Dergisi (2.Dönem: 10 Aralık 1927 - 2 Mayıs 1929 Dönemi) Sayı 26, 14 Haziran 1928-Cem, (10 Aralık 1910 - 18 Ekim 1912 ve 10 Aralık 1927 - 2 Mayıs 1929) Yılları Arasında İstanbul'da Cemil Cem Tarafından Yayımlanan Haftalık Mizah Dergisi. Derginin Başyazarlığını Refik Halit Karay Yaptı. Avrupalı Karikatüristlerin de Yapıtlarının Yer aldığı Cem, Kalem'den Sonra Türkiye'de Çıkan Batılı Anlamda İkinci Mizah Dergisi Oldu. Dergi İlk Basıldığı Yıllarda Fransızca Olarak Da Sayılar Çıkardı. Ancak Cumhuriyet'ten Sonra Tamamen Türkçe Olarak Yayımlandı. 1929 Yılında 49. Sayısından Sonra Kapanan Cem, Sahibi Cemil Cem'in İktidarla Olan Uyuşmazlığı Sonucu Kapatıldı. Kapak Tasarımı İhap Hulusi (Görey)'e Aittir. Mizah İçerikli Muhtelif Karikatür ve Hikayeler. Döneme Ait; Şark Ecza Pazarı, Milli Oto (Citroen), Kimyager Doktor İbrahim Etem Vb. Reklamlar.

    TLSatıldı
  • Osmanlıca Cem (Djem) Dergisi
(2.Dönem: 10 Aralık 1927 - 2 Mayıs 1929 Dönemi) Sayı 27, 21 Haziran 1928-Cem, (10 Aralık 1910 - 18 Ekim 1912 ve 10 Aralık 1927 - 2 Mayıs 1929) Yılları Arasında İstanbul'da Cemil Cem Tarafından Yayımlanan Haftalık Mizah Dergisi. Derginin Başyazarlığını Refik Halit Karay Yaptı. Avrupalı Karikatüristlerin de Yapıtlarının Yer aldığı Cem, Kalem'den Sonra Türkiye'de Çıkan Batılı Anlamda İkinci Mizah Dergisi Oldu. Dergi İlk Basıldığı Yıllarda Fransızca Olarak Da Sayılar Çıkardı. Ancak Cumhuriyet'ten Sonra Tamamen Türkçe Olarak Yayımlandı. 1929 Yılında 49. Sayısından Sonra Kapanan Cem, Sahibi Cemil Cem'in İktidarla Olan Uyuşmazlığı Sonucu Kapatıldı.

Kapak Tasarımı İhap Hulusi (Görey)'e Aittir. Mizah İçerikli Muhtelif Karikatür ve Hikayeler. Döneme Ait; Şark Ecza Pazarı, Milli Oto (Citroen), Kimyager Doktor İbrahim Etem Vb. Reklamlar.

    Lot No: 78

    Lot: 78

    Osmanlıca Cem (Djem) Dergisi (2.Dönem: 10 Aralık 1927 - 2 Mayıs 1929 Dönemi) Sayı 27, 21 Haziran 1928-Cem, (10 Aralık 1910 - 18 Ekim 1912 ve 10 Aralık 1927 - 2 Mayıs 1929) Yılları Arasında İstanbul'da Cemil Cem Tarafından Yayımlanan Haftalık Mizah Dergisi. Derginin Başyazarlığını Refik Halit Karay Yaptı. Avrupalı Karikatüristlerin de Yapıtlarının Yer aldığı Cem, Kalem'den Sonra Türkiye'de Çıkan Batılı Anlamda İkinci Mizah Dergisi Oldu. Dergi İlk Basıldığı Yıllarda Fransızca Olarak Da Sayılar Çıkardı. Ancak Cumhuriyet'ten Sonra Tamamen Türkçe Olarak Yayımlandı. 1929 Yılında 49. Sayısından Sonra Kapanan Cem, Sahibi Cemil Cem'in İktidarla Olan Uyuşmazlığı Sonucu Kapatıldı. Kapak Tasarımı İhap Hulusi (Görey)'e Aittir. Mizah İçerikli Muhtelif Karikatür ve Hikayeler. Döneme Ait; Şark Ecza Pazarı, Milli Oto (Citroen), Kimyager Doktor İbrahim Etem Vb. Reklamlar.

    TLSatıldı
  • Osmanlıca Cem (Djem) Dergisi
(2.Dönem: 10 Aralık 1927 - 2 Mayıs 1929 Dönemi) Sayı 30, 12 Temmuz 1928-Cem, (10 Aralık 1910 - 18 Ekim 1912 ve 10 Aralık 1927 - 2 Mayıs 1929) Yılları Arasında İstanbul'da Cemil Cem Tarafından Yayımlanan Haftalık Mizah Dergisi. Derginin Başyazarlığını Refik Halit Karay Yaptı. Avrupalı Karikatüristlerin de Yapıtlarının Yer aldığı Cem, Kalem'den Sonra Türkiye'de Çıkan Batılı Anlamda İkinci Mizah Dergisi Oldu. Dergi İlk Basıldığı Yıllarda Fransızca Olarak Da Sayılar Çıkardı. Ancak Cumhuriyet'ten Sonra Tamamen Türkçe Olarak Yayımlandı. 1929 Yılında 49. Sayısından Sonra Kapanan Cem, Sahibi Cemil Cem'in İktidarla Olan Uyuşmazlığı Sonucu Kapatıldı.

Kapak Tasarımı İhap Hulusi (Görey)'e Aittir. Mizah İçerikli Muhtelif Karikatür ve Hikayeler. Döneme Ait; Şark Ecza Pazarı, Milli Oto (Citroen), Kimyager Doktor İbrahim Etem Vb. Reklamlar.

    Lot No: 79

    Lot: 79

    Osmanlıca Cem (Djem) Dergisi (2.Dönem: 10 Aralık 1927 - 2 Mayıs 1929 Dönemi) Sayı 30, 12 Temmuz 1928-Cem, (10 Aralık 1910 - 18 Ekim 1912 ve 10 Aralık 1927 - 2 Mayıs 1929) Yılları Arasında İstanbul'da Cemil Cem Tarafından Yayımlanan Haftalık Mizah Dergisi. Derginin Başyazarlığını Refik Halit Karay Yaptı. Avrupalı Karikatüristlerin de Yapıtlarının Yer aldığı Cem, Kalem'den Sonra Türkiye'de Çıkan Batılı Anlamda İkinci Mizah Dergisi Oldu. Dergi İlk Basıldığı Yıllarda Fransızca Olarak Da Sayılar Çıkardı. Ancak Cumhuriyet'ten Sonra Tamamen Türkçe Olarak Yayımlandı. 1929 Yılında 49. Sayısından Sonra Kapanan Cem, Sahibi Cemil Cem'in İktidarla Olan Uyuşmazlığı Sonucu Kapatıldı. Kapak Tasarımı İhap Hulusi (Görey)'e Aittir. Mizah İçerikli Muhtelif Karikatür ve Hikayeler. Döneme Ait; Şark Ecza Pazarı, Milli Oto (Citroen), Kimyager Doktor İbrahim Etem Vb. Reklamlar.

    TLSatıldı
  • Osmanlıca Yeni Ziraat Gazetesi (Yeni Ziraat Gazettassı)
Revue Agricole
Numara 27, 1 Temmuz 1338 (1 Temmuz 1922)-Döneminin İleri Tarım Uygulamaları, Zararlılara Mücadele vb. Haberler İçeren 14 Sayfalık Dergi. Ayrıca; Fordson, Pavesi ve Titan Traktör Şirketlerinin Reklamlarını da İçermektedir.

    Lot No: 80

    Lot: 80

    Osmanlıca Yeni Ziraat Gazetesi (Yeni Ziraat Gazettassı) Revue Agricole Numara 27, 1 Temmuz 1338 (1 Temmuz 1922)-Döneminin İleri Tarım Uygulamaları, Zararlılara Mücadele vb. Haberler İçeren 14 Sayfalık Dergi. Ayrıca; Fordson, Pavesi ve Titan Traktör Şirketlerinin Reklamlarını da İçermektedir.

    TLSatıldı
  • Meseha Şehadetnamesi-1933 Yılında Bartın'da İnşa Olunan ve Bartın Limanı'na 295 Numarasıyla Kayıtlı  'Alemdar' İsimli 'Mavna'ya Aittir. Tepede Halat Kullanılmak Suretiyle Oluşturulmuş Stilize Ay-Yıldızlı Logo. Mesaha Şehadetnameleri Deniz Taşıtlarına Mahsus; İnşa Tarihi, Teknik Özellikler, Bağlama Limanı, Sahiplik Gibi Detayları İçeren Bir Nevi Kimlik Kartıdır.

    Lot No: 81

    Lot: 81

    Meseha Şehadetnamesi-1933 Yılında Bartın'da İnşa Olunan ve Bartın Limanı'na 295 Numarasıyla Kayıtlı 'Alemdar' İsimli 'Mavna'ya Aittir. Tepede Halat Kullanılmak Suretiyle Oluşturulmuş Stilize Ay-Yıldızlı Logo. Mesaha Şehadetnameleri Deniz Taşıtlarına Mahsus; İnşa Tarihi, Teknik Özellikler, Bağlama Limanı, Sahiplik Gibi Detayları İçeren Bir Nevi Kimlik Kartıdır.

    TLSatıldı
  • Senedi Hakani
(Tapu Senedi)-Sultan 2.Abdülhamit Dönemi, Şehremaneti Livası Dahilinde Mekeboz(?) Kazasındaki Tavşancıl Kariyesi Dilovası Mevkiinde Bulunan Arazi-yi Miri Statüsünde Bir Taşınmaza Aittir. Zaman İçinde Daha Çok Detay İçerir Hale Gelen Modern Tasarım. Haliyle. Düzenlenme Tarihi: 11 Cemaziyelahir 1300 (19 Nisan 1883)

    Lot No: 86

    Lot: 86

    Senedi Hakani (Tapu Senedi)-Sultan 2.Abdülhamit Dönemi, Şehremaneti Livası Dahilinde Mekeboz(?) Kazasındaki Tavşancıl Kariyesi Dilovası Mevkiinde Bulunan Arazi-yi Miri Statüsünde Bir Taşınmaza Aittir. Zaman İçinde Daha Çok Detay İçerir Hale Gelen Modern Tasarım. Haliyle. Düzenlenme Tarihi: 11 Cemaziyelahir 1300 (19 Nisan 1883)

    TLSatıldı
  • Senedi Hakani
(Tapu Senedi)-Sultan 2.Abdülhamit Dönemi, Bayburt Livası Dahilinde Kelkit Kazasındaki Günbatur Kariyesinde Bulunan Sırf Mülk (Şahıs Malı) Statüsünde Bir Taşınmaza Aittir. Zaman İçinde Daha Çok Detay İçerir Hale Gelen Modern Tasarım. Haliyle. Düzenlenme Tarihi: 21 Rebiülahir 1304 (17 Ocak 1887)

    Lot No: 87

    Lot: 87

    Senedi Hakani (Tapu Senedi)-Sultan 2.Abdülhamit Dönemi, Bayburt Livası Dahilinde Kelkit Kazasındaki Günbatur Kariyesinde Bulunan Sırf Mülk (Şahıs Malı) Statüsünde Bir Taşınmaza Aittir. Zaman İçinde Daha Çok Detay İçerir Hale Gelen Modern Tasarım. Haliyle. Düzenlenme Tarihi: 21 Rebiülahir 1304 (17 Ocak 1887)

    TLSatıldı
  • Senedi Hakani
(Tapu Senedi)-Sultan 5.Mehmet Reşat Dönemi, İzmir Livası Dahilinde Tire Kazasındaki Nurköyü Kariyesinde Bulunan Arazi-yi Miri Statüsünde Bir Taşınmaza Aittir. 2.Meşrutiyet Döneminde Son Halini Alan Osmanlı Tapularına Bir Örnektir, Sultan Vahdettin Döneminde de Bu Form Kullanılmıştır. Haliyle. Düzenlenme Tarihi: 12 Şaban 1331 (17 Temmuz 1913)

    Lot No: 90

    Lot: 90

    Senedi Hakani (Tapu Senedi)-Sultan 5.Mehmet Reşat Dönemi, İzmir Livası Dahilinde Tire Kazasındaki Nurköyü Kariyesinde Bulunan Arazi-yi Miri Statüsünde Bir Taşınmaza Aittir. 2.Meşrutiyet Döneminde Son Halini Alan Osmanlı Tapularına Bir Örnektir, Sultan Vahdettin Döneminde de Bu Form Kullanılmıştır. Haliyle. Düzenlenme Tarihi: 12 Şaban 1331 (17 Temmuz 1913)

    TLSatıldı
  • Senedi Hakani
(Tapu Senedi)-Sultan Abdülaziz Dönemi Osmanlı Tapusunun Sultan Vahdettin Döneminde Çıkartılmış Noter Tasdikli Suretidir. Şam-ı Şerif Sancağı Baalbek Kazasındaki Bekaa-yı Şarki Nahiyesi Eztil (?) Kariyesinde Bulunan Bir Taşınmaza Aittir. Üç Adet Farklı Osmanlı Fiskal İçermektedir. Haliyle. Düzenlenme Tarihi: 7 Recep 1285 (24 Ekim 1868). Suret Düzenlenme Tarihi: 3 Şubat 1336 (3 Şubat 1920).

    Lot No: 91

    Lot: 91

    Senedi Hakani (Tapu Senedi)-Sultan Abdülaziz Dönemi Osmanlı Tapusunun Sultan Vahdettin Döneminde Çıkartılmış Noter Tasdikli Suretidir. Şam-ı Şerif Sancağı Baalbek Kazasındaki Bekaa-yı Şarki Nahiyesi Eztil (?) Kariyesinde Bulunan Bir Taşınmaza Aittir. Üç Adet Farklı Osmanlı Fiskal İçermektedir. Haliyle. Düzenlenme Tarihi: 7 Recep 1285 (24 Ekim 1868). Suret Düzenlenme Tarihi: 3 Şubat 1336 (3 Şubat 1920).

    TLSatıldı
  • Osmanlıca 'Tevellüd Vukuad İlmühaberi' (Doğum Belgesi).- 8 Temmuz 1926 Tarihinde Doğan 'Uzunoğlu Seyfi' İsimli Bir Erkek Çocuğuna Aittir. Bu Tür Doğum Belgelerinin Bir De Osmanlı Dönemi Yeşil İnce Pelur Kağıda Basılan Versiyonu Piyasada Görülmüştür.

    Lot No: 92

    Lot: 92

    Osmanlıca 'Tevellüd Vukuad İlmühaberi' (Doğum Belgesi).- 8 Temmuz 1926 Tarihinde Doğan 'Uzunoğlu Seyfi' İsimli Bir Erkek Çocuğuna Aittir. Bu Tür Doğum Belgelerinin Bir De Osmanlı Dönemi Yeşil İnce Pelur Kağıda Basılan Versiyonu Piyasada Görülmüştür.

    TLSatıldı
  • Osmanlıca ve Fransızca Dört İlaç İçin Birleşik Etiket Numunesi-Eczayı İspençiyeriye İmalathanesi Vahan Berberyan (Laboratoire de Produits Pharmaceutiques V.Berberian Stamboul) . Bu İlaçlar Sırasıyla: Extrait de Quinquina, Extrait de Htydrastis C., Extrait de Polygala ve Extrait D'Ipecacuanha'dır.  Haliyle. Eczacılık Tarihi Emsal Efemera.

    Lot No: 93

    Lot: 93

    Osmanlıca ve Fransızca Dört İlaç İçin Birleşik Etiket Numunesi-Eczayı İspençiyeriye İmalathanesi Vahan Berberyan (Laboratoire de Produits Pharmaceutiques V.Berberian Stamboul) . Bu İlaçlar Sırasıyla: Extrait de Quinquina, Extrait de Htydrastis C., Extrait de Polygala ve Extrait D'Ipecacuanha'dır. Haliyle. Eczacılık Tarihi Emsal Efemera.

    TLSatıldı
  • İstanbul Vilayeti İdare-yi Hususiyesi Veznesi ödendi makbuzu-Ermeni Tüccar Aram Efendi Veledi Nesip Cezveciyan Efendi Tarafından İstanbul Vilayeti İdare-yi Hususiyesi Veznesine 1340 (1924) Yılı Haziran Ayı Ücreti Olarak 3 Lira Ödendiğini Gösterir Osmanlıca ve Çifte Sultan Reşat Fiskalli Küçük Boy Kasa Makbuzu.

    Lot No: 94

    Lot: 94

    İstanbul Vilayeti İdare-yi Hususiyesi Veznesi ödendi makbuzu-Ermeni Tüccar Aram Efendi Veledi Nesip Cezveciyan Efendi Tarafından İstanbul Vilayeti İdare-yi Hususiyesi Veznesine 1340 (1924) Yılı Haziran Ayı Ücreti Olarak 3 Lira Ödendiğini Gösterir Osmanlıca ve Çifte Sultan Reşat Fiskalli Küçük Boy Kasa Makbuzu.

    TLSatıldı
  • Şehremaneti Tenviriye'ye (Aydınlatmaya) Mahsus Tezkiredir -1324 Sene-yi Maliyesi İçin Düzenlenmiştir. Mükellefin İsmi Reşadetlü Şeyh Zafir Efendi Olup, Sultan 2.Abdülhamid Tarafından Büyük İltifata Mazhar Olan Şazeliye Tarikatına Mensup Şeyf Zafir Efendi Olduğu Değerlendirilmektedir. İkamet Adresinin Sinan Paşa Mahallesi Olması (Beşiktaş'da) Bu İhtimali Güçlendirmektedir. Zira Şeyh'in Türbesi de Ünlü İtalyan Saray Mimarı D'Aronco Tarafından Aynı Bölgede İnşa Edilmiştir. (Belge'nin Tarihi Şeyh Zafir'in Vefatından Sonraya Denk Gelmektedir, Ancak Bu Durum Osmanlı'da Sıkça Rastlanan Bir Durumdur.) Toplam 7 Adet Nadir Osmanlı Fiskal İçermektedir.

    Lot No: 95

    Lot: 95

    Şehremaneti Tenviriye'ye (Aydınlatmaya) Mahsus Tezkiredir -1324 Sene-yi Maliyesi İçin Düzenlenmiştir. Mükellefin İsmi Reşadetlü Şeyh Zafir Efendi Olup, Sultan 2.Abdülhamid Tarafından Büyük İltifata Mazhar Olan Şazeliye Tarikatına Mensup Şeyf Zafir Efendi Olduğu Değerlendirilmektedir. İkamet Adresinin Sinan Paşa Mahallesi Olması (Beşiktaş'da) Bu İhtimali Güçlendirmektedir. Zira Şeyh'in Türbesi de Ünlü İtalyan Saray Mimarı D'Aronco Tarafından Aynı Bölgede İnşa Edilmiştir. (Belge'nin Tarihi Şeyh Zafir'in Vefatından Sonraya Denk Gelmektedir, Ancak Bu Durum Osmanlı'da Sıkça Rastlanan Bir Durumdur.) Toplam 7 Adet Nadir Osmanlı Fiskal İçermektedir.

    TLSatıldı
  • Evkaf-ı Hümayuna Mülhak Evkafe'den Reis-ül Küttap Elhac Mustafa Efendi Vakfı Müsakkafatına (Emlak Gelirlerine) Mahsus Zilhicce 1312 (Mayıs 1895) Tarihli Erken Dönem Fiskalli ve Mühürlü Osmanlıca Küçük Boy Belge.-Anılan Vakfa Ait Taşınmazın Kiracısı Yorgaki Adlı Rum Tebalı Bir Osmanlı Vatandaşıdır. Nitekim Belgenin Arkayüzünde Yer Alan Rumca Şerhler Bu Hususu Doğrulamaktadır.

    Lot No: 96

    Lot: 96

    Evkaf-ı Hümayuna Mülhak Evkafe'den Reis-ül Küttap Elhac Mustafa Efendi Vakfı Müsakkafatına (Emlak Gelirlerine) Mahsus Zilhicce 1312 (Mayıs 1895) Tarihli Erken Dönem Fiskalli ve Mühürlü Osmanlıca Küçük Boy Belge.-Anılan Vakfa Ait Taşınmazın Kiracısı Yorgaki Adlı Rum Tebalı Bir Osmanlı Vatandaşıdır. Nitekim Belgenin Arkayüzünde Yer Alan Rumca Şerhler Bu Hususu Doğrulamaktadır.

    TLSatıldı
  • Karesi (Balıkesir) Vilayeti Maarif Müdüriyeti Cenab-ı Alisine Baş Muallim İmzasıyla düzenlenmiş Osmanlıca evrak- 10 Kanun-u Evvel 1340 (10 Aralık 1924) Tarihiyle Yazılmış ve Muallime Ser-ü Zevk (?) ve Melahat Hanımlar Hakkında Osmanlıca Arz. Cumhuriyet Dönemi İlk Kadın Öğretmenlerimiz Konulu Erken Tarihli Efemera.

    Lot No: 98

    Lot: 98

    Karesi (Balıkesir) Vilayeti Maarif Müdüriyeti Cenab-ı Alisine Baş Muallim İmzasıyla düzenlenmiş Osmanlıca evrak- 10 Kanun-u Evvel 1340 (10 Aralık 1924) Tarihiyle Yazılmış ve Muallime Ser-ü Zevk (?) ve Melahat Hanımlar Hakkında Osmanlıca Arz. Cumhuriyet Dönemi İlk Kadın Öğretmenlerimiz Konulu Erken Tarihli Efemera.

    TLSatıldı
  • Faziletlü Emmim Efendim Hazretlerine Hitabıyla Başlayan ve 18 Kanun-u Sani 1313 (30 Ocak 1898) Tarihli Arkalı Önlü Dört Sayfalık Osmanlıca Mektup.-Osmanlı Devlet Bürokrasisinde Her Makam ve Unvanın Kendine Has Bir Hitap Şekli Vardı. 'Faziletlü' Hitabı Bu Mektubun Yazıldığı Kişinin İstanbul Kadısı Payeli Bir İlmiye Mensubu Olduğunu Göstermektedir. İlave İçeriği Araştırılmamıştır, Haliyle.

    Lot No: 99

    Lot: 99

    Faziletlü Emmim Efendim Hazretlerine Hitabıyla Başlayan ve 18 Kanun-u Sani 1313 (30 Ocak 1898) Tarihli Arkalı Önlü Dört Sayfalık Osmanlıca Mektup.-Osmanlı Devlet Bürokrasisinde Her Makam ve Unvanın Kendine Has Bir Hitap Şekli Vardı. 'Faziletlü' Hitabı Bu Mektubun Yazıldığı Kişinin İstanbul Kadısı Payeli Bir İlmiye Mensubu Olduğunu Göstermektedir. İlave İçeriği Araştırılmamıştır, Haliyle.

    TLSatıldı
  • Katib-i Adli Dairesi (Noterlik Dairesi)-Türkiye Büyük Millet Meclisi Hükümeti İstanbul Üçüncü Katib-i Adli Dairesi (Noterlik Dairesi) nce 1340 (1924) Seney-i Maliyesi Şubat Ayın Onbirinci Pazarertesi Günü Düzenlendiği ve Taraflarından Bir Tanesinin 'Sultan Ahmed'de Dizdariye Mahallesinde (Binbirdirek Yokuşu) 12 Numaralı Hanesinde Osman Paşa Mahdumu Halil Fahri Bey' Olduğu Görülen 9 Adet Osmanlı Fiskal İçeren Büyük Boy Belge.

    Lot No: 101

    Lot: 101

    Katib-i Adli Dairesi (Noterlik Dairesi)-Türkiye Büyük Millet Meclisi Hükümeti İstanbul Üçüncü Katib-i Adli Dairesi (Noterlik Dairesi) nce 1340 (1924) Seney-i Maliyesi Şubat Ayın Onbirinci Pazarertesi Günü Düzenlendiği ve Taraflarından Bir Tanesinin 'Sultan Ahmed'de Dizdariye Mahallesinde (Binbirdirek Yokuşu) 12 Numaralı Hanesinde Osman Paşa Mahdumu Halil Fahri Bey' Olduğu Görülen 9 Adet Osmanlı Fiskal İçeren Büyük Boy Belge.

    TLSatıldı
  • Katib-i Adli Dairesi (Noterlik Dairesi)-Kastamonu Vilayeti Araç Kazası Katib-i Adli Dairesince 17 Nisan 1927 Tarihinde Düzenlendiği Görülen ve Sağ Üstte Belgeye Konu Olan 'Müslüme Hamide Hatun'un' Fotoğrafının İlişik Olduğu Büyük Boy Tayyare Cemiyeti Logolu Osmanlıca Noterlik Belgesi.

    Lot No: 102

    Lot: 102

    Katib-i Adli Dairesi (Noterlik Dairesi)-Kastamonu Vilayeti Araç Kazası Katib-i Adli Dairesince 17 Nisan 1927 Tarihinde Düzenlendiği Görülen ve Sağ Üstte Belgeye Konu Olan 'Müslüme Hamide Hatun'un' Fotoğrafının İlişik Olduğu Büyük Boy Tayyare Cemiyeti Logolu Osmanlıca Noterlik Belgesi.

    TLSatıldı
  • Katib-i Adli Dairesi (Noterlik Dairesi)-Kastamonu Vilayeti Araç Kazası Katib-i Adli Dairesince 1926 Senesinde Düzenlendiği Görülen ve Sağ Üstte Belgeye Konu Olan 'Rukiye Şerife Hatun'un' Fotoğrafının İlişik Olduğu Büyük Boy Tayyare Cemiyeti Fiskalli Osmanlıca Noterlik Belgesi.

    Lot No: 103

    Lot: 103

    Katib-i Adli Dairesi (Noterlik Dairesi)-Kastamonu Vilayeti Araç Kazası Katib-i Adli Dairesince 1926 Senesinde Düzenlendiği Görülen ve Sağ Üstte Belgeye Konu Olan 'Rukiye Şerife Hatun'un' Fotoğrafının İlişik Olduğu Büyük Boy Tayyare Cemiyeti Fiskalli Osmanlıca Noterlik Belgesi.

    TLSatıldı
  • Katib-i Adli Dairesi (Noterlik Dairesi)-Türkiye Cumhuriyeti Beyoğlu İkinci Katib-i Adli Dairesi (Noterlik Dairesi) nce 24 Teşrin-i Sani (Ekim) 1927 Tarihinde Düzenlendiği ve Taraflarından Bir Tanesinin 'Yorgi Oğlu Vasil Balabonoğlu' Diğerinin İse 'Matmazel Olimpia' Olduğu Görülen Tayyare Cemiyeti Logolu Büyük Boy Osmanlıca Birbirine İlişik Çifte Belge.

    Lot No: 104

    Lot: 104

    Katib-i Adli Dairesi (Noterlik Dairesi)-Türkiye Cumhuriyeti Beyoğlu İkinci Katib-i Adli Dairesi (Noterlik Dairesi) nce 24 Teşrin-i Sani (Ekim) 1927 Tarihinde Düzenlendiği ve Taraflarından Bir Tanesinin 'Yorgi Oğlu Vasil Balabonoğlu' Diğerinin İse 'Matmazel Olimpia' Olduğu Görülen Tayyare Cemiyeti Logolu Büyük Boy Osmanlıca Birbirine İlişik Çifte Belge.

    TLSatıldı
  • Katib-i Adli Dairesi (Noterlik Dairesi)-Kastamonu Vilayeti Araç Kazası Katib-i Adli Dairesince 24 Temmuz 1928 Tarihinde Düzenlendiği Görülen ve Sağ Üstte Belgeye Konu Olan 'Sıdkı Efendi'nin' Fotoğrafının İlişik Olduğu Büyük Boy Tayyare Cemiyeti Logolu Osmanlıca Noterlik Belgesi. Bir Tanesi Nadir 'Devair-i Resmiye' Sürsajlı 50 Kuruşluk Pul Olmak Üzere Toplam 6 Adet Fiskal Pul İçermektedir.

    Lot No: 105

    Lot: 105

    Katib-i Adli Dairesi (Noterlik Dairesi)-Kastamonu Vilayeti Araç Kazası Katib-i Adli Dairesince 24 Temmuz 1928 Tarihinde Düzenlendiği Görülen ve Sağ Üstte Belgeye Konu Olan 'Sıdkı Efendi'nin' Fotoğrafının İlişik Olduğu Büyük Boy Tayyare Cemiyeti Logolu Osmanlıca Noterlik Belgesi. Bir Tanesi Nadir 'Devair-i Resmiye' Sürsajlı 50 Kuruşluk Pul Olmak Üzere Toplam 6 Adet Fiskal Pul İçermektedir.

    TLSatıldı
  • Katib-i Adli Dairesi (Noterlik Dairesi)-Kastamonu Vilayeti Araç Kazası Katib-i Adli Dairesince 6 Eylül 1926 Tarihinde Düzenlendiği Görülen ve Sağ Üstte Belgeye Konu Olan 'Ali Ağa'nın' Fotoğrafının İlişik Olduğu Büyük Boy Tayyare Cemiyeti Fiskalli Osmanlıca Noterlik Belgesi. İki Tanesi Nadir 'Devair-i Resmiye' Sürsajlı 50 ve 10 Kuruşluk Pullar Olmak Üzere Toplam 8 Adet Fiskal Pul İçermektedir.

    Lot No: 106

    Lot: 106

    Katib-i Adli Dairesi (Noterlik Dairesi)-Kastamonu Vilayeti Araç Kazası Katib-i Adli Dairesince 6 Eylül 1926 Tarihinde Düzenlendiği Görülen ve Sağ Üstte Belgeye Konu Olan 'Ali Ağa'nın' Fotoğrafının İlişik Olduğu Büyük Boy Tayyare Cemiyeti Fiskalli Osmanlıca Noterlik Belgesi. İki Tanesi Nadir 'Devair-i Resmiye' Sürsajlı 50 ve 10 Kuruşluk Pullar Olmak Üzere Toplam 8 Adet Fiskal Pul İçermektedir.

    TLSatıldı
  • Katib-i Adli Dairesi (Noterlik Dairesi)-Tüccar Tarafından İmza Tasdiği İçün Verilen Beyannamedir. 24 Mart 1927 Tarihinde Galata'da Ada Han 11 Numarada İkamet Eden Nazım Zeki Bey Tarafından Noter Huzurunda Verilen Osmanlıca İmza Örneği. Pembe Kağıt Üzerine Kaşeli ve Türk Tayyare Cemiyeti Fiskalli.

    Lot No: 107

    Lot: 107

    Katib-i Adli Dairesi (Noterlik Dairesi)-Tüccar Tarafından İmza Tasdiği İçün Verilen Beyannamedir. 24 Mart 1927 Tarihinde Galata'da Ada Han 11 Numarada İkamet Eden Nazım Zeki Bey Tarafından Noter Huzurunda Verilen Osmanlıca İmza Örneği. Pembe Kağıt Üzerine Kaşeli ve Türk Tayyare Cemiyeti Fiskalli.

    TLSatıldı
  • Katib-i Adli Dairesi (Noterlik Dairesi)-Türkiye Cumhuriyeti İstanbul Üçüncü Katib-i Adlisi Hüsameddin Bin Haydar Huzurunda 1926 Senesi Eylül Ayının Onikinci Günü Tarihinde Düzenlendiği Görülen Vekaletname. Müşterek Vekaleti Veren Şahıslardan Bir Tanesi Hapishaneyi Umumi Komiseri Tahsin bin Hasan Efendi Olup Diğeri İse Hapishaneyi Umumi Gardiyanlarından Abdullah Bin Kemal Efendi'dir. Toplam 7 Adet Fiskal İçeren Büyük Boy Katlamalı Osmanlıca Belge.

    Lot No: 108

    Lot: 108

    Katib-i Adli Dairesi (Noterlik Dairesi)-Türkiye Cumhuriyeti İstanbul Üçüncü Katib-i Adlisi Hüsameddin Bin Haydar Huzurunda 1926 Senesi Eylül Ayının Onikinci Günü Tarihinde Düzenlendiği Görülen Vekaletname. Müşterek Vekaleti Veren Şahıslardan Bir Tanesi Hapishaneyi Umumi Komiseri Tahsin bin Hasan Efendi Olup Diğeri İse Hapishaneyi Umumi Gardiyanlarından Abdullah Bin Kemal Efendi'dir. Toplam 7 Adet Fiskal İçeren Büyük Boy Katlamalı Osmanlıca Belge.

    TLSatıldı
  • Osmanlıca İcar ve İsticar (Kira) Mukavelesi.-Müstafi Kaymakam (Yarbay) Mehmed Arif Efendi'nin Sahip Olduğu Fatih'deki Bir Bab Dükkanı Bir Sene Müddetle Mahmudiye Caddesinde Mukim Hüseyin Falih Beyzade  Ahmed Efendiye İkibin Dörtyüz Kuruş Bedelle Kiraladığını Gösterir 1340 (1924)Tarihli Katlamalı Formda Büyük Boy Osmanlıca İcar ve İsticar (Kira) Mukavelesi.

    Lot No: 109

    Lot: 109

    Osmanlıca İcar ve İsticar (Kira) Mukavelesi.-Müstafi Kaymakam (Yarbay) Mehmed Arif Efendi'nin Sahip Olduğu Fatih'deki Bir Bab Dükkanı Bir Sene Müddetle Mahmudiye Caddesinde Mukim Hüseyin Falih Beyzade Ahmed Efendiye İkibin Dörtyüz Kuruş Bedelle Kiraladığını Gösterir 1340 (1924)Tarihli Katlamalı Formda Büyük Boy Osmanlıca İcar ve İsticar (Kira) Mukavelesi.

    TLSatıldı
  • Kabin Fotoğraf-İthaflı Kabin Foto. 'Birader-i Muhteremim Efendi Hazretlerine, Teyid-i Hürriyet Tez Bekaası Muhabbet Emeli Mufarakat Eder, Hatırasını İrae Zımmında Şu Fotoğrafımı Nazargah-ı Muhalefetpervelerine Takdim Ediyorum. 28 Nisan 1324 (12 Mart 1909) İmza: Telgrafçı M.Hayati.' Haliyle.

31 Mart Vakasına Günler Kala Sulan Hamit İdaresine Muhalif Olan Yüksek Statülü Bir Şahsa Takdim Edildiği Anlaşılmaktadır.

    Lot No: 111

    Lot: 111

    Kabin Fotoğraf-İthaflı Kabin Foto. 'Birader-i Muhteremim Efendi Hazretlerine, Teyid-i Hürriyet Tez Bekaası Muhabbet Emeli Mufarakat Eder, Hatırasını İrae Zımmında Şu Fotoğrafımı Nazargah-ı Muhalefetpervelerine Takdim Ediyorum. 28 Nisan 1324 (12 Mart 1909) İmza: Telgrafçı M.Hayati.' Haliyle. 31 Mart Vakasına Günler Kala Sulan Hamit İdaresine Muhalif Olan Yüksek Statülü Bir Şahsa Takdim Edildiği Anlaşılmaktadır.

    TLSatıldı
  • Credit Foncier Societe Anonyme Ottomane
(Emlak ve İkrazat Anonim Şirket-i Osmaniyesi)-1910'larda İngiltere'de Kurulan 'Credit Foncier Ottoman Limited' in Bir Osmanlı Anonim Şirketine Dönüşmesiyle 1920 Senesinde İstanbul'da Kurulmuştur. Hamiline Yazılı 5 Osmanlı Lirası Kıymetinde Beş'lik Muvakkat Hisse Senedi. Günümüzdeki Emlakbank'ın Faaliyet Konusu İtibariyle Öncülüdür.

    Lot No: 112

    Lot: 112

    Credit Foncier Societe Anonyme Ottomane (Emlak ve İkrazat Anonim Şirket-i Osmaniyesi)-1910'larda İngiltere'de Kurulan 'Credit Foncier Ottoman Limited' in Bir Osmanlı Anonim Şirketine Dönüşmesiyle 1920 Senesinde İstanbul'da Kurulmuştur. Hamiline Yazılı 5 Osmanlı Lirası Kıymetinde Beş'lik Muvakkat Hisse Senedi. Günümüzdeki Emlakbank'ın Faaliyet Konusu İtibariyle Öncülüdür.

    TLSatıldı
  • Credit Foncier Societe Anonyme Ottomane
(Emlak ve İkrazat Anonim Şirket-i Osmaniyesi)-1910'larda İngiltere'de Kurulan 'Credit Foncier Ottoman Limited' in Bir Osmanlı Anonim Şirketine Dönüşmesiyle 1920 Senesinde İstanbul'da Kurulmuştur. Hamiline Yazılı 100 Osmanlı Lirası Kıymetinde Yüz'lük Muvakkat Hisse Senedi. Günümüzdeki Emlakbank'ın Faaliyet Konusu İtibariyle Öncülüdür. Son Derece Yüksek Nominal Değer, Haliyle.

    Lot No: 113

    Lot: 113

    Credit Foncier Societe Anonyme Ottomane (Emlak ve İkrazat Anonim Şirket-i Osmaniyesi)-1910'larda İngiltere'de Kurulan 'Credit Foncier Ottoman Limited' in Bir Osmanlı Anonim Şirketine Dönüşmesiyle 1920 Senesinde İstanbul'da Kurulmuştur. Hamiline Yazılı 100 Osmanlı Lirası Kıymetinde Yüz'lük Muvakkat Hisse Senedi. Günümüzdeki Emlakbank'ın Faaliyet Konusu İtibariyle Öncülüdür. Son Derece Yüksek Nominal Değer, Haliyle.

    TLSatıldı
  • Selanik Tramvayı Hisse İle Teşekkül Eden Osmanlı Şirketi
(Tramways De Salonique Compagnie Ottomane Par Actions)-Osmanlı Padişahı 2.Abdülhamit'in 17/29 Haziran 1892 Tarihli Fermanıyla Kurulan Şirketin 500 Frank Nominalli ve %4,5 Faizli Bir Kıta Tahvili. Numarasız ve İmzasız Versiyon.  Haliyle. Yaklaşık 20 Yıl Sonra Selanik Osmanlı Hakimiyetinden Çıkmıştır.

    Lot No: 115

    Lot: 115

    Selanik Tramvayı Hisse İle Teşekkül Eden Osmanlı Şirketi (Tramways De Salonique Compagnie Ottomane Par Actions)-Osmanlı Padişahı 2.Abdülhamit'in 17/29 Haziran 1892 Tarihli Fermanıyla Kurulan Şirketin 500 Frank Nominalli ve %4,5 Faizli Bir Kıta Tahvili. Numarasız ve İmzasız Versiyon. Haliyle. Yaklaşık 20 Yıl Sonra Selanik Osmanlı Hakimiyetinden Çıkmıştır.

    TLSatıldı
  • Compagnie Des Tramways et D'Eclairge Electrqiues De Salonique
Societe Anonyme-Osmanlı Padişahı 2.Abdülhamit'in 17/29 Haziran 1892 Tarihli Fermanıyla Kurulan Şirketin, Selanik Osmanlı Hakimiyetinden Çıktıktan Sonra Bir Fransız Anonim Şirketine Dönüşmesiyle İhraç Edilmiş 1929 Tertibi 500 Frank Nominalli Hamiline 1 Hisse Senedi

    Lot No: 116

    Lot: 116

    Compagnie Des Tramways et D'Eclairge Electrqiues De Salonique Societe Anonyme-Osmanlı Padişahı 2.Abdülhamit'in 17/29 Haziran 1892 Tarihli Fermanıyla Kurulan Şirketin, Selanik Osmanlı Hakimiyetinden Çıktıktan Sonra Bir Fransız Anonim Şirketine Dönüşmesiyle İhraç Edilmiş 1929 Tertibi 500 Frank Nominalli Hamiline 1 Hisse Senedi

    TLSatıldı
  • Credit Foncier D'Orient-Osmanlı İmparatorluğu'nun Özellikle Mısır, Suriye ve Filistin Vilayet ve Bölgelerinde Emlak Bankacılığı Yapmak Üzere 1910 Yılında Paris'te Kurulan Şirketin 13 Mart 1911 Tertibi 500 Frank Nominalli ve Yıllık %4,5 Faizli Hamiline Bir Kıta Tahvili. Şirketin Menkul Kıymetlerinin 1951 Yılına Kadar Paris Borsasında İşlem Gördüğü ve Şirketin Varlığının 1971 Yılına Kadar Devam Ettiği Kayıtlardan Görülmektedir.

    Lot No: 118

    Lot: 118

    Credit Foncier D'Orient-Osmanlı İmparatorluğu'nun Özellikle Mısır, Suriye ve Filistin Vilayet ve Bölgelerinde Emlak Bankacılığı Yapmak Üzere 1910 Yılında Paris'te Kurulan Şirketin 13 Mart 1911 Tertibi 500 Frank Nominalli ve Yıllık %4,5 Faizli Hamiline Bir Kıta Tahvili. Şirketin Menkul Kıymetlerinin 1951 Yılına Kadar Paris Borsasında İşlem Gördüğü ve Şirketin Varlığının 1971 Yılına Kadar Devam Ettiği Kayıtlardan Görülmektedir.

    TLSatıldı
  • Credit Foncier D'Orient-Osmanlı İmparatorluğu'nun Özellikle Mısır, Suriye ve Filistin Vilayet ve Bölgelerinde Emlak Bankacılığı Yapmak Üzere 1910 Yılında Paris'te Kurulan Şirketin 1 Haziran 1913 Tertibi 500 Frank Nominalli ve Yıllık %5 Faizli Hamiline Bir Kıta Tahvili. Şirketin Menkul Kıymetlerinin 1951 Yılına Kadar Paris Borsasında İşlem Gördüğü ve Şirketin Varlığının 1971 Yılına Kadar Devam Ettiği Kayıtlardan Görülmektedir.

    Lot No: 119

    Lot: 119

    Credit Foncier D'Orient-Osmanlı İmparatorluğu'nun Özellikle Mısır, Suriye ve Filistin Vilayet ve Bölgelerinde Emlak Bankacılığı Yapmak Üzere 1910 Yılında Paris'te Kurulan Şirketin 1 Haziran 1913 Tertibi 500 Frank Nominalli ve Yıllık %5 Faizli Hamiline Bir Kıta Tahvili. Şirketin Menkul Kıymetlerinin 1951 Yılına Kadar Paris Borsasında İşlem Gördüğü ve Şirketin Varlığının 1971 Yılına Kadar Devam Ettiği Kayıtlardan Görülmektedir.

    TLSatıldı
  • Compagnie Immobiliere Regie De Terrains A Salonique-Selanik Henüz Osmanlı İmparatorluğu Bünyesindeyken 1905 Yılında Ünlü Fransız Mimar ve Politikacı Edmond Bartissol Öncülüğünde Bir Grup Yatırımcı Tarafından Kurulmuştur. İtibari Kıymeti Olmayan 1 Hamiline Hisse Senedi. Edmond Bartissol Gençliğinde Süveyş Kanalı Projesinde Görev Almış Ayrıca Selanik Limanı'nın Dalgakıran İnşası Projesine Liderlik Etmiştir.

    Lot No: 120

    Lot: 120

    Compagnie Immobiliere Regie De Terrains A Salonique-Selanik Henüz Osmanlı İmparatorluğu Bünyesindeyken 1905 Yılında Ünlü Fransız Mimar ve Politikacı Edmond Bartissol Öncülüğünde Bir Grup Yatırımcı Tarafından Kurulmuştur. İtibari Kıymeti Olmayan 1 Hamiline Hisse Senedi. Edmond Bartissol Gençliğinde Süveyş Kanalı Projesinde Görev Almış Ayrıca Selanik Limanı'nın Dalgakıran İnşası Projesine Liderlik Etmiştir.

    TLSatıldı
  • Kooperatif Osmanlı Anonim Şirketi, (Sabık J.Pappi Müessesesi)-Osmanlı Padişahı 5.Mehmet Reşad'ın 16 Teşrin-i Sani 1327 (29 Kasım 1911) Tarihli Fermanı Mucibince Kurulmuştur. 14 Ocak 1912 Tertibi 1 Osmanlı Lirası Nominalli Hamiline 1 Hisse Senedi. 2.Meşrutiyet'in Ruhuna Uygun Olarak Üstte Tuğra'nın Yerine Ay-Yıldız'ın Aldığı Görülmektedir. Ayrıca Her İki Yanda 'Güçbirliği' Temalı Vinyetler Bulunmaktadır. Osmanlı Musevi Cemaati Mensuplarınca Kurulan ve Hakkında Son Derece Az Bilgi Sahibi Olduğumuz Bir Şirkettir. Baskı: Fratelli Haim, Constamtinople.

    Lot No: 121

    Lot: 121

    Kooperatif Osmanlı Anonim Şirketi, (Sabık J.Pappi Müessesesi)-Osmanlı Padişahı 5.Mehmet Reşad'ın 16 Teşrin-i Sani 1327 (29 Kasım 1911) Tarihli Fermanı Mucibince Kurulmuştur. 14 Ocak 1912 Tertibi 1 Osmanlı Lirası Nominalli Hamiline 1 Hisse Senedi. 2.Meşrutiyet'in Ruhuna Uygun Olarak Üstte Tuğra'nın Yerine Ay-Yıldız'ın Aldığı Görülmektedir. Ayrıca Her İki Yanda 'Güçbirliği' Temalı Vinyetler Bulunmaktadır. Osmanlı Musevi Cemaati Mensuplarınca Kurulan ve Hakkında Son Derece Az Bilgi Sahibi Olduğumuz Bir Şirkettir. Baskı: Fratelli Haim, Constamtinople.

    TLSatıldı
  • Haliç Vapurları Osmanlı Anonim Şirketi-1914 Senesinde Dönemin Valide Sultanının Büyük Ortaklığıyla Haliç'in İki Yakası Arasında Vapur İşletmeciliği Yapmak Üzere Kurulmuştur. 5 Osmanlı Lirası Nominalli Hamiline Yazılı Beş'lik Hisse. Şehir İçinde Otobüsle Ulaşımın Yaygınlaşması Neticesinde Zarar Etmeye Başlayan Şirket 1930'larda Cumhuriyet Hükümeti Tarafından Satın Alınarak Fesh Edilmiştir.

    Lot No: 124

    Lot: 124

    Haliç Vapurları Osmanlı Anonim Şirketi-1914 Senesinde Dönemin Valide Sultanının Büyük Ortaklığıyla Haliç'in İki Yakası Arasında Vapur İşletmeciliği Yapmak Üzere Kurulmuştur. 5 Osmanlı Lirası Nominalli Hamiline Yazılı Beş'lik Hisse. Şehir İçinde Otobüsle Ulaşımın Yaygınlaşması Neticesinde Zarar Etmeye Başlayan Şirket 1930'larda Cumhuriyet Hükümeti Tarafından Satın Alınarak Fesh Edilmiştir.

    TLSatıldı
  • Hazine-yi Maliye-yi Osmani-1913 Yılı İç Borçlanma Tahvili. 110 Altın Kuruş Nominallidir.
Dönemin İttihatçı Ruhuna Uygun Olarak Sadece Osmanlıca Olarak Basılmıştır. Soldaki İmza Dönemin Maliye Nazırı Abdurraman Vefik Bey'e, Sağdaki İse Düyunu Umumiye Muamelat-ı Nakdiye Müdürü (Aynı Zamanda Osmanlı Bankası Komiseri) Ferid Bey'e Aittir. Piyasada Sadece 55 ve 110 Kuruşluk Valörleri Görülmüş Olup Daha Büyük Küpürlerinin de Varlığı Bilinmektedir

    Lot No: 125

    Lot: 125

    Hazine-yi Maliye-yi Osmani-1913 Yılı İç Borçlanma Tahvili. 110 Altın Kuruş Nominallidir. Dönemin İttihatçı Ruhuna Uygun Olarak Sadece Osmanlıca Olarak Basılmıştır. Soldaki İmza Dönemin Maliye Nazırı Abdurraman Vefik Bey'e, Sağdaki İse Düyunu Umumiye Muamelat-ı Nakdiye Müdürü (Aynı Zamanda Osmanlı Bankası Komiseri) Ferid Bey'e Aittir. Piyasada Sadece 55 ve 110 Kuruşluk Valörleri Görülmüş Olup Daha Büyük Küpürlerinin de Varlığı Bilinmektedir

    TLSatıldı
  • Bağdat Şirket-i İslamiyesi, Şahbender ve Şürekası-Osmanlı Dönemi Basra Vilayetinin Önde Gelen Ailelerinden Şahbender'ler Tarafından Kurulan Şirketin 5 Osmanlı Lirası Nominalli Nama Yazılı 1 Hisse Senedi. 1 Muharrem 1335 (28 Ekim 1916) Tarihlidir. Şahbender ve Şalaş Aileleri Çiftçiye Önden Kredi Vermekte ve Aynı Zamanda Necef Tramvay Şirketi'ni de Müşterek Olarak İşletmekteydiler.

    Lot No: 126

    Lot: 126

    Bağdat Şirket-i İslamiyesi, Şahbender ve Şürekası-Osmanlı Dönemi Basra Vilayetinin Önde Gelen Ailelerinden Şahbender'ler Tarafından Kurulan Şirketin 5 Osmanlı Lirası Nominalli Nama Yazılı 1 Hisse Senedi. 1 Muharrem 1335 (28 Ekim 1916) Tarihlidir. Şahbender ve Şalaş Aileleri Çiftçiye Önden Kredi Vermekte ve Aynı Zamanda Necef Tramvay Şirketi'ni de Müşterek Olarak İşletmekteydiler.

    TLSatıldı
  • Societe Anonyme Des Tabacs D'Orient & D'Outre Mer-Dünyaca Ünlü Orosdi-Back Mağazacılık Şirketi ve Seine Bankası (Banque de la Seine) Ortaklığında 1920 Yılında Kurulan Şirketin 250 Frank Nominalli Hamiline 1 Hisse Senedi.  Kısaca 'Şark Tütünleri' Olarak Anılan Şirketin Fikir Babası ve İlk Yönetim Kurulu Üyesi (Fransa'nın Eski İstanbul Elçisi ve Düyun-u Umumiye Fransız Delegesi) Leon Pissard'tır.

    Lot No: 129

    Lot: 129

    Societe Anonyme Des Tabacs D'Orient & D'Outre Mer-Dünyaca Ünlü Orosdi-Back Mağazacılık Şirketi ve Seine Bankası (Banque de la Seine) Ortaklığında 1920 Yılında Kurulan Şirketin 250 Frank Nominalli Hamiline 1 Hisse Senedi. Kısaca 'Şark Tütünleri' Olarak Anılan Şirketin Fikir Babası ve İlk Yönetim Kurulu Üyesi (Fransa'nın Eski İstanbul Elçisi ve Düyun-u Umumiye Fransız Delegesi) Leon Pissard'tır.

    TLSatıldı
  • Anadolu Milli Mahsulat Osmanlı Anonim Şirketi-2.Meşrutiyet Döneminde Hisseleri Münhasıran Müslüman Osmanlı Tebasından Olanlara Ait Olmak Üzere Kurulan Şirketlerden Olan Bu Şirketin 15 Ağustos 1331 (28 Ağustos 1915) Tarihli ve 10 Lİra Nominalli Nama Yazılı Hisse Senedi. Balıkesir'de Mukim Mütekadini-i Askeriye'den Mehmed Şevki Bey Namına Yazılıdır. Olağanüstü Görsel Çok Renkli Tasarım, Haliyle.

    Lot No: 130

    Lot: 130

    Anadolu Milli Mahsulat Osmanlı Anonim Şirketi-2.Meşrutiyet Döneminde Hisseleri Münhasıran Müslüman Osmanlı Tebasından Olanlara Ait Olmak Üzere Kurulan Şirketlerden Olan Bu Şirketin 15 Ağustos 1331 (28 Ağustos 1915) Tarihli ve 10 Lİra Nominalli Nama Yazılı Hisse Senedi. Balıkesir'de Mukim Mütekadini-i Askeriye'den Mehmed Şevki Bey Namına Yazılıdır. Olağanüstü Görsel Çok Renkli Tasarım, Haliyle.

    TLSatıldı
  • Kavacık Efene Çukuru Altınla Mahlut Simli Kurşun Madeni Türk Anonim Şirketi-Erken Dönem Cumhuriyet Madencilik Girişimi. İzmir'in Urla Kazası, Efene Çukuru Bölgesinde Altın-Gümüş Madenciliği Yapmak Üzere 25 Ağustos 1926 Tarihli Bakanlar Kurulu Kararıyla Kurulmuştur. 10 Lira Nominalli Hamiline Yazılı 1 Hisse.

    Lot No: 131

    Lot: 131

    Kavacık Efene Çukuru Altınla Mahlut Simli Kurşun Madeni Türk Anonim Şirketi-Erken Dönem Cumhuriyet Madencilik Girişimi. İzmir'in Urla Kazası, Efene Çukuru Bölgesinde Altın-Gümüş Madenciliği Yapmak Üzere 25 Ağustos 1926 Tarihli Bakanlar Kurulu Kararıyla Kurulmuştur. 10 Lira Nominalli Hamiline Yazılı 1 Hisse.

    TLSatıldı
  • Conseil De La Dette Publique Repartie De L'Ancien Empire Ottoman-Sabık Osmanlı İmparatorluğu'nın Taksime Uğramış Düyun-u Umumiye İdaresi. %7,5 Faizli 1933 Türk Borcu Tahvilleri 2.Tertip 100 Frank Nominalli Küsürat Senedi. Tahviller 500 Frank Nominalli Olduğu İçin Bu Tutarın Altında Kalan Tahvil Alacaklılarının Haklarının Zayi Olmaması İçin Küsürat Senetleri Düzenlenmiştir. Deutsche Bank, Berlin Kaşeli.

    Lot No: 132

    Lot: 132

    Conseil De La Dette Publique Repartie De L'Ancien Empire Ottoman-Sabık Osmanlı İmparatorluğu'nın Taksime Uğramış Düyun-u Umumiye İdaresi. %7,5 Faizli 1933 Türk Borcu Tahvilleri 2.Tertip 100 Frank Nominalli Küsürat Senedi. Tahviller 500 Frank Nominalli Olduğu İçin Bu Tutarın Altında Kalan Tahvil Alacaklılarının Haklarının Zayi Olmaması İçin Küsürat Senetleri Düzenlenmiştir. Deutsche Bank, Berlin Kaşeli.

    TLSatıldı
  • Conseil De La Dette Publique Repartie De L'Ancien Empire Ottoman-Sabık Osmanlı İmparatorluğu'nın Taksime Uğramış Düyun-u Umumiye İdaresi. %7,5 Faizli 1933 Türk Borcu Tahvilleri 3.Tertip 100 Frank Nominalli Küsürat Senedi. Tahviller 500 Frank Nominalli Olduğu İçin Bu Tutarın Altında Kalan Tahvil Alacaklılarının Haklarının Zayi Olmaması İçin Küsürat Senetleri Düzenlenmiştir. Deutsche Bank, Berlin Kaşeli.

    Lot No: 133

    Lot: 133

    Conseil De La Dette Publique Repartie De L'Ancien Empire Ottoman-Sabık Osmanlı İmparatorluğu'nın Taksime Uğramış Düyun-u Umumiye İdaresi. %7,5 Faizli 1933 Türk Borcu Tahvilleri 3.Tertip 100 Frank Nominalli Küsürat Senedi. Tahviller 500 Frank Nominalli Olduğu İçin Bu Tutarın Altında Kalan Tahvil Alacaklılarının Haklarının Zayi Olmaması İçin Küsürat Senetleri Düzenlenmiştir. Deutsche Bank, Berlin Kaşeli.

    TLSatıldı
  • Compagnie D'Exploitation Des Chemins De Fer Orientaux-Unvanını 'Şark Demiryolları İşletme Şirketi' Olarak Tercüme Edebileceğimiz 1 Ocak 1906 Tertibi 500 Frank Nominalli 1 Hamiline Hisse Senedi. Yazılı Kaynaklarda Hattın İmtiyaz Sahibi Yatırımcıların Osmanlı Devletiyle Yaşadıkları Bir Takım İhtilaflar Nedeniyle Şirketin Merkezini En Güvenli Liman Olarak Gördüğü Viyana'ya (Avusturya Tabiyetine) Taşıdığı Yer Almaktadır. Üzerindeki Fiskal ve Kayıtlardan 1932 Yılında Ülkemizde Osmanlı Bankası Eliyle İşlem Gördüğü Anlaşılmaktadır.

    Lot No: 134

    Lot: 134

    Compagnie D'Exploitation Des Chemins De Fer Orientaux-Unvanını 'Şark Demiryolları İşletme Şirketi' Olarak Tercüme Edebileceğimiz 1 Ocak 1906 Tertibi 500 Frank Nominalli 1 Hamiline Hisse Senedi. Yazılı Kaynaklarda Hattın İmtiyaz Sahibi Yatırımcıların Osmanlı Devletiyle Yaşadıkları Bir Takım İhtilaflar Nedeniyle Şirketin Merkezini En Güvenli Liman Olarak Gördüğü Viyana'ya (Avusturya Tabiyetine) Taşıdığı Yer Almaktadır. Üzerindeki Fiskal ve Kayıtlardan 1932 Yılında Ülkemizde Osmanlı Bankası Eliyle İşlem Gördüğü Anlaşılmaktadır.

    TLSatıldı
  • Şark Demiryolları Türk Anonim Şirketi
(Chemins De Fer Orientaux Societe Anonyme Turque)-Şark Demiryolları'nın Türkiye Cumhuriyeti Sınırları İçinde Kalan 300 Küsür Km'lik Kısmını İşletmek Amacıyla 1932 Yılında İstanbul'da Kurulan Şirketin 80 Lira Nominalli 1 Hisse Senedi. Perfore İptalli. 1937 Yılında Hükümet Tarafından Satın Alınarak TCDD Bünyesinde Birleşmiştir.

    Lot No: 135

    Lot: 135

    Şark Demiryolları Türk Anonim Şirketi (Chemins De Fer Orientaux Societe Anonyme Turque)-Şark Demiryolları'nın Türkiye Cumhuriyeti Sınırları İçinde Kalan 300 Küsür Km'lik Kısmını İşletmek Amacıyla 1932 Yılında İstanbul'da Kurulan Şirketin 80 Lira Nominalli 1 Hisse Senedi. Perfore İptalli. 1937 Yılında Hükümet Tarafından Satın Alınarak TCDD Bünyesinde Birleşmiştir.

    TLSatıldı
  • Şirketi Hayriye-Ülkemizde 1850 Tarihinde Kurulan İlk Anonim Şirket Olup Deniz Taşımacılığının Öncüsüdür. 6 Şubat 1939 Tarihli Nama Yazılı 1 Temettü Hissesi. Dönemin Kütahya Milletvekili ve Atatürk'ün Yakın Çalışma Arkadaşlarından Doktor Şakir Ahmet (Ediz) Bey Namına Yazılıdır.

    Lot No: 136

    Lot: 136

    Şirketi Hayriye-Ülkemizde 1850 Tarihinde Kurulan İlk Anonim Şirket Olup Deniz Taşımacılığının Öncüsüdür. 6 Şubat 1939 Tarihli Nama Yazılı 1 Temettü Hissesi. Dönemin Kütahya Milletvekili ve Atatürk'ün Yakın Çalışma Arkadaşlarından Doktor Şakir Ahmet (Ediz) Bey Namına Yazılıdır.

    TLSatıldı
  • Karamürsel Mensucat ve Ticaret Anonim Şirketi -11 Teşrin-i Evvel 1333 (12 Kasım 1917) Tarihinde Kurulan Ülkemizin İlk Dokuma Şirketidir. Günümüzdeki Yeni Karamürsel Mağazaları Bu Şirketin Marka Bazında Devamı Niteliğindedir. 1 Ağustos 1931 Tertibi (Sermaye 200.000 Lira) 25 Lira Nominalli Nama Yazılı Beş'lik Hisse.

    Lot No: 137

    Lot: 137

    Karamürsel Mensucat ve Ticaret Anonim Şirketi -11 Teşrin-i Evvel 1333 (12 Kasım 1917) Tarihinde Kurulan Ülkemizin İlk Dokuma Şirketidir. Günümüzdeki Yeni Karamürsel Mağazaları Bu Şirketin Marka Bazında Devamı Niteliğindedir. 1 Ağustos 1931 Tertibi (Sermaye 200.000 Lira) 25 Lira Nominalli Nama Yazılı Beş'lik Hisse.

    TLSatıldı
  • Türkiye Matbaacılık ve Gazetecilik Anonim Ortaklığı-1949 Yılında Ankara'da Kurulan Şirketin 1.Tertip Nama Yazılı 50 Lira Nominali 1 Hisse Senedi. Şirketin 1959 Yılında Çıkardığı 2.Tertip 500 Lira Nominalli Hisse Senetlerinin de Varlığı Bilinmekle Beraber Piyasada Henüz Görülmemiştir. Hakkında Çok Az Bilgi Sahibi Olduğumuz Bir Şirkettir.

    Lot No: 142

    Lot: 142

    Türkiye Matbaacılık ve Gazetecilik Anonim Ortaklığı-1949 Yılında Ankara'da Kurulan Şirketin 1.Tertip Nama Yazılı 50 Lira Nominali 1 Hisse Senedi. Şirketin 1959 Yılında Çıkardığı 2.Tertip 500 Lira Nominalli Hisse Senetlerinin de Varlığı Bilinmekle Beraber Piyasada Henüz Görülmemiştir. Hakkında Çok Az Bilgi Sahibi Olduğumuz Bir Şirkettir.

    TLSatıldı
  • İttihad-ı Milli Türk Anonim Sigorta Şirketi-1959 Tertibi 500 Lira Nominalli Hamiline Yazılı Beş'lik Hisse. 1918 Yılında Fransız Union Sigorta Kumpanyası'nın Osmanlı Devleti'ndeki İştiraki Olarak Kurulmuş, Sırasıyla İmtaş, Nordstern İmtaş İsimlerini Almış ve 2000'li Yılların Başında AXA Sigorta Tarafından Devralınmıştır, Islak İmzalı ve Kaşe İptalli.

    Lot No: 143

    Lot: 143

    İttihad-ı Milli Türk Anonim Sigorta Şirketi-1959 Tertibi 500 Lira Nominalli Hamiline Yazılı Beş'lik Hisse. 1918 Yılında Fransız Union Sigorta Kumpanyası'nın Osmanlı Devleti'ndeki İştiraki Olarak Kurulmuş, Sırasıyla İmtaş, Nordstern İmtaş İsimlerini Almış ve 2000'li Yılların Başında AXA Sigorta Tarafından Devralınmıştır, Islak İmzalı ve Kaşe İptalli.

    TLSatıldı
  • Tümsubank Türkiye Muallimler, Memurlar ve Subaylar Bankası Türk Anonim Şirketi-1956 Yılında Kamu Çalışanları (Muallimler, Memurlar ve Subaylar) Ağırlıklı Olarak Kurulan Banka'nın 1958 Tertibi 500 Lira Nominalli Nama Yazılı 1 Hisse Senedi. Çifte Matbu Fiskalli. 1959 yılında 'Türkiye Eski Muharipler Bankası' (Muhabank) ile Birleşerek 'Türkiye Birleşik Tasarruf ve Kredi Bankası A.Ş.' Unvanını almıştır. Banka, 28 Mart 1961 Tarihinde 153 Sayılı Yasa ile Türkiye Emlak Kredi Bankası Nezaretinde Tasfiye Olmuştur.

    Lot No: 145

    Lot: 145

    Tümsubank Türkiye Muallimler, Memurlar ve Subaylar Bankası Türk Anonim Şirketi-1956 Yılında Kamu Çalışanları (Muallimler, Memurlar ve Subaylar) Ağırlıklı Olarak Kurulan Banka'nın 1958 Tertibi 500 Lira Nominalli Nama Yazılı 1 Hisse Senedi. Çifte Matbu Fiskalli. 1959 yılında 'Türkiye Eski Muharipler Bankası' (Muhabank) ile Birleşerek 'Türkiye Birleşik Tasarruf ve Kredi Bankası A.Ş.' Unvanını almıştır. Banka, 28 Mart 1961 Tarihinde 153 Sayılı Yasa ile Türkiye Emlak Kredi Bankası Nezaretinde Tasfiye Olmuştur.

    TLSatıldı
  • Tümsubank Türkiye Muallimler, Memurlar ve Subaylar Bankası Türk Anonim Şirketi-1956 Yılında Kamu Çalışanları (Muallimler, Memurlar ve Subaylar) Ağırlıklı Olarak Kurulan Banka'nın 1958 Tertibi Bedelsiz Nama Yazılı 1 Kurucu (Müessis) Hisse Senedi. Çifte Matbu Fiskalli. 1959 yılında 'Türkiye Eski Muharipler Bankası' (Muhabank) ile Birleşerek 'Türkiye Birleşik Tasarruf ve Kredi Bankası A.Ş.' Unvanını almıştır. Banka, 28 Mart 1961 Tarihinde 153 Sayılı Yasa ile Türkiye Emlak Kredi Bankası Nezaretinde Tasfiye Olmuştur.

    Lot No: 146

    Lot: 146

    Tümsubank Türkiye Muallimler, Memurlar ve Subaylar Bankası Türk Anonim Şirketi-1956 Yılında Kamu Çalışanları (Muallimler, Memurlar ve Subaylar) Ağırlıklı Olarak Kurulan Banka'nın 1958 Tertibi Bedelsiz Nama Yazılı 1 Kurucu (Müessis) Hisse Senedi. Çifte Matbu Fiskalli. 1959 yılında 'Türkiye Eski Muharipler Bankası' (Muhabank) ile Birleşerek 'Türkiye Birleşik Tasarruf ve Kredi Bankası A.Ş.' Unvanını almıştır. Banka, 28 Mart 1961 Tarihinde 153 Sayılı Yasa ile Türkiye Emlak Kredi Bankası Nezaretinde Tasfiye Olmuştur.

    TLSatıldı
  • Türkiye Cumhuriyeti Maliye Bakanlığı %6 Faizli 1965 Kalkınma İstikrazı Tahvili-1.000 Lira Nominalli Bir Kıta Hamiline Tahvil. (1.000 Liralık Kupürler Başlagıç ve Bitiş No: 150.001 - 350.000). Tahvil No: 229997. Haliyle. Baskı: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası A.Ş. Banknot Şubesi.

    Lot No: 147

    Lot: 147

    Türkiye Cumhuriyeti Maliye Bakanlığı %6 Faizli 1965 Kalkınma İstikrazı Tahvili-1.000 Lira Nominalli Bir Kıta Hamiline Tahvil. (1.000 Liralık Kupürler Başlagıç ve Bitiş No: 150.001 - 350.000). Tahvil No: 229997. Haliyle. Baskı: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası A.Ş. Banknot Şubesi.

    TLSatıldı
  • Türkiye Cumhuriyeti Maliye Bakanlığı %6 Faizli 1966 Kalkınma İstikrazı Tahvili-1.000 Lira Nominalli Bir Kıta Hamiline Tahvil. (1.000 Liralık Kupürler Başlagıç ve Bitiş No: 200.001 - 300.000). Tahvil No: 251996. Haliyle. Baskı: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası A.Ş. Banknot Şubesi.

    Lot No: 148

    Lot: 148

    Türkiye Cumhuriyeti Maliye Bakanlığı %6 Faizli 1966 Kalkınma İstikrazı Tahvili-1.000 Lira Nominalli Bir Kıta Hamiline Tahvil. (1.000 Liralık Kupürler Başlagıç ve Bitiş No: 200.001 - 300.000). Tahvil No: 251996. Haliyle. Baskı: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası A.Ş. Banknot Şubesi.

    TLSatıldı
  • Hektaş Ticaret Türk Anonim Şirketi-Hamiline Ait 5.000 Lira Nominalli ve %25 Faizli Ağusto 1979 Tertibi Tahvil. Kaşe İptalli. (5.000 Liralık Kupürler Başlagıç ve Bitiş No: 1 - 3.000). Tahvil No: 2390. Şirket, Günümüzde Oyak Bünyesinde Faaliyetlerine Devam Etmektedir.

    Lot No: 149

    Lot: 149

    Hektaş Ticaret Türk Anonim Şirketi-Hamiline Ait 5.000 Lira Nominalli ve %25 Faizli Ağusto 1979 Tertibi Tahvil. Kaşe İptalli. (5.000 Liralık Kupürler Başlagıç ve Bitiş No: 1 - 3.000). Tahvil No: 2390. Şirket, Günümüzde Oyak Bünyesinde Faaliyetlerine Devam Etmektedir.

    TLSatıldı
  • Türkiye Emlak Kredi Bankası Anonim Ortaklığı-Hamiline Ait 50.000 Lira Nominalli ve %34 Faizli 1982 Tahvili. Kaşe ve Perfore İptalli. (50.000 Liralık Kupürler Başlagıç ve Bitiş No: 9.001 - 18.000). Tahvil No: 13993. Banka Günümüzde Emlak Katılım Bankası Adıyla Faaliyetlerine Devam Etmektedir.

    Lot No: 150

    Lot: 150

    Türkiye Emlak Kredi Bankası Anonim Ortaklığı-Hamiline Ait 50.000 Lira Nominalli ve %34 Faizli 1982 Tahvili. Kaşe ve Perfore İptalli. (50.000 Liralık Kupürler Başlagıç ve Bitiş No: 9.001 - 18.000). Tahvil No: 13993. Banka Günümüzde Emlak Katılım Bankası Adıyla Faaliyetlerine Devam Etmektedir.

    TLSatıldı
  • Beta Ziraat ve Ticaret Anonim Şirketi-1961 Yılında Ağırlıklı Olarak Şeker Fabrikaları ve Pancar Kooperatifleri Ortaklığında Kurulmuştur. Ana Faaliyet Konusu Özellikle Sertifikalı Pancar Tohumu Üretmek Olan Bu Şirket Günümüzde Halen Faaldir. 1986 Tertibi (6.Tertip) 20.000 Lira Nominalli Nama Yazılı Yirmi'lik Hisse Senedi. Az Bulunan Bir Hisse Senedidir.

    Lot No: 151

    Lot: 151

    Beta Ziraat ve Ticaret Anonim Şirketi-1961 Yılında Ağırlıklı Olarak Şeker Fabrikaları ve Pancar Kooperatifleri Ortaklığında Kurulmuştur. Ana Faaliyet Konusu Özellikle Sertifikalı Pancar Tohumu Üretmek Olan Bu Şirket Günümüzde Halen Faaldir. 1986 Tertibi (6.Tertip) 20.000 Lira Nominalli Nama Yazılı Yirmi'lik Hisse Senedi. Az Bulunan Bir Hisse Senedidir.

    TLSatıldı
  • Gouvernement De La Republique Chinoise Bon Du Tresor %8 De 1920-Çin Cumhuriyeti, Yıllık %8 Faizli Dolar Cinsinden 40 Yıl Vadeli Lung Tsing U-Hai Demiryolu Borçlanması. 500 Frank Nominalli, Hamiline Yazılı,  Büyük Boy ve Olağanüstü Görsel. Ön Yüz İngilizce, İhraç Yılı: 1922. Komünizm Öncesi Döneme Ait (İmparatorluk + Cumhuriyet) Çin Tahvillerinin Tamamı Nadirdir.

    Lot No: 153

    Lot: 153

    Gouvernement De La Republique Chinoise Bon Du Tresor %8 De 1920-Çin Cumhuriyeti, Yıllık %8 Faizli Dolar Cinsinden 40 Yıl Vadeli Lung Tsing U-Hai Demiryolu Borçlanması. 500 Frank Nominalli, Hamiline Yazılı, Büyük Boy ve Olağanüstü Görsel. Ön Yüz İngilizce, İhraç Yılı: 1922. Komünizm Öncesi Döneme Ait (İmparatorluk + Cumhuriyet) Çin Tahvillerinin Tamamı Nadirdir.

    TLSatıldı
  • Nederlandsch Surinamische Goud-Maatschappij Naamlooze Vennotschap-Hollanda'nın Erken Dönem Altın Madenciliği Şirketlerindedir. Güney Amerika'da Hollanda Hakimiyeti Altında Bulunan Surinam'da Altın Madenciliği Yapmak Üzere Kurulmuştur. Amsterdam 1907 Tertibi 100 Florin Nominalli Hamiline 1 Hisse Senedi. Matbu Hollanda Fiskalli.

    Lot No: 155

    Lot: 155

    Nederlandsch Surinamische Goud-Maatschappij Naamlooze Vennotschap-Hollanda'nın Erken Dönem Altın Madenciliği Şirketlerindedir. Güney Amerika'da Hollanda Hakimiyeti Altında Bulunan Surinam'da Altın Madenciliği Yapmak Üzere Kurulmuştur. Amsterdam 1907 Tertibi 100 Florin Nominalli Hamiline 1 Hisse Senedi. Matbu Hollanda Fiskalli.

    TLSatıldı
  • Algeemeene Petroleum Compagnie Naamlooze Venootschap-Hollanda'nın Erken Dönem Petrol Sanayi Şirketlerindedir. 1910'larda Sumatra Bölgesinde Çıkardığı Ham Petrolü Kendi Rafinerisinde İşlediği Bilinmektedir. Amsterdam 1913 Tertibi 125 Florin Nominalli Hamiline 1 Hisse Senedi. Matbu Hollanda Fiskalli.

    Lot No: 156

    Lot: 156

    Algeemeene Petroleum Compagnie Naamlooze Venootschap-Hollanda'nın Erken Dönem Petrol Sanayi Şirketlerindedir. 1910'larda Sumatra Bölgesinde Çıkardığı Ham Petrolü Kendi Rafinerisinde İşlediği Bilinmektedir. Amsterdam 1913 Tertibi 125 Florin Nominalli Hamiline 1 Hisse Senedi. Matbu Hollanda Fiskalli.

    TLSatıldı
  • Deutsche Ueberseeische Bank Zu Berlin-Deutsche Bank'ın Bir İştiraki Olarak 1886 Yılında Kurulan Banka'nın 1896 Tertibi Hamiline Yazılı 1.000 Mark Nominalli 1 Hisse Senedi.1970'lerde Ana Ortağı Olan Deutsche Bank'la Birleşmiştir. Baskı: Bir Dönem Osmanlı Banknotlarını da Basan Dünyaca Meşhur Giesecke-Devrient Matbaası.

    Lot No: 157

    Lot: 157

    Deutsche Ueberseeische Bank Zu Berlin-Deutsche Bank'ın Bir İştiraki Olarak 1886 Yılında Kurulan Banka'nın 1896 Tertibi Hamiline Yazılı 1.000 Mark Nominalli 1 Hisse Senedi.1970'lerde Ana Ortağı Olan Deutsche Bank'la Birleşmiştir. Baskı: Bir Dönem Osmanlı Banknotlarını da Basan Dünyaca Meşhur Giesecke-Devrient Matbaası.

    TLSatıldı
  • Societe Hellenique Du Canal de Corinthe Societe Anonyme-1893 Yılında Tamamlanarak İşletmeye Açılan ve Mora
Yarımadasını Anakara Yunanistan'dan Ayıran Korinth Kanalının İnşaatını Finanse Etmek Amacıyla 1890 Yılında İhraç Edilen %6 Faizli ve 75 Yıl Vadeli, 500 Frank Nominalli Bir Kıta Tahvili. Yunan Borsa Fiskalli ve Islak İmzalı.

    Lot No: 158

    Lot: 158

    Societe Hellenique Du Canal de Corinthe Societe Anonyme-1893 Yılında Tamamlanarak İşletmeye Açılan ve Mora Yarımadasını Anakara Yunanistan'dan Ayıran Korinth Kanalının İnşaatını Finanse Etmek Amacıyla 1890 Yılında İhraç Edilen %6 Faizli ve 75 Yıl Vadeli, 500 Frank Nominalli Bir Kıta Tahvili. Yunan Borsa Fiskalli ve Islak İmzalı.

    TLSatıldı
  • Compagnie Universale du Canal Interoceanique du Panama-(Okyanuslararası Evrensel Panama Kanal Şirketi). 1888 Tertibi, 60 Frank Nominalli Bir Kıta Hamiline Tahvil. Süveyş ve Panama Kanallarının Fikir Babası ve Uygulayıcısı Ferdinand de Lesseps Matbu İmzalı (Ortadaki), Nadir.

    Lot No: 159

    Lot: 159

    Compagnie Universale du Canal Interoceanique du Panama-(Okyanuslararası Evrensel Panama Kanal Şirketi). 1888 Tertibi, 60 Frank Nominalli Bir Kıta Hamiline Tahvil. Süveyş ve Panama Kanallarının Fikir Babası ve Uygulayıcısı Ferdinand de Lesseps Matbu İmzalı (Ortadaki), Nadir.

    TLSatıldı
  • Şehremaneti Tenviriye'ye (Aydınlatmaya) Mahsus Tezkiredir -1324 Seneyi Maliyesi İçin Düzenlenmiştir. Mükellefin İsmi Reşadetlü Şeyh Zafir Efendi Olup, Sultan 2.Abdülhamid Tarafından Büyük İltifata Mazhar Olan Şazeliye Tarikatına Mensup Şeyf Zafir Efendi Olduğu Değerlendirilmektedir. İkamet Adresinin Sinan Paşa Mahallesi Olması (Beşiktaş'da) Bu İhtimali Güçlendirmektedir. Zira Şeyh'in Türbesi de Ünlü İtalyan Saray Mimarı D'Aronco Tarafından Aynı Bölgede İnşa Edilmiştir. (Belge'nin Tarihi Şeyh Zafir'in Vefatından Sonraya Denk Gelmektedir, Ancak Bu Durum Osmanlı'da Sıkça Rastlanan Bir Durumdur.)

    Lot No: 160

    Lot: 160

    Şehremaneti Tenviriye'ye (Aydınlatmaya) Mahsus Tezkiredir -1324 Seneyi Maliyesi İçin Düzenlenmiştir. Mükellefin İsmi Reşadetlü Şeyh Zafir Efendi Olup, Sultan 2.Abdülhamid Tarafından Büyük İltifata Mazhar Olan Şazeliye Tarikatına Mensup Şeyf Zafir Efendi Olduğu Değerlendirilmektedir. İkamet Adresinin Sinan Paşa Mahallesi Olması (Beşiktaş'da) Bu İhtimali Güçlendirmektedir. Zira Şeyh'in Türbesi de Ünlü İtalyan Saray Mimarı D'Aronco Tarafından Aynı Bölgede İnşa Edilmiştir. (Belge'nin Tarihi Şeyh Zafir'in Vefatından Sonraya Denk Gelmektedir, Ancak Bu Durum Osmanlı'da Sıkça Rastlanan Bir Durumdur.)

    TLSatıldı
  • Osmanlıca Dini Hüküm-Fetva (Aşağı Doğru Daralan Üçgen) Formunda ve 29 Şevval (12)87 (22 Ocak 187) Tarihlidir. Vefat Eden Bir Şahsın Terekesi Hakkında En Alttaki Pençe Şeklinde İmzası Görülen İlmiye Mensubu Tarafından Verilmiştir. Bu Tarz Dini İçerikli Yazıların Bir Özellikleri de Ağırlıklı Olarak Ta'lik Hatla Yazılmış Olmalarıdır.

    Lot No: 161

    Lot: 161

    Osmanlıca Dini Hüküm-Fetva (Aşağı Doğru Daralan Üçgen) Formunda ve 29 Şevval (12)87 (22 Ocak 187) Tarihlidir. Vefat Eden Bir Şahsın Terekesi Hakkında En Alttaki Pençe Şeklinde İmzası Görülen İlmiye Mensubu Tarafından Verilmiştir. Bu Tarz Dini İçerikli Yazıların Bir Özellikleri de Ağırlıklı Olarak Ta'lik Hatla Yazılmış Olmalarıdır.

    TLSatıldı
  • Osmanlıca Taşınmaz Satışına İlişkin Senet-Günümüzde Kuzey Makedonya Sınırları İçinde Kalan Prilepe Kazası Bocilin Kariyesinde İştiraken (Ortaklı) Kullanılan Arazinin 3.500 Kuruş Mukabilinde Satışına Dair 5 Safer 1267 (10 Aralık 1850) Tarihli Senet. Balkanlardaki Osmanlı Mirasına Dair Sultan Abdülmecid Dönemi Emsal Niteliğinde Belge.

    Lot No: 162

    Lot: 162

    Osmanlıca Taşınmaz Satışına İlişkin Senet-Günümüzde Kuzey Makedonya Sınırları İçinde Kalan Prilepe Kazası Bocilin Kariyesinde İştiraken (Ortaklı) Kullanılan Arazinin 3.500 Kuruş Mukabilinde Satışına Dair 5 Safer 1267 (10 Aralık 1850) Tarihli Senet. Balkanlardaki Osmanlı Mirasına Dair Sultan Abdülmecid Dönemi Emsal Niteliğinde Belge.

    TLSatıldı
  • Hasköy Ahz-ı Asker Şubesi Riyaseti-Hasköy Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı İmzasını Taşıyan ve 12 Ağustos (1)330 (26 Ağustos 1914) Tarihli Osmanlıca Tutanak. Osmanlı Ordu-yu Hümayunu Tarafından Alınan Beygirlerden İkisinin Kusurlu Olduğu Tutanak Altına Alınmıştır. Birinci Dünya Savaşı Arifesinde Osmanlı Ordusunda Ata Duyulan İhtiyacı ve Verilen Önemi Gösteren Çok Nadir Tarihi Vesika.

    Lot No: 163

    Lot: 163

    Hasköy Ahz-ı Asker Şubesi Riyaseti-Hasköy Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı İmzasını Taşıyan ve 12 Ağustos (1)330 (26 Ağustos 1914) Tarihli Osmanlıca Tutanak. Osmanlı Ordu-yu Hümayunu Tarafından Alınan Beygirlerden İkisinin Kusurlu Olduğu Tutanak Altına Alınmıştır. Birinci Dünya Savaşı Arifesinde Osmanlı Ordusunda Ata Duyulan İhtiyacı ve Verilen Önemi Gösteren Çok Nadir Tarihi Vesika.

    TLSatıldı
  • Osmanlı İtlaya Diplomasi Tarihi-Osmanlı Hariciye Nezareti ile İtalya Krallığı İstanbul Başkonsolosluğu Dragomanlığı (Müsteşar Seviyesindeki Tercümanları Anlatır Makam) Arasında Vuku Bulan ve Ticari İçeriği Haiz Bir Sürece İlişikin Protestoname. Ön Yüz Osmanlıca, Arkayüz İtalyanca Olup 29 Kasım 1888 Tarihlidir. Sol Altta Yer Alan Çifte Osmanlı Fiskali Nadirdir.

    Lot No: 164

    Lot: 164

    Osmanlı İtlaya Diplomasi Tarihi-Osmanlı Hariciye Nezareti ile İtalya Krallığı İstanbul Başkonsolosluğu Dragomanlığı (Müsteşar Seviyesindeki Tercümanları Anlatır Makam) Arasında Vuku Bulan ve Ticari İçeriği Haiz Bir Sürece İlişikin Protestoname. Ön Yüz Osmanlıca, Arkayüz İtalyanca Olup 29 Kasım 1888 Tarihlidir. Sol Altta Yer Alan Çifte Osmanlı Fiskali Nadirdir.

    TLSatıldı
  • Osmanlıca-Fransızca Mahkeme tutanağı-Valeri Efendi'nin (Aleko Efendi'yle Olan Davasında) İfadesinin 20 Mart 1889 Tarihinde Alındığını Gösterir Osmanlı Fiskalli Fransızca Tutanak. En Tepede Yer Alan ve Osmanlıca Olan 'Hususi Numarası 314/96' İbaresi Haricinde Tüm Metin Fransızca'dır. Kapütülasyonlar Kapsamında Osmanlı Yargısından Bağımsız, Sırf Yabancılara Mahsus Bir Hukuk Sistemine İlişkin Emsal Nitelikte Belge Olduğu Değerlendirilmektedir.

    Lot No: 165

    Lot: 165

    Osmanlıca-Fransızca Mahkeme tutanağı-Valeri Efendi'nin (Aleko Efendi'yle Olan Davasında) İfadesinin 20 Mart 1889 Tarihinde Alındığını Gösterir Osmanlı Fiskalli Fransızca Tutanak. En Tepede Yer Alan ve Osmanlıca Olan 'Hususi Numarası 314/96' İbaresi Haricinde Tüm Metin Fransızca'dır. Kapütülasyonlar Kapsamında Osmanlı Yargısından Bağımsız, Sırf Yabancılara Mahsus Bir Hukuk Sistemine İlişkin Emsal Nitelikte Belge Olduğu Değerlendirilmektedir.

    TLSatıldı
  • Editör J.D'Andria Constantinople Kaşeli ve 13 Sayfadan Oluşan Nota Kitabı-Ünlü Avusturyalı Besteci ve Orkestra Şefi Franz von Suppe'nin (Francesco Ezechiele Ermenegildo Suppe, 1819 -1895) Dichter und Bauer (Şair ve Çiftçi) Adlı Uvertürünü İçermektedir, Haliyle.

    Lot No: 167

    Lot: 167

    Editör J.D'Andria Constantinople Kaşeli ve 13 Sayfadan Oluşan Nota Kitabı-Ünlü Avusturyalı Besteci ve Orkestra Şefi Franz von Suppe'nin (Francesco Ezechiele Ermenegildo Suppe, 1819 -1895) Dichter und Bauer (Şair ve Çiftçi) Adlı Uvertürünü İçermektedir, Haliyle.

    TLSatıldı
  • Arka Yüze 'A.Karacan 967 Ekim' Notu Düşülmüş Soyut Resim-Boyutları: 176x245mm. Kağıt Üzerine Mürekkep Uygulanmıştır. Haliyle.

    Lot No: 168

    Lot: 168

    Arka Yüze 'A.Karacan 967 Ekim' Notu Düşülmüş Soyut Resim-Boyutları: 176x245mm. Kağıt Üzerine Mürekkep Uygulanmıştır. Haliyle.

    TLSatıldı
  • Anadolu Köylüsü' Temalı Soyut Resim-Boyutları: 175x245mm. Kağıt Üzerine Mürekkep Uygulanmıştır. Haliyle. İmza Bulunmamaktadır.

    Lot No: 169

    Lot: 169

    Anadolu Köylüsü' Temalı Soyut Resim-Boyutları: 175x245mm. Kağıt Üzerine Mürekkep Uygulanmıştır. Haliyle. İmza Bulunmamaktadır.

    TLSatıldı
  • Cengiz Arsever İmzalı Karikatür-Boyutları: 250x350mm. Kağıt Üzerine Mürekkep Uygulanmıştır. Haliyle. Bir Gecekondudan Çıkan Dumanın Havada Büyüyerek, El Şeklini Alması Betimlenmiştir.

    Lot No: 170

    Lot: 170

    Cengiz Arsever İmzalı Karikatür-Boyutları: 250x350mm. Kağıt Üzerine Mürekkep Uygulanmıştır. Haliyle. Bir Gecekondudan Çıkan Dumanın Havada Büyüyerek, El Şeklini Alması Betimlenmiştir.

    TLSatıldı
  • Yaşar İmzalı Karikatür-Boyutları: 250x350mm. Kağıt Üzerine Mürekkep Uygulanmıştır. Haliyle. Merhum Başbakanlarımızdan Necmeddin Erbakan Temalıdır.

    Lot No: 171

    Lot: 171

    Yaşar İmzalı Karikatür-Boyutları: 250x350mm. Kağıt Üzerine Mürekkep Uygulanmıştır. Haliyle. Merhum Başbakanlarımızdan Necmeddin Erbakan Temalıdır.

    TLSatıldı
  • Yaşar İmzalı Karikatür-Boyutları: 250x350mm. Kağıt Üzerine Mürekkep Uygulanmıştır. Haliyle. Merhum Meclis Başkanlarımızdan Ferruh Bozbeyli Temalıdır.

    Lot No: 172

    Lot: 172

    Yaşar İmzalı Karikatür-Boyutları: 250x350mm. Kağıt Üzerine Mürekkep Uygulanmıştır. Haliyle. Merhum Meclis Başkanlarımızdan Ferruh Bozbeyli Temalıdır.

    TLSatıldı
  • İstanbul Teknik Üniversitesi İçin 1950'lerde Hazırlanan Bir Yıllık İçin Karikatür Çizimi Yapan Öğrencilerin İsimlerinin Toplu Olarak Yer Aldığı ve Karikatürlerinden Örnekler Görünen Sayfa. -Çizerler: Naci Yurtluk, İbobob, Yüksel Ünsal, Şecaattin Sevgen, Ericek ve Nuri Abaç.

    Lot No: 173

    Lot: 173

    İstanbul Teknik Üniversitesi İçin 1950'lerde Hazırlanan Bir Yıllık İçin Karikatür Çizimi Yapan Öğrencilerin İsimlerinin Toplu Olarak Yer Aldığı ve Karikatürlerinden Örnekler Görünen Sayfa. -Çizerler: Naci Yurtluk, İbobob, Yüksel Ünsal, Şecaattin Sevgen, Ericek ve Nuri Abaç.

    TLSatıldı
  • İbobob İmzalı Karikatür-Boyutları: 245x345mm. Aydinger Kağıdı Üzerine Mürekkep Uygulanmıştır. Haliyle. Önceki Lotlarda Bahis Konusu Olan Çizer İbobob'un İstanbul Teknik Üniversitesi Yıllığında Kullanılan Karikatürünün Orijinalidir. Sanatçı Kendi Otoportresini Karikatürde Kullanmıştır.

    Lot No: 174

    Lot: 174

    İbobob İmzalı Karikatür-Boyutları: 245x345mm. Aydinger Kağıdı Üzerine Mürekkep Uygulanmıştır. Haliyle. Önceki Lotlarda Bahis Konusu Olan Çizer İbobob'un İstanbul Teknik Üniversitesi Yıllığında Kullanılan Karikatürünün Orijinalidir. Sanatçı Kendi Otoportresini Karikatürde Kullanmıştır.

    TLSatıldı
  • Karikatür-Boyutları: 135x260mm. Aydinger Kağıdı Üzerine Mürekkep Uygulanmıştır. Haliyle. Önceki Lotlarda Bahis Konusu Olan Çizer Naci Yurtluk'un İstanbul Teknik Üniversitesi Yıllığında Kullanılan Karikatürünün Orijinalidir. Sanatçı Kendi Otoportresini Karikatürde Kullanmıştır.

    Lot No: 175

    Lot: 175

    Karikatür-Boyutları: 135x260mm. Aydinger Kağıdı Üzerine Mürekkep Uygulanmıştır. Haliyle. Önceki Lotlarda Bahis Konusu Olan Çizer Naci Yurtluk'un İstanbul Teknik Üniversitesi Yıllığında Kullanılan Karikatürünün Orijinalidir. Sanatçı Kendi Otoportresini Karikatürde Kullanmıştır.

    TLSatıldı
  • Erim İmzalı Karikatür-Boyutları: 175x245mm. Kağıt Üzerine Mürekkep Uygulanmıştır. Haliyle. Önceki Lotlarda Bahis Konusu Olan İstanbul Teknik Üniversitesi Yıllığıyla İlişkili Olması Mümkündür. Sağ Üst Köşede İsmi Olan Nedret Eti'nin Kim Olduğu Bilinmemektedir.

    Lot No: 176

    Lot: 176

    Erim İmzalı Karikatür-Boyutları: 175x245mm. Kağıt Üzerine Mürekkep Uygulanmıştır. Haliyle. Önceki Lotlarda Bahis Konusu Olan İstanbul Teknik Üniversitesi Yıllığıyla İlişkili Olması Mümkündür. Sağ Üst Köşede İsmi Olan Nedret Eti'nin Kim Olduğu Bilinmemektedir.

    TLSatıldı
  • Erim İmzalı Karikatür-Boyutları: 175x245mm. Kağıt Üzerine Mürekkep Uygulanmıştır. Haliyle. Önceki Lotlarda Bahis Konusu Olan İstanbul Teknik Üniversitesi Yıllığıyla İlişkili Olması Mümkündür. Sağ Üst Köşede İsmi Olan Nafiz Macarlıoğlu'nun Kim Olduğu Bilinmemektedir.

    Lot No: 177

    Lot: 177

    Erim İmzalı Karikatür-Boyutları: 175x245mm. Kağıt Üzerine Mürekkep Uygulanmıştır. Haliyle. Önceki Lotlarda Bahis Konusu Olan İstanbul Teknik Üniversitesi Yıllığıyla İlişkili Olması Mümkündür. Sağ Üst Köşede İsmi Olan Nafiz Macarlıoğlu'nun Kim Olduğu Bilinmemektedir.

    TLSatıldı
  • Erim İmzalı Karikatür-Boyutları: 175x245mm. Kağıt Üzerine Mürekkep Uygulanmıştır. Haliyle. Önceki Lotlarda Bahis Konusu Olan İstanbul Teknik Üniversitesi Yıllığıyla İlişkili Olması Mümkündür. Sağ Üst Köşede İsmi Olan İsmail Özberk'in Kim Olduğu Bilinmemektedir.

    Lot No: 178

    Lot: 178

    Erim İmzalı Karikatür-Boyutları: 175x245mm. Kağıt Üzerine Mürekkep Uygulanmıştır. Haliyle. Önceki Lotlarda Bahis Konusu Olan İstanbul Teknik Üniversitesi Yıllığıyla İlişkili Olması Mümkündür. Sağ Üst Köşede İsmi Olan İsmail Özberk'in Kim Olduğu Bilinmemektedir.

    TLSatıldı
  • Erim İmzalı Karikatür-Boyutları: 175x245mm. Kağıt Üzerine Mürekkep Uygulanmıştır. Haliyle. Önceki Lotlarda Bahis Konusu Olan İstanbul Teknik Üniversitesi Yıllığıyla İlişkili Olması Mümkündür. Sağ Üst Köşede İsmi Olan Mehmet Adem'in Kim Olduğu Bilinmemektedir.

    Lot No: 179

    Lot: 179

    Erim İmzalı Karikatür-Boyutları: 175x245mm. Kağıt Üzerine Mürekkep Uygulanmıştır. Haliyle. Önceki Lotlarda Bahis Konusu Olan İstanbul Teknik Üniversitesi Yıllığıyla İlişkili Olması Mümkündür. Sağ Üst Köşede İsmi Olan Mehmet Adem'in Kim Olduğu Bilinmemektedir.

    TLSatıldı
  • Erim İmzalı Karikatür-Boyutları: 175x245mm. Kağıt Üzerine Mürekkep Uygulanmıştır. Haliyle. Önceki Lotlarda Bahis Konusu Olan İstanbul Teknik Üniversitesi Yıllığıyla İlişkili Olması Mümkündür. Sağ Üst Köşede İsmi Olan Vasfi Kazaz'ın Kim Olduğu Bilinmemektedir.

    Lot No: 180

    Lot: 180

    Erim İmzalı Karikatür-Boyutları: 175x245mm. Kağıt Üzerine Mürekkep Uygulanmıştır. Haliyle. Önceki Lotlarda Bahis Konusu Olan İstanbul Teknik Üniversitesi Yıllığıyla İlişkili Olması Mümkündür. Sağ Üst Köşede İsmi Olan Vasfi Kazaz'ın Kim Olduğu Bilinmemektedir.

    TLSatıldı
  • Karikatür-Boyutları: 175x245mm. Kağıt Üzerine Mürekkep Uygulanmıştır. Haliyle. Önceki Lotlarda Bahis Konusu Olan İstanbul Teknik Üniversitesi Yıllığıyla İlişkili Olması Mümkündür. Sağ Üst Köşede İsmi Olan Ülgen Şişlioğlu'nun Kim Olduğu Bilinmemektedir.

    Lot No: 181

    Lot: 181

    Karikatür-Boyutları: 175x245mm. Kağıt Üzerine Mürekkep Uygulanmıştır. Haliyle. Önceki Lotlarda Bahis Konusu Olan İstanbul Teknik Üniversitesi Yıllığıyla İlişkili Olması Mümkündür. Sağ Üst Köşede İsmi Olan Ülgen Şişlioğlu'nun Kim Olduğu Bilinmemektedir.

    TLSatıldı
  • Karikatür-Boyutları: 175x245mm. Kağıt Üzerine Mürekkep Uygulanmıştır. Haliyle. Önceki Lotlarda Bahis Konusu Olan İstanbul Teknik Üniversitesi Yıllığıyla İlişkili Olması Mümkündür. Sağ Üst Köşede İsmi Olan Sedat Gündoğan'ın Kim Olduğu Bilinmemektedir.

    Lot No: 182

    Lot: 182

    Karikatür-Boyutları: 175x245mm. Kağıt Üzerine Mürekkep Uygulanmıştır. Haliyle. Önceki Lotlarda Bahis Konusu Olan İstanbul Teknik Üniversitesi Yıllığıyla İlişkili Olması Mümkündür. Sağ Üst Köşede İsmi Olan Sedat Gündoğan'ın Kim Olduğu Bilinmemektedir.

    TLSatıldı
  • Karikatür-Boyutları: 175x245mm. Kağıt Üzerine Mürekkep Uygulanmıştır. Haliyle. Önceki Lotlarda Bahis Konusu Olan İstanbul Teknik Üniversitesi Yıllığıyla İlişkili Olması Mümkündür. Sağ Üst Köşede İsmi Olan Fikret Cebeci'nin Kim Olduğu Bilinmemektedir.

    Lot No: 183

    Lot: 183

    Karikatür-Boyutları: 175x245mm. Kağıt Üzerine Mürekkep Uygulanmıştır. Haliyle. Önceki Lotlarda Bahis Konusu Olan İstanbul Teknik Üniversitesi Yıllığıyla İlişkili Olması Mümkündür. Sağ Üst Köşede İsmi Olan Fikret Cebeci'nin Kim Olduğu Bilinmemektedir.

    TLSatıldı
  • Karikatür-Boyutları: 175x245mm. Kağıt Üzerine Mürekkep Uygulanmıştır. Haliyle. Önceki Lotlarda Bahis Konusu Olan İstanbul Teknik Üniversitesi Yıllığıyla İlişkili Olması Mümkündür. Sağ Üst Köşede İsmi Olan Ali Kemal Güvenen'in Kim Olduğu Bilinmemektedir.

    Lot No: 184

    Lot: 184

    Karikatür-Boyutları: 175x245mm. Kağıt Üzerine Mürekkep Uygulanmıştır. Haliyle. Önceki Lotlarda Bahis Konusu Olan İstanbul Teknik Üniversitesi Yıllığıyla İlişkili Olması Mümkündür. Sağ Üst Köşede İsmi Olan Ali Kemal Güvenen'in Kim Olduğu Bilinmemektedir.

    TLSatıldı
  • Karikatür-Boyutları: 175x245mm. Kağıt Üzerine Mürekkep Uygulanmıştır. Haliyle. Önceki Lotlarda Bahis Konusu Olan İstanbul Teknik Üniversitesi Yıllığıyla İlişkili Olması Mümkündür. Sağ Üst Köşede İsmi Olan Engin Yavuz'un Kim Olduğu Bilinmemektedir.

    Lot No: 185

    Lot: 185

    Karikatür-Boyutları: 175x245mm. Kağıt Üzerine Mürekkep Uygulanmıştır. Haliyle. Önceki Lotlarda Bahis Konusu Olan İstanbul Teknik Üniversitesi Yıllığıyla İlişkili Olması Mümkündür. Sağ Üst Köşede İsmi Olan Engin Yavuz'un Kim Olduğu Bilinmemektedir.

    TLSatıldı
  • Yaşar İmzalı Karikatür-Boyutları: 172x245mm. Kağıt Üzerine Mürekkep Uygulanmıştır. Haliyle. Önceki Lotlarda Bahis Konusu Olan İstanbul Teknik Üniversitesi Yıllığıyla İlişkili Olması Mümkündür.

    Lot No: 186

    Lot: 186

    Yaşar İmzalı Karikatür-Boyutları: 172x245mm. Kağıt Üzerine Mürekkep Uygulanmıştır. Haliyle. Önceki Lotlarda Bahis Konusu Olan İstanbul Teknik Üniversitesi Yıllığıyla İlişkili Olması Mümkündür.

    TLSatıldı
  • Aydın İmzalı Karikatür-Boyutları: 245x325mm. Kağıt Üzerine Renkli Mürekkep Uygulanmıştır. Haliyle.

    Lot No: 187

    Lot: 187

    Aydın İmzalı Karikatür-Boyutları: 245x325mm. Kağıt Üzerine Renkli Mürekkep Uygulanmıştır. Haliyle.

    TLSatıldı
  • Karikatür-Boyutları: 390x260mm. Kağıt Üzerine Mürekkep Uygulanmıştır. Haliyle. Sinema/Tiyatro Gibi Kültür Aktivitelerinin Pahalılığı Espirili Bir Dille Hicvedilmiştir. İmza Okunamadı. 1970'ler.

    Lot No: 188

    Lot: 188

    Karikatür-Boyutları: 390x260mm. Kağıt Üzerine Mürekkep Uygulanmıştır. Haliyle. Sinema/Tiyatro Gibi Kültür Aktivitelerinin Pahalılığı Espirili Bir Dille Hicvedilmiştir. İmza Okunamadı. 1970'ler.

    TLSatıldı
  • Imperial Government of Russia 4% Nicolas Railroad Bond, 1869-1840'lı Yıllarda Rus İmparatoru 1.Nikola Tarafından İnşası Düşünülen ancak Yapımı 1870'lere Uzanan ve Moskova ile St.Petersburg'u Birbirine Bağlayan Nikola (Nikolayevska) Demiryolu Hattının Finansmanı Amacıyla 1869 Yılında İhraç Edilmiş 125 Ruble Nominalli Bir Kıta Tahvil. Muhtelif Kuponlar İlişiktir. Çifte Belçika Fiskalli. Erken Dönem, Olağanüstü Dekoratif Tasarım.

Hattın Mümkün Olduğunca Kısa Bir Güzergaha Sahip Olmasını İsteyen İmparatorun (Aradaki Olanca Coğrafi Zorluklara Rağmen) Eline Bir Cetvel Alarak Moskova ve St.Petersburg Arasına Düz Bir Çizgi Çekerek Güzergahı Belirlediği Hususu Yıllar Boyu Rus Halkı Arasında Mizah Konusu Olmuştur.

    Lot No: 190

    Lot: 190

    Imperial Government of Russia 4% Nicolas Railroad Bond, 1869-1840'lı Yıllarda Rus İmparatoru 1.Nikola Tarafından İnşası Düşünülen ancak Yapımı 1870'lere Uzanan ve Moskova ile St.Petersburg'u Birbirine Bağlayan Nikola (Nikolayevska) Demiryolu Hattının Finansmanı Amacıyla 1869 Yılında İhraç Edilmiş 125 Ruble Nominalli Bir Kıta Tahvil. Muhtelif Kuponlar İlişiktir. Çifte Belçika Fiskalli. Erken Dönem, Olağanüstü Dekoratif Tasarım. Hattın Mümkün Olduğunca Kısa Bir Güzergaha Sahip Olmasını İsteyen İmparatorun (Aradaki Olanca Coğrafi Zorluklara Rağmen) Eline Bir Cetvel Alarak Moskova ve St.Petersburg Arasına Düz Bir Çizgi Çekerek Güzergahı Belirlediği Hususu Yıllar Boyu Rus Halkı Arasında Mizah Konusu Olmuştur.

    TLSatıldı
  • Credit Foncier de France-Fransa Emlak Kredi Bankasının %3 Faizli 1879 Borçlanması, 500 Frank Nominalli Hamiline Yazılı Bir Kıta Tahvil. Muhtelif Kuponlar İlişiktir, Haliyle.

Ön Yüz'de Bulunan İki Adet Eski Türkçe Fiskal ve Kayıtlar İncelendiğinde Tahvile İlişkin Geri Ödemenin Kredi Liyone (Credit Lyonnais) Bankası İstanbul Şubesince 3 Haziran 1928 Tarihinde Yapıldığı Anlaşılmaktadır.

    Lot No: 191

    Lot: 191

    Credit Foncier de France-Fransa Emlak Kredi Bankasının %3 Faizli 1879 Borçlanması, 500 Frank Nominalli Hamiline Yazılı Bir Kıta Tahvil. Muhtelif Kuponlar İlişiktir, Haliyle. Ön Yüz'de Bulunan İki Adet Eski Türkçe Fiskal ve Kayıtlar İncelendiğinde Tahvile İlişkin Geri Ödemenin Kredi Liyone (Credit Lyonnais) Bankası İstanbul Şubesince 3 Haziran 1928 Tarihinde Yapıldığı Anlaşılmaktadır.

    TLSatıldı
  • Bulgarian Government 5% Gold Loan of 1904-Pul, Tütün ve Gümrük Gelirleriyle Teminat Altına Alınmış 500 Frank Nominalli ve %5 Faizli Hamiline Yazılı Bir Kıta Tahvil. Paris Borsa Fiskalli. İlişik Kuponu Bulunmamaktadır.
1904 Yılında Bulgaristan Osmanlı Devleti'ne Tabi Bir Prenslik Statüsündeydi. Tahvilin Avrupa'da Halka Arzı Aynı Zamanda Osmanlı Bankası'nın Büyük Ortağı Olan Banque de Paris et des Pays-Bas (Günümüzde BNP-Paribas) Aracılığıyla Yapılmıştır.

    Lot No: 192

    Lot: 192

    Bulgarian Government 5% Gold Loan of 1904-Pul, Tütün ve Gümrük Gelirleriyle Teminat Altına Alınmış 500 Frank Nominalli ve %5 Faizli Hamiline Yazılı Bir Kıta Tahvil. Paris Borsa Fiskalli. İlişik Kuponu Bulunmamaktadır. 1904 Yılında Bulgaristan Osmanlı Devleti'ne Tabi Bir Prenslik Statüsündeydi. Tahvilin Avrupa'da Halka Arzı Aynı Zamanda Osmanlı Bankası'nın Büyük Ortağı Olan Banque de Paris et des Pays-Bas (Günümüzde BNP-Paribas) Aracılığıyla Yapılmıştır.

    TLSatıldı
  • Imperial Russian Government, 5% State-Loan of 1906-Rusya İmparatorluğu, %5 Faizli 1906 Devlet Borçlanması. 187,5 Ruble Nominal Değere Sahip, Büyük Boy ve Görsel Bir Kıta Tahvil. Muhtelif Kuponlar İlişiktir. Rusça, Almanca, İngilizce ve Fransızca. Borçlanmanın Faiz Oranını Gösteren (%5 %5 %5 %5 .... ) Stilize Filigranlı Özel Kağıda Basım. Haliyle.

    Lot No: 193

    Lot: 193

    Imperial Russian Government, 5% State-Loan of 1906-Rusya İmparatorluğu, %5 Faizli 1906 Devlet Borçlanması. 187,5 Ruble Nominal Değere Sahip, Büyük Boy ve Görsel Bir Kıta Tahvil. Muhtelif Kuponlar İlişiktir. Rusça, Almanca, İngilizce ve Fransızca. Borçlanmanın Faiz Oranını Gösteren (%5 %5 %5 %5 .... ) Stilize Filigranlı Özel Kağıda Basım. Haliyle.

    TLSatıldı
  • Imperial Government of Russia, Imperial Land Motgage Bank For The Nobility 3,5% Mortgage Bond-Rusya İmparatorluğu, Soylular İçin Arazi-İpotek Bankası 100 Ruble Nominalli 4.Tertip %3,5 Faizli 1900 Borçlanması. Rusça, Almanca, Fransızca ve İngilizce. İlişik Kuponu Bulunmamaktadır. Büyük Boy ve Olağanüstü Görsellikte.
Rusya İmparatorluğu'nda O Dönem Köylüler ve Soylular (Asiller) İçin Ayrı Bankalar Hizmet Vermekteydi.

    Lot No: 194

    Lot: 194

    Imperial Government of Russia, Imperial Land Motgage Bank For The Nobility 3,5% Mortgage Bond-Rusya İmparatorluğu, Soylular İçin Arazi-İpotek Bankası 100 Ruble Nominalli 4.Tertip %3,5 Faizli 1900 Borçlanması. Rusça, Almanca, Fransızca ve İngilizce. İlişik Kuponu Bulunmamaktadır. Büyük Boy ve Olağanüstü Görsellikte. Rusya İmparatorluğu'nda O Dönem Köylüler ve Soylular (Asiller) İçin Ayrı Bankalar Hizmet Vermekteydi.

    TLSatıldı
  • Commecial Bank of Asow-Don-1871 Kuruluşlu Azov-Don Ticaret Bankası'na Ait 1911 Tertibi
250 Ruble Nominalli 1 Hamiline Hisse Senedi. Rusça ve Fransızca. Banka'nın Merkezinin St.Petersburg Kentinde Olduğu Anlaşılmaktadır. Muhtelif Kuponlar İlişiktir, Rus Borsa Fiskalli ve Haliyle.

    Lot No: 195

    Lot: 195

    Commecial Bank of Asow-Don-1871 Kuruluşlu Azov-Don Ticaret Bankası'na Ait 1911 Tertibi 250 Ruble Nominalli 1 Hamiline Hisse Senedi. Rusça ve Fransızca. Banka'nın Merkezinin St.Petersburg Kentinde Olduğu Anlaşılmaktadır. Muhtelif Kuponlar İlişiktir, Rus Borsa Fiskalli ve Haliyle.

    TLSatıldı
  • Societe D'Industrie Houillere De La Russie Meridionale-Güney Rusya Kömür İşletmeleri Olarak Tercüme Edebileceğimiz 1872 Kuruluşlu Şirketin Hamiline Yazılı 100 Ruble Nominalli 1912 Tertibi 1 İmtiyazlı Hamiline Hissesi.
İmtiyazlı Hisse Senetleri, Sahiplerine Diğer Hisse Senetlerine Kıyasla (Yönetim Kurulunu Belirleme, Yüksek Kar Payı Almak vb.) İmtiyazlar Sağlayan Özel Tip Hisse Senetleridir.

    Lot No: 196

    Lot: 196

    Societe D'Industrie Houillere De La Russie Meridionale-Güney Rusya Kömür İşletmeleri Olarak Tercüme Edebileceğimiz 1872 Kuruluşlu Şirketin Hamiline Yazılı 100 Ruble Nominalli 1912 Tertibi 1 İmtiyazlı Hamiline Hissesi. İmtiyazlı Hisse Senetleri, Sahiplerine Diğer Hisse Senetlerine Kıyasla (Yönetim Kurulunu Belirleme, Yüksek Kar Payı Almak vb.) İmtiyazlar Sağlayan Özel Tip Hisse Senetleridir.

    TLSatıldı
  • The Spassky Copper Mine Limited-Yeni Zelanda Doğumlu İngiliz Yatırımcılar Olan Nelson ve Arthur Fell Kardeşler Tarafından Sibirya'nın Omsk Bölgesindeki Bakır Yataklarını İşletmek Üzere Londra Merkezli Olarak Kurulan Şirketin 1 Sterlin Nominalli 1913 Tertibi Hamiline 1 Hisse Senedi. Londra Borsa Fiskalli. Muhtelif Kuponlar İlişiktir. O Dönemin İngiliz Tahvil ve Hisse Senetlerinde Adet Olduğu Üzere Büyük Boy, Dik ve Olağanüstü Görsel Format, Haliyle.

    Lot No: 197

    Lot: 197

    The Spassky Copper Mine Limited-Yeni Zelanda Doğumlu İngiliz Yatırımcılar Olan Nelson ve Arthur Fell Kardeşler Tarafından Sibirya'nın Omsk Bölgesindeki Bakır Yataklarını İşletmek Üzere Londra Merkezli Olarak Kurulan Şirketin 1 Sterlin Nominalli 1913 Tertibi Hamiline 1 Hisse Senedi. Londra Borsa Fiskalli. Muhtelif Kuponlar İlişiktir. O Dönemin İngiliz Tahvil ve Hisse Senetlerinde Adet Olduğu Üzere Büyük Boy, Dik ve Olağanüstü Görsel Format, Haliyle.

    TLSatıldı
  • Russian 5% Freedom Loan of 1917-Çarlık Rejiminin Yıkılmasından Hemen Sonra İktidara Gelen Kerensky Geçici Hükümeti Tarafından 1917 Yılında 5 Yıl Vadeli ve %5 Faizli Olarak İhraç Edilmiştir. İlişik Kuponu Bulunmamaktadır. Perfore İptalli, Hamiline Yazılı ve 50 Ruble Nominalli Bir Kıta Tahvil. Nümismatik Literatür'de Döneminde Kağıt Para İşlevi Gördüğü de İfade Edilmektedir.

    Lot No: 198

    Lot: 198

    Russian 5% Freedom Loan of 1917-Çarlık Rejiminin Yıkılmasından Hemen Sonra İktidara Gelen Kerensky Geçici Hükümeti Tarafından 1917 Yılında 5 Yıl Vadeli ve %5 Faizli Olarak İhraç Edilmiştir. İlişik Kuponu Bulunmamaktadır. Perfore İptalli, Hamiline Yazılı ve 50 Ruble Nominalli Bir Kıta Tahvil. Nümismatik Literatür'de Döneminde Kağıt Para İşlevi Gördüğü de İfade Edilmektedir.

    TLSatıldı
  • Russian 5% Freedom Loan of 1917-Çarlık Rejiminin Yıkılmasından Hemen Sonra İktidara Gelen Kerensky Geçici Hükümeti Tarafından 1917 Yılında 5 Yıl Vadeli ve %5 Faizli Olarak İhraç Edilmiştir. İlişik Kuponu Bulunmamaktadır. Perfore İptalli, Hamiline Yazılı ve 100 Ruble Nominalli Bir Kıta Tahvil. Nümismatik Literatür'de Döneminde Kağıt Para İşlevi Gördüğü de İfade Edilmektedir.

    Lot No: 199

    Lot: 199

    Russian 5% Freedom Loan of 1917-Çarlık Rejiminin Yıkılmasından Hemen Sonra İktidara Gelen Kerensky Geçici Hükümeti Tarafından 1917 Yılında 5 Yıl Vadeli ve %5 Faizli Olarak İhraç Edilmiştir. İlişik Kuponu Bulunmamaktadır. Perfore İptalli, Hamiline Yazılı ve 100 Ruble Nominalli Bir Kıta Tahvil. Nümismatik Literatür'de Döneminde Kağıt Para İşlevi Gördüğü de İfade Edilmektedir.

    TLSatıldı
  • Gutehoffnungshütte Aktienverein Aktiengesselschaft-Dünyaca Ünlü Alman MAN Otomotiv Grubunun (Hisse'nin İhraç Tarihinde) Ana Hissedarı Olan Holding Şirketi. 1983 Tertibi, Hamiline Yazılı 1.000 Mark Nominalli 1 Hisse. Alman Hisse Senetlerinde Adet Olduğu Üzere Köşesi Kesilmek ve Tek Delik Açılmak Suretiyle İptal Edilmiştir. Baskı: (Bir Dönem Osmanlı Banknotlarını da Basan) Dünyaca Ünlü Giesecke-Devrient Matbaası.

    Lot No: 201

    Lot: 201

    Gutehoffnungshütte Aktienverein Aktiengesselschaft-Dünyaca Ünlü Alman MAN Otomotiv Grubunun (Hisse'nin İhraç Tarihinde) Ana Hissedarı Olan Holding Şirketi. 1983 Tertibi, Hamiline Yazılı 1.000 Mark Nominalli 1 Hisse. Alman Hisse Senetlerinde Adet Olduğu Üzere Köşesi Kesilmek ve Tek Delik Açılmak Suretiyle İptal Edilmiştir. Baskı: (Bir Dönem Osmanlı Banknotlarını da Basan) Dünyaca Ünlü Giesecke-Devrient Matbaası.

    TLSatıldı
  • Continental Gumni-Werke Aktiengesselschaft-Ülkemizde de Son Derece Tanınmış Bir Marka Olan Continental Lastik Şirketi'nin 50 Mark Nominalli 1986 Tertibi Hamiline Beş'lik Opsiyon Hisse Senedi. Tüm Kuponları İlişktir. Opsiyon Hisseleri Belli Bir Takım Şartların Yerine Getirilmesinin Ardından Normal Hisse Senetleriyle Değiştirilen Finansal Enstrümanlardır. Baskı: (Bir Dönem Osmanlı Banknotlarını da Basan) Dünyaca Ünlü Giesecke-Devrient Matbaası.

    Lot No: 203

    Lot: 203

    Continental Gumni-Werke Aktiengesselschaft-Ülkemizde de Son Derece Tanınmış Bir Marka Olan Continental Lastik Şirketi'nin 50 Mark Nominalli 1986 Tertibi Hamiline Beş'lik Opsiyon Hisse Senedi. Tüm Kuponları İlişktir. Opsiyon Hisseleri Belli Bir Takım Şartların Yerine Getirilmesinin Ardından Normal Hisse Senetleriyle Değiştirilen Finansal Enstrümanlardır. Baskı: (Bir Dönem Osmanlı Banknotlarını da Basan) Dünyaca Ünlü Giesecke-Devrient Matbaası.

    TLSatıldı
  • Osmanlı Donanma Cemiyeti, 1917 Piyangolu Tahvili-Bir Altın Lira Nominalli ve Hamiline Yazılı Olarak 1917 Yılında İhraç Edilen Tahviller Faizsizdir. Toplam 6 Dilde Basılan (Osmanlıca, Arapça, Fransızca, Yunanca, Ermenice ve İbranice) Bu Tahvillerin Her Yıl Belli Bir Miktarı Çekiliş Yolulya Belirlenecek ve İptal Edilecekti. İtibar-ı Milli Bankası'nın İş Bankası'yla Birleşmesi Neticesinde Piyasada Mevcut Tahviller 1930'larda İş Bankasınca Ödenmiştir.  Haliyle ve Nadir.

    Lot No: 204

    Lot: 204

    Osmanlı Donanma Cemiyeti, 1917 Piyangolu Tahvili-Bir Altın Lira Nominalli ve Hamiline Yazılı Olarak 1917 Yılında İhraç Edilen Tahviller Faizsizdir. Toplam 6 Dilde Basılan (Osmanlıca, Arapça, Fransızca, Yunanca, Ermenice ve İbranice) Bu Tahvillerin Her Yıl Belli Bir Miktarı Çekiliş Yolulya Belirlenecek ve İptal Edilecekti. İtibar-ı Milli Bankası'nın İş Bankası'yla Birleşmesi Neticesinde Piyasada Mevcut Tahviller 1930'larda İş Bankasınca Ödenmiştir. Haliyle ve Nadir.

    TLSatıldı
  • United Converted Debt of the Ottoman Empire-22 Altın Lira Nominalli Birleştirilmiş Osmanlı Devlet Tahvillerinin (Tahvil Üzerinde Ayrıntılı İzahı Görülebilen) Muhtelif Nakit Kupon Ödemelerinin Yerine Geçmek Üzere Osmanlı Bankası'nca (Imperial Ottoman Bank) 1922 Yılında İhraç Edilen 1 Pound ve 4 Şilin Nominalli Muvakkat Hamiline Tahvil/Makbuz.

    Lot No: 205

    Lot: 205

    United Converted Debt of the Ottoman Empire-22 Altın Lira Nominalli Birleştirilmiş Osmanlı Devlet Tahvillerinin (Tahvil Üzerinde Ayrıntılı İzahı Görülebilen) Muhtelif Nakit Kupon Ödemelerinin Yerine Geçmek Üzere Osmanlı Bankası'nca (Imperial Ottoman Bank) 1922 Yılında İhraç Edilen 1 Pound ve 4 Şilin Nominalli Muvakkat Hamiline Tahvil/Makbuz.

    TLSatıldı
  • Share Of The Ottoman Public Debt Incumbent Upon Transjordan-Sabık Osmanlı İmparatorluğu'nun Taksimata Uğramış Düyun-u Umumiye İdaresince (Merkezi Cumhuriyet Döneminde Paris'e Taşınmıştır) Osmanlı Borçlarının Ürdün Devleti'ne İsabet Eden Kısmına Karşılık 1937 Yılında İhraç Edilmiş 1 Sterlin Nominalli Bir Kıta Hamiline Tahvil. Muhtelif Kuponlar İlişiktir. (Not: O Tarihte Ürdün'de, Değeri İngiliz Sterliniyle Başabaş Olan Filistin Pound'u Kullanılmaktaydı.)

    Lot No: 206

    Lot: 206

    Share Of The Ottoman Public Debt Incumbent Upon Transjordan-Sabık Osmanlı İmparatorluğu'nun Taksimata Uğramış Düyun-u Umumiye İdaresince (Merkezi Cumhuriyet Döneminde Paris'e Taşınmıştır) Osmanlı Borçlarının Ürdün Devleti'ne İsabet Eden Kısmına Karşılık 1937 Yılında İhraç Edilmiş 1 Sterlin Nominalli Bir Kıta Hamiline Tahvil. Muhtelif Kuponlar İlişiktir. (Not: O Tarihte Ürdün'de, Değeri İngiliz Sterliniyle Başabaş Olan Filistin Pound'u Kullanılmaktaydı.)

    TLSatıldı
  • Share Of The Ottoman Public Debt Incumbent Upon Transjordan-Sabık Osmanlı İmparatorluğu'nun Taksimata Uğramış Düyun-u Umumiye İdaresince (Merkezi Cumhuriyet Döneminde Paris'e Taşınmıştır) Osmanlı Borçlarının Ürdün Devleti'ne İsabet Eden Kısmına Karşılık 1937 Yılında İhraç Edilmiş 2,5 Sterlin Nominalli Bir Kıta Hamiline Tahvil. Muhtelif Kuponlar İlişiktir. (Not: O Tarihte Ürdün'de, Değeri İngiliz Sterliniyle Başabaş Olan Filistin Pound'u Kullanılmaktaydı.)

    Lot No: 207

    Lot: 207

    Share Of The Ottoman Public Debt Incumbent Upon Transjordan-Sabık Osmanlı İmparatorluğu'nun Taksimata Uğramış Düyun-u Umumiye İdaresince (Merkezi Cumhuriyet Döneminde Paris'e Taşınmıştır) Osmanlı Borçlarının Ürdün Devleti'ne İsabet Eden Kısmına Karşılık 1937 Yılında İhraç Edilmiş 2,5 Sterlin Nominalli Bir Kıta Hamiline Tahvil. Muhtelif Kuponlar İlişiktir. (Not: O Tarihte Ürdün'de, Değeri İngiliz Sterliniyle Başabaş Olan Filistin Pound'u Kullanılmaktaydı.)

    TLSatıldı
  • Aral İnşaat Limited Şirketi-1933 Yılında Kurulan Şirket'in Nama Yazılı 1.000 Lira Nominalli 1 Hisse Senedi. Günümüzde Limited Şirketlerin Hisse Senedi Basmaları Kanunen Mümkün Değildir.

Erken Dönem Cumhuriyetin Simge Hanımefendilerinden 'Bir Ömür, Bin Tutam Lezzet' Kitabının da Yazarı Merhume Melahat Muhadissoğlu Hanım Namına Yazılıdır.

    Lot No: 208

    Lot: 208

    Aral İnşaat Limited Şirketi-1933 Yılında Kurulan Şirket'in Nama Yazılı 1.000 Lira Nominalli 1 Hisse Senedi. Günümüzde Limited Şirketlerin Hisse Senedi Basmaları Kanunen Mümkün Değildir. Erken Dönem Cumhuriyetin Simge Hanımefendilerinden 'Bir Ömür, Bin Tutam Lezzet' Kitabının da Yazarı Merhume Melahat Muhadissoğlu Hanım Namına Yazılıdır.

    TLSatıldı
  • Yakubal Balıkçılık ve Ticaret Anonim Şirketi-1944 Kuruluşlu Bu Şirketin Merkez Adresi'nin Kumkapı Balık Hali'nde 67  No'lu Hane Olduğu Tespit Edilmiştir. 1959 Tertibi 1.000 Lira Nominalli Hamiline Yazılı 1 Hisse Senedi. Balıkçılık ve Su Ürünleri Sahasında Faaliyet Gösteren Şirketlerin Hisse Senetlerine Nadiren Rastlanmaktadır.

    Lot No: 213

    Lot: 213

    Yakubal Balıkçılık ve Ticaret Anonim Şirketi-1944 Kuruluşlu Bu Şirketin Merkez Adresi'nin Kumkapı Balık Hali'nde 67 No'lu Hane Olduğu Tespit Edilmiştir. 1959 Tertibi 1.000 Lira Nominalli Hamiline Yazılı 1 Hisse Senedi. Balıkçılık ve Su Ürünleri Sahasında Faaliyet Gösteren Şirketlerin Hisse Senetlerine Nadiren Rastlanmaktadır.

    TLSatıldı
  • Ankara Arıcılık Kooperatifi-1951 Yılında Ankara'da Arıcılık Sahasında Faaliyet Göstermek Üzere Kurulan Bu Kooperatifin Nama Yazılı ve 5 Lira Nominalli 1 Hisse Senedi. Günümüzde Kooperatifler Hisse Senedi Basmaktan Ziyade Ortaklık Pay Defteri Tutmaktadır, O Nedenle Kooperatif Hisse Senetlerine Nadiran Rastlanmaktadır.

    Lot No: 214

    Lot: 214

    Ankara Arıcılık Kooperatifi-1951 Yılında Ankara'da Arıcılık Sahasında Faaliyet Göstermek Üzere Kurulan Bu Kooperatifin Nama Yazılı ve 5 Lira Nominalli 1 Hisse Senedi. Günümüzde Kooperatifler Hisse Senedi Basmaktan Ziyade Ortaklık Pay Defteri Tutmaktadır, O Nedenle Kooperatif Hisse Senetlerine Nadiran Rastlanmaktadır.

    TLSatıldı
  • Ankara Kavak Yetiştirme Kooperatifi-1952 Yılında Ankara'da Kavak Yetiştiriciliği Sahasında Faaliyet Göstermek Üzere Kurulan Bu Kooperatifin Nama Yazılı ve 100 Lira Nominalli Yirmi'lik Hisse Senedi. Günümüzde Kooperatifler Hisse Senedi Basmaktan Ziyade Ortaklık Pay Defteri Tutmaktadır, O Nedenle Kooperatif Hisse Senetlerine Nadiran Rastlanmaktadır.

    Lot No: 215

    Lot: 215

    Ankara Kavak Yetiştirme Kooperatifi-1952 Yılında Ankara'da Kavak Yetiştiriciliği Sahasında Faaliyet Göstermek Üzere Kurulan Bu Kooperatifin Nama Yazılı ve 100 Lira Nominalli Yirmi'lik Hisse Senedi. Günümüzde Kooperatifler Hisse Senedi Basmaktan Ziyade Ortaklık Pay Defteri Tutmaktadır, O Nedenle Kooperatif Hisse Senetlerine Nadiran Rastlanmaktadır.

    TLSatıldı
  • Adana Yeşilyurt Tarım ve Barındırma Kooperatifi-1946 Yılında Adana'da Tarımsal Faaliyetler Sahasında Faaliyet Göstermek Üzere Kurulan Bu Kooperatifin Nama Yazılı ve 100 Lira Nominalli Yirmi'lik Hisse Senedi. Günümüzde Kooperatifler Hisse Senedi Basmaktan Ziyade Ortaklık Pay Defteri Tutmaktadır, O Nedenle Kooperatif Hisse Senetlerine Nadiran Rastlanmaktadır.

    Lot No: 216

    Lot: 216

    Adana Yeşilyurt Tarım ve Barındırma Kooperatifi-1946 Yılında Adana'da Tarımsal Faaliyetler Sahasında Faaliyet Göstermek Üzere Kurulan Bu Kooperatifin Nama Yazılı ve 100 Lira Nominalli Yirmi'lik Hisse Senedi. Günümüzde Kooperatifler Hisse Senedi Basmaktan Ziyade Ortaklık Pay Defteri Tutmaktadır, O Nedenle Kooperatif Hisse Senetlerine Nadiran Rastlanmaktadır.

    TLSatıldı
  • Oktal Ticaret Anonim Şirketi-1959 Yılında Otomotiv Yedek Parçaları Sahasında Faaliyet Göstermek Üzere Kurulan Şirketin 1960 Tertibi 1.000 Lira Nominalli Hamiline Yazılı 1 Hisse Senedi. Ünlü Devlet Adamı ve Siyasetçi Hüsamettin Cindoruk'un da  Şirketin Bir Dönem Ortakları Arasında Yer Aldığı Kayıtlardan Gözlemlenmiştir.

    Lot No: 217

    Lot: 217

    Oktal Ticaret Anonim Şirketi-1959 Yılında Otomotiv Yedek Parçaları Sahasında Faaliyet Göstermek Üzere Kurulan Şirketin 1960 Tertibi 1.000 Lira Nominalli Hamiline Yazılı 1 Hisse Senedi. Ünlü Devlet Adamı ve Siyasetçi Hüsamettin Cindoruk'un da Şirketin Bir Dönem Ortakları Arasında Yer Aldığı Kayıtlardan Gözlemlenmiştir.

    TLSatıldı
  • Evsan Ev Sanayii Aletleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi-1959 Yılında Süren Ailesi'nin Sahip Olduğu Transtürk Holding İştiraki Olarak ve O Dönem Sınırlı Sayıda İnsanımızın Sahip Olabildiği Elektrikli Ev Aletlerinin Ülkemizde Üretim ve Ticaretini Yapmak Üzere Kurulan Şirketin 1.Tertip 5.000 Lira Nominalii Hamiline 1 Hisse Senedi.

    Lot No: 218

    Lot: 218

    Evsan Ev Sanayii Aletleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi-1959 Yılında Süren Ailesi'nin Sahip Olduğu Transtürk Holding İştiraki Olarak ve O Dönem Sınırlı Sayıda İnsanımızın Sahip Olabildiği Elektrikli Ev Aletlerinin Ülkemizde Üretim ve Ticaretini Yapmak Üzere Kurulan Şirketin 1.Tertip 5.000 Lira Nominalii Hamiline 1 Hisse Senedi.

    TLSatıldı
  • Teztaş Tüm Eczacılık Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi-1968 Yılında Ağırlıklı Olarak Doktor ve Eczacılardan Oluşan Toplam Elli Adet Girişimci Tarafından Kurulan ve Sağlık Alanında Faaliyet Gösteren Şirketin İtibari Kıymeti Olmayan 1 Kurucu (Müessis) Hisse Senedi. Sonraki Yıllarda Çoğunluk Hissesi Elginkan Holding Bünyesine Geçmiştir.

    Lot No: 219

    Lot: 219

    Teztaş Tüm Eczacılık Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi-1968 Yılında Ağırlıklı Olarak Doktor ve Eczacılardan Oluşan Toplam Elli Adet Girişimci Tarafından Kurulan ve Sağlık Alanında Faaliyet Gösteren Şirketin İtibari Kıymeti Olmayan 1 Kurucu (Müessis) Hisse Senedi. Sonraki Yıllarda Çoğunluk Hissesi Elginkan Holding Bünyesine Geçmiştir.

    TLSatıldı
  • Bumaş Karaman Bulgur Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi-1971 Yılında Karaman'ın Önde Gelen Tüccar ve İş Adamlarının Öncülüğünde Kurulan ve Hububat Üretimi ve Ticareti Alanlarında Faaliyet Gösteren Şirketin Nama Yazılı 'B' Grubu ve 1.000 Lira Nominalli 1 Hisse Senedi. Tarımsal Kalkınmada İmece Modeliyle Kurulan Yerel ve Öncü Şirketlerimizdendir.

    Lot No: 220

    Lot: 220

    Bumaş Karaman Bulgur Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi-1971 Yılında Karaman'ın Önde Gelen Tüccar ve İş Adamlarının Öncülüğünde Kurulan ve Hububat Üretimi ve Ticareti Alanlarında Faaliyet Gösteren Şirketin Nama Yazılı 'B' Grubu ve 1.000 Lira Nominalli 1 Hisse Senedi. Tarımsal Kalkınmada İmece Modeliyle Kurulan Yerel ve Öncü Şirketlerimizdendir.

    TLSatıldı
  • Aykent Gıda Sanayii ve Ticareti Anonim Şirketi-1971 Yılında İzmir'de Piyale Grubu ve Kent Gıda (Tahincioğlu Ailesi) Ortaklığında Kurulan Şirketin 1974 Tertibi Nama Yazılı 5.000 Lira Nominalli Beş'lik Hisse Senedi.

    Lot No: 223

    Lot: 223

    Aykent Gıda Sanayii ve Ticareti Anonim Şirketi-1971 Yılında İzmir'de Piyale Grubu ve Kent Gıda (Tahincioğlu Ailesi) Ortaklığında Kurulan Şirketin 1974 Tertibi Nama Yazılı 5.000 Lira Nominalli Beş'lik Hisse Senedi.

    TLSatıldı
  • Aykent Gıda Sanayii ve Ticareti Anonim Şirketi-1971 Yılında İzmir'de Piyale Grubu ve Kent Gıda (Tahincioğlu Ailesi) Ortaklığında Kurulan Şirketin 1974 Tertibi Nama Yazılı 25.000 Lira Nominalli Yirmibeş'lik Hisse Senedi.

    Lot No: 224

    Lot: 224

    Aykent Gıda Sanayii ve Ticareti Anonim Şirketi-1971 Yılında İzmir'de Piyale Grubu ve Kent Gıda (Tahincioğlu Ailesi) Ortaklığında Kurulan Şirketin 1974 Tertibi Nama Yazılı 25.000 Lira Nominalli Yirmibeş'lik Hisse Senedi.

    TLSatıldı
  • Anadolu Sabun Yağ Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi-1972 Yılında İzmir'de Piyale Grubu Öncülüğünde Kurulan ve Sabun, Yağ ve Kozmetik Ürünleri Üretimi ve Ticareti Alanlarında Faaliyet Gösteren Şirketin 1979 Tertibi Nama Yazılı 25.000 Lira Nominalli Yirmibeş'lik Hisse Senedi.

    Lot No: 225

    Lot: 225

    Anadolu Sabun Yağ Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi-1972 Yılında İzmir'de Piyale Grubu Öncülüğünde Kurulan ve Sabun, Yağ ve Kozmetik Ürünleri Üretimi ve Ticareti Alanlarında Faaliyet Gösteren Şirketin 1979 Tertibi Nama Yazılı 25.000 Lira Nominalli Yirmibeş'lik Hisse Senedi.

    TLSatıldı
  • Anadolu Sabun Yağ Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi-1972 Yılında İzmir'de Piyale Grubu Öncülüğünde Kurulan ve Sabun, Yağ ve Kozmetik Ürünleri Üretimi ve Ticareti Alanlarında Faaliyet Gösteren Şirketin 1975 Tertibi Nama Yazılı 100.000 Lira Nominalli Yüz'lük Hisse Senedi.

    Lot No: 226

    Lot: 226

    Anadolu Sabun Yağ Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi-1972 Yılında İzmir'de Piyale Grubu Öncülüğünde Kurulan ve Sabun, Yağ ve Kozmetik Ürünleri Üretimi ve Ticareti Alanlarında Faaliyet Gösteren Şirketin 1975 Tertibi Nama Yazılı 100.000 Lira Nominalli Yüz'lük Hisse Senedi.

    TLSatıldı
  • Besin ve Mısır Sanayii Anonim Şirketi-Ülkemizin İlk Nişasta Fabrikalarındandır. 1953 Yılında 'Bilfabtaş Baltalimanı ve Omurca Birleşmiş Fabrikaları Ticaret A.Ş.' Unvanıyla Kurulmuştur. Hamiline Yazılı 2.Tertip 'B' Serisi 1.000 Lira Nominalli 1 Hisse Senedi. Islak İmzalı ve Numaralı Versiyon.

    Lot No: 227

    Lot: 227

    Besin ve Mısır Sanayii Anonim Şirketi-Ülkemizin İlk Nişasta Fabrikalarındandır. 1953 Yılında 'Bilfabtaş Baltalimanı ve Omurca Birleşmiş Fabrikaları Ticaret A.Ş.' Unvanıyla Kurulmuştur. Hamiline Yazılı 2.Tertip 'B' Serisi 1.000 Lira Nominalli 1 Hisse Senedi. Islak İmzalı ve Numaralı Versiyon.

    TLSatıldı
  • Besin ve Mısır Sanayii Anonim Şirketi-Ülkemizin İlk Nişasta Fabrikalarındandır. 1953 Yılında 'Bilfabtaş Baltalimanı ve Omurca Birleşmiş Fabrikaları Ticaret A.Ş.' Unvanıyla Kurulmuştur. Hamiline Yazılı 2.Tertip 'B' Serisi 10.000 Lira Nominalli On'luk Hisse Senedi. Islak İmzalı ve Numaralı Versiyon.

    Lot No: 228

    Lot: 228

    Besin ve Mısır Sanayii Anonim Şirketi-Ülkemizin İlk Nişasta Fabrikalarındandır. 1953 Yılında 'Bilfabtaş Baltalimanı ve Omurca Birleşmiş Fabrikaları Ticaret A.Ş.' Unvanıyla Kurulmuştur. Hamiline Yazılı 2.Tertip 'B' Serisi 10.000 Lira Nominalli On'luk Hisse Senedi. Islak İmzalı ve Numaralı Versiyon.

    TLSatıldı
  • Zetip Zeytinburnu Kombine Tekstil Fabrikası Anonim Şirketi-1949 Yılında Zeytinburnu'nda Kurulan Bu Fabrika Yakınlarındaki Sümerbank Bakırköy Fabrikasıyla Beraber Bölgenin Ana İstihdam Unsurlarından Birisiydi. Ünlü Sanatçı Şener Şen de 1950'lerde Fabrikada İsçi Olarak İstihdam Edilmiştir. 1.Tertip (1979) 2.000 Türk Lirası Nominalli 'A' Serisi Tahvil. Not: Bu Şirketin Hisse Senetlerine Henüz Rastlanmamıştır.

    Lot No: 229

    Lot: 229

    Zetip Zeytinburnu Kombine Tekstil Fabrikası Anonim Şirketi-1949 Yılında Zeytinburnu'nda Kurulan Bu Fabrika Yakınlarındaki Sümerbank Bakırköy Fabrikasıyla Beraber Bölgenin Ana İstihdam Unsurlarından Birisiydi. Ünlü Sanatçı Şener Şen de 1950'lerde Fabrikada İsçi Olarak İstihdam Edilmiştir. 1.Tertip (1979) 2.000 Türk Lirası Nominalli 'A' Serisi Tahvil. Not: Bu Şirketin Hisse Senetlerine Henüz Rastlanmamıştır.

    TLSatıldı
  • Zetip Zeytinburnu Kombine Tekstil Fabrikası Anonim Şirketi-1949 Yılında Zeytinburnu'nda Kurulan Bu Fabrika Yakınlarındaki Sümerbank Bakırköy Fabrikasıyla Beraber Bölgenin Ana İstihdam Unsurlarından Birisiydi. Ünlü Sanatçı Şener Şen de 1950'lerde Fabrikada İsçi Olarak İstihdam Edilmiştir. 1.Tertip (1979) 5.000 Türk Lirası Nominalli 'B' Serisi Tahvil. Not: Bu Şirketin Hisse Senetlerine Henüz Rastlanmamıştır.

    Lot No: 230

    Lot: 230

    Zetip Zeytinburnu Kombine Tekstil Fabrikası Anonim Şirketi-1949 Yılında Zeytinburnu'nda Kurulan Bu Fabrika Yakınlarındaki Sümerbank Bakırköy Fabrikasıyla Beraber Bölgenin Ana İstihdam Unsurlarından Birisiydi. Ünlü Sanatçı Şener Şen de 1950'lerde Fabrikada İsçi Olarak İstihdam Edilmiştir. 1.Tertip (1979) 5.000 Türk Lirası Nominalli 'B' Serisi Tahvil. Not: Bu Şirketin Hisse Senetlerine Henüz Rastlanmamıştır.

    TLSatıldı
  • Meriç Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi-Bahis Konusu Şirketin 1.Tertip 'B' Grubu Hamiline Yazılı Yirmi, Elli ve Yüz Hisse'lik Senetlerinden Oluşan Üç Parçalık Lot. SPK Uyumlu (İstanbul Borsası Standartlarında) Modern Tasarım.

    Lot No: 231

    Lot: 231

    Meriç Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi-Bahis Konusu Şirketin 1.Tertip 'B' Grubu Hamiline Yazılı Yirmi, Elli ve Yüz Hisse'lik Senetlerinden Oluşan Üç Parçalık Lot. SPK Uyumlu (İstanbul Borsası Standartlarında) Modern Tasarım.

    TLSatıldı
  • Nikah Akdi-Trablus Garb'ın Osmanlı Hakimiyetinden Çıkmasından Hemen Bir Kaç Yıl Sonra (1914 Senedinde) Düzenlenmiş Arapça Nikah Akdi. Nadir Çifte İtalyan Koloni Fiskalli.

    Lot No: 233

    Lot: 233

    Nikah Akdi-Trablus Garb'ın Osmanlı Hakimiyetinden Çıkmasından Hemen Bir Kaç Yıl Sonra (1914 Senedinde) Düzenlenmiş Arapça Nikah Akdi. Nadir Çifte İtalyan Koloni Fiskalli.

    TLSatıldı