Lot: 1

Güncel Fiyat: 30 TL Açılış Fiyatı: 30 TL Tahmini: TL Lot Sizde Değil Lot Sizde

Denizcilik Tarihimiz / Mesaha Şehadetnamesi (Cumhuriyet Dönemi)

1335 (1917) Yılında Bartın'da İnşa Edilen 'Muhlis' İsimli Bumbarta'ya Ait Mesaha Şehadetnamesi. Belge No: 975. Tepede Halat Formunda Stilize Ay Yıldız Logo, Büyük Boy. Mesaha Şehadetnameleri, Gemilerin Teknik Özellikleri ve Sahipliği Gibi Bir Takım Detayların Yer Aldığı Bir Nevi Kimlik Kartıdır. Düzenlenme Tarihi: 11 Ocak 1931. Haliyle. Pembe Kağıt.

- TL
Pey Ver Lot Sizde Peyiniz iletildi
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • Canlı müzayede tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkür ederiz.
  •  
  • Lotlar
  • Kazandıklarım
  • Denizcilik Tarihimiz / Mesaha Şehadetnamesi
(Cumhuriyet Dönemi)-1335 (1917) Yılında Bartın'da İnşa Edilen 'Muhlis' İsimli Bumbarta'ya Ait Mesaha Şehadetnamesi. Belge No: 975. Tepede Halat Formunda Stilize Ay Yıldız Logo, Büyük Boy. Mesaha Şehadetnameleri, Gemilerin Teknik Özellikleri ve Sahipliği Gibi Bir Takım Detayların Yer Aldığı Bir Nevi Kimlik Kartıdır. Düzenlenme Tarihi: 11 Ocak 1931. Haliyle. Pembe Kağıt.

    Lot No: 1

    Lot: 1

    Denizcilik Tarihimiz / Mesaha Şehadetnamesi (Cumhuriyet Dönemi)-1335 (1917) Yılında Bartın'da İnşa Edilen 'Muhlis' İsimli Bumbarta'ya Ait Mesaha Şehadetnamesi. Belge No: 975. Tepede Halat Formunda Stilize Ay Yıldız Logo, Büyük Boy. Mesaha Şehadetnameleri, Gemilerin Teknik Özellikleri ve Sahipliği Gibi Bir Takım Detayların Yer Aldığı Bir Nevi Kimlik Kartıdır. Düzenlenme Tarihi: 11 Ocak 1931. Haliyle. Pembe Kağıt.

    TLSatıldı
  • Denizcilik Tarihimiz / Mesaha Şehadetnamesi
(Cumhuriyet Dönemi)-1341 (1925) Yılında Bartın'da İnşa Edilen 'Alemdar' İsimli Motorlu Gulet'e Ait Mesaha Şehadetnamesi. Belge No: 1295. Tepede Halat Formunda Stilize Ay Yıldız Logo, Büyük Boy. Mesaha Şehadetnameleri, Gemilerin Teknik Özellikleri ve Sahipliği Gibi Bir Takım Detayların Yer Aldığı Bir Nevi Kimlik Kartıdır. Düzenlenme Tarihi: 28 Mart 1933. Haliyle. Pembe Kağıt.

    Lot No: 2

    Lot: 2

    Denizcilik Tarihimiz / Mesaha Şehadetnamesi (Cumhuriyet Dönemi)-1341 (1925) Yılında Bartın'da İnşa Edilen 'Alemdar' İsimli Motorlu Gulet'e Ait Mesaha Şehadetnamesi. Belge No: 1295. Tepede Halat Formunda Stilize Ay Yıldız Logo, Büyük Boy. Mesaha Şehadetnameleri, Gemilerin Teknik Özellikleri ve Sahipliği Gibi Bir Takım Detayların Yer Aldığı Bir Nevi Kimlik Kartıdır. Düzenlenme Tarihi: 28 Mart 1933. Haliyle. Pembe Kağıt.

    TLSatıldı
  • Denizcilik Tarihimiz / Mesaha Şehadetnamesi
(Cumhuriyet Dönemi)-1933 Yılında Bartın'da İnşa Edilen 'Yıldız' İsimli Motorlu Şalapurya'ya Ait Mesaha Şehadetnamesi. Belge No: 2329. Tepede Halat Formunda Stilize Ay Yıldız Logo, Büyük Boy. Mesaha Şehadetnameleri, Gemilerin Teknik Özellikleri ve Sahipliği Gibi Bir Takım Detayların Yer Aldığı Bir Nevi Kimlik Kartıdır. Düzenlenme Tarihi: 12 Temmuz 1933. Haliyle. Pembe Kağıt.

    Lot No: 3

    Lot: 3

    Denizcilik Tarihimiz / Mesaha Şehadetnamesi (Cumhuriyet Dönemi)-1933 Yılında Bartın'da İnşa Edilen 'Yıldız' İsimli Motorlu Şalapurya'ya Ait Mesaha Şehadetnamesi. Belge No: 2329. Tepede Halat Formunda Stilize Ay Yıldız Logo, Büyük Boy. Mesaha Şehadetnameleri, Gemilerin Teknik Özellikleri ve Sahipliği Gibi Bir Takım Detayların Yer Aldığı Bir Nevi Kimlik Kartıdır. Düzenlenme Tarihi: 12 Temmuz 1933. Haliyle. Pembe Kağıt.

    TLSatıldı
  • Denizcilik Tarihimiz / Mesaha Şehadetnamesi
(Cumhuriyet Dönemi)-1933 Yılında Bartın'da İnşa Edilen 'Namazgah' İsimli Mavna'ya Ait Mesaha Şehadetnamesi. Belge No: 2346. Tepede Halat Formunda Stilize Ay Yıldız Logo, Büyük Boy. Mesaha Şehadetnameleri, Gemilerin Teknik Özellikleri ve Sahipliği Gibi Bir Takım Detayların Yer Aldığı Bir Nevi Kimlik Kartıdır. Düzenlenme Tarihi: 26 Temmuz 1933. Haliyle. Pembe Kağıt.

    Lot No: 4

    Lot: 4

    Denizcilik Tarihimiz / Mesaha Şehadetnamesi (Cumhuriyet Dönemi)-1933 Yılında Bartın'da İnşa Edilen 'Namazgah' İsimli Mavna'ya Ait Mesaha Şehadetnamesi. Belge No: 2346. Tepede Halat Formunda Stilize Ay Yıldız Logo, Büyük Boy. Mesaha Şehadetnameleri, Gemilerin Teknik Özellikleri ve Sahipliği Gibi Bir Takım Detayların Yer Aldığı Bir Nevi Kimlik Kartıdır. Düzenlenme Tarihi: 26 Temmuz 1933. Haliyle. Pembe Kağıt.

    TLSatıldı
  • Denizcilik Tarihimiz / Mesaha Şehadetnamesi
(Cumhuriyet Dönemi)-1921 Yılında Bartın'da İnşa Edilen '28 Kuruçeşme' İsimli Mavna'ya Ait Mesaha Şehadetnamesi. Belge No: 1463. Tepede Halat Formunda Stilize Ay Yıldız Logo, Büyük Boy. Mesaha Şehadetnameleri, Gemilerin Teknik Özellikleri ve Sahipliği Gibi Bir Takım Detayların Yer Aldığı Bir Nevi Kimlik Kartıdır. Düzenlenme Tarihi: 4 Mayıs 1936. Haliyle. Sarı Kağıt.

    Lot No: 5

    Lot: 5

    Denizcilik Tarihimiz / Mesaha Şehadetnamesi (Cumhuriyet Dönemi)-1921 Yılında Bartın'da İnşa Edilen '28 Kuruçeşme' İsimli Mavna'ya Ait Mesaha Şehadetnamesi. Belge No: 1463. Tepede Halat Formunda Stilize Ay Yıldız Logo, Büyük Boy. Mesaha Şehadetnameleri, Gemilerin Teknik Özellikleri ve Sahipliği Gibi Bir Takım Detayların Yer Aldığı Bir Nevi Kimlik Kartıdır. Düzenlenme Tarihi: 4 Mayıs 1936. Haliyle. Sarı Kağıt.

    TLSatıldı
  • Denizcilik Tarihimiz / Mesaha Şehadetnamesi
(Cumhuriyet Dönemi)-1938 Yılında Trabzon Sürmene'de İnşa Edilen 'Deniz Kuşu' İsimli Üç Çifte Kayık'a Ait Mesaha Şehadetnamesi. Belge No: 2752. Tepede Halat Formunda Stilize Ay Yıldız Logo, Büyük Boy. Mesaha Şehadetnameleri, Gemilerin Teknik Özellikleri ve Sahipliği Gibi Bir Takım Detayların Yer Aldığı Bir Nevi Kimlik Kartıdır. Düzenlenme Tarihi: 5 Kanun-u Evvel (Aralık) 1938. Haliyle. Açık Yeşil Kağıt.

    Lot No: 6

    Lot: 6

    Denizcilik Tarihimiz / Mesaha Şehadetnamesi (Cumhuriyet Dönemi)-1938 Yılında Trabzon Sürmene'de İnşa Edilen 'Deniz Kuşu' İsimli Üç Çifte Kayık'a Ait Mesaha Şehadetnamesi. Belge No: 2752. Tepede Halat Formunda Stilize Ay Yıldız Logo, Büyük Boy. Mesaha Şehadetnameleri, Gemilerin Teknik Özellikleri ve Sahipliği Gibi Bir Takım Detayların Yer Aldığı Bir Nevi Kimlik Kartıdır. Düzenlenme Tarihi: 5 Kanun-u Evvel (Aralık) 1938. Haliyle. Açık Yeşil Kağıt.

    TLSatıldı
  • Denizcilik Tarihimiz / Mesaha Şehadetnamesi
(Cumhuriyet Dönemi)-1938 Yılında Trabzon Sürmene'de İnşa Edilen 'Andaç' İsimli Taka'ya Ait Mesaha Şehadetnamesi. Belge No: 2776. Tepede Halat Formunda Stilize Ay Yıldız Logo, Büyük Boy. Mesaha Şehadetnameleri, Gemilerin Teknik Özellikleri ve Sahipliği Gibi Bir Takım Detayların Yer Aldığı Bir Nevi Kimlik Kartıdır. Düzenlenme Tarihi: 7 Şubat 1939. Haliyle. Açık Yeşil Kağıt.

    Lot No: 7

    Lot: 7

    Denizcilik Tarihimiz / Mesaha Şehadetnamesi (Cumhuriyet Dönemi)-1938 Yılında Trabzon Sürmene'de İnşa Edilen 'Andaç' İsimli Taka'ya Ait Mesaha Şehadetnamesi. Belge No: 2776. Tepede Halat Formunda Stilize Ay Yıldız Logo, Büyük Boy. Mesaha Şehadetnameleri, Gemilerin Teknik Özellikleri ve Sahipliği Gibi Bir Takım Detayların Yer Aldığı Bir Nevi Kimlik Kartıdır. Düzenlenme Tarihi: 7 Şubat 1939. Haliyle. Açık Yeşil Kağıt.

    TLSatıldı
  • Denizcilik Tarihimiz / Mesaha Şehadetnamesi
(Cumhuriyet Dönemi)-1939 Yılında Trabzon Sürmene'de İnşa Edilen 'Heybeli Ada' İsimli Yük Takası'na Ait Mesaha Şehadetnamesi. Belge No: 3833. Tepede Halat Formunda Stilize Ay Yıldız Logo, Büyük Boy. Mesaha Şehadetnameleri, Gemilerin Teknik Özellikleri ve Sahipliği Gibi Bir Takım Detayların Yer Aldığı Bir Nevi Kimlik Kartıdır. Düzenlenme Tarihi: 30 Mayıs 1940. Haliyle. Sarı Kağıt.

    Lot No: 8

    Lot: 8

    Denizcilik Tarihimiz / Mesaha Şehadetnamesi (Cumhuriyet Dönemi)-1939 Yılında Trabzon Sürmene'de İnşa Edilen 'Heybeli Ada' İsimli Yük Takası'na Ait Mesaha Şehadetnamesi. Belge No: 3833. Tepede Halat Formunda Stilize Ay Yıldız Logo, Büyük Boy. Mesaha Şehadetnameleri, Gemilerin Teknik Özellikleri ve Sahipliği Gibi Bir Takım Detayların Yer Aldığı Bir Nevi Kimlik Kartıdır. Düzenlenme Tarihi: 30 Mayıs 1940. Haliyle. Sarı Kağıt.

    TLSatıldı
  • Denizcilik Tarihimiz / Mesaha Şehadetnamesi
(Cumhuriyet Dönemi)-1940 Yılında Trabzon Sürmene'de İnşa Edilen 'Savlet' İsimli Yük Guleti'ne Ait Mesaha Şehadetnamesi. Belge No: 3839. Tepede Halat Formunda Stilize Ay Yıldız Logo, Büyük Boy. Mesaha Şehadetnameleri, Gemilerin Teknik Özellikleri ve Sahipliği Gibi Bir Takım Detayların Yer Aldığı Bir Nevi Kimlik Kartıdır. Düzenlenme Tarihi: 22 Ağustos 1940. Haliyle. Sarı Kağıt.

    Lot No: 9

    Lot: 9

    Denizcilik Tarihimiz / Mesaha Şehadetnamesi (Cumhuriyet Dönemi)-1940 Yılında Trabzon Sürmene'de İnşa Edilen 'Savlet' İsimli Yük Guleti'ne Ait Mesaha Şehadetnamesi. Belge No: 3839. Tepede Halat Formunda Stilize Ay Yıldız Logo, Büyük Boy. Mesaha Şehadetnameleri, Gemilerin Teknik Özellikleri ve Sahipliği Gibi Bir Takım Detayların Yer Aldığı Bir Nevi Kimlik Kartıdır. Düzenlenme Tarihi: 22 Ağustos 1940. Haliyle. Sarı Kağıt.

    TLSatıldı
  • Denizcilik Tarihimiz / Mesaha Şehadetnamesi
(Cumhuriyet Dönemi)-1941 Yılında Trabzon Sürmene'de İnşa Edilen 'Çoğalan' İsimli Balıkçı Takası'na Ait Mesaha Şehadetnamesi. Belge No: 4421. Tepede Halat Formunda Stilize Ay Yıldız Logo, Büyük Boy. Mesaha Şehadetnameleri, Gemilerin Teknik Özellikleri ve Sahipliği Gibi Bir Takım Detayların Yer Aldığı Bir Nevi Kimlik Kartıdır. Düzenlenme Tarihi: 15 Teşrin-i Evvel (Ekim) 1941. Haliyle. Sarı Kağıt.

    Lot No: 10

    Lot: 10

    Denizcilik Tarihimiz / Mesaha Şehadetnamesi (Cumhuriyet Dönemi)-1941 Yılında Trabzon Sürmene'de İnşa Edilen 'Çoğalan' İsimli Balıkçı Takası'na Ait Mesaha Şehadetnamesi. Belge No: 4421. Tepede Halat Formunda Stilize Ay Yıldız Logo, Büyük Boy. Mesaha Şehadetnameleri, Gemilerin Teknik Özellikleri ve Sahipliği Gibi Bir Takım Detayların Yer Aldığı Bir Nevi Kimlik Kartıdır. Düzenlenme Tarihi: 15 Teşrin-i Evvel (Ekim) 1941. Haliyle. Sarı Kağıt.

    TLSatıldı
  • Denizcilik Tarihimiz / Mesaha Şehadetnamesi
(Cumhuriyet Dönemi)-1940 Yılında Hasköy'de Bozulan (Sökülen) 'Akarsu' İsimli Çektirme'ye Ait Mesaha Şehadetnamesi. Belge No: 4841. Tepede Halat Formunda Stilize Ay Yıldız Logo, Büyük Boy. Mesaha Şehadetnameleri, Gemilerin Teknik Özellikleri ve Sahipliği Gibi Bir Takım Detayların Yer Aldığı Bir Nevi Kimlik Kartıdır. Düzenlenme Tarihi: 10 Aralık 1941. Haliyle. Açık Yeşil Kağıt.

    Lot No: 11

    Lot: 11

    Denizcilik Tarihimiz / Mesaha Şehadetnamesi (Cumhuriyet Dönemi)-1940 Yılında Hasköy'de Bozulan (Sökülen) 'Akarsu' İsimli Çektirme'ye Ait Mesaha Şehadetnamesi. Belge No: 4841. Tepede Halat Formunda Stilize Ay Yıldız Logo, Büyük Boy. Mesaha Şehadetnameleri, Gemilerin Teknik Özellikleri ve Sahipliği Gibi Bir Takım Detayların Yer Aldığı Bir Nevi Kimlik Kartıdır. Düzenlenme Tarihi: 10 Aralık 1941. Haliyle. Açık Yeşil Kağıt.

    TLSatıldı
  • Denizcilik Tarihimiz / Mesaha Şehadetnamesi
(Cumhuriyet Dönemi)-1942 Yılında Trabzon Sürmene'de İnşa Edilen 'Yalçın' İsimli Yelkenli Çektirme'ye Ait Mesaha Şehadetnamesi. Belge No:  4693. Tepede Halat Formunda Stilize Ay Yıldız Logo, Büyük Boy. Mesaha Şehadetnameleri, Gemilerin Teknik Özellikleri ve Sahipliği Gibi Bir Takım Detayların Yer Aldığı Bir Nevi Kimlik Kartıdır. Düzenlenme Tarihi: 14 Nisan 1942. Haliyle. Sarı Kağıt.

    Lot No: 12

    Lot: 12

    Denizcilik Tarihimiz / Mesaha Şehadetnamesi (Cumhuriyet Dönemi)-1942 Yılında Trabzon Sürmene'de İnşa Edilen 'Yalçın' İsimli Yelkenli Çektirme'ye Ait Mesaha Şehadetnamesi. Belge No: 4693. Tepede Halat Formunda Stilize Ay Yıldız Logo, Büyük Boy. Mesaha Şehadetnameleri, Gemilerin Teknik Özellikleri ve Sahipliği Gibi Bir Takım Detayların Yer Aldığı Bir Nevi Kimlik Kartıdır. Düzenlenme Tarihi: 14 Nisan 1942. Haliyle. Sarı Kağıt.

    TLSatıldı
  • Denizcilik Tarihimiz / Mesaha Şehadetnamesi
(Cumhuriyet Dönemi)-1940 Yılında Trabzon Sürmene'de İnşa Edilen 'Savlet' İsimli Gulet'e Ait Mesaha Şehadetnamesi. Belge No: 3075. Tepede Halat Formunda Stilize Ay Yıldız Logo, Büyük Boy. Mesaha Şehadetnameleri, Gemilerin Teknik Özellikleri ve Sahipliği Gibi Bir Takım Detayların Yer Aldığı Bir Nevi Kimlik Kartıdır. Düzenlenme Tarihi: 18 Nisan 1940. Haliyle. Sarı Kağıt. Not: 'Ereğli Karaburun'da Battı, 25/5/944' Şerhi Düşülmüştür.

    Lot No: 13

    Lot: 13

    Denizcilik Tarihimiz / Mesaha Şehadetnamesi (Cumhuriyet Dönemi)-1940 Yılında Trabzon Sürmene'de İnşa Edilen 'Savlet' İsimli Gulet'e Ait Mesaha Şehadetnamesi. Belge No: 3075. Tepede Halat Formunda Stilize Ay Yıldız Logo, Büyük Boy. Mesaha Şehadetnameleri, Gemilerin Teknik Özellikleri ve Sahipliği Gibi Bir Takım Detayların Yer Aldığı Bir Nevi Kimlik Kartıdır. Düzenlenme Tarihi: 18 Nisan 1940. Haliyle. Sarı Kağıt. Not: 'Ereğli Karaburun'da Battı, 25/5/944' Şerhi Düşülmüştür.

    TLSatıldı
  • Sigortacılık Tarihimiz / Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi-8 Temmuz 1940 Tarihinde Düzenlenmiş Büyük Boy Sigorta Poliçesi. Özel Şahıslar Namına Düzenlenmiştir. Mod. 9 - 35.000 - 1 - 40 - K.M.A.Ş. 29. Sermaye ve İhtiyat Akçesi: 1.000.000 Lira.  (Tip 1)

    Lot No: 14

    Lot: 14

    Sigortacılık Tarihimiz / Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi-8 Temmuz 1940 Tarihinde Düzenlenmiş Büyük Boy Sigorta Poliçesi. Özel Şahıslar Namına Düzenlenmiştir. Mod. 9 - 35.000 - 1 - 40 - K.M.A.Ş. 29. Sermaye ve İhtiyat Akçesi: 1.000.000 Lira. (Tip 1)

    TLSatıldı
  • Sigortacılık Tarihimiz / Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi-21 Mayıs 1947 Tarihinde Düzenlenmiş Küçük Boy Sigorta Poliçesi (Tecdidname). İstanbul Vakıflar Başmüdürlüğü Namına Düzenlenmiştir. Mod. 13-44-20.000. Sermaye ve İhtiyat Akçesi: 5.832.000 Lira.  (Tip 2)

    Lot No: 15

    Lot: 15

    Sigortacılık Tarihimiz / Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi-21 Mayıs 1947 Tarihinde Düzenlenmiş Küçük Boy Sigorta Poliçesi (Tecdidname). İstanbul Vakıflar Başmüdürlüğü Namına Düzenlenmiştir. Mod. 13-44-20.000. Sermaye ve İhtiyat Akçesi: 5.832.000 Lira. (Tip 2)

    TLSatıldı
  • Sigortacılık Tarihimiz / Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi-23 Temmuz 1947 Tarihinde Düzenlenmiş Büyük Boy Sigorta Poliçesi. Özel Şahıslar Namına Düzenlenmiştir. Model: İstanbul-Afitap. Sermaye ve İhtiyat Akçesi: 5.832.000 Lira.  (Tip 3)

    Lot No: 16

    Lot: 16

    Sigortacılık Tarihimiz / Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi-23 Temmuz 1947 Tarihinde Düzenlenmiş Büyük Boy Sigorta Poliçesi. Özel Şahıslar Namına Düzenlenmiştir. Model: İstanbul-Afitap. Sermaye ve İhtiyat Akçesi: 5.832.000 Lira. (Tip 3)

    TLSatıldı
  • Sigortacılık Tarihimiz / Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi-11 Ağustos 1948 Tarihinde Düzenlenmiş Büyük Boy Sigorta Poliçesi. İstanbul Vakıflar Başmüdürlüğü Namına Düzenlenmiştir. Model: İstanbul-Afitap. Sermaye ve İhtiyat Akçesi: 5.832.000 Lira. (Tip 3)

    Lot No: 17

    Lot: 17

    Sigortacılık Tarihimiz / Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi-11 Ağustos 1948 Tarihinde Düzenlenmiş Büyük Boy Sigorta Poliçesi. İstanbul Vakıflar Başmüdürlüğü Namına Düzenlenmiştir. Model: İstanbul-Afitap. Sermaye ve İhtiyat Akçesi: 5.832.000 Lira. (Tip 3)

    TLSatıldı
  • Sigortacılık Tarihimiz / Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi-27 Haziran 1949 Tarihinde Düzenlenmiş Büyük Boy Sigorta Poliçesi. İstanbul Vakıflar Başmüdürlüğü Namına Düzenlenmiştir. Model: İstanbul-Afitap. Sermaye ve İhtiyat Akçesi: 5.832.000 Lira. (Tip 3)

    Lot No: 18

    Lot: 18

    Sigortacılık Tarihimiz / Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi-27 Haziran 1949 Tarihinde Düzenlenmiş Büyük Boy Sigorta Poliçesi. İstanbul Vakıflar Başmüdürlüğü Namına Düzenlenmiştir. Model: İstanbul-Afitap. Sermaye ve İhtiyat Akçesi: 5.832.000 Lira. (Tip 3)

    TLSatıldı
  • Sigortacılık Tarihimiz / Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi-4 Nisan 1961 Tarihinde Düzenlenmiş Küçük Boy Sigorta Poliçesi (Tecditname). Özel Şahıslar Namına Düzenlenmiştir. Model: 13 - 100.000 - 5-959 (P) . Sermaye 1.500.000 Lira, Mali ve Teknik İhtiyatı: 23.267.890 Lira. (Tip 4A)

    Lot No: 19

    Lot: 19

    Sigortacılık Tarihimiz / Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi-4 Nisan 1961 Tarihinde Düzenlenmiş Küçük Boy Sigorta Poliçesi (Tecditname). Özel Şahıslar Namına Düzenlenmiştir. Model: 13 - 100.000 - 5-959 (P) . Sermaye 1.500.000 Lira, Mali ve Teknik İhtiyatı: 23.267.890 Lira. (Tip 4A)

    TLSatıldı
  • Sigortacılık Tarihimiz / Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi-5 Mart 1965 Tarihinde Düzenlenmiş Küçük Boy Sigorta Poliçesi (Tecditname). Türk Rum Ortodoks Cemaatine Mensup Özel Şahıslar Namına Düzenlenmiştir. Model: 13 - 100.000 - 5-959 (P) . Sermaye 1.500.000 Lira, Mali ve Teknik İhtiyatı: 28.084.470 Lira. (Tip 4B)

    Lot No: 20

    Lot: 20

    Sigortacılık Tarihimiz / Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi-5 Mart 1965 Tarihinde Düzenlenmiş Küçük Boy Sigorta Poliçesi (Tecditname). Türk Rum Ortodoks Cemaatine Mensup Özel Şahıslar Namına Düzenlenmiştir. Model: 13 - 100.000 - 5-959 (P) . Sermaye 1.500.000 Lira, Mali ve Teknik İhtiyatı: 28.084.470 Lira. (Tip 4B)

    TLSatıldı
  • Sigortacılık Tarihimiz / Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi-10 Mart 1965 Tarihinde Düzenlenmiş Küçük Boy Sigorta Poliçesi (Tecditname). Türk Rum Ortodoks Cemaatine Mensup Özel Şahıslar Namına Düzenlenmiştir. Model: 13 - 100.000 - 5-959 (P) . Sermaye 1.500.000 Lira, Mali ve Teknik İhtiyatı: 28.084.470 Lira. (Tip 4B)

    Lot No: 21

    Lot: 21

    Sigortacılık Tarihimiz / Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi-10 Mart 1965 Tarihinde Düzenlenmiş Küçük Boy Sigorta Poliçesi (Tecditname). Türk Rum Ortodoks Cemaatine Mensup Özel Şahıslar Namına Düzenlenmiştir. Model: 13 - 100.000 - 5-959 (P) . Sermaye 1.500.000 Lira, Mali ve Teknik İhtiyatı: 28.084.470 Lira. (Tip 4B)

    TLSatıldı
  • Sigortacılık Tarihimiz / Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi-İki Farklı Yangın Sigorta Makbuzundan Oluşan Lot. 1) 11 Kasım 1946 Düzenleme Tarihli, Model: S-7 25.000-S-44 Yeni Türk M.A.Ş. 2)  20 Haziran 1961 Düzenleme Tarihli, Model: 14 - 11 - 954 (P.)

    Lot No: 22

    Lot: 22

    Sigortacılık Tarihimiz / Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi-İki Farklı Yangın Sigorta Makbuzundan Oluşan Lot. 1) 11 Kasım 1946 Düzenleme Tarihli, Model: S-7 25.000-S-44 Yeni Türk M.A.Ş. 2) 20 Haziran 1961 Düzenleme Tarihli, Model: 14 - 11 - 954 (P.)

    TLSatıldı
  • Sigortacılık Tarihimiz / Ankara Anonim Türk Sigorta Şirketi-27 Ağustos 1968 Tarihinde Düzenlenmiş Büyük Boy Sigorta Poliçesi. Özel Şahıslar Namına Düzenlenmiştir. İstihsal Organı (Acenta): Türk Ticaret Bankası İstanbul Şubesi. Model: 5-966 (P). (Tip 1)

    Lot No: 23

    Lot: 23

    Sigortacılık Tarihimiz / Ankara Anonim Türk Sigorta Şirketi-27 Ağustos 1968 Tarihinde Düzenlenmiş Büyük Boy Sigorta Poliçesi. Özel Şahıslar Namına Düzenlenmiştir. İstihsal Organı (Acenta): Türk Ticaret Bankası İstanbul Şubesi. Model: 5-966 (P). (Tip 1)

    TLSatıldı
  • Sigortacılık Tarihimiz / Ankara Anonim Türk Sigorta Şirketi-10 Nisan 1973 Tarihinde Düzenlenmiş Büyük Boy Sigorta Poliçesi. Özel Şahıslar Namına Düzenlenmiştir. İstihsal Organı (Acenta): Türk Ticaret Bankası İstanbul Şubesi. Model: 6/972 (P). (Tip 2)

    Lot No: 24

    Lot: 24

    Sigortacılık Tarihimiz / Ankara Anonim Türk Sigorta Şirketi-10 Nisan 1973 Tarihinde Düzenlenmiş Büyük Boy Sigorta Poliçesi. Özel Şahıslar Namına Düzenlenmiştir. İstihsal Organı (Acenta): Türk Ticaret Bankası İstanbul Şubesi. Model: 6/972 (P). (Tip 2)

    TLSatıldı
  • Sigortacılık Tarihimiz / İstanbul Umum Sigorta Şirketi-1 Kasım 1947 Tarihinde Düzenlenmiş Büyük Boy Sigorta Poliçesi. Türk Rum Ortodoks Cemaatine Mensup Özel Şahıslar Namına Düzenlenmiştir. Model: 10.000-2 47-Yeni Türk M.A.Ş. Sermaye ve İhtiyat Akçesi: 1.780.000 Lira. (Tip 1)

    Lot No: 25

    Lot: 25

    Sigortacılık Tarihimiz / İstanbul Umum Sigorta Şirketi-1 Kasım 1947 Tarihinde Düzenlenmiş Büyük Boy Sigorta Poliçesi. Türk Rum Ortodoks Cemaatine Mensup Özel Şahıslar Namına Düzenlenmiştir. Model: 10.000-2 47-Yeni Türk M.A.Ş. Sermaye ve İhtiyat Akçesi: 1.780.000 Lira. (Tip 1)

    TLSatıldı
  • Sigortacılık Tarihimiz / İstanbul Umum Sigorta Şirketi-26 Kasım 1947 Tarihinde Düzenlenmiş Büyük Boy Sigorta Poliçesi. Türk Rum Ortodoks Cemaatine Mensup Özel Şahıslar Namına Düzenlenmiştir. Model: 10.000-6 47 K.B.İ. 827. Sermaye ve İhtiyat Akçesi: 1.989.000 Lira. (Tip 2)

    Lot No: 26

    Lot: 26

    Sigortacılık Tarihimiz / İstanbul Umum Sigorta Şirketi-26 Kasım 1947 Tarihinde Düzenlenmiş Büyük Boy Sigorta Poliçesi. Türk Rum Ortodoks Cemaatine Mensup Özel Şahıslar Namına Düzenlenmiştir. Model: 10.000-6 47 K.B.İ. 827. Sermaye ve İhtiyat Akçesi: 1.989.000 Lira. (Tip 2)

    TLSatıldı
  • Sigortacılık Tarihimiz / İstanbul Umum Sigorta Şirketi-6 Ocak 1955 Tarihinde Düzenlenmiş Büyük Boy Sigorta Poliçesi. Türk Rum Ortodoks Cemaatine Mensup Özel Şahıslar Namına Düzenlenmiştir. Model: 12.000-8-953 Kulen Basımevi. 827. Sermaye ve İhtiyat Akçesi: 3.600.000 Lira. (Tip 3)

    Lot No: 27

    Lot: 27

    Sigortacılık Tarihimiz / İstanbul Umum Sigorta Şirketi-6 Ocak 1955 Tarihinde Düzenlenmiş Büyük Boy Sigorta Poliçesi. Türk Rum Ortodoks Cemaatine Mensup Özel Şahıslar Namına Düzenlenmiştir. Model: 12.000-8-953 Kulen Basımevi. 827. Sermaye ve İhtiyat Akçesi: 3.600.000 Lira. (Tip 3)

    TLSatıldı
  • Sigortacılık Tarihimiz / Assikurazioni Cenerali Triyeste 
(Generali Sigorta)-11 Kasım 1937 Tarihinde Düzenlenmiş Büyük Boy Sigorta Poliçesi. Ünlü Vapur Acentası Jilber Düma (Gilbert Dumas) Efendi Namına Düzenlenmiştir. Baskı: Kağıtçılık ve Matbaacılık A.Ş. (Tip 1)

    Lot No: 28

    Lot: 28

    Sigortacılık Tarihimiz / Assikurazioni Cenerali Triyeste (Generali Sigorta)-11 Kasım 1937 Tarihinde Düzenlenmiş Büyük Boy Sigorta Poliçesi. Ünlü Vapur Acentası Jilber Düma (Gilbert Dumas) Efendi Namına Düzenlenmiştir. Baskı: Kağıtçılık ve Matbaacılık A.Ş. (Tip 1)

    TLSatıldı
  • Sigortacılık Tarihimiz / Assikurazioni Cenerali Triyeste 
(Generali Sigorta)-1 İkinci-Teşrin 1944 Tarihinde Düzenlenmiş Küçük Boy Sigorta Poliçesi (Temditname). Ünlü Vapur Acentası Jilber Düma (Gilbert Dumas) Efendi Namına Düzenlenmiştir. Baskı: Kağıtçılık ve Matbaacılık A.Ş. (Tip 2)

    Lot No: 29

    Lot: 29

    Sigortacılık Tarihimiz / Assikurazioni Cenerali Triyeste (Generali Sigorta)-1 İkinci-Teşrin 1944 Tarihinde Düzenlenmiş Küçük Boy Sigorta Poliçesi (Temditname). Ünlü Vapur Acentası Jilber Düma (Gilbert Dumas) Efendi Namına Düzenlenmiştir. Baskı: Kağıtçılık ve Matbaacılık A.Ş. (Tip 2)

    TLSatıldı
  • Sigortacılık Tarihimiz / L'Urbaine Compagnie Anonyme D'Assurarances Contre L'Incendie (Ürben Sigorta)-1 Kasım 1935 Tarihinde Düzenlenmiş Büyük Boy Sigorta Poliçesi. Ünlü Vapur Acentası Jilber Düma (Gilbert Dumas) Efendi Namına Düzenlenmiştir. Çeşitli Birleşme ve Devralmaların Ardından Günümüzde Ülkemizde ve Dünyada AXA Sigorta Unvanıyla Faaliyet Göstermektedir. Haliyle ve Nadir.

    Lot No: 30

    Lot: 30

    Sigortacılık Tarihimiz / L'Urbaine Compagnie Anonyme D'Assurarances Contre L'Incendie (Ürben Sigorta)-1 Kasım 1935 Tarihinde Düzenlenmiş Büyük Boy Sigorta Poliçesi. Ünlü Vapur Acentası Jilber Düma (Gilbert Dumas) Efendi Namına Düzenlenmiştir. Çeşitli Birleşme ve Devralmaların Ardından Günümüzde Ülkemizde ve Dünyada AXA Sigorta Unvanıyla Faaliyet Göstermektedir. Haliyle ve Nadir.

    TLSatıldı
  • Sigortacılık Tarihimiz / Di Britiş Ok İnşorans Kampani Limitet
(The British Oak Insurance Company Limited)-30 Ağustos 1931 Tarihinde Düzenlenmiş Büyük Boy Sigorta Poliçesi. Meşhur Ruhban Okulu ve Çeşitli Manastırların Yönetimini Üstlenen 'Heybeliada Rum Ortodoks Cemaati Muhterem İdare Heyeti' Namına Düzenlenmiştir. Ülkemizdeki Faaliyetleri Hakkında Çok Az Bilgi Sahibi Olunan Bir Şirkettir. Nadir.

    Lot No: 31

    Lot: 31

    Sigortacılık Tarihimiz / Di Britiş Ok İnşorans Kampani Limitet (The British Oak Insurance Company Limited)-30 Ağustos 1931 Tarihinde Düzenlenmiş Büyük Boy Sigorta Poliçesi. Meşhur Ruhban Okulu ve Çeşitli Manastırların Yönetimini Üstlenen 'Heybeliada Rum Ortodoks Cemaati Muhterem İdare Heyeti' Namına Düzenlenmiştir. Ülkemizdeki Faaliyetleri Hakkında Çok Az Bilgi Sahibi Olunan Bir Şirkettir. Nadir.

    TLSatıldı
  • Sigortacılık Tarihimiz / Norske Lloyd Compagnie Anonyme D'Assurances Agents Generaux a Constantinople-Norveç Merkezli Bu Sigorta Şirketinin Osmanlı Devleti Nezdindeki Temsiciliği Tarafından Hazırlatılmış 1 Ocak 1909'dan İtibaren Geçerli Olacak Deniz Sigorta Poliçe Hükümleri. Çift Taraflı ve Fransızca.

    Lot No: 32

    Lot: 32

    Sigortacılık Tarihimiz / Norske Lloyd Compagnie Anonyme D'Assurances Agents Generaux a Constantinople-Norveç Merkezli Bu Sigorta Şirketinin Osmanlı Devleti Nezdindeki Temsiciliği Tarafından Hazırlatılmış 1 Ocak 1909'dan İtibaren Geçerli Olacak Deniz Sigorta Poliçe Hükümleri. Çift Taraflı ve Fransızca.

    TLSatıldı
  • Sigortacılık Tarihimiz / La Baluaz (La Baloise) Yangın Sigorta Kumpanyası-1 Mayıs 1969 Tarihinde Düzenlenmiş Büyük Boy Sigorta Poliçesi. Türk Rum Ortodoks Cemaatine Mensup Özel Şahıslar Namına Düzenlenmiştir. Şirket Günümüzde İsviçre'de La Baloise Assurance SA Unvanıyla Faaliyetlerine Devam Etmekte Olup, Ülkemizde Faal Değildir.

    Lot No: 33

    Lot: 33

    Sigortacılık Tarihimiz / La Baluaz (La Baloise) Yangın Sigorta Kumpanyası-1 Mayıs 1969 Tarihinde Düzenlenmiş Büyük Boy Sigorta Poliçesi. Türk Rum Ortodoks Cemaatine Mensup Özel Şahıslar Namına Düzenlenmiştir. Şirket Günümüzde İsviçre'de La Baloise Assurance SA Unvanıyla Faaliyetlerine Devam Etmekte Olup, Ülkemizde Faal Değildir.

    TLSatıldı
  • Sigortacılık Tarihimiz / Allianz Compagnie Anonyme D'Assurances Agence Generale De Constantinople-Yüz Yılı Aşkın Süredir Ülkemizde Faaliyetlerine Devam Etmekte Olan Allianz'ın 1900'lerin Başlarındaki Temsilcilik Dönemine Ait Fransızca Dip Koçanlı ve Seri Numaralı Kasa Makbuzu. Şirketin Logosu Günümüzün Şartlarına Göre Yeniden Tasarlanmış Olsa da Klasik Kartal Fomunu Muhafaza Etmektedir.

    Lot No: 34

    Lot: 34

    Sigortacılık Tarihimiz / Allianz Compagnie Anonyme D'Assurances Agence Generale De Constantinople-Yüz Yılı Aşkın Süredir Ülkemizde Faaliyetlerine Devam Etmekte Olan Allianz'ın 1900'lerin Başlarındaki Temsilcilik Dönemine Ait Fransızca Dip Koçanlı ve Seri Numaralı Kasa Makbuzu. Şirketin Logosu Günümüzün Şartlarına Göre Yeniden Tasarlanmış Olsa da Klasik Kartal Fomunu Muhafaza Etmektedir.

    TLSatıldı
  • Sigortacılık Tarihimiz / Güven Türk Anonim Türk Sigorta Sosyetesi-20.Yüzyılın Başında Tütün Tüccarları Tarafından İtimad-ı Milli Adıyla Kurulan ve Daha Sonra Güven Sigorta Unvanını Alarak Sümerbank ve Emlak Kredi Yönetimine Giren Şirketin Katlamalı Küçük Boy Poliçe Örneği. Şube ve Acenteler İçin Hazırlanmış ve 1930'lara Tarihlenen Bir Tür Teşhir Numunesi Olduğu Değerlendirilmektedir.

    Lot No: 35

    Lot: 35

    Sigortacılık Tarihimiz / Güven Türk Anonim Türk Sigorta Sosyetesi-20.Yüzyılın Başında Tütün Tüccarları Tarafından İtimad-ı Milli Adıyla Kurulan ve Daha Sonra Güven Sigorta Unvanını Alarak Sümerbank ve Emlak Kredi Yönetimine Giren Şirketin Katlamalı Küçük Boy Poliçe Örneği. Şube ve Acenteler İçin Hazırlanmış ve 1930'lara Tarihlenen Bir Tür Teşhir Numunesi Olduğu Değerlendirilmektedir.

    TLSatıldı
  • Sigortacılık Tarihimiz / Riunione Adriatica Di Sicurta - Trieste Agence Generale De Constantinople-Günümüzde Allianz Sigorta Grubu Bünyesinde Faaliyet Gösteren İtalyan Riunione Adriatica Di Sicurta'ya (RAS) Ait ve 20.Yüzyılın Başına Tarihlenen Fransızca/Osmanlıca Temdidname. Cumhuriyet Döneminde Şark Sigorta'nın Büyük Ortağı Olmuştur. Haliyle ve Nadir.

    Lot No: 36

    Lot: 36

    Sigortacılık Tarihimiz / Riunione Adriatica Di Sicurta - Trieste Agence Generale De Constantinople-Günümüzde Allianz Sigorta Grubu Bünyesinde Faaliyet Gösteren İtalyan Riunione Adriatica Di Sicurta'ya (RAS) Ait ve 20.Yüzyılın Başına Tarihlenen Fransızca/Osmanlıca Temdidname. Cumhuriyet Döneminde Şark Sigorta'nın Büyük Ortağı Olmuştur. Haliyle ve Nadir.

    TLSatıldı
  • Sigortacılık Tarihimiz / Riunione Adriatika Di Sigurta İdare Merkezi Milano -Günümüzde Allianz Sigorta Grubu Bünyesinde Faaliyet Gösteren İtalyan Riunione Adriatica Di Sicurta'ya (RAS) Ait 1961 Tarihli Katlamalı Yangın Poliçesi. İstiklal Caddesindeki Sent Mari Draperis Kilisesi Baş Rahibi Namına Düzenlenmiştir. Cumhuriyet Döneminde Şark Sigorta'nın Büyük Ortağı Olmuştur.

    Lot No: 37

    Lot: 37

    Sigortacılık Tarihimiz / Riunione Adriatika Di Sigurta İdare Merkezi Milano -Günümüzde Allianz Sigorta Grubu Bünyesinde Faaliyet Gösteren İtalyan Riunione Adriatica Di Sicurta'ya (RAS) Ait 1961 Tarihli Katlamalı Yangın Poliçesi. İstiklal Caddesindeki Sent Mari Draperis Kilisesi Baş Rahibi Namına Düzenlenmiştir. Cumhuriyet Döneminde Şark Sigorta'nın Büyük Ortağı Olmuştur.

    TLSatıldı
  • Sigortacılık Tarihimiz / Şark Sigorta Türk Anonim Şirketi-3 Eylül 1971 Tarihinde Düzenlenmiş Orta Boy Sigorta Poliçesi (Yangın Tecditnamesi). Türk Musevi Cemaatine Mensup Özel Şahıslar Namına Düzenlenmiştir. Şirket Önce Koç-Allianz Unvanını Almış Olup Günümüzde Faaliyetlerine Allianz Sigorta Unvanıyla Devam Etmektedir.

    Lot No: 38

    Lot: 38

    Sigortacılık Tarihimiz / Şark Sigorta Türk Anonim Şirketi-3 Eylül 1971 Tarihinde Düzenlenmiş Orta Boy Sigorta Poliçesi (Yangın Tecditnamesi). Türk Musevi Cemaatine Mensup Özel Şahıslar Namına Düzenlenmiştir. Şirket Önce Koç-Allianz Unvanını Almış Olup Günümüzde Faaliyetlerine Allianz Sigorta Unvanıyla Devam Etmektedir.

    TLSatıldı
  • Sigortacılık Tarihimiz / Halk Sigorta Türk Anonim Şirketi-3 Eylül 1971 Tarihinde Düzenlenmiş Orta Boy Sigorta Poliçesi (Yangın Sigorta Temditnamesi). Özel Şahıslar Namına Düzenlenmiştir. Şirket Önce Yapı Kredi Sigorta Unvanını Almış Olup 2000'lerin Başlarında Allianz Sigorta Bünyesinde Birleşmiştir.

    Lot No: 39

    Lot: 39

    Sigortacılık Tarihimiz / Halk Sigorta Türk Anonim Şirketi-3 Eylül 1971 Tarihinde Düzenlenmiş Orta Boy Sigorta Poliçesi (Yangın Sigorta Temditnamesi). Özel Şahıslar Namına Düzenlenmiştir. Şirket Önce Yapı Kredi Sigorta Unvanını Almış Olup 2000'lerin Başlarında Allianz Sigorta Bünyesinde Birleşmiştir.

    TLSatıldı
  • Sigortacılık Tarihimiz / Kompanyi Dasürans Jeneral Yangın ve İştial Sigorta Kumpanyası-12 Aralık 1932 Tarihinde Düzenlenmiş Büyük Boy Sigorta Poliçesi. Özel Şahıslar Namına Düzenlenmiştir. 1819 Tarihinde Fransa'da 'Cie D'Assurances Generales' Unvanıyla Kurulan ve Galata Voyvoda Caddesinde Jenerel Han'da Faaliyet Gösteren Şirketin Ülkemizde Faaliyetleri Hakkında Çok Az Bilgi Mevcuttur.

    Lot No: 40

    Lot: 40

    Sigortacılık Tarihimiz / Kompanyi Dasürans Jeneral Yangın ve İştial Sigorta Kumpanyası-12 Aralık 1932 Tarihinde Düzenlenmiş Büyük Boy Sigorta Poliçesi. Özel Şahıslar Namına Düzenlenmiştir. 1819 Tarihinde Fransa'da 'Cie D'Assurances Generales' Unvanıyla Kurulan ve Galata Voyvoda Caddesinde Jenerel Han'da Faaliyet Gösteren Şirketin Ülkemizde Faaliyetleri Hakkında Çok Az Bilgi Mevcuttur.

    TLSatıldı
  • Sigortacılık Tarihimiz / İsviçre Milli Sigorta Kumpanyası Türkiye Umum Acentalığı-13 Eylül 1927 Tarihli ve Tamamı Osmanlıca Küçük Boy Sigorta Poliçesi. Türk Sigortacılık Tarihinde Birden Çok 'İsviçre' Sigorta Olduğundan Bu Poliçenin Hangisine Ait Olduğu Ancak Kapsamlı Araştırma Neticesinde Belirlenebilir. Alt Tarafta Osmanlıca 'Hanem Aleokran ve Biraderi (?)' Acenta Kaşesi Okunmaktadır.

    Lot No: 41

    Lot: 41

    Sigortacılık Tarihimiz / İsviçre Milli Sigorta Kumpanyası Türkiye Umum Acentalığı-13 Eylül 1927 Tarihli ve Tamamı Osmanlıca Küçük Boy Sigorta Poliçesi. Türk Sigortacılık Tarihinde Birden Çok 'İsviçre' Sigorta Olduğundan Bu Poliçenin Hangisine Ait Olduğu Ancak Kapsamlı Araştırma Neticesinde Belirlenebilir. Alt Tarafta Osmanlıca 'Hanem Aleokran ve Biraderi (?)' Acenta Kaşesi Okunmaktadır.

    TLSatıldı
  • Conseil De La Dette Publique Repartie De L'Ancien Empire Ottoman / Sabık Osmanlı İmparatorluğu'nun Taksimata Uğramış Düyun-u Umumiye İdaresi-Cumhuriyet Döneminde Unvanı Değişerek Merkezi Paris'e Nakledilen Osmanlı Düyun-u Umumiye İdaresince Muhtelif Osmanlı Tahvilleriye Değiştirilmek Üzere Çıkartılan Muvakkat Tahvil. Değişimi Yapılan Osmanlı Tahvili: 1890 Tertibi, %4 Faizli Osmaniye Borçlanması.

    Lot No: 42

    Lot: 42

    Conseil De La Dette Publique Repartie De L'Ancien Empire Ottoman / Sabık Osmanlı İmparatorluğu'nun Taksimata Uğramış Düyun-u Umumiye İdaresi-Cumhuriyet Döneminde Unvanı Değişerek Merkezi Paris'e Nakledilen Osmanlı Düyun-u Umumiye İdaresince Muhtelif Osmanlı Tahvilleriye Değiştirilmek Üzere Çıkartılan Muvakkat Tahvil. Değişimi Yapılan Osmanlı Tahvili: 1890 Tertibi, %4 Faizli Osmaniye Borçlanması.

    TLSatıldı
  • Conseil De La Dette Publique Repartie De L'Ancien Empire Ottoman / Sabık Osmanlı İmparatorluğu'nun Taksimata Uğramış Düyun-u Umumiye İdaresi-Cumhuriyet Döneminde Unvanı Değişerek Merkezi Paris'e Nakledilen Osmanlı Düyun-u Umumiye İdaresince Muhtelif Osmanlı Tahvilleriye Değiştirilmek Üzere Çıkartılan Muvakkat Tahvil. Değişimi Yapılan Osmanlı Tahvili: 1896 Tertibi, %5 Faizli Devlet Borçlanması.

    Lot No: 43

    Lot: 43

    Conseil De La Dette Publique Repartie De L'Ancien Empire Ottoman / Sabık Osmanlı İmparatorluğu'nun Taksimata Uğramış Düyun-u Umumiye İdaresi-Cumhuriyet Döneminde Unvanı Değişerek Merkezi Paris'e Nakledilen Osmanlı Düyun-u Umumiye İdaresince Muhtelif Osmanlı Tahvilleriye Değiştirilmek Üzere Çıkartılan Muvakkat Tahvil. Değişimi Yapılan Osmanlı Tahvili: 1896 Tertibi, %5 Faizli Devlet Borçlanması.

    TLSatıldı
  • Conseil De La Dette Publique Repartie De L'Ancien Empire Ottoman / Sabık Osmanlı İmparatorluğu'nun Taksimata Uğramış Düyun-u Umumiye İdaresi-Cumhuriyet Döneminde Unvanı Değişerek Merkezi Paris'e Nakledilen Osmanlı Düyun-u Umumiye İdaresince Muhtelif Osmanlı Tahvilleriye Değiştirilmek Üzere Çıkartılan Muvakkat Tahvil. Değişimi Yapılan Osmanlı Tahvili: 1902 Tertibi, %4 Faizli Gümrükler Borçlanması.

    Lot No: 44

    Lot: 44

    Conseil De La Dette Publique Repartie De L'Ancien Empire Ottoman / Sabık Osmanlı İmparatorluğu'nun Taksimata Uğramış Düyun-u Umumiye İdaresi-Cumhuriyet Döneminde Unvanı Değişerek Merkezi Paris'e Nakledilen Osmanlı Düyun-u Umumiye İdaresince Muhtelif Osmanlı Tahvilleriye Değiştirilmek Üzere Çıkartılan Muvakkat Tahvil. Değişimi Yapılan Osmanlı Tahvili: 1902 Tertibi, %4 Faizli Gümrükler Borçlanması.

    TLSatıldı
  • Conseil De La Dette Publique Repartie De L'Ancien Empire Ottoman / Sabık Osmanlı İmparatorluğu'nun Taksimata Uğramış Düyun-u Umumiye İdaresi-Cumhuriyet Döneminde Unvanı Değişerek Merkezi Paris'e Nakledilen Osmanlı Düyun-u Umumiye İdaresince Muhtelif Osmanlı Tahvilleriye Değiştirilmek Üzere Çıkartılan Muvakkat Tahvil. Değişimi Yapılan Osmanlı Tahvili: 1903 Tertibi, %4 Faizli Balıkçılık Borçlanması. (Deutsche Bank Sürsajlı)

    Lot No: 45

    Lot: 45

    Conseil De La Dette Publique Repartie De L'Ancien Empire Ottoman / Sabık Osmanlı İmparatorluğu'nun Taksimata Uğramış Düyun-u Umumiye İdaresi-Cumhuriyet Döneminde Unvanı Değişerek Merkezi Paris'e Nakledilen Osmanlı Düyun-u Umumiye İdaresince Muhtelif Osmanlı Tahvilleriye Değiştirilmek Üzere Çıkartılan Muvakkat Tahvil. Değişimi Yapılan Osmanlı Tahvili: 1903 Tertibi, %4 Faizli Balıkçılık Borçlanması. (Deutsche Bank Sürsajlı)

    TLSatıldı
  • Conseil De La Dette Publique Repartie De L'Ancien Empire Ottoman / Sabık Osmanlı İmparatorluğu'nun Taksimata Uğramış Düyun-u Umumiye İdaresi-Cumhuriyet Döneminde Unvanı Değişerek Merkezi Paris'e Nakledilen Osmanlı Düyun-u Umumiye İdaresince Muhtelif Osmanlı Tahvilleriye Değiştirilmek Üzere Çıkartılan Muvakkat Tahvil. Değişimi Yapılan Osmanlı Tahvili: 1903 Tertibi, %4 Faizli Balıkçılık Borçlanması.

    Lot No: 46

    Lot: 46

    Conseil De La Dette Publique Repartie De L'Ancien Empire Ottoman / Sabık Osmanlı İmparatorluğu'nun Taksimata Uğramış Düyun-u Umumiye İdaresi-Cumhuriyet Döneminde Unvanı Değişerek Merkezi Paris'e Nakledilen Osmanlı Düyun-u Umumiye İdaresince Muhtelif Osmanlı Tahvilleriye Değiştirilmek Üzere Çıkartılan Muvakkat Tahvil. Değişimi Yapılan Osmanlı Tahvili: 1903 Tertibi, %4 Faizli Balıkçılık Borçlanması.

    TLSatıldı
  • Conseil De La Dette Publique Repartie De L'Ancien Empire Ottoman / Sabık Osmanlı İmparatorluğu'nun Taksimata Uğramış Düyun-u Umumiye İdaresi-Cumhuriyet Döneminde Unvanı Değişerek Merkezi Paris'e Nakledilen Osmanlı Düyun-u Umumiye İdaresince Muhtelif Osmanlı Tahvilleriye Değiştirilmek Üzere Çıkartılan Muvakkat Tahvil. Değişimi Yapılan Osmanlı Tahvili: 1905 Tertibi, %5 Faizli Teçhizat-ı Askeriye Borçlanması.

    Lot No: 47

    Lot: 47

    Conseil De La Dette Publique Repartie De L'Ancien Empire Ottoman / Sabık Osmanlı İmparatorluğu'nun Taksimata Uğramış Düyun-u Umumiye İdaresi-Cumhuriyet Döneminde Unvanı Değişerek Merkezi Paris'e Nakledilen Osmanlı Düyun-u Umumiye İdaresince Muhtelif Osmanlı Tahvilleriye Değiştirilmek Üzere Çıkartılan Muvakkat Tahvil. Değişimi Yapılan Osmanlı Tahvili: 1905 Tertibi, %5 Faizli Teçhizat-ı Askeriye Borçlanması.

    TLSatıldı
  • Conseil De La Dette Publique Repartie De L'Ancien Empire Ottoman / Sabık Osmanlı İmparatorluğu'nun Taksimata Uğramış Düyun-u Umumiye İdaresi-Cumhuriyet Döneminde Unvanı Değişerek Merkezi Paris'e Nakledilen Osmanlı Düyun-u Umumiye İdaresince Muhtelif Osmanlı Tahvilleriye Değiştirilmek Üzere Çıkartılan Muvakkat Tahvil. Değişimi Yapılan Osmanlı Tahvili: 1909 Tertibi, %4 Faizli Devlet Borçlanması.

    Lot No: 48

    Lot: 48

    Conseil De La Dette Publique Repartie De L'Ancien Empire Ottoman / Sabık Osmanlı İmparatorluğu'nun Taksimata Uğramış Düyun-u Umumiye İdaresi-Cumhuriyet Döneminde Unvanı Değişerek Merkezi Paris'e Nakledilen Osmanlı Düyun-u Umumiye İdaresince Muhtelif Osmanlı Tahvilleriye Değiştirilmek Üzere Çıkartılan Muvakkat Tahvil. Değişimi Yapılan Osmanlı Tahvili: 1909 Tertibi, %4 Faizli Devlet Borçlanması.

    TLSatıldı
  • Conseil De La Dette Publique Repartie De L'Ancien Empire Ottoman / Sabık Osmanlı İmparatorluğu'nun Taksimata Uğramış Düyun-u Umumiye İdaresi-Cumhuriyet Döneminde Unvanı Değişerek Merkezi Paris'e Nakledilen Osmanlı Düyun-u Umumiye İdaresince Muhtelif Osmanlı Tahvilleriye Değiştirilmek Üzere Çıkartılan Muvakkat Tahvil. Değişimi Yapılan Osmanlı Tahvili: 1911 Tertibi, %4 Faizli Gümrükler Borçlanması. (Deutsche Bank Sürsajlı)

    Lot No: 49

    Lot: 49

    Conseil De La Dette Publique Repartie De L'Ancien Empire Ottoman / Sabık Osmanlı İmparatorluğu'nun Taksimata Uğramış Düyun-u Umumiye İdaresi-Cumhuriyet Döneminde Unvanı Değişerek Merkezi Paris'e Nakledilen Osmanlı Düyun-u Umumiye İdaresince Muhtelif Osmanlı Tahvilleriye Değiştirilmek Üzere Çıkartılan Muvakkat Tahvil. Değişimi Yapılan Osmanlı Tahvili: 1911 Tertibi, %4 Faizli Gümrükler Borçlanması. (Deutsche Bank Sürsajlı)

    TLSatıldı
  • Conseil De La Dette Publique Repartie De L'Ancien Empire Ottoman / Sabık Osmanlı İmparatorluğu'nun Taksimata Uğramış Düyun-u Umumiye İdaresi-Cumhuriyet Döneminde Unvanı Değişerek Merkezi Paris'e Nakledilen Osmanlı Düyun-u Umumiye İdaresince Muhtelif Osmanlı Tahvilleriye Değiştirilmek Üzere Çıkartılan Muvakkat Tahvil. Değişimi Yapılan Osmanlı Tahvili: 1914 Tertibi, %4 Faizli Dahili Borçlanma.

    Lot No: 50

    Lot: 50

    Conseil De La Dette Publique Repartie De L'Ancien Empire Ottoman / Sabık Osmanlı İmparatorluğu'nun Taksimata Uğramış Düyun-u Umumiye İdaresi-Cumhuriyet Döneminde Unvanı Değişerek Merkezi Paris'e Nakledilen Osmanlı Düyun-u Umumiye İdaresince Muhtelif Osmanlı Tahvilleriye Değiştirilmek Üzere Çıkartılan Muvakkat Tahvil. Değişimi Yapılan Osmanlı Tahvili: 1914 Tertibi, %4 Faizli Dahili Borçlanma.

    TLSatıldı
  • Conseil De La Dette Publique Repartie De L'Ancien Empire Ottoman / Sabık Osmanlı İmparatorluğu'nun Taksimata Uğramış Düyun-u Umumiye İdaresi-Cumhuriyet Döneminde Unvanı Değişerek Merkezi Paris'e Nakledilen Osmanlı Düyun-u Umumiye İdaresince Muhtelif Osmanlı Tahvilleriye Değiştirilmek Üzere Çıkartılan Muvakkat Tahvil. Değişimi Yapılan Osmanlı Tahvili: Muhtelif Tertiplerde, %4 Faizli Birleştirilmiş Osmanlı Borçlanmaları.

    Lot No: 51

    Lot: 51

    Conseil De La Dette Publique Repartie De L'Ancien Empire Ottoman / Sabık Osmanlı İmparatorluğu'nun Taksimata Uğramış Düyun-u Umumiye İdaresi-Cumhuriyet Döneminde Unvanı Değişerek Merkezi Paris'e Nakledilen Osmanlı Düyun-u Umumiye İdaresince Muhtelif Osmanlı Tahvilleriye Değiştirilmek Üzere Çıkartılan Muvakkat Tahvil. Değişimi Yapılan Osmanlı Tahvili: Muhtelif Tertiplerde, %4 Faizli Birleştirilmiş Osmanlı Borçlanmaları.

    TLSatıldı
  • Conseil De La Dette Publique Repartie De L'Ancien Empire Ottoman / Sabık Osmanlı İmparatorluğu'nun Taksimata Uğramış Düyun-u Umumiye İdaresi-Cumhuriyet Döneminde Unvanı Değişerek Merkezi Paris'e Nakledilen Osmanlı Düyun-u Umumiye İdaresince Muhtelif Osmanlı Tahvilleriye Değiştirilmek Üzere Çıkartılan Muvakkat Tahvil. Değişimi Yapılan Osmanlı Tahvili: A Tertibi Ötelenmiş (Ertelenmiş) Düyun-u Umumiye Tahvilleri.

    Lot No: 52

    Lot: 52

    Conseil De La Dette Publique Repartie De L'Ancien Empire Ottoman / Sabık Osmanlı İmparatorluğu'nun Taksimata Uğramış Düyun-u Umumiye İdaresi-Cumhuriyet Döneminde Unvanı Değişerek Merkezi Paris'e Nakledilen Osmanlı Düyun-u Umumiye İdaresince Muhtelif Osmanlı Tahvilleriye Değiştirilmek Üzere Çıkartılan Muvakkat Tahvil. Değişimi Yapılan Osmanlı Tahvili: A Tertibi Ötelenmiş (Ertelenmiş) Düyun-u Umumiye Tahvilleri.

    TLSatıldı
  • Conseil De La Dette Publique Repartie De L'Ancien Empire Ottoman / Sabık Osmanlı İmparatorluğu'nun Taksimata Uğramış Düyun-u Umumiye İdaresi-Cumhuriyet Döneminde Unvanı Değişerek Merkezi Paris'e Nakledilen Osmanlı Düyun-u Umumiye İdaresince Muhtelif Osmanlı Tahvilleriye Değiştirilmek Üzere Çıkartılan Muvakkat Tahvil. Değişimi Yapılan Osmanlı Tahvili: C Tertibi Ötelenmiş (Ertelenmiş) Düyun-u Umumiye Tahvilleri.

    Lot No: 53

    Lot: 53

    Conseil De La Dette Publique Repartie De L'Ancien Empire Ottoman / Sabık Osmanlı İmparatorluğu'nun Taksimata Uğramış Düyun-u Umumiye İdaresi-Cumhuriyet Döneminde Unvanı Değişerek Merkezi Paris'e Nakledilen Osmanlı Düyun-u Umumiye İdaresince Muhtelif Osmanlı Tahvilleriye Değiştirilmek Üzere Çıkartılan Muvakkat Tahvil. Değişimi Yapılan Osmanlı Tahvili: C Tertibi Ötelenmiş (Ertelenmiş) Düyun-u Umumiye Tahvilleri.

    TLSatıldı
  • Conseil De La Dette Publique Repartie De L'Ancien Empire Ottoman / Sabık Osmanlı İmparatorluğu'nun Taksimata Uğramış Düyun-u Umumiye İdaresi-Cumhuriyet Döneminde Unvanı Değişerek Merkezi Paris'e Nakledilen Osmanlı Düyun-u Umumiye İdaresince Muhtelif Osmanlı Tahvilleriye Değiştirilmek Üzere Çıkartılan Muvakkat Tahvil. Değişimi Yapılan Osmanlı Tahvili: 1928 Tertibi, %5 Faizli Hazine Bonoları Konsolidasyonu.

    Lot No: 54

    Lot: 54

    Conseil De La Dette Publique Repartie De L'Ancien Empire Ottoman / Sabık Osmanlı İmparatorluğu'nun Taksimata Uğramış Düyun-u Umumiye İdaresi-Cumhuriyet Döneminde Unvanı Değişerek Merkezi Paris'e Nakledilen Osmanlı Düyun-u Umumiye İdaresince Muhtelif Osmanlı Tahvilleriye Değiştirilmek Üzere Çıkartılan Muvakkat Tahvil. Değişimi Yapılan Osmanlı Tahvili: 1928 Tertibi, %5 Faizli Hazine Bonoları Konsolidasyonu.

    TLSatıldı
  • Conseil De La Dette Publique Repartie De L'Ancien Empire Ottoman / Sabık Osmanlı İmparatorluğu'nun Taksimata Uğramış Düyun-u Umumiye İdaresi-Cumhuriyet Döneminde Unvanı Değişerek Merkezi Paris'e Nakledilen Osmanlı Düyun-u Umumiye İdaresince Muhtelif Osmanlı Tahvilleriye Değiştirilmek Üzere Çıkartılan Muvakkat Tahvil. Değişimi Yapılan Osmanlı Tahvili: 1881 Tertibi Rumeli Demiryolları Tahvilleri (Lots Turcs)

    Lot No: 55

    Lot: 55

    Conseil De La Dette Publique Repartie De L'Ancien Empire Ottoman / Sabık Osmanlı İmparatorluğu'nun Taksimata Uğramış Düyun-u Umumiye İdaresi-Cumhuriyet Döneminde Unvanı Değişerek Merkezi Paris'e Nakledilen Osmanlı Düyun-u Umumiye İdaresince Muhtelif Osmanlı Tahvilleriye Değiştirilmek Üzere Çıkartılan Muvakkat Tahvil. Değişimi Yapılan Osmanlı Tahvili: 1881 Tertibi Rumeli Demiryolları Tahvilleri (Lots Turcs)

    TLSatıldı
  • Bankacılık Tarihimiz / Banque Ottomane Agence de Paris-Osmanlı Bankası Paris Şubesince 1920'lerin Başında Düzenlenmiş Bordro. 1914 Osmanlı Dahili İstikraz Tahvil Ödemelerinin Yapıldığını Gösterir Çifte Bordro. (Tip 1)

    Lot No: 56

    Lot: 56

    Bankacılık Tarihimiz / Banque Ottomane Agence de Paris-Osmanlı Bankası Paris Şubesince 1920'lerin Başında Düzenlenmiş Bordro. 1914 Osmanlı Dahili İstikraz Tahvil Ödemelerinin Yapıldığını Gösterir Çifte Bordro. (Tip 1)

    TLSatıldı
  • Bankacılık Tarihimiz / Banque Ottomane Agence de Paris-Osmanlı Bankası Paris Şubesince 1920'lerin Başında Düzenlenmiş Bordro. 1914 Osmanlı Dahili İstikraz Tahvil Ödemelerinin Yapıldığını Gösterir Bordro. (Tip 2)

    Lot No: 57

    Lot: 57

    Bankacılık Tarihimiz / Banque Ottomane Agence de Paris-Osmanlı Bankası Paris Şubesince 1920'lerin Başında Düzenlenmiş Bordro. 1914 Osmanlı Dahili İstikraz Tahvil Ödemelerinin Yapıldığını Gösterir Bordro. (Tip 2)

    TLSatıldı
  • Bankacılık Tarihimiz / Credit Lyonnais-Kredi Liyone Bankası Paris Şubesince 1920'lerin Başında Düzenlenmiş Bordro. 'A' Tertibi Ötelenmiş (Ertelenmiş) Düyun-u Umumiye Tahvillerinin Nakti Kupon Ödemeleri Yerin Yeni Tertip Tahvil Verilmesine İlişkindir.

    Lot No: 58

    Lot: 58

    Bankacılık Tarihimiz / Credit Lyonnais-Kredi Liyone Bankası Paris Şubesince 1920'lerin Başında Düzenlenmiş Bordro. 'A' Tertibi Ötelenmiş (Ertelenmiş) Düyun-u Umumiye Tahvillerinin Nakti Kupon Ödemeleri Yerin Yeni Tertip Tahvil Verilmesine İlişkindir.

    TLSatıldı
  • Bankacılık Tarihimiz / Osmanlı İtibar-ı Milli Bankası-3 Teşrin-i Evvel 1338 (3 Ekim 1922) Tarihli Osmanlıca Yazışma. Son Dönem Osmanlı'nın En Önemli Konfeksiyoncularından Recep Remzi (Sofokli) Bey'e Hitaben Yazılmıştır. İtibar-ı Milli Bankası 1926 Yılında İş Bankasıyla Birleşerek Sona Ermiştir.

    Lot No: 59

    Lot: 59

    Bankacılık Tarihimiz / Osmanlı İtibar-ı Milli Bankası-3 Teşrin-i Evvel 1338 (3 Ekim 1922) Tarihli Osmanlıca Yazışma. Son Dönem Osmanlı'nın En Önemli Konfeksiyoncularından Recep Remzi (Sofokli) Bey'e Hitaben Yazılmıştır. İtibar-ı Milli Bankası 1926 Yılında İş Bankasıyla Birleşerek Sona Ermiştir.

    TLSatıldı
  • Bankacılık Tarihimiz / Osmanlı İtibar-ı Milli Bankası-15 Temmuz 1335 (15 Temmuz 1919) Tarihli ve 750 Lira Nominalli ve Fiskalli, Çek Boyutunda Kasa Makbuzu. Banka'nın İdare Meclisi Üyesi ve İttihad ve Terakki'nin Mali Beyni Sayılan Mahmud Nedim (Oyvar) Bey Namına Düzenlenmiştir. İtibar-ı Milli Bankası 1926 Yılında İş Bankasıyla Birleşerek Sona Ermiştir.

    Lot No: 60

    Lot: 60

    Bankacılık Tarihimiz / Osmanlı İtibar-ı Milli Bankası-15 Temmuz 1335 (15 Temmuz 1919) Tarihli ve 750 Lira Nominalli ve Fiskalli, Çek Boyutunda Kasa Makbuzu. Banka'nın İdare Meclisi Üyesi ve İttihad ve Terakki'nin Mali Beyni Sayılan Mahmud Nedim (Oyvar) Bey Namına Düzenlenmiştir. İtibar-ı Milli Bankası 1926 Yılında İş Bankasıyla Birleşerek Sona Ermiştir.

    TLSatıldı
  • Bankacılık Tarihimiz / Banque De Salonique
(Selanik Bankası)-Selanik Bankası'nın Merkezinin Selanik'de Olduğu İlk Döneme Ait 1898 Tarihli Fransızca Bordro. Banka'nın Merkezi Selanik'in Osmanlı Hakimiyetinden Çıkmasının Ardından 1913'de İstanbul'a Nakledilmiştir. 1990'ların Başında İnterbank Adıyla TMSF'ye Devredilmiştir. Kurucularına İzafeten Daha Çok Musevi Vatandaşlarımızın Bankası Olarak Bilinmektedir.

    Lot No: 61

    Lot: 61

    Bankacılık Tarihimiz / Banque De Salonique (Selanik Bankası)-Selanik Bankası'nın Merkezinin Selanik'de Olduğu İlk Döneme Ait 1898 Tarihli Fransızca Bordro. Banka'nın Merkezi Selanik'in Osmanlı Hakimiyetinden Çıkmasının Ardından 1913'de İstanbul'a Nakledilmiştir. 1990'ların Başında İnterbank Adıyla TMSF'ye Devredilmiştir. Kurucularına İzafeten Daha Çok Musevi Vatandaşlarımızın Bankası Olarak Bilinmektedir.

    TLSatıldı
  • Bankacılık Tarihimiz / Selanik Bankası T.A.Ş.-Selanik Bankası'nın Merkezinin İstanbul'a Nakledilmiş Olduğu Dönemde 1949 Yılına Ait Fiskalli Ticari Yazışma. 1990'ların Başında İnterbank Adıyla TMSF'ye Devredilmiştir. Kurucularına İzafeten Daha Çok Musevi Vatandaşlarımızın Bankası Olarak Bilinmektedir.

    Lot No: 62

    Lot: 62

    Bankacılık Tarihimiz / Selanik Bankası T.A.Ş.-Selanik Bankası'nın Merkezinin İstanbul'a Nakledilmiş Olduğu Dönemde 1949 Yılına Ait Fiskalli Ticari Yazışma. 1990'ların Başında İnterbank Adıyla TMSF'ye Devredilmiştir. Kurucularına İzafeten Daha Çok Musevi Vatandaşlarımızın Bankası Olarak Bilinmektedir.

    TLSatıldı
  • Bankacılık Tarihimiz / Deutsche Bank İstanbul Şubesi-Seyit Ağa Tabatabai Efendi İsimli ve Muhtemelen Arap Kökenli Bir Vatandaşımızın Sahibi Olduğu Toplam 10 Adet Mısır Kredi Fonsiye (Credit Foncier Egyptien) Tahvilini Anılan Bankaya Rehnettiğine Dair 4 Haziran 1929 Tarihli Rehin Senedi. Hisse Senedi/Tahvil Yan Tema.

    Lot No: 63

    Lot: 63

    Bankacılık Tarihimiz / Deutsche Bank İstanbul Şubesi-Seyit Ağa Tabatabai Efendi İsimli ve Muhtemelen Arap Kökenli Bir Vatandaşımızın Sahibi Olduğu Toplam 10 Adet Mısır Kredi Fonsiye (Credit Foncier Egyptien) Tahvilini Anılan Bankaya Rehnettiğine Dair 4 Haziran 1929 Tarihli Rehin Senedi. Hisse Senedi/Tahvil Yan Tema.

    TLSatıldı
  • Bankacılık Tarihimiz / Türkiye Ziraat Bankası A.Ş.-Ziraat Bankası'nın Birinci Anonim Şirket Dönemi Olan (1924-1937) Dönemine Ait 30.08.1931 Tarihli Büyük Boy Hesap Özeti. Çulhazade Hacı Ömer Bey Adında Bir Tüccara Ait Olduğu Görülmektedir. Arkayüz'de Çifte Eski Türkçe Fiskal Bulunmaktadır.

    Lot No: 64

    Lot: 64

    Bankacılık Tarihimiz / Türkiye Ziraat Bankası A.Ş.-Ziraat Bankası'nın Birinci Anonim Şirket Dönemi Olan (1924-1937) Dönemine Ait 30.08.1931 Tarihli Büyük Boy Hesap Özeti. Çulhazade Hacı Ömer Bey Adında Bir Tüccara Ait Olduğu Görülmektedir. Arkayüz'de Çifte Eski Türkçe Fiskal Bulunmaktadır.

    TLSatıldı
  • Bankacılık Tarihimiz / Banque Imperiale Ottomane-Mahmut Nedim (Oyvar) Bey Tarafından Sahip Olunan Toplam Dokuz Adet Balya Karaaydın Hisse Senedinin Osmanlı Bankası Paris Şubesi Nezdinde Saklamaya Alındığını Gösterir 1 Nisan 1921 Tarihli Büyük Boy Fransızca Kasa Makbuzu. Hisse Senedi/Tahvil Yan Tema. Osmanlı Bankası'nın Türkiye Dışı Şubelerine İlişkin Efemeraya Nadiren Rastlanmaktadır.

    Lot No: 65

    Lot: 65

    Bankacılık Tarihimiz / Banque Imperiale Ottomane-Mahmut Nedim (Oyvar) Bey Tarafından Sahip Olunan Toplam Dokuz Adet Balya Karaaydın Hisse Senedinin Osmanlı Bankası Paris Şubesi Nezdinde Saklamaya Alındığını Gösterir 1 Nisan 1921 Tarihli Büyük Boy Fransızca Kasa Makbuzu. Hisse Senedi/Tahvil Yan Tema. Osmanlı Bankası'nın Türkiye Dışı Şubelerine İlişkin Efemeraya Nadiren Rastlanmaktadır.

    TLSatıldı
  • Bankacılık Tarihimiz / Banque Imperiale Ottomane-Mahmut Nedim (Oyvar) Bey Tarafından Sahip Olunan Muhtelif Hisse Senetlerinin (İkiyüz Adet Osmanlı Milli Sigorta, Yirmiyedi Adet Balya Karaaydın ve Yabancı Şirket Hisse Senetleri) Osmanlı Bankası Londra ve Paris Şubeleri Nezdinde Saklamaya Alındığını Gösterir 3 Eylül 1917 Tarihli Büyük Boy Fransızca Kasa Makbuzu. Hisse Senedi/Tahvil Yan Tema. Osmanlı Bankası'nın Türkiye Dışı Şubelerine İlişkin Efemeraya Nadiren Rastlanmaktadır.

    Lot No: 66

    Lot: 66

    Bankacılık Tarihimiz / Banque Imperiale Ottomane-Mahmut Nedim (Oyvar) Bey Tarafından Sahip Olunan Muhtelif Hisse Senetlerinin (İkiyüz Adet Osmanlı Milli Sigorta, Yirmiyedi Adet Balya Karaaydın ve Yabancı Şirket Hisse Senetleri) Osmanlı Bankası Londra ve Paris Şubeleri Nezdinde Saklamaya Alındığını Gösterir 3 Eylül 1917 Tarihli Büyük Boy Fransızca Kasa Makbuzu. Hisse Senedi/Tahvil Yan Tema. Osmanlı Bankası'nın Türkiye Dışı Şubelerine İlişkin Efemeraya Nadiren Rastlanmaktadır.

    TLSatıldı
  • Bankacılık Tarihimiz / Banque Imperiale Ottomane-Mahmut Nedim (Oyvar) Bey Tarafından Sahip Olunan Toplam Bindokuzyüzotuzaltı Adet Osmanlı Milli Sigorta Hisse Senedinin Osmanlı Bankası Galata Şubesi Nezdinde Saklamaya Alındığını Gösterir 2 Ocak 1919 Tarihli Büyük Boy Fransızca Kasa Makbuzu. Hisse Senedi/Tahvil Yan Tema.

    Lot No: 67

    Lot: 67

    Bankacılık Tarihimiz / Banque Imperiale Ottomane-Mahmut Nedim (Oyvar) Bey Tarafından Sahip Olunan Toplam Bindokuzyüzotuzaltı Adet Osmanlı Milli Sigorta Hisse Senedinin Osmanlı Bankası Galata Şubesi Nezdinde Saklamaya Alındığını Gösterir 2 Ocak 1919 Tarihli Büyük Boy Fransızca Kasa Makbuzu. Hisse Senedi/Tahvil Yan Tema.

    TLSatıldı
  • Bankacılık Tarihimiz / Banque Imperiale Ottomane-Osmanlı Bankası'nca İstanbul'daki İtalyan Başkonsolosuna Hitaben Yazılmış 15 Temmuz 1887 Tarihli ve Bankanın O Tarihteki Direktörü ve Başmüfettişinin (Controleur General) Islak İmzalarını Taşıyan Fransızca Yazışma. Bu Tür Üst Makamlara Yazılan Yazılan Muadalet Gereği Bankanın Üst Düzey Yöneticilerince İmzalanmaktaydı.

    Lot No: 68

    Lot: 68

    Bankacılık Tarihimiz / Banque Imperiale Ottomane-Osmanlı Bankası'nca İstanbul'daki İtalyan Başkonsolosuna Hitaben Yazılmış 15 Temmuz 1887 Tarihli ve Bankanın O Tarihteki Direktörü ve Başmüfettişinin (Controleur General) Islak İmzalarını Taşıyan Fransızca Yazışma. Bu Tür Üst Makamlara Yazılan Yazılan Muadalet Gereği Bankanın Üst Düzey Yöneticilerince İmzalanmaktaydı.

    TLSatıldı
  • Bankacılık Tarihimiz / Osmanlı Bankası-Türk Ticaret Bankası A.Ş. Bahçekapı Şubesi'nde Görev Yapan Bir Yetkilinin Sahip Olduğu Bir Adet Osmanlı Bankası Hisse Senedinin 83. Faaliyet Yılı Temettü Ödemesini 8 Nisan 1960 Tarihinde Tahsil Ettiğini Gösterir Büyük Boy Bordro. İptalli ve Bordroyla Aynı Seri Numarasını Taşıyan Kupon İlişiktir.

    Lot No: 69

    Lot: 69

    Bankacılık Tarihimiz / Osmanlı Bankası-Türk Ticaret Bankası A.Ş. Bahçekapı Şubesi'nde Görev Yapan Bir Yetkilinin Sahip Olduğu Bir Adet Osmanlı Bankası Hisse Senedinin 83. Faaliyet Yılı Temettü Ödemesini 8 Nisan 1960 Tarihinde Tahsil Ettiğini Gösterir Büyük Boy Bordro. İptalli ve Bordroyla Aynı Seri Numarasını Taşıyan Kupon İlişiktir.

    TLSatıldı
  • Bankacılık Tarihimiz / Osmanlı Bankası-Agop Elagöz İsimli Ermeni Kökenli Bir Vatandaşımızın Sahip Olduğu Toplam Yüzyetmişdokuz Adet Osmanlı Bankası Hisse Senedinin 87. Faaliyet Yılı Temettü Ödemesini 15 Eylül 1960 Tarihinde Tahsil Ettiğini Gösterir Büyük Boy Bordro. Anılan Kişinin Bankanın Sermayesinin Yaklaşık İkibinde Birine Sahip Olduğu Görülmektedir.

    Lot No: 70

    Lot: 70

    Bankacılık Tarihimiz / Osmanlı Bankası-Agop Elagöz İsimli Ermeni Kökenli Bir Vatandaşımızın Sahip Olduğu Toplam Yüzyetmişdokuz Adet Osmanlı Bankası Hisse Senedinin 87. Faaliyet Yılı Temettü Ödemesini 15 Eylül 1960 Tarihinde Tahsil Ettiğini Gösterir Büyük Boy Bordro. Anılan Kişinin Bankanın Sermayesinin Yaklaşık İkibinde Birine Sahip Olduğu Görülmektedir.

    TLSatıldı
  • Bankacılık Tarihimiz / Türkiye İş Bankası A.Ş.-İş Bankası'nın 1943 Yılında Hizmet İçi Olarak Yayınlamış Olduğu Talimatname. Toplam 20 Sayfa, Ankara 1943. Kredi Verme Mevzuat ve Uygulamalarına Dair Kapsamlı Bilgi İçermektedir.

    Lot No: 71

    Lot: 71

    Bankacılık Tarihimiz / Türkiye İş Bankası A.Ş.-İş Bankası'nın 1943 Yılında Hizmet İçi Olarak Yayınlamış Olduğu Talimatname. Toplam 20 Sayfa, Ankara 1943. Kredi Verme Mevzuat ve Uygulamalarına Dair Kapsamlı Bilgi İçermektedir.

    TLSatıldı
  • Bankacılık Tarihimiz / Türkiye Garanti Bankası A.Ş.-Garanti Bankasınca Toplumsal Bir Hizmet Olarak Hazırlandığı Düşünülen ve İstanbul Adalet Sarayında O Tarihte Mevcut Olan Tüm Mahkeme, Savcılık, Kalem Gibi Birimlerin Telefon Numaralarını Gösterir Tek Sayfalık Mini Rehber. Arka Yüzde İki Adet İlanat/Rüsum Pulu Bulunmaktadır. 1950/60'lara Ait Olduğu Değerlendirilmektedir.

    Lot No: 72

    Lot: 72

    Bankacılık Tarihimiz / Türkiye Garanti Bankası A.Ş.-Garanti Bankasınca Toplumsal Bir Hizmet Olarak Hazırlandığı Düşünülen ve İstanbul Adalet Sarayında O Tarihte Mevcut Olan Tüm Mahkeme, Savcılık, Kalem Gibi Birimlerin Telefon Numaralarını Gösterir Tek Sayfalık Mini Rehber. Arka Yüzde İki Adet İlanat/Rüsum Pulu Bulunmaktadır. 1950/60'lara Ait Olduğu Değerlendirilmektedir.

    TLSatıldı
  • Osmanlı İmparatorluğu  / Vilayetler Tarihimiz - Mısır Vilayeti-Mümtaz Mısır Vilayetinde Düzenlenen ve Toplamda 25 Satırdan Oluşan Arapça Hüccet. Anılan Vilayetimizde Ağırlıklı Olarak Arapça Konuşulduğu İçin Mısır Hüccetlerinin Tamamına Yakını Arapça Düzenlenmiştir. Büyük Boy. İçeriği İçin Kapsamlı Okuma ve Araştırma Yapılmalıdır.

    Lot No: 73

    Lot: 73

    Osmanlı İmparatorluğu / Vilayetler Tarihimiz - Mısır Vilayeti-Mümtaz Mısır Vilayetinde Düzenlenen ve Toplamda 25 Satırdan Oluşan Arapça Hüccet. Anılan Vilayetimizde Ağırlıklı Olarak Arapça Konuşulduğu İçin Mısır Hüccetlerinin Tamamına Yakını Arapça Düzenlenmiştir. Büyük Boy. İçeriği İçin Kapsamlı Okuma ve Araştırma Yapılmalıdır.

    TLSatıldı
  • Osmanlı İmparatorluğu  / Vilayetler Tarihimiz - Mısır Vilayeti-Mısır Vilayetinde 1270 Senesinde (Miladi 1852/1853) Vefat Eden Manastırlı Hasan Fuat Paşa'nın Varisleri Tarafından 1950'lerde Mısır'da Açılan Miras ve Veraset Konulu Davaya İlişkin Hazırlanmış Dilekçe. O Dönemlerde Sıkça Görülen Sınır Ötesi Miras Davalarına Bir Örnek Teşkil Etmektedir.

    Lot No: 74

    Lot: 74

    Osmanlı İmparatorluğu / Vilayetler Tarihimiz - Mısır Vilayeti-Mısır Vilayetinde 1270 Senesinde (Miladi 1852/1853) Vefat Eden Manastırlı Hasan Fuat Paşa'nın Varisleri Tarafından 1950'lerde Mısır'da Açılan Miras ve Veraset Konulu Davaya İlişkin Hazırlanmış Dilekçe. O Dönemlerde Sıkça Görülen Sınır Ötesi Miras Davalarına Bir Örnek Teşkil Etmektedir.

    TLSatıldı
  • Osmanlı İmparatorluğu  / Vilayetler Tarihimiz - Mısır Vilayeti-Mısır Vilayetinde 1270 Senesinde (Miladi 1852/1853) Vefat Eden Manastırlı Hasan Fuat Paşa'nın Varisleri Tarafından 1950'lerde Mısır'da Açılan Miras ve Veraset Konulu Davaya İlişkin Mukavele. Varisler ve Avukatlar Arasında Gelir Paylaşımı Konuludur. O Dönemlerde Sıkça Görülen Sınır Ötesi Miras Davalarına Bir Örnek Teşkil Etmektedir. İlgi: Önceki Lot.

    Lot No: 75

    Lot: 75

    Osmanlı İmparatorluğu / Vilayetler Tarihimiz - Mısır Vilayeti-Mısır Vilayetinde 1270 Senesinde (Miladi 1852/1853) Vefat Eden Manastırlı Hasan Fuat Paşa'nın Varisleri Tarafından 1950'lerde Mısır'da Açılan Miras ve Veraset Konulu Davaya İlişkin Mukavele. Varisler ve Avukatlar Arasında Gelir Paylaşımı Konuludur. O Dönemlerde Sıkça Görülen Sınır Ötesi Miras Davalarına Bir Örnek Teşkil Etmektedir. İlgi: Önceki Lot.

    TLSatıldı
  • Osmanlı İmparatorluğu  / Vilayetler Tarihimiz - Mısır Vilayeti-Mısır Vilayetinde 1270 Senesinde (Miladi 1852/1853) Vefat Eden Manastırlı Hasan Fuat Paşa'nın Varisleri Tarafından 1950'lerde Mısır'da Açılan Miras ve Veraset Konulu Davaya İlişkin Mukavele. Varisler Tarafından Avukatlara Verilecek Vekaletname Taslağı. O Dönemlerde Sıkça Görülen Sınır Ötesi Miras Davalarına Bir Örnek Teşkil Etmektedir. İlgi: Önceki Lot.

    Lot No: 76

    Lot: 76

    Osmanlı İmparatorluğu / Vilayetler Tarihimiz - Mısır Vilayeti-Mısır Vilayetinde 1270 Senesinde (Miladi 1852/1853) Vefat Eden Manastırlı Hasan Fuat Paşa'nın Varisleri Tarafından 1950'lerde Mısır'da Açılan Miras ve Veraset Konulu Davaya İlişkin Mukavele. Varisler Tarafından Avukatlara Verilecek Vekaletname Taslağı. O Dönemlerde Sıkça Görülen Sınır Ötesi Miras Davalarına Bir Örnek Teşkil Etmektedir. İlgi: Önceki Lot.

    TLSatıldı
  • Osmanlı İmparatorluğu  / Vilayetler Tarihimiz - Hüdavendigar Vilayeti-Bursa Vilayeti Osmanlı Döneminde Resmi Olarak Sultan 1.Murad Hüdavendigar'ın Hatırasına Hürmeten Hüdavendigar Vilayeti Olarak Adlandırılmıştır. Hüdavendigar Vilayeti Evkaf Müdürlüğünce Kütahya Sancağı Evkaf Memurluğu'na Yazılmış 11 Teşrin-i Sani 1325 (24 Kasım 1909) Tarihli Devlet İçi Yazışma.

    Lot No: 77

    Lot: 77

    Osmanlı İmparatorluğu / Vilayetler Tarihimiz - Hüdavendigar Vilayeti-Bursa Vilayeti Osmanlı Döneminde Resmi Olarak Sultan 1.Murad Hüdavendigar'ın Hatırasına Hürmeten Hüdavendigar Vilayeti Olarak Adlandırılmıştır. Hüdavendigar Vilayeti Evkaf Müdürlüğünce Kütahya Sancağı Evkaf Memurluğu'na Yazılmış 11 Teşrin-i Sani 1325 (24 Kasım 1909) Tarihli Devlet İçi Yazışma.

    TLSatıldı
  • Osmanlı İmparatorluğu  / Vilayetler Tarihimiz - Hüdavendigar Vilayeti-Bursa Vilayeti Osmanlı Döneminde Resmi Olarak Sultan 1.Murad Hüdavendigar'ın Hatırasına Hürmeten Hüdavendigar Vilayeti Olarak Adlandırılmıştır. Hüdavendigar Vilayeti Evkaf Müdürlüğünce Kütahya Sancağı Evkaf Memurluğu'na Yazılmış 10 Kanun-u Evvel 1325 (23 Aralık 1909) Tarihli Devlet İçi Yazışma.

    Lot No: 78

    Lot: 78

    Osmanlı İmparatorluğu / Vilayetler Tarihimiz - Hüdavendigar Vilayeti-Bursa Vilayeti Osmanlı Döneminde Resmi Olarak Sultan 1.Murad Hüdavendigar'ın Hatırasına Hürmeten Hüdavendigar Vilayeti Olarak Adlandırılmıştır. Hüdavendigar Vilayeti Evkaf Müdürlüğünce Kütahya Sancağı Evkaf Memurluğu'na Yazılmış 10 Kanun-u Evvel 1325 (23 Aralık 1909) Tarihli Devlet İçi Yazışma.

    TLSatıldı
  • Osmanlı İmparatorluğu  / Vilayetler Tarihimiz - Girit Adası-Girit Adası Resmo (Rumcası Retimnon) Müslüman Vakıfları İdaresince Düzenlenmiş 22 Mayıs 1901 Tarihli Rumca Kasa Makbuzu. Günümüzde Girit'de Müslüman Türk Nüfus Bulunmamaktadır.

    Lot No: 79

    Lot: 79

    Osmanlı İmparatorluğu / Vilayetler Tarihimiz - Girit Adası-Girit Adası Resmo (Rumcası Retimnon) Müslüman Vakıfları İdaresince Düzenlenmiş 22 Mayıs 1901 Tarihli Rumca Kasa Makbuzu. Günümüzde Girit'de Müslüman Türk Nüfus Bulunmamaktadır.

    TLSatıldı
  • Osmanlı İmparatorluğu  / Vilayetler Tarihimiz - Girit Adası-Girit Adası Resmo Müessesat-ı Diniye Ketebesinden Cebezade Mehmed Nesimi Efendi'ye 1321 Kanun-u Sanisi Ayı Tahsisatı Olan 55 Franklık Maaşının Ödendiğine Dair Başkatip İbrahim İmzalı ve Çifte Nadir Osmanlı'ya Tabi Girit Prensliği Fiskali İçeren Belge.

    Lot No: 80

    Lot: 80

    Osmanlı İmparatorluğu / Vilayetler Tarihimiz - Girit Adası-Girit Adası Resmo Müessesat-ı Diniye Ketebesinden Cebezade Mehmed Nesimi Efendi'ye 1321 Kanun-u Sanisi Ayı Tahsisatı Olan 55 Franklık Maaşının Ödendiğine Dair Başkatip İbrahim İmzalı ve Çifte Nadir Osmanlı'ya Tabi Girit Prensliği Fiskali İçeren Belge.

    TLSatıldı
  • Galatasaray Spor Kulübü Derneği-Galatasaray Spor Kulübü Derneği Bünyesinde Galatasaray Topluluğunu Oluşturan Kurumlardan 1965 Yılında Kurulan İzmir Galatasaraylılar Derneğine Ait 1980/81 Yıllarına Ait İki Adet Antetli Yazıdan Oluşan Lot.  Ana İçerik: Galatasaray'ın 2 Aralık 1981 Yılında Kutlanacak 500.Kuruluş Yıldönümü Etkinlikleri. Haliyle.

    Lot No: 81

    Lot: 81

    Galatasaray Spor Kulübü Derneği-Galatasaray Spor Kulübü Derneği Bünyesinde Galatasaray Topluluğunu Oluşturan Kurumlardan 1965 Yılında Kurulan İzmir Galatasaraylılar Derneğine Ait 1980/81 Yıllarına Ait İki Adet Antetli Yazıdan Oluşan Lot. Ana İçerik: Galatasaray'ın 2 Aralık 1981 Yılında Kutlanacak 500.Kuruluş Yıldönümü Etkinlikleri. Haliyle.

    TLSatıldı
  • Türkiye Garanti Bankası A.Ş.-11.Tertip (1998) Nama Yazılı 10.000 Lira Nominalli Yirmi'lik Hisse Senedi. Garanti Bankası'nın Bir Önceki Logosu ve Merhum İşadamı Ayhan Şahenk'in İmzası.

    Lot No: 82

    Lot: 82

    Türkiye Garanti Bankası A.Ş.-11.Tertip (1998) Nama Yazılı 10.000 Lira Nominalli Yirmi'lik Hisse Senedi. Garanti Bankası'nın Bir Önceki Logosu ve Merhum İşadamı Ayhan Şahenk'in İmzası.

    TLSatıldı
  • Abana Elektromekanik Sanayi ve Ticaret A.Ş.-Kastamonu Abana Yöre Halkı ve Desiyab Ortaklığında Siemens Lisanslı Motor Üretimi Yapmak Amacıyla Kurulan Şirketin Kurucu Ortak Hisse İştirak Taahütnamesi. Nama Yazılı Beş'lik İki Adet Hisse Senedi Taahütnamesinden Oluşan Lot. 28 Mart 1979 Tarihli.

    Lot No: 83

    Lot: 83

    Abana Elektromekanik Sanayi ve Ticaret A.Ş.-Kastamonu Abana Yöre Halkı ve Desiyab Ortaklığında Siemens Lisanslı Motor Üretimi Yapmak Amacıyla Kurulan Şirketin Kurucu Ortak Hisse İştirak Taahütnamesi. Nama Yazılı Beş'lik İki Adet Hisse Senedi Taahütnamesinden Oluşan Lot. 28 Mart 1979 Tarihli.

    TLSatıldı
  • Abana Elektromekanik Sanayi ve Ticaret A.Ş.-Kastamonu Abana Yöre Halkı ve Desiyab Ortaklığında Siemens Lisanslı Motor Üretimi Yapmak Amacıyla Kurulan Şirketin Nama Yazılı Sekiz'lik ve Kırk'lık İki Adet Hisse Senedi İlmühaberinden Oluşan Lot. 1978 Yılında İhraç Edilmiştir.

    Lot No: 84

    Lot: 84

    Abana Elektromekanik Sanayi ve Ticaret A.Ş.-Kastamonu Abana Yöre Halkı ve Desiyab Ortaklığında Siemens Lisanslı Motor Üretimi Yapmak Amacıyla Kurulan Şirketin Nama Yazılı Sekiz'lik ve Kırk'lık İki Adet Hisse Senedi İlmühaberinden Oluşan Lot. 1978 Yılında İhraç Edilmiştir.

    TLSatıldı
  • Abdi Fuad Akev ve Şürekası Hisseli Komandit Şirketi-Tütün Üretimi ve Ticareti Yapmak Amacıyla Kurulan Şirketin Hamiline Yazılı ve 2.500 Lira Nominalli Hamiline Bir'lik Hisse Senedi. Muhtelif Matbu Fiskaller. İhraç Tarihi: 1 Mart 1951 (Sermaye: 500 Bin Lira). Hisseli Komandit Şirketler Az Bilinen Bir Şirket Türü Olup, Bu Tür Hisselere Nadiren Rastlanmaktadır. Erken Dönem Klasik Hisse Senedi.

    Lot No: 85

    Lot: 85

    Abdi Fuad Akev ve Şürekası Hisseli Komandit Şirketi-Tütün Üretimi ve Ticareti Yapmak Amacıyla Kurulan Şirketin Hamiline Yazılı ve 2.500 Lira Nominalli Hamiline Bir'lik Hisse Senedi. Muhtelif Matbu Fiskaller. İhraç Tarihi: 1 Mart 1951 (Sermaye: 500 Bin Lira). Hisseli Komandit Şirketler Az Bilinen Bir Şirket Türü Olup, Bu Tür Hisselere Nadiren Rastlanmaktadır. Erken Dönem Klasik Hisse Senedi.

    TLSatıldı
  • Abdi Fuad Akev ve Şürekası Hisseli Komandit Şirketi-Tütün Üretimi ve Ticareti Yapmak Amacıyla Kurulan Şirketin Hamiline Yazılı ve 2.500 Lira Nominalli Hamiline Bir'lik Hisse Senedi. Muhtelif Matbu Fiskaller. İhraç Tarihi: 28 Ocak 1955 (Sermaye 1,5 Milyon Lira). Hisseli Komandit Şirketler Az Bilinen Bir Şirket Türü Olup, Bu Tür Hisselere Nadiren Rastlanmaktadır. Erken Dönem Klasik Hisse Senedi.

    Lot No: 86

    Lot: 86

    Abdi Fuad Akev ve Şürekası Hisseli Komandit Şirketi-Tütün Üretimi ve Ticareti Yapmak Amacıyla Kurulan Şirketin Hamiline Yazılı ve 2.500 Lira Nominalli Hamiline Bir'lik Hisse Senedi. Muhtelif Matbu Fiskaller. İhraç Tarihi: 28 Ocak 1955 (Sermaye 1,5 Milyon Lira). Hisseli Komandit Şirketler Az Bilinen Bir Şirket Türü Olup, Bu Tür Hisselere Nadiren Rastlanmaktadır. Erken Dönem Klasik Hisse Senedi.

    TLSatıldı
  • Türkiye Garanti Bankası A.Ş.-11.Tertip (1998) Nama Yazılı 10.000 Lira Nominalli Yirmi'lik Hisse Senedi. Garanti Bankası'nın Bir Önceki Logosu ve Merhum İşadamı Ayhan Şahenk'in İmzası.

    Lot No: 87

    Lot: 87

    Türkiye Garanti Bankası A.Ş.-11.Tertip (1998) Nama Yazılı 10.000 Lira Nominalli Yirmi'lik Hisse Senedi. Garanti Bankası'nın Bir Önceki Logosu ve Merhum İşadamı Ayhan Şahenk'in İmzası.

    TLSatıldı
  • Türkiye Garanti Bankası A.Ş.-14.Tertip (2002) Nama Yazılı 500 Lira Nominalli Bir'lik Hisse Senedi. Garanti Bankası'nın Güncel Logosu ve Doğuş Holding Başkanı ve İşadamı Ferit Şahenk'in İmzası.

    Lot No: 88

    Lot: 88

    Türkiye Garanti Bankası A.Ş.-14.Tertip (2002) Nama Yazılı 500 Lira Nominalli Bir'lik Hisse Senedi. Garanti Bankası'nın Güncel Logosu ve Doğuş Holding Başkanı ve İşadamı Ferit Şahenk'in İmzası.

    TLSatıldı
  • Kaleporselen Elektroteknik Sanayi A.Ş.-4.Tertip (1992) 'C' Grubu Nama Yazılı 100.000 Lira Nominalli Yirmi'lik Hisse Senedi. Çanakkale Kale Seramik Grubuna Dahil Şirketlerden Biri Olup, Hisse Senetleri Nadiren Görülmektedir.

    Lot No: 89

    Lot: 89

    Kaleporselen Elektroteknik Sanayi A.Ş.-4.Tertip (1992) 'C' Grubu Nama Yazılı 100.000 Lira Nominalli Yirmi'lik Hisse Senedi. Çanakkale Kale Seramik Grubuna Dahil Şirketlerden Biri Olup, Hisse Senetleri Nadiren Görülmektedir.

    TLSatıldı
  • Kaleporselen Elektroteknik Sanayi A.Ş.-4.Tertip (1992) 'C' Grubu Nama Yazılı 1.000.000 Lira Nominalli İkiyüz'lük Hisse Senedi. Çanakkale Kale Seramik Grubuna Dahil Şirketlerden Biri Olup, Hisse Senetleri Nadiren Görülmektedir.

    Lot No: 90

    Lot: 90

    Kaleporselen Elektroteknik Sanayi A.Ş.-4.Tertip (1992) 'C' Grubu Nama Yazılı 1.000.000 Lira Nominalli İkiyüz'lük Hisse Senedi. Çanakkale Kale Seramik Grubuna Dahil Şirketlerden Biri Olup, Hisse Senetleri Nadiren Görülmektedir.

    TLSatıldı
  • Kaleporselen Elektroteknik Sanayi A.Ş.-7.Tertip (1996) 'C' Grubu Nama Yazılı 15.000 Lira Nominalli Üç'lük Hisse Senedi. Çanakkale Kale Seramik Grubuna Dahil Şirketlerden Biri Olup, Hisse Senetleri Nadiren Görülmektedir.

    Lot No: 91

    Lot: 91

    Kaleporselen Elektroteknik Sanayi A.Ş.-7.Tertip (1996) 'C' Grubu Nama Yazılı 15.000 Lira Nominalli Üç'lük Hisse Senedi. Çanakkale Kale Seramik Grubuna Dahil Şirketlerden Biri Olup, Hisse Senetleri Nadiren Görülmektedir.

    TLSatıldı
  • Kaleporselen Elektroteknik Sanayi A.Ş.-7.Tertip (1996) 'C' Grubu Nama Yazılı 100.000 Lira Nominalli Yirmi'lik Hisse Senedi. Çanakkale Kale Seramik Grubuna Dahil Şirketlerden Biri Olup, Hisse Senetleri Nadiren Görülmektedir.

    Lot No: 92

    Lot: 92

    Kaleporselen Elektroteknik Sanayi A.Ş.-7.Tertip (1996) 'C' Grubu Nama Yazılı 100.000 Lira Nominalli Yirmi'lik Hisse Senedi. Çanakkale Kale Seramik Grubuna Dahil Şirketlerden Biri Olup, Hisse Senetleri Nadiren Görülmektedir.

    TLSatıldı
  • Kaleporselen Elektroteknik Sanayi A.Ş.-7.Tertip (1996) 'C' Grubu Nama Yazılı 1.000.000 Lira Nominalli İkiyüz'lük Hisse Senedi. Çanakkale Kale Seramik Grubuna Dahil Şirketlerden Biri Olup, Hisse Senetleri Nadiren Görülmektedir.

    Lot No: 93

    Lot: 93

    Kaleporselen Elektroteknik Sanayi A.Ş.-7.Tertip (1996) 'C' Grubu Nama Yazılı 1.000.000 Lira Nominalli İkiyüz'lük Hisse Senedi. Çanakkale Kale Seramik Grubuna Dahil Şirketlerden Biri Olup, Hisse Senetleri Nadiren Görülmektedir.

    TLSatıldı
  • Vetaş Veteriner ve Tarım İlaçları A.Ş.-12.Tertip (2010) Hamiline Yazılı 1 Kuruş Nominalli Bir'lik Hisse Senedi. Deva Holding'in Tarım ve Veteriner İlaçları Üreten İştiraki Olup Yakın Zamanda Anılan Şirket Bünyesinde Birleşmiştir.

    Lot No: 94

    Lot: 94

    Vetaş Veteriner ve Tarım İlaçları A.Ş.-12.Tertip (2010) Hamiline Yazılı 1 Kuruş Nominalli Bir'lik Hisse Senedi. Deva Holding'in Tarım ve Veteriner İlaçları Üreten İştiraki Olup Yakın Zamanda Anılan Şirket Bünyesinde Birleşmiştir.

    TLSatıldı
  • Net Holding A.Ş.-5.Tertip (1992) Nama Yazılı 100.000 Lira Nominalli İki'lik Hisse Senedi. İş Adamı Besim Tibuk ve Tamamı Turizm Sahasında Çalışan Arkadaşlarınca Kurulmuş Olup, Sahip Olduğu 'Merit' Otelleri Markasıyla Ülkemizin En Köklü Turizm Gruplarından Biridir.

    Lot No: 95

    Lot: 95

    Net Holding A.Ş.-5.Tertip (1992) Nama Yazılı 100.000 Lira Nominalli İki'lik Hisse Senedi. İş Adamı Besim Tibuk ve Tamamı Turizm Sahasında Çalışan Arkadaşlarınca Kurulmuş Olup, Sahip Olduğu 'Merit' Otelleri Markasıyla Ülkemizin En Köklü Turizm Gruplarından Biridir.

    TLSatıldı
  • Pancar Motor Sanayi ve Ticaret A.Ş.-2.Tertip (1965) Nama Yazılı 1.000 Lira Nominalli Bir'lik Hisse Senedi. 1956 Yılında Merhum Başbakan Necmeddin Erbakan ve Arkadaşları Tarafından Gümüş Motor Ünvanıyla Yerli Motor Üretimi Yapmak İçin Kurulmuş Olup, 1965 Yılında Pancar Kooperatiflerinin de Ortak Olmasıyla Güncel Adını Almıştır.

    Lot No: 96

    Lot: 96

    Pancar Motor Sanayi ve Ticaret A.Ş.-2.Tertip (1965) Nama Yazılı 1.000 Lira Nominalli Bir'lik Hisse Senedi. 1956 Yılında Merhum Başbakan Necmeddin Erbakan ve Arkadaşları Tarafından Gümüş Motor Ünvanıyla Yerli Motor Üretimi Yapmak İçin Kurulmuş Olup, 1965 Yılında Pancar Kooperatiflerinin de Ortak Olmasıyla Güncel Adını Almıştır.

    TLSatıldı
  • Türkiye Cumhuriyeti Maliye Bakanlığı-% 6 Faizli 1966 Kalkınma İstikrazı Tahvili. 1.000 Lira Nominalli Hamiline Yazılı Bir'lik Tahvil. Dönemin Maliye Bakanı Mehmet İhsan Gürsan'ın Matbu İmzası. Baskı: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası A.Ş. Matbaa Şubesi.

    Lot No: 97

    Lot: 97

    Türkiye Cumhuriyeti Maliye Bakanlığı-% 6 Faizli 1966 Kalkınma İstikrazı Tahvili. 1.000 Lira Nominalli Hamiline Yazılı Bir'lik Tahvil. Dönemin Maliye Bakanı Mehmet İhsan Gürsan'ın Matbu İmzası. Baskı: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası A.Ş. Matbaa Şubesi.

    TLSatıldı
  • Verreries Nationales de Perse Societe Anonyme
(İran Milli Cam Fabrikaları Anonim Şirketi)-1895 Yılında Tebriz Kökenli Kacar Hükümdarı Sahipkıran Sultan Nasırüddin Şah Zamanında Belçika Sermayesiyle Kurulan Şirketin 500 Frank Nominalli Hamiline Bir'lik İmtiyazlı Hisse Senedi. Fransızca ve Farsça. Not: 19.Yüzyıla Ait İran Hisseleri Son Derece Nadirdir.)

    Lot No: 98

    Lot: 98

    Verreries Nationales de Perse Societe Anonyme (İran Milli Cam Fabrikaları Anonim Şirketi)-1895 Yılında Tebriz Kökenli Kacar Hükümdarı Sahipkıran Sultan Nasırüddin Şah Zamanında Belçika Sermayesiyle Kurulan Şirketin 500 Frank Nominalli Hamiline Bir'lik İmtiyazlı Hisse Senedi. Fransızca ve Farsça. Not: 19.Yüzyıla Ait İran Hisseleri Son Derece Nadirdir.)

    TLSatıldı
  • Osmanlı İmparatorluğunda Azınlıklar-Dönemin Fener Rum Patriği 3.Yovakimos'un Himayesinde Tertip Edilen Cibali Rum Okulu Menfaatine Piyango Bileti. Sağ Üst Köşede ve Altta Ortada Hz.İsa Tasviri İçeren İki Adet Rumca Dairevi Mühür Görülmektedir. Çekiliş Tarihi: 25 Ekim 1880. Osmanlı Rum Ortodoks Cemaati Nadir Efemera.

    Lot No: 99

    Lot: 99

    Osmanlı İmparatorluğunda Azınlıklar-Dönemin Fener Rum Patriği 3.Yovakimos'un Himayesinde Tertip Edilen Cibali Rum Okulu Menfaatine Piyango Bileti. Sağ Üst Köşede ve Altta Ortada Hz.İsa Tasviri İçeren İki Adet Rumca Dairevi Mühür Görülmektedir. Çekiliş Tarihi: 25 Ekim 1880. Osmanlı Rum Ortodoks Cemaati Nadir Efemera.

    TLSatıldı
  • Bankacılık Tarihimiz / Milli Aydın Bankası-1990'ların Sonunda Önce Tarişbank Adını Alan ve Daha Sonrada TMSF Bünyesine Devredilen Milli Aydın Bankası'na Ait Büyük Boy Tahsilat Cedveli. Banka Tarafından Kredi Açılan Aydın İncir Müstahsilleri Kooperatifi Üyelerinden Gerçekleştirilen Tahsilatları İçermektedir. Haliyle ve Nadir.

    Lot No: 100

    Lot: 100

    Bankacılık Tarihimiz / Milli Aydın Bankası-1990'ların Sonunda Önce Tarişbank Adını Alan ve Daha Sonrada TMSF Bünyesine Devredilen Milli Aydın Bankası'na Ait Büyük Boy Tahsilat Cedveli. Banka Tarafından Kredi Açılan Aydın İncir Müstahsilleri Kooperatifi Üyelerinden Gerçekleştirilen Tahsilatları İçermektedir. Haliyle ve Nadir.

    TLSatıldı
  • Sanat Tarihi / Sahne Sanatları-Ondört Yaşında Bir Genç Tarafından Öğrenci Olabilmek Adına 1946 Yılında Devlet Konservatuarı Müdürlüğüne Yazılmış Çifte Fiskal İçeren Dilekçe.

    Lot No: 101

    Lot: 101

    Sanat Tarihi / Sahne Sanatları-Ondört Yaşında Bir Genç Tarafından Öğrenci Olabilmek Adına 1946 Yılında Devlet Konservatuarı Müdürlüğüne Yazılmış Çifte Fiskal İçeren Dilekçe.

    TLSatıldı
  • Sanat Tarihi / Güzel Sanatlar - Heykeltraşlık-TBMM Bahçesinde Yer Alan Cumhuriyetin 50.Yıl Heykeli ve İstanbul Salıpazarında Bulunan ve Almanya'ya Göçü Simgeleyen 'İşçi' Heykeli Başta Olmak Üzere Çok Sayıda Çalışmaya İmza Atan Heykeltraş Muzeffer Ertoran'a (1922-2007) Ait 1968 Tarihli Nüfus Hüviyet Cüzdanı Sureti.

    Lot No: 102

    Lot: 102

    Sanat Tarihi / Güzel Sanatlar - Heykeltraşlık-TBMM Bahçesinde Yer Alan Cumhuriyetin 50.Yıl Heykeli ve İstanbul Salıpazarında Bulunan ve Almanya'ya Göçü Simgeleyen 'İşçi' Heykeli Başta Olmak Üzere Çok Sayıda Çalışmaya İmza Atan Heykeltraş Muzeffer Ertoran'a (1922-2007) Ait 1968 Tarihli Nüfus Hüviyet Cüzdanı Sureti.

    TLSatıldı
  • Sanat Tarihi / Güzel Sanatlar - Grafik Tasarım-Muş Tatvan Demiryolunun İşletmeye Açılması (25 Ekim 1964) Anısına Tasarlandığı Anlaşılan Madalya/Rozet'e İlişkin Büyük Boy Grafik Çalışma. Muhtemelen Türünün İlk ve Son Örneği. Grafik Rozet Çapı: 180mm. Haliyle.

    Lot No: 103

    Lot: 103

    Sanat Tarihi / Güzel Sanatlar - Grafik Tasarım-Muş Tatvan Demiryolunun İşletmeye Açılması (25 Ekim 1964) Anısına Tasarlandığı Anlaşılan Madalya/Rozet'e İlişkin Büyük Boy Grafik Çalışma. Muhtemelen Türünün İlk ve Son Örneği. Grafik Rozet Çapı: 180mm. Haliyle.

    TLSatıldı
  • Sanat Tarihi / Güzel Sanatlar - Resim-S.Papazian İmzalı ve 4.III.1922 Tarihli Karışık Teknik Kullanılarak Yapılmış Renkli Daldaki Kuş Figürü. Haliye. Not: Sanatçının Kimliği ve Sanat Geçmişi Hakkında Bilgi Mevcut Değildir. Brüt Ebat: 183x175mm.

    Lot No: 104

    Lot: 104

    Sanat Tarihi / Güzel Sanatlar - Resim-S.Papazian İmzalı ve 4.III.1922 Tarihli Karışık Teknik Kullanılarak Yapılmış Renkli Daldaki Kuş Figürü. Haliye. Not: Sanatçının Kimliği ve Sanat Geçmişi Hakkında Bilgi Mevcut Değildir. Brüt Ebat: 183x175mm.

    TLSatıldı
  • Sanat Tarihi / Güzel Sanatlar - Resim-S.Papazian İmzalı ve Kömür Kalem Tekniği Kullanılarak Yapılmış Arkalı Önlü İnsan Yüzü Eskizleri. Not: Sanatçının Kimliği ve Sanat Geçmişi Hakkında Bilgi Mevcut Değildir. Brüt Ebat: 255x170mm.

    Lot No: 105

    Lot: 105

    Sanat Tarihi / Güzel Sanatlar - Resim-S.Papazian İmzalı ve Kömür Kalem Tekniği Kullanılarak Yapılmış Arkalı Önlü İnsan Yüzü Eskizleri. Not: Sanatçının Kimliği ve Sanat Geçmişi Hakkında Bilgi Mevcut Değildir. Brüt Ebat: 255x170mm.

    TLSatıldı
  • Sanat Tarihi / Güzel Sanatlar - Resim-Siboar (?) İmzalı ve Kömür Kalem Tekniği Kullanılarak Yapılmış Genç Kadın Yüzü. Not: Sanatçının Kimliği ve Sanat Geçmişi Hakkında Bilgi Mevcut Değildir. Brüt Ebat: 170x260mm.

    Lot No: 106

    Lot: 106

    Sanat Tarihi / Güzel Sanatlar - Resim-Siboar (?) İmzalı ve Kömür Kalem Tekniği Kullanılarak Yapılmış Genç Kadın Yüzü. Not: Sanatçının Kimliği ve Sanat Geçmişi Hakkında Bilgi Mevcut Değildir. Brüt Ebat: 170x260mm.

    TLSatıldı
  • Sanat Tarihi / Güzel Sanatlar - Resim-Siboar (?) İmzalı ve Kömür Kalem Tekniği Kullanılarak Yapılmış Yaşlı Kadın Yüzü. Not: Sanatçının Kimliği ve Sanat Geçmişi Hakkında Bilgi Mevcut Değildir. Brüt Ebat: 170x260mm.

    Lot No: 107

    Lot: 107

    Sanat Tarihi / Güzel Sanatlar - Resim-Siboar (?) İmzalı ve Kömür Kalem Tekniği Kullanılarak Yapılmış Yaşlı Kadın Yüzü. Not: Sanatçının Kimliği ve Sanat Geçmişi Hakkında Bilgi Mevcut Değildir. Brüt Ebat: 170x260mm.

    TLSatıldı
  • Sanat Tarihi / Güzel Sanatlar - Resim-Funda Turcan İmzalı ve 1997 Tarihli 'Güneş' Temalı Linol Baskı. Brüt Ebat: 195x270mm

    Lot No: 108

    Lot: 108

    Sanat Tarihi / Güzel Sanatlar - Resim-Funda Turcan İmzalı ve 1997 Tarihli 'Güneş' Temalı Linol Baskı. Brüt Ebat: 195x270mm

    TLSatıldı
  • Denizcilik Tarihimiz / Osmanlı Seyr-i Sefain İdaresi-Günümüzdeki Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş.'nin İlk Nüvesi Sayılan Osmanlı Seyr-i Sefain İdaresi'ne Ait Osmanlıca Büyük Boy Boş Çizelge. İdare Bünyesindeki Gemilerde (Birinci Kamara, İkinci Kamara, Güverte ve Yekün) Taşınan Yolcuların Tespiti Amacıyla Oluşturulmuştur.

    Lot No: 109

    Lot: 109

    Denizcilik Tarihimiz / Osmanlı Seyr-i Sefain İdaresi-Günümüzdeki Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş.'nin İlk Nüvesi Sayılan Osmanlı Seyr-i Sefain İdaresi'ne Ait Osmanlıca Büyük Boy Boş Çizelge. İdare Bünyesindeki Gemilerde (Birinci Kamara, İkinci Kamara, Güverte ve Yekün) Taşınan Yolcuların Tespiti Amacıyla Oluşturulmuştur.

    TLSatıldı
  • Denizcilik Tarihimiz / İstanbul Liman İşleri İnhisarı T.A.Ş.-1926 - 1928 Döneminde İstanbul Salıpazarı İşleten Şirkete Ait 8 Ağustos 1926 Tarihli Osmanlıca Ticari Yazışma. Üstte Ortada Şirketin Lacivert Üzerine Kırmızı Yıldız İçeren Üçgen Flama Görülmektedir.

    Lot No: 110

    Lot: 110

    Denizcilik Tarihimiz / İstanbul Liman İşleri İnhisarı T.A.Ş.-1926 - 1928 Döneminde İstanbul Salıpazarı İşleten Şirkete Ait 8 Ağustos 1926 Tarihli Osmanlıca Ticari Yazışma. Üstte Ortada Şirketin Lacivert Üzerine Kırmızı Yıldız İçeren Üçgen Flama Görülmektedir.

    TLSatıldı
  • Denizcilik Tarihimiz / Mesaha Şehadetnamesi
(Osmanlı Dönemi)-Sefine-yi Osmani'ye Mahsus Mesaha Şehadetnamesidir. 1 Kanun-u Sani 1337 (1 Ocak 1921) Tarihinde Dersaadet (İstanbul) Limanında 5806 Numarasıyla Mesaha Olunan  'Ceylan-ı Bahri' Adlı Deniz Taşıtına Aittir. Büyük Boy Osmanlıca Yatay Format.

    Lot No: 111

    Lot: 111

    Denizcilik Tarihimiz / Mesaha Şehadetnamesi (Osmanlı Dönemi)-Sefine-yi Osmani'ye Mahsus Mesaha Şehadetnamesidir. 1 Kanun-u Sani 1337 (1 Ocak 1921) Tarihinde Dersaadet (İstanbul) Limanında 5806 Numarasıyla Mesaha Olunan 'Ceylan-ı Bahri' Adlı Deniz Taşıtına Aittir. Büyük Boy Osmanlıca Yatay Format.

    TLSatıldı
  • Denizcilik Tarihimiz / Mesaha Şehadetnamesi
(Osmanlı Dönemi)-Sefine-yi Osmani'ye Mahsus Mesaha Şehadetnamesidir. 3 Kanun-u Evvel 1335 (3 Aralık 1919) Tarihinde Dersaadet (İstanbul) Limanında 5577 Numarasıyla Mesaha Olunan  'Aydın' Adlı Deniz Taşıtına Aittir. Büyük Boy Osmanlıca Yatay Format.

    Lot No: 112

    Lot: 112

    Denizcilik Tarihimiz / Mesaha Şehadetnamesi (Osmanlı Dönemi)-Sefine-yi Osmani'ye Mahsus Mesaha Şehadetnamesidir. 3 Kanun-u Evvel 1335 (3 Aralık 1919) Tarihinde Dersaadet (İstanbul) Limanında 5577 Numarasıyla Mesaha Olunan 'Aydın' Adlı Deniz Taşıtına Aittir. Büyük Boy Osmanlıca Yatay Format.

    TLSatıldı
  • Denizcilik Tarihimiz / Mesaha Şehadetnamesi
(Osmanlı Dönemi)-Sefine-yi Osmani'ye Mahsus Mesaha Şehadetnamesidir. 3 Kanun-u Sani 1337 (3 Ocak 1921) Tarihinde Dersaadet (İstanbul) Limanında 5807 Numarasıyla Mesaha Olunan  'Hızır İlyas' Adlı Deniz Taşıtına Aittir. Büyük Boy Osmanlıca Yatay Format.

    Lot No: 113

    Lot: 113

    Denizcilik Tarihimiz / Mesaha Şehadetnamesi (Osmanlı Dönemi)-Sefine-yi Osmani'ye Mahsus Mesaha Şehadetnamesidir. 3 Kanun-u Sani 1337 (3 Ocak 1921) Tarihinde Dersaadet (İstanbul) Limanında 5807 Numarasıyla Mesaha Olunan 'Hızır İlyas' Adlı Deniz Taşıtına Aittir. Büyük Boy Osmanlıca Yatay Format.

    TLSatıldı
  • Denizcilik Tarihimiz / Mesaha Şehadetnamesi
(Osmanlı Dönemi)-Sefine-yi Osmani'ye Mahsus Mesaha Şehadetnamesidir. 24 Eylül 1335 (24 Eylül 1919) Tarihinde Dersaadet (İstanbul) Limanında 5562 Numarasıyla Mesaha Olunan  'Sebzehane 101' Adlı Deniz Taşıtına Aittir. Büyük Boy Osmanlıca Yatay Format.

    Lot No: 114

    Lot: 114

    Denizcilik Tarihimiz / Mesaha Şehadetnamesi (Osmanlı Dönemi)-Sefine-yi Osmani'ye Mahsus Mesaha Şehadetnamesidir. 24 Eylül 1335 (24 Eylül 1919) Tarihinde Dersaadet (İstanbul) Limanında 5562 Numarasıyla Mesaha Olunan 'Sebzehane 101' Adlı Deniz Taşıtına Aittir. Büyük Boy Osmanlıca Yatay Format.

    TLSatıldı
  • Denizcilik Tarihimiz / Mesaha Şehadetnamesi
(Osmanlı Dönemi)-Sefine-yi Osmani'ye Mahsus Mesaha Şehadetnamesidir. 24 Eylül 1335 (24 Eylül 1919) Tarihinde Dersaadet (İstanbul) Limanında 5563 Numarasıyla Mesaha Olunan  'Sebzehane 88' Adlı Deniz Taşıtına Aittir. Büyük Boy Osmanlıca Yatay Format.

    Lot No: 115

    Lot: 115

    Denizcilik Tarihimiz / Mesaha Şehadetnamesi (Osmanlı Dönemi)-Sefine-yi Osmani'ye Mahsus Mesaha Şehadetnamesidir. 24 Eylül 1335 (24 Eylül 1919) Tarihinde Dersaadet (İstanbul) Limanında 5563 Numarasıyla Mesaha Olunan 'Sebzehane 88' Adlı Deniz Taşıtına Aittir. Büyük Boy Osmanlıca Yatay Format.

    TLSatıldı
  • Denizcilik Tarihimiz / Mesaha Şehadetnamesi
(Osmanlı Dönemi)-Sefine-yi Osmani'ye Mahsus Mesaha Şehadetnamesidir. 24 Eylül 1335 (24 Eylül 1919) Tarihinde Dersaadet (İstanbul) Limanında 5571 Numarasıyla Mesaha Olunan  'Sebzehane 38' Adlı Deniz Taşıtına Aittir. Büyük Boy Osmanlıca Yatay Format.

    Lot No: 116

    Lot: 116

    Denizcilik Tarihimiz / Mesaha Şehadetnamesi (Osmanlı Dönemi)-Sefine-yi Osmani'ye Mahsus Mesaha Şehadetnamesidir. 24 Eylül 1335 (24 Eylül 1919) Tarihinde Dersaadet (İstanbul) Limanında 5571 Numarasıyla Mesaha Olunan 'Sebzehane 38' Adlı Deniz Taşıtına Aittir. Büyük Boy Osmanlıca Yatay Format.

    TLSatıldı
  • Denizcilik Tarihimiz / Mesaha Şehadetnamesi
(Osmanlı Dönemi)-Sefine-yi Osmani'ye Mahsus Mesaha Şehadetnamesidir. 5 Mart 1337 (5 Mart 1921) Tarihinde Dersaadet (İstanbul) Limanında 5851 Numarasıyla Mesaha Olunan  'Yağkapanı(?) 101' Adlı Deniz Taşıtına Aittir. Büyük Boy Osmanlıca Yatay Format.

    Lot No: 117

    Lot: 117

    Denizcilik Tarihimiz / Mesaha Şehadetnamesi (Osmanlı Dönemi)-Sefine-yi Osmani'ye Mahsus Mesaha Şehadetnamesidir. 5 Mart 1337 (5 Mart 1921) Tarihinde Dersaadet (İstanbul) Limanında 5851 Numarasıyla Mesaha Olunan 'Yağkapanı(?) 101' Adlı Deniz Taşıtına Aittir. Büyük Boy Osmanlıca Yatay Format.

    TLSatıldı
  • Denizcilik Tarihimiz / Mesaha Şehadetnamesi
(Osmanlı Dönemi)-Sefine-yi Osmani'ye Mahsus Mesaha Şehadetnamesidir. 5 Mart 1337 (5 Mart 1921) Tarihinde Dersaadet (İstanbul) Limanında 5852 Numarasıyla Mesaha Olunan  'Yağkapanı(?) 102' Adlı Deniz Taşıtına Aittir. Büyük Boy Osmanlıca Yatay Format.

    Lot No: 118

    Lot: 118

    Denizcilik Tarihimiz / Mesaha Şehadetnamesi (Osmanlı Dönemi)-Sefine-yi Osmani'ye Mahsus Mesaha Şehadetnamesidir. 5 Mart 1337 (5 Mart 1921) Tarihinde Dersaadet (İstanbul) Limanında 5852 Numarasıyla Mesaha Olunan 'Yağkapanı(?) 102' Adlı Deniz Taşıtına Aittir. Büyük Boy Osmanlıca Yatay Format.

    TLSatıldı
  • Denizcilik Tarihimiz / Mesaha Şehadetnamesi
(Osmanlı Dönemi)-Sefine-yi Osmani'ye Mahsus Mesaha Şehadetnamesidir. 4  Nisan 1337 (4 Nisan 1921) Tarihinde Dersaadet (İstanbul) Limanında 5852 Numarasıyla Mesaha Olunan  'Yağkapanı(?) 366' Adlı Deniz Taşıtına Aittir. Büyük Boy Osmanlıca Yatay Format.

    Lot No: 119

    Lot: 119

    Denizcilik Tarihimiz / Mesaha Şehadetnamesi (Osmanlı Dönemi)-Sefine-yi Osmani'ye Mahsus Mesaha Şehadetnamesidir. 4 Nisan 1337 (4 Nisan 1921) Tarihinde Dersaadet (İstanbul) Limanında 5852 Numarasıyla Mesaha Olunan 'Yağkapanı(?) 366' Adlı Deniz Taşıtına Aittir. Büyük Boy Osmanlıca Yatay Format.

    TLSatıldı
  • Denizcilik Tarihimiz / Mesaha Şehadetnamesi
(Osmanlı Dönemi)-Sefine-yi Osmani'ye Mahsus Mesaha Şehadetnamesidir. 12  Teşrin-i Evvel 1335 (12 Ekim 1919) Tarihinde Dersaadet (İstanbul) Limanında 5532 Numarasıyla Mesaha Olunan  ve Adı Sertifikada Yer Almayan Deniz Taşıtına Aittir. Büyük Boy Osmanlıca Yatay Format.

    Lot No: 120

    Lot: 120

    Denizcilik Tarihimiz / Mesaha Şehadetnamesi (Osmanlı Dönemi)-Sefine-yi Osmani'ye Mahsus Mesaha Şehadetnamesidir. 12 Teşrin-i Evvel 1335 (12 Ekim 1919) Tarihinde Dersaadet (İstanbul) Limanında 5532 Numarasıyla Mesaha Olunan ve Adı Sertifikada Yer Almayan Deniz Taşıtına Aittir. Büyük Boy Osmanlıca Yatay Format.

    TLSatıldı
  • Denizcilik Tarihimiz / Mesaha Şehadetnamesi
(Osmanlı Dönemi)-Sefine-yi Osmani'ye Mahsus Mesaha Şehadetnamesidir. 25  Teşrin-i Evvel 1335 (25 Ekim 1919) Tarihinde Dersaadet (İstanbul) Limanında 5539 Numarasıyla Mesaha Olunan  ve Adı Sertifikada Yer Almayan Deniz Taşıtına Aittir. Büyük Boy Osmanlıca Yatay Format.

    Lot No: 121

    Lot: 121

    Denizcilik Tarihimiz / Mesaha Şehadetnamesi (Osmanlı Dönemi)-Sefine-yi Osmani'ye Mahsus Mesaha Şehadetnamesidir. 25 Teşrin-i Evvel 1335 (25 Ekim 1919) Tarihinde Dersaadet (İstanbul) Limanında 5539 Numarasıyla Mesaha Olunan ve Adı Sertifikada Yer Almayan Deniz Taşıtına Aittir. Büyük Boy Osmanlıca Yatay Format.

    TLSatıldı
  • Denizcilik Tarihimiz-Galata Çinili Rıhtım Han'da Vapur Acentalığı Yapan Pierre Ventura ve Gilbert Dumas (Jilber Düma) Efendiler Firmasınca 29 Kasım 1926 Yılında Fransız Denizcilik İşletmelerine Bağlı 'Pierre Loti' Gemisine Düzenlenmiş Fransızca Hizmet Faturası. Fransızların Türkiye'de Çok Sevilen Bir Fransız Şahsiyetin Adını Gemiye Vermiş Olmaları Dikkat Çekicidir.

    Lot No: 122

    Lot: 122

    Denizcilik Tarihimiz-Galata Çinili Rıhtım Han'da Vapur Acentalığı Yapan Pierre Ventura ve Gilbert Dumas (Jilber Düma) Efendiler Firmasınca 29 Kasım 1926 Yılında Fransız Denizcilik İşletmelerine Bağlı 'Pierre Loti' Gemisine Düzenlenmiş Fransızca Hizmet Faturası. Fransızların Türkiye'de Çok Sevilen Bir Fransız Şahsiyetin Adını Gemiye Vermiş Olmaları Dikkat Çekicidir.

    TLSatıldı
  • Denizcilik Tarihimiz-Galata Çinili Rıhtım Han'da Vapur Acentalığı Yapan Pierre Ventura ve Gilbert Dumas (Jilber Düma) Efendiler Firmasınca Haziran 1926 Döneminde Fransız Denizcilik İşletmelerine Bağlı 'Lamartine' Gemisine Düzenlenmiş Fransızca Hizmet Faturası. Fransızların Türkiye'de Çok Sevilen Bir Fransız Şahsiyetin Adını Gemiye Vermiş Olmaları Dikkat Çekicidir.

    Lot No: 123

    Lot: 123

    Denizcilik Tarihimiz-Galata Çinili Rıhtım Han'da Vapur Acentalığı Yapan Pierre Ventura ve Gilbert Dumas (Jilber Düma) Efendiler Firmasınca Haziran 1926 Döneminde Fransız Denizcilik İşletmelerine Bağlı 'Lamartine' Gemisine Düzenlenmiş Fransızca Hizmet Faturası. Fransızların Türkiye'de Çok Sevilen Bir Fransız Şahsiyetin Adını Gemiye Vermiş Olmaları Dikkat Çekicidir.

    TLSatıldı
  • Denizcilik Tarihimiz-Galata Çinili Rıhtım Han'da Vapur Acentalığı Yapan Pierre Ventura ve Gilbert Dumas (Jilber Düma) Efendiler Firmasınca 21 Ekim 1926 Yılında Fransız Denizcilik İşletmelerine Bağlı 'Sphinx' Gemisine Düzenlenmiş Fransızca Hizmet Faturası.

    Lot No: 124

    Lot: 124

    Denizcilik Tarihimiz-Galata Çinili Rıhtım Han'da Vapur Acentalığı Yapan Pierre Ventura ve Gilbert Dumas (Jilber Düma) Efendiler Firmasınca 21 Ekim 1926 Yılında Fransız Denizcilik İşletmelerine Bağlı 'Sphinx' Gemisine Düzenlenmiş Fransızca Hizmet Faturası.

    TLSatıldı
  • Denizcilik Tarihimiz / Khedivial Mail Line-Khedivial Mail Line Başlıklı ve 1920'lere Tarihlenen Osmanlıca Katlamalı Mektup. Arkalı Önlü Toplam Dört Sayfa. Osmanlı Döneminde 1880'lerin İkinci Yarısında Mümtaz Mısır Vilayetinde Said Paşa Tarafından Kurulan ve Önceki Mecidiye Denizcilik Şirketinin Faaliyetlerini Devr Alan Bu Şirket 1961'dan Günümüze 'United Arab Maritime Company' Unvanıyla Faaliyetlerine Devam Etmektedir.

    Lot No: 125

    Lot: 125

    Denizcilik Tarihimiz / Khedivial Mail Line-Khedivial Mail Line Başlıklı ve 1920'lere Tarihlenen Osmanlıca Katlamalı Mektup. Arkalı Önlü Toplam Dört Sayfa. Osmanlı Döneminde 1880'lerin İkinci Yarısında Mümtaz Mısır Vilayetinde Said Paşa Tarafından Kurulan ve Önceki Mecidiye Denizcilik Şirketinin Faaliyetlerini Devr Alan Bu Şirket 1961'dan Günümüze 'United Arab Maritime Company' Unvanıyla Faaliyetlerine Devam Etmektedir.

    TLSatıldı
  • Denizcilik Tarihimiz / Türkiye Turizm Kurumu-Lüks Atlantik Gemisi S/S Tarsus'la 1954 Yılında Üç Kıtada 63 Günde Gerçekleştirilecek Amerika ve Atlantik Kruvaziyerini Tanıtmak Amacıyla İki Bağımsız Büyük Boy Parça ve Toplam Arkalı Önlü Katlamalı Sekiz Sayfa Halinde Basılmış Tanıtım Broşürü. Fiyatlar, Gemi Yerleşim Planları, Ziyaret Edilecek Limanlar ve Gemideki Sosyal Yaşam Hakkında Kapsamlı Bilgiler.

    Lot No: 126

    Lot: 126

    Denizcilik Tarihimiz / Türkiye Turizm Kurumu-Lüks Atlantik Gemisi S/S Tarsus'la 1954 Yılında Üç Kıtada 63 Günde Gerçekleştirilecek Amerika ve Atlantik Kruvaziyerini Tanıtmak Amacıyla İki Bağımsız Büyük Boy Parça ve Toplam Arkalı Önlü Katlamalı Sekiz Sayfa Halinde Basılmış Tanıtım Broşürü. Fiyatlar, Gemi Yerleşim Planları, Ziyaret Edilecek Limanlar ve Gemideki Sosyal Yaşam Hakkında Kapsamlı Bilgiler.

    TLSatıldı
  • Sigortacılık Tarihimiz / İstanbul Umum Sigorta Şirketi-6 Ocak 1955 Tarihinde Düzenlenmiş Büyük Boy Sigorta Poliçesi. Türk Rum Ortodoks Cemaatine Mensup Özel Şahıslar Namına Düzenlenmiştir. Model: 12.000-8-953 Kulen Basımevi. 827. Sermaye ve İhtiyat Akçesi: 3.600.000 Lira. (Tip 3)

    Lot No: 127

    Lot: 127

    Sigortacılık Tarihimiz / İstanbul Umum Sigorta Şirketi-6 Ocak 1955 Tarihinde Düzenlenmiş Büyük Boy Sigorta Poliçesi. Türk Rum Ortodoks Cemaatine Mensup Özel Şahıslar Namına Düzenlenmiştir. Model: 12.000-8-953 Kulen Basımevi. 827. Sermaye ve İhtiyat Akçesi: 3.600.000 Lira. (Tip 3)

    TLSatıldı
  • Vetaş Veteriner ve Tarım İlaçları A.Ş.-1.Tertip (1973) Hamiline Yazılı 500 Lira Nominalli Bir'lik Hisse Senedi. Deva Holding'in Tarım ve Veteriner İlaçları Üreten İştiraki Olup Yakın Zamanda Anılan Şirket Bünyesinde Birleşmiştir. Numarasız ve İmzasız Versiyon. Baskı: Güzel Sanatlar Matbaası A.Ş.

    Lot No: 128

    Lot: 128

    Vetaş Veteriner ve Tarım İlaçları A.Ş.-1.Tertip (1973) Hamiline Yazılı 500 Lira Nominalli Bir'lik Hisse Senedi. Deva Holding'in Tarım ve Veteriner İlaçları Üreten İştiraki Olup Yakın Zamanda Anılan Şirket Bünyesinde Birleşmiştir. Numarasız ve İmzasız Versiyon. Baskı: Güzel Sanatlar Matbaası A.Ş.

    TLSatıldı
  • Vetaş Veteriner ve Tarım İlaçları A.Ş.-1973 Yılında İhraç Edilmiş 5.000 Lira Nominalli ve Yıllık %18 Faizli Bir Kıta Tahvil. 45 Liralık Nadir Matbu Fiskalli. Kaşe, Perfore ve Kalem İptalli. Deva Holding'in Tarım ve Veteriner İlaçları Üreten İştiraki Olup Yakın Zamanda Anılan Şirket Bünyesinde Birleşmiştir.

    Lot No: 129

    Lot: 129

    Vetaş Veteriner ve Tarım İlaçları A.Ş.-1973 Yılında İhraç Edilmiş 5.000 Lira Nominalli ve Yıllık %18 Faizli Bir Kıta Tahvil. 45 Liralık Nadir Matbu Fiskalli. Kaşe, Perfore ve Kalem İptalli. Deva Holding'in Tarım ve Veteriner İlaçları Üreten İştiraki Olup Yakın Zamanda Anılan Şirket Bünyesinde Birleşmiştir.

    TLSatıldı
  • Bankacılık Tarihimiz / Guaranty Trust Company of New York-1940'larda Guaranty Trust Company of New York İstanbul Şubesince Bastırılmış Beheri 5 Kuruşluk Matbu Fiskal Pul İçeren Üçlü Çek Bloğu. O Dönemde Amerikan Bankacılık Kurumları Türkiye'de Şube/Temsilcilik Açmak Yoluyla Hizmet Vermekteydiler. Nadir.

    Lot No: 130

    Lot: 130

    Bankacılık Tarihimiz / Guaranty Trust Company of New York-1940'larda Guaranty Trust Company of New York İstanbul Şubesince Bastırılmış Beheri 5 Kuruşluk Matbu Fiskal Pul İçeren Üçlü Çek Bloğu. O Dönemde Amerikan Bankacılık Kurumları Türkiye'de Şube/Temsilcilik Açmak Yoluyla Hizmet Vermekteydiler. Nadir.

    TLSatıldı
  • Bankacılık Tarihimiz / Irving Trust Company-1940'larda Irving Trust Company İstanbul Şubesince Bastırılmış Beheri 5 Kuruşluk Matbu Fiskal Pul İçeren Üçlü Çek Bloğu. O Dönemde Amerikan Bankacılık Kurumları Türkiye'de Şube/Temsilcilik Açmak Yoluyla Hizmet Vermekteydiler. Nadir.

    Lot No: 131

    Lot: 131

    Bankacılık Tarihimiz / Irving Trust Company-1940'larda Irving Trust Company İstanbul Şubesince Bastırılmış Beheri 5 Kuruşluk Matbu Fiskal Pul İçeren Üçlü Çek Bloğu. O Dönemde Amerikan Bankacılık Kurumları Türkiye'de Şube/Temsilcilik Açmak Yoluyla Hizmet Vermekteydiler. Nadir.

    TLSatıldı
  • Bankacılık Tarihimiz / The Chase National Bank-1940'larda The Chase National Bank İstanbul Şubesince Bastırılmış Beheri 5 Kuruşluk Matbu Fiskal Pul İçeren Üçlü Çek Bloğu. O Dönemde Amerikan Bankacılık Kurumları Türkiye'de Şube/Temsilcilik Açmak Yoluyla Hizmet Vermekteydiler. Nadir.

    Lot No: 132

    Lot: 132

    Bankacılık Tarihimiz / The Chase National Bank-1940'larda The Chase National Bank İstanbul Şubesince Bastırılmış Beheri 5 Kuruşluk Matbu Fiskal Pul İçeren Üçlü Çek Bloğu. O Dönemde Amerikan Bankacılık Kurumları Türkiye'de Şube/Temsilcilik Açmak Yoluyla Hizmet Vermekteydiler. Nadir.

    TLSatıldı
  • Osmanlı'da Devlet Kurumları / Maarif-i Umumiye Nezareti-Maarif-i Umumiye Nezareti Müsteşarı İmzasıyla Adile Sultan İnas Sultaniyesi (Kız Okulu) Müdüriyetine 14 Teşrin-i Sani 1336 (14 Kasım 1920) Tarihiyle Yazılmış ve Evkaf-ı Hümayun'a Mülhak Derviş Paşa Konağına Ait Defter-i Hakani Suretinin Bulunamadığına Dair Kurumlar Arası Yazışma. İmparatorluğun Son Dönemleri.

    Lot No: 133

    Lot: 133

    Osmanlı'da Devlet Kurumları / Maarif-i Umumiye Nezareti-Maarif-i Umumiye Nezareti Müsteşarı İmzasıyla Adile Sultan İnas Sultaniyesi (Kız Okulu) Müdüriyetine 14 Teşrin-i Sani 1336 (14 Kasım 1920) Tarihiyle Yazılmış ve Evkaf-ı Hümayun'a Mülhak Derviş Paşa Konağına Ait Defter-i Hakani Suretinin Bulunamadığına Dair Kurumlar Arası Yazışma. İmparatorluğun Son Dönemleri.

    TLSatıldı
  • Osmanlı'da Devlet Kurumları / Defter-i Hakani Nezareti-Adana Vilayeti Adana Kazası Cenabşehir (?) Kariyesinde Bulunan Sırf Mülk (Şahıslara Ait Özel Mülk) Statüsünde Bir Taşınmaza Ait 19 Kanun-u Evvel 1327 (1 Ocak 1912) Tarihinde Düzenlenmiş Sened-i Hakani (Tapu Senedi). Kalın Kağıt Üzerine Tuğrasız Versiyon.

    Lot No: 134

    Lot: 134

    Osmanlı'da Devlet Kurumları / Defter-i Hakani Nezareti-Adana Vilayeti Adana Kazası Cenabşehir (?) Kariyesinde Bulunan Sırf Mülk (Şahıslara Ait Özel Mülk) Statüsünde Bir Taşınmaza Ait 19 Kanun-u Evvel 1327 (1 Ocak 1912) Tarihinde Düzenlenmiş Sened-i Hakani (Tapu Senedi). Kalın Kağıt Üzerine Tuğrasız Versiyon.

    TLSatıldı
  • Osmanlı'da Devlet Kurumları / Defter-i Hakani Nezareti-Her Nevi Emlak ve Arazi Muamelatı İçün Dersaadet ve Taşra Kurra ve Mahallatından Verilecek İlmümühabere Mahsus Varakadır. Üzerine Daha Küçük Boy Ferağ (Devir) İlmühaberi (Döneminde) İliştirilmiştir. Evraklar Sırasıyla 20 ve 22 Eylül 1315 (2 ve 4 Ekim 1899) Tarihlidir. Adana Vilayeti Adana Kazası Nasır Adana (?) Kariyesinde Sekizbin Kuruş Kıymet Biçilmiş Bir Hane'ye İlişkin İki Parça İlişik Osmanlıca Efemeradan Oluşan Lot.

    Lot No: 135

    Lot: 135

    Osmanlı'da Devlet Kurumları / Defter-i Hakani Nezareti-Her Nevi Emlak ve Arazi Muamelatı İçün Dersaadet ve Taşra Kurra ve Mahallatından Verilecek İlmümühabere Mahsus Varakadır. Üzerine Daha Küçük Boy Ferağ (Devir) İlmühaberi (Döneminde) İliştirilmiştir. Evraklar Sırasıyla 20 ve 22 Eylül 1315 (2 ve 4 Ekim 1899) Tarihlidir. Adana Vilayeti Adana Kazası Nasır Adana (?) Kariyesinde Sekizbin Kuruş Kıymet Biçilmiş Bir Hane'ye İlişkin İki Parça İlişik Osmanlıca Efemeradan Oluşan Lot.

    TLSatıldı
  • Osmanlı'da Devlet Kurumları / Defter-i Hakani Nezareti-Her Nevi Emlak ve Arazi Muamelatı İçün Dersaadet ve Taşra Kurra ve Mahallatından Verilecek İlmümühabere Mahsus Varakadır. Üzerine Daha Küçük Boy Ferağ (Devir) İlmühaberi (Döneminde) İliştirilmiştir. Evraklar 16 Mart 1321 (29 Mart 1905) Tarihlidir. Adana Vilayeti Adana Kazası Yüreğir Kariyesinde İkibinbeşyüz Kuruş Kıymet Biçilmiş Bir Tarla'ya İlişkin İki Parça İlişik Osmanlıca Efemeradan Oluşan Lot. Muhtelif Kıymette Fiskal Pullu.

    Lot No: 136

    Lot: 136

    Osmanlı'da Devlet Kurumları / Defter-i Hakani Nezareti-Her Nevi Emlak ve Arazi Muamelatı İçün Dersaadet ve Taşra Kurra ve Mahallatından Verilecek İlmümühabere Mahsus Varakadır. Üzerine Daha Küçük Boy Ferağ (Devir) İlmühaberi (Döneminde) İliştirilmiştir. Evraklar 16 Mart 1321 (29 Mart 1905) Tarihlidir. Adana Vilayeti Adana Kazası Yüreğir Kariyesinde İkibinbeşyüz Kuruş Kıymet Biçilmiş Bir Tarla'ya İlişkin İki Parça İlişik Osmanlıca Efemeradan Oluşan Lot. Muhtelif Kıymette Fiskal Pullu.

    TLSatıldı
  • Hukuk Tarihimiz / Üsküdar Muhakeme-yi Şeriyesi-Üsküdar Tavaşi Hasan Ağa Mahallesinde Oturan Bir Şahısla İzmir Birinci Karantina Mahallesinde Oturan ve Mülazım-ı Evvel Rütbeli Her İkisi de İslam Dinine Mansup Başka Bir Şahıs Arasında Düzenlenen Akidname (Sözleşme). Mülazım-ı Evvel Rütbeli Selim Sırrı Efendi İsimli Şahsın Ünlü Spor Adamı Selim Sırrı Tarcan Olduğu Değerlendirilmektedir, Zira Bahis Konusu Bilgiler ve Tarihler Biyografisiyle Birebir Uyumludur. Olimpiyat Komitesi ve Galatasaray Tarihi Emsal Belge. 25 Kanun-u Evvel 1334 (25 Aralık 1918).

    Lot No: 137

    Lot: 137

    Hukuk Tarihimiz / Üsküdar Muhakeme-yi Şeriyesi-Üsküdar Tavaşi Hasan Ağa Mahallesinde Oturan Bir Şahısla İzmir Birinci Karantina Mahallesinde Oturan ve Mülazım-ı Evvel Rütbeli Her İkisi de İslam Dinine Mansup Başka Bir Şahıs Arasında Düzenlenen Akidname (Sözleşme). Mülazım-ı Evvel Rütbeli Selim Sırrı Efendi İsimli Şahsın Ünlü Spor Adamı Selim Sırrı Tarcan Olduğu Değerlendirilmektedir, Zira Bahis Konusu Bilgiler ve Tarihler Biyografisiyle Birebir Uyumludur. Olimpiyat Komitesi ve Galatasaray Tarihi Emsal Belge. 25 Kanun-u Evvel 1334 (25 Aralık 1918).

    TLSatıldı
  • Hukuk Tarihimiz / Samsun Katib-i Adliliği-Samsun Katib-i Adliliğince (Noterlik Dairesince) 13 Ağustos 1927 Tarihinde Düzenlenmiş ve Farklı Valörlerde Toplam 9 Adet Erken Dönem Cumhuriyet Eski Türkçe Fiskal Pul İçeren Büyük Boy Hukuki Belge. Pullardan 4 Adedi Nadir Kırmızı 'Devair-i Resmiye' Sürsajlıdır. Koleksiyonerlere Fiskal Pulları Belge Üzerinde Muhafaza Etmeleri Tavsiye Edilmektedir.

    Lot No: 138

    Lot: 138

    Hukuk Tarihimiz / Samsun Katib-i Adliliği-Samsun Katib-i Adliliğince (Noterlik Dairesince) 13 Ağustos 1927 Tarihinde Düzenlenmiş ve Farklı Valörlerde Toplam 9 Adet Erken Dönem Cumhuriyet Eski Türkçe Fiskal Pul İçeren Büyük Boy Hukuki Belge. Pullardan 4 Adedi Nadir Kırmızı 'Devair-i Resmiye' Sürsajlıdır. Koleksiyonerlere Fiskal Pulları Belge Üzerinde Muhafaza Etmeleri Tavsiye Edilmektedir.

    TLSatıldı
  • Hukuk Tarihimiz / Samsun Katib-i Adliliği-Samsun Katib-i Adliliğince (Noterlik Dairesince) 2 Teşrin-i Evvel (Ekim) 1927 Tarihinde Düzenlenmiş ve Farklı Valörlerde Toplam 17 Adet Erken Dönem Cumhuriyet Eski Türkçe Fiskal Pul İçeren Büyük Boy Hukuki Belge. Pullardan 5 Adedi Nadir Kırmızı 'Devair-i Resmiye' Sürsajlıdır. Koleksiyonerlere Fiskal Pulları Belge Üzerinde Muhafaza Etmeleri Tavsiye Edilmektedir.

    Lot No: 139

    Lot: 139

    Hukuk Tarihimiz / Samsun Katib-i Adliliği-Samsun Katib-i Adliliğince (Noterlik Dairesince) 2 Teşrin-i Evvel (Ekim) 1927 Tarihinde Düzenlenmiş ve Farklı Valörlerde Toplam 17 Adet Erken Dönem Cumhuriyet Eski Türkçe Fiskal Pul İçeren Büyük Boy Hukuki Belge. Pullardan 5 Adedi Nadir Kırmızı 'Devair-i Resmiye' Sürsajlıdır. Koleksiyonerlere Fiskal Pulları Belge Üzerinde Muhafaza Etmeleri Tavsiye Edilmektedir.

    TLSatıldı
  • Hukuk Tarihimiz / Samsun Katib-i Adliliği-Samsun Katib-i Adliliğince (Noterlik Dairesince) 8 Teşrin-i Evvel (Ekim) 1927 Tarihinde Düzenlenmiş ve Farklı Valörlerde Toplam 7 Adet Erken Dönem Cumhuriyet Eski Türkçe Fiskal Pul İçeren Büyük Boy Hukuki Belge. Pullardan 1 Adedi Nadir Kırmızı 'Devair-i Resmiye' Sürsajlıdır. Koleksiyonerlere Fiskal Pulları Belge Üzerinde Muhafaza Etmeleri Tavsiye Edilmektedir.

    Lot No: 140

    Lot: 140

    Hukuk Tarihimiz / Samsun Katib-i Adliliği-Samsun Katib-i Adliliğince (Noterlik Dairesince) 8 Teşrin-i Evvel (Ekim) 1927 Tarihinde Düzenlenmiş ve Farklı Valörlerde Toplam 7 Adet Erken Dönem Cumhuriyet Eski Türkçe Fiskal Pul İçeren Büyük Boy Hukuki Belge. Pullardan 1 Adedi Nadir Kırmızı 'Devair-i Resmiye' Sürsajlıdır. Koleksiyonerlere Fiskal Pulları Belge Üzerinde Muhafaza Etmeleri Tavsiye Edilmektedir.

    TLSatıldı
  • Hukuk Tarihimiz / Samsun Katib-i Adliliği-Samsun Katib-i Adliliğince (Noterlik Dairesince) 7 Mart 1928 Tarihinde Düzenlenmiş ve Farklı Valörlerde Toplam 10 Adet Erken Dönem Cumhuriyet Eski Türkçe Fiskal Pul İçeren Büyük Boy Hukuki Belge. Pullardan 6 Adedi Nadir Kırmızı 'Devair-i Resmiye' Sürsajlıdır. Koleksiyonerlere Fiskal Pulları Belge Üzerinde Muhafaza Etmeleri Tavsiye Edilmektedir.

    Lot No: 141

    Lot: 141

    Hukuk Tarihimiz / Samsun Katib-i Adliliği-Samsun Katib-i Adliliğince (Noterlik Dairesince) 7 Mart 1928 Tarihinde Düzenlenmiş ve Farklı Valörlerde Toplam 10 Adet Erken Dönem Cumhuriyet Eski Türkçe Fiskal Pul İçeren Büyük Boy Hukuki Belge. Pullardan 6 Adedi Nadir Kırmızı 'Devair-i Resmiye' Sürsajlıdır. Koleksiyonerlere Fiskal Pulları Belge Üzerinde Muhafaza Etmeleri Tavsiye Edilmektedir.

    TLSatıldı
  • Ulaştırma Hizmetleri / Devlet Demiryolları-Devlet Demiryolları İşletme Umum Müdürlüğü İle İstanbul Liman Handa İcrayı Ticaret Eden Recep Remzi Bey Arasında Yapılmış ve Eskişehir Aile Mektebi Talebeleri İçin 200 Takım Üniforma Tedarik Edilmesi Konulu Beş Sayfalık Mukavelename. Eskişehir'deki Bu Demiryolu Mektebi Hakkında Çok Az Bilgimiz Mevcuttur. Erken Cumhuriyet TCDD Tarihi Nadir Emsal Efemera. 5 Eylül 1931 Tarihlidir.

    Lot No: 142

    Lot: 142

    Ulaştırma Hizmetleri / Devlet Demiryolları-Devlet Demiryolları İşletme Umum Müdürlüğü İle İstanbul Liman Handa İcrayı Ticaret Eden Recep Remzi Bey Arasında Yapılmış ve Eskişehir Aile Mektebi Talebeleri İçin 200 Takım Üniforma Tedarik Edilmesi Konulu Beş Sayfalık Mukavelename. Eskişehir'deki Bu Demiryolu Mektebi Hakkında Çok Az Bilgimiz Mevcuttur. Erken Cumhuriyet TCDD Tarihi Nadir Emsal Efemera. 5 Eylül 1931 Tarihlidir.

    TLSatıldı
  • Ulaştırma Hizmetleri / Ottoman (Aidin) Railway-1856 Yılında Osmanlı Devletinde Kurulan İlk Demiryolu Kumpanyası Olan İngiliz Sermayeli Ottoman (Aidin) Railway Şirketine Ait 1916 Tarihli Fiskalli Konşimento. Yine Başka Bir İngiliz Şirketi Olan Milli Bank'ın (National Bank of Turkey) Mülkiyetindeki 40 Kasa İncir'in Nakliyesi İçin Düzenlenmiştir. Küçük Boy ve İngilizce.

    Lot No: 143

    Lot: 143

    Ulaştırma Hizmetleri / Ottoman (Aidin) Railway-1856 Yılında Osmanlı Devletinde Kurulan İlk Demiryolu Kumpanyası Olan İngiliz Sermayeli Ottoman (Aidin) Railway Şirketine Ait 1916 Tarihli Fiskalli Konşimento. Yine Başka Bir İngiliz Şirketi Olan Milli Bank'ın (National Bank of Turkey) Mülkiyetindeki 40 Kasa İncir'in Nakliyesi İçin Düzenlenmiştir. Küçük Boy ve İngilizce.

    TLSatıldı
  • Ulaştırma Hizmetleri / T.C.Maliye Vekaleti-1937 Yılında Av Vergileri Müdüriyetince Düzenlenmiş ve 30 Küfe Tuzlanmış Sazan ve 18 Küfe Tuzlanmış Yayın Balığının Gemiyle Bulgaristan Filibe'ye Nakline İzin Verildiğini Gösterir T.C.Maliye Vekaleti Balık Pösteki ve Nakliye Tezkeresi.

    Lot No: 144

    Lot: 144

    Ulaştırma Hizmetleri / T.C.Maliye Vekaleti-1937 Yılında Av Vergileri Müdüriyetince Düzenlenmiş ve 30 Küfe Tuzlanmış Sazan ve 18 Küfe Tuzlanmış Yayın Balığının Gemiyle Bulgaristan Filibe'ye Nakline İzin Verildiğini Gösterir T.C.Maliye Vekaleti Balık Pösteki ve Nakliye Tezkeresi.

    TLSatıldı
  • Harp Tarihimiz ve Silahlı Kuvvetler-Bursa Fırka-yi Askeriyesi Bünyesinde Bulunan İki Redif Taburu, Okul vb. Resmi Dairelerinin Kömür İhtiyacının Karşılanması Konulu 5 Haziran 1311 (17 Haziran 1895) Tarihli ve Çeşitli Düzeltmeler İçeren Osmanlıca Yazı. Yazıda Bahsi Geçen Okulun 1845 Kuruluş Tarihli ve Günümüzde Jandarma Yüksek Okulu İşlevi Gören Tarihi Işıklar Askeri Lisesi Olduğu Değerlendirilmektedir.

    Lot No: 145

    Lot: 145

    Harp Tarihimiz ve Silahlı Kuvvetler-Bursa Fırka-yi Askeriyesi Bünyesinde Bulunan İki Redif Taburu, Okul vb. Resmi Dairelerinin Kömür İhtiyacının Karşılanması Konulu 5 Haziran 1311 (17 Haziran 1895) Tarihli ve Çeşitli Düzeltmeler İçeren Osmanlıca Yazı. Yazıda Bahsi Geçen Okulun 1845 Kuruluş Tarihli ve Günümüzde Jandarma Yüksek Okulu İşlevi Gören Tarihi Işıklar Askeri Lisesi Olduğu Değerlendirilmektedir.

    TLSatıldı
  • Harp Tarihimiz ve Silahlı Kuvvetler-Katlamalı ve Büyük Boy Arkalı Önlü Dört Sayfa Halinde 3.Devre, 3.Grup ve 5.Kısım Osmanlıca Askeri Personel Künye Defteri. Tamamına Yakını Mülazımı-Sani, Mülazım-ı Evvel ve Yüzbaşı Rütbelerinde Olan 160'ı Aşkın Subayın Künyelerini İçermektedir. 29 Temmuz (1)926 Tarihli Bu Belgenin Detaylı Analizi Neticesinde İleri Tarihlerde Çok Üst Makamlara Gelmiş Bir Çok Komutanımızın Tespit Edileceği Düşünülmektedir.

    Lot No: 146

    Lot: 146

    Harp Tarihimiz ve Silahlı Kuvvetler-Katlamalı ve Büyük Boy Arkalı Önlü Dört Sayfa Halinde 3.Devre, 3.Grup ve 5.Kısım Osmanlıca Askeri Personel Künye Defteri. Tamamına Yakını Mülazımı-Sani, Mülazım-ı Evvel ve Yüzbaşı Rütbelerinde Olan 160'ı Aşkın Subayın Künyelerini İçermektedir. 29 Temmuz (1)926 Tarihli Bu Belgenin Detaylı Analizi Neticesinde İleri Tarihlerde Çok Üst Makamlara Gelmiş Bir Çok Komutanımızın Tespit Edileceği Düşünülmektedir.

    TLSatıldı
  • Harp Tarihimiz ve Silahlı Kuvvetler-Çengelköy Askeri Orta Mektep Müdürlüğü (Kuleli'nin Orta Kısmı) İle İstanbul Liman Handa İcrayı Ticaret Eden Recep Remzi Bey Arasında Yapılmış ve Okul Talebeleri İçin Üniforma Tedarik Edilmesi Konulu Dört Sayfalık Mukavelename. Kumaşların O Tarihte Henüz Sümerbank Bünyesine Geçmemiş Feshane ve Bakırköy Fabrika Kumaşlarıyla Uyumlu Olması Talep Edilmektedir. 8 Mart 1932 Tarihlidir.

    Lot No: 147

    Lot: 147

    Harp Tarihimiz ve Silahlı Kuvvetler-Çengelköy Askeri Orta Mektep Müdürlüğü (Kuleli'nin Orta Kısmı) İle İstanbul Liman Handa İcrayı Ticaret Eden Recep Remzi Bey Arasında Yapılmış ve Okul Talebeleri İçin Üniforma Tedarik Edilmesi Konulu Dört Sayfalık Mukavelename. Kumaşların O Tarihte Henüz Sümerbank Bünyesine Geçmemiş Feshane ve Bakırköy Fabrika Kumaşlarıyla Uyumlu Olması Talep Edilmektedir. 8 Mart 1932 Tarihlidir.

    TLSatıldı
  • Harp Tarihimiz ve Silahlı Kuvvetler-Yedek Subay ve Yedek Askeri Memurlara Mahsus Terhis Teskeredir. 2.Zırhlı Tugay 84.Motorize Piyade Taburu Bünyesinde Görev Yapan ve 30 Ekim 1948 Tarihinde Terhis Edilen Bir Tabip Asteğmen Nanıma Düzenlenmiştir. Büyük Boy ve Fotoğraflı.

    Lot No: 148

    Lot: 148

    Harp Tarihimiz ve Silahlı Kuvvetler-Yedek Subay ve Yedek Askeri Memurlara Mahsus Terhis Teskeredir. 2.Zırhlı Tugay 84.Motorize Piyade Taburu Bünyesinde Görev Yapan ve 30 Ekim 1948 Tarihinde Terhis Edilen Bir Tabip Asteğmen Nanıma Düzenlenmiştir. Büyük Boy ve Fotoğraflı.

    TLSatıldı
  • Osmanlı ve Erken Cumhuriyet Döneminde Yabancı Sermaye-Litvanya Tebalı Volf Kaplan, Polonya Tebalı Mordouh Kaplam ve Rus Tebalı Selam Posniak Tarafından 7 Eylül 1915 Tarihinde 15.000 Altın Lira Sermaye İle Kurulan Mars Petrol Şirketinin (Societe De Petrole Mars) Tamamı Franzıca Olarak Daktilo Edilmiş Üç Sayfalık Ana Sözleşmesi. Son Sayfanın Arka Yüzünde Osmanlıca El Yazısı ile On Satır Şerh Bulunmaktadır. Osmanlı Dönemi Petrol Endüstrisi Emsal Efemera.

    Lot No: 149

    Lot: 149

    Osmanlı ve Erken Cumhuriyet Döneminde Yabancı Sermaye-Litvanya Tebalı Volf Kaplan, Polonya Tebalı Mordouh Kaplam ve Rus Tebalı Selam Posniak Tarafından 7 Eylül 1915 Tarihinde 15.000 Altın Lira Sermaye İle Kurulan Mars Petrol Şirketinin (Societe De Petrole Mars) Tamamı Franzıca Olarak Daktilo Edilmiş Üç Sayfalık Ana Sözleşmesi. Son Sayfanın Arka Yüzünde Osmanlıca El Yazısı ile On Satır Şerh Bulunmaktadır. Osmanlı Dönemi Petrol Endüstrisi Emsal Efemera.

    TLSatıldı
  • Osmanlı ve Erken Cumhuriyet Döneminde Yabancı Sermaye-Mobil Oil Havacılık Yakıtlarının Meksika Hava Kuvvetleri Tarafından Test Edilip Onaylandığını Gösterir İngilizce Tavsiye Metni ve Onun Osmanlıca Noter Tasdikli Tercümesi. 17 Tarihli 1928 Tarihli Bu Yazının Emekleme Dönemindeki Türk Hava Kuvvetleri İçin Referans Mahiyetinde Kullanıldığı Düşünülmektedir. Nadir.

    Lot No: 150

    Lot: 150

    Osmanlı ve Erken Cumhuriyet Döneminde Yabancı Sermaye-Mobil Oil Havacılık Yakıtlarının Meksika Hava Kuvvetleri Tarafından Test Edilip Onaylandığını Gösterir İngilizce Tavsiye Metni ve Onun Osmanlıca Noter Tasdikli Tercümesi. 17 Tarihli 1928 Tarihli Bu Yazının Emekleme Dönemindeki Türk Hava Kuvvetleri İçin Referans Mahiyetinde Kullanıldığı Düşünülmektedir. Nadir.

    TLSatıldı
  • Osmanlı ve Erken Cumhuriyet Döneminde Yabancı Sermaye-1873 Yılında İsveç'in Fagersta Kentinde Çelik Tel ve Borular, Tüfek Namluları ve Tren Vagonları İçin Yaylar Üretmek Amacıyla Kurulan Fagersta Bruks Anonim Şirketinin (Fagersta Bruks AB) Türkiye'de 200.000 Lira Sermayeyle Kuracağı Şirkete İlişkin 25 Ekim 1929 Tarihli Noter Evrakı. Şirket Günümüzde 'Seco' Unvanıyla Faaliyetlerine Devam Etmektedir.

    Lot No: 151

    Lot: 151

    Osmanlı ve Erken Cumhuriyet Döneminde Yabancı Sermaye-1873 Yılında İsveç'in Fagersta Kentinde Çelik Tel ve Borular, Tüfek Namluları ve Tren Vagonları İçin Yaylar Üretmek Amacıyla Kurulan Fagersta Bruks Anonim Şirketinin (Fagersta Bruks AB) Türkiye'de 200.000 Lira Sermayeyle Kuracağı Şirkete İlişkin 25 Ekim 1929 Tarihli Noter Evrakı. Şirket Günümüzde 'Seco' Unvanıyla Faaliyetlerine Devam Etmektedir.

    TLSatıldı
  • Osmanlı ve Erken Cumhuriyet Döneminde Nüfus, Aile ve Vatandaşlık Hizmetleri-Osmanlıca 'Tecdid-i Münakahat Vukuat İlmühaberi'. Tanzimat Sonrası Karı ve Koca'dan Birinin Dinini Değiştirmesi Neticesinde Eski Nikahın Hükümsüz Kalması Neticesinde Nikahın Yenilenmesi Usulü Benimsenmiş İdi. İşlem Görmemiş Versiyon, Merkezde Dahiliye Nezareti İbaresi Okunmaktadır. Osmanlı Dönemi.

    Lot No: 152

    Lot: 152

    Osmanlı ve Erken Cumhuriyet Döneminde Nüfus, Aile ve Vatandaşlık Hizmetleri-Osmanlıca 'Tecdid-i Münakahat Vukuat İlmühaberi'. Tanzimat Sonrası Karı ve Koca'dan Birinin Dinini Değiştirmesi Neticesinde Eski Nikahın Hükümsüz Kalması Neticesinde Nikahın Yenilenmesi Usulü Benimsenmiş İdi. İşlem Görmemiş Versiyon, Merkezde Dahiliye Nezareti İbaresi Okunmaktadır. Osmanlı Dönemi.

    TLSatıldı
  • Osmanlı ve Erken Cumhuriyet Döneminde Nüfus, Aile ve Vatandaşlık Hizmetleri-Osmanlıca 'Vefat-ı Vukuat İlmühaberi'. Deli Osman Oğullarından Halil Oğlu Osman Efendi İsminde ve 1 Mart (1)329 (14 Mart 1913) Tarihinde Vefat Eden Bir Osmanlı Vatandaşı İçin Düzenlenmiştir. Osmanlı Dönemi.

    Lot No: 153

    Lot: 153

    Osmanlı ve Erken Cumhuriyet Döneminde Nüfus, Aile ve Vatandaşlık Hizmetleri-Osmanlıca 'Vefat-ı Vukuat İlmühaberi'. Deli Osman Oğullarından Halil Oğlu Osman Efendi İsminde ve 1 Mart (1)329 (14 Mart 1913) Tarihinde Vefat Eden Bir Osmanlı Vatandaşı İçin Düzenlenmiştir. Osmanlı Dönemi.

    TLSatıldı
  • Osmanlı ve Erken Cumhuriyet Döneminde Nüfus, Aile ve Vatandaşlık Hizmetleri-Osmanlıca 'Tebdil-i Mekan İlmühaberi'. Ülke İçinde İkametlerini Bir Noktadan Başka Bir Noktaya Taşıyan Vatandaşların Tespiti Amacıyla Düzenlenmekteydi. 1 Kanun-u Evvel (1)340 (1 Aralık 1924) Tarihlidir. Cumhuriyet Dönemi.

    Lot No: 154

    Lot: 154

    Osmanlı ve Erken Cumhuriyet Döneminde Nüfus, Aile ve Vatandaşlık Hizmetleri-Osmanlıca 'Tebdil-i Mekan İlmühaberi'. Ülke İçinde İkametlerini Bir Noktadan Başka Bir Noktaya Taşıyan Vatandaşların Tespiti Amacıyla Düzenlenmekteydi. 1 Kanun-u Evvel (1)340 (1 Aralık 1924) Tarihlidir. Cumhuriyet Dönemi.

    TLSatıldı
  • Osmanlı ve Erken Cumhuriyet Döneminde Nüfus, Aile ve Vatandaşlık Hizmetleri-Osmanlıca 'Bekar Münakahat Vukuat İlmühaberi'. İlk Defa Evlenen Çiftler İçin Düzenlenmekteydi. 1313 Doğumlu Tahsin ile 1319 Doğumlu Hayriye'nin Evliliği Sebebiyle 8 Eylül 1928 Tarihinde Düzenlenmiştir. Cumhuriyet Dönemi.

    Lot No: 155

    Lot: 155

    Osmanlı ve Erken Cumhuriyet Döneminde Nüfus, Aile ve Vatandaşlık Hizmetleri-Osmanlıca 'Bekar Münakahat Vukuat İlmühaberi'. İlk Defa Evlenen Çiftler İçin Düzenlenmekteydi. 1313 Doğumlu Tahsin ile 1319 Doğumlu Hayriye'nin Evliliği Sebebiyle 8 Eylül 1928 Tarihinde Düzenlenmiştir. Cumhuriyet Dönemi.

    TLSatıldı
  • Osmanlı ve Erken Cumhuriyet Döneminde Nüfus, Aile ve Vatandaşlık Hizmetleri-Osmanlıca 'Evlenme İlmühaberi'. İlk Defa Evlenen Çiftler İçin Düzenlenmekteydi. Bir Üst Lotta Görülebilen 'Bekar Münakahat Vukuat İlmühaberi' nin Yerini Almıştır. 1318 Doğumlu İbrahim ile 1326 Doğumlu Huriye'nin Evliliği Sebebiyle 8 Eylül 1928 Tarihinde Düzenlenmiştir. Cumhuriyet Dönemi. Sol Üst Köşede Tayyare Cemiyeti Logosu.

    Lot No: 156

    Lot: 156

    Osmanlı ve Erken Cumhuriyet Döneminde Nüfus, Aile ve Vatandaşlık Hizmetleri-Osmanlıca 'Evlenme İlmühaberi'. İlk Defa Evlenen Çiftler İçin Düzenlenmekteydi. Bir Üst Lotta Görülebilen 'Bekar Münakahat Vukuat İlmühaberi' nin Yerini Almıştır. 1318 Doğumlu İbrahim ile 1326 Doğumlu Huriye'nin Evliliği Sebebiyle 8 Eylül 1928 Tarihinde Düzenlenmiştir. Cumhuriyet Dönemi. Sol Üst Köşede Tayyare Cemiyeti Logosu.

    TLSatıldı
  • Osmanlı ve Erken Cumhuriyet Döneminde Nüfus, Aile ve Vatandaşlık Hizmetleri-Önen' Soyadını Taşıyan Bir Vatandaşın Soyadını 'Kavafoğlu' Olarak Değiştirmek Üzere Malatya Asliye Sulh Hukuk Yargıçlığına 1947 Yılında Vermiş Olduğu Fiskalli Dilekçe ve Eki. Dilekçede Soyadı Kanunu Çıktığı Dönemde 'Zade, Oğlu' Gibi Eklerin Alınmasının Yasak Olduğu Gerekçe Gösterilmektedir.

    Lot No: 157

    Lot: 157

    Osmanlı ve Erken Cumhuriyet Döneminde Nüfus, Aile ve Vatandaşlık Hizmetleri-Önen' Soyadını Taşıyan Bir Vatandaşın Soyadını 'Kavafoğlu' Olarak Değiştirmek Üzere Malatya Asliye Sulh Hukuk Yargıçlığına 1947 Yılında Vermiş Olduğu Fiskalli Dilekçe ve Eki. Dilekçede Soyadı Kanunu Çıktığı Dönemde 'Zade, Oğlu' Gibi Eklerin Alınmasının Yasak Olduğu Gerekçe Gösterilmektedir.

    TLSatıldı
  • Osmanlı ve Erken Cumhuriyet Döneminde Sağlık Hizmetleri-Osmanlı Devletindeki Karantina İdareleri ve Belediyeler Bünyesindeki Tebhirhanelerin (Dezenfeksiyon Merkezleri) Yönetimini Üstlenen Kurumda Görevli Cassa Dimitri İsmindeki Eski Çalışana 27 Ocak 1925 Tarihinde 50 Lira Ödeme Yapılarak İlişiğinin Kesildiğini Gösterir Fransızca ve Fiskalli Tutanak.

    Lot No: 158

    Lot: 158

    Osmanlı ve Erken Cumhuriyet Döneminde Sağlık Hizmetleri-Osmanlı Devletindeki Karantina İdareleri ve Belediyeler Bünyesindeki Tebhirhanelerin (Dezenfeksiyon Merkezleri) Yönetimini Üstlenen Kurumda Görevli Cassa Dimitri İsmindeki Eski Çalışana 27 Ocak 1925 Tarihinde 50 Lira Ödeme Yapılarak İlişiğinin Kesildiğini Gösterir Fransızca ve Fiskalli Tutanak.

    TLSatıldı
  • Osmanlı ve Erken Cumhuriyet Döneminde Eğitim Hizmetleri-İstanbul Feriköy'de Faaliyet Gösteren 'Institut Des Freres Des Ecoles Chretiennes' İsimli Fransız Katolik Okulunda Öğrenin Gören (Muhtemelen Ermeni Katolik Cemaati Mensubu) Kevork Sarkissian İsimli Öğrenciye Verilmiş Büyük Boy Tres-Bien (Aferin/Teşekkürname) Belgesi. Baskı: Zellich Freres. 2 Nisan 1924 Tarihli.

    Lot No: 159

    Lot: 159

    Osmanlı ve Erken Cumhuriyet Döneminde Eğitim Hizmetleri-İstanbul Feriköy'de Faaliyet Gösteren 'Institut Des Freres Des Ecoles Chretiennes' İsimli Fransız Katolik Okulunda Öğrenin Gören (Muhtemelen Ermeni Katolik Cemaati Mensubu) Kevork Sarkissian İsimli Öğrenciye Verilmiş Büyük Boy Tres-Bien (Aferin/Teşekkürname) Belgesi. Baskı: Zellich Freres. 2 Nisan 1924 Tarihli.

    TLSatıldı
  • Osmanlı ve Erken Cumhuriyet Döneminde Eğitim Hizmetleri-İstanbul Feriköy'de Faaliyet Gösteren 'Institut Des Freres Des Ecoles Chretiennes' İsimli Fransız Katolik Okulunda Öğrenin Gören (Muhtemelen Ermeni Katolik Cemaati Mensubu) Kevork Sarkissian İsimli Öğrenciye Verilmiş Büyük Boy Tres-Bien (Aferin/Teşekkürname) Belgesi. Baskı: Zellich Freres. 31 Aralık 1924 Tarihli.

    Lot No: 160

    Lot: 160

    Osmanlı ve Erken Cumhuriyet Döneminde Eğitim Hizmetleri-İstanbul Feriköy'de Faaliyet Gösteren 'Institut Des Freres Des Ecoles Chretiennes' İsimli Fransız Katolik Okulunda Öğrenin Gören (Muhtemelen Ermeni Katolik Cemaati Mensubu) Kevork Sarkissian İsimli Öğrenciye Verilmiş Büyük Boy Tres-Bien (Aferin/Teşekkürname) Belgesi. Baskı: Zellich Freres. 31 Aralık 1924 Tarihli.

    TLSatıldı